Olisi erittäin vaikeaa perustella nykyisiä palkallisia vapaapäiviä ilman uskontoa.
Korjaa toki jos olen väärässä mutta ei missään saa tuplapalkaa (x2) sunnuntaisin?...Sunnuntain tuplapalkka johtuu pyhäpäivästä...
Korjaa toki jos olen väärässä mutta ei missään saa tuplapalkaa (x2) sunnuntaisin?
Siis nyt puhuttiin ihan vaan vuorotöistäjohtuvasta sunnuntai korvauksesta, ei ylitöistä? Hitto kun ei jaksa tota omaa TES:iä kaivaa, koska en ole varma missä se on. Tarkastakaas joku muu.No sunnuntai-ylitöistä saa ainakin suoraan 100% lisää ja yleensä pyhäpäiväkorvaus (vai millä nimellä kulkee) on myös 100% ja jos tehnyt sen 48 tuntia ennen sunnuntaina, taitaa sunnuntaina saada vielä lisäksi 100% viikkotuntien ylittämisestä. Ja nuo taidetaan laskea kta:n mukaan eikä "normaalin" tuntipalkan. Eli 4-4.5x palkkaa saa sunnuntaisin jollain aloilla.
Siis nyt puhuttiin ihan vaan vuorotöistäjohtuvasta sunnuntai korvauksesta, ei ylitöistä? Hitto kun ei jaksa tota omaa TES:iä kaivaa, koska en ole varma missä se on. Tarkastakaas joku muu.
Siis nyt puhuttiin ihan vaan vuorotöistäjohtuvasta sunnuntai korvauksesta, ei ylitöistä? Hitto kun ei jaksa tota omaa TES:iä kaivaa, koska en ole varma missä se on. Tarkastakaas joku muu.
Tunkekaa nyt työaikanne perseeseen! Joulu tulla jollottaa, emmekä ole päässeet kunnolla kinaamaan joulujuhlien sisällöistä. Meillä homma menee hyväksihavaitun tavan mukaan siten, että kirkko on vapaaehtoinen siihen kuulumattomille ja varsinainen joulujuhla puolestaan on uskonnoton. Ellei joulupuuroon katsota latautuvan mitään uskonnollista sanomaa.
Meillä homma menee hyväksihavaitun tavan mukaan siten, että kirkko on vapaaehtoinen siihen kuulumattomille ja varsinainen joulujuhla puolestaan on uskonnoton.
Tässä ihmettelen miksi joulukirkko on vapaaehtoinen ainoastaan kirkkoon kuulumattomille?
Eikö kirkkoon kuuluminen ole tahdonilmaisu, jonka mukaisesti koulu toimii? Joutuu oppilaat matematiikan tunnillekin, ei ole vapaaehtoisuudesta tietoakaan.
Miksi kirkon jäsenten pitäisi olla pois toimituksesta, joka kuuluu kouluaikaan? Vanhemmat ovat tehneet valinnan alaikäisen oppilaan puolesta, aivan kuten ovat tehneet sen asuinpaikan tai vaikka harrasteiden osalta.Tässä ihmettelen miksi joulukirkko on vapaaehtoinen ainoastaan kirkkoon kuulumattomille?
Miksi kirkon jäsenten pitäisi olla pois toimituksesta, joka kuuluu kouluaikaan? Vanhemmat ovat tehneet valinnan alaikäisen oppilaan puolesta, aivan kuten ovat tehneet sen asuinpaikan tai vaikka harrasteiden osalta.
Lähtökohta on, että kouluajalla tapahtuviin toimituksiin osallistutaan. Jos oppilas kuuluu kirkkoon, on homma sillä selvä. Jos oppilas ei osallistu uskonnonopetukseen, on lähtökohta se, ettei hän kirkkoon tule. Asiaa ei sen kummemmin kysellä huoltajilta, mutta heiltä saattaa tulla ilmoitus, ettei maailma romahda, vaikka abdullah menisikin ystävineen luokan mukana kirkkoon.Sinäänsä ihan ymmärrettävä perustelu ja ymmärrän pointin. Mutta onko kirkkoon kuuluminen tällainen tahdon ilmaisu vanhemmilta? Kuinka kirkkoon kuulumattomien kohdalla asia selvitetään? Kysytäänkö oppilailta itseltään vai heidän vanhemmiltaan? Ja jos kysytään vanhemmilta niin miksei myö kirkkoon kuuluvien kohdalla kysytä vaan tehdään mielestäni hätäisiä johtopäätöksiä?
Sinua sanotaan täällä ja taidat itsekin sanoa itseäsi vihervasemmistolaiseksi. Minä olen luultavasti äärioikeistolaisimpivaaralainen ja edustan varmasti sitä mustinta taantumusta. Silti huomaan jatkuvasti olevani samoilla linjoilla kanssasi. Tiedä häntä sitten...:)
Lähtökohta on, että kouluajalla tapahtuviin toimituksiin osallistutaan. Jos oppilas kuuluu kirkkoon, on homma sillä selvä. Jos oppilas ei osallistu uskonnonopetukseen, on lähtökohta se, ettei hän kirkkoon tule. Asiaa ei sen kummemmin kysellä huoltajilta, mutta heiltä saattaa tulla ilmoitus, ettei maailma romahda, vaikka abdullah menisikin ystävineen luokan mukana kirkkoon.
Vitut! Ei sinua kukaan riparille pakota. Näin ollen jotkut voivat eroa kirkosta jo 14, toiset 15-vuotiaina. Tai siis heti sen rippikoulun jälkeen voi erota kirkosta.Itsenäisen kirkosta eroamisen ikäraja on 18 vuotta. Jos oppilaat ovat alaikäisiä, voidaan mainitsemaasi mielenilmaisua pitää melko kafkamaisena. Miksi kirkkoon kuulumisen pitäisi yliajaa tässä ja nyt esitetty mielenilmaus siitä, haluaako oppilas verovaroin ohjatusti jeesusta palvomaan vai ei? Muutenkin vertaus matematiikan opiskeluun on aika outo.
Vitut! Ei sinua kukaan riparille pakota.[/I]
Itsenäisen kirkosta eroamisen ikäraja on 18 vuotta. Jos oppilaat ovat alaikäisiä, voidaan mainitsemaasi mielenilmaisua pitää melko kafkamaisena. Miksi kirkkoon kuulumisen pitäisi yliajaa tässä ja nyt esitetty mielenilmaus siitä, haluaako oppilas verovaroin ohjatusti jeesusta palvomaan vai ei? Muutenkin vertaus matematiikan opiskeluun on aika outo.
Vitut! Ei sinua kukaan riparille pakota. Näin ollen jotkut voivat eroa kirkosta jo 14, toiset 15-vuotiaina. Tai siis heti sen rippikoulun jälkeen voi erota kirkosta.
eroakirkosta.fi kirjoittaa sivuillaan: Lapsen kirkosta eroamiseen vaaditaan molempien huoltajien suostumus. 12 vuotta täyttäneeltä vaaditaan myös hänen oma suostumuksensa. Lakitekstissä ilmaistaan asia niin, että 12–14-vuotiaan tulee antaa suostumus huoltajien tekemään eroilmoitukseen, ja 15–17-vuotiaan tulee tehdä itse eroilmoitus ja saada siihen huoltajien suostumus.
Tällä perusteella lapsen kasvattaminen on kokonaisuudessa kafkamaista, aikuiset päättävät lapsen asioista. Koulukirkot ovat merkitty koulun työsuunnitelmaan ja näin ollen pakollisia tapahtumia, aivan kuten matematiikan tunnitkin.
Kuinka monta Jumalaan uskovaa henkilöä on mahtanut erota kirkosta? Olisi kiva knoppitietona tietää. Yksi hyvä kommentti oli "en tarvitse kivilinnaa tai en koe tarvetta antaa useampaa sataa euroa vuodessa uskoakseni Jumalaan". Sitä on varmaan tässäkin ketjussa joskus käsitelty.