Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPa Hockey Oy:n talous

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Bondarev, 15.11.2005 klo 13.53.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  1,5M vissiin turnauksen palkintopotti alkuvuosina ja 26 perustajäsentä, vaikea sanoa mutta alkuvuosina rahoitus pitkälle näiltä perustajäseniltä joten parhaimillaan voinut se 50~60k mennä jo olemalla perustajäsen, päälle muut kulut eikä juuri tuloja. Toki sitten pääsemällä jatkoon saa hieman rahaa joka kieros ja yleisömäärät nousee jolloin nollatulokseen päästy.

  Eihän tuo syy ole Kalpan kohdalla, mutta vie pienen seuran resursseja turhaan ja kapeaa pelaajamateriaalia koettelee. Toki yleensä talvella jokatapauksessa jotain leirejä ja pelimatkoja joihin rahaa menee, että varsinainen tappio voi pieni olla, mutta en tiedä kuinka kannustavaa pelillisesti myöskään käydä ottaan eurooppassa toisilta turpaan, menettää uskoa kauteen niin fanien kun pelaajien osalta kuin jos tilalla olisi pari kotimaan turnausta ja ehkä joku parin päivän leiri jossain, ehkä ulkomailla nekin.
   
 2. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  "Tulevalle kaudelle kuopiolaisseura on asettanut tavoitteekseen pudotuspelit. Seura lähtee tulevaan kauteen aiempaa pienemmällä taloudellisella riskillä.

  − Tulevan kauden osalta urheilullinen tavoite on playoffs-ottelut ja puolivälieräpaikan saavuttaminen. Tilikauden tulos on budjetoitu 70 000 € voitolliseksi. Olemme sopeuttaneet organisaation kuluja viime kauden liikevaihtotasolle ja pääsemme lähtemään alkavaan kauteen pienemmällä taloudellisella riskillä kuin aiemmin, totesi Saksman."

  Toivottavasti mahdollisten pudotuspelien mahdolliset lipputulot eivät kuulu jo valmiiksi tuohon tilikauden budjetoituun tulokseen, vaan tuo laskelma on tehty pelkästään runkosarjan oletettujen tuottojen perusteella. Toivottavasti tuo budjetti on laadittu realismi mielessä pitäen.

  Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon seuralla on tällä hetkellä velkaa. Onko tuosta 1 200 000 euron kokonaistappiosta kuitattu osa esimerkiksi omistajien rahapussista? Vaikka näin olisikin, on seuran pakko saada pikku hiljaa hilattua tuo taloudellinen tuloksensa plussan puolelle. Ei kenenkään lompakko (paitsi Ari Lahden) kestä jatkuvien tappioiden maksamista. Mikäli tuo kokonaistappio taas näkyy suoraan seuran velkasarakkeessa, on tällä menolla kauden tai parin jälkeen edessä joko hakeutuminen velkasaneeraukseen tai konkurssi.
   
 3. Kualkiäryle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Pikkuisen pelottaa noi suuret tappiot edellisiltä kausilta. Onko missään mediassa kerrottu, että miten ne meinattiin kuitata? Kauhuskenaariohan on, että jossain välissä paljastuu seuran olevan konkurssin partaalla ja koko toiminnan vaakalaudalla. Toivotaan, että sieltä löytyy kukkarosta euroja ja että velkataakka saatiaisiin jotenkin kuitattua pois rasittamasta...
   
 4. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tiedotteessa mainittiin, että yhtiökokous antoi osakeantivaltuutuksen yhtiön hallitukselle. Kukkarosta ainakin yritetään kaivaa siis.
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ei ole taidettu kertoa mitenkä ne kuitattaisiin tai kuka ne kuittaisi pois. Samaahan tässä ovat monet päivitelleet että mitenkä rakkaan seuran käy. 4 kautta nuin 2miljoonaa tullut takkiin ja alamäki ei näytä pysähtyvän.

  Luulisi siellä joku maksaja/maksajat olevan kuitenkin kun on avoimesti puhuttu ihan halliremontista. Tuskin moinen tulisi edes mieleen mikäli tilanne olisi niin huono että konkurssi/velkasaneeraus jälleen kerran kutsuu.. toisaalta tuossa puuhakerhossa tuntuu että kaikki on mahdollista! Valitettavasti..
   
 6. Uncle Ben Jäsen

  Niin minun laskujeni mukaan nyt on alkamassa kahdestoista kausi tätä nykyistä liigataivalta, seitsemän ensimmäistä kautta tuottivat kumulatiivisesti hiukan plussalle jäävän tuloksen, mutta nää neljä viimeistä ovat sitten tuottaneet yhteensä yli 1,9 miljoonan tappiot.

  Rahaa on kerätty ainakin osakeannin kautta, 2013-2014 tuloksen yhteydessä kerrottiin osakeantia merkityn 456 000 euron edestä.

  Uutiset - KalPa Hockey Oy:n tilikausi tappiollinen, osakeanti onnistui erittäin hyvin

  Ilmeisesti tuo oli tavallaan samaa osakeantia (tai tehty saman osakeantivaltuutuksen puitteissa), kuin mitä oli liikkeellä jo 2008, näin sais ymmärtää tästä Savon Sanomien tarinasta.

  KHL-hyökkääjä KalPan omistajien joukkoon - Savon Sanomat

  Tuolloin 2008 jo arvioitiin, että 400 000 tulisi täyttymään.

  NHL-pelaaja Scott Hartnell KalPan omistajaksi | Uutiset | Liiga

  Että ota tosta nyt selvää, kai tuo pitää tulkita niin, että pariin otteeseen osakeantia on merkattu luokkaa 400 000 edestä. Tähän viittaisi myös 2008 ilmoitettu osakeannin tavoite, 800 000 euroa…

  KalPa asettaa osakeannin tavoitteeksi 800 000 euroa - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

  ..ja Toni Saksmanin kommentit KalPa-TV:n haastattelussa, jossa hän mainitsi, että 2008 annettu osakeantivaltuutus oli merkattu lähes loppuun.

  Uutiset - KalPa-TV:n vieraana toimitusjohtaja Toni Saksman

  Ja nythän siis yhtiökokous oli antanut hallitukselle uuden osakeantivaltuutuksen.
   
 7. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Eikös tuo halliremontti ole lähinnä kaupungin, ja mahdollisen sijoittajan, jolle kaupunki hallin myisi, juttu. Ei kai sitä KalPan rahoilla ollut tarkoituskaan tehdä.
   
 8. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Lainaus:
  Muutama vuosi Kuivalainen kertoi jossain peliä edeltävässä tilaisuudessa, että KalPa on maksanut hallirempat omasta pussista. Samalla kovasti negatiivisesti kertoi kaupungin nihkeästi asenteesta urheilua vastaan verraten kaupunginteatterin remonttiin jonka kaupunki maksoi.
   
 9. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Nämä edeltävät joissa on paranneltu VIP-tiloja yms. niin KalPa on itse ne maksanut ja myös maksanut sitten päälle toisen kerran kun vuokria on "tason" nousun myötä tarkistettu ylöspäin.
  Tuo jollain asteella suunnittelussa oleva isompi remontti olisi sitten myös osittain kaupungin tai siis uuden halliyhtiön piikkiin menevä remontti.
  Toki kyllähän siihen KalPaltakin oma panostus vaaditaan kun halliyhtiöön pitää rahaa laittaa mutta tässä Kuopion kaupunki olisi myös mukana isommalla panostuksella.
   
 10. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Joo, mutta Noutolokku ymmärtääkseni viittasi mahdollisesti tulevaan halliremonttiin, josta tarinaa täällä:

  Moderni jäähalli siintää KalPan silmissä - Savon Sanomat

  Tuolla Saksman nimenomaan toteaa, että "Olemme tässä päävuokralaisen asemassa. Emme tee omalla rahalla, joten roolimme on toivoa ja neuvotella". Ja tuossa kuviossa KalPa itse asiassa myisi omistamansa ravintola- ja aitiotilat tulevalle sijoittajalle.
   
 11. BaronFIN Jäsen

  Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kuvio, jossa seura myy omaisuutensa vuokratakseen ne takaisin myöhemmin. Lämmittää vähän aikaa, mutta vuokra tulee jatkossa syömään kaikki tuotot. Muualla yleinen bisneskehitys menee päinvastaiseen suuntaan: seurat pyrkivät ottamaan haltuunsa aitiot sekä ravintolat ja pyörittämään niitä jotta tuloksenteko kyky pystytään maksimoimaan mahdollisimman pitkälle.

  Kuopiossa luonnollisena jatkumona ravintoloiden myynnin jälkeen näkisin, että KalPa tekee modernia leasing toimintaa ja vuokraa itse ravintola- ja kioskitoiminnan ulkopuoliselle yrittäjälle ja keskittyy jatkossa ydintoimintoonsa eli jääkiekon pyörittämiseen. Viis siitä miten se rahoitetaan ja jatkossa itkua vääntäen todetaan ettei mikään tuota mitään. Mutta power pointilla se näytti hyvältä.

  Kuten toimitusjohtaja sen sanoi: "Roolimme on toivoa ja neuvotella". Ei hyvänen aika.
   
 12. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Ei tässä ole oikeastaan mitään ihmeellistä. Tällaiset keinot ovat hyvin tavallisia erilaisten hankkeiden rahoitusjärjestelyissä. Esim. Finnair ostaa itse uudet koneensa, mutta myy ne sitten samantien rahoitusyhtiölle, josta se vuokraa ne omaan käyttöönsä sovittuun hintaan koneiden lasketun käyttöiän loppuun asti. Myönnettäköön että ala on hyvin erilainen, mutta kuvio on sama. Tässä kuviossa yhtiö nimenomaan keskittyy ydinliiketoimintaansa ja ulkoistaa rahoitusriskit. Yhtiö menettää tietenkin oikeuden tehdä poistoja omaisuudesta, mutta muutoin järjestely on investoivalle yritykselle pitkällä aikavälillä usein varsin edullinen.

  Mikään ei myöskään estä KalPaa vuokraamasta ravintolatiloja eteenpäin sen jälkeen kun ne ovat heidän hallussaan. Sitäpaitsi talkootyöllä toteutettu kioskitoiminta ja etenkin oluenmyynti(!) ovat nimenomaan suuri tulonlähde suoraan KalPan kassaan.
   
 13. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tuleeko Lehkosesta hilloa kun NHL paikka tuli? Mitähän CHL:stä tulee nyt minimissään?
   
 14. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kyllähän sieltä pitäisi kaiken järjen mukaan tulla osa kasvattajarahasta myös KalPalle vaikka Ruotsin siirtosopimuksen piiristä Lehkonen siirtyikin Montrealiin.
  Luleå sai toissakaudella palkintorahoja 135k€ kun voitti CHL:n kokonaispotti oli 1,5M€ joten ei sieltä nyt hirveitä summia varmaan jatkoon pääsystä tule, eiköhän lähinnä jotain sellaista jolla saa maksettua osan tulevasta reissusta.
   
 15. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Täähän oli jo aikoja sitten esillä, eli lähtökohtaisesti ei tule, kun Suomen ja Ruotsin liittojen välillä ei ole sovittu tällaisista tapauksista. Tuosta vaikka..

  SM-liiga: KalPa jää nuolemaan näppejään Artturi Lehkosen siirrossa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

  Kimmo Kapanen tosin antoi ymmärtää keväällä KalPa-TV:n haastattelussa, että KalPa ei ole vielä luovuttanut asian suhteen. KalPa siis koittaa saada osuutensa, mikä lopputulema sitten joskus mahtaa ollakaan.
   
 16. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Olikos yleisötavoite peräti niin vähän kuin 3200 tälle kaudelle peliä kohti (viime kaudella taisi olla 3500 ja mielestäni madallettiin yhä)? Jos peli jatkuu yhtä hyvänä niin on vaikea kuvitella ettei tuo vähintään täyttyisi kauden mittaan.
   
 17. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Muistelisin että 3250.
   
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki Kalpa taisi viimekaudella tehdä 3252 katsojalla aika paljon miinusta joten jos jäädään samoihin lukuihin niin pitäisi ainakin keskimääräisen lipunhinnan nousta edelliskausiin nähden vaikka menopuolta olisikin saatu vähenemään, aika iso homma myös tulopuolta kasvattaa jos yleisömäärä ei nouse merkittävästi. Vähän tuntuisi että Kalpalla on aika pitkälle laskuttu että vähintän 3 pudotuspeliä tulisi. Toki nykyisellään se ei ole mahdottomuus jos lento jatkuu, mutta riskirajoilla mennään.
   
 19. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  CHL:n osalta talousasioita kommentoitiin vähän tässä jutussa.

  Hyvä menestys on kääntämässä KalPan CHL-pelit myös taloudellisesti plussalle - Savon Sanomat

  Tuolla mainittiin muun muassa seuraavaa..

  – Arpaonnella ja yleisömäärillä on CHL-peleissä suuri vaikutus. Jos pääsemme Fribourg-Gotteronin vastaan kotipelissä 2 500 katsojaan jää meille kierrokselta taloudellista hyvääkin, vaikka Sveitsissä käyminen onkin kallista, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

  Sveitsiläistä Fribourg-Gotteronia vastaan KalPa pelaa jo pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

  – Jokaisella jatkopelikierroksella CHL maksaa palkintorahoja, mutta niillä ei vielä nykyisin pysty kattamaan edes matkakuluja. Yleisötulot ratkaisevat, millainen vaikutus CHL-peleillä on taloudellisesti.

  – Tällä kaudella meillä on ollut varsin hyvä arpa. Alkusarjan Wienin ja Skellefteån pelit sekä Tukholman jatko-ottelu on pystytty hoitamaan yhteensä samoilla kuluilla kuin viimekauden alkulohkon vierasreissu Stavangeriin ja Trineciin.
   
 20. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Vaikea arvoida tuon ticketmasterin mukaan, mutta ei taida ainakaan tämän illan CHL-ottelussa 3000 mennä rikki, 2500 tekee tiukkaa. Harmi, että näitä pelejä ei oteta tosissaan / haluta lähteä katsomaan, koska seuran tulos on kuitenkin yhtä lailla näistä otteluista riippuvainen. Toivotaan kuitenkin raikasta menoa illan otteluun palaajien ja fanien osalta!
   
 21. Uncle Ben Jäsen

  18 kotipeliä, eli 60 prosenttia kauden 2016-2017 runkosarjan kotipeleistä takana. Yleisökeskiarvo on tällä hetkellä 3487, eli jonkin verran edellä tavoitteesta (3250). Hyvä sinällään, kaiken todennäköisyyden mukaan yleisömäärätavoite tulee siis koko kauden osaltakin ylittymään jonkin verran. Euromäärä on sitten vähän eri juttu, mutta tuskinpa tuon nyt euroissakaan pitäisi ainakaan budjetoidusta pahasti jälkeen jäädä.

  Toisaalta tuo absoluuttinen määrä, alle 3500 katsojaa per peli, ei kuitenkaan ole kovin kummoinen kun ottaa huomioon, että joukkue on pelannut sekä tyylillisesti että tuloksellisesti huimaa kautta ja on sarjan paras kotijoukkue, kun mitataan pisteitä per kotiottelu. Lisäksi lukemissa on mukana tuo poikkeuksellinen Timosen paidanjäädytysmatsi, sellaisia ei joka vuosi pystytä järjestämään. Tällä hetkellä pienempi yleisökeskiarvo on ainoastaan Sportilla, SaiPalla ja JYPillä.

  Meinannee siis käytännössä sitä, että jatkossa(kin) on syytä budjetoida hyvin maltillisia yleisömääriä/pääsylipputuloja.
   
 22. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Miten teillä ei käy hallissa ihmisiä? KalPa on pienen tauon jälkeen kärkisijoilla, pelaa viihdyttävää lätkää ja vielä perjantaipeli, niin luulisi ihmisiä kiinnostavan. No ei sitä käy meilläkään, mutta vähän katselin huuli pyöreänä tuota yleisömäärää.
   
 23. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Porukka oottelee varmaan jo pudotuspelejä? Tapparaa vastaa noin viikko sitten oli 4200 katsojaa, joka on loistava tulos. Tiistaina oli sitten se JYP-peli jossa hallissa oli vain 3000 ja nyt KooKoo-pelissä ei tosiaan ollut kuin se 2700.

  Kuopiolaiset valitsee ottelunsa vastustajan mukaan. Seuraava kotipeli on HIFKiä vastaan, jonne tulee varmaan se 3500+ katsoja.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Luultavasti osa odottelee juurikin jo poffeja mutta taas toisaalta. Nyt tässä parin viikon pätkällä oliko 5/8 tyyliin vai enemmänkin kotipelejä. Sanomattakin selvää että perheellisillä jne ei ole varaa moneen peräkkääseen peliin kuukauden aikana sijoittaa. Toki myös vastustaja määrittää aikalailla
   
 25. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Joo, sitä sietää miettiä. En usko että kyse ole pelkästään vastustajasta, kotipeliruuhkasta tai tulevista pleijareista. Yleisömäärä, mikä toki viimevuodesta kasvanut, on jäänyt hyvistä peliesityksistä huolimatta kohtalaisen niukaksi jos verrataan muiden joukkueiden yleisömääriin ja huomioidaan alueen väestömäärä.