Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 299 760
  • 81 154

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tästä on nyt globaalisti kymmenien miljoonien ihmisten otos olemassa. Korona on merkittävästi influenssaviruksia vaarallisempi, koska a) sen tapauskuolleisuus on moninkertainen, b) sen tartuttavuus on selvästi suurempi, c) se aiheuttaa enemmän vakavampia tauteja ja jälkitauteja.
Ilman rajoituksia korona on pahimmillaan tartuttanut 15 % väestöstä viikoissa, ei puolessa vuodessa kuten kausi-influenssa (kohta b).
Siellä missä korona on päässyt laajimmin leviämään, se pystyy täyttämään sairaalat ja teho-osastot viikoissa. Mikään influenssavirus ei tee tällaista.

Nämä ovat kyllä aika kovia väitteitä esittää faktana, koska tiede ei näitä yksiselitteisesti tue. Jokainen voi tällä hetkellä valita tieteestä sen itselleen sopivimman tutkimuksen, koska tieteilijät ovat keskenään niin eri mieltä asioista. Tutkijamaailman konsensus koronaviruksesta on hyvin kaukainen asia. Löytyy myös hyvin paljon materiaalia ihan uskottavilta tahoilta, joiden mukaan:

a) Koronan kuolleisuutta ei voida tietää. Hyvin monessa paikassa on ohitettu uutiset, joiden mukaan Euroopan jätevesinäytteistä on löytynyt virusta jo keväällä 2019. Tämä muuttaa aivan oleellisesti suhtautumista virukseen. Virus on levinnyt hallitsemattomasti lähes vuoden, ennen kuin siihen on kiinnitetty huomiota. Keväällä 2020 on ollut suurin tautipiikki, jolloin oireettomia on ollut todella paljon enemmän kuin oletetaan ja tätä myöten myös kuolleita. Tästä huolimatta kuolleet ovat olleet suurimmaksi osaksi vanhuksia. Siis virus on levinnyt valtoimenaan ja silti kuolleisuus on keskittynyt monisairaisiin vanhuksiin, joiden kuolema olisi kuitenkin ollut edessä 1-2 vuoden säteellä. Missään sairaalat eivät ole täyttyneet viikoissa, vaan pitkäaikaisen hallitsemattoman leviämisen seurauksena. Nyt kun virus on tiedossa ja testataan paljon, sairaalat eivät olekaan enää täyttyneet. Lisäksi kun vertaillaan influenssakuolemia viimeiseltä kymmeneltä vuodelta, löytyy sieltäkin isoja piikkejä. Ja tässä tapauksessa influenssaan kuolleiden ikäluokkia on myös mielenkiintoista tutkia. Lisäksi pitäisi tutkia, miten kirjataan influenssan ja koronan osalta kuolleet ihmiset. Kuinka monen monisairaan pääasiallinen kuolinsyy on virus?

b) Koronaviruksen tartuttavuus on pienempi kuin influenssan, koska se ei leviä lapsien keskuudessa. Influenssa leviää tasaisemmin koko kansakunnan läpi, korona enemmän valikoiden. Lisäksi koronaan löytyy enemmän vanhaa immuniteettiä muiden koronavirusten ansiosta. Monessa paikassa onkin ihmetelty, miksi koronavirus leviää niin valikoiden.

c) Influenssa aiheuttaa hyvin vakavia jälkitauteja, joista ei vaan tällä hetkellä puhuta. Henkilökohtaisesti tiedän monta ihmistä, jotka vielä puoli vuotta influenssan jälkeen ovat kärsineet eri oireista. On ollut sydänlihatulehdusta, keuhko-ongelmia, jatkuvaa päänsärkyä ja yleistä voimattomuutta. Lisäksi ihmetyttää koronan oireissa mainitut "erikoisuudet", eli vatsavaivat, makuaistin menetys jne. Näitä samoja oireita on itsellä ja tuttavilla ollut myös muissa influenssissa ja flunssissa. Ihmetyttää suuresti,että nämä olisivat jotain koronan erikoisoireita, kun niitä on tullut vastaan jo paljon aikaisemmin muissa taudeissa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tästä on nyt globaalisti kymmenien miljoonien ihmisten otos olemassa. Korona on merkittävästi influenssaviruksia vaarallisempi, koska a) sen tapauskuolleisuus on moninkertainen, b) sen tartuttavuus on selvästi suurempi, c) se aiheuttaa enemmän vakavampia tauteja ja jälkitauteja.

Ilman rajoituksia korona on pahimmillaan tartuttanut 15 % väestöstä viikoissa, ei puolessa vuodessa kuten kausi-influenssa (kohta b).

Siellä missä korona on päässyt laajimmin leviämään, se pystyy täyttämään sairaalat ja teho-osastot viikoissa. Mikään influenssavirus ei tee tällaista.

Moni asia koronaan, rajoituksiin jne. liittyen on mielipideasia. Se onko korona vai influenssa vaarallisempi, ei sellainen ole.
@Skeletor tuossa jo vastasikin sinulle hyvin. En ymmärrä, miksi innoissasi selität täyttä mutua faktana.
 
F

Flonaldo

a) Koronan kuolleisuutta ei voida tietää. Hyvin monessa paikassa on ohitettu uutiset, joiden mukaan Euroopan jätevesinäytteistä on löytynyt virusta jo keväällä 2019. Tämä muuttaa aivan oleellisesti suhtautumista virukseen. Virus on levinnyt hallitsemattomasti lähes vuoden, ennen kuin siihen on kiinnitetty huomiota.
Ei "Euroopan", vaan yksistä Barcelonan näytteistä.

Testi näytti positiivista maaliskuun 2019 osalta. Tammikuu oli negatiivinen, helmikuu oli negatiivinen, jokainen muu kuukausi oli negatiivinen tammikuuhun 2020 asti. Tämän valossa kaikki muut selitykset ovat todennäköisempiä kuin se, että virus olisi ollut yhdessäkään ihmisessä ennen vuoden 2019 joulukuuta.

"They found evidence of the virus on January 15, 2020, 41 days before the first official case was declared on February 25, 2020. All the samples before this date were negative, except for a sample from March 12, 2019, which gave a positive result in their PCR test for coronavirus.

There are several explanations for this positive result."

Missään sairaalat eivät ole täyttyneet viikoissa, vaan pitkäaikaisen hallitsemattoman leviämisen seurauksena. Nyt kun virus on tiedossa ja testataan paljon, sairaalat eivät olekaan enää täyttyneet.
Madridissa, Marseillessa, Pohjois-Englannissa. Kyllä, viikoissa.

b) Koronaviruksen tartuttavuus on pienempi kuin influenssan, koska se ei leviä lapsien keskuudessa.
Eihän tämä yksi aspekti mitenkään kokonaisuutta muuta joksikin toiseksi. Tuo totta kai laskee koronan tartuttavuutta, mutta aikuisten kesken ero on sitten vieläkin selvempi.

c) Influenssa aiheuttaa hyvin vakavia jälkitauteja, joista ei vaan tällä hetkellä puhuta. Henkilökohtaisesti tiedän monta ihmistä, jotka vielä puoli vuotta influenssan jälkeen ovat kärsineet eri oireista.
Anekdootteja on maailma täynnä. Kun puhutaan väestötasolla, ovat nyt todetut koronan jälkitaudit yleisempiä ja vakavampia. Se ei tarkoita, että influenssa ei sellaisia lainkaan aiheuttaisi, tietysti aiheuttaa.

Jokainen voi tällä hetkellä valita tieteestä sen itselleen sopivimman tutkimuksen, koska tieteilijät ovat keskenään niin eri mieltä asioista. Tutkijamaailman konsensus koronaviruksesta on hyvin kaukainen asia.
Konsensus on olemassa juuri näistä asioista: tautikuolleisuudesta, tartuttavuudesta ja vakavuudesta. Koskaan ei tulla tietämään, että koronan tautikuolleisuus on juuri 0,32 % keskimääräisestä ihmisestä tms. Se ei tarkoita, etteikö nyt jo tiedettäisi varmuudella näiden osalta miten ne vertautuvat influenssaviruksiin.

Ja jos tässä nyt yritetään välttää yksittäisen sopivan tutkimuksen valikointia, tuo Barcelonan jätevesitutkimus on n. kaikkein pahin esimerkki siitä...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lyhyt tilannekatsaus maailmalta. Tiivistetysti: seuraamistani maista kaikkialla menee enemmän tai vähemmän päin helvettiä, pois lukien Aasia.

Etelä-Koreassa tartuntojen lasku pysähtyi, mutta ollaan hyvin maltillisella tasolla. Japanissa sama tilanne, ja siellä jopa noustiin hieman.

Italiassa uudet tartunnat tuplaantuivat kahdeksassa päivässä. Maa on osin melko odotetustikin Espanjan ja Ranskan tiellä. Saksassa taas tartuntojen kasvu on hitaampaa, mutta sielläkin kasvu on ollut viime aikoina reipasta. Ruotsissa niin ikään.

Yhdysvalloissa on tämän lisäksi menty jo jonkin aikaa nousussa. Valkoisen talon koronarypäs ei riitä selittämään tätä.

HS:n eilinen väite Ranskan tartuntojen kääntymisestä laskuun on odotetusti suuri tilastojen tulkinnassa tehty virhe. Seuraamalla trendiä voi todeta tartuntojen kasvaneen viidessä päivässä lähes 40%.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ja jos tässä nyt yritetään välttää yksittäisen sopivan tutkimuksen valikointia, tuo Barcelonan jätevesitutkimus on n. kaikkein pahin esimerkki siitä...

Onhan noita muita esimerkkejä uutiset täynnä. Esimerkiksi Pariisissa sairaaloissa olevat koronakuolleet jo pitkällä vuoden 2019 puolella. Ei nämä tutkijat yhteen asiaan sanomisiaan perusta, vaan materiaalia löytyy vaikka kuinka.

Lisäksi PCR-testiä en edes viestissä maininnut. Sen osalta löytyy niin monta tutkimusta kuin tekijääkin. Jopa Suomen viralliset tahot ovat sanoneet testin olevan epäluotettava. Osumisprosentti voi olla vain 60-80. Tämä(kin) voi olla yksi tekijä, jonka suhteen näemme vielä erilaista tietoa.

Tieteen kannalta ollaan heikolla pohjalla, jos erilaisia tutkimuslinjoja aletaan epäilemään tai kumoamaan arkumenteilla "anekdootti" tai "yksi aspekti", perustuen vain siihen mitä mieltä itse on asiasta. Omassa viestissäni esimerkiksi on ainakin 10 sellaista kohtaa, mikä on tieteellisesti vielä todistamatta. Siksi en tekisi vielä johtopäätöksiä mihinkään suuntaan viruksen vaarallisuudesta.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jyväskylässä kontaktoidaan edelleen altistuneita – Vastaava lääkäri kertoo, miksi koronalingoksi muuttuneesta hengellisestä tilaisuudesta ei kerrota enempää: ”Leimaamisella ei saavuteta mitään” Iltalehti

"Leimaamisella ei saavuteta mitään", kunnes jossain ravintolassa tai yleisötapahtumassa tapahtuu mahdollinen altistuminen. Sitten saavutetaan haluttu vaikutus, joka on liikevaihdon totaalinen kyykkäys.

Tämä, kun olisi tapahtunut jossain Jyväskylän Amarillossa niin huhhuh. Livelähetykset pauhaisi ja kansa vaatisi MaRan puheenjohtajan päätä vadille.
 
F

Flonaldo

Onhan noita muita esimerkkejä uutiset täynnä.
Ei ole, ei ole mitään muuta esimerkkiä siitä, että Euroopan jätevedet olisivat olleet pullollaan tätä virusta vuonna 2019.

Esimerkiksi Pariisissa sairaaloissa olevat koronakuolleet jo pitkällä vuoden 2019 puolella. Ei nämä tutkijat yhteen asiaan sanomisiaan perusta, vaan materiaalia löytyy vaikka kuinka.
Lisätietoa näistä Pariisin kuolleista?

Lisäksi PCR-testiä en edes viestissä maininnut. Sen osalta löytyy niin monta tutkimusta kuin tekijääkin. Jopa Suomen viralliset tahot ovat sanoneet testin olevan epäluotettava. Osumisprosentti voi olla vain 60-80. Tämä(kin) voi olla yksi tekijä, jonka suhteen näemme vielä erilaista tietoa.
Mutta se Barcelonan jätevesitutkimus sitä käytti. Niin kuin käyttävät kaikki muutkin - koska se on luotettavin testi, mitä saatavilla on. Testi on lähes 100 % luotettava. Sen sijaan testaaminen ei ole luotettavaa. Siihen prosessiin liittyy itse näytteenotto, näytteenoton välineet, näytteen säilyttäminen ja kuljettaminen, laboratorion prosessit jne. Kun massatestataan väestöä, nämä virheet nousevat esille. Kun tehdään tieteellistä tutkimusta, ei niinkään.

Tieteen kannalta ollaan heikolla pohjalla, jos erilaisia tutkimuslinjoja aletaan epäilemään tai kumoamaan arkumenteilla "anekdootti" tai "yksi aspekti", perustuen vain siihen mitä mieltä itse on asiasta.
En vastannut mihinkään tieteelliseen tutkimuslinjaan, vaan siihen, että sinä tunnet influenssan sairastaneita ihmisiä. Se on anekdootti.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se että missään päin maata, ei edes Helsingissä, olla edes aloitettu ratkaisemaan sitä varsinaista ongelmaa. Käytetään aikaa, energiaa ja resursseja tähän puuhasteluun, minkä hyöty kokonaisuuden kannalta on ihan marginaalinen.

Tarkoitatko nimenomaan sitä sähköistä lomaketta? Uskoisin, että sen vaatima resurssi on n. 2-3 htp suunnitteluineen ja toteutuksineen, eli pisara meressä. Sitten jos siitä halutaan useampi kieliversio kuin perusvaihtoehdot (FI/EN/SV), niin toki urakka suurenee jonkin verran. Joka tapauksessa puuhastelun potentiaalinen hyöty on se, että tieto ihmisten liikkeistä ja oireista tulee jäsennellymmässä muodossa kuin puhelinsoittojen perusteella, eli mahdollisesti lomake maksaa itsensä melko pian takaisin.

Tiistain testin pitäisi olla tiedossa keskiviikkona, kontaktit jäljitetty ja määrätty karanteeniin torstaina tai viimeistään perjantaina. Niin ne ketjut katkaistaan.

Näinhän se ideaalitilanteessa menee. Epidemia on kuitenkin siitä vittumainen vastustaja, että se aiheuttaa niitä kuormituspiikkejä yllättävissä paikoissa maata, minkä takia jo tuo testausvaihe alkaa yskähtelemään. Minulla on myös sellainen käsitys, että aina tulos ei PCR-testissä välttämättä ole täysin selvä, puhutaan "heikoista positiivisista" testituloksista yms. Ehkä näytettä ei myöskään aina saada otettua oikeasta paikasta nenää tms. En tiedä, vaativatko tällaiset tapaukset jotain tarkempaa lisäanalyysiä tai ovatko jatkotoimet näissä jotenkin erilaiset. Meille maallikoille asia näyttäytyy mustavalkoisemmin, tulos on tilastoissa aina positiivinen tai negatiivinen, vaikka taustalla voisi olla kuinka epäselviä tekijöitä.

Myöskään jäljitys ei omasta mielestäni kuulosta kovinkaan yksinkertaiselta prosessilta. Ymmärrän hyvin sen, miksi siihen halutaan käyttää mieluummin terveydenhuollon ammattilaisia kuin tavan tallaajia. Yhden puhelun aikana pitäisi selvittää henkilön terveystilanne, oireiden alkamisajankohdat, kaikki kontaktit parin viikon ajalta yms. Ei kuulosta kovin helpolta tehtävältä omaan korvaani. Ja yksi mahdollisesti hyvinkin paljon jäljitystä hankaloittava tekijä on se, että ihmisiltä ei välttämättä saada totuudenmukaista kuvaa tekemisistään, erityisesti jos taustalla on jotain omia kämmäilyitä, esim. se, että on lähdetty lieväoireisena kaupungille pyörimään. Tämä toki omaa mutua vain, olisi ihan mielenkiintoista saada tähän keskusteluun näkökulmaa joltain henkilöltä, joka jäljitystyötä oikeasti nyt tekee.

Jouduttiin sulkemaan kaikki, jouduttiin sulkemaan koko pirun kaupungin terveydenhoito. Tämähän on ihan puhdas nelosen arvoinen suoritus ja luokalle jättäminen.

Sinulla tuntuu olevan rima todella korkealla jäljitystyön onnistumisen suhteen :) Ja ei siinä mitään, saahan sitä vaatia paljon kun on tärkeästä asiasta kyse. Toki jos Suomi on onnistunut nelosen arvoisesti, niin ainakin omasta mielestäni asteikko loppuu aika monen muun maan kohdalla kesken. Onko sinulla tarjota jotain esimerkkiä maasta, jossa jäljitys toimii edes välttävällä tasolla? Siis jos poissuljetaan Kiina ja muut Itä-Aasian maat, joissa viranomaiset voivat seurata ihmisten liikkeitä suoraan punaisista palluroista näytöllä, eikä tarvitse luottaa siihen mitä ihmiset puhelinsoittojen päässä kertovat.
 
F

Flonaldo

Tarkoitatko nimenomaan sitä sähköistä lomaketta? Uskoisin, että sen vaatima resurssi on n. 2-3 htp suunnitteluineen ja toteutuksineen, eli pisara meressä.
Ohjelmointi nyt muodostaa ehkä 5 % koko hommasta. Siellä on shp:n isot herrat kampaviinereiden kanssa pitäneet useamman palaverin, sitten on konsultoitu lääkäreitä ja sen jälkeen laadittu koulutusmateriaaleja lomakkeen käyttöön jne. Sen koodarin efortti ei minua liikuta oikein mitenkään, vaikka formia olisi tehnyt 30 tyyppiä kuukauden ajan. Sen sijaan sen koko shp:n väen olisi pitänyt käyttää jokainen minuutti lisäjäljittäjien hankkimiseen.

Näinhän se ideaalitilanteessa menee. Epidemia on kuitenkin siitä vittumainen vastustaja, että se aiheuttaa niitä kuormituspiikkejä yllättävissä paikoissa maata, minkä takia jo tuo testausvaihe alkaa yskähtelemään.
Ja nyt reaktio on kuin Juha Miedolla. Tämän olisi voinut kertoa kumpi tahansa meistä puoli vuotta sitten. Miten siihen on varauduttu? Ei mitenkään.

Sinulla tuntuu olevan rima todella korkealla jäljitystyön onnistumisen suhteen :)
Minä haluaisin, että se jäljittäminen toteuttaisi sen ainoan tehtävänsä: tartuntojen estämisen ja tartuntaketjujen katkaisemisen. Ei mitään muuta. Jos se ei sitä tee, koko hommaan ei kannata uhrata yhdenkään henkilön aikaa.

Jos ihmiset haahuilevat viikon verran normaalisti kaupungilla tartunnan saamisensa jälkeen, ei jäljittäminen toimi, eikä siitä ole hyötyä.

Siis jos poissuljetaan Kiina ja muut Itä-Aasian maat, joissa viranomaiset voivat seurata ihmisten liikkeitä suoraan punaisista palluroista näytöllä, eikä tarvitse luottaa siihen mitä ihmiset puhelinsoittojen päässä kertovat.
Kiina ja vaikka Etelä-Korea nyt ovat kuitenkin ihan eri planeetalta kansalaistensa kohtelun suhteen. Länsimaissa ei siihen E-Koreankaan malliin pystytä yksityisyyden ja kansalaisten käyttäytymisen sekä suostumuksen puutteen takia, mutta se toki olisi optimaalinen.

Dataa ja infoa eri maiden jäljittämisestä on hankala löytää. Briteissä Boris palkkasi yksityisen sektorin puhelinkeskuksilta kymmeniätuhansia jäljittäjiä, mikä toimii joten kuten. Ei riittävän tehokkaasti ja siellä taas testaaminen on pullonkaula - vaikka testaavat n. eniten Euroopassa.

Pohjois-Englannissa taas kunnat ovat itse ottaneet roolia, ja siellä tulokset ovat olleet luokkaa >95 % yhteyden saamisessa positiivisen tuloksen saaneisiin, heidän kontaktiensa selvittämiseen, heidän jäljittämiseensä ja karanteeniin asettamisen suhteen. Siihen on käytetty kaikkea kunnan henkilöstöä, ei lainkaan terveydenhuollon väkeä. Siinä mallissa ollaan yhä ihmisten vapaaehtoisten kontaktoinnin varassa - mutta toisaalta sitten taas kierretään tarpeen mukaan jopa soittamassa ihmisten ovikelloja, jos heitä ei muuten saada kiinni.

***

Mallia voi siis ottaa monesta paikasta ja poimia parhaita paloja ja parhaiten juuri Suomeen soveltuvia käytäntöjä.

* Riittävän nopea testitulosten saaminen ja ne pitää tulla jäljittäjien tietoon samalla sekunnilla, kun tulos ensimmäisessä järjestelmässä on
* Jäljittäjiä pitää olla riittävästi, otetaan heidät ihan mistä tahansa siihen hommaan, eikä siihen saa käyttää terveydenhuollon ihmisiä
* Resurssien pitää olla jaettavissa maan eri alueiden välillä tietyiltä osin - jalkautetaan Vaasaan, Jyväskylään jne. silloin kun on akuutti tarve
* Prosessin nopeus on ensisijaisen tärkeää. Jos se altistunut ja tartunnan saanut ihminen ei ole karanteenissa 2-3 päivässä, sitten niitä jatkotartuntoja kertyy. Mikä taas aiheuttaa lisää kuormaa koko prosessiin sekä todennäköisesti johtaa merkittäviin aluellisiin lisärajoituksiin.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Sairaalahoidossa olevien määrä on tällä hetkellä 46 (+9), joista tehohoidossa on 10 (+5) potilasta. Uusia kuolemia ei ole ilmoitettu, joten ihan hyvällä mallilla mennään Suomessa koronatilanteessa.

Edit. fat of the land ehti ensin ilmoittaa sairaalahoidossa olevat.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sairaalassa 46, joista tehohoidossa 10. Lukemat odotetusti nousussa. Viime viikolla laskeskelin, että sairaalaan joutuisi viikon viiveellä noin 2.5% aiemman kahden viikon aikana todetuista tapauksista. Tässä on nyt ollut lievää nousua, ja nyt luku on 2.8%. Mutta tuossa n. 2-3% tuntumassa tuo luku on pitkään pyörinyt.

Viikko sitten sairaalassa oli 28 henkeä, eli nousua on ollut. Tuolloin laskeskelin, että jos tuo 2.5% suhde säilyy, tänään olisi ollut 41 henkeä sairaalassa. Vähän meni yli tuosta.

Viikon päästä tämän päivän suhteellisella osuudella sairaalassa olisi 69 henkeä. Katsotaan, miten käy.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
8.10.2020 Jethro Rostedt törsäsi hirmusumman öky-Bentleyhin
12.10.2020 Jethro Rostedt sulkee yökerhonsa rahapulassa

16.10.2020 Jethro Rostedt möi mummonsa

Olikohan noita ennen juuri, kun herra nuokkui Studiossaan tappiin asti. Norttia riitti jne. En jaksa penkoa, koska 7 päivää tuon taisi kertoa. Voisin silti harkita tukevani paikallista yrittäjää käymällä herran kebab-mestassa. Sen nimittäin en toivo kaatuvan.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Jyväskylässä kontaktoidaan edelleen altistuneita – Vastaava lääkäri kertoo, miksi koronalingoksi muuttuneesta hengellisestä tilaisuudesta ei kerrota enempää: ”Leimaamisella ei saavuteta mitään” Iltalehti

"Leimaamisella ei saavuteta mitään", kunnes jossain ravintolassa tai yleisötapahtumassa tapahtuu mahdollinen altistuminen. Sitten saavutetaan haluttu vaikutus, joka on liikevaihdon totaalinen kyykkäys.

Tämä, kun olisi tapahtunut jossain Jyväskylän Amarillossa niin huhhuh. Livelähetykset pauhaisi ja kansa vaatisi MaRan puheenjohtajan päätä vadille.
Tai jääkiekko-ottelussa. Jotkut ryhmät eivät näköjään sovi hallituksen leimaamisen kohteiksi niin hyvin kuin toiset.

Itseasiassa olitkin yleisötapahtuman tuossa maininnut. Jatkojalostin hieman.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Missään sairaalat eivät ole täyttyneet viikoissa, vaan pitkäaikaisen hallitsemattoman leviämisen seurauksena.

Eikös esimerkiksi Italiassa alkukeväästä sairaalat täyttyneet viikoissa ja siellä oli täysi kaaos päällä? Täysin ennenkuulumaton tilanne, jossa koronapotilaita oli käytävät täynnä. Onko influenssa aiheuttanut vastaavaa? Ei minun kuullakseni.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Onko influenssa aiheuttanut vastaavaa? Ei minun kuullakseni.

Kyllä joidenkin kommenttien mukaan vuoden 2017-2018 influenssaepidemia täytti Italian sairaalat myös ääriään myöten. Mitään virallista lähdettä tälle en löydä, joten älä pidä tätä totuutena :D
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Poistettu viesti, luin väärin. Tampere ei ole Italia
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Poistettu viesti, luin väärin. Tampere ei ole Italia
On siinä kosken kupeessa ollut ainakin joskus Rosso.

Tänään kaupassa tuli iholle selästä ukkeli, jolla ei ollut maskia. Sanoin hälle, että pidetäänpä turvavälit ja hän perääntyi pahoitellen ja kaupassakäyntikokemus oli lopulta ihan jees. Ensimmäinen vastaava kokemus oli tämä, ajattelin kertoa, kun muutkin ovat vastaavia tarinoita jakaneet.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä lienee asukasluvultaan ison kunta, jossa ei ole koronaa, ts tapaukset alle viiden? Satakunnassa titteli taitaa mennä Euralle (11 608 asukasta), löytyykö jostain päin Suomea isompi?
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Tällainen poppoo koronahihhuloi Jyväskylässä.


Jyväskylässä 50 koronatartunnan ja noin 700 karanteenin taustalla on uusi uskonnollinen yhteisö, kertoo Keskisuomalainen(siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan Association du Ministère de Jèsus-Christ pour la Dèlivrance des Nations -yhteisö on rekisteröity tänä vuonna, ja Jyväskylän koronaryöpsähdys on lähtöisin sen tilaisuudesta.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Reilussa kuukaudessa Suomen sairaalahoidossa olevat Korona-potilaat ovat nyt lähes kahdeksankertaistuneet, vaikka suuri osa tartunnan saaneista on ollut alle 30-vuotiaita. Jos eksponentiaalinen kasvu jatkuu ja tartunnat siirtyvät entistä enemmän vanhempiin ikäluokkiin niin kuukauden päästä sairaaloissa on kirkkaasti enemmän koronalaisia kuin keväällä pahimmillaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Reilussa kuukaudessa Suomen sairaalahoidossa olevat Korona-potilaat ovat nyt lähes kahdeksankertaistuneet, vaikka suuri osa tartunnan saaneista on ollut alle 30-vuotiaita.

7.9.2020 oli 16 ihmistä sairaalahoidossa. Tällä hetkellä 46 ihmistä, joten minun matematiikallani ollaan aika lähellä kolminkertaistumista.

Jos eksponentiaalinen kasvu jatkuu ja tartunnat siirtyvät entistä enemmän vanhempiin ikäluokkiin niin kuukauden päästä sairaaloissa on kirkkaasti enemmän koronalaisia kuin keväällä pahimmillaan.

Voin lyödän tonnin (setelin) vedon tästä välittömästi, ettei mennä yli kevään lukujen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös