Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kim Hirschovits

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Blue J, 25.06.2013 klo 08.58.

 1. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Niin siis tuohan koskee näitä seuraavan kauden sopimuksia, ettei niitä virallisesti tehdä vielä vaikka ne todellisuudessa tehdäänkin.
  Siinä tapauksessa jos seura ei maksa palkkaa ja hoida muita velvoitteitaan kuten Blues nyt niin pelaajalla on kyllä täysi oikeus etsiä uutta seuraa.


  Lainaus:
  Juu jos ostetaan kesken kauden pois. Näissä tämän kauden Blues tapauksissa vaan taitaa oikeasti olla ettei niissä rahaa ole suuremmin liikkunut kun Bluesilla on ollut akuutti tarve päästä kuluista pois niin käytännössä hinta on ollut jotain luokkaa palkka myös kuluvalta kuulta+ jotain.
   
 2. Lainaus:
  No totta kai vaihtuu jos ostetaan. Johan sen kertoo tuo ostaminen. Mutta niitä ostoja tässä kaipailisin? Eiköhän keskimäärin riitä jos maksaa palkan ja joissain tapauksissa edes osan siitä.
   
 3. Ziggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä houkutella saa, mutta sopimusta ei saisi tehdä.
   
 4. SalskeaKane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KUOLEMA
  Lainaus:
  Noh, tästä voidaan olla toistakin mieltä. Kyllähän omaan silmään on jo jonkin aikaa selvästi näyttänyt siltä, joku toistakymmentä peliä, että Hirso alkoi normaalia enemmän varomaan kontakteja ja sitä kautta roiski kiekkoa huvittavasti, eikä muutenkaan saanut peliä tehtyä juurikaan yhtään. Kyllä nykyisen Bluesin parempi peli kentällä on ollut ihan muiden ansiota. Ja ennenkuin seivästätte minut, niin sanotaan näin, että ymmärrän kyllä ihan hyvin Hirson homman ja ei mulla mitään oikein ole kritisoitavaa siitä seurajohdon perseilyn takia. Kunhan vain sanon kuinka itse olen Hirson peliä jo pitkään katsonut. Ei tullut hirveän yllätyksenä siirto pois, siltä se vähän on näyttänyt, että varonut klesaksi menoa normaalia enemmän.. se olisi ollut aika paska tilanne Hirsolle jos ensin siirto toiseen joukkueeseen olisi mennyt poks ja vielä pahimmassa tapauksesa Bluesin kautta jäisi saatavia saamatta. Parhaimmillaan ja ilman kaukalon ulkopuolisia paineita/vastuita miehen pelihän oli hyvää, ei siitä mitään valittamista.
   
 5. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  No sehän riippuu kokonaan miltä puolelta aloite ja halu siirtoon on. Epäonnistuneita floppeja yritetään dumbata tuohon malliin, mutta haluamastaan vahvistuksesta joutuu seura maksamaan. Julkisestihan summista ei huudella, eikä ole tarpeenkaan, koska kyse puhtaasti seurojen välisestä kaupankäynnistä.
   
 6. apulais-GM Jäsen

  Niin elikkä onko se Hirschovits nyt petturi, kapteeni joka jättää uppoavan laivan vaikka itse on parhaassa asemassa pelaajista, kun voi siirtyä Kärppiin tai Jokereihin tai Ruotsiin ja saada rahat sieltä. Ja helpottunut kun pääsee taas tienaamaan.
  Vai onko hän uhri, marttyyri ja sankari ja ikoni, joka taisteli viimeiseen asti ja uhrautui muiden puolesta, joutuen kyyneleet silmissä poistumaan raskain mielin ja jättämään seuransa, jotta muille riittäisi rahaa?

  Oli kyllä todella väkinäistä hänen toimintansa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Vaikka Yritysluotto.fi antoi 100 000 palkkojen maksuun, niin televisiossa Hirschovits ei meinannut osata sanoa asiasta yhtään mitään, mutta sai sen sanottua, että ei tämä ole mikään ratkaisu.
  Ja kun oli se nimenkeruukampanja, niin vaikutti poissaolevalta ja että haluaisi olla jossain muualla, mutta pakko tämäkin on nyt hoitaa pois alta.
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  No oliko se sitten? Yhden kuukauden myöhässä olleet palkat saatiin maksettua. Sama palkanmaksuongelma on edessä joka kuukausi ja päälle painavat raskaat velat joilla seuraa haetaan konkurssiin.

  Minun silmissä Hirso ei ainakaan ole mikään petturi. Aivan kohtuuton taakka hänen kannettavakseen annettiin eikä kuitenkaan voi olettaa että kyse on hänen elämänsä ykkösasiasta, perheellinen mies kun on.
   
 8. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Lainaus:
  Riittikö tuo tosiaan koko joukkueen pelaajiston ja muun henkilökunnan palkkojen maksamiseen?? Vai jättikö Blues taas sivukulut maksamatta. Aika pienet palkkakulut saa olla jos kuukauden palkat sivukuluineen on tuolla usealle kymmenelle ihmiselle muka hoidettu.

  Aika epätodennäköiseltä yhtälöltä mun silmiin vaikuttaa tuo että 100 000€ riittäisi yhdenkään liigaseuran kuukauden palkkakulujen kuittaamiseen.
   
 9. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Osalle pelaajista oli palkka käsittääkseni maksettu jo ennen tuota sponssidiiliä - tuolla kuitattiin siinä vaiheessa maksamattomat palkat, joita uutisoitiin olevan noin 100k.

  Omasta puolestani myös iso kiitos Hirsolle tämän asian kantamisesta.
   
 10. Porttivahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maalivahdit
  Lainaus:
  Sivukulut maksetaan vasta myöhemmin. Verottajalle reilu* viikon päästä maanantaina ja eläkevakuutusyhtiölle sovittuna ajankohtana.

  EDIT: *
   
 11. Laareppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blegi, Sharks
 12. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Hirson Kärppädiili on siis mallia tämä kausi loppuun + optio ensi kaudesta. Näkisin pienen mahdollisuuden että mies (lähinnä perhesyistä) vielä tämän kauden jälkeen pelaisi Bluesissa. Edellyttäisi tosin seuran omistajapohjan vaihdosta. Mutta omistajapohjan vaihdosta edellyttäisi ylipäätään se että ensi kaudeksi saataisiin koottua minkäänlaista liigajoukkuetta.
   
 13. Laareppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blegi, Sharks
  Lainaus:
  Näen kyllä saman vision! Toisaalta jos mainitsemasi edellytykset eivät täyty, niin laittanee sinisen sijasta punaista päälle...
   
 14. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Ymmärrän kyllä Hirschovitsin ratkaisun. Ei varmasti ole herkku olla duunissa työpaikassa jossa taloudelinen tilanne on Bluesin tasoa ja saa stressata siitä saako sitä palkaa vaiko ei. Lisäksi joukkueen kapteenina Hirschovits on ollu joukkueen luottamusmies eli saanut jubata omistajien/johdon kanssa noista palkoista kyllästymiseen asti. Joukkueen kapteenina Hirson tehtävänä on sitten ollut vielä nostattaa joukkuehenkeä tilanteessa joka on taloudellisen ja sarjataulukko tilanteen takia hieman haasteelisempaa kuin normi tilassa. Joten pystyn hyvin uskomaan sen että Hirschovits halusi Bluesista pois. Kyllähän osa faneistakin on kyllästynyt tähän skeidaan ja ilmottevat tällä palstalla tai huutelevat Facebookissa että ei enää hallille tule.

  Mutta jos Hirschovitsin palkka oli marraskuulta maksettu ja silti päätti käyttää tota "vapaudu vankilasta" korttia, niin en mä kyllä osaa enää hirveesti arvostaa jätkää. Kuitenkin oli joukkueen kapteeni ja yleensä sen kapteenin pitäisi vikana jättää uppoava laiva. Hirschovitsin ratkaisu on isku sikäli vyön alle kun Hirosa olisi pelaajana tarvittu että tosta sääli-playoff paikasta pystyttäisiin tappelamaan ja otteluja voittamaan. Lisäksi jos joukkueen kapteeni näyttää jengille esimerkkiä sillä että on ekojen joukossa pakkaamassa kamojaan niin ei se todellakaan anna hyvää viestiä muille pelaajille. Tai kaikille niille tahoille jotka nyt koittaa tehdä duunia sen eteen että Blues selvis hengistä tästä kaudesta.

  Eli aika plusmiinusnolla fiilarit on allekirjottaneella Hirson poislähdöstä. Sikäli vain hieman huvittaa että itseltä kesti pari kautta oppia pitämään Hirsosta ja sietämään Liivkiä. Itse kun en näille jämä-julleille ole koskaan lämmenyt kun oma fiilis on että ne on palkkasotureita joiden sitoutuminen seuraan on loppupeleissä niin ja näin. Liivkin ja Hirson poisluikkimiset ei ainakaan nyt vähennä näitä mun enakkoluuloja.

  Omissa kirjoissa Hirso oli matkalla kaikkien aikojen Blues kapteeniksi, mutta matkan määränpää olikin Oulussa. Ei kyllä pysty toivottamaan onnea ja menestystä, kun Kärpät nyt on se liigan viimesin jengi jolle toivoo menestystä. En kyllä kaipaile Hirsoa takaisin kun omissa kirjoissa Hirso on rintamakarkuri vaikka syyt lähtöön hyvin ymmärrän.
   
 15. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Tästä täysin samaa mieltä. Tämähän on normaalia työelämää: Kumman itse valitsisitte jos vaakakupissa olisi tuuliajolla oleva organisaatio jossa ei voida taata palkanmaksua ajallaan ja organisaatio jolla on taloudelliset realiteetit kunnossa ja jossa voit menestyä ja edetä urallasi eteenpäin?
   
 16. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  No tätä on ihan turha spekuloida. Palkka oli maksamatta, piste.
   
 17. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  On kohtuutonta leimata Hirsoa petturiksi, karkuriksi tai muuksi tämän siirron takia. Taakka on ollut valtava ja Hirso on syksyn aikana sekä oma-aloitteisesti tehnyt että joutunut tekemään asioita joita ammattimaisissa organisaatioissa hoitaa joku ihan muu henkilö kuin itse urheilija. Näistä kaikista ei ole edes ollut julkisuudessa ja tämäkin osoittaa ainakin minulle miten suurella sydämellä mies on ollut tässä mukana.

  Erinomainen esikuva kaikin puolin. Veikkaan että vasta aika osoittaa miten korkealle Kimiä tästä pitää arvostaa. Veikkaan että mennään aika korkealle jopa puhuttaessa kaikkien aikojen K-Espoo/Blues pelaajien arvostuksesta tämän meidän 31 vuoden historian aikana. Kiitos Kimille siitä.
   
 18. Dzurilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ottawa Senators
  Veikkaan että Hirso odotteli viimeiseen asti Salonoja-neuvotteluiden tulosta. Ne kun menivät perseelleen niin lähti kun sai diilin. Ja minä olen iloinen että pääsi jengiin jossa voi voittaa mestaruuden. En olisi halunnut olla hänen housuissaan tällä kaudella hoitamassa muiden jengiläisten raha-asioita, selittelemässä seuran talousasioita eri medioissa ja päälle pitäisi vielä olla esimerkkinä askissa ja yksin voittaa pelejä. Joka päivä, ja vielä ilman liksaa.
  Kaikille arvostelijoille: Herätys puupäät!
   
 19. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  No ollaan kyllä vähän väärällä mentaliteetilla liikkeellä, jos ajattelee noin, että "tämähän on normaalia työelämää". Taas yksi päivä toimistolla. Hei kuulehan nyt, turha valittaa mulle, mä oon vaan duunissa täällä.
  Se on urheilua. Joukkueurheilua. Kausi on käynnissä. Kausi loppuu kevättalvella. Kohta on seuraava peli. Voitetaanko? Hävitäänkö?
  Ai niin, mä oon vaan duunissa täällä. Tärkeintä on, että rahaa tulee, sama se hävitäänkö vai voitetaanko vai mitä.
   
 20. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Honka
  Kärpäthän voivat nyt muodostaa Blues-kentällisen eli Laatikainen-Hakanpää ja Aaltonen-Hirso-Ikonen.
   
 21. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kuukausi sitten kirjoitin, että ei hirso ole teillä jatkamassa ensi kaudella kuitenkaan, niin Juhaht tyrmäsi minut täysin. Kuulemma ON jatkamassa.
  Suurin Blues pelaaja koskaan? "kantoi taakkaa yms" samanlainen kusetus kuin perrin casessa. Joukkueen kapteenilla nyt vaan on paljon hommia kuten esimiehillä yleensä.
  Hirso kierteli pelin jälkeen kiittämässä yleisöä, keräsi teiltä pisteet ja lähti heti kun paikka tuli.
  No joo oli palkka maksamatta, miten mahtoi kaveri tulla toimeen. Mites vaikka nykyinen kapteeni Kaijomaa, onko saanut palkkaa koska viimeksi?


  Bluesille toivon hyvää, toivottavasti selviätte tästä.
  Ja se peli voi luistaa paremmin myös ilman Hirsoa, muistakaa se ja miettikää sitä.

  tottakai hirso oli paljon julkisuudessa, koska toimittajat kyseli siltä kokajan asioista.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2015 klo 11.15
 22. Chiesa di Totti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Semo tutti parrucchieri.
  Lainaus:
  Sehän on duunia, pelaajille ja valmentajille maksetaan isoja summia että saavat esiintyä yleisölle. Samalla tavalla kuin normiduuneissakin on kyseessä tiimistä. Erona vaan normaaliin duuniin, että sun pitää tehdä loppuelämän tili 10-15 vuodessa. Ja samalla tavalla kuin normaalilla duunarillakin, myös kiekkoilijalla on velvollisuus ennenkaikkea huolehtia perheestään, vaimostaan ja lapsistaan.

  Toki kiekkoilu on elämysviihdettä, jossa tunnetasolla on iso merkitys myös. Ja myös sillä jos työnantaja toteaa, että sun liksa on niin kova, ettei me enää siihen pystytä, autat muita saamaan palkkansa jos päästään sun velvoitteista eroon loppukaudeksi. Ja sitten täällä saa lukea lainatun tasoista paskaa.
   
 23. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Sillon puhuttiin pelaajien myymisestä, eikä Blues ollut missään vaiheessa myymässä Hirsoa.
   
 24. BlueTaco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Red Wings
  Lainaus:
  Kuitenkin on ainoa joka joukkueesta tämän "palkka-gaten" takia lähti.

  Hirso teki paljon hyvää kentällä ja kentän ulkopuolella, mutta johtuiko se siitä että nimenomaan pelasi Bluesissa vai siitä millainen on henkilönä yleensä.
  Minä uskon jälkimmäiseen. Blues oli yksi työpaikka muiden joukossa (kuten monelle kiekkoilijalle seura on).

  Kiitoksia panoksestasi ja menestystä valitsemallasi tiellä.
   
 25. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  No sehän tässä onkin huvittavaa, kun sanotaan, että normiduunia, näin sen pitääkin mennä. Ei tarvitse eikä saakaan pelata jos työnantaja ei maksa ajoissa palkkaa. Hirschovits voi kysellä muilta yrityksiltä, voiko tulla töihin. Eläkkeeseen ja rahastoihin ja asuntolainan maksuun pitää kerätä rahaa, ja jos ei työnantaja siihen pysty niin vaihdetaan työnantajaa.

  Toisaalta puhutaan, että Kim on ihan normiduunari jota on nyt kusetettu, ei saa duunarin selkänahasta enää raastaa hyötyä. Ja että tämä on ihan normaalia bisnestä ja pelaajat kuitenkin yksityisyrittäjiä tavallaan.
  Mutta samalla ylistetään miten on sankari ja taistelija, ikoninen kapteeni ja hieno ihminen jolla on sininen Blues sydän ikuisesti, kiitos Kim 2013-2015.
  Sitten minä vasta nauran, kun Kärpät tulee seuraavan kerran Espooseen, ja Blues kannattajien päädyssä on jättimäinen Hirso-tifo ja kannattajat hoilaa, että "on vain yksi Kim Hirschovits", kiitos Kim, you´ll never walk alone.

  Ei vitju...