Kirkko eroon valtiosta – nyt vai heti?

  • 617 433
  • 7 275
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Aamulehti

Kirkon ja Valtion eron jälkeen kirkosta on Ruotsissa eronnut 850 000 ihmistä joka johtaa siis siihen, etä rahaa ei ole entisiä määriä ja se johtaa kirkkojen kiinni pistämiseen.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Uskotko myös joulupukkiin?

Eikö se ollut iltalehden uutisen mukaan brittiläinen? Joulupukki siis.

Faktahan on että mitä paremmin yhtiöllä menee, sitä enemmän sillä on rahaa käytettävissä (totta kai osakkeen omistajille pitää rahaa jäädä ja verojen kanssa kikkaillaan miten ehditään, mutte itse verottaja on antanut mahdollisuuden tähän, tyhmäähän se olisi jättää se käyttämättä). Sillä käytettävissä olevalla rahalla pystyy paremmin saamaan kovia osaajia töihin, vaikkapa sitten samanalan firmasta jolla menee heikommin, ilmoitetaan että 5-10% lisää palkkaa kun vaihdat meille, osa vaihtaa ja osa ei. Sitten kun toisella firmalla menee paremmin, se voi myös rekryta porukkaa ja tarjota kilpailukykyisen hinnan. Eli et välttämättä saa sitä suurempaa palkkaa tämän hetkisessä firmassa, vaan toisessa. Mutta palkat nousevat ja ammattimiehille löytyy joka alalla töitä. Se on fakta.


Mieti nyt jos toisella on varaa juuri ruokaan ja vuokraan. Hyvä että on varaa edes silloin tällöin ostaa uusia vaatteita. Toinen ostaa kerta vuoteen uuden auton. Onko se nyt niin paha jos se rikkaampi joutuu ostamaan auton puolentoistavuoden päästä vasta?
No mutta eihän sillä ole väliä, eihän?

Miksi sitten menee niin heikosti että ei ole varaa juuri ja juuri kuin ruokaan ja vuokraan? Varsinkin helsingissä taitaa olla monella tämä tilanne, mutta miksi sitten pitää asua siellä? Jos haluaa asua helsingissä ja ei saa töistä omasta mielestään tarpeeksi hyvää palkkaa, niin kyse on omasta valinnasta. Laitilassa taitaa maksaa 70m^2 kolmio samanverran kuin helsingissä yksiö, vai oliko jopa halvempi. Tai miksei opiskele itselleen uutta ammattia? Suomessa moni muukin on opintotuella ja työnteolla kitkutellut koulun ohella. Jos joku on omat asiansa hoitanut niin hyvin että on isossa firmassa tienaamassa vaikkapa 80k/vuosi, eli luultavasti opiskellut ensin lukiossa sen 3v ja sen jälkeen 5-6v yliopistossa ja pikkuhiljaa edennyt urallaan tuollaisiin tehtäviin, niin miksi häntä pitäisi siitä rangaista?

Vai haitko sitä että pariskunta asuu helsingissä ja heillä on vaikkapa 2.7 lasta ja rahaa ei riitä mihinkään ylimääräiseen? Kyseessä on puhtaasti oma tyhmyys, helsingistä voi muuttaa pois, lapsia ei ole pakko tehdä ellei ole rahaa elättää niitä ja jos työpaikalla maksetaan niin huonosti niin yrittäjyyden aloittaminen on Suomessa helppoa.

Suomessa ollaan niin itsekkäitä ja kateellisia että päähän sattuu, se että joku on amiksessa lusinut sen kolmen vuotta ja joka ilta on juostu kännissä pillun perässä kaupungilla, on ilmeisesti sen henkilön vika joka on opiskellut itselleen pitkän putken kautta ammatin (tai ammattinimikkeen) tai ryhtynyt yrittäjäksi ja kiduttanut itseään sillä 500e kuukaudessa (eikö maksimi opintolisä + asuntotuki ole joku tämän verran?) ja päässyt elämässään isoihin tuloihin.

Suomessa kuitenkin työpaikkoja löytyy jos viitsii lähteä pois kehäkolmosen sisältä ja kämppien vuokratkin tippuu radikaalisti. Tai jos asut jossain muualla, niin sieltäkin voi lähteä etsimään työpaikkaa muualle.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Sillä käytettävissä olevalla rahalla pystyy paremmin saamaan kovia osaajia töihin, vaikkapa sitten samanalan firmasta jolla menee heikommin, ilmoitetaan että 5-10% lisää palkkaa kun vaihdat meille, osa vaihtaa ja osa ei. Sitten kun toisella firmalla menee paremmin, se voi myös rekryta porukkaa ja tarjota kilpailukykyisen hinnan.

Mä arvaan, että et ole vielä kovin montaa vuotta ollut töissä, osuiko? Jos näin, niin keskustellaan asiasta uudestaan muutaman vuoden kuluttua. Muussa tapauksessa olisi kiinnostavaa kuulla millä alalla toimit.

Työpaikan "kilpailuttaminenkin" on alasta riippuen helpompaa tai vaikeampaa. Esimerkiksi meidän firmassa rekrytoidaan pääsääntöisesti vain nuoria (yleensä vielä opiskelijoita), jotka sitten kasvatetaan ja koulutetaan hommaan. Tämä firma on kuitenkin omalla alallaan Suomen johtava.

Laitilassa taitaa maksaa 70m^2 kolmio samanverran kuin helsingissä yksiö, vai oliko jopa halvempi.

Mitäs duuneja siellä Laitilassa oli tarjolla? Jaa myyjäksi Seppälään tai asiakkuuspäälliköksi Laserkeskukseen (metallien esikäsittelypalveluita tuottava firma), ei oikein osunut.

Ihmiset ovat pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, koska siellä ne työtkin ovat. Mä olen tässä vajaan 15 vuoden työurani aikana löytänyt noin viisi työpaikkaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, jotka olisivat voineet jotenkin sopia.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No Laitilassa itsessään ei ole oikein mitään, mutta siitä on nyt lyhyt matka vaikkapa Raumalle tai Turkuun. Ja on isojen kaupunkien lähellä noita pikkukyliä. Ei ole pakko siellä Helsingissä asua.

Töissä olen ollut n. puolet siitä mitä sinä, vuosina mitattuna, jos sinulla on 15v työkokemusta. Siis oikeita töitä, ettei mitään viikon-kuukauden kesähommat junnuna.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
24/7 yhteiskunta on jo todellisuutta, ja vapaa-aika on pirstaloitunutta, vaikkakin viikonloput on se yleisin vapaa edelleen.

Tästä yhteisestä vapaasta on tiettyjä yhteiskunnallisia etuja, mm. perheiden yhteiset vapaapäivät. Kas tuolloin lapsille ei tartte järjestää päivähoitoa/koulua tms. kuin viikonpäiville. aidossa 24/7 yhteiskunnassa kaikkien palvelujen pitäisi siis olla satavissa samalla tasolla 7 päivänä viikossa, joka on siis huomattavasti kalliimpaa kuin nyt kun palvelut järjestetään pääasiassa 5 päivänä viikossa.

Tää ei liity mitenkään uskontoon tai viikonlopun ”pyhiin”, vaan on ihan yhteiskunnan järjestäytymisen sovittavaa asiaa...

Väitätkö nyt tosissasi, ettei sunnuntain asema pyhäpäivänä liity mitenkään uskontoon?

Totta kai pitää pyrkiä nykyisen systeemin säilyttämiseen eli lauantai ja sunnuntai on ne tavalliset lepopäivät. Mutta mikä tekee sunnuntaista niin erikoisen, että silloin pitää maksaa kaksinkertaista palkkaa??
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mikä tekee sunnuntaista niin erikoisen, että silloin pitää maksaa kaksinkertaista palkkaa??

Ei suinkaan sen pyhyys, vaan sen varmistaminen lain tasolla etteivät heikommassa asemassa olevat joutuisi myymään lepoaan liian halvalla. Samalla tavalla suojellaan myös mm. alaikäisiä ilman mitään pyhyyden leimaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei suinkaan sen pyhyys, vaan sen varmistaminen lain tasolla etteivät heikommassa asemassa olevat joutuisi myymään lepoaan liian halvalla. Samalla tavalla suojellaan myös mm. alaikäisiä ilman mitään pyhyyden leimaa.

Olet väärässä, laki takaa kaksinkertaisen palkan pyhäpäiviltä, vaikka työntekijä olisi levännyt aikaisemmin viikolla. Erikoista kiemurtelua palstan viralliselta vapaa-ajattelijalta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei sillä sinänsä eroa ole että onko lauantai ja sunnuntai kummatkin 100% vai 50% vai 75%, ainakaan omasta mielestä. Ainakaan omasta mielestä. Ylityöt voi kuitenkin jättää tekemättä
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mutta mikä tekee sunnuntaista niin erikoisen, että silloin pitää maksaa kaksinkertaista palkkaa??

alunperin sunnuntai liittyy pyhiin, vaan ei enää (vaikka se kaupan alkaminen onkin rajattu kirkonmenojen jälkeen)

Mutta siis tuo on se yhtenäistä vapaapäivää ylläpitävä ”kannustin", tuo raha. Raha on hyvä konsultti, joten jos Su on tuplapalkkapäivä, on se yhteiskunnassa yleisin vapaapäivä ja kas yhteiskunnan ei tartte tuottaa sunnuntaille kaikkia palveluita samassa laajuudessa kuin normiarkipäivänä.

Eli se asemahan nimenomaan tulee tosta tuplapalkasta, ei mistään pyhyydestä. Ja jos halutaan pitää yhtenäisistä vapaapäivistä kiinni, niin ohjauskeinona raha liene tehokkain...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
alunperin sunnuntai liittyy pyhiin, vaan ei enää (vaikka se kaupan alkaminen onkin rajattu kirkonmenojen jälkeen)...

...Eli se asemahan nimenomaan tulee tosta tuplapalkasta, ei mistään pyhyydestä. Ja jos halutaan pitää yhtenäisistä vapaapäivistä kiinni, niin ohjauskeinona raha liene tehokkain...

Jotenkin ristiriitainen lausunto, aluperin sunnuntain asema liittyy pyhiin, mutta nyt ei...

Sunnuntain tuplapalkka johtuu pyhäpäivästä, uskonnosta, jota ammattiyhdistys on korostanut. Mikäli Suomesta tulee uskontoneutraali yhteiskunta, miksi tälläisen perinteen pitäisi jatkua?

Täällä puhutaan usein rusinat pullasta -uskonnosta, kun puhutaan luterilaisesta uskonnosta. Minusta sinun ja muutaman muun (jopa Yläpesän) jutut ovat juuri tällaista ajattelua, annetaan pyhien olla pyhiä, jotta saadaan lisää palkkaa ja vapaapäiviä. Mikäli uskonto halutaan eroon valtiosta, pitää myös ikävät asiat ottaa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikäli Suomesta tulee uskontoneutraali yhteiskunta, miksi tälläisen perinteen pitäisi jatkua?

Vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?

Siksi, että se ohjaa yhteiskuntaa pitämään yhtä yhteistä vapaapäivää, joka säästää yhteyskunnalta palveluntuotantokustannuksia. Lauantain aukiolorajoitukset tekee samaa.

Jos oltaisiin aidossa 24/7 yhteiskunnassa, niin kaikkien yhteiskunnallisten palveluidenkin pitäisi olla 24/7 saatavilla, ja se maksaa se... mutta jos näin halutaan, niin mikäs siinä. Se vaan että tätä ajavat eivät näy ymmärtävän koko viikonlopun ja kaikille yhtenäisen vapaa-ajan etua kansantaloudelle.

Tässä mitään uskontoa tarvita voidakseen ajatella rationaalisesti.

Jos sitten uskontovastaisuuttaan haluaa lopettaa yhteisen vapaapäivän, niin olisi syytä ymmärtää sen muutkin kuin uskonnolliset merkitykset yhteiskuntarakenteessa.. joten SIKSI tuplapalkka yhtenä viikonpäivänä, jos se sua lohduttaa niin olkoon vaikka Tiistai, jotta yhteiskunta ohjaa pitämään yhtenäistä vapaapäivää ja palveluntuotannon ei tartte olla saatavilla kokolaajuudessaan 24/7
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyseessä on puhtaasti oma tyhmyys, helsingistä voi muuttaa pois, lapsia ei ole pakko tehdä ellei ole rahaa elättää niitä ja jos työpaikalla maksetaan niin huonosti niin yrittäjyyden aloittaminen on Suomessa helppoa.
Helsingissä ei kenekään ole pakko asua, mutta on minun mielestäni jossakin on vikaa jos työssäkäyvällä pariskunnalla ei ole varaa hankkia lapsia. Mikäs se espoolais-poikalapsen nimi olikaan, joka tuollaista puheli. Joku schollin tyyppinen sakemanni-nimi se taisi olla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Se vika ei ole työnantajan päässä jos kyseisellä palkalla selviää 90% Suomen alueista, lisäksi Helsingissä taidetaan maksaa keskimäärin parempaa palkkaa. Tuo pieni pläntti siellä etelässä on vaan niin kallista. Mutta jos sillä ei palkalla ei ole varaa siellä hankkia lapsia, niin miksei sitten vaihda paikkakuntaa? Se syy miksi Hellsingissä on niin kallista asua ei ole kenenkään muun vika kuin valtion/Helsingin kaupungin. Jos oma perse ei kestä sitä asumisen hintatasoa niin ei ole kenenkään pakko asua siellä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...joten SIKSI tuplapalkka yhtenä viikonpäivänä, jos se sua lohduttaa niin olkoon vaikka Tiistai, jotta yhteiskunta ohjaa pitämään yhtenäistä vapaapäivää ja palveluntuotannon ei tartte olla saatavilla kokolaajuudessaan 24/7

Kaunis ajatus, mutta ei todellisuutta tänä päivänä. Sairaalat ja monet muut tahot joutuvät joka tapauksessa toimimaan 24/7. Kun valitset alan, valitset työajat. Onko sunnuntaikorvaus tällöin perusteltu?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaunis ajatus, mutta ei todellisuutta tänä päivänä. Sairaalat ja monet muut tahot joutuvät joka tapauksessa toimimaan 24/7. Kun valitset alan, valitset työajat. Onko sunnuntaikorvaus tällöin perusteltu?

Ja kun valitsee alan valitsee samalla palkankin, ikävä kyllä näin tuli tehtyä. Tietyssä mielessä ymmärrän kritiikin sunnuntaikorvauksia kohtaan, mutta toisaalta hoitoalalla olevana sen ymmärtää miksi niitä maksetaan, koska yhteiskunnan toiminnan kautta sunnuntaista on muodostunut poikkeava työpäivä ja se näkyy arjessa osastolla (tai muissa hoitolaitoksissa).

Sunnuntait osastoilla poikkeavat sikäli paljon arjesta, että miehitys on vähäisempi (osa syynä lisät) mutta vastaavasti perushenkilökunta joutuu tekemään itsenäisesti vaativampia päätöksiä, koska osaston lääkäri ei ole paikalla vaan on turvauduttava päivystävään lääkäriin tarvittaessa, tällöin hoitohenkilökunnan on kyettävä itsenäisesti tekemään vaativampia päätöksiä kuin arkena, jolloin se "oma" lääkäri voi olla koko päivän seuraavassa huoneessa. Johtuen ympäröivästä yhteiskunnasta, sairaalan arki on viikonloppuisin muutoinkin poikkeuksellinen, joten henkilökunta joutuu toimimaan arjesta poikkeavassa tilanteessa ja minusta tämä asia on huomioitava tilinauhassa.

Siinä vaiheessa kun yhteiskunta siirtyy aidosti 24/7 systeemiin, minun puolesta sunnuntaikorvaukset sun muut voi lakkauttaa mutta niin kauan kuin vkloppu on poikkeuksellinen ja niistä sunnuntai erityisen poikkeuksellinen, on kohtuullista, että näinä aikoina työskentelevät henkilöt saavat edes jonkintason korvauksen työstään. Toki minulla on oma lehmä ojassa, sitä en kiellä, koska tuntipalkkani tällä hetkellä on pienempi kuin ystävälläni, joka on kokkina ravintolassa, joten se jokatoinen viikonloppu jonka olen töissä tuo minulle huomattavan ansiolisän jokainen kuukausi.

Toisaalta olisi se tavallan nautittavaa, jos yhteiskunta olisi auki viikon jokaisena päivänä. Opettajat ne riemumielin pakkaisivat sunnuntaina kirjansa ja menisivät koululle klo. 8:00 ottamaan vastaan riemuitsevat oppilaat, jotka intoa puhkuen saapuisivat koululle herätettyään sitä ennen vanhempansa, joilla kenties sattui kohdalle juuri se ainoa vapaa viikonloppu viikkoihin. Ja olisihan se minunkin kovin reteetä mennä klo. 9:00 sunnuntai aamuna Alkoon ostamaan pullollinen hyvää viiniä nautittavaksi kun kohdille sattui vapaapäivä ja vieläpä sunnuntaille. Ehdottomasti haluaisin tehdä tämän juuri tähän aikaan sunnuntaina Alkon juuri aukaistua ovensa.

Sanoisin, että yhteiskuntarakenteen takia sunnuntaikorvaus on perustelu. Voit olla erimieltä, ja varmasti oletkin, mutta so what!

vlad.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Toki minulla on oma lehmä ojassa, sitä en kiellä, koska tuntipalkkani tällä hetkellä on pienempi kuin ystävälläni, joka on kokkina ravintolassa, joten se jokatoinen viikonloppu jonka olen töissä tuo minulle huomattavan ansiolisän jokainen kuukausi...

Tällä palstalla ja jopa kansanedustajien puheissa puolustettiin verottomia kilometrikorvauksia palkan lisänä. Nyt sinä puolustat sunnuntailisiä sinun palkanlisänä. Eikö tilanne ole aika vääristynyt?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä palstalla ja jopa kansanedustajien puheissa puolustettiin verottomia kilometrikorvauksia palkan lisänä. Nyt sinä puolustat sunnuntailisiä sinun palkanlisänä. Eikö tilanne ole aika vääristynyt?

Jos luit viestini ajatuksella - jos se onnistuu - niin ymmärtänet sen miksi perustelen sunnuntailisää. En pelkästään siksi, että se tuo ekstraa palkkaan vaan myös siksi, että sunnuntai on hoitohenkilökunnalle poikkeuksellinen päivä työolojen suhteen johtuen juuri yhteiskuntarakenteesta.

Mutta onhan se helppoa huudella kun oma perse ei ole tulessa!

Toisaalta miksipä ne opettajat sitä parin kuukauden kesälomaa tarvitsevat? Ei muuta kuin lomautetaan heidät siksi ajaksi ja laitetaan työkkäriin töitä etsimään. Miksi minun veronmaksajana tulee maksaa sinulle palkkaa siitä kun et tee yhtään mitään?

vlad.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta onhan se helppoa huudella kun oma perse ei ole tulessa!

Toisaalta miksipä ne opettajat sitä parin kuukauden kesälomaa tarvitsevat? Ei muuta kuin lomautetaan heidät siksi ajaksi ja laitetaan työkkäriin töitä etsimään. Miksi minun veronmaksajana tulee maksaa sinulle palkkaa siitä kun et tee yhtään mitään?

vlad.

Olen tehnyt muutaman vuoden ohjaajan hommia lastensuojelulaitoksessa, tunnen hyvin sunnuntailisän hienouden. Lauantaina klo 17 töihin, vähän puuhastelua lasten kanssa, hyvät yöunet. Sunnuntaina herätys klo 10, aamiainen, rauhallista puuhastelua, lounas klo 14 ja kotiin klo 15. Työvuoro 22 tuntia, siitä su lisää 19 tuntia, yölisää kahdeksan ja unta kymmenen.

Mikäli opettajien lomia vähennetään, vaihdan alaa, yksinkertaista.

Mutta miksi tulo pitää tulla lisistä? Miksi opettajan pitää tehdä ylitunteja tai sinun sunnuntaivuoroja?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jos luit viestini ajatuksella - jos se onnistuu - niin ymmärtänet sen miksi perustelen sunnuntailisää. En pelkästään siksi, että se tuo ekstraa palkkaan vaan myös siksi, että sunnuntai on hoitohenkilökunnalle poikkeuksellinen päivä työolojen suhteen johtuen juuri yhteiskuntarakenteesta.

Mutta onhan se helppoa huudella kun oma perse ei ole tulessa!

Toisaalta miksipä ne opettajat sitä parin kuukauden kesälomaa tarvitsevat? Ei muuta kuin lomautetaan heidät siksi ajaksi ja laitetaan työkkäriin töitä etsimään. Miksi minun veronmaksajana tulee maksaa sinulle palkkaa siitä kun et tee yhtään mitään?

vlad.

Sinua sanotaan täällä ja taidat itsekin sanoa itseäsi vihervasemmistolaiseksi. Minä olen luultavasti äärioikeistolaisimpivaaralainen ja edustan varmasti sitä mustinta taantumusta. Silti huomaan jatkuvasti olevani samoilla linjoilla kanssasi. Tiedä häntä sitten...:)

Juu, samaa mieltä tästäkin. Opettajat voisi hyvin laittaa kesäkausiksi pakkotöihin rakentamaan rautateitä, kun vihersuvaitsevainen älymystö niitä niin kovasti haluaa. Tai sitten yrittäjien avuksi 5 euroa tunti, että saadaan vienti vetämään. Rautajärviläiset voivat näyttää mallia, kun kerran verorahoilla elävät.

Mitä ketjun aiheeseen tulee, niin kova on taas poru joulujuhlista. Ulkomaalaisia tuo ei tunnu niin kauheasti haittaavan. Luin muuten jostain lehdestä, että Linkola liittyi kirkkoon ihan vain vittuillakseen muotiateisteille ja vapaa-spedeille. Arvostan kyllä tuota.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mutta miksi tulo pitää tulla lisistä? Miksi opettajan pitää tehdä ylitunteja tai sinun sunnuntaivuoroja?

Nämä ovat jo sitten sellaisia kysymyksiä joita olisi viisainta pohtia nykyistä tarkemmin.

Loogisinta olisi se, että palkkaus olisi jo sillä tasolla ettei sen runko muodostuisi lisistä vaan jo sillä peruspalkalla eläisi, ettei sinun opettajana tule tehdä niitä ylitunteja tai etten minä saa särvintä leivän päälle vasta kun olen tehnyt kuukauteen ne kaksi viikonvaihdetta töitä.

Toisaalta minulle viikonvaihde on menettänyt jo merkityksensä, koska olen likimain koko työurani (reilut 20 vuotta) tehnyt töitä, joissa on oltu töissä myös viikonloppuisin tai kyse on ollut vuorotyöstä. Tavallaan jo vapaapäivä arkena on kohtuullinen palkkio siitä, että vaivauduin viikonloppuna töihin ja pieni extra palkassa on vaan plussaa. Mutta näillä liksoilla se lisä palkassa vaan on ikävän merkityksellisessä roolissa.

vlad.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Juurihan minä kerroin tehneeni muitakin hommia, mutta sinä jätit sen huomioimatta. Eli normipersu-settiä.

Eli siirtyisit nauttimaan niistä sunnuntailisistä. Aikamoista duunarismia, et taida sittenkään olla niin kovasti parempi ja tuottavampi yksilö kuin muutkaan. Lähdet kumminkin hakemaan sitä omaa etuasi, vaikka kritisoit muita duunareita juuri siitä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli siirtyisit nauttimaan niistä sunnuntailisistä. Aikamoista duunarismia, et taida sittenkään olla niin kovasti parempi ja tuottavampi yksilö kuin muutkaan. Lähdet kumminkin hakemaan sitä omaa etuasi, vaikka kritisoit muita duunareita juuri siitä.

En ole kritisoinut ketään, ketjun aihe on kirkon ja valtion ero. Mikäli tällainen ero tapahtuisi, se toisi työntekijälle myös ikäviä asioita. Olisi erittäin vaikeaa perustella nykyisiä palkallisia vapaapäiviä ilman uskontoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös