Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 252 638
  • 10 614

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Olen nyt tavoistani poiketen, ikään kuin tutkimusmielessä, lueskellut FB:ssa esiin tulevien erilaisten koronauutisten kommenttiosioita. Ovat kohtalaisen erikoista tavaraa täynnä ja pistää kyllä miettimään mistä tuulee, kun kansasta on kuitenkin kohta 8/10 rokotettu kahteen kertaan ja täysi ikäisistä vissiin useampikin. Pietarin tehtaistako tätä sekohommaa tosiaan vedetään vai ovatko vaan helvetin kovaäänistä sakkia nämä hörhöt. Varmaan molempia, mutta onhan ne kovaäänisiä. En lue enää, alkoi oikein päätä jomottamaan.
 

MegaForce

Jäsen
Ovatko mielestäsi ihmiset jotka ottavat yhtä lukuunottamatta kaikki rokotteet rokotevastaisia? Voihan sekin olla mahdollista että itse olen ottanut myös sen yhden. Onko näille väittämillesi jotain tutkimustietoa pohjalla? Käsittääksi ei ole, siksi se myyntilupakin on ehdollinen. Ja en mäkään usko että mitään haittoja tai hyötyjä tulee sen jälkeen kun immuniteettikin koronalla alkaa kadota (muuta kuin se immuniteetin katoaminen toki on keskipitkän aikavälin haitta jota ei ollut tiedossa vielä silloin kun rokotukset aloitettiin), mutta kirjoitinkin tohon sanan usko, koska mitään tietoahan meillä ei kenelläkään vielä ole.

Ja mitä tulee vielä tohon tehohoitopaikkojen riittävyyteen niin voi vaan miettiä olisiko yhteiskuntaa ikinä edes suljettu jos terveydenhoitoa ei olisi ajettu niin tiukoille että ihmiset ovat siellä jaksamisensa rajoilla jopa hyvinä aikoina...
Ovat he rokote- ja tiedevastaisia, ainakin tässä asiassa. Toisaalta samat henkilöt turvautuisivat lopulta lääketieteeseen ja Suomen terveydenhuoltojärjestelmään vakavan taudin sattuessa.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen

Toisin kuin palstalla on väitetty, pakkorokotukset ovat juridisesti täysin mahdolliset jos vaan halua olisi.

Niin, kuten jo aiemmin todettua, se ei vaadi mitään muuta kuin sen, että korona määritellään vakavaa vahinkoa aiheuttavaksi yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi jonka leviäminen halutaan ehkäistä.

Tätä ei ole höpönassujen pelon takia haluttu edes harkita ja tästä on ollut ihmeellisen vähän debattia ylipäätään missään.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistä tämä tieto on peräisin? THL näyttää tilastoivan kuolemat ikäryhmittäin niin, että 20-49 ikäryhmässä on 8 kuolemaa. Onko jossain tarkemmin?

Tärkeä kysymys ja ihan äärimmäisen hyvä sellainen. Mielestäni luin tämän jostakin - ja lähteenä oli juuri THL. Minun on nyt syytä hakea tähän tarkempi lähde, koska en todella halua levittää väärää informaatiota.

Edit: tulkitsenko minä tätä karttaa väärin, mutta mielestäni alle 30v alla ei ole kuolemantapauksissa yhtään tapausta?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen nyt tavoistani poiketen, ikään kuin tutkimusmielessä, lueskellut FB:ssa esiin tulevien erilaisten koronauutisten kommenttiosioita. Ovat kohtalaisen erikoista tavaraa täynnä ja pistää kyllä miettimään mistä tuulee, kun kansasta on kuitenkin kohta 8/10 rokotettu kahteen kertaan ja täysi ikäisistä vissiin useampikin.

Välillä heikkona hetkenä, kun haluan harrastaa henkistä masokismia ja kokeilla sietokykyni rajoja, käyn Twitterissä vilkaisemassa jotain koronaan liittyvää viestiketjua.

Näistä tulee välillä oikeasti huono olo. Osa porukasta tuntuu olevan niin helvetin sekaisin. Olen uskotellut itselleni, että näin on aina ollut, mutta nykyisten somealustojen aikakaudella disinformaatio saa herkät sekoamaan helpommin. Lisäksi tietysti kaikenlaiset hullut saavat oman äänensä paremmin "kuuluviin". Ennen jotkut huutelivat toreilla ja kaikki ymmärsi kyseessä olevan hoidon tarpeessa oleva yksilö, mutta nykyään huudellaan somessa eikä kaikki heti ilmeisesti tajua millaisesta sekopäästä milloinkin on kyse. Tähän päälle tulee tietysti masinoitu ja organisoitu trollikoneisto.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Toisin kuin palstalla on väitetty, pakkorokotukset ovat juridisesti täysin mahdolliset jos vaan halua olisi.

Omasta mielestäni pakko ei ole missään tilanteessa hyvä vaihtoehto. Lisää vaan näiden ihmisten katkeruutta yhteiskuntaa kohtaan, kun heidät pakotetaan ottamaan rokote.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ovat he rokote- ja tiedevastaisia, ainakin tässä asiassa. Toisaalta samat henkilöt turvautuisivat lopulta lääketieteeseen JA Suomen terveydenhuoltojärjestelmään vakavan taudin sattuessa.

Ovat tosiaankin, ja valitettavasti koronarokotuksista kieltäytyjillä tuo logiikka on perinjuurin ihmeellinen.

Esimerkki:
Rämet tai Salminen sanoo, että rokote kannattaa ottaa ennen kaikkea itsensä, muuta myös läheristen takia:
- tätä ei uskota

Sanovat että, korona on huomattavan ärhäkkä ja petollinen virus, joka aiheuttaa usein ongelmaa keuhkoihin myös nuoremmilla.
- tätä ei myöskään uskota

Ja mainitsevat vielä, että joissain hyvin harvoissa tapauksissa, on ilmennyt epäilyä siitä, että rokote voisi vaikuttaa sydänlihaksen tulehdukseen tietyssä ikäryhmässä. Korostus siinä, että puhutaan hyvin harvinaisista tapauksista.
- tämä uskotaan sitten ihan kympillä, ja vaikkapa siitä napataan syy olla ottamatta.

Uskotaan siis mitä halutaan uskoa, suomeksi sanottuna.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omasta mielestäni pakko ei ole missään tilanteessa hyvä vaihtoehto. Lisää vaan näiden ihmisten katkeruutta yhteiskuntaa kohtaan, kun heidät pakotetaan ottamaan rokote.
Mitä nyt olen itseäni kiduttaen seurannut Facebookin Koronakapina-ryhmää, niin ei tuota porukkaa voi oikein katkeroittaa pahemmin. Jengi on niin irtautunut todellisuudesta, ettei mitään ole tehtävissä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
19.11 päivälle jaksoin varata kolmannen rokotuksen. Samalla influenssa rokotus kanssa...aiemat päivät meni nopeasti ja aikoja ei ollut.

Aids, impotenssi ja muut hommat pahenee varmasti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Yksi, mikä kaikessa surettaa on tuo, että kohta saa analysoimalla analysoida jokaisen lauseen.

Twitterissä eräs päivitti, kuinka on menossa syöpäleikkaukseen. Muodosti tästä aikajanan, kuinka selittyy rokotuksella.

Tällä lukijalla aivoissa raksutti. Kehittyykö syöpä noin nopeaan, eli johtuisiko sittenkin jostain muusta? Valehteliko tyyppi koko syövän? Jos oikeasti syöpä, tsemppini operaatioon.

Ja surettaa myös, että nämä on oikeasti vakavia asioita, miksi käsitellä niitä näin?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Minkälaisia long-covideja mahtaa tulla, kun on sairastanut koronan vaikka 3 kertaa?

"Koronavirusrokotteesta kieltäytyvät sairastunevat COVID-19-tautiin jatkossa keskimäärin 16 kuukauden välein, kertoo Yalen yliopiston tuore tutkimus. Asiasta uutisoi brittilehti The Guardian. "

" The Guardianin mukaan monet englantilaiset ovat jo nyt sairastuneet koronaan kahdesti tai jopa kolmesti. Tutkijat pelkäävätkin Britannian terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn olevan koetuksella tulevana talvena. "

 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@peterra selitys T-soluista meni myös hieman pieleen. T-solut tulevat sitten paikalle listimään sekä ne virukset että viruksen pilaamat solumme. T-soluja on myös ns. auttajasoluja, jotka soittavat radiopuhelimella immuunijärjestelmän komentokeskukseen, kertovat mitä joukkoja tarvitaan ja ohjaavat apuvoimat paikalle.

Ihan kuin tunnistaisin tästä "Olipa kerran elämä" -sarjan :) Tällaisia loistavan ytimekkäitä "tilannekatsauksia" tarvittaisiin myös lehdistön taholta, toisaalta vaikuttaisiko sekään näihin pahimpiin epäilijöihin.

Edit. Jaa @tombraider oli sanonut saman paremmin jo aiemmin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tärkeä kysymys ja ihan äärimmäisen hyvä sellainen. Mielestäni luin tämän jostakin - ja lähteenä oli juuri THL. Minun on nyt syytä hakea tähän tarkempi lähde, koska en todella halua levittää väärää informaatiota.

Edit: tulkitsenko minä tätä karttaa väärin, mutta mielestäni alle 30v alla ei ole kuolemantapauksissa yhtään tapausta?
No itse asiassa löysin tuon myös THL:n avoimesta datasta. Tosiaan on niin, että alle 30 vuotiaita ei ole kuollut yhtään. 30-40 vuotiaita on kuollut 8. Ikäryhmät on tosin älyttömästi 0-10, 10-20, 20-30 jne. Tasaluvut joko kuuluvat kahteen ryhmään tai noi on vaan merkitty väärin, mitä itse epäilen. Oikeat ryhmät lienevät 0-9, 10-19 ....


edit, muokkasin linkkiä toimivammaksi
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä on vähän erikoista, että ilmeisesti ainakin Keski-Satakunnassa on vaikeuksia saada varattua aikaa rokotukseen. Ainakin nuorelle naishenkilölle. Vapaita aikoja ei ole.

E: Modernaa saisi 15.11 alkaen... Mikähän tässä nyt mättää?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun ensimmäiset uutiset rokotteista tulivat, niin nostettiin jo rokotevastaisuus tikunnokkaan. Itse sitä ajatteli, että OK, ainahan noita vastarannankiiskejä löytyy asiassa kuin asiassa. Mutta kun itse asiassa on seurannut kuinka häiriintyneellä tasolla joidenkin jutut liikkuvat, niin jonkinlaista ammattiapua soisi heille liikenevän. En olisi uskonut tilannetta ihan näin vakavaksi.
 

Byvajet

Jäsen
Jos nyt siis vaikka ihminen on tuplarokotettu, ja pari vuotta tästä eteenpäin verestä ei enää koronavirukselle vasta-aineita löydy verestä kuin mitätön määrä, se ei tarkoita suojan katoamista.

Hyvä selitys. Kiinnostaa kuitenkin tietää, miksi rokotuksissa on varauduttu pitkään jatkuvuuteen, jos suoja toimii pitkänkin rokottamisen jälkeen?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on hyvä ja järkevä päätös, että koronan sairastaneet ja yhden rokoteannoksen saaneet voivat saada toisen rokoteannoksen, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

Järkevämpi päätös olisi minusta se, että koronan sairastaneet ja yhden rokotusannoksen saaneet saisivat sellaisenaan jo luvan matkustaa, koska toinen rokotusannos on heille turha. Valitettavasti tämä on vielä EU-tasollakin hämärässä, että miten sen saisi toteutettua.
 

AksornoAilet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laadukas kiekkoviihde
Liigan yleisömäärät laskenevat entisestään, jos seurat alkavat edellyttämään katsojilta rokotustodistuksia. Koko käytäntö olisi täysin järjetön tilanteessa, jossa rokotetut voivat edelleen sairastua tautiin ja levittää sitä eteenpäin. Vaatimus kokeellisen ja toiminnaltaan puutteellisen lääkityksen ottamisesta nuorelle ja terveelle vaaratonta tautia vastaan olisi valtaosan mielestä täysin järjetön ilman mediamylläkkää aiheen ympärillä.
Päivää, hra/rva kulkutautimyönteinen.

Nämä argumentit, kuten ”kokeellinen” ja ”toiminnaltaan puutteellinen” ovat sellaista osastoa, että folion kiillon luulisi näkyvän ylläpidonkin silmiin asti.

Surullista, että tämä osa väestöstä haluaa pandemian jatkuvan ja veroeurojen hukkuvan edelleenkin tehohoitoihin, jotka voitaisiin välttää yksinkertaisesti ottamalla rokote.

Ei voi kuin kysyä: miksi toiset meistä ovat niin tyhmiä?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Iltasanomat kertoo kuinka iäkäs henkilö olisi saanut tartunnan rokottamattomalta hoitajalta ja siten menehtynyt? Tämä olisi tapahtunyt Eurajoella ja palveluyksikössä...

Mikäli näin on ollut, niin on kyllä jotenkin uskomatonta, että iäkkäitä hoitavalla hoitohenkilökunnan henkilöllä ei ole rokotukset kunnossa?

Linkki uutiseen
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Mikäli näin on ollut, niin on kyllä jotenkin uskomatonta, että iäkkäitä hoitavalla hoitohenkilökunnan henkilöllä ei ole rokotukset kunnossa?

Linkki uutiseen

No eihän se rokotekaan 100% estä viruksen kantamista oireettomana jollekin? Jospa vaikka hän oli jo sairastanut koronan, niin silloinhan ei rokotetta anneta ihan heti ja voi saada tartunnan uudelleen...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Iltasanomat kertoo kuinka iäkäs henkilö olisi saanut tartunnan rokottamattomalta hoitajalta ja siten menehtynyt?

Voihan rokotettukin tartuttaa eli huonossa tapauksessa tämä iäkäs henkilö olisi voinut menehtyä joka tapauksessa. Siis mitenkään rokottamatonta hoitajaa puolustelematta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös