Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 949 866
  • 81 126

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Tunnen erään liikunnan opettajan, joka etäkoulun aikaan on voinut hyvin lipittää viiniä aamuviiteen. Riittää kun saa silmiä sen verran auki, että antaa oppilaille tunnin aluksi päivän liikuntatehtävät ja sen jälkeen korkki narahtaa taas.

Hänen terveydelleen koulujen avaaminen tekee hyvää. Koronasta vaaraa tuskin on, kun kroppaa on sivelty noilla Trumpin kehottamilla kehon sisäisillä desifiointiaineilla nyt jo useampi viikko... itse hän haluaisi vielä etähommaa jatkaa, kumma juttu.

A-Studiossa OAJ:n edustaja kertoi, että kouluun paluu vaatii nyt ison työn ja on todella rankka puristus opettajille. Toivottavasti siitä kahdesta viikosta selviävät, niin ettei sitten koko kesäloma mene toipuessa!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä olen täysin samaa mieltä. Terveysala on antanut ohjeet että kouluun voi palata. Sitten opettajien on arvioitava miten opetus järjestetään sehän on heidän tehtävänsä. Ja parhaillaan sitä tekevätkinJos siihen ei kyetä opetusministeriön antamissa resursseissa niin sitten tämän tahon kyettävä antamaan niitä resursseja. Ei THL ole pakottanut ketään kouluun vaan ovat ilmoittaneet että se on mahdollista viruksen puolesta.
Opetusministeri sanoi, että koulusta ei saa olla pois. Oikeassa maailmassa toki vanhemmilta alkaa nyt tulla rehtoreille oppilaiden lomahakemuksia, koska toinen vanhemmista kuuluu koronan riskiryhmään.

Saa nähdä kuinka opetus, ruokailu, välitauot yms. järjestetään ja kuinka paljon oikeasti oppilaita tulee olemaan paikalla. Käytännössä minkäänlaisia turvavälejä ei pysty valvomaan eikä oppilaiden hygieniasta huolehtimaan. Veikkaan, että esimerkiksi biologian opettajat vievät lapsiaan ulos tutkimaan "kevään merkkejä", mikä on varmasti ihan hyväksi kaikille.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä opettajat olivat jo valmistautuneet pitkään kesälomaan ja nyt se heiltä vietiin, perkeleet! Heillä kun normaalisti tuo kesäloman pituus ei ole riittävä. Nyt sitä joutuukin sitten töihin työpaikalle kahdeksi viikoksi. Mitenhän tuosta selviävät.
On todella törkeää väittää, että opettajat ovat vain laiskoja. Väite kertoo siitä, että kirjoittajalla ei ole yhtään mitään käsitystä opettajan työstä tai sen vaatimuksista. Suurimman varmuuden antaa täydellinen tietämättömyys yhdistettynä katkeruuteen ja kateuteen.

Ryhdy itse opettajaksi, jos kerran sitä työtä on syytä kadehtia. Mene ensin takaisin kouluun. Opiskele niin, että olet parhaimpien joukossa. Hae sitten yliopistoon. Ole taas parhaimpien joukossa. Opiskele sitten ahkerasti ja hae aineenopettajakoulutukseen. Ole taas parhaimpien joukossa. Opiskele kaikkiaan vähintään viisi vuotta yliopistossa.

En ehdi tähän kirjoittaa nyt enempää, kun välituntini loppuu. Ryhdyn pitämään useita etätunteja peräkkäin. Vappuna ja viikonloppuna luen sitten oppilaiden tekemiä arvioitavia suorituksia.
 
Suosikkijoukkue
FC Barcelona
Koulujen avaaminen sinällään ei tullut yllätyksenä, johan asiaa alettiin pohjustamaan Helsingin Sanomien artikkeleilla parisen viikkoa sitten. Ehkä asiassa häiritsee jonkin verran se, että perusteluja ei erityisen suoraan sanottu, peläten ehkä tämän vahingoittavan poliittista imagoa. Piiloutuminen THL:n selän taakse tuntuu valikoituneen strategiaksi vältellä poliittista vahinkoa sellaisten päätösten kohdalla, joilla ei ole koko kansan vankkumatonta tukea. Hyvä toki, että asiantuntijoita kuullaan, poliittinen vastuu päätöksistä on kuitenkin päättäjillä.

Kriisitilanteessa toivoisi hallitukselta ja THL:ltä suoraa puhetta ja perusteluja. Mikä on Suomen strategia ja miten koulujen avaaminen edesauttaa tähän pääsemistä? Myös väittämättä että koulujen avaaminen on täysin turvallista ja lapset eivät tartuta särähtävät korvaan. Fakta on, kuten Lancetin artikkelissakin todettiin, että lasten ja oireettomien osuudesta taudin tartuttavuudessa ei ole vielä kovin paljon tietoa. Jos asiasta ei ole tietoa, niin parempi kertoa se, kuin esittää faktana jotain muuta.

Osittain koulujen avaamisen suhteen kokeillaan kepillä jäätä; tuskin maailma kaatuu vaikka koulut avataan ja merkittävää piikkiä tartuntatilastoihin tuskin tulee vaikka koulut 11 päiväksi avataankin. Asia, joka tässä ymmärrettävästi opettajiakin risoo on se, että pedagogisesti ajatellen koulujen avaaminen tässä vaiheessa on kohtalaisen järjetöntä. Samanaikaisesti annetaan ristiriitaisia ohjeita miten koulujen avaaminen tulisi totetuttaa; jos riskit ovat minimaaliset niin koulunkäynninhän pitäisi jatkua kuin normaalisti, nyt kuitenkin pyritään erilaisilla järjestelyillä (jotka tulevat olemaan kohtalaisen mahdottomia toteuttaa kouluolosuhteissa) vähentämään tartuttamisen riskiä. Ristiriitainen viestintä luo vaikutelmaa että päättäjät eivät täysin itsekään usko siihen, mitä sanovat.

Koulujen avaamisen hyvänä puolena voisi pitää sitä, että tässä olisi ainutlaatuinen mahdollisuus kerätä tietoa taudin leviämisestä koulumaailmassa syksyä ajatellen. Toivottavasti THL on asian suhteen hereillä ja olisivat jonkinlaista tutkimusta aiheen tiimoilta järjestämässä, jotta syksyllä koulujen alkaessa ei tarvitsisi mutu-tuntumalla päätöksiä perustella.

Eiliset THL:n tutkimustulokset, jossa vasta-ainepitoisuuksia ja taudin immuniteettia oli tutkittu hautautuivat ikävästi tämän uutisen alle. Kyseessä on kuitenkin tähän mennessä Suomen koronatilanteen jatkostrategian kannalta yksi merkittävävimmistä tutkimustuloksista. Vaikka tulokset ovat vasta alustavia ja otoskoko pieni, niin nämähän viittaisivat siihen suuntaan että a) tautia ei välttämättä esiintyisi oireettomana niin paljon enemmän kuin THL omissa arvioissaan on arvellut ja b) taudin sairastaneista vain reilulle 10 %:lle kehittyisi immuniteetti joka suojaisi uudelta tartunnalta. Edelleen on syytä korostaa, että otoskoko on hyvin pieni, ja kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei tästä vielä pidä tehdä. Toisaalta, pienemmällä otoskoolla THL perusteli hallitukselle mm. Uudenmaan avaamista, joten loogista olisi että tämä päinvastaiseen tilanteeseen viittaava tutkimus saisi yhtälaisen painoarvon päätöksiä pohdittaessa.

Jos nyt en ihan väärin ole ymmärtäny, niin rajotusten poistoa ei kuulukaan mitenkään perustella, vaan rajotusten asettaminen on se perusteltava asia. Jos ei ole luottoa hallitukseen, niin miksi elää epäluotettavan hallituksen johtamassa maassa, on ihan vapaa muuttamaan pois.

Ei vaan sinulle, vaan kaikille foliohatuille yleensä, te ette ole mikään maailman keskipiste, jolle hallitus on velvollinen selittämään, miksi ihmiset ovat oikeutettuja heidän perusoikeuksiinsa. Ottakaa jo nyt saatana pää pois perseestä ja jatkakaa elämää.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, Ryanhan ei missään sano että olisi pitänyt tehdä kuten Ruotsi, vaan että Ruotsin mallia on hyvä soveltaa lockdownin jälkeen rajoituksia purkaessa. HS:lta todella heikko suoritus jättää tuo aivan olennainen konteksti raportoimatta. Eli vaikka rajoituksia poistetaan, on yhä tärkeää huolehtia etäännyttämisestä ja suojata vanhukset jne. Ruotsissa mentiin "Ruotsin malliin" suoraan, ei lockdownin kautta, ja tätä WHO ei ole kyllä suositellut. Myöntääpä sen jo Soininvaaran blogigin, että Ruotsissa tulee enemmän ruumiita. Samalla Riksbank ennustelee talouteen lähes kymmenen prosentin supistumista tälle vuodelle.

Vielä lisäyksenä jäitä hattuun laumaimmuniteettijengille, joka tämän epäilemättä ottaa jonkinlaisena todisteena tai tukena näkemykselleen. Katsotaanpa mitä Ryan oikeasti sanoi. Myös Van Kerkhoven vastaukset laumaimmuniteettikysymykseen. World Health Organization Coronavirus Press Conference Transcript April 29 - Rev

Dr. Michael Ryan: (42:19)
...
With regard to this concept of herd immunity, I think we will wait. I believe sero prevalence studies are underway in Sweden as well as many, many other countries. Maria can speak to that because WHO, with our partners, have done a large review of all of the seroepidemiologic studies that are underway and some of the results that are available. But I will say that the general outcome, even in areas of fairly intense transmission, the proportion of people who have seroconverted or who have antibodies in their blood is actually quite low, which is a concern because it does mean the vast majority of people remain susceptible. So the chances of disease rebounding or returning is quite high, especially if control measures or lock-down type measures are released too quickly, without being replaced by case finding, contact tracing, testing and strong community compliance.

Dr. Michael Ryan: (43:56)
I think if we are to reach a new normal, I think in many ways Sweden represents a future model of if we wish to get back to a society in which we don’t have lock downs, then society may need to adapt for a medium or potentially a longer period of time, in which our physical and social relationships with each other will have to be modulated by the presence of the virus.

Dr. Maria Van Kerkhove: (45:41)
To supplement what Mike said around the herd immunity, right now we’re tracking over 90 seroepidemiologic studies that are in various stages of development, whether the countries are just starting the process to implement or whether they’re implementing them now. There are some papers, pre- publication papers, that have come out that have suggested low seroprevalence, so low percentage of the people that they tested that actually have antibodies, indicating if the tests that they have used are reliable, indicates that a large proportion of the population remains susceptible to COVID-19.

Dr. Maria Van Kerkhove: (46:19)
That means the virus has more room to move. So it is important that these measures, that we continue to adhere to these public-health measures. I think we need to wait some time to have a better understanding of how well the serologic tests that are available work. For the studies that we are working with, for the countries that we are working with on seroepidemiology, we’ve advised them to store their samples in minus-20 freezers right now until we can give a better indication of which tests are performing well, which serologic tests are performing well. But we do hope that we will have more information about the extent of infection in a number of countries across the globe, so we can really understand how far and wide this virus has spread.


Näille asioillehan ei esim. Soininvaaran blogeissa uhrata ajatustakaan. Pitäisikö odottaa parempaa tietoa vasta-ainetestien kohdalla? Nääh, parempi olettaa varmaksi että vasta-aineita muodostuu riittävästi ja jättää kaikki muut skenaariot analysoimatta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Täällä päivääkään opettajan töitä tekemättömät tuntuvat tietävän opettajan työstä enemmän, kuin opettajat itse. Eihän siinä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Täällä päivääkään opettajan töitä tekemättömät tuntuvat tietävän opettajan työstä enemmän, kuin opettajat itse. Eihän siinä.

Riittää, että tuntee jonkun yhden opettajan niin voi tulla esittämään laaja-alaiset arviot ja arvostelut päättäjiä kohtaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Täällä päivääkään opettajan töitä tekemättömät tuntuvat tietävän opettajan työstä enemmän, kuin opettajat itse. Eihän siinä.
Jep, ja sitten ihmetellään, että opettajat kirjoittelevat lätkäpalstalla omista duuneistaan, kun osa meistä oikoo näitä täysin reikäpäisiä luuloja.

@penaz
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Koulujen avaaminen sinällään ei tullut yllätyksenä, johan asiaa alettiin pohjustamaan Helsingin Sanomien artikkeleilla parisen viikkoa sitten. Ehkä asiassa häiritsee jonkin verran se, että perusteluja ei erityisen suoraan sanottu, peläten ehkä tämän vahingoittavan poliittista imagoa.

Ei perusoikeuksia varten tarvita mitään perusteita. Päinvastoin tarvitaan välttämättömyysperuste sille, että perusoikeuksia voitaisiin rajoittaa. Tälläistä välttämättömyysperustetta en ole nähnyt opettajakunnalta, ja haluaisin tälläisen nähdä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
HS:lta todella heikko suoritus jättää tuo aivan olennainen konteksti raportoimatta.
No kyllähän tuossa raportissa, tuon raportin olennainen välittyy selkeästi. ”Ryan kehui Ruotsin viranomaisten luottoa kansalaisiin”.

Jos taas koko korona kriisin olennainen pitäisi raportoida, niin eiköhän eri ihmisillä ole eri näkemykset siitä mikä on olennaista. IS raportoi yhdestä hyvinkin olennaisesta asiasta näin: Koronakriisin hinta on niin suolainen, että Katri Kulmunin mukaan sitä miettiessä ”nousee tukka pystyyn”

Ruotsin virallinen linja ei ole ollut koko aikana lauma immuniteetin odottelu vaan ainoastaan oikeasti tehokkaat keinot. Ja niin että luotetaan valistukseen, ohjeistuksiin ja ihmisten järjen käyttöön enemmän kuin poliisiin ja armeijaan valvomassa mökkiliikennettä. Uhrilukujen vertailu tässä vaiheessa on liian aikaista. Ja missä määrin Suomen ja Ruotsin luvut ovat ylipäätään vertailukelpoisia? Ruotsissa vertailu tehdään Saksaan, jota pidetään oikeampana kuin vertailua Suomeen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos nyt en ihan väärin ole ymmärtäny, niin rajotusten poistoa ei kuulukaan mitenkään perustella, vaan rajotusten asettaminen on se perusteltava asia. Jos ei ole luottoa hallitukseen, niin miksi elää epäluotettavan hallituksen johtamassa maassa, on ihan vapaa muuttamaan pois.

Ei vaan sinulle, vaan kaikille foliohatuille yleensä, te ette ole mikään maailman keskipiste, jolle hallitus on velvollinen selittämään, miksi ihmiset ovat oikeutettuja heidän perusoikeuksiinsa. Ottakaa jo nyt saatana pää pois perseestä ja jatkakaa elämää.

Kyllä minusta kansalle voisi suoraan kertoa, että tavoitteena on nyt saada tartunnat lisääntymään ja nopeuttaa epidemian kulkua. Nyt tuollaiset ristiriitaiset suositukset ja ohjeet vain herättävät epätietoisuutta.

Toivottavasti tuon vasta-ainetestauksen tuloksia julkistetaan myös jatkossa, ette se jäänyt THL:n Salmisen tulkintaan: "pitää suhtautua varauksella ja on ristiriitaista tietoa". Jos tulokset näyttävät, että immuniteetti syntyy, on Salmisen oikeassa. Jos taas tulokset näyttävät, että vasta-aineita ei muodusto kuin harvoille, pitää miettiä uutta strategiaa.

Itse näen tämän THL:n vasta-ainetestauksen nyt kaikkein tärkeimpänä asiana tutkimuksen saralla, tällä hetkellä koronan leviämisestä ja tartuntojen todellisesta määrästä ei ole mitään luotettavaa tietoa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei perusoikeuksia varten tarvita mitään perusteita. Päinvastoin tarvitaan välttämättömyysperuste sille, että perusoikeuksia voitaisiin rajoittaa. Tälläistä välttämättömyysperustetta en ole nähnyt opettajakunnalta, ja haluaisin tälläisen nähdä.
Mitä lasten perusoikeutta tämä etäopetus on polkenut?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää kyllä helvetin turhauttava ketju twitter-asiantuntijoineen ja tuomiopäivän maalaajineen. Toivottavasti pian puretaan kaikki rajoitukset niin saavutetaan nillityksen äärirajat ja katsotaan tuleeko singulariteetti vai räjähtääkö JA. Nyt ennen toukokuun loppua ravintolat auki harvennetuin asiakaspaikoin, niin nähdään.

Jotenkin todella ristiriitainen viesti kun peilaa kirjoitteluusi täällä. Etkös juuri sinä ole maaliskuusta alkaen kertonut varmaan sävyyn milloin mitäkin kuinka asia tulee hoitaa, ja kaikki muu on sitten "sulaa typeryttä". Siinä sivussa olet maalannut tuomiopäivää.

En tiedä mistä taikanapista tai seinäluukusta se raha ihmisille tulee, mutta kyllä jo pari viikkoa pysähtyneisyyttä lyö talouden täysin polvilleen.

Vähän ns. kuumottaa se, että edessä on massatyöttömyys ja sen seurannaisvaikutukset.

Jos riskiryhmäläiset laitetaan karanteeniin, valtio laitetaan korvaamaan. Tulisi aika helvetin paljon halvemmaksi kuin se mitä nyt on käynnissä. Suomessa tulee loppukesästä olemaan kaksinumeroinen työttömyysprosentti ja kulutus/kysyntä täysin seis.

Ysärin lama ei ole mitään siihen kurimukseen verrattuna, jossa tämän epidemian jälkeen ollaan.

Ei tule tuo luku riittämään, mennään uusien työttömien osalta kuusinumeroisissa satavarmasti jo aiemmin.

Mutta sinun asiantuntemuksesi yrittäjänä on tietysti täysin ylivertaista joten tuomiopäivän maalailusi on jotenkin ilmeisesti parempaa sellaista.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Jos nyt en ihan väärin ole ymmärtäny, niin rajotusten poistoa ei kuulukaan mitenkään perustella, vaan rajotusten asettaminen on se perusteltava asia. Jos ei ole luottoa hallitukseen, niin miksi elää epäluotettavan hallituksen johtamassa maassa, on ihan vapaa muuttamaan pois.

Ei vaan sinulle, vaan kaikille foliohatuille yleensä, te ette ole mikään maailman keskipiste, jolle hallitus on velvollinen selittämään, miksi ihmiset ovat oikeutettuja heidän perusoikeuksiinsa. Ottakaa jo nyt saatana pää pois perseestä ja jatkakaa elämää.
Olen samaa samaa mieltä rajoitusten poistamisesta. Lakia pitää noudattaa. Mutta olen myös sitä mieltä, että kun maailma ja Suomi sen mukana elää nyt poikkeusoloissa ja täällä Suomessakin on poikkeuslakeja määrätty käytäntöön niin miksi esimerkiksi kouluja ei olisi sen nojalla voinut pitää vielä kaksi viikkoa kiinni. Koulujen avaamisen hyödyt ovat hyvin pienet verrattuna siihen riskiin minkä niiden avaaminen tuo.

Esimerkiksi Uudenmaan avaamisen ymmärrän, koska sitä ei voitu pitää eristettynä loputtomiin, mutta koulut loppuvat kuitenkin parin viikon päästä, niin miksi ottaa turha riski? Jotenkin vaan sotii maalaisjärkeä vastaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kyllähän tuossa raportissa, tuon raportin olennainen välittyy selkeästi. ”Ryan kehui Ruotsin viranomaisten luottoa kansalaisiin”.

Oikeastaan Ryan sanoi, että se mitä Ruotsi oikeasti on tehnyt erilailla, on etäännyttämisen ns. ulkoistaminen kansalaisille. Luotetaan siis että ihmiset toimivat järkevästi ja noudattavat ohjeita. Taktiikasta hän totesi että sen toimivuus jää nähtäväksi. Suora lainaus:

"What it has done differently is it really, really has trusted its own communities to implement that physical distancing. That is something that remains to be seen whether that will be fully successful or not."
 

julle-jr

Jäsen
Täällä päivääkään opettajan töitä tekemättömät tuntuvat tietävän opettajan työstä enemmän, kuin opettajat itse. Eihän siinä.
Ja opettajat sekä monet muutkin tuntuvat tietävän tarttuvuusriskeistä kouluissa enemmän kuin virologian ammattilaiset, jotka kertoivat, että riskiä laajamittaiselle epidemian kasvulle kouluissa ei käytännössä juuri ole. Samoin niin täällä kuin opettajakunnassa tai OAJ:ssa on perustuslakiasiantuntijoita, joiden mielestä koulut olisi lain mukaan voineet olla suljettuina, vaikka asiantuntijoiden mukaan mitään lääketieteellistä syytä jatkaa sulkua ja näin evätä lapsilta oikeus tasavertaiseen opetukseen ei ole.
 
Suosikkijoukkue
FC Barcelona
Olen samaa samaa mieltä rajoitusten poistamisesta. Lakia pitää noudattaa. Mutta olen myös sitä mieltä, että kun maailma ja Suomi sen mukana elää nyt poikkeusoloissa ja täällä Suomessakin on poikkeuslakeja määrätty käytäntöön niin miksi esimerkiksi kouluja ei olisi sen nojalla voinut pitää vielä kaksi viikkoa kiinni. Koulujen avaamisen hyödyt ovat hyvin pienet verrattuna siihen riskiin minkä niiden avaaminen tuo.

Esimerkiksi Uudenmaan avaamisen ymmärrän, koska sitä ei voitu pitää eristettynä loputtomiin, mutta koulut loppuvat kuitenkin parin viikon päästä, niin miksi ottaa turha riski? Jotenkin vaan sotii maalaisjärkeä vastaan.

No onhan esim tanskassa ollu jo koulut auki, eikä ole tartunnat lähteneet kasvamaan, joten ei siinä sinänsä mitään riskiä ole. En todellakaan tiiä, mutta näkisin tämän koulujen avaamisen olevan enemmän symbolinen teko(ollaan ottamassa askelia kohti normaalioloja) jostain se täytyy aloittaa ja tämä on minusta hyvä eka askel.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
virologian ammattilaiset, jotka kertoivat, että riskiä ei käytännössä juuri ole.

Miksi sitten siirtymäaika ja kouluissa pitää tehdä erikoisjärjestelyt, jos kerran riskiä tartunnoista ei ole? Samaten lasten harrastustoiminnan olisi voinut käynnistää heti ja päästä lapset katsomaan isovanhempiaan. Minusta aika ristiriitaisia ohjeita, kun kerran THL:n Salminen sanoi varmana, että lapset eivät tautia tartuta, eivätkä sairastu.
 

Liukumessias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos nyt en ihan väärin ole ymmärtäny, niin rajotusten poistoa ei kuulukaan mitenkään perustella, vaan rajotusten asettaminen on se perusteltava asia. Jos ei ole luottoa hallitukseen, niin miksi elää epäluotettavan hallituksen johtamassa maassa, on ihan vapaa muuttamaan pois.

Ei tietenkään ole pakko perustella, mutta kun tehdään monien ihmisten elämään laajalti vaikuttavia päätöksiä eikä taustoja avata niin toki se herättää tyytymättömyyttä, kuten nyt esimerkiksi opettajien kohdalla on havaittu. Eiköhän opettajatkin töihin mene koulujen auetessa, mutta kun ei asiaa ole perusteltu riittävän selkeästi, voi motivaatio olla mitä on. Ja sama pätee toki vanhempiin, jotka mahdollisesti päättävät pitää lapsensa kotona koulujen aukeamisesta huolimatta. Kun ei asiaa olla riittävän selkeästi perusteltu, tulee näitä tilanteita jossa lapsia ei uskalleta päästää kouluun.

Harvalla ihmisellä luotto auktoriteetteihin on sitä luokkaa, että sokeasti uskotaan mitä sanotaan kyseenalaistamatta lainkaan sisältöä ja motiiveja. Hallitus ja THL:kin ovat tehneet virheitä, ihmiset ovat erehtyväisiä. Onneksi emme elä diktatuurissa ja täällä kuitenkin saa kyseenalaistaa asioita ilman että tarvitsee pelätä menehtymistä traagisessa ikkunanpesuonnettomuudessa, kuten esim. itänaapurissa. (Linkki Iltalehden artikkeliin siitä, miten Venäjällä saattaa käydä jos ei ole luottoa hallitukseen)
 

julle-jr

Jäsen
Miksi sitten siirtymäaika ja kouluissa pitää tehdä erikoisjärjestelyt, jos kerran riskiä tartunnoista ei ole? Samaten lasten harrastustoiminnan olisi voinut käynnistää heti ja päästä lapset katsomaan isovanhempiaan. Minusta aika ristiriitaisia ohjeita, kun kerran THL:n Salminen sanoi varmana, että lapset eivät tautia tartuta, eivätkä sairastu.
En tiedä. Ehkä merkittävää riskiä nimenomaan erityisjärjestelyiden myötä ei ole? Mutta minä olen perehtynyt virologiaan melko vähän, minulla ei ole juurikaan omia opintoja aiheesta, enkä myöskään ole tehnyt alan tutkimusta, joten en usko olevani kykenevä ottamaan kaikkia näkökantoja huomioon siinä määrin mitä oikeat asiantuntijat.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No onhan esim tanskassa ollu jo koulut auki, eikä ole tartunnat lähteneet kasvamaan, joten ei siinä sinänsä mitään riskiä ole. En todellakaan tiiä, mutta näkisin tämän koulujen avaamisen olevan enemmän symbolinen teko(ollaan ottamassa askelia kohti normaalioloja) jostain se täytyy aloittaa ja tämä on minusta hyvä eka askel.

Tanskassa avattiin päiväkodit sekä 1-5. luokat tiukoin rajoituksin. Esim. Kööpenhaminassa lähekään kaikki lapset eivät pääse päiväkoteihin tilavaatimusten takia. Norja avaa nyt päiväkodit sekä alaluokat 1-4.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös