Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPa Hockey Oy:n talous

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Bondarev, 15.11.2005 klo 13.53.

 1. Uncle Ben Jäsen

  Runkosarjan kotipelit on sitten pelattu. Yleisökeskiarvoksi muodostui kohtalaisen vaatimaton 3429. Tällä hetkellä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta, huonompi yleisökeskiarvo on ainoastaan sarjataulukon viimeisellä ja toiseksi viimeisellä joukkueella. KalPa taas on pyörinyt sarjan kärkipäässä about koko kauden. Kuopio on vähän haasteellinen paikka pyörittää liigajoukkuetta.

  No, onneksi se yleisömäärätavoite oli kuitenkin vielä tuota toteumaakin pienempi, 3250. Tuliko rahaa sitten suunnitellusti, tiedä tuosta, mutta jotenkin nyt luulisi, että suurin piirtein tavoitteisiin olisi ylletty. Vaikka nyt esimerkiksi tähän viimeiseen Sport-peliin vaikutti alle 16-vuotiaat koululaiset pääsevän ilmaiseksi.

  (Siirretty toisesta ketjusta.)
  Lainaus:
  Ei lipun keskihinnan nousua varmaan koskaan pahaksi pistettäisi, mutta ei tuota nyt tälle kaudelle taidettu missään erikseen tavoitteeksi mainita? Taisi olla edellisen kauden juttuja. Ja itse asiassa ei tuossa yleisömäärätavoitteessakaan ollut kasvutavoitetta, tuo 3250 kun oli melko tarkkaan edellisen kauden toteuma.
   
 2. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Kyllähän KalPan tämän kauden talouden taitavat pelastaa nuo 2-4 Niiralan montussa pelattavaa puolivälieräpeliä, joiden tuotto jää seuran kassaan.

  Edit. kassaan
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017 klo 07.50
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näinhän siinä taitaa käydä, toisaalta pelasihan Kalpa viimekaudellakin pudotuspeleissä 2 matsia, toki yleisömäärä oli reilut 3000 kummassakin, ettei tuo tulos välttämättä muutamalla matsilla vielä hirveästi viimekauteen nähden pelastu. Nollatulokseen taidetaan tarvita jatkopaikka ja tietenkin pitää sitä yleisöäkin käydä, sekään ei aina pudotuspeleissä ole itsestään selvyys.
   
 4. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Voisitko avata vähän tarkemmin näitä tietojasi? Miksi tällä kaudella jäätäisiin selvästi budjetista? Ainakaan minun korviini ei ole kantautunut mitään, mikä viittaisi budjetin pettäneen. Yleisömäärätavoite on ylittynyt eikä mitään yllättäviä menoeriäkään ole ainakaan julkisessa tiedossa (aiemmilla kausilla pelaajabudjetti on jouduttu reilusti ylittämään loukkaantumisten takia).
   
 5. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin, luulisi että kalpan talous on laskettu kuitenkin että pudotuspeleissä pääsee toiselle kierokselle. Lähinnä siihen että tulihan kalpallakin viimekaudella kahden pudotuspelin verran tuloja (vaikka pienemmällä yleisömäärällä) että ei se ekakieros vielä välttämättä rahasampo ole vaikka tulot jää seuralle.
   
 6. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  En olisi ihan niin varma tästä. Tai siis riippuu tietysti mitä pelastamisella meinaa, mutta joka tapauksessa samassa yhteydessä, kun tämän kauden taloussuunnitelmista kerrottiin, niin kerrottiin myös, että urheilullisena tavoitteena on puolivälierät. Eihän sitä nyt tietysti ihan suoraan ole sanottu, mutta kyllä minä nyt jotenkin olettaisin, että urheilulliset ja taloudelliset tavoitteet olisivat linjassa keskenään. Eli toisin sanoen puolivälieräpelien tuotot olisi jo budjetissa huomioitu.

  Tuosta muistinvirkistystä: Uutiset - KalPa Hockey Oy:n kauden 2015-2016 taloudellinen tulos oli heikko
   
 7. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Nimenomaan tätä tarkoitin. Ilman noita puolivälieräpelien tuloja kaudesta olisi tullut jälleen kerran taloudellisesti miinusmerkkinen. Eihän se toki vieläkään ole kirkossa kuulutettu, että voittoa tulee. Tuota yleisökeskiarvoa tuijottamalla se todellisuus ei valitettavasti avaudu. Toivotaan, että jotain jäisi tästä kaudesta taskun pohjallekin.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Oma viesti tuossa ylempänä oli vain tarkoitettu pointti että pelasihan Kalpa viimekaudellakin kaksi pudotuspeliä joiden tuotot jäi omaan taskuun, jos nyt pelataan se 2-4 puolivälieräpeliä niin erotus tuohon nähden ei välttämättä ole niin älytön vaikka tuolloin pelattiin 3000 katsojalle vain nuo, Ehkä vain joitakin kymmeniä tuhansia euroja + yksi lisäpeli tuohon nähden ehkä jonkun satatonnia lisää. Eli tuossa todennäköisesti pitäisi sitten muulla kun pudotuspelien yleisötulolla saada tulosta parannettua selkeästi ilman jatkopaikkaa tai taas todennäköisesti miinusta mennään. Tilannehan jokatapauksessa on parempaan suuntaan, ei niin isoa tappiota ainakaan ole tulossa joka on aina eteenpäin, mutta selvillä vesillä ei taideta vielä olla. Lisäksi sitä yleisöä pitää sitten pudotuspeleihin löytyä. Monella paikkakunnalla tuntuu vain monesti tällä ekalla kieroksella väki jäävän helposti kotia.
   
 9. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, kyllä, mutta eikös tuo odotettu tulosparannus pitäisi tällä kaudella tullakin lähinnä pienemmistä menoista eikä niinkään suuremmista tuloista. Parhaassa tapauksessa tietysti molemmista.
   
 10. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 11. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Pelaajabudjetti pienenee ensikaudella vähän tästä kaudesta. Se on tervettä. Onneksi meillä on hyviä a-junnuja alempiin kenttiin myös tulevaisuudessa. Tämän kauden hyvään tulokseen vaikuttaa varmaan myös se, että isoja loukkaantumissumia ei tapahtunut ja Sopasen korvaaja saatiin helposti IPK:sta. Tällaista tulisi harrastaa myös jatkossa, eli IPK:hon vain potentiaalisia pelaajia isolla peliajalla, josta korvaajat löytyvät helposti ja halvalla. Kyllähän tuolta olisi myös hyökkäyspäähän löytynyt 3-4-kentän stuntteja tarvittaessa. Toivottavasti IPK säilyy muuten sarjassa.
   
 12. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Muutamia kalliita soppareita myös loppuu ja esim. Hovinen tulee todennäköisesti huomattavasti halvemmaksi kuin Eero, joten vaikka pelaajabudjetti pieneneekin, niin eiköhän ensi kaudelle saada vähintään yhtä kilpailukykyinen joukkue, kuin tällekin kaudelle.
   
 13. Hienoa että ilmeisesti(?) tälle kaudelle on ymmärretty olla budjetoimatta playoffpelejä ja kaikki mitä niistä tulee menee plus sarakkeeseen.
   
 14. Uncle Ben Jäsen

  Laitetaan nyt tuo Savon Sanomien lyhyt tarina myös.

  KalPa käänsi tuloskunnon voitolliseksi - Savon Sanomat

  Ja YLE:n juttu.

  KalPan taustayhtiö katkaisee vuosien piinallisen tappiokierteen: voittoa vähintään 100 000 euroa | Yle Urheilu | yle.fi

  Hyvä tietysti, että plussaa on tulossa, mutta se on kuitenkin vaatinut huikean kauden kaukalossa. Tällaista pelillistä onnistumista ei valitettavasti voi odottaa tapahtuvan joka vuosi. Budjetoitu liikevaihto tälle kaudelle oli 6,05 miljoonaa ja nyt näyttäis, että toteuma on luokkaa 6,3 miljoonaa, ja silti tulos on ”vain” luokkaa 100 000. Hyvin ymmärrettävää, jos menoja koetetaan jatkossa edelleen karsia.
   
 15. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Ööö.. IPK:sta? Ei kai sieltä nyt varsinaisesti ketään tullut, Seppälä tuli Hokista?

  Lainaus:
  Kuten tuossa aikaisemmin puhetta oli, niin eiköhän sinne nimenomaan play off-pelejäkin ollut budjetoitu. Toki tilikauden tuloskin oli budjetoitu 70 000 voitolliseksi.
   
 16. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Saksman jutteli radiossa joku aika sitten tuosta tuloksesta ja tulevasta. Tämän kauden tulokseen vaikutti se, että porukka pysyi melko pitkälti terveenä eikä paikkaajiin tarvinnut tuhlata rahaa. Halliremppaa huutaisi että oheispalveluja voitaisiin parantaa, esim. keittiötiloja tarvittaisiin. Ja myös toimarin korviin on kantautunut tieto, että jotkut jättävät tulematta hallille koska siellä on niin ahdasta - tarkoittaen siis muita tiloja kuin katsomoa.
   
 17. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  ...mutta eipä tuo menestys ole tainnut juuri yleisömäärissä näkyä. Jospa se tämä kevät synnyttäisi Kuopioon taas sen muutaman vuoden takaisen kiekkokiiman, joka näkyisi myös ensi kauden yleisömäärissä.
   
 18. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Näinkin voi tietysti toivoa, en ehkä itse kuitenkaan uskaltaisi kovin paljoa tuon varaan laskea.
   
 19. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Rehellisesti sanottuna: en minäkään.
   
 20. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Sama juttu. Mestaruus voisi lisätä ensi kauden katsojamääriä, muut sijoitukset tuskin juurikaan.
   
 21. Kilvenkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Uskaltaisin väittää että myös hopealla voisi olla samankaltainen vaikutus. Mestaruus taas... siinähän menisi koko kylä sekaisin, hetkeksi. Sitten syksyllä joukkue kärsisi mestaruuskrapulasta ja savolaisilla viuhuisi takit tuttuun tapaan - tuloksena jälleen kerran se +3000 katsojaa.

  Vakavasti jos puhutaan, niin onhan tämä alku. Jatkuvasti ei voi tehdä tappiota. Toisaalta niin kuin on jo todettu, tällä kaudella ei tarvinnut paikkailla rivejä yhtä paljon kuin aikaisemmin jne.
   
 22. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ainakin 4 kotipeliä pleijareissa varmistunut, toivottavasti tämä 'ylimääräinen' kassavirta voisi tarkoittaa ensi kaudelle muutamaa ennakoitua parempaa pelaajahankintaa.
   
 23. Kualkiäryle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Vaikka lätkäbisneksessä itse tuote eli joukkue on se mikä sitä mahdollista voittoa tuo, niin uskon että näillä tämän kauden voitoilla paikkaillaan sitä edellis vuosien (oliko 1,9 milj.!?) tappiota. Ymmärrän sen. Mutta toki toivon toisin.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näinhän se taisi jo olla sanottu. Myös pelaajabudjetti taisi hieman laskea ensikaudellekkin. Sen sijaan uskon että säätetään nuissa työntekijäpalkoissa. Kun Kapanen se pigmentoitunut ja Virta esimerkiksi poistuvat kuvioista. Minulle tuo passaa, sillä mielummin katson joukkuetta Liigassa kuin että se olisi kohta taas konkassa. Useampi vuosi putkeen jo tullut turskaa niin nyt jos koskaan on aika tuota kurssia koittaa muuttaa.
   
 25. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Näinhän se taisikin olla jo tosiaan mainittu. Noh, hyvä niin. Paljonkohan yks tollanen n. 4000+ katsojan ilta (varsinkin playoffeissa) tuottaa?