Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

KalPan pleijarikevät 2017 – mopolla mahdottomia?

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Kopari, 23.01.2017 klo 10.57.

 1. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Näyttäisi olevan 2. vinyyliin invapaikkoja jäljellä. 4. mahtuu vielä seisomaan, ja kaksilahkeisilla on seissyt jo pitkän aikaa. Makoisaa.
   
 2. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Siis herranisä mitä on tapahtunut. Mitä tapahtui. No KalPa meni finaaliin SM-liigassa, jota se on pelannut jo muutaman kauden tätä nykyistä ennen. En tiedä mitä erityistä painoarvoa näillä mun jutuilla on juuri nyt, koska ennen kauden alkua tosiaan, en koskaan kyllästy mainostamaan, en uskonut joukkueen selviytyvän edes sijalle 10, mutta on tässä parin tunnin aikana jo jotain tullut mieleen. Kesä 2016 oli ensimmäinen kesä vuosikausiin, kun en edes jaksanut miettiä koko KalPaa minuuttiakaan, koska joukkue oli yksinkertaisesti niin turha ja toivoton kokonaisuus.

  Mutta 9-10 kuukautta muuttaa paljon. Tänään tapahtuneita ja varmistuneita asioita:

  1) KalPa voitti ei vain yhden, vaan kaksi playoff-sarjaa, koska miksi lopettaa kun on päästy vauhtiin
  2) KalPa varmisti seurahistorian kolmannen SM-liigamitalin ja toisen finaalipaikan
  3) KalPa mahdollisesti varmisti tämän olevan seurahistorian paras SM-liigakausi, ehkä
  4) ja joo, kyllä, KalPa sijoittui loppujen lopuksi paremmin kuin JYP ensimmäistä kertaa sitten kauden 1990-91

  ja jotain muutakin välillä olin keksivinäni. Olen aivan äimän käkenä ja niin positiivisella tavalla tyrmistynyt kuin olla voi. Olen oikeasti vilpittömän pahoillani jos/kun menee hermot negailujeni kanssa, mutta kun haluan vain olla varovainen loppuun saakka ja KalPan kanssa on vuosien saatossa oppinut varautumaan pahimpaan. Jossain määrin jopa odottamaan ja siitä lisää kohta. Onneksi joukkue ei hermoile ja arkaile samalla tavalla, vaan luottaa itseensä loppuun saakka, tänään sille saatiin melkeinpä jo paras mahdollinen palkinto.

  Ja millä joukkueella finaaliin lopulta mentiin. Joskus alkukesästä tuli aivan epäuskoinen olo kun ilmoitettiin että superhankinta Alexander Ruuttu oli hommattu Kuopioon kahden vuoden pahvilla. 3000 ihmistä hallilla oli superkova suoritus ja tuntui siltä, että koko seura oli niskalaukausta vaille arkkuun valmis (jälleen varmaan yltiönegatiivinen näkemys, pahoittelut). Jotain todella kaunista ja runollista on siinä, että finaaleihin mennään juuri tällä joukkueella. Sitä yritettiin melkoisilla miljoonamiehistöillä - Sami Kapanen, Jukka Hentunen, Jukka Voutilainen, Tommi Miettinen, Kalle Kerman, Sakari Salminen, Adam Masuhr kaikki kovaa palkkaa nostaneet kivet käännettiin ympäri, mutta mustaa pekkaa jäi vain käteen kerta toisensa jälkeen. Lopulta ei tarvittu kuin Meidän Jaska ja Tomppa SaiPasta, Keräsen Janne Raumalta, yksi aina sulava maalivahti sekä Matias Myttynen Tampereelta ja matka finaaleihin alkoi.

  Uskomaton tarina. Olen 99% varma, että kauden ekassa kotipelissä oli jotain 2400-2700 katsojaa. Tänään mentiin seurahistorian toista kertaa finaaleihin täyden Montun edessä. Tässä kaikessa on Pekka Virralla niin järkyttävän suuri ja merkittävä rooli, että sitä pystyy kunnolla parsimaan vasta myöhemmin. Mutta ihan oikeasti KalPa oli keväällä 2014 sarjajumbo, niin alhainen kuin voi vain olla. Aika pirun kovaa työtä tuo hieno mies on kolmessa vuodessa tehnyt, niillä taloudellisilla resursseilla, jotka seuralla ikävä kyllä on käytössään.

  KalPa on viimeisen kuukauden aikana ja viimeistään tänään aivan perustavanlaatuisella tavalla luonut nahkansa. Minulla on siitä Blues-sarjasta lähtien ollut tietynlainen mielikuva KalPasta: lopulta hävitään aina, jokin menee aina pieleen, joku pettää tai sulaa lopulta. Jos kaikki meneekin näennäisesti hyvin, niin puolivälierissä tai viimeistään välierissä taso on vain liian kova, eikä KalPa enää pärjää. Ennen kaikkea viimeistään JYP on liian kova pala. Tänä iltana tämä kaikki on kuitenkin osoitettu täydeksi huuhaaksi ja sen sulattelussa menee aika paradoksaalisesti vielä aikansa. KalPa on osoittanut olevansa joukkue ja organisaatio, joka voi voittaa jotain. Se voi jo itsessään olla mittaamattoman arvokas juttu, sillä välillä jopa pronssimitali alkoi jo tuntua aivan utopistiselta tavoitteelta. Kuopiolaisen kiekkoyleisön uskon seuraan voisi kuvitella palautuneen, todella arvokasta.

  Tämä oli jotain todella hienoa, on ollut tähän saakka ja jatkuu vielä tiistaina. Masu ei todellakaan ole täynnä ja kyllähän se lopulta vielä oikeasti harmittaa, jos mestaruus jää välistä, mutta kaikki nämä lähtökohdat huomioon ottaen tänä iltana saa varmaan olla ihan iloinen ja onnellinen jo nyt saavutetusta. Kiitos KalPa!
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2017 klo 23.30
 3. Splendide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flygande fisktuppar
  Hieno kirjoitus tulikasteelta ja noita samoja tunteita allekirjoittanutkin on joutunut käsittelemään. Olo on edelleenkin epäuskoinen: me ollaan finaalissa! Kuka olisi uskonut? Niin lukuisia vuosia tästä hetkestä ollaan haaveiltu ja se on tuntunut niin kaukaiselta. Nyt se on totta! Tänä iltana nautitaan!

  Olen jo monesti tänä iltana kertonut, miten olen pitkän linjan KalPa-kannattaja (vuodesta 1991) ja miten kauheita muistoja tämä 26 vuotta on pitänyt sisällään. Tämä ilta oli kuin ämpärillinen ihanaa, lämmintä vettä, joka huuhtoi kaikki nuo pettymykset pois. Huikea fiilis!
   
 4. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Hyvin paljon tosiaan samoja ajatuksia Tulikasteella kuin itsellä ja hienosti kirjoitettu tarina. Usko ei ole ollut kauden aikana kovin vahva eikä varsinkaan ennen kautta. Tosin vielä joukkuetta ja valmennusta enemmän usko on horjunut organisaatioon. Tämän illan peli meni tunteisiin ja palautti ainakin uskon parempaan huomiseen ja kuopiolaiseen jääkiekkoon.
   
 5. Kilvenkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  tulikasteelta hieno kirjoitus.

  Hallilla kun hakkasi hulluna käsiä ja katseli miten koko halli nousi seisomaan, kun pari minsaa oli vielä jäljellä, niin oli jotenkin todella vaikea oikeasti ymmärtää että tässä mentiin nyt finaaleihin. Hymyilin leveästi ja olin onnellinen ja iloinen. Odotin kuitenkin vähän varuillani että milloin se moukari osuu.

  Osuihan se. Virran, Kilpeläisen ja Jokisen haastatellut herkistivät yllättävän paljon, kun saunan jälkeen keilailin Ruudun lähetystä. Minä muistan KalPan putoamisen liigasta, ja kasvoin Mestis-KalPan aikana. Edes ensimmäiset nousun jälkeiset liigakaudet eivät heti tehneet KalPasta uskottavaa liigajoukkuetta.

  Lainaus:
  Kasvatustyö on hyvä aloittaa varhain. Jälikasvu ei aina innostu samoista asioista kuin vanhemmat - tai eivät ainakaan silloin kun vanhemmat sitä toivoisivat. Hiljaa hyvä tulee, tässäkin asiassa.

  Mainittakoon nyt vielä sellainen yksityiskohta, että kun pelaajat kävivät kättelyiden jäleen kiittämässä hallia ja kiersivät kaukalon ympäri, kierrosta johtanut Junnila parkkeerasi vaihtoaition luukun kohdalle ja ryhtyi ohjaamaan joukkuetta pukukopin puolelle. Menkääs jo pojat koppiin, tässä nyt vielä olla mitään voitettu. Käviväthän nuo sitten vielä myöhemmin uudestaan jäällä (ihan niin kuin puolivälierien voitonkin jälkeen), mutta saahan sitä nyt vähän höyryjä päästellä.
   
 6. Nils Andersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  No nyt se on mahdollista !
  Meillä Oulussa rämmitään ja varmasti pitemmän aikaa, mutta nyt on teidän sauma.
  Ottakaa se mikä savonmaalle kerrankin kuuluisi.
  Tappara on kyllä kaadettavissa - sen osoitti Ilveskin.
  Onnea matkaan !
   
 7. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  @tulikaste en kirjoituksen voi kyllä melkein sanasta sanaan allekirjoittaa täältäkin käsin.

  On tullut moitittua liiankin isolla kädellä ukkoa jos toista sekä koko pelaamista ylipäätäänkin. Mutta vastaavasti on tullut myönnettyä omat erheetkin ja myönnetty Lyytisen Ruutun, kuin nyt Ilomäenkin tasonnosto. Sieltä ne vaan päätään puskasta ylös pistävät kun sitä vähiten odottaa! Ja tämä on hyvä juttu tämä. Tämä kausi on muutenkin osoittanut, että kun ennen on tyytynyt siihen et "prkl taasko tää kustiin" niin tällä kaudella on noustu monta kertaa 0-2 tappiosta ohi ja voittoon ja venytty ja taisteltu hyvällä ilmeellä takisin itsensä peliin mukaan. Ja ennen kaikkea voitonsyrjään kiinni.

  Tuo sama venyminen on antanut joukkueelle kovan itseluottamuksen ja siivittänyt sen siihen tilanteeseen missä se tällä hetkellä on. Finaalipeleissä. On johdettu tällä kertaa itse 2-0 otteluvoitoin, sitten tullut takaiskuja, mutta niihin ei ole tyydyttä. Vaan heti seuraavalla kerralla on annettu isän kädestä taas uudelleen. Nyt voisi tehdä päivän irtaantuminen lätkästä ja maanantaina taas mennään tyhjin vatsoin kohti sitä yhtä ja ainoaa asiaa kohti - mestaruutta.

  Ruuttu tuossa pelin jälkeen näkyi käytävällä ja ei mielestäni kantosidettä tj kädesäs enää edes ollut niin tiedä vaikka saadaan hänkin takaisin Tappara-sarjaan? Olisi mielestäni ihan erinomainen hämmentäjä sinne maalin eteen ja ylivoiman palanen. Nuutinen ei ole siinä ollut ihan yhtä hyvä mitä Ruuttu oli kauden lopulla/poffien alussa. Ja toki olisihan se varmasti hienoa päästä pelaaman finaalisarjaa.

  Pitkänen-Ilomäki-Luostarinen ketju on ollut parissa viime pelissä KalPan parhaita. Ehkä juuri ne 3 pelaajaa joilta vähiten on osattu odottaa. Hyvää taistelua ja liikettä hyökkäyspäässä joka tuo sitä lepoaikaa 1-2 kentän ukoille. Onkin vaikea miettiä kenen/mille paikalle Ruuttu mahdollisesti tulisi, jos nyt tulee.

  Mutta ei mietitä niitä nyt. Tämä päivä nautitaan ja huomenna aletaan asennoitua jo kohti tiistaita. Tappara on kaadettavissa, sen näytti jo runkosarjan kohtaamiset. Ja playoffmailma on toki omansa, mutta kuten on nähty niin kovaa on KalPankin meno tällä hetkellä. Virran pelin jälkeis haastattelussa mies kertoi KalPalla olevan vielä "ässä" hihassaan myös Tapparaa vastaan. Ei olla siis hänen mukaansa nähty vielä kaikkea KalPasta ja sen pelitavasta :)
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  No niin. Nyt on kaksi sarjaa voitettu ja yksi ja tärkein jäljellä. Tapparaa vastaan on kaudella pelattu hyvin mutta palkintoa ei ole täysin tullut. Nyt pitää sekin homma hoitaa.
   
 9. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Tämän kertakaikkisen fantastisen tarinan pohjana on ollut ihan se sama tekijä, jonka turvin Porissa nostettiin kannua keväällä 2013: eli siis, että sinällään jo nyt ihan hyvät liigatason pelaajat ovat kyenneet ottamaan askeleen vielä kokonaan uudelle tasolle. Lähinnä siis Keränen, Mankinen, Rissanen sun muut (aivan samoin kuin Porissa silloin aikanaan Savinainen, Niemi ja kumppanit). Lisäksi joukkueen hurmosmainen tekeminen kantaa kaikkia yksilöitä, aivan juuri kuten Ässien mestaruuskeväänä myös..

  Erityisen iloinen kuitenkin olen, kuten varmasti jokainen muukin porilainen kiekonystävä, Kilpeläisen puolesta. Vihdoinkin hän saa sen ison palkinnon jonka todellakin ansaitsee. Toivottavasti se nyt sitten on se kaikkein kirkkain kruunu

  Tappara on täysin kaadettavissa, siitähän ei kyse ole. Sekin meni osin jo ihan silkan huonon tuurin piikkiin, ettei jo Ilves pudottanut Tapparaa. Nyt on kyse vain siitä, onko KalPan maha jo täynnä. Koska eihän kaiken järjen mukaan joukkueen tässä pisteessä pitäisi olla, ja siksi tämä tarina niin hieno onkin..
   
 10. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  On kyllä hieno tarina josta muistuu mieleen oman edesmenneen joukkueen plejarikevät 2011. Toivottavasti te saatte siihen vielä onnellisemman lopun. Kyllä meni väristykset katella eilen pelin loppua + matsin jälkeisiä haastatteluja. KalPa!
   
 11. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Kyllä siinä kyynel silmäkulmaan nousi. Finaalipaikka ollut kannattajana haaveissa, vaan tuntunut viime vuosina epärealistiselta toiveelta. Tällä kaudella kaikki tuntunut natsaavan ja joukkue itsevarma. Vaan matka on tosiaan vielä kesken. Tappara on täysin kaadettavissa. Maalivahtipuolella meillä on etu.
   
 12. Kurmuuttaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalikka
  Lainaus:
  Arvostan kirjoitustasi. Itselläni ovat sympatiat olleet jokaisen ensimmäistä mestaruuttaan hakeneen joukkueen puolella viimeisen vuosikymmenen aikana (jopa pahimman vihulaisen Jypin). Teikäläisillähän niitä oli jo ennestään, mutta silti tuo -13 mestaruus oli itselle mieleinen. Siitäkin huolimatta, että kävin sinä keväänä Porissa asti todistamassa KalPan tappion.

  Eero saa vihdoin ansaitsemaansa arvostusta. Se sulamispaskapuhe (yhdeltä keväältä) on varmasti tsempannut Eeroa tänä keväänä. Koko sarjan paras maalivahti tällä kaudella. Eihän rakoviinakaan huono ole, mutta ero Eeron eduksi tulee etenkin mailapelissä ja yleisemmin höntyilyssä/höntyilyttömyydessä.
   
 13. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 14. Splendide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flygande fisktuppar
  Lainaus:
  Kyllä, ylivoimaan tuo varmasti voimaa, kuten muutenkin maalineduspelaamiseen. Täytyy olla muutenkin iloinen pelaajan puolesta, että pääsee kokemaan finaalit. Kolmas mainio uutinen, että on vähentämässä hyökkääjien kuormitusta tiiviissä ottelusarjassa.
   
 15. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tänään
   
 16. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tapparan (+ muidenkin jengien) miehet kommentoivat jo finaalisarjaa hieman "nooo, kai tääkin pitää pelata alta pois" -hengessä. KalPahan otti ihan mallikkaasti vierasvoittoja aiemmista sarjoista, joten ehkä huomennakin voi sattua jotain joka herättelee kirjoittelemaan jotain hieman muuta. Toki ei pidä sokaistua faktojen edessä - Tapparahan on juuri niiiiiin kova kun vain voi pelätäkin - ja niinhän sen finaalissa kuuluu ollakin. Toivottavasti saadaan taisteltua näitä maalin peleiksi että jää koko rahan edestä jännitettävää. #Tänään

  EDIT: Ohoh! Olikin menny ohi Ruutun tervehtyminen! Hieno homma joukkueelle - ja myös nuorelle hyökkääjällekin.
   
 17. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tänään. Eikä vieläkään oikein tajua, että pelit jatkuvat yhä. Tästä kaikesta on nyt syytä nauttia niin paljon kuin suinkin mahdollista.
   
 18. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Hei en nyt löytänyt mistään ketjusta sellasta tilastoo minkä joku foorumilainen pastesikin ett miten noi playoffien kassavirrat lipuista jakaantuu joukkueiden kesken. Olikohan täällä jollain muistissa?
   
 19. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
 20. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Löytyykö täältä tietoa siitä, kuka oli KalPan tehokkain pelaaja silloin -91 finaaleissa?
   
 21. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Ducks, Arsenal....Fly Eagles fly!Eagles!
  Lainaus:
  Rusnak tuli ainakin heti mieleen, pisteitä en muista paljonko sai kasaan. Pullianen tais tehdä eniten pisteitä playoff-otteluissa.
   
 22. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Ensimmäinen peli näytti sen, että kaikki eväät on koko sarjan voittoon, sanoipa Tero "asiantuntija" Lehterä sitten porkkanahöyryissään mitä tahansa. Puolustuspäässä ei ole ongelmaa, alivoima erittäin laadukasta, vastustajan alueelle päästään ja saadaan luotua maalipaikkoja, ylivoimakin kunnossa. Kaiken kruununa maalivahtipeli, jossa parhaudesta ei voi kiistellä.

  Huh. Meillä on juuri ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen, joka on saavutettu vierasryöstöllä. Eihän tästä voi muuta kuin nauttia. Hymyillen saa aamunsa aloittaa ja iltansa samalla tavalla päättää. Monenlaista on tullut nähtyä, vaan tämä tuntuu niin hienolta.
   
 23. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Tuli JYP-sarjan Game Seven käytyä katsomassa ja täytyy sanoa että tunnelma oli huikea. Aika kova temppu jos KalPa mestaruuden ottaa, mutta peukut pystyyn. Ei se mahdottomalta enää näytä.
   
 24. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tänään olisi tuhannen taalan paikka voitolle. Jos oma peli kulkee kuten game 7:ssä ja Pelicans-sarjan viimeisessä matsissa, vahvoilla ollaan. Kuten JYP-sarjassa nähtiin 2-0 otteluvoitot eivät ole vielä mitään, mutta aina se vähän helpompi tilanne on sen kannalta, että kaverikin alkaa napsia voittoja. Sarjan venyessä alkavat myös tuplapäivämatsit, joista jälkimmäiset taitavat olla aina Tampereella. Sitä silmällä pitäen nämä kotimatsit pitäisi klaarata.
   
 25. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Minusta PV on mennyt finaalien ensimmäiset pelit lähes vakiona. Voi, olla Virta viilasi pyttyä eilisen pelin ensimmäisellä erätauolla, sen verran paremmin kulki pari viimeistä erää. Jotta sillä mopolla pystyttäisiin pääsemään kuuhun asti neljässä pelissä, niin kaikki rajottimet pitäisi moposta poistaa ennen seuraavaa peliä. Kasikymppinen pytty toimi ainakin hyvin ennen vanhaan.

  Voi, olla että Tappara tulee seuraavaan peliin aika vihaisena. Silloin pitäisi mopon kulkea.