Kokoomus

  • 1 508 646
  • 12 663

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
No sanotaan sitten asutuskeskukset. Sukarihan halusi Ideaparkkinsa jonnekin valtatien varteen, jonne päästäkseen jokainen lohjalainen olisi tarvinnut auton. Vapaavuori on ihan oikeassa siinä, että kaupunkeja pitää kehittää, ei näivettää ja rakentaa muualle.

Juurikin näin. Kansalaiset eivät kaikki taida edes tajuta, ettei suuria ostoskeskuksia voi rakentaa ihan noin vain sinne tänne. Siinä pitää huomioida niin monta asiaa ja ne saattavat monesti mennä sen edelle, että saadaan lisää työpaikkoja.

Nostan hattua sille, että Kokoomuksessa löytyy kaikesta huolimatta vastuunkantajia, jotka uskaltavat tehdä kansalaisten mielestä typeriä ratkaisuja, vaikka todellisuudessa ne ovat oikeita ratkaisuja. Jan Vapaavuori on yksi tälläinen vastuunkantaja.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418390846653.html

Kokoomusministerit saavat aika tylyn tuomion IS:n lukijoilta. Niin Stubb, Räty kuin Grahn-Laasonen saivat arvosanakseen nelosen. Toki vastapainoksi Vapaavuori sai kasin ja oli hallituksen priimus Tuomiojan ohella.
Nuo arviot ovat oikeastaan ihan totuudenmukaisia. Vapaavuori on ollut todella vakuuttava etenkin näissä ydinvoimaan liittyvissä debateissa, ja hänestä huokuu muutenkin tietynlainen ammattitaito ja kokemus. Oli suuri virhe kokoomukselta valita Stubb puolueen johtoon.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Nuo arviot ovat oikeastaan ihan totuudenmukaisia. Vapaavuori on ollut todella vakuuttava etenkin näissä ydinvoimaan liittyvissä debateissa, ja hänestä huokuu muutenkin tietynlainen ammattitaito ja kokemus. Oli suuri virhe kokoomukselta valita Stubb puolueen johtoon.

Stubb vaikutti aluksi hyvältä valinnalta puheenjohtajaksi, mutta nyt ihmiset ovat menettäneet luottamuksensa Stubbiin ja pitävätkin häntä vain Twitter-pellenä. Ei muuten ole ollut Alex mitenkään erityisen iloinen viime aikoina. Sen sijaan kaikesta huokuu tietynlainen pelkotila siitä, että Kokoomus ottaa takkiin ja rumasti, mikä tulisi olemaan Stubbin puheenjohtajakauden loppu.

Mitähän hän voisi tehdä, jos jättää Kokoomuksen puhenjohtajuuden? Jättäisikö jopa eduskunnan siirtyen Euroopan isompiin ympyröihin?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En oikein tajua tätä henkilöitymistä Stubbiin, joka lähinnä niittää Kataisen satoa pääministerinä. Ehkä hänen eurooppalainen hainhymy edellä -tyylinsä ottaa päähän tätä katajaista kansaa, mutta mieshän on lähinnä ehtinyt vain tekemään pari tyhmää ministerinvalintaa ja tehnyt muutaman epäonnistuneen kommentin - omituista olisi, jos pelkästään Stubbin valinta ja nämä muutamat virheet olisivät johtaneet Kokoomuksen kannatuksen laskuun. Väittäisin että pohjalla ovat lähinnä Kataisen rintamakarkuruus Brysseliin ja täysin epäonnistuneet rakenneuudistukset, eivätkä niin shortsit.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No shit scherlok. Mutta vanhaa teollisuusrakennetta oikeisto on pönkittämässä ja tukemassa yhteisrintamassa demarien kanssa. Viimesin älyvapaa ydinmyllypäätös anto kovimmin kasvavan teollisuusmarkkinan vapaaehtosesti saksalaisille ja hurreille.
.

Heh. Nyt kannattaisi Watsonin käydä hankkimassa kakkapussi ja pyyhkiä oma naamansa.

Ydinvoimapäätös ei muuta YHTÄÄN MITÄÄN suomalaisen clean tech -sektorin kilpailumahdollisuuksista. Tämä vihreän urbaani myytti alkaa olemaan jo yhtä vanha kuin huhu Musen oikeasti hyvistä biiseistä.

Suomi on antanut luvan OL4:lle ja Fennovoimalle jo 2010. Se että vihermasokistit yrittävät toitottaa tätä samaa paskaa "taas uudesta ydinvoimalaluvasta" alkaa olla jo Pulttibois -tason toistohuumoria.

Suomalaista clean techiä ei auta/haittaa pätkän vertaa se että venäjän tuontia ja kivihiilisähköä korvataan ydinvoimalla. Suomalainen clean tech menestyy vain ja ainoastaan viennin kautta, kotimarkkinat eivät riitä yhdellekkään isommalle yritykselle.

Väitteet siitä että ydinvoimapäätös on jotenkin pois kotimaisesta uusiutuvasta energiasta on täysin naurettavia ilman MITÄÄN faktapohjaa ja on ihme että Niinistön höpöhöpöjä ei kukaan ole haastanut mediassa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
kyllä on kepulla tiedot hataria. Tuontiriippuuus EI koske sähköä, ja JOS ol3 olisi käynnissä, sitä ei tuotas Venäjältä milliwattiakaan.

Tämä ei pidä paikkaansa, Suomi toi viime vuonna n. 16TWh nettona sähköä, OL3 tuottaa noin 14TWh. Se tuoko Suomi sähkö Ruotsista vai Venäjältä riippuu käytännössä Ruotsin ja Norjan vesivoimatilanteesta,

Energianhinta on Suomessa EUn halvimpia, erityisesti halvempaa kuin pääkilpailijoilla.

Suomessa on pakko olla halvempaa energiaa kuin eteläisemmissä maissa, puhtaasti ilmastollisista syistä. Energian todellinen hinta teollisuudelle määräytyy vasta siirtokustannusten, tukien ja hyvitysten jälkeen.

Suomen tuontienrgiariippuvuus on öljyä, kaasua ja hiiltä, ja näitä tuodaan Venäjältä. Niistä riippuvuutta ei vähennä yksikään ydinmylly, ja Fennovoiman tapauksessa päinvastoin.

Mitä vittua? Itse sanoit juuri aikaisemmin että OL3 käynnistymisen myötä Venäjältä ei tuotaisi milliwattiakaan sähköä? Virta päälle! (pun intended)

Noita voisi korvata kotimaisilla, kepulaisten maanomistajien tuottamilla energoilla (soita ja vesistöjä tuhoamatta). Joka loisi myöa niitä töitä sinne minne kepu niitä kaipailee ja jonne fennovoima ei tua sitä yhtään.

Tämähän on kaikkein hassuinta, Vihreät taistelevat uskonnolliessa, suorastaan ISIS-tyyppisessä joukkohurmoksessa lähes (ydinvoimamyönteiset kannat on käytännössä kielletty) yksimielisesti ydinvoimaa vastaan kun se oikea vihollinen on fossiiliset jotka saastuttavat ja haittaavat vaihtotasetta.

Hajautettu tuotantokin auttas nimenomaan syrjäseutuja. Kepu vastustaa keskittämistä.. paitti enrgiapolitiikassa vastoin kannattajiensa etua, koska Fennovoima oli kepulainen iso 60 lukulainen teollisuuslaitossaavutus ala Kekkonen by Pekkarinen. Samalla Saksa ja Ruotti synnyttää kotimarkkinoita teollisuuden alalla joka kasvaa nopeiten ja jolle tulevsiuuden markkinat on maailmalla valtavat.Kepu haluaa tehdä paperia vaikka sitä ei kukaan ostaskaan.
.

Voi voi. Saksa synnyttää "kotimarkkinoita" kiinalaisille about 30 miljardien euron verosubventiolla vuosittain. Jokainen täysjärkinen (joka siis sulkee vihreiden kannattajat ulos) voi miettiä kuin järkevää on nykyinen suomalainen järjestelmä jossa tanskalaisia (vahvasti verotuettuja) ja kiinalaisia (state sponsored) tuulivoimafirmoja tuetaan vuosittain kymmenillä miljoonilla veroeuroilla, ihan kuin se auttaisi yhtään kotimaista clean tech yritystä. VMP.

Zsissus, ja nää palaa valtaan..

Keskustan valtaan nousussa kaikkein parasta on se että Vihreät lentävät hallituksestä ulos nopeammin kuin suomalainen valkoihoinen heteromies Vähemmistövaltuutetun toimistosta.

Vihreiden kannalta positiivista on se että Niinistö ja Hautala voi harjoitella näkemyksiään autoverotuksen ja työnantajavelvoitteden suhteen seuraavat neljä vuotta ettei tarvitse kuunnella täysin naurettavia selityksiä siitä miten ministeriasemassa oleva ei tiedä että suomen kansalainen ei saa ajaa ulkomaisissa kilvissä olevaa autoa kuin tietyissä tilanteissa tai että työnantaja joutuu suorittamaan tietyt maksuvelvoitteet.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Ehkä hänen eurooppalainen hainhymy edellä -tyylinsä ottaa päähän tätä katajaista kansaa, mutta mieshän on lähinnä ehtinyt vain tekemään pari tyhmää ministerinvalintaa ja tehnyt muutaman epäonnistuneen kommentin - omituista olisi, jos pelkästään Stubbin valinta ja nämä muutamat virheet olisivät johtaneet Kokoomuksen kannatuksen laskuun..

Eipä Stubbilla noita virheitä niin mahdottomasti ole, mutta vastaavasti onnistumisia ei ole yhtään - vaihtoon vaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuntuu hassulta joutua kokoomuslaiselle selittään markkinatalouden toimintaa. Useinhan kokkarit vinoilee että Vihreät luulee sähkön tulevan töpselistä. No nyt vois sitten sanoa, että kokkarit luulee investointivarojen satavan taivaasta.

Heh. Tuntuu hassulta sinun viestisi.

Energiateollisuus, siis se markkinataloudessa toimiva teollisuushaara joka investoi energiantuotantoinfraan, omaa 100% investointivaroja. Ydinmylly on investointi intensiivisin tuotantomuoto, siis ylivoimaisesti. Sähköntuotannon hinta tulee niissä nimenomaan investoinnista ja voimalan on aina oltava keskitetty ratkaisu ollakseen taloudellisesti kannattava (kas samat turvamääräykset koskee niin pieniä kuin isoja voimaloita, jolloin pieniä ei kannata rakentaa)

Mitä ihmeen paskaa tämä on? Siis ihan oikeasti, tämähän on ihan täyttä fuulaa. Tavallaan alan ymmärtää sinua ja lähtökohtiasi, olet kuin Stevie Wonder Jukolan viestissä, seuraamus on aika surullista katseltävaa niille jotka näkevät.

Globaalissa markkinataloudessa kuka tahansa voi tulla Suomen energiamarkkinoille. Energiateollisuus ry on JÄRJESTÖ (ei yhtiö) joka ei omista yhtään voimalaia.

Vihreät väittää että ydinvoiman lisärakentaminen on liian kallista, se ei ole kannattavaa. Samalla viherhörhöt väittää että ydinvoima vie taloudellisia resursseja kotimaisilta uusituvilta energiantuotannolta. Miten tämä on oikeasti mahdollista? FV valmistuu (ehkä) 2022, Vihreiden mukaan se ei ole taloudellisesti kannattavaa mutta jotenkin tämä 2022 valmistuva laitos estää jonkun muun energian tuotatannon? Mitä vittua?

Näin ollen niistä investointivaroista kun laitetaan se 90% ydinmyllyyn jää muihin 10%. Sen sijaan että se kaikki 100% laitettas uusiutuviin ja hajautetusti, jolloin syntysi kotimaista yrittäjyyttä ja innovaatioita ja ehkä jopa sellanen halpa ratkasu, joka kävis myös maailman köyhille (ilmastonmuutosuhka ei väisty, jollei maapallon köyhät saa hiiltä halvempaa uusiutuvaa ratkasua ja ittellä niillä ei ole sitä varaa kehittää).

Voi veljet että olet pihalla, miten kukaan voi laukoa tällaista scheissea? Jos sinun aurinko- ja tuulivoimat ovat kannattavia, ne saavat markkinoilta rajattomasti rahoitusta, Fennovoiman ydinmiilulla ei ole tähän mitään vaikutusta. Teidän Virheiden pitäisi ihan aluksi opetella perusteet, nyt teillä on reaaliteetit täysin kateissa.

Konkreettisesti. Fortumin investointivaroista läx 300miljoonaa ydinmyllyyn, tuo raha on poissa uusiutuvien investoinnista, ellei saman verran rahaa sada taivaasta lisää.

Voi veljet mitä tuubaa. Puretaan tämä lantakasa kohta kerrallaan

1) Fortumin ns. investointivara on monia miljardeja. 250M€ sijoitus FV:n on se kuuluisa pieru saharassa,
2) Fortum tekee sijoituspäätökset markkinaehtoisesti, ei Vihreiden poliitikkojen soijahumalan perusteella. Tämä on ihan basic kamaa jonka luulisi tyhmimmänkin tofurunkkarin tajuavan.
3) Fortum tienaa joka vuosi kymmeniä miljoonia venäläis-pohjaisella atomienergiateknologialla. Käytännössä 50% näistä rahoista tulee valtion kassaan josta rahoitetaan kaikenmaailman viherhumpat.

Kokkarit hei, markkinatalous, missä pelaa?

Vihreät hei, pää pois hanurista ja alkakaa myöntämään faktat.

Btw, on aika koomista että täysin todellisuudesta pihalla oleva palstan himovihreä huutelee markkinataloutta samaan aikaan kun valtio maksaa yli 100M€ syöttötariffeja tuulivoimalle joka on täysin elinkelvoton ilman valtion subventaatiota. Huutonaurua.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
En oikein tajua tätä henkilöitymistä Stubbiin, joka lähinnä niittää Kataisen satoa pääministerinä.
Minä tajuan. Pidin keväällä Vapaavuorta parempana vaihtoehtona Kokoomuksen puheenjohtajaksi kuin Stubbia ja olen aika varma siitä, että jos selfie-kokoomuksella olisi ollut sama ymmärrys niin Kokoomuksen kanntausluvut olisivat nyt paljon korkeammat.

Eli Kokoomuksen puoluekokousedustajat saavat kiittää vain itseään Kokoomuksen nykyahdingosta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minä tajuan. Pidin keväällä Vapaavuorta parempana vaihtoehtona Kokoomuksen puheenjohtajaksi kuin Stubbia ja olen aika varma siitä, että jos selfie-kokoomuksella olisi ollut sama ymmärrys niin Kokoomuksen kanntausluvut olisivat nyt paljon korkeammat.

Eli Kokoomuksen puoluekokousedustajat saavat kiittää vain itseään Kokoomuksen nykyahdingosta.
Vapaavuorta minäkin olisin äänestänyt. Kuten muotoilin myös täällä viime keväänä. Kaikki kunnia Stubbille, mies on EU-toimijana ja Eurooppa-asiantuntijana ehdottomasti vahva hahmo. Stubbista ei vain kerta kaikkiaan ole kansanjohtajaksi tuolla taustalla ja tyylillä. Vapaavuorella on rosoinen menneisyytensä, mutta hän on pragmaattinen jalat maassa -mies, ja kunnioitusta herättävä tyyppi muutenkin. On oppinut hillitsemään itsensä, ei häröile eikä provosoidu enää kovin helposti.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tämä on täysin totta, JHL:n edustaja Dan Koivulaakso kertoo tässä videossa totuuksia käyttäytymiestä https://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Ensi keväänä meillä on siis ehdokkaana poliisimurhaajan nimeä huuteleva Arhis ja 100-0 ylen studiossa verbaalisesti pahoinpidelty Dan Koivulaakso. Voimia vasemmistolle. Heh.
Vasemmistossa on ikädilemma. Vanhat vasurit ja nuoret anarkot ovat eri planeetalta. Ei niillä ole mitään yhteistä, paitsi nykyperspektiivissä toissijaiset asiat, kuten USA pois Vietnamista ja kaikki valta neuvostoille.

Vasemmistoliitto syönee jatkossakin demareilta poliittista voimaa, mutta onneksi asiat eivät tule olemaan koskaan niin kipeästi, että Vasemmistoliitto määrittelisi päätekijänä vasemmistolaisen politiikan ytimen. Riittää kun katsoo Merja Kyllöstä. Jos puolueen parhaat voimat kumuloituvat tuohon ihmiseen, niin voi kiesus.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vapaavuorta minäkin olisin äänestänyt. Kuten muotoilin myös täällä viime keväänä. Kaikki kunnia Stubbille, mies on EU-toimijana ja Eurooppa-asiantuntijana ehdottomasti vahva hahmo. Stubbista ei vain kerta kaikkiaan ole kansanjohtajaksi tuolla taustalla ja tyylillä. Vapaavuorella on rosoinen menneisyytensä, mutta hän on pragmaattinen jalat maassa -mies, ja kunnioitusta herättävä tyyppi muutenkin. On oppinut hillitsemään itsensä, ei häröile eikä provosoidu enää kovin helposti.

Vapaavuori tulee olemaan Kokoomuksen PJ 0-4v sisään,jos ensi kesänä tulee huolella pataan vaaleissa niin Stubbendaali pistetään johonkin EU-rooliin ja Vapaavuori ottaa ruorin ja reivaa kurssin takaisin ns. normikokkareiden mieleiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Vapaavuori tulee olemaan Kokoomuksen PJ 0-4v sisään,jos ensi kesänä tulee huolella pataan vaaleissa niin Stubbendaali pistetään johonkin EU-rooliin ja Vapaavuori ottaa ruorin ja reivaa kurssin takaisin ns. normikokkareiden mieleiseksi.
Näin asioiden pitäisi mennä. Kokoomuksella ei ole kovempaa staraa kärkikahinoihin kuin Vapaavuori, joka on riittävän monessa liemessä jo keitetty. Pahinta mitä Kokoomus voisi nyt keksiä, olisi heittää Stubbin jälkeen peräsimeen joku kokoomusnainen, sehän kertoisi vain että on paniikki. Ainakaan Risikolla ei ole parempaa agendaa kuin Vapaavuorella.

Stubb olisi voinut menetellä hirveässä noususuhdanteessa, mutta kaikissa muissa olosuhteissa Stubb on liikaa spedeille.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näin asioiden pitäisi mennä. Kokoomuksella ei ole kovempaa staraa kärkikahinoihin kuin Vapaavuori, joka on riittävän monessa liemessä jo keitetty. Pahinta mitä Kokoomus voisi nyt keksiä, olisi heittää Stubbin jälkeen peräsimeen joku kokoomusnainen, sehän kertoisi vain että on paniikki. Ainakaan Risikolla ei ole parempaa agendaa kuin Vapaavuorella.

Stubb olisi voinut menetellä hirveässä noususuhdanteessa, mutta kaikissa muissa olosuhteissa Stubb on liikaa spedeille.
Näin olin itse asiassa lähellä jo muotoilla tuon paniikin suhteen. Risikko on tavallaan ok. mutta kokoomusnaisilla ei ole mitään ässää tarjolla paitsi sukupuoli. Siitä ei revitä mitään tässä tilanteessa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vasemmistossa on ikädilemma. Vanhat vasurit ja nuoret anarkot ovat eri planeetalta. Ei niillä ole mitään yhteistä, paitsi nykyperspektiivissä toissijaiset asiat, kuten USA pois Vietnamista ja kaikki valta neuvostoille.

Vasemmistoliitto syönee jatkossakin demareilta poliittista voimaa, mutta onneksi asiat eivät tule olemaan koskaan niin kipeästi, että Vasemmistoliitto määrittelisi päätekijänä vasemmistolaisen politiikan ytimen. Riittää kun katsoo Merja Kyllöstä. Jos puolueen parhaat voimat kumuloituvat tuohon ihmiseen, niin voi kiesus.

Jep, tosin tämä sama koskee demareita. Elina Lepomäki kyseli mikä on SAK:n ikäjakauma, jostain kumman syystä SAK;n järjestöpäällikkö ei
osannut kertoa tätä. Jokainen voi miettiä miksi SAK ei pystynyt tätä sanomaan.
 
Turha haikailla länsisuuntausta tai Natoa. Tämän jälkeen ei sellaiseen ole enää varaa. Kiitos kokoomuksen.
Huomauttaisin, että suurin osa Euroopasta on Natossa, ja samalla riippuvainen venäläisestä energiasta. Ei se ole mikään natojäsenyyden tai länsisuuntautumisen este. Tietenkään tämä huomautus ei ole mikään puolustuspuhe russovoimalle, tämä mainitsemani Eurooppa kun sentään pyrkii eroon ko. riippuvuudesta, siinä missä meillä järjestellään suomettumisen hengessä (Haglund myöntänyt) teollisuuden pyynnöstä jopa vuosikymmeniä lykkäystä tälle irtikytkennälle.
 

Fordél

Jäsen
Energiahuoltomme on siis yli puoli vuosisataa eteenpäin riippuvainen Venäjästä. Turha siis haikailla enää länsisuuntausta tai Natoa, sillä tämän jälkeen ei sellaiseen ole enää varaa. Saapa nähdä, miten kansa kiittää kokoomusta tästä.

Nyt on aika pahasti ylilatautunutta ja -ampuvaa tekstiä. Ei Suomen länsisuuntautuneisuus tai edes Nato-jäsenyys olisi uhattuna vaikka Venäjän painoarvo kasvaisi vielä lisää energiahuollossamme. Kuten edellä todettiin, venäläistä energiaa viedään jo nyt paljon NATO-maihin ja länteen. Vaikka moni maa pyrkii vähentämään riippuvaisuuttaan Venäjästä, ei tämä suhde tule ihan heti katkeamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vapaavuori tulee olemaan Kokoomuksen PJ 0-4v sisään,jos ensi kesänä tulee huolella pataan vaaleissa niin Stubbendaali pistetään johonkin EU-rooliin ja Vapaavuori ottaa ruorin ja reivaa kurssin takaisin ns. normikokkareiden mieleiseksi.

Toivottavasti tulee olemaan, mutta haluaako vielä lähteä ehdolle? Toivottavasti ei jäänyt mitään pahaa verta edellisvaalista.

Sinällään minua pitkän linjan porvarina häiritsee se, että Kokoomus teki stereotyyppisen porvarivalinnan (siis negatiivisessa mielessä) valitsemalla Stubbin pikavoiton toivossa.

Vaikka kaiken järjen mukaan Vapaavuori olisi ollut parempi vaihtoehto...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Aika surkea ajoitus Stubbilta alkaa, sinällään kyllä aiheesta, syyttelemään Kepun YYA-siipeä Kremlin myötäilystä. Siksi surkea että Kokoomus juuri äskettäin järjesteli toveri Vapaavuoren johdolla Rosatomin ydinvoimalan Suomeen ja samalla koplasi veli venäläisen kanssa vähän koskivoimaa Karjalassa. Pata kattilaa soimaa.
 

Fordél

Jäsen
Juuri näin. Muut pyrkivät poispäin Venäjä-riippuvuudesta, mutta suomalaisia viedään kokoomuksen johdolla syvemmälle karhun syliin.

Niin energiapolitiikassa, mutta sitä ei kannata liiaksi sekoittaa muihin politiikan osa-alueisiin. Muissa asioissa Suomi voi edelleen jatkaa suuntautumista länteen, kuten puolustuspolitiikassa syventää yhteistyötä Ruotsin ja/tai NATO:n kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Niin energiapolitiikassa, mutta sitä ei kannata liiaksi sekoittaa muihin politiikan osa-alueisiin. Muissa asioissa Suomi voi edelleen jatkaa suuntautumista länteen, kuten puolustuspolitiikassa syventää yhteistyötä Ruotsin ja/tai NATO:n kanssa.

Eihän kokoomuksen politiikassa ole päätä ei häntää! Toisaalla ajetaan talouspakotteita Venäjälle lännen mukana ja toisaalla taas lähennytään ja sidotaan Suomea Venäjään energiapoliittisesti.. Onko herroilla käynyt mielessä ajatus, että entä jos Venäjän ja lännen välille syntyy todellinen aseellinen konflikti nykyisen taloudellisen väännön sijasta, niin Venäjällä on valmis painostuskeino käytössään?

Myisitte varmaan silmää räpäyttämättä oman mummonnekin viholliselle jos hinta on kohdillaan..
 

Fordél

Jäsen
Eihän kokoomuksen politiikassa ole päätä ei häntää! Toisaalla ajetaan talouspakotteita Venäjälle lännen mukana ja toisaalla taas lähennytään ja sidotaan Suomea Venäjään energiapoliittisesti.. Onko herroilla käynyt mielessä ajatus, että entä jos Venäjän ja lännen välille syntyy todellinen aseellinen konflikti nykyisen taloudellisen väännön sijasta, niin Venäjällä on valmis painostuskeino käytössään?

Kyllä kokoomuksen politiikassa on ihan selkeä pää ja häntäkin. Tottakai Suomen pitää olla EU:n rintamassa mukana ajamassa pakotteita Venäjää kohtaan. Ilman yhtenäistä EU:ta, vähenevät eurooppalaisten valtioiden keinot painostaa Venäjää. Energiapolitiikassa puolestaan lisäydinvoiman rakentaminen Suomeen lisää energiaomavaraisuuttamme. En ymmärrä, että mikä sen valmiimpi painostuskeino Venäjällä olisi käytössään kuin ennen lisäyhdinvoimaa, jos syntyisi aseellinen kontakti Venäjän ja lännen välille. Olemme jo nyt hyvin riippuvaisia Venäjältä tuotavasta energiasta. No, varmasti sinä sen meille kerrot seuraavassa viestissä.

Myisitte varmaan silmää räpäyttämättä oman mummonnekin viholliselle jos hinta on kohdillaan..

Ketkä te? En minä ole kokoomuslainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös