Kokoomus

  • 1 504 547
  • 12 657

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos se ei ole ollut laitonta tapahtumien aikaan niin ei siitä voi tuomita myöhemmin. Ei voi olettaa että ihminen osaisi noudattaa lakeja joita ei ole vielä säädetty.
En ole näin väittänytkään ja viestini liittyi tässä ketjussa kirjoittamaani laajempaan ajauskokonaisuuteen, jossa keskustelimme siitä miksi poliisi ei vienyt asiaa eteenpäin. Tämän ajattelun tuloksena selvitin, että 2014 on lisätty seksuaalinen ahdistelu rikoslakiin ja tapahtumat on oletettavasti olleet 2012, jolloin Milja on ollut 16-vuotias.

Milja oli tutustunut Rydmaniin 2010, jolloin oli 14-vuotias. Koska vasta 18-vuotiaana on lähtenyt laskenta 10-vuoden syyteoikeuden vanhenemiseen, joka olisi siis vasta kun Milja on 28-vuotias vuonna 2024.

Tätä siis pohdin. Ja tämän pohdinnan tuloksena, tuossa HS tekstissä on virhe, ainakin siis tämä yksi. Syyteoikeus ei ole vanhentunut, mutta sen sijaan mitään syytteen alaista rikosta ei myöskään 2012 ole ollut rikoslaissa. Ei siis ole rikosta eikä vanhentunutta syyteoikeutta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmeen moni täällä pitää jo Rydmania syyllisenä ja suorastaan jonain seksuaalisena petona. Mitä on tapahtunut ajatukselle "syytön kunnes toisin todistetaan"? Eikö Heardin ja Deppin jutusta opittu mitään? Varsinkin kun kyseessä on vihervasemmistolainen Hesari ja ajoituksin on sopivasti vajaa vuosi ennen seuraavia eduskuntavaaleja niin en nyt ihan vielä lähtisi Rydmania kivittämään...
Normaali ihminen, poliitikkokin, vie nelikymppisenä lapsia (omia) harrastuksiin, Wille vie lapsia Kämppiin treffeille. Axl Smith teki samaa ja jäi kiinni.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
”Miten Orpo olisi voinut tietää ennen lehden julkaisua nönnönönöö…”




"Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi HS:n artikkelia STT:lle tekstiviestitse.

Epäilyjen vakavuus ja mittakaava selvisivät minulle tänään HS:n jutusta. Olen tiennyt viime talvesta, että puoluesihteeri ja Helsingin piirin toiminnanjohtaja ovat selvittäneet Rydmanin kanssa häneen kohdistuvia epäilyjä."

Lainaus is.fi
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kun noin iso lauma nuoria naisia kertoo saman tyylistä viestiä tyypin käyttäytymisestä ja toimintamalleista, on kyseessä hyvin suurella todennäköisyydellä (ainakin pääosin) tositarina? Rydman on niitä nk. Rolex Persuja, joten tuskin Kokoomus tuosta isompaa lovea kilpeensä ottaa, kunhan kaverille löytyy joku komero jonne hänet voi työntää…

Toki tässä hiukan myös mietityttää se, että Poliisi ei ole löytänyt (ainakaan vielä) mitään rikollista Rydmanin toiminnasta, eikä Suomen Kuvalehti saatikka Seiska huolinut tätä juttua sivuilleen? Rydmanin poliittinen ura tässä nyt ainakin meni viemäristä alas, kävi miten kävi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
”Miten Orpo olisi voinut tietää ennen lehden julkaisua nönnönönöö…”




Sun on vissiin mahdoton sisäistää eroa sille, että tietää jotain olevan tulossa ja sille, että tietäisi tarkkaan mitä on tulossa. Ihan ymmärrettävää, että näinkin vakavasta asiasta halutaan tietää kaikkien osapuolten näkemys ja muutkin tiedot ja sitten vasta kommentoidaan asiaa.

Kriisiviestintänä jos tätä käsitellään, niin mun mielestä oikea tapa hoitaa asia on nimenomaan käsitellä asia sitten kun se kissa on pöydällä. Ihan turhaa pitkittää asian käsittelyä ja mediassa vellomista aloittamalla omat kommentoinnit jo joitakin päiviä aiemmin kuin ns. koko valtakunta nostaa asian pöydälle.

Tämä ei toki poista sitä, että asiaan olisi pitänyt kokoomuksen toimesta jollain tavalla reagoida jo ennen lehtijuttua.
 

Aapee79

Jäsen
”Miten Orpo olisi voinut tietää ennen lehden julkaisua nönnönönöö…”




Nyt rupeaa olemaan jo jutut hyvällä tasolla, kun Tiina "natsitervehdykset" Elovaara on varmana lähteenä.

On kyllä hyvää settiä taas muutamalta henkilöltä tässä ketjussa - niin äärivasemmalta kuin äärioikealtakin. Ei voi kyllä tajuta, miten joku ideologia voi hämärtää aivoja noin. Tasasen maan kulkijana - lisää sipsejä kulhoon.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jan Vapaavuori: ”En ole tiennyt asioiden laajuutta kuin vasta nyt”
Petteri Orpo: ”En ole tiennyt asioiden laajuutta kuin vasta nyt”

-> sama viestintäkonsultti ?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
On kyllä hyvää settiä taas muutamalta henkilöltä tässä ketjussa - niin äärivasemmalta kuin äärioikealtakin. Ei voi kyllä tajuta, miten joku ideologia voi hämärtää aivoja noin. Tasasen maan kulkijana - lisää sipsejä kulhoon.

Sanoo henkilö, joka leimaa palstatoverinsa ääriliikkeitä edustaviksi. Ehkä täällä on sellaisiakin, mutta minä en ole, enkä usko kenenkään muunkaan tänään aiheesta kanssani keskustelleen olevan.

Miksi Elovaara ei olisi tiennyt. Eiköhän hänellä ole edelleen tuttuja Arkadianmäellä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka säälittävää toimintaa onkin niin faktat kuntoon. Ville ei ole ollut nelikymppinen.
No periaatteessa jonkun sen deitin vanhemmat ovat voineet olla nuorempia kuin Wille itse. Ja 36 v. voi pyöristää ylöspäin. Wille ei taida olla parisuhteessa joten miksei sama säätö olisi päällä nytkin.
 

Jeffrey

Jäsen
Nyt rupeaa olemaan jo jutut hyvällä tasolla, kun Tiina "natsitervehdykset" Elovaara on varmana lähteenä.

Ymmärtääkseni nämä poliisitutkimukset ja ex-naisystävän tehtailet rikosilmoitukset on tehty 2017. Näin ollen pidän ihan luotettavana, että asioiden pompsahtaminen laajempaan julkisuuteen on ollut tiedossa jo tovin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voivoi. Orpon olisi pitänyt laittaa koko tukipakettia vastaan äänestänyt paskasakki ulos isoista ovista, niin olisi tämäkin ongelma ohitettu.

Paula Risikko, Timo Heinonen, Mia Laiho, Markku Eestilä, Heikki Autto, Janne Sankelo, Heikki Vestman, Wille Rydman, Janne Heikkinen ja Terhi Koulumies
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos oltaisiin toden teolla haluttu vaikuttaa vaaleihin niin joskus kuukausi ennen vaaleja olisi ollut otollisempi paikka. Toki hieno tapa nimetä kyseinen julkaisu ja sen tekijät vihervasemmistolaisiksi ja täten luoda kuva siitä, että he eivät ole tämän takia luotettavia.
Jarno Liski jossain haastattelussa puhui tästä ajoituksen ongelmallisuudesta tutkivan journalismin osalta, että jos pistää skuupin eetteriin ennen vaaleja, niin yksi porukka huutaa, että yritettiin vaikuttaa vaaleihin. Jos sitten julkaisuajankohta osuu vaalien jälkeiseen aikaan, niin toinen porukka huutaa, että miksei tietoa tuotu julki ennen vaaleja. Nyt sitten kolmas porukka puhuu poliittisesta ajojahdista, kun julkaisu tuli hetimiten kokoomuksen ennätyksellisen gallup-tuloksen jälkeen, joten vähän tässä Hesarilla on damned if you do, damned if you don't -asetelma.

Mitä näihin "mitään laitonta ei ole tapahtunut" tarinointeihin, niin olen siitä ihan samaa mieltä, että jos laittomuuksia ei ole tapahtunut, niin Rydmanin kohtalon sinänsä tulee olla kokoomuksen ja äänestäjien päätettävissä. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että eturivin poliitikot sen kyllä tietävät, että jos perseilee riittävästi, niin riskinä on koko poliittisen uran menettäminen ja perseilyn vakavuuden mittarointi saattaa olla varsin mielivaltaista. Vaikken Rydmanista yhtään pidäkään, niin jos esim. Eero "laillista liiketoimintaa" Heinäluoman tyylinen kuonaläjä tai vaikkapa Esko "spermapankki" Aho jatkaa toimintaa politiikassa business as usual ja Rydman joutuu täydelliseen paarialuokkaan tämän casen takia, niin onhan se hieman kohtuutonta. Tämä siis sillä oletuksella, että nyt Hesarissa esitetyt väitteet ei ole pelkkä jäävuoren huippu ja Rydman lopulta paljastuu pahimman luokan pedobeariksi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kovasti puhutaan isoilla kirjaimilla alaikäisten ahdistelusta, mutta sitten kun tuota Hesarin juttua lukee niin kyse onkin vain parista alle 18 -vuotiaasta. Muutenkin haiskahtaa että ainakin osin kyseessä on kahden naisen suunnalta kostoa (toinen on ex -tyttöystävä ja toinen ei saanut vastakaikua tavoitteilleen) johon on saatu parikin kaveria vielä mukaan plus tämä yksi 17v parivaljakko joita ex-tyttöystävä olisi halunnut mukaan ryhmäseksiin.

Lisäksi jutussa parikin eri henkilöä sanoi ettei koe että heitä olisi ahdisteltu. Nämä sivuutetaan tässä lynkkauksessa tyystin. Myös Binga Tupamäki kertoo kokemuksistaan, mutta häntäkään ei kuunnella koska ei ole kokenut ahdistelua.

Ajojahti, mutta miksi tässä vaiheessa vaalikautta? En oikein muuta syytä keksi kuin tuon koston.

Ja yksikin joka sanoo että hyväksyn ahdistelun koska puolustan Rydmania voi painua jo valmiiksi vittuun.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ajojahti, mutta miksi tässä vaiheessa vaalikautta? En oikein muuta syytä keksi kuin tuon koston.
Muuten en puutu tähän keissiin, mutta noin yleisellä tasolla tämä aika-argumentti näissä väitetyissä ahdistelutapauksissa on suht mielenkiintoinen. Miksi ette puhuneet silloin, miksi puhutte nyt, miksi puhutte vaalien lähestyessä, miksi puhuitte vasta vaalien jälkeen jne. Ilmeisesti hyvää ajankohtaa tällaisille ulostuloille ei ole koskaan, sillä joidenkin mielestä ne sattuvat aina väärään aikaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Muuten en puutu tähän keissiin, mutta noin yleisellä tasolla tämä aika-argumentti näissä väitetyissä ahdistelutapauksissa on suht mielenkiintoinen.

Juttujen julkaisuajankohta perustuu huomion maksimointiin. Siksi se julkaistaan sunnuntainumerossa ja päivänä, jolloin ei juhlita äitejä, Suomen jääkiekkomaajoukkue ei pelaa mm-finaalissa tai tasavallan presidentti ei tapaa Naton pääsihteeriä. Huomio ei siis tarkoita poliittista ajankohtaa, vaan koko uutisrintamaa.

Ajojahti, mutta miksi tässä vaiheessa vaalikautta? En oikein muuta syytä keksi kuin tuon koston.

Li Andersson puhui viisaita Venäjän vaikuttamisyrityksistä muistuttaessaan sukupolvista, joille ei ole koulussa opetettu medialukutaitoa. Oli sitä mieltä, että näistä meidän pitäisi olla huolissamme ja tehdä asialle jotain.
 

Byvajet

Jäsen
Sinulle on siis ihan ok, että kansanedustaja vokottelee juuri suojaiän ylittäneitä nuoria tyttöjä?
Oletko koskaan pohtinut, miksi suojaikäraja on asetettu? Siksi, että sen katsotaan olevan ikä, jonka jälkeen ihminen on kykenevä päättämään omasta seksuaalisesta käytöksestään.

Jos tahdot nostaa suojaikärajaa, perusta siitä keskustelemiseen oma ketju, mutta tyttöjen iällä ei pitäisi olla mitään vaikutusta tapauksen käsittelyyn sikäli kuin suojaikärajat toteutuvat.

Ihmiset tuomitsevat Rydmanin oman moraali- normaaliuskäsityksensä perusteella, vaikka tuomitsemisen pitäisi perustua lakiin.

Keskustelun tulee keskittyä siihen, miten Rydman on tyttöjä kohdellut, eikä siihen, minkä ikäisiä he ovat olleet.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On kyllä mielenkiintoista että noin huonolla luku- ja ymmärrystaidolla voi toimia opettajana.

Aihe on ilmeisesti sellainen, että kanssasi on siitä vaikea keskustella. Esitin sinulle kysymyksen:

No, mitä sitten yrität sanoa tällä kyseisiä naisia/ tyttöjä vähättelevällä viestillä?

Väistit sen.

No sitä että maailma ei ole mustavalkoinen kuin Tosifanin silmin.

Esitin jatkokysymyksen.

Sinulle on siis ihan ok, että kansanedustaja vokottelee juuri suojaiän ylittäneitä nuoria tyttöjä?

Seuraavaksi mentiinkin henkilöön.

Edelleen, mitä yrität sanoa alkuperäisellä viestilläsi? Pidät tapausta ajojahtina, väheksyt naisten kokemuksia, mutta et missään tapauksessa hyväksy ahdistelua.

Tässä tapauksessa on kyse kansanedustajan käytöksestä ja arvoista, ei oikeuden tuomioista. Mitä mieltä olet Rydmanin käytöksestä?

Edit: En työskentele opettajana.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Oletko koskaan pohtinut, miksi suojaikäraja on asetettu? Siksi, että sen katsotaan olevan ikä, jonka jälkeen ihminen on kykenevä päättämään omasta seksuaalisesta käytöksestään.

Jos tahdot nostaa suojaikärajaa, perusta siitä keskustelemiseen oma ketju, mutta tyttöjen iällä ei pitäisi olla mitään vaikutusta tapauksen käsittelyyn sikäli kuin suojaikärajat toteutuvat.

Ihmiset tuomitsevat Rydmanin oman moraali- normaaliuskäsityksensä perusteella, vaikka tuomitsemisen pitäisi perustua lakiin.

Keskustelun tulee keskittyä siihen, miten Rydman on tyttöjä kohdellut, eikä siihen, minkä ikäisiä he ovat olleet.
Aika harva tässä taitaa olla vaatimassa Rydmanille mitään tuomiota rikokselleen? Ennemmin tässä kaiketi pohditaan, riittääkö tämän pelaajan taso tähän joukkueeseen tai ylipäätään tälle sarjatasolle. Tai ainakaan minä en ole nähnyt mitään vaatimuksia linnatuomioista tai edes sakoista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oletko koskaan pohtinut, miksi suojaikäraja on asetettu? Siksi, että sen katsotaan olevan ikä, jonka jälkeen ihminen on kykenevä päättämään omasta seksuaalisesta käytöksestään.

Jos tahdot nostaa suojaikärajaa, perusta siitä keskustelemiseen oma ketju, mutta tyttöjen iällä ei pitäisi olla mitään vaikutusta tapauksen käsittelyyn sikäli kuin suojaikärajat toteutuvat.

Ihmiset tuomitsevat Rydmanin oman moraali- normaaliuskäsityksensä perusteella, vaikka tuomitsemisen pitäisi perustua lakiin.

Keskustelun tulee keskittyä siihen, miten Rydman on tyttöjä kohdellut, eikä siihen, minkä ikäisiä he ovat olleet.

Totta kai tyttöjen iällä on merkitystä, kun mietitään kansanedustaja Rydmanin käytöstä, arvoja ja moraalia. Nämä ovat äänestyskopissa tärkeitä asioita, kun päättää kenelle äänensä antaa
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Pidät tapausta ajojahtina, väheksyt naisten kokemuksia, mutta et missään tapauksessa hyväksy ahdistelua.

Tässä tapauksessa on kyse kansanedustajan käytöksestä ja arvoista, ei oikeuden tuomioista. Mitä mieltä olet Rydmanin käytöksestä?
Kyllä, pidän tapausta ajojahtina. En väheksy naisten kokemuksia, mutta kuten sekä hesarin jutussa että syyllistetyn blogista tulee ilmi isolla osalla kokemuksista on yhteisiä nimittäjiä. En hyväksy ahdistelua mutta onko kaikki jutussa mainittu ahdistelua on eri juttu.

Ja se mitä jutussa ei kovinkaan suurella mainita on se että läheskään kaikki ei ole tapahtunut kansanedustaja Rydmanille vaan ennen hänen valintaansa. Syntisten pöydässä on vain kansanedustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös