Mainos

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 211 754
  • 6 952

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
On naivia väittää, etteikö esim. joku Tom Wilson kanadalaisen juniorimyllyn kasvattina ymmärtäisi, että nyt jos toimisi samalla tavoin vaikka Panarinin kanssa, kuin tuossa klipissä, niin seuraavaksi olisi Rempe Ovechkinin perässä. Voit ihan vapaasti olla pitämättä tästä ja kertoa mielipiteenä, että asia ei ole näin, mutta tuossa kulttuurissa missä nuo NHL-pelaajat oikeasti toimivat asia menee juuri näin.
Eikö Ovechkin ole juuri esimerkki tästä fyysisestä pelaajatyypistä, jollaisia voittamiseen ilmeisesti tarvitaan? Mitä sellaista Rempe Ovylle voisi tehdä, josta ei tule kaksinumeroisia otteluita pelikieltoa? En mä tajua tätä kostamiskulttuuria, kun meillä on tuomaristo ja kurinpito pitämässä huolta siitä, ettei sikailu kannata. Olivatko tähtipelaajat jotenkin koskemattomia siihen aikaan, kun myllyt olivat jokailtaisia ja kaikilla oli oma pugilistinsa? Usein se meni niin, että joku taklasi kovaa ja seuraavassa vaihdossa tappelijat sitten ottivat keskenään matsia.
Voidaan toki käsitellä asioita erikseen, mutta tappeluiden täydellinen kitkeminen on lähinnä silmänpalvontaa, jolla jotkut poliitikot ja muut "paremman maailman rakentajat" haluavat nostaa itseään jalustalle hyvinä ihmisinä. Päävammatilastoihin tuolla ei ole vaikutusta, koska kaikki penkintyhjennysjoukkotappelut, jäässä makaavan hakkaamiset ja yksipuolinen väkivalta on jo lajista kitketty pois säännöillä aikoja sitten, ja nykyään on tiukat protokollat sen suhteen, että tappelussa kovan iskun saanut/tyrmätty käy kopissa lääkärin tarkastettavana ennen kuin voi palata peliin.
Miten ei ole vaikutusta päävammatilastoihin sellaisella asialla, jossa tarkoitus on lyödä vastustajaa nyrkillä päähän? On hyvä, että protokollia on tarkastettu, mutta tämä yksi ihan ilmeinen ehkäisykeino on vielä käyttämättä. Kaikista maailman joukkuelajeista meillä on myös liukkain ja kovin pelialusta, jolloin ilman kypärää kaatuminen on todella vaarallista. Miten ihmeessä käytännössä kaikki muut fyysiset lajit pärjäävät ilman tappeluita? Jenkkifutiksessa, rugbyssä ja vaikka koripallossa myllyt ovat todella harvinaisia ihan siksi koska ne on kitketty tarpeettomina pois.
Kuinkahan monta aivotärähdystä Lindros on saanut tappeluista? Itse olen kuullut huhun yhdestä, joka olisi ollut seurausta kun joukkuekaveri Brind'Amour olisi vetänyt suihkussa turpaan. Lindrosia varoitettiin aikanaan mm. Gordie Howen, Mark Messierin ja Wayne Gretzkyn toimesta, että rauhoittuu hieman, muuten hajoaa omat paikat, mutta ei mennyt tämä neuvo jakeluun vasta kuin siinä vaiheessa, kun oltiin yhden tällin päässä lopettamisesta.
En väittänyt että Lindros olisi tapellut, vaan nostin hänet päinvastaisena esimerkkinä väitteeseesi, jossa eniten päävammoja syntyy pienemmille ja heiveröisemmille pelaajille, jotka eivät ole valmiita ottamaan kontaktia vastaan. Lindrosia fyysisempiä pelaajia ei juuri ollutkaan, mutta ehkä juuri siksi hän pelasikin niin romuluisesti.
En myöskään ymmärrä miksi näihin Boogaardeihin, Belakeihin ja kumppaneihin suhtaudutaan keskusteluissa kuin johonkin vauvoihin. Kavereille maksettiin tuosta roolista ja riskinotosta miljoonia. Enemmän kuin ison firman toimitusjohtaja tienaa Suomessa. He olisivat koska tahansa voineet lopettaa, mennä opiskelemaan, lukea itselleen ammatin ja mennä päivätöihin, jos olisivat kokeneet oman terveytensä olevan vaarassa. NHL:aa lähellekään ei kumpikaan olisi päässyt jääkiekkoilijoina ilman kykyä ja omaa halua tapella.
Tässä tulee jo sitten vähän isompia erimielisyyksiä. Jääkiekko on ollut näille pelaajille elämän tärkeimpiä asioita ja kovanyrkkisinkin pelaaja on isossa kuvassa ollut myös kovan luokan lahjakkuus. Kun jossain vaiheessa ne taidot eivät enää riitä, mutta koutsi sanoo että tappelemalla voit ansaita paikkasi joukkueessa, niin miten moni siihen kohden pakkaa kamansa ja lähtee hoitamaan lukion loppuun? Sami Heleniuksen kirja käsittelee tätä teemaa mielestäni hyvin. Ei Helge tykännyt tapella, mutta siitä oli uralle hyötyä ja kun kerran hommaan ryhtyi, oli roolista vaikea pyristellä irti. Seurojen omistajat ja sarjapomot ovat käyttäneet pelaajien unelmia, kunnianhimoa ja voitontahtoa hyväkseen ja laittaneet nämä uhraamaan terveytensä aivottoman urheiluviihteen alttarille. Tämä toiminta on muuttunut ajan myötä sitä irvokkaammaksi mitä enemmän CTE:stä ja muista vammoista on saatu tutkimustietoa.

Yksilö voi tehdä omat valintansa, mutta järjestelmä on aktiivisesti ajanut pelaajia riskeeraamaan terveytensä. Jos Belak tai Boogaard olisi hommasta kieltäytynyt, niin jonosta olisi otettu seuraavaksi isoin ukko samaan rooliin. Lopputulos on sama.
Minä en pidä sinun perusteluita trollaamisena, ihan hyviä perusteltuja näkemyksiä. Jatkoajan Oinonen/Wennström kolumnia pidän trollaamisena ja bensan kaatamisena liekkehin.
Tämän ko. kolumnin otsikko oli raflaava, mutta en kykene näkemään koko tekstiä minään provosointina. Oli siellä vahvojakin näkemyksiä, mutta ne oli perusteltu ja muitakin mielipiteitä ymmärrettiin. Jos nimet Wennström ja Oinonen triggeröivät, niin ihan samoilla linjoilla samasta aiheesta olivat eilisessä podcastissaan Touru ja Hoffren. Ainakin Suomessa mediakentän yleinen konsensus alkaa olemaan että tappelut ja ihan erityisesti showtappelut ovat typeriä. P-Amerikassa on varmasti vielä reilusti doncherryjä biznastyjä puhumassa tappeluiden puolesta.

Tämä itse tappelukeskustelu alkaa ehkä olemaan jo sen verran sivuraiteella alkuperäisestä kolumnista, että ehkä sen voisi viedä johonkin muuhun ketjuun.
 

Animal

Jäsen
Eikö Ovechkin ole juuri esimerkki tästä fyysisestä pelaajatyypistä, jollaisia voittamiseen ilmeisesti tarvitaan?
Tämä liittyy mihin tai onko joku väittänyt, että ei ole?

Mitä sellaista Rempe Ovylle voisi tehdä, josta ei tule kaksinumeroisia otteluita pelikieltoa? En mä tajua tätä kostamiskulttuuria, kun meillä on tuomaristo ja kurinpito pitämässä huolta siitä, ettei sikailu kannata.
Ymmärrätkö, että jos Ovechkin (tähtipelaaja ja kapteeni) joutuisi jonkun nelosketjun pelaajan jahtaamaksi ja mahdollisesti vielä tappelemaan tämän kanssa jonkun muun joukkueen jäsenen tekemisten ansiosta, niin asiasta tulisi ongelma ennenkaikkea Capitalsin vaihtoaitiossa ja pukukopissa? Ensimmäinen ongelma olisi se, että joku menettäisi paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, kun farmista nostettaisiin oletettavasti tappelija tilalle. Joukkuelajeja harrastanut halutessaan ymmärtää tämän ja ymmärtää miten urheilujoukkueen sisäinen hierarkia ja hegemonia toimii, tai miten NHL:ssa nuo palikat liikkuu ja asiat vaikuttavat toisiinsa. Sama asia, jos Ovechkinin kimppuun käytäisiin kotihallissa, olisi sillä järisyttäviä vaikutuksia koko organisaatiossa. Nämä tähtipelaajat ovat omistajilleen kymmenien miljoonien sijoituksia, vähän kuin ravihevoset.

Eikä tähän tarvita mitään kaksinumeroista pelikieltoa, että tähtipelaaja saataisiin pois omalta mukavuusalueelta ja hommiin mitä ei hänen kuulu eikä halua joukkueessa tehdä.

Miten ei ole vaikutusta päävammatilastoihin sellaisella asialla, jossa tarkoitus on lyödä vastustajaa nyrkillä päähän?
Montahan päävammaa on aiheutunut NHL:ssa tappelusta viimeisen 5 vuoden aikana? En tiedä, mutta se on 0-5:n välistä ja lähempänä nollaa.

On hyvä, että protokollia on tarkastettu, mutta tämä yksi ihan ilmeinen ehkäisykeino on vielä käyttämättä. Kaikista maailman joukkuelajeista meillä on myös liukkain ja kovin pelialusta, jolloin ilman kypärää kaatuminen on todella vaarallista. Miten ihmeessä käytännössä kaikki muut fyysiset lajit pärjäävät ilman tappeluita? Jenkkifutiksessa, rugbyssä ja vaikka koripallossa myllyt ovat todella harvinaisia ihan siksi koska ne on kitketty tarpeettomina pois.
Noissa mainitsemissasi lajeissa kahdessa ensimmäisessä vastustajan vahingoittamisen mahdollistava säännöstö on jo valmiiksi huomattavasti väljempi kuin jääkiekossa ja on ollut aiemmin jopa vielä väljempi. En osaa sanoa miksi lajit pärjäävät ilman tappeluita, kun niissä saa käytännössä tarkoituksenmukaista lyömistä lukuunottamatta tehdä likimain samat asiat kuin kiekkotappelussa. Koripalloa en nyt vertailisi, ei siinä ole mitään tappelukulttuuria koskaan ollutkaan ja niitä tulee joskus edelleen, jos sattuu vähän ottelussa läikkymään yli.

En väittänyt että Lindros olisi tapellut, vaan nostin hänet päinvastaisena esimerkkinä väitteeseesi, jossa eniten päävammoja syntyy pienemmille ja heiveröisemmille pelaajille, jotka eivät ole valmiita ottamaan kontaktia vastaan. Lindrosia fyysisempiä pelaajia ei juuri ollutkaan, mutta ehkä juuri siksi hän pelasikin niin romuluisesti.
En ole väittänyt mitään tällaista.

Tässä tulee jo sitten vähän isompia erimielisyyksiä. Jääkiekko on ollut näille pelaajille elämän tärkeimpiä asioita ja kovanyrkkisinkin pelaaja on isossa kuvassa ollut myös kovan luokan lahjakkuus. Kun jossain vaiheessa ne taidot eivät enää riitä, mutta koutsi sanoo että tappelemalla voit ansaita paikkasi joukkueessa, niin miten moni siihen kohden pakkaa kamansa ja lähtee hoitamaan lukion loppuun?
Esimerkiksi Boogaard ei ole koskaan ollut mikään kovan luokan lahjakkuus. Eikä moni hänen aikalaisensa, jotka pelasivat tappelijan roolissa tuohon aikaan NHL:ssa tai alempana. Ja ihmisellä on edelleen vapaa tahto tehdä päätöksiä ja omia valintoja.

Boogaardin tapaus on siinäkin mielessä puistattava, että miehen perhe työnsi miestä eteenpäin tuolla uralla oheusharjoittelusta lähtien ja otti kuoleman jälkeen kaiken kunnian miehen maineesta NHL:ssa, mutta silti ollaan haastettu NHL:aa ja pelaajayhdistystä oikeuteen ja käyty julkista debattia kuinka tappelijan rooli aiheutti heidän poikansa kuoleman. Tapa tämäkin käydä surutyötä, mutta rehellistä se ei ole.

Sami Heleniuksen kirja käsittelee tätä teemaa mielestäni hyvin. Ei Helge tykännyt tapella, mutta siitä oli uralle hyötyä ja kun kerran hommaan ryhtyi, oli roolista vaikea pyristellä irti. Seurojen omistajat ja sarjapomot ovat käyttäneet pelaajien unelmia, kunnianhimoa ja voitontahtoa hyväkseen ja laittaneet nämä uhraamaan terveytensä aivottoman urheiluviihteen alttarille.
Tässä kyllä syötät mielipiteitä ja näkemyksiä Sami Heleniukselle. Ei Helge tuosta roolista ole koskaan valittanut ja hyvä esimerkki erittäin tervepäisestä tappelijasta mitä tulee herran siirtoihin peliuran jälkeen. Hieno mies ja hieno uusi ura, myös peliuran jälkeen.

Tämä toiminta on muuttunut ajan myötä sitä irvokkaammaksi mitä enemmän CTE:stä ja muista vammoista on saatu tutkimustietoa.
Myös pyöräilyn on tutkittu altistavan CTE:lle.

Yksilö voi tehdä omat valintansa, mutta järjestelmä on aktiivisesti ajanut pelaajia riskeeraamaan terveytensä. Jos Belak tai Boogaard olisi hommasta kieltäytynyt, niin jonosta olisi otettu seuraavaksi isoin ukko samaan rooliin. Lopputulos on sama.
Sidney Crosbylla on enemmän aivotärähdyksiä kuin Brian McGrattanilla (0), joka on Boogaardin aikalainen, tappeli avoimella tyylillä ja otti pari kertaa vielä pahasti koteloon.

Jos nimet Wennström ja Oinonen triggeröivät, niin ihan samoilla linjoilla samasta aiheesta olivat eilisessä podcastissaan Touru ja Hoffren. Ainakin Suomessa mediakentän yleinen konsensus alkaa olemaan että tappelut ja ihan erityisesti showtappelut ovat typeriä.
Mediakentän konsensus on ollut selvä ja suurin järkytys heillä on se, että NHL:ssa on tapahtunut jotain mitä eivät ole osanneet odottaa ja se kyseenalaistaa heidän koko asiantuntemuksensa pohjois-amerikkalaisesta kiekosta.

Jos katsoo jotain muuta kuin Pittsburghin, Carolinan, Dallasin tai Toronton pelejä, sekä seuraa pohjois-amerikkalaista kiekkoa NHL:n ulkopuolella, niin vallitseva todellisuus on hyvin toisenlainen kuin jossain Suomen NHL podcasteissa.

Tämä itse tappelukeskustelu alkaa ehkä olemaan jo sen verran sivuraiteella alkuperäisestä kolumnista, että ehkä sen voisi viedä johonkin muuhun ketjuun.
Pitää paikkansa, mutta en tiedä onko sitä tarpeen jatkaa, koska yhteistä näkemystä tuskin tullaan löytämään. Vastaa tähän toki halutessasi, itse jätän aiheesta kommentoinnin tähän.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Montahan päävammaa on aiheutunut NHL:ssa tappelusta viimeisen 5 vuoden aikana? En tiedä, mutta se on 0-5:n välistä ja lähempänä nollaa.
Rinnastus selviin aivovammoihin, mitä tulee esim taklauksista päähän, on ongelmallinen sillä ongelma on iskujen toistuvuus ja levon puute niiden jälkeen (NHL:n otteluohjelma vs. vapaaottelijoiden 1-3 ottelun vuositahti) sekä se, että seuraukset eivät ole nähtävissä magneettikuvissa vaan ne näkyvät vasta vuosien jälkeen ja ovat kliinisesti todettavissa vasta kuoleman jälkeen.

Vaikka suoraa aivovammaa ei nyrkiniskusta saisikaan, on tieteellinen konsensus hyvin selvää, ettei vaaratonta osumaa päähän ole ja toistuvilla osumilla on merkittäviä kauaskantoisia seurauksia. Edellämainituista syistä esimerkiksi jalkapallossa puskemismääriä vähennetään harjoituksissa ammattilaisissa asti ja kamppailulajiurheilijat vetävät kuukausia ilman kovan kontaktin sparria otteluiden välissä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin Suomessa mediakentän yleinen konsensus alkaa olemaan että tappelut ja ihan erityisesti showtappelut ovat typeriä. P-Amerikassa on varmasti vielä reilusti doncherryjä biznastyjä puhumassa tappeluiden puolesta.

Hieno homma. Ei jääkiekkoa pelata tai ottelutapahtumia järjestetä medialle vaan maksavalle yleisölle. Tsiigatkaa yleisön reaktiota Rempen ja Deslauriersin tappeluun (youtube.com) sen alusta loppuun.

Suomessa Liigassa peli on varmasti siistiytynyt suuresti esim. ysärin lopulta tähän päivään, mutta onko tuotteen viihdearvo tai suosio jollain tavalla räjähtänyt uusiin sfääreihin; uskallan väittää, että ei ole. Sen sijaan uskon, että luolamies-NHL:n suosio Suomessa on kasvanut.

Pelaajat pelaavat jääkiekkoa vapaaehtoisesti ja NHL:ssä he ovat alaketjujen tappelijoista lähtien hyvin korkeapalkkaisia ammattilaisia. Elämä on valintoja, ja joka päivä Suomessakin ihmiset tekevät pidemmän aikavälin hyvinvointinsa vaarantavia ratkaisuja huomattavasti pienempiä, edes potentiaalisia, hyötyjä vastaan. Olisin huolissani Kiinan kaivostyöntekijöiden työturvallisuudesta, en NHL-pelaajien.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Taitaisi ihan antiikin roomalainenkin viihdeteollisuus käydä monelle, jos se vain laillista olisi. Elämä on valintoja ja se on voi-voi, todetaan kotisohvalta.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Hieno homma. Ei jääkiekkoa pelata tai ottelutapahtumia järjestetä medialle vaan maksavalle yleisölle. Tsiigatkaa yleisön reaktiota Rempen ja Deslauriersin tappeluun (youtube.com) sen alusta loppuun.
Kiva. Siihen en lainaamassasi kohdassa ottanut kantaa, vaan tarkoitus oli osoittaa, ettei Wennström ja Oinonen tässä aiheessa liiku mitenkään vastavirtaan, vaan samoja näkemyksiä löytyy suomalaisesta mediakentästä enemmänkin. Kolumnin tuomitseminen trollaamiseksi tai pelkäksi huomion hakemiseksi ei siis ole mielestäni perusteltua.

Se, kuinka paljon ihmisten pitää saada terveyttään vapaaehtoisesti riskeerata yleisön viihdyttämiseksi on eri keskustelu, eikä mielestäni oikein osu enää tämän ketjun alle.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Kuuluuko Jatkoajan verkkolehti Julkisen sanan neuvoston sääntelyn piiriin? Ja vaikka ei kuuluisi, niin noudattaako se silti JSN:n journalistisia ohjeita? Ainakaan sitä ohjetta ei vaikuta noudattavan että verkkojulkaisuihin lisättäisiin aina maininta siitä jos sitä on muokattu jälkikäteen.
 

Animal

Jäsen
Taitaisi ihan antiikin roomalainenkin viihdeteollisuus käydä monelle, jos se vain laillista olisi.
Tämä kommentti kuvaa hyvin, miksi keskustelu aiheesta on täysin hedelmätöntä.

Elämä on valintoja ja se on voi-voi, todetaan kotisohvalta.
Vertaat ilmeisesti antiikin Rooman orjaa/vankia satoja tuhansia tai miljoonia dollareita tienaavaan ammattikiekkoilijaan? Voisitko vähän avata tätä ajatusmallia?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vertaat ilmeisesti antiikin Rooman orjaa/vankia satoja tuhansia tai miljoonia dollareita tienaavaan ammattikiekkoilijaan? Voisitko vähän avata tätä ajatusmallia?
Ei, vertaan viihdettä viihteeseen. Mukavahan sitä on kotisohvalta noita nykyajan gladiaattoreita katsoa mäiskimässä miehekkäästi toisiaan. Ovat siis itse roolinsa valinneet ja se on tosiaan voi-voi, jos kaikki kanootit eivät säily ylälaatikossa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Kuuluuko Jatkoajan verkkolehti Julkisen sanan neuvoston sääntelyn piiriin? Ja vaikka ei kuuluisi, niin noudattaako se silti JSN:n journalistisia ohjeita? Ainakaan sitä ohjetta ei vaikuta noudattavan että verkkojulkaisuihin lisättäisiin aina maininta siitä jos sitä on muokattu jälkikäteen.
Ei kuulu ja ei noudata. Olen tehnyt aikoinaan kantelun JSN:lle eräästä Jatkoajan jutusta, ja sieltä tuli vastaus että Jatkoaika.com ei kuulu JSN:n piiriin.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Onhan kaikki urheilu keholle vaarallista ja siksi sitä ei paljon harrasteltukaan ennen 1900 luvun alkua. Harva juoksi paitsi lapsena. Nyt kun kuitenkin harrastetaan urheilua niin on parempi , että siellä ollaan väkivaltaisia kuin kadulla jossa kaikkien on pakko olla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan kaikki urheilu keholle vaarallista ja siksi sitä ei paljon harrasteltukaan ennen 1900 luvun alkua. Harva juoksi paitsi lapsena. Nyt kun kuitenkin harrastetaan urheilua niin on parempi , että siellä ollaan väkivaltaisia kuin kadulla jossa kaikkien on pakko olla.
Nyrkkeily helvetti on urheilua tai joku kreikkalais-roomalainen paini: käsittämättömän armotonta fyysistä kamppailua. Kysy nurmoolaaselta. Nykyiset kaupalliset show-jääkiekkotappelut ovat irvokas pohjoisamerikkalainen jäänne, joilla vieläkin ansaitaan dollareita tyhmiltä ja samalla iloisesti aiheutetaan totaalisen tarpeettomia aivovaurioita.
 

Animal

Jäsen
Nyrkkeily helvetti on urheilua tai joku kreikkalais-roomalainen paini: käsittämättömän armotonta fyysistä kamppailua. Kysy nurmoolaaselta. Nykyiset kaupalliset show-jääkiekkotappelut ovat irvokas pohjoisamerikkalainen jäänne, joilla vieläkin ansaitaan dollareita tyhmiltä ja samalla iloisesti aiheutetaan totaalisen tarpeettomia aivovaurioita.
Tämäkin päivä nähty, että samassa viestissä
ollaan huolissaan aivovaurioista ja puolustetaan nyrkkeilyä ja kreikkalais-roomaista painia.

Tämä on loogisuudessaan kyllä ainutlaatuista. Tähän kun yhdistetään vielä aiempi viesti, jossa rinnastetaan kiekkotappeluita seuraavat katsojat antiikin Rooman viihdeteollisuutta seuraaviin ihmisiin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä on loogisuudessaan kyllä ainutlaatuista.
Kiitos. Siis jos puhutaan kovuudesta, jonkinlaisesta machoudesta kai, mikä tuntuu olevan tappelufaneille peräti olennainen asia jostain syystä. Niin on ihan oikeitakin urheilulajeja siihen. Itse olisin kyllä valmis kieltämään ammattilaisnyrkkeilyn. Anyway, jääkiekko on taitoon ja nopeuteen perustuva joukkuelaji, toki armottoman fyysinen, mutta irvokkaat nyrkkitappelut eivät kuulu siihen.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
"Yllättäen" Wennström ja Oinonen elävät jääkiekon osalta tässä iltapäivälehtien maailmassa, jossa lajia nimeltä jääkiekko ei seurata pintaraapaisua pidemmälle.

Kyllä mä oon käsittänyt niin, että Wennström ainakin raapii myös pintaa syvemmältä. Myös laattojen alta.

Että silleen...
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Toimituksen juttu Lindy Ruffin potkuista sisältää ainakin mun mielestä aikamoisen asia- tai käännös virheen.
Korjatkaa ihmeessä, mut viimeksi kun katsoin, Saarelaiset oli änärin vanhin ja pelimääriltään kokenein joukkue.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Toimituksen juttu Lindy Ruffin potkuista sisältää ainakin mun mielestä aikamoisen asia- tai käännös virheen.
Korjatkaa ihmeessä, mut viimeksi kun katsoin, Saarelaiset oli änärin vanhin ja pelimääriltään kokenein joukkue.
Saarelaiset? Ruffhan oli Devilsin päävalmentaja eikä se ole kyllä änärin vanhin joukkue.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Salmingin sarjan katsoneena törmäsin Oinosen arvosteluun sarjasta. Ihan kuin ei oltaisi katsottu samaa sarjaa ollenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tamin game seven -monologin julkaiseminen kokonaisuudessaan litteroituna on kulttuuriteko: tästä karaokematskua! :D

https://www.jatkoaika.com/Artikkeli...noi-vuoden-2009-liigakarsinnan-jälkeen/255700

”Ja sitten kun mä tiedän, että teistäkin valtaosa teistä unisista, kun te ette ymmärrä pelistä hevonpaskaa, niin sitten taas alkaa kitinä.”
:D

Tosin: monta peliä sä oot pelannu, Isokoski? Hä? Tu tänne ni vaihdetaan klubitakkeja!

BR,
Lion IXU
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tamin game seven -monologin julkaiseminen kokonaisuudessaan litteroituna on kulttuuriteko: tästä karaokematskua! :D

https://www.jatkoaika.com/Artikkeli...noi-vuoden-2009-liigakarsinnan-jälkeen/255700

”Ja sitten kun mä tiedän, että teistäkin valtaosa teistä unisista, kun te ette ymmärrä pelistä hevonpaskaa, niin sitten taas alkaa kitinä.”
:D

Tosin: monta peliä sä oot pelannu, Isokoski? Hä? Tu tänne ni vaihdetaan klubitakkeja!

BR,
Lion IXU

Se tunne kun voit kuulla tekstin :D
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Satuin huomaamaan tälläisen artikkelin: Hurricanes hankki siirtorajalla viimeistelypotentiaalia, mutta luopui samalla parhaiten pudotuspelikiekkoon sopivasta pelaajastaan

Siinä sanoo mm. "Viime keväänä Matthew Tkachuk selätti Hurricanesin yksin fyysisyydellään ja hämmentämisellään, mihin Bunting olisi ainakin vähän pystynyt vastaamaan."

Sitähän voi olla mitä mieltä vaan ja ihan kiva, mutta en vaan ymmärrä mitä hyvää Bunting olisi pudotuspeleihin tuonut, Michael Buntingin pleijari-tehot on seuraavat:
O 13 M 2 S 3 P 5 0.38 19 -2
En kyllä millään näe että hän olisi ollut jotenkin merkittävä pudotuspeliapu tuohon hyökkäykseen, varsinkin kun vaihdettiin Gentzeliin joka on pudotuspeleissä vetänyt piste/peli tahtia. Yst. Terv. Juha "Watt" Tolvanen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös