TrafficIsland
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- TPS
Jos saan veikata, niin koronan pahimmin runtelemilla alueilla kuolleisuus on seuraavina vuosina tavallista pienempää. Johtuen ihan siitä, että nyt menehtyy sellaista väkeä, jotka ilman koronaa olisivat säilyneet hengissä vuoden-pari tästä eteenpäin.
Tämä on ihan hyvä veikkaus, tosin ensi vuoden tilastoissa todennäköisesti alenema ei tule näkymään, jos/kun rokotetta ei vielä tämän vuoden puolella saada jakeluun. Toisaalta pessimistin mielestä koronan aiheuttamat jälkitaudit ja muut ongelmat voivat niittää porukkaa kiitettävästi tulevinakin vuosina. Jos itse pitäisi veikata niin sanoisin että nämä kaksi asiaa kumoavat toisensa ja 2022 lähtien kuolleisuusluvut tulevat palaamaan normaalille tasolle.
Mielenkiintoisempaa olisi nähdä tilastoja nuorempien tai perusterveiden ihmisten ylikuolleisuudesta.
Maailmanlaajuisia tilastoja ei taida olla, missä olisi ikäparametri mukana, mutta EUROMOMO-palvelusta löytyy Euroopan osalta kattavasti myös eri ikäryhmien tietoja. Koko Euroopan tarkastelussa ei 0-14 ikäryhmässä ole tapahtunut kuolleisuudessa käytännössä mitään merkittävää muutosta. 15-44 ikäryhmässä on pientä kohoumaa havaittavissa, lähinnä Englantiin paikallistuen. 45-65 ikäryhmässä Englannin käppyrä nousee hyvinkin korkealle ja lisäksi kuolleisuuden nousua on ollut ainakin Espanjassa, Ranskassa ja Belgiassa. 65+ -ikäryhmässä tuleekin sitten jo moni muu maa mukaan talkoisiin.
Näissä tilastoissa ei huomioida sitä ovatko henkilöt olleet perusterveitä vai ei, mutta kuten täällä esim. nimimerkki @Sistis on ansiokkaasti tuonut esiin, ei perusterveiden alle 70-v ihmisten osalta suurin riski olekaan kuolema, vaan muut terveysvaikutukset, jotka voivat haitata elämää hyvinkin pahasti ja/tai pitkään.