Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPa Hockey Oy:n talous

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Bondarev, 15.11.2005 klo 13.53.

 1. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Lainaus:
  Oma veikkaus on, että myyntiä kertyy noin 100 000 €. Perustuen n. 20e keskihintaan lipulle ja oheismyynnit siihen päälle.Siitä sitten tietysti verot ja kulut vielä vähennetään.
   
 2. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tässähän on sit ihan hyviinkin lainanlyhennyksiin mahdollisuudet :)
   
 3. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Lipun keskihinta voi olla itse asiassa korkeampikin näin pudotuspeleissä, kuin mitä tuossa arvioin. Hyvää tekee kuitenkin jokainen kotipeli tässä vaiheessa KalPan jatkumoa.
   
 4. Leppis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tuo summa lienee aika lähellä. Tuotosta iso osa tulee myös VIP-tilojen myynneistä.
   
 5. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  noh, viisi PO-kotipeliä vähintään kertyy, ett puolisen miljoonaa paikkaamaan menneitä kuluja. ihan OK.
   
 6. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tuossa on vain otettava huomioon se, että välieristä eteenpäin raha menee liigan yhteiseen pottiin. Luonnollisesti oheismyynti kasvaa, ja jäähän siitä yhteisestäkin potista välieräjoukkueelle hyvä siivu käteen.
   
 7. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kas, tämä olikin uutta tietoa. Kiitoksia täsmennyksestä.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja se tulonjako ainakin 2014 oli tämmöinen:
  1. 23%
  2. 18%
  3. 13%
  4. 11%
  5. 8%
  6. 7%
  7. 6%
  8. 5%
  9. 3%
  10. 2%

  Eli jokunen prosentti liigalle ja sitten jaetaan sijoituksien perusteella. Hieman jopa Kalpa hyötyy tilanteesta suhteessa muihin kun prosenteissa ei isoja eroja, mutta halleissa joidenkin joukkueiden eduksi on isojakkin eroja. Toki sama tilanne täälä jyväskylässä kun halli pieni. Hiemna toki riippuu miten pitkälle eri ottelusarjat menee.
   
 9. Silkkiuikku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lentävä Kalakukko
  Miten lie meidän käy? Nyt kun mestaruus voitetaan, niin meneekö putiikki lopullisesti kiinni mestaruusbonuksien takia? Mitäpä se hyvejää voittaa, kun niin kalliiksi tulee sekin.
   
 10. Uncle Ben Jäsen

  Tän kauden osalta Saksman ei edelleenkään uskalla luvata muuta kuin tuon jo ennen pudotuspelien alkua esillä olleen sadantuhannen plussatuloksen. Olennaisimpana epävarmuustekijänä nuo liigan yhteisestä potista aikanaan heruvat rahat, paljonko niitä siis lopulta tulee.

  KalPan toimitusjohtaja lupaa ainakin sadantuhannen plussatuloksen - Savon Sanomat

  Itse tosin en tainnut tietää tuota, että välierissä ja finaaleissa seurat saavat kuitenkin 20 prosenttia kotiottelujen lipputuloista. Liigan yhteiseen pottiin siis 80%. Toki seurojen vastuulla sitten myös ottelutapahtumien kulut.
   
 11. stoneofage Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Jos oikeasti tulisi vain sadantuhannen voitto -mitä en usko- niin jotain olisi tehty aivan päin mäntyä. Runkosarjassa ylittyi yleisötavoite, Playoff-menestys ja sitä kautta oheismyynti myös kovaa, fanituotemyynti on varmasti jotain aivan uskomatonta tällä hetkellä jne. Puoli milliä luulisi olevan lähempänä kuin satatuhatta. Satatuhatta olisi "kaikille kenkää" -osaston esailua. Ei ole vielä kyllä Saksmanin näytöt kummoiset, mutta toivottavasti se puoli milliä sieltä tulee ainakin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 23.54
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Junno ainakin puhui aikanaan, että hopea ois taloudellisesti arvokkain mitali, mutta oli sitten ehkä mestaruus-bonus -painotteisesti neuvotellut sopimuksensa noihin Kärppien super-joukkueisiin. Tuskin Kuopiolaisilla nyt samaa tilannetta on, kun odotusarvot ovat olleet nykyisten sop. Jotain bonaria siellä varmasti mestaruudestakin on, mutta tuskin paljon menee metsään jos arvioi että 23% miinus bonarit (Mestaruus) menee samoihin kuin 18% ilman bonareita (hopea).

  Se että ennen pudotuspelin alkua on budjetoitu 100 000 plussaa tarkoittanee laskelmaa kahteen puolivälierien kotipeliin perustuen. Sen jälkeen kaikki on ylimääräistä. 1 puolivälieräkotipeli (5.matsi Pelsuja vastaan omaan pottiin) + keskimäärin 6 ottelua välierää isosta potista + finaaleita vähintään 5 kpl. Veikkaan että yli puolen millin mennään heittämällä.
   
 13. Kalikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kauppalehden mukaan Liiga-seurat saavat TV-sopimukset n. 1 000 000€ vuosittain. Tai no sanotaan siellä itseasiassa, että Kalpa Hockey Oy saa 970 000€, niin mitäpä tuota pyöristelemään. Lähde (Kauppalehden verkkosivut): https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...maInternal&_ga=1.1243193.903910997.1492786767

  Minkälaisia tuntemuksia herättää?

  Itse olin yllättynyt, että korvaus on noinkin massiivinen. 970 000 euroon saa myydä n. 1500kpl 650 euron arvoista kausikorttia. Kyllä toimitaan melko kestämättömällä pohjalla, jos TV-oikeudet on noin kalliit. Silti TV-yhtiö tekee kymmenien miljoonien tappiot ja KalPa ei meinaa päästä omilleen selvästi alle 2 000 000€:n pelaajabudjetilla. Saapa nähdä mihin tämä johtaa, mutta huonolta kuulostaa Liigan tulevaisuuden kannalta.
   
 14. Uncle Ben Jäsen

  No ei nyt kovin isoja tuntemuksia herätä, ehkä tosin vaikkapa sellaisia tuntemuksia, että ilmeisesti Alma Median julkaisu haluaa muistuttaa kilpailijakonserni Sanoman tappiollisesta diilistä. Olisko hieman ilkkuva sävy jopa.

  Noin muuten.. no joo, kyllä tuo TV-sopimuksesta seuroille tuleva korvaus tosiaan on aika iso. Mutta eikös tuota ole ounasteltukin, että jatkossa Liiga tuskin enää noin rahakasta TV-sopimusta saa. Minusta vaikuttaa, että KalPassa ollaan ainakin siinä mielessä hereillä, että rahankäyttöä ollaan jo tulevalle kaudelle mieluummin rajoittamassa kuin lisäämässä. Tai sellaisen vaikutelman ainakin saa.

  Sanomahan sitten vahvistikin, että se luopuu Liigan televisiointioikeuksista ensi vuonna päättyvän sopimuskauden jälkeen.

  Sanoma luopuu Liigan televisiointioikeuksista | Sanoma
   
 15. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Porista terkkuja, jos (ja kun) tilikausi on 1.5.-30.4., iso potti kirjautuu vasta seuraavaan tuloslaskelmaan. Ässien mestaruuskaudella tämä eskaloitui täysin hävyttömäksi taloussuhmurointijutuksi, kun voitto oli monien mielestä liian pieni.

  Tuolloin pelit loppuivat 24.4., joten nyt on täysi syy olettaa, että mainitulla tilikaudella tämän vuoden tulos jää yllättävän pieneksi.
   
 16. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En tiedä kumpi oikea ketju, voisi olla joukkuueen rakennusketjussakin...

  Minulle oli yllätys, kun Kapanen taannoisessa haastattelussa jutteli Mankisen ja Rissasen siirtymisestä ulkomaille, että molempien sopimuksessa oli ulosostopykälä ulkomaille lähtemistä varten. Tämä tuli minulle yllätyksenä. Saiko KalPa siis jotain ylimääräistä heistä?
   
 17. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Sitähän tuo lausunto taitaa tarkoittaa. Tällaisen pykälän kuvittelinkin kyseisten herrojen soppareissa olevan. Siksi en missään vaiheessa uskonut näihin huhuihin Mankisen siirtymisestä Ruotsiin.

  Kilpeläisen Eero on taas tapaus erikseen. Hänen houkuttelemisekseen aikanaan KalPaan on sopimukseen täytynyt sorvata erillinen pykälä mahdollisuudesta siirtyä ulkomaille. Näiden kertaluokkaa pienempien tekijöiden sopimuksista en usko tällaisia pykäliä löytyvän. Tai jos löytyy, KalPan on täytynyt olla sopimuksia tehdessään todella epätoivoisessa tilanteessa.

  On hienoa, että parin vuoden hiljaiselon jälkeen KHL tulee taas paukuttelemaan lompakkoaan Kuopioon. Rahaahan tuo vain tietää.

  Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että Mikkola sorvaa NHL-sopimuksen ja lähtee suoraan ison veden taakse. Saataisiin sieltäkin maksimikorvaukset.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Yleensä nämä kesän aikana tulevat siirrot ovat niitä, että siellä on summa x jonka maksamalla pelaaja voi siirtyä tai vaihtoehtoisesti jos pelaaja kertoo päivää x mennessä lähtevänsä ulkomaille niin sopimus purkautuu.
  Molemmat vaihtoehdot mahdollisia kun kummankin sopimukset on tehty uusien näyttöjen jälkeen.

  Jos kyseessä on nuo hinnat x niin ei ne summat mitään isoja ole verrattuna niihin kauden aikana olleisiin siirtymisiin. Jos taas molemmilla oli ulkomaan optio niin säästää KalPa ainakin kesän ajan palkat.
   
 19. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Itse jotenkin oletin, että KalPan tapauksessa oli tuo jälkimmäinen vaihtoehto, joten kaikki ylimääräinen rahasumma, vaikka pienempikin on plussaa. En ainakaan minä oleta, että mahdollisesti maksettavat summat olisivat suuria, mutta kai sieltä nyt kuitenkin kymmeniätuhansia tulee?
   
 20. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mielenkiinnolla odotan KalPan tilinpäätöstä viime kaudelta. Pari kk joutuu varmaan vielä odottelemaan, sillä yleensähän nämä on julkistettu elokuun loppupuolella. Kaikkien aikojen kauden jälkeen tuloksen pitäisi olla positiivinen useampi 100k euroa.

  Paljonhan riippuu ensi kauden pelillisestä menestyksestä, mutta näyttää siltä, että KalPalla on erinomaiset lähtökohdat saavuttaa hyvä taloudellinen tulos myös ensi kaudella. Ilmeisesti kausikorttimyynti on lähtenyt hyvin käyntiin ja yhteistyökumppaneiden hankintakaan ei pitäisi olla tällaisen kauden jälkeen kovin vaikeaa. Lisäksi KalPa saa Lyytisen NHL-sopimuksesta ensi kaudella täyden 245k siirtokorvauksen. Peukut pystyyn, että myös Mikkola saisi sopimuksen jo ensi kaudeksi.

  Lisämyynnin vuoksi kärkisentterin hankinta ei saa epäonnistua ja ehkäpä tällä kertaa budjettiin jäisi joustoa myös kesken kauden tehtäville vahvistuksille. Toivottavasti toimistolla uskalletaan nyt takoa kun rauta on kuumaa... KalPa on melko kuumaa kamaa kaupungilla ja kansalaiset ovat valmiita ostamaan jos vain osataan myydä.

  Nimimerkki; Itsekin runkosarjakausikortin pitkästä aikaa ostanut gloryhunter

  Lähde Lyytisen siirtokorvaukseen: http://www.savonsanomat.fi/urheilu/...sestä-pakistaan-täyden-NHL-korvauksen/1004463
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017 klo 10.26
 21. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Tää on ihan merkityksellinen pointti. Jahka aikanaan kauden tuloksesta kertovat, niin toivottavasti avaavat tätä vähän, siis mitä itse asiassa kirjataan minkäkin tilikauden tulokseen.
   
 22. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Siellä sitä myydään kalpaa samalla tyylittömällä ja kasvottomalla pikselimiehellä neljättä kautta putkeen. Melko halpaa. Voisivat edes photoshopata hopeisen kypärän tälle tusinanaamalle. Saatanan tunarit.
   
 23. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 24. Kalakukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion Sport
 25. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS