Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

KalPan pleijarikevät 2017 – mopolla mahdottomia?

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Kopari, 23.01.2017 klo 10.57.

 1. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lähti keulimaan.

  18 kierrosta runkosarjaa vielä jäljellä ja KalPa on varmistanut käytännössä paikan play-offeihin, vaikka ennen kautta joukkue rankattiin sarjan hännille taistelemaan lähinnä viimeisistä säälipaikoista. Nyt tuo säälipaikka on jo käytännössä varmistunut kun näyttää, että sääleihin pääsee tällä kaudella 80 pisteellä ja KalPalla niitä on kasassa jo 84. Eikä siinä vielä kaikki, suoraan pudotuspelipaikkaan kuuden joukkoon tarvittaisiin pisteitä lopuista peleistä noin 0,6 p/ottelu (95p pitäisi riittää) ja kotietuun neljän joukkoon noin 0,9p/ottelu (100p riittänee). Käytännössä kotietu on siis varma, jos voitetaan lopuista 18 pelistä kuusi kolmen pisteen voitolla tai vaikka hävitään kaikki loput pelit jatkoajan/vl –kisan jälkeen, kuten viimeaikoina on ollut muotia.

  Vielä on vaikea lähteä arvioimaan, mikä joukkue tulee vastaan play -offien ensimmäisellä kierroksella, mutta hyvin todennäköisesti ne tulevat seuraavasta joukosta: Ässät, JYP, Pelicans, HIFK, Kärpät, Jukurit, Sport ja Ilves, eli monta joukkuetta voi tulla vastaan. Jos tuosta pitäisi valita toivevastustaja, niin itse ottaisin Pelsut tai Sportin. Vaikka Dufvan Jukurit ja Ilves ovat olleet yllättäen vaikeimpia vastustajia tällä kaudella joukkueelle, niin omaan silmään haastavimmat joukkueet tuosta joukosta ovat silti JYP, HIFK ja Kärpät.

  Kun katsoo joukkueen rosteria, niin mielestäni mestaruus on päästä tuolla sakilla jo kuuden joukkoon. Kaikki sen yli on kermaa kakun päälle, mutta nälkä kasvaa juodessa.

  Keskustelu avattu.
   
 2. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Lainaus:
  Samaa mieltä, jos ja kun vaan päästään kuuden sakkiin niin mestaruus on varma. Nyt vaan toivotaan että miehet pysyy terveinä ja peli-iloisina.

  Oliko muuten tämän kevään ensimmäinen pleijariketju?
   
 3. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kun taas katsoo pelejä kaukalossa ja sitä miten osa pelaajista on kehittynyt niin mielestäni tuolla sakilla mestaruus on mestaruus. Tokihan finaalipaikkakin olisi lähes unelmien täyttymys ja puolivälieräsarjan voittaminen on se kakku, jonka päälle sitten lisäillään kermaa jos satutaan saamaan. Jos kausi päättyy puolivälieriin niin sehän on pannukakku: ihan hyvää hernekeiton jälkeen, etenkin ulkona syötynä ja kermavaahdon kera, mutta ei mitään sellaista jota myöhemmin muisteltaisiin. Kauden päättyminen ennen välieriä on pettymys, olipa lähtöasetelmat kauteen mitkä tahansa.
   
 4. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Taisin ennen kauden alkua kirjoittaa, että KalPan mestaruus on kymmenen parhaan joukkoon pääsy. Jokohan se olisi siis juhlan paikka?
   
 5. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Kieltäydyn pitämästä poff-paikkaa vielä varmana. On kyse kuitenki KalPasta.
   
 6. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Useammat odotukset on tähän aikaan keväästä jo ylitetty.

  Maltillisesti todettakoot että eletään tammikuun puolen välin paremmalla puolella ja säälipof paikka on ihan omissa käsissä. Toivottavasti siinä tavoitteessa epäonnistutaan reilusti ja modet voi yhdistää mestaruussauna-ketjuun tämän.

  Odotellaan rauhassa playoffien alkamista ja asetelmia. (olette jonossa, odottakaa hetki, painakaa yksi mikäli haluatte katsoa ensin runkosarjan, painakaa kaksi mikäli haluatte mennä asioiden edelle, painakaa vapaa keskusteluosiota mikäli asianne koskee jotakin muuta)
   
 7. Bay Jäsen

  Lainaus:
  Kevään ehkä. Syksyllä 3.11. näkyy tosin olevan jo SPortin osiossa avattu playoff-ketju :)
   
 8. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Kyllä tällä joukkueella tavoitteiden on oltava vähän korkeammalla kuin puolivälierissä. Nyt KalPa on kuitenkin kolmantena Liigassa (eroa siihen pelättyyn seiskasijaan on tämän illan jälkeen joko 13 tai 15 pistettä) minkä johdosta jotain suurta voidaan odottaa. En nyt mestaruutta vaati, mutta siitä voidaan ainakin haaveilla ilman, että valkotakkisia tarvitaan.

  Jään odottamaan, millaiseksi se pleijariohjelma muodostuu.
   
 9. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Tein taas vähän laskelmia. Otin sarjataulukosta erilleen Tapparan, KalPan, Jukurit, KooKoon, SaiPan ja Lukon. Näillä joukkueilla on jäljellä keskinäisiä otteluita yhteensä 15, joissa siis jaetaan 45 pistettä. Kun tähän lisätään joukkueiden tähän mennessä keräämät pisteet ja vähennetään summa kauden yhteispistemäärästä, saadaan tulokseksi 908. Toisin sanoen 9 muulle joukkueelle tasaisella jaolla tulisi 90,8 pistettä, joten ne voisivat vielä sopivasti ristiin pelatessaan mennä KalPan ohi (sisältää TPSn) ja näin ollen KalPa voisi jäädä pleijareiden ulkopuolelle. Tällä laskuopilla KalPa varmistaisi (sääli)pleijaripaikan keräämällä loppukaudesta vähintään kaksi pistettä. Toki jos Jukurit vaihtaa Ilvekseen, saattaa se aavistuksen muuttaa tilannetta, mutta tuskin ratkaisevasti.
   
 10. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Mielestäni sarjataulukko näyttää nyt juuri sellaiselta, jolta sen pitäisi näyttää runkosarjan lopussakin. Silloin vastaan tulisi Pelicans. En usko, että joukkue tippuu enää tuosta alaspäin, sillä siihen pitäisi hävitä viisi peliä enemmän kuin JYP ja HPK lopuissa peleissä. Jos taas mentäisiin Tepsistä ohi, niin suuri todenäköisyys olisi kohdata ensimmäisellä kierroksella Kärpät tai HIFK, koska nämä eivät todennäköisesti pääse enää kuuden joukkoon. Mielestäni Pelsut sopisivat KalPalle potentiaalisista vaihtoehdoista parhaiten, vaikka toki muutkin ovat voitettavissa. Varmasti viime vuoden sääleistä on vielä hampaankolossa jotain ja tällä kaudella pelit ovat sujuneet hyvin Pelsuja vastaan. Lisäksi Matikaisen joukkueita vastaan on ollut aina vähän extralatausta ja otteluissa saattaa tapahtua jotain yllättävää.
   
 11. Reznik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Suotuisa kierros, kun Kerho jäi 14 pinnan päähän. Ovat vielä pelanneet matsin enemmän eli kyllä tässä pitänee rueta virittelemään mopoa sillä ajatuksella että kolmen sakissa ollaan. Huhhuh.
   
 12. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Tästä etiäpäin runkosarjan hyvän sijoituksen päälle kaikki on puhdasta plussaa sillä kärkijoukkueista operoidaan edelleen kapeimmalla matskulla, ja hyvällä onnella se ei häiritse, on niitä mestareita putkahtanut ihan puskista ennenkin jos oikein sattuu. Nyt on saavutettu jo helkkarin iso asia, kun ei jääty sarjan pohjalle pyörimään. Talous pelastui, ja on ihan kelpo pohja ensi syksylle.
   
 13. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tietääkö joku milloin pleijarikausikortit tulevat myyntiin?
   
 14. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Lainaus:
  Onko viralliselta puolelta tullut ylipäätään mitään viestiä pleijareista? Tiedetäänköhän toimistolla edes että pudotuspelipaikka on varmistunut?
   
 15. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Toimistolla öljytään vielä Savon Derbyn voittopokaalia. Kaikki ajallaan ja tärkeysjärjestyksessä.
   
 16. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Lainaus:
  Huttunen sano Jukurit-matsin jälkeisessä haastiksessa Lyytiselle, että 10 sija on nyt varma.
   
 17. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Aikamoinen pettymys nappiin menneen alkukauden jälkeen.
   
 18. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Huoh. Ja minä kun haaveilin jo kotiedusta. No, ensi kaudella.
   
 19. HokiHero Jäsen

  Pitkään olen ajatellut että nyt täytyy pitää säästölinja ja mennä kapealla rosterilla meni miten meni koska edellisvuodet ovat olleet niin haasteellisia. Kuitenkin nyt kevään kynnyksellä alkaa takaraivoon hiipimään kummasti toive että josko kevääksi saataisi hommattua kuitenkin joko fyysinen voimahyökkääjä tai stay-at-home pakki.

  Hyökkäykseen pelaaja joka tuo laatua lähtökohtaisesti kolmoseen mutta tarvittessa voi paikata kärkiketjuissa loukkaantumisia paremmin kuin Junnila, Ruuttu tai Nuutinen jotka nyt ovat paikkaajina.

  Tai

  Pakistoon selkeä fyysinen kaveri joka vähentää Riikolan, Lyytisen ja kumppaneiden rasitusta alivoimilla ja tuo sen viimeisen ilkeyden pakistoon ja hiukan leveyttä.

  Niin harvinaista herkkua pudotuspelien kotietu (luultavasti) on että 2-3kk palkalla saattaisi jopa olla riskin arvoinen sopivan pelaajan löytyessä?
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Runkosarjaa jäljellä 11 ottelua. Sijat 2-5 vielä hyvinkin mahdollisia. Ykköseksi tuskin riittää ja kutoseksi aika mahdoton pudota.

  Jäljellä olevat pelit: Tappara vieraissa, Jukurit kotona, JYP, vieraissa, Lukko kotona, Kärpät kotona, JYP vieraissa, SaiPa kotona, Sport vieraissa, Ässät vieraissa, Sport kotona sekä Lukko vieraissa.

  Eli 2x kohdataan vielä JYP, Lukko, Sport. Kaikki olleet aika pahoja vastuksia. Jo nuista pitäisi lähteä sanomaan mitkä voitetaan ja mitkä ei niin oma rivini olisi: tappio, voitto, tappio, tappio, tappio, tappio, voitto, tappioa, voitto, voitto, tappio. Aika vuoristorataisesti menisi näin mututuntumalla ja jotakuinkin nuinhan tässä on jo tovit mentykkin. Tiukkaa tulee varmasti joka pelissä olemaan.

  Jos sitten mietitään mahdollisia vastustajia niin kyllähän tuossa voi tulla aika monikin vastustaja vastaan. Jos mieluisinta kysytään niin kyllä ainakin itselle maistuisi parhaiten HPK, Pelicans tai sitten joku sääleistä. JYP olisi mielestäni se pahin vastus, vaikkakin olllaan ihan ok runkosarjassa pärjätty. HPK ja Pelicans on molemmat hyvinkin voitettavia vaikka poffeissa omat säännöt onkin. Toki on mahdollista, että sieltä tulee sääleistä vaikka Kärpät vastaan ja lähdettäisiin lauluun. Vaikka nytten pienessä suvantovaiheessa liikutaankin niin kaikki mahdollisuuset poffisarjan voittoon on - tulipa vastaan sitten kuka tuli

  Pahintahan tässä olisi, että kun tiistaina siirtoraja menee umpeen niin Rissanen, Riikola tai Kilpeläinen sitten heti perään leviäisi. Toivotaan, että saataisin vihdoin vetää kevätkin suhkot maksimi potentiaalisella jengillä eteenpäin!
   
 21. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kyllä noista oma suosikkini olisi HPK. Tasaisia pelejä ja kohtuu hyvin pärjätty. Jyppi taas on tällä hetkellä aivan "erijoukkue" kuin syksyllä runkosarjassa joten ei missään nimessä. Paskan puputtajan kusipäälätkää ja jäähyistä itkemistä ei vaan kiinnostais taas tänä keväänä katella, varsinkin kun keväällä säännöt ovat taas muuttuneet.
   
 22. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Seura on jälleen antanut aika selvän signaalin maksavalle yleisölle: "kunhan nyt pelataan kausi pois". Peli ei ole kehittynyt kuukausiin, ei uusia vahvistuksia, tappioita tappion perään.

  Pekka Virta on saanut "kostonsa" ja maha on nyt täynnä. KalPa pelaa tällä hetkellä lähinnä kahden Play Off- kotipelin lipputuloista. Mestaruus ei toki ollut joukkueen tavoitteena alun perinkään ennen kauden alkua.
   
 23. Kelloparho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pallokerho
  Jos Jyp jatkaa samaa lentoaan, niin näyttää vahvasti siltä, että KalPa ja HPK kohtaavat puolivälierissä. Toki Jypillä on takamatkaa, mutta myöskin kaksi keskinäistä matsia jäljellä.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Myttynen jo heti alkukaudesta, kun VVV loukkaantui. Sopanen levisi, niin sisään tuli Seppälä. Halosta nyt ei Leskinen "korvaa" millään tavalla mutta ompahan ihan mukiinmenevästi ottanut paikan kokoonpanosta. Joni Nikon "korvaaja" ovat omat junnut ja Artturi Ilomäki tuli Tapparasta. Yksi yhteen ei toki yksikään mene, mutta onhan tuossa "vahvistuksia" tullut kauden mittaan. Se, että nyt niitä ei herunut ei johdu siitä, että pyyhe olisi heitetty kehään. Vaan johtuu yksinkertaisesti siitä, että on tehty viime vuosina niin paljon turskaa, että nyt ei ole varaa henkseleitä paukutella.

  Mestaruus on joka joukkueella aina tavoite, jos kilpailutasolla pelataan. Ehkä se kauden päätavoite tai välitavoite voi sitten olla eri. Playoffien kotietu ja siitä tulevat lipputulot ovat oiva plussa. Kaikki siitä eteenpäin vielä enemmän plussaa.
   
 25. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Sanoin UUSIA vahvistuksia. Siirtorajalla olisi ihan hyvin voinut hankkia ukon, jotka ratkoo pelejä maalin edestä ylivoimalla. Minkä joukkueen rosteri ei elä kauden mittaan? Se nyt ei vielä minua saa kyyristymään polvirukouksiin, jos Joni Nikon korvaajaksi hommataan oma junnu.

  Lainaus:
  Niin, KalPan päätavoite on nimenomaan se "eri". Maha on täynnä, tippuminen ei ihan älyttömästi haittaa ja jokaiselle voitetulle ottelulle *gladiaattoripeukkua*. Joidenkin asenne on: "VITTU me otetaan se mestaruus, maksoi mitä maksoi, eikä KUKAAN voi meitä pysäyttää, PERKELE!"