Mainos

Kokoomus

  • 1 605 363
  • 13 125

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kai tuollaisiakin äänestäjiä on. Ties vaikka enemmistö. Mutta minun mielestäni aika outoa, jos äänestäjä ei haluaisi ensisijaisesti ehdokasta, joka vastaa parhaalla tavalla omaa ajattelua. Minua ajatus siitä, että ääneni auttaisi jonkun "kypäräpapin" läpi häiritsee, ja on yksi syy, miksi en nykyisellään ole kokoomusta äänestänyt, vaikka se ns. isoista puolueista olisikin paras vaihtoehto.

Kokoomus menetti siis äänesi, mutta sai muita ääniä sen tilalle. Ehdokasasettelu ei ole missään puolueessa kovin puhdasotsaista, koska se vähentää äänimäärää. Kokoomuksen sisällä oli keskustelua aiheesta, mutta enemmän Kokoomuksen valinnoista näyttivät keskustelevan Vihreät. Näkyi myös tällä palstalla taktisina väitteinä Kokoomusten edustajien näkemyksistä. Ehdottipa joku vihreiden kannattaja Rydmanin kuskausta rajan yli tms.

Kokoomukseen kuuluu erilaiset ajattelutavat. On kuulunut vuosikymmeniä. Euroopan keskustaoikeistolaiset trendit näkyvät myös Kokoomuksessa, ja jatkossa toivon, että Kokoomus jatkaa siirtymistään enemmän oikealle. Poliittisen linjan voisi kuvata sellaiseksi, mitä Elina Valtonen, Juhana Vartiainen, Saara-Sofia Sirén sekä Heikki Vestman yhdessä edustavat. Totta kai mukaan voi ottaa myös mm. Antti Häkkäsen, mutta mainitsemani henkilöt edustavat jo itse kukin jonkin verran erilaisia painotuksia eri asioissa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Soininvaaran Ode kertoo mielipiteensä Helsingin kokoomuslaisista äänestäjistä.





Tässä vielä Oden vastaus twiitti kokonaisuudessaan.



Tuo "kaiken maailman viheltäjä" on vähintäänkin epämääräinen kuvaus, mutta oletan tässä viittaavan jonkinlaisiin konservatiivisiin kevyt-persuihin tai anti-vihreisiin? Vilkaisin nopeasti läpi Helsingin kokoomuksesta viisi viimeistä läpipäässyttä ja vaikuttavat pääosin vähintään semi-vihreiltä ja varsin liberaaleilta, ovat tosin aika tuntemattomia minulle. Nuo ovat kuitenkin ilmeisesti niitä, jotka Valtosen ja Vartiaisen siivellä pääsivät läpi? Eli tuosta twiitistä jää kyllä fiilis turhautuneen miehen heitosta, joka kaipaisi ehkä vähän konkretiaa.

Ehdokkaissa olikin kyllä turhakkeita (Arvoset jne), joita en todellakaan toivoisi minkään puolueen listalle.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kokoomus menetti siis äänesi, mutta sai muita ääniä sen tilalle. Ehdokasasettelu ei ole missään puolueessa kovin puhdasotsaista, koska se vähentää äänimäärää.
Tapahtui siis useistakin syistä ja jo ennen näitä vaaleja. Minä tosin nyt olen aina ollut enempi liikkuva, joten sikäli ei ole olennaista.

Mutta siis itse aiheesta tosiaan olettaisin, että Valtosen äänestäjissä on niitäkin, jotka eivät pidä arvoja merkityksettöminä verrattuna talousajatteluun.

Poliittisen linjan voisi kuvata sellaiseksi, mitä Elina Valtonen, Juhana Vartiainen, Saara-Sofia Sirén sekä Heikki Vestman yhdessä edustavat. Totta kai mukaan voi ottaa myös mm. Antti Häkkäsen, mutta mainitsemani henkilöt edustavat jo itse kukin jonkin verran erilaisia painotuksia eri asioissa.
Puolueet totta kai aina hakevat linjaansa, mutta minun tuntumani näin ulkopuolisena on se, että noista mainituista Häkkänen on eniten sitä päälinjaa, ja sitten vaikka Valtonen tuota myös mukana osaa. No, kun Orpo luopuu puheenjohtajuudesta, nähdään kummalla on enemmän kannatusta puolueessa. Olettaen tietysti, että ei nouse jotain muuta varteenotettavaa ehdokasta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta siis itse aiheesta tosiaan olettaisin, että Valtosen äänestäjissä on niitäkin, jotka eivät pidä arvoja merkityksettöminä verrattuna talousajatteluun.

On. Esimerkiksi minä äänestin Valtosta, ja pidän arvoja merkittävänä. Kokoomuksen arvoiksi koen mm. vastuun päätöksistä tuleville sukupolville, markkinatalouden ja hyvinvointiyhteiskunnan, NATO:n jäsenyyden ja parhaan länsimaisuuden. Vastuu päätöksistä tuleville sukupolville on laaja. Se tarkoittaa mm. tulevien sukupolvien oikeutta elää ilman uudenlaista velkaorjuutta puhtaammassa ilmastossa ja kansainvälisesti mm. ihmisoikeuksien kunnioittamista koko Euroopassa.

Kokoomuksen ongelma ei ole niinkään arvojen puute, vaan jonkinlainen heittäytyminen erilaisten arvojen perään ymmärtämättä, mitä nämä arvot todellisuudessa vaartivat. Ydinasiat, kuten NATO, on unohdettu. Nyt on vähän toivoa paremmasta.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän päivän Hesarissa on pitkähkö artikkeli Kokoomuksen voittoisasta keväästä, ja miten siihen päädyttiin. Hesari suorastaan kehuu Orpoa, joka ilmeisesti myös todellisuudessa on kehunsa ansainnut.


Saattaa olla maksumuurin takana, joten pari lainausta:

Kokoomus sai vaalivoittoon vetoapua muilta, mutta niin politiikassa usein on. Orpon toimintaa kiitellään puolueessa. Sydän on oikealla -kuntavaalikampanjaa pidetään onnistuneena ja yhdistävänä.
Orpon lähipiiriläisten mukaan hän pohtii asettumista ehdolle vuoden 2022 puoluekokouksessa. Mikäli näin on, niin hän todennäköisesti myös jatkaa. Esimerkiksi Valtonen on jo ilmoittanut, että ei aio haastaa Orpoa. Myös Häkkänen todennäköisesti odottaa Orpon omaa väistymistä.
Kokoomus tiedotti torstaina, että Orpolle tehtiin keskiviikkona Meilahden sairaalassa pallolaajennus. Puolueen mukaan toimenpide meni hyvin ja Orpon on määrä palata töihin elokuussa.
Kokoomuksen puolueydin on laskenut, että puolue tarvitsee eduskuntavaaleissa todennäköisesti vain kymmeniätuhansia ääniä enemmän kuin kuntavaaleissa, jotta se voittaa eduskuntavaalit 2023. Puheenjohtajan vaihtamiselle ennen vaaleja ei nähdäkään tarvetta.


Valtosen ja Häkkäsen kohtaamista pidetään eduskuntaryhmässä, paikallisjaostoissa ja puoluevaltuustossa kuitenkin väistämättömänä, vaikka nyt näyttääkin siltä, että se tapahtuu vasta ensi eduskuntavaalien jälkeen.
Se, että nämä kaksi poliitikkoa ovat lähes varmasti vastakkain puheenjohtajakamppailussa lähitulevaisuudessa, kertoo jo muutoksesta puolueessa. Viisi-kuusi vuotta sitten molempia pidettiin kokoomuksessa liian radikaaleina nousemaan puheenjohtajaksi.
Kokoomus on siis siirtynyt taloudellisesti oikealle, poispäin kataislaisesta sosiaalireformismista.
Valtosen ja Häkkäsen tulevassa kohtaamisessa on silti linjavaalin makua.
Kokoomukseen tulee jatkossakin mahtumaan sekä konservatiiveja että liberaaleja, mutta puntarissa on se, mennäänkö puolueessa oikealle liberaalein vai konservatiivisin painotuksin.
Kokoomuksen sisäinen keskustelu ei katoa mihinkään myöskään Orpon puheenjohtajakaudella. Moni kokoomuslainen miettii, tuleeko keskustelu olemaan taas yhtä repivää kuin viime syksyn puoluekokouksen jälkeen on nähty.
Toistaiseksi Orpo yrittää pitää puolueen katseen voimakkaasti talouskysymyksissä ja häivyttää niitä asioita, jotka puoluetta repivät.
Se vaikuttaa olevan voittava resepti.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Siirrän Suomen poliisi kriisissä -ketjusta tämän tänne:

Eikö se yksi kokoomuksen Beni ollut valloittelemassa hippien kanssa Vanhaa?
Ben Zyskowicz oli Vanhan valtauksen aikaan 14-vuotias. Muistan lukeneeni artikkelin, jossa Ben kertoi olleensa nuoresta iästään huolimatta paikalla, oli hiipinyt katsomaan mitä Vanhalla on tapahtumassa. Hänellä taisi olla jo noihin aikoihin pitkä ja tuuhea tukka, ja kuten Benin nuoruuskuvia googlaamalla voi todeta, nuori Ben kävi ulkomuotonsa puolesta hyvin ties mistä keskivertoradikaalista. Toki Ben oli jo tuolloin ehdottoman porvarihenkinen kuten aina, vaatimattomasta taustastaan huolimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: npc

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
TNS Gallup teki tehnyt 24.–30.11.2020 mielipidemittauksen Malmin lentoaseman ilmailukäytössä. Vastausten perusteella 58 prosenttia (2017 62%, 2016 59%) helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentoaseman ilmailukäytössä ehdoitta.

Muutama vihreiden vaikuttaja totesi kuntavaalien 2021 jälkeen hieman siihen suuntaan, että Vihreät voisivat sietää muitakin mielipiteitä kuin omaansa. Olisiko tässä yksi paikka?

832 haastatellusta 58% haluaa Malmin lentokentän toiminnan säilyvän sellaisenaan kun se on ollut. E.Valtonen kunnioittaa yleiskaavaa, mutta sähköistä lentämistä pitää harkita.

Toisin sanoen, tutkitaan mitä sähköinen lentäminen on, ja kun se joskus tiedetään, mietitään miten se sopii Malmin lentokentälle.

Jokainen varmasti ymmärtää että tästä puuttuu konkretia. Kuuntelen mielelläni muiden mielipiteitä, mutta E.Valtosen ehdotus täysin raakile. Ymmärrän täysin lentokenttäalueen luontoarvot ja niiden tuoman virkistysarvon, ja se on ehdottomasti otettava huomioon kaavoituksessa, mutta tämän tyyppinen epämääräinen visio ei palvele ketään.

E.Valtonen on kalastellut lentokentän kannattajien ääniä hiukan epämääräisellä visiollaan tietäen ettei mahdollinen selvitys muuta mitään. Tosin tälläistä kuulee vähän jokaisen poliitikon suusta aina vaalien alla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
832 haastatellusta 58% haluaa Malmin lentokentän toiminnan säilyvän sellaisenaan kun se on ollut.

En tiedä kuinka outo asia sinulle on luottamusväli. TNS Gallup on toimija, jonka kyselyissä luottamusväli on usein luokkaa X prosenttia suuntaansa. Tällöin kyse ei enää ole siitä, että Y määrä haastateltuja antaa tiedon vain heidän näkemyksestään, vaan se ilmentää tässä tapauksessa helsinkiläisten, esimerkiksi aikuisten näkemystä. Tulosten luottamusväli on TNS Gallupeilla usein luokkaa ± 3 prosenttiyksikköä. Malmin osalta en tiedä luottamusväliä, mutta tuskin on esimerkiksi yli 5 prosentin.

Jokainen varmasti ymmärtää että tästä puuttuu konkretia. Kuuntelen mielelläni muiden mielipiteitä, mutta E.Valtosen ehdotus täysin raakile. Ymmärrän täysin lentokenttäalueen luontoarvot ja niiden tuoman virkistysarvon, ja se on ehdottomasti otettava huomioon kaavoituksessa, mutta tämän tyyppinen epämääräinen visio ei palvele ketään.

En huomannut Valtosen esitystä edes olevan. Ellei sellaiseksi lasketa asian selvittämistä vielä kerran ja samalla pohtien sähkölentokoneiden mahdollisuutta. Jos ehdotukseksi luetaan ehdotus, että selvitetään vielä, niin sitten. Itse en pistä vastaan, mutta onhan tämä taas kova paikka vihreille ja vasemmistolle. Ensin tulisi keskustatunneliselvitys uudelleen, ja perään Malmin lentokenttä.

Jos on syytä, ne tulee tehdä. SIlloin pitää myös olla jokin syy, miksi esimerkiksi Malmin osalta päätös muutettaisiin. Sellaisia voi olla, useitakin.
 
Viimeksi muokattu:

npc

Jäsen
Siirrän Suomen poliisi kriisissä -ketjusta tämän tänne:

Ben Zyskowicz oli Vanhan valtauksen aikaan 14-vuotias. Muistan lukeneeni artikkelin, jossa Ben kertoi olleensa nuoresta iästään huolimatta paikalla, oli hiipinyt katsomaan mitä Vanhalla on tapahtumassa. Hänellä taisi olla jo noihin aikoihin pitkä ja tuuhea tukka, ja kuten Benin nuoruuskuvia googlaamalla voi todeta, nuori Ben kävi ulkomuotonsa puolesta hyvin ties mistä keskivertoradikaalista. Toki Ben oli jo tuolloin ehdottoman porvarihenkinen kuten aina, vaatimattomasta taustastaan huolimatta.
Kiitti kun jaksoit tarkistaa jostain mieleenitulleeni virhekuvan. Ja sori Benille myös.

Benin vaatimattomista taustoistaan en tiedä eikä kiinnosta, mutta selvästi poliittisesti aktiivinen jannu jos on mennyt 14-vuotiaana heti sinne missä tapahtuu.

En tosin kyllä tarkastanut näitä kaikkia muitakaan väitteitä (sinunkaan), mutta kyllä Jatkiksessa yleensä pystyy luottaa jos joku ystävällisesti oikoo kärsivällisesti virhemutuja.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Persut valitsevat puheenjohtajakseen Purran (tai jonkun muun naisen), niin Kokoomus jää ainoaksi suureksi puolueeksi, jolla ei koskaan ole ollut naista puheenjohtajana. Väitän, että jo pelkästään tämä seikka voi kääntää vaa'an Valtosen puolelle, sitten kun Orposta päästään.
On. Esimerkiksi minä äänestin Valtosta, ja pidän arvoja merkittävänä. Kokoomuksen arvoiksi koen mm. vastuun päätöksistä tuleville sukupolville, markkinatalouden ja hyvinvointiyhteiskunnan, NATO:n jäsenyyden ja parhaan länsimaisuuden. Vastuu päätöksistä tuleville sukupolville on laaja. Se tarkoittaa mm. tulevien sukupolvien oikeutta elää ilman uudenlaista velkaorjuutta puhtaammassa ilmastossa ja kansainvälisesti mm. ihmisoikeuksien kunnioittamista koko Euroopassa.

Kokoomuksen ongelma ei ole niinkään arvojen puute, vaan jonkinlainen heittäytyminen erilaisten arvojen perään ymmärtämättä, mitä nämä arvot todellisuudessa vaartivat. Ydinasiat, kuten NATO, on unohdettu. Nyt on vähän toivoa paremmasta.
En tällä kertaa paljoa miettinyt, ketä äänestän (satuin menemään ennakkoäänestyspaikan ohi, ja päätin ex-tempore mennä hoitamaan asian pois päiväjärjestyksestä). Kopissa valinta sitten osui Valtoseen ajatuksella "tää ei ainakaan kovin pieleen mene". Lisäksi tässä oli ajatuksena viestiä Kokoomukselle/Orpolle, että Valtoselle löytyy kannatusta, koska Orposta haluan eroon. Olen jo luvannut itselleni, että jos Orpo on Kokoomuksen pj. eduskuntavaaleissa, äänestän jotain muuta puoluetta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos Persut valitsevat puheenjohtajakseen Purran (tai jonkun muun naisen), niin Kokoomus jää ainoaksi suureksi puolueeksi, jolla ei koskaan ole ollut naista puheenjohtajana. Väitän, että jo pelkästään tämä seikka voi kääntää vaa'an Valtosen puolelle, sitten kun Orposta päästään.

Totta. Itse toivon, että Valtonen jätetään valitsematta, jos valinnan tärkein syy on se, että hän on nainen. Uskon, että Valtonen ajattelee samoin. Kokoomuksen ulkopuolelta luodaan painetta naisvalintaan. Näkisin, että puheenjohtaja tulee valita pätevyyden perusteella sukupuolesta riippumatta. Valtonen on valmiina taustalla nimenomaan pätevyytensä vuoksi. Ero ei kuitenkaan ole edes mainittava Häkkäseen, jos eroa ylipäätään pätevyyden osalta on. Yhtä hyvin vaaka voisi kallistua Häkkäsen suuntaan, joka toimi lopulta Sipilän hallituksen oikeusministerinä.

Kun jotain ainakin kuvittelen tietäväni Kokoomuksen tavoitteista ja Häkkäsestä sekä Valtosesta, linjaeroa näiden kahden osalta lisätään Kokoomuksen ulkopuolelta. Tavoitteena on maalata Kokoomus tilanteeseen, jossa Häkkänen edustaa pimeitä konservatiivisia voimia ja Valtonen valoisaa liberalismia. Tämä asetelma mahdollistaa Kokoomuksen lyömisen, valitaan kumpi tahansa. Vihervasemmisto on ajamassa hallitustaan seinään, ja seuraava hallitus ei tule toivottavasti olemaan linjaltaan taikaseinä. Tällöin vihervasemmisto voi hyökätä oppositiosta sekä Häkkästä (näin kävi, kun pimeä voima pääsi valtaan) tai Valtosta kohtaan (näin kävi, kun kypäräpapit nuijivat liberaalinaisen poliittisiin kahleisiin).

En tällä kertaa paljoa miettinyt, ketä äänestän (satuin menemään ennakkoäänestyspaikan ohi, ja päätin ex-tempore mennä hoitamaan asian pois päiväjärjestyksestä). Kopissa valinta sitten osui Valtoseen ajatuksella "tää ei ainakaan kovin pieleen mene". Lisäksi tässä oli ajatuksena viestiä Kokoomukselle/Orpolle, että Valtoselle löytyy kannatusta, koska Orposta haluan eroon. Olen jo luvannut itselleni, että jos Orpo on Kokoomuksen pj. eduskuntavaaleissa, äänestän jotain muuta puoluetta.

Vaatisi jotain erityistä, jos Orpo ei jatka puheenjohtajana kesän 2022 puoluekokouksen jälkeen. Hän voitti vaalit, teki selvää Helsingin voimakkaista Vihreistä, pesi Tampereella Marinin vaaliliiton avulla ja valtasi suuria kaupunkeja takaisin Kokoomukselle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jätin pohtimatta Häkkäsen ja Valtosen linjoja yllä. Tein sen tarkoituksella. Kumpikin on liikkunut jonkin verran, ja välillä eri suuntiin. Tämä on luonnollista, kun vastuuta lisätään. Esimerkiksi Häkkänen saadessaan kutsun oikeusministeriksi Sipilän hallitukseen, toimi hyvin sovittelevasti. Hän ei esimerkiksi ajanut terroristijärjestöön kuulumista rangaistavaksi, vaikka paineita EU:n suunnalta ja Suomestakin siihen suuntaan oli.

Silti Valtonen on hieman liberaalimpi kuin Häkkänen. Mutta eroa on vaikea esimerkiksi EU:n suuntaan löytää. Häkkänen ei äänestänyt EU:n elpymispakettia vastaan, kuten 10 kokoomuslaista, vaan sen puolesta Valtosen ja yhteensä 25 muun kokoomuslaisen kanssa.

Jos Orpon terveys kestää, ja mikäs on leikkauksen jälkeen kestäessä, oletan ettei häntä haasteta lainkaan vuoden 2022 puoluekokouksessa. Kokoomus on lähellä vaalivoittoa 2023 edustakuntavaaleissa, sillä paljon ei tarvitse ääniä lisätä kuntavaaleista 2021, kun alle 20 prosentin puolueita on kaikki - tai melkein kaikki, vain Kokoomus sen yläpuolella. Tämä tilanne sataa Opon laariin.

Itse odotan ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta Kokoomuksen haastavan jatkossa NATO:n osalta kaikki muut puolueet ja myös presidentin. Niinistö on sukkuloinut NATO:n vastustajana liian kauan. Lisäksi Suomen ulkopolitiikkaa painaa Niinistön käsittämätön halu toimia sovittelijana Kiinan ja Venäjän sekä lännen välillä. Ilmaisut "aidosta vuoropuhelusta" tai "todellisen vuoropuhelun" tarpeesta tarkoittavat Kiinan ja Venäjä oikeutta tuoda oma totuus mm. uiguurien vainosta ja Navalnyista yhtä oikeana kuin faktat.

Kokoomuksen tärkein ulkopoliittinen linja tulisi olla tämän pelleilyn lopettaminen ja kun sanaa "aito" käytetään oikein, Suomen aito sirtyminen osaksi länttä vastuineen ja etuineen.

Sisä-, talous-, ilmasto-, sosiaali-, tutkimus- ja koulutuspolitiikassa Kokoomuksen tulee ottaa lisäaskel oikealle, mutta samalla myös pitää huoli siitä, että linja ei ole liian konservatiivinen. Keskeiset asiat ovat kestävyysvajeen ratkaisemiseen tehdyt ehdotukset, Suomen ilmastotoimet ja yritykset osana tätä, tutkimuksen tason parantaminen yhdessä yliopistojen ja EK:n kanssa sekä muiden välttämättömien uudistusten suunnittelu. Näitä ovat mm. sosiaaliturvan uudistaminen. Talouspolitiikan osalta ei ole vaihtoehtoa: yritykset toimintaedellytyksiä ja lisäinvestointeja pääalalleen on saatava, ja tämä vaatii oikeistohallitukselta jämerää linjaa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kirsi Piha kertoo, miksi luopui ehdokkuudestaan:


Tiivistäen syynä on Kokoomuksen sisälläkin vaikuttavat persut, joiden maailmankuvaa Piha ei jaa.

Omana kommenttina sanon, että Piha ja kaikki me muutkin olemme uuden tilanteen edessä. Euroopassa ja USA:ssa keskustaoikeistopuolueet ovat uusien haasteiden edessä mm. globalisaatioon, ilmastonmuutokseen ja liittyvään ja liittymättömään maahanmuuttoon sekä digitalisaatioon liittyen. Eikä vain keskustaoikeisto, vaan myös vihreä vasemmisto (esimerkkeinä Tanskan demarit, Itävallan vihreät jne) pyrkii ratkaisemaan asioita eri tavalla kuin ennen.

EU:ssa maahanmuutto on humanitaariselta osaltaan yhä jakavampi, ja tässä näkyy konkreettisesti erot puolueiden sisällä. Näin on myös Kokoomuksessa. Piha kaipaa voimakasta johtajaa, joka sanoisi minne mennään. Luulen, että sellaista ei enää tule Vapaavuoren jälkeen, ja hänkin lähti Kokoomuksen pesteistä.

Piha pitää Orpoa mukavana, mutta kyvyttömänä osoittamaan rydmaneille paikkansa. Se on Pihan Kokoomuksen ulkopuolella. Itse en jaa Pihan näkemystä.

Tärkein tavoite Kokoomuksella on Suomen tulevaisuus. Tarkoittaa mm. NATO-jäsenyyden hakemista, sosiaaliturvauudistusta ja kestävyysvajeen lieventämistä. Ilmastonmuutokseen ja tutkimukseen liittyen tulee löytää yhä enemmän yhteinen näkemys yritysten ja yliopistojen kanssa. Ihmisten kokoaminen kokoomuslaisen vision taakse turvallisemmasta Suomesta kulkee löytämällä yhteisiä tavoitteita, ei erottamalla mm. NATO:n kannattajia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leijonat
Kirsi Piha kertoo, miksi luopui ehdokkuudestaan:


Tiivistäen syynä on Kokoomuksen sisälläkin vaikuttavat persut, joiden maailmankuvaa Piha ei jaa.

Omana kommenttina sanon, että Piha ja kaikki me muutkin olemme uuden tilanteen edessä. Euroopassa ja USA:ssa keskustaoikeistopuolueet ovat uusien haasteiden edessä mm. globalisaatioon, ilmastonmuutokseen ja liittyvään ja liittymättömään maahanmuuttoon sekä digitalisaatioon liittyen. Eikä vain keskustaoikeisto, vaan myös vihreä vasemmisto (esimerkkeinä Tanskan demarit, Itävallan vihreät jne) pyrkii ratkaisemaan asioita eri tavalla kuin ennen.

EU:ssa maahanmuutto on humanitaariselta osaltaan yhä jakavampi, ja tässä näkyy konkreettisesti erot puolueiden sisällä. Näin on myös Kokoomuksessa. Piha kaipaa voimakasta johtajaa, joka sanoisi minne mennään. Luulen, että sellaista ei enää tule Vapaavuoren jälkeen, ja hänkin lähti Kokoomuksen pesteistä.

Piha pitää Orpoa mukavana, mutta kyvyttömänä osoittamaan rydmaneille paikkansa. Se on Pihan Kokoomuksen ulkopuolella. Itse en jaa Pihan näkemystä.

Tärkein tavoite Kokoomuksella on Suomen tulevaisuus. Tarkoittaa mm. NATO-jäsenyyden hakemista, sosiaaliturvauudistusta ja kestävyysvajeen lieventämistä. Ilmastonmuutokseen ja tutkimukseen liittyen tulee löytää yhä enemmän yhteinen näkemys yritysten ja yliopistojen kanssa. Ihmisten kokoaminen kokoomuslaisen vision taakse turvallisemmasta Suomesta kulkee löytämällä yhteisiä tavoitteita, ei erottamalla mm. NATO:n kannattajia.

Olipa Kuukausiliitteen pidemmäksi jutuksi harvinaisen mitäänsanomaton. Koko puolue ei muuttanut parissa viikossa suuntaa yhden, vaikkakin suurimman kaupungin, pormestariehdokkaan tahdosta, niin hän vetäytyy. Oman erinomaisuuden tunne ei näemmä Kirsiltä ainakaan vuosien saatossa ole vähentynyt.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pihan stooriin tulisi saada jatko-osat Rydmanilta ja Vartiaiselta. Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka Kokoomuksen vastakkainen laita näkee Pihan ja koko prosessin menneen heidän näkökulmastaan. Vartiainen ja Piha ilmeisesti edustaa samanlaista arvo- ja ajatusmaailmaa, mutta ”juoppo eno” on ilmeisesti saanut uuden kossupullon kun Vartiainen kelpasi hyvin Pihan korvaajaksi myös vastakkaiselle laidalle. Tai siltä se näyttää, mitä sitten tapahtuneekaan verhojen takana.

Vartiainen vaikuttaa todella yhteistyöhaluiselta pormestarilta ja hän oli paras valinta pormestariksi Helsingille.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kirsi Pihan käsittämättömien nillityksien jälkeen ei voi kuin todeta, että Kokoomus voi olla kiitollinen, että hän luopui ehdokkuudesta. Olisi luultavasti onnistunut ryssimään paikan Sinnemäelle tai parhaimmillaankin hänestä olisi tullut lähes yhtä katastrofaalinen pormestari kuin Sinnemäestä olisi tullut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olipa Kuukausiliitteen pidemmäksi jutuksi harvinaisen mitäänsanomaton. Koko puolue ei muuttanut parissa viikossa suuntaa yhden, vaikkakin suurimman kaupungin, pormestariehdokkaan tahdosta, niin hän vetäytyy. Oman erinomaisuuden tunne ei näemmä Kirsiltä ainakaan vuosien saatossa ole vähentynyt.
Totta. Ja oli mukava huomata, että Valtonen ja Vartiainen eivät allekirjoittaneet Pihan näkemystä. Tuli kyllä outo olo aamulla, kun se luin.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Itseään täynnä ja yhteistyökyvytön. Ei kovinkaan hyvät eväät politiikkaan. En Kirsi Pihaa tunne sitten yhtään, mutta sellaisen kuvan olen hänen viime aikojen toiminnastaan saanut.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Itseään täynnä ja yhteistyökyvytön. Ei kovinkaan hyvät eväät politiikkaan. En Kirsi Pihaa tunne sitten yhtään, mutta sellaisen kuvan olen hänen viime aikojen toiminnastaan saanut.
Paremminhan Piha sopisi Vihreisiin kuin Kokoomukseen. Kokkarit lienee huomattavasti yhtenäisempi ilman Pihan kaltaista oman pesän likaajaa.

 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Moni vähän kokeneempi äänestäjä muistaa, kuinka Kirsi Piha meni vaalien toisella kierroksella julkisesti Tarja Halosen taakse. Kas kun ei innokkuuttaan mennyt jo ensimmäisellä kierroksella. Ei Ahon äänestäminen ollut monelle kokoomuslaiselle mikään mieluisakaan toimitus, mutta vasemmanpuoleisimman laidan demarin äänestämisen olisi kuvitellut olevan kunnialliselle kokoomuslaiselle mahdottomuus. Ei se Pihalle ja muille aatteellisesti epäkoherenteille kokoomusnaisille sitä ollut. Aika paljon Halosta äänestettiin noilta suunnilta, koska sai äänestää naista.

Kirsi Piha oli tavattoman suosittu ja nouseva kokoomuspoliitikko 90-luvun loppupuolella. Tuo Halosen vetoavuksi ryhtyminen himmensi Pihan sädekehää ilmeisen paljon, ja puolueen sisältä tuli kaiketi paljon kielteistä palautetta hänelle. Ei siinä sitten kauaa mennyt, kun Piha suuntasi poliittisilta areenoilta yksityispuolen hommiin. Sanoo Piha mitä hyvänsä, niin näkemykseni on, että Halosen tukeminen näytteli yhtä olennaista osaa siinä tapahtumaketjussa, joka johti Pihan myöhempään vetäytymiseen päivänpolitiikasta.

Avarakatseinen ja rajoja rikkova ajattelu sopii toki myös kokoomuslaisille. Vaan onko DDR-henkisen laitavasemmistodemarin äänestäminen sukupuoliperustein oikea tapa toteuttaa tätä, siitä moni kokoomuslainen oli eri mieltä Kirsi Pihan kanssa. Esimerkiksi minulle Kirsi Piha on aina oleva sen sortin liberaalikokoomuslainen, jolta onnistuu tarpeen tullen vaikka umpisosialistin vaalivankkureiden kiskominen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuinkahan paljon Pihan siirtyminen takavasemmalle auttoi Kokoomusta voittoon kuntavaaleissa?

Minä kaipasin Kirsi Pihaa. Ja nyt avautumistensa jälkeen kaipaan vielä enemmän.

Vaikea sanoa Pihan luopumisen tarkkaa vaikutusta Kokoomuksen kannatukseen, mutta itse arvioin, että merkittävästi. Jopa muutaman prosentin (ei siis prosenttiyksikön) luokkaa koko maassa ja Helsingissä enemmän.

Kun Pihan avautumista nyt seuraa, on hämmästyttävää muistella, että Piha oli ennen Kokoomuksen liberaalia oikeistolinjaa. Nyt häntä hiertää mm. se, että hän sai vastaehdokkaan Kokoomuksessa. Että Kokoomuksen johto olisi hänelle luvannut kullatun tien vailla vastaehdokasta Kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi, mutta lupausta ei pidetty. Väite on todella, todella hämmästyttävä.

En käsitä. Demokratiaan ja Kokoomuksen sääntöihin kuuluu, että ehdokkaasta päättää Kokoomuksen Helsingin piirikokous. Ei Kokoomuksen johto. Ei kukaan yksittäinen johtaja, kuten Orpo. Jos ehdokkaita on useampi, äänestetään. Kukaan ehdokas ei voi vaatia tai saada lupausta ohi Helsingin piirin päättävien elinten, jonka mukaan muita ehdokkaita ei tulisi.

Miten ihan perusasia on Pihalta hukassa?

Olin iloinen kun Piha ilmaantui pormestariehdokkaaksi. Luulin, että aiemmasta jatketaan. Muistin - ja muistan edelleen - hänen oikeistolaisia näkemyksiään, jotka ravisuttivat ainakin hitusen suomalaista politiikkaa. Kaipaan niitä aikoja ja sellaista Pihaa, jolloin hän sanoi yhteiskunnan antavan meille vain perusraamit. Yhteiskunta ei ole vailla sosiaalista omaatuntoa, mutta ihminen itse takoo sen raudan elämäänsä.

Nyt Pihalla on uudet näkemykset, ja hän ei näytä salllivan sitä, että hänen oma näkemys ei ole koko puolueen näkemys. Ei riitä puolueen enemmistön, vaan sen on oltava kaikkien näkemys.

Piha haluaa rakentaa kahtiajakoa ja sulkea erilaisia kokoomuslaisia ihmisiä Kokoomuksen ulkopuolelle. Tässä Pihasta tulee mieleen Vihreiden Ohisalo, joka myös rakentaa puoluettaan vain ns. varmojen oikeaoppisten varaan. Mitä vähemmän, sitä parempi, sillä jäljelle jäävät ovatkin sitten niitä kaikkein kirkasmielisimpiä.
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä häpeäksi puolueellemme. Loikkaisi nyt vihreisiin tai no, Liike Nyt lienee päätepiste. Kaikella rakkaudella Liike Nytiä kohtaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Näköjään jatkoajan oikeistopopulistit ovat löytäneet uudeksi arvostelun kohteekseen Kokoomuksen totuudenpuhuja Kirsi Pihan, kun he eivät enää vaalien mentyä jaksa jauhaa Marinin aamiaisista.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Näköjään jatkoajan oikeistopopulistit ovat löytäneet uudeksi arvostelun kohteekseen Kokoomuksen totuudenpuhuja Kirsi Pihan, kun he eivät enää vaalien mentyä jaksa jauhaa Marinin aamiaisista.
Arvostin Pihan vetäytymistä pormestarikisasta, koska hän nosti aiheesta kissan pöydälle eikä lähtenyt mukaan ehdoitta. Minulta löytyy aina aikaa henkilölle, joka uskoo omiin arvoihinsa. Tämä uusin itkupotkuraivari taas on lähinnä huvittava: Piha haluaa tehdä kokoomuksesta yhden totuuden liikkeen ja hänen vastustajansa ovat "juoppoja enoja". No, jos Kaleva ja Rydman ovat juoppoja enoja, niin Piha on suvun kympin tyttö, joka yrittää estää veljen ärsyttävän vaimon (jonka kanssa muu suku kuitenkin tulee toimeen, jopa pitävät hänestä) pääsyn häihinsä. Kirsille on aikaisemmin asiasta sanottu, ei oppinut.

Sanoin Pihan tehneen palveluksen kokoomukselle vetäytymisensä myötä. Seison yhä sanojeni takana, syyt vain ovat päinvastaiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös