Eikö tämä nyt ole jo riittävän usein todettu, että kesto on keskeinen osa rajoitusta.
On juu. Näillä olkikukoillasi 2pv - 3vk ei toki ole mitään tekemistä asian kanssa.
Mitä luulet riskiryhmien eristämisellä olevan vaikutusta tehoitoon ja kuolleisuuteen? Ei mitään? Suomessa ei ole mitenkään eristetty, tai suojattu riskiryhmiä? Sinä vain aina tyynen rauhallisesti käyttelet noita lukuja tilanteesta, jossa ei ole rajoituksia, etkä näe siinä minkäännäköistä ongelmaa. Luulet ilmeisesti, että esimerkiksi IC:n optimistisimmassa skenaariossa vain 560k brittiä saa tartunnan kahden vuoden aikana. Mitäs lottoat.
Et myöskään selvästi ymmärrä mitä pelkkä R0-luku vaikuttaa asiaan. Käytät lukuja jotka on otettu IC:n taulukon yläpäistä ja vertaat näitä suoraan THL:n laskelmien alapäähän. IC:n laskemissa R0-luvun tiputus 2.6 - > 2.0:n, tiputtaa yksinään tehoidon tarpeen piikin lähes puoleen(230k - > 130k). Mutta ei se mitään, verrataan vaan tuota IC:n taulukon suurinta(koska miksi ei) lukua R2.6:a, THL:n taulukon pienimpään, eli R1.6:n ja samalla ollaan ihan huulipyöreänä, että mistä ne lukujen mahdottoman suuret erot tehoitopaikkojen maksimitarpeesta voisivat johtua. Ei ymmärrä millään kyllä.
Jollain on nyt ilmeisesti jäänyt vähän kasetti jumiin.
Riskiryhmiä eristetään = kaikista tartunnan saaneista 1% kuolee ja 5% teholle
Riskiryhmiä ei eristetä = 1% kuolee ja 5% teholle.
Aivan sama mitä rajoitetaan = 1% kuolee ja 5% teholle.
Näinhän IC:n tutkimus osoittaa. Eikö?
Sinulla on selvästi kova pelko, että yritän vähätellä taudin vakavuutta, mutta pointtina on se että suurimpien riskiryhmien onnistuneella suojaamisella, tehohoidon ja kuolleiden määrää pystytään rajaaman ja sillä tavalla tiputtamaan kuolleisuutta alas tuolta 1%:sta. Ei se tästä mitään Influenssaa tee, vaikka massivisilla rajoituksilla kuolleisuus saataisinkin painettua alas. Jos pääni pitäisi pistää pantiksi, niin veikkaisin todellisen kuolleisuuden näiden
rajoitusten jälkeen liikkuvan Suomessa jossain näiden tutkimusten välimaastossa. 0.2-0.5%. Tehoitopaikkojen tarvekkin riippuu täysin siitä mikä osa kansasta sairastuu. Voi olla edelleen vakava kaikille väestöryhmille, mutta suhteessa silti selvästi lievempi kuin vanhuksille ja monia perussairauksia omaaville.
On mahdollista, että THL on tässä liian optimistinen rajoitusten tehosta riskiryhmille, mutta ei noista IC:n luvuistakaan voi silti suoraa yhteyttä vetää ja todeta että näin varmuudella on.
Joko vastaat muuten siihen kysymykseen, että mitä rajoituksia täällä ei todellakaan ollut käytössä 25.3