Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kim Hirschovits

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Blue J, 25.06.2013 klo 08.58.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Jääkiekko Espoo Oy ei ole vielä velkasaneerauksessa vaan vasta hakeutunut siihen. On hyvin todennäköistä, että velkojat eivät tuohon tule nykytilanteessa suostumaan, jolloin konkurssi on ainoa vaihtoehto.
   
 2. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Vastahan Blues haki yrityssaneeraukseen, eikä ole siis vielä edes päässyt sinne. Hirson lähtemisen päätti yksin ja ainoastaan mies itse.
   
 3. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Joo menin vähän asioiden edelle mutta Blues pääseekö edes yrityssaneeraukseen? Sekään ei ole enää Bluesin käsissä vaan edellyttää velkojien suostumusta. Anyway...taloudellisten ajureiden ohjaamina Hirsolla oli vaihtoehdot;purkaa sopimus, alentaa palkkaa tai pitää kiinni sopimuksesta. Eiköhän Bluessissa ole ennakoitu skenaariot jo etukäteen;konkurssi tai yrityssaneeraus. Toisin kuin jatkoajassa lukijoiden kesken, talousseuranta johdossa, ei tapahdu odottelemalla tapahtumien kulkua. Kyllä ne nappuloiden siirrot tapahtuvat ennaltasuunnitellen eikä päinvastoin.

  Purkaminen pelaajayhdistyksen tulkinnan mukaan pelaaja voi bluessin tapauksessa purkaa yksipuolisesti sopimuksen. Tässä tapauksessa lienee ilmeistä että purkaminen on molempien intressi.

  Palkkaa taas aika harva suostuu radikaalisti pudottamaan. Varsinkaan kun sarjamenestystä ei ole näköpiirissä. Pelaajaura on loppujen lopuksi lyhyt ja perheellisen on ansaittava. Sisältäen terveysriskin, että ura voi päättyä yhteen kenttätapahtumaan hetkenä milloin hyvänsä.

  Viimeinen vaihtoehto on pitää sopimuksesta kiinni. Konkurssin sattuessa eteen jäisi tod.näk palkkasaatavia, joita olisi haettava muita teitse. Onko urheilijalla/taiteilijalla edes palkkaturvaa? Tuskin täysimääräistä ainakaan.

  Hirso teki sen mitä kapteenin piti tehdä. Kantaa oma kortensa kekoon lähtemällä seurasta turvatakseen seuran toimintaedellytyksen tulevaisuudessa. Osakeyhtiön lähtökohta on, että se toimii yhteiskunnassa äärettömään asti tulevaisuuteen. Tuskin mitään suurta draamaa koko siirrossa edes on. Taloustilanne on käyty pelaajiston kanssa läpi ja todettu nykytilanne.
   
 4. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Sitä en tiedä, pääseekö, luultavasti ei. Enkä tiedä myöskään sitä, mitä vaihtoehtoja Hirso on päässään pyöritellyt, mutta sen tiedän, että kukaan seuran puolesta ei ehdottanut hänelle sopimuksen purkamista tai palkan alentamista.
   
 5. SalskeaKane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KUOLEMA
  Lainaus:
  No tuskin se ensimmäisenä, eikä varmasti toisenakaan vaakakupissa ollut.. ihan turha tällaista lähteä "romantisoimaan".
   
 6. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Kukapa sen paremmin tietää kuin Hirso itse ja enhämä ottanutkaan kantaa, mikä on prioriteeltiltaan ensisisijaista saatikka toissijaista. Uskallan kuitenkin väittää, että Hirso ajattelee myös ex-työnantajan etua, aika moni työntekijä tekee niin, jopa minä. Hirso on fiksu ihminen ja taitaa olla jopa valittu liigan herrasmiespelaajaksikin jonain vuonna.
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Velkasaneeraukseen pääseminen edellyttää sitä, että velkojille olisi esittää jokin realistinen skenaario jolla saneerauksenalainen yritys saa hankittua nopeasti rahoitusta ison summan. Pelsut taisivat aikoinaan saada miljoonan, Blues tarvitsisi selvästi enemmän.
   
 8. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Itse nostan Hirson pyhimysten joukkoon. Ihan sama miten pelasi tällä kaudella, ja voittiko viime kaudella pistepörssin. Teot kaukalon ulkopuolella riittävät.
   
 9. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja samaa vastuunkantoa harrasti jo aiemmin Liivik. Oikein valitut kapteenit!
   
 10. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Kaijomaa siis vuorossa seuraavana.
   
 11. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Ennen wanhaan vanha seura pystyi nyhtämään rahat pelaajista vaikka sopimus olisikin umpeutunut. Bosman sääntö vapautti pelaajasiirrot ja sopimuksen umpeuduttua pelaaja oli vapaa siirtymään ihan minne mieli teki ilman että vanhalla seuralla oli asiaan mitään sanomista. Mutta edelleen jos pelaaja haluaa siirtyä toisaalle kesken voimassa olevan sopimuksensa, niin raha vaihtaa omistajaa. Nämä Bluesin tapaiset palkkarästi-klausuulit on sitten erikoistapaus. Edes KHL-pykälä sopimuksessa ei (yleensä) mahdollista siirtymistä kesken kauden vaan vasta kauden päätyttyä ellei sopimusta osteta ulos.
   
 12. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näin ulkopuolisen silmiin vaikuttaa että Hirso kantoi haastattelujen taakan yksin antaakseen muille pelaajille työrauhan. Se, ettei voi keskittyä pelkästään omaan hommaansa, pelaamaan, on melkoinen rasite tuossa tilanteessa kun kaikki tivaavat kysymyksiinsä vastauksia, joita ei ole vielä kenelläkään.
  Hirson helpotuksen huokaus oli luettavissa rivien välistä siirron julkistuksen jälkeen.

  Harmittaa Bluesin tilanne. Toivon, että asiat järjestyvät ja olette mukana Liigassa ensi kaudellakin.
   
 13. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hyvin sanottu, @tant gredulin.

  Oma arvostukseni Kimiä kohtaan on noussut entisestään enkä mitenkään näe tässä siirrossa mitään muuta negatiivista kuin Bluesin osan. Taustalla on tapahtunut niin paljon asioita, joista ehkä joskus luetaan jonkun elämänkerrassa. Se, mitä julkisuudessa on puhuttu Kimin roolista ja tekemisistä joukkueen ja Bluesin eteen, on vain kirsikka kakun päällä. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Blues esim. ole Kimin kasvattajaseura, jolloin side ja kiitollisuus seuraa kohtaan on pitkän yhteisen taipaleen seurausta, vaan että Kimi on tullut seuraan ulkopuolelta. Se tekee Kimin uhrauksista ja roolista Bluesissa vieläkin arvostettavamman. En usko sekuntiakaan, että Kimi "jätti uppoavan laivan ja pelasti itsensä heti, kun pystyi". Kyllä hän oli sitoutunut tohon jengiin 110%:sti loppuun asti, mutta joskus täytyy vain tehdä ratkaisuja, jotta hommat etenee jossain johonkin suuntaan. Ja nythän asiat sitten liikahteli Espoossa päinkin.

  Kim Hirschovits on hieno ihminen ja pelaaja. En anna ikinä anteeksi sitä tapaa, jolla Petri Matikainen kohteli Kimiä HIFK:ssa ja savusti ulos. Se saattoi kuitenkin olla Bluesin onni, ainakin tilapäisesti. En tosin usko, että tämäkään saaga on ihan vielä täysin päättynyt...
   
 14. apulais-GM Jäsen

  No olikos siellä fanipäädyssä Hirso-tifo ja laulua tänään Kärppiä vastaan?

  Lainaus:
  Hirschovits pelasi Bluesissa alle kaksi ja puoli kautta. Ensimmäisellä kaudella tuli 31 pistettä 60 pelissä. Viime kausi oli hienoa työtä ja tulosta, ja tällä kaudella stressin alaisena 13 pistettä 25 pelissä. Vähän hämmentävää, millainen elämää suurempi legenda hänestä kerkesi tulla.

  En ole Bluesissa töissä enkä ole seuran fani, joten hieman jäänyt hämäräksi, mitä nuo mainitsemasi uhraukset olivat. Palkat kuulemma tuli, en sitten tiedä miten paljon menetyksiä tulee noista eläkevaroista tai muista. Mutta eiköhän ne kuittaannu korkojen kera tuon Kärpät-sopimuksen ansiosta, vaikka jossainhan hänen pitää sielläkin asua ja maksaa vuokraa etelän-kodin lisäksi. Onhan sekin uhraus, kun joutuu menemään toiseen joukkueeseen ja muuttamaan Ouluun.
  Ehkä sekin on uhraus, että hän olisi luultavasti voinut saada enemmän rahaa jos pelaisi ulkomailla tai Jokereissa, mutta pelasi Bluesissa.

  Aika kova väite tuo, että "Kyllä hän oli sitoutunut tohon jengiin 110%:sti loppuun asti". Entä ne, jotka yhä pelaavat Bluesissa, he ovat näköjään sitoutuneet tuohon jengiin loppuun asti ja siitäkin vielä eteenpäin. Eli se loppu oli se, kun Hirschovits lähti?
  Joidenkin mukaan anti kaukalossa ei ollut tuo mainitsemasi 110 prosenttia loppuaikoina, kun oli stressiä ja vältteli loukkaantumisia.

  Mutta eipä mitään, onhan se hieno tarina kun hän voittaa ensi keväänä mestaruuden Kärpissä, vähän Kimmo Timosen tyyliin. Osa kiitoksista menee varmasti Espoon suuntaan.
   
 15. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Lainaus:
  Kannattaa tutustua miehen toimintaan kaukalon ulkopuolella, jos se vähentäisi sitä hämmennystä.
   
 16. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Heinonen & Riku Teräs
  Lainaus:
  Niklas Hagman, Jere Karalahti ja Ari Vallin myös listalle.
   
 17. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Avaisitko vähän, mitä tarkoitat tuolla kysymykselläsi?
   
 18. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Vai eikö ollut mitään kunnianosoituksia seuralegendalle, joka vielä äsken oli Bluesin kapteeni ja viime kauden mvp?
  Kyllä sellainen kuuluisi tähän jalkapallon ja jääkiekon keskieurooppalaistyyliseen fanikulttuuriin. Että kiitetään yhteisistä vuosista.
   
 19. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Yritä nyt trollata edes vähän vakuuttavammin.
   
 20. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Siirsin toisesta ketjusta.
  Lainaus:
  En ole juuri Hirson kommentteja seurannut Kärppiin siirtymisen jälkeen, mutta on pakko todeta, että tuskin "tässä" oltaisiin ilman Hirsoa. Hirso oli meidän keulamies, mediamies jne., ja sen lisäksi piti (lähes) päivittäin yhteyttä kannattajiin. Hän antoi kaikkensa ja nyt on muiden vuoro jatkaa. Lisäksi ilmeisesti lehdistö on kääntänyt hänen kommenttinsa Bluesia vastaan. Ja sanalla "tässä" tarkoitan sitä, että kuopan pohja on selkeästi jo saavutettu, vaikkakin konkurssi uhkaa edelleen.

  Enkä sitten mitenkään ymmärtänyt tuota nimimerkin @Ritola#24 Hirson vähättelyksi.
   
 21. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tekihän mies paljon ja antoi varmasti kaikkensa, sitä en epäile. Organisaation kallein mies yleensä tekeekin paljon.

  Jotenkin olisin odottanut, että mies olisi johdattanut Bluesin vielä hyvään loppukauteen, sitten olisi ollut vielä suurempi. Fakta on myös se, että lähti HETI kun paikka tuli.

  No kuka tietää, vaikka johto olisi painostanut Hirsoa lähtemään suuren palkan takia.

  Toivottavsti teille tulee pirteä loppukausi ja asiat saadaan jotenkin kuntoon.
   
 22. Varjagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Kukapa ei lähtisi, jos palkka ei tule tilille, tuskinpa itsekään haluaisit tehdä työtä työnantajalle, joka ei maksa palkkaa.
  Turhaa Hirson syyllistämistä ja provoilua.
   
 23. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kyllähän Hirsolle se palkka maksetiin, tosin myöhässä. Joten siksi olen tossa Ritolan kanssa samaa mieltä että lähti heiti kun sauma tuli. Eikä se nyt eka kerta ole kuin Hirso kääntää takkia jos jostain suunnasta tulee mottipäinen summa eteen ja mahdollisuus päästä suurempaan joukkueseen. Paskaa esimerkkiä se jengille näytti kun kapteeni on ekojen joukossa poistumassa uppoavasta laivasta ja sittenhän Korhonen, Talaja ja Somervuori seurasikin perässä. Onneksi ei toi jengi kuitenkaan asiasta lamaantunut ja kuudesta viime pelistä on tullut neljä voittoa.
   
 24. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Niin varmaan Hirso tiesi, että toimistolla hommat oli hoidettu päin persettä muutenkin ja palkan myöhästyminen oli vain yksi monista seurauksista. Yritystä oli mm. haettu konkurssiin jne jne.

  Eipä tossa kukaan voi kyseenalaistaa Hirson päätöstä lähteä.
   
 25. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Eihän kyse ole siitä, että yksi palkka myöhästyi. Kyse on siitä, että myös aiemmista palkoista oli eläkkeet maksamatta, ilmeisesti jopa aiemmalta vuodelta. Kun siihen päälle lisää epävarmuuden siitä, saadaanko tulevaisuudessakaan palkkoja maksettua, niin mitäs tässä on ihmettelemistä? Tietty olisi voinut todeta palkkojen jäätyä tulematta, että en muuten pelaa ennenkuin ovat tilillä, mutta pelasi nyt kuitenkin, monta viikkoa ennen liksojen saamista.