Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPa Hockey Oy:n talous

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Bondarev, 15.11.2005 klo 13.53.

 1. Bondarev Jäsen

  En löytäny oikein sopivaa topicia täältä KalPa-osiosta, mihin tämä olis liittyny, joten tässäpä olis sitten ihan uusi... ja alkaakin ihan positiivisella uutisella

  http://www.kalpa-hockey.fi/KalPa_Hockey_Oy_teki_positiivisen_tuloksen.php


  Siinä linkki KalPa Hockey Oy:n tiedotteeseen, jossa käy ilmi viime tilikauden tulos ja hiukan tulevaisuuden näkymiä.
   
 2. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Positiivista on uusien osakkaiden halu sijoittaa KalPaan ja mikäli yleisön kiinnostus säilyy vähintäänkin nykyisellä tasolla on lähtökohdat ensi kaudelle vähintäänkin kohtuulliset,
  mutta maltin säilyttäminen näissä asioissa on tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä.
  Sen nykyjohto näyttäisi omaksuneen erittäin hyvin.
   
 3. crosby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kalapa
  Jos viimeisen kahden matsin näköiset otteet saadaan kannettua tauon yli alkaviin peleihin, niin varmasti yleisöä tulee. Jos joukkue taas alkaa pelaamaan hengettömästi niinkuin tappioputken aikaan, yleisömäärät vähenevät, niin yksinkertaista se on. Eli joukkueen tehdessä parhaansa, ei pitäisi seurajohdonkaan tarvita murehtia yleisömääristä. Ja jos parhaansa tekemällä ei voita, niin pitää pelata vielä paremmin!

  Näkemieni KalPa matsien perusteella tärkein haluamani lisä peliin olisi kiekollinen rohkeus, useampien hyökkääjien kuuluisi uskaltaa haastaa vastustajan pakkeja. Tähän mennessä peleistä jäänyt mieleen lähinnä Kurkan pyörittely. Varsinkin kun joukkuetta kovasti kehutaan taidoista ja nopeudesta, niin monessa matsissa ne ovat kyllä olleet kovin hyvin piilotettu.
   
 4. Bondarev Jäsen

 5. kaksyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  KalPa tiedottaa sivuillaan suunnitelmistaan ulkoisen liiketoimintansa laajentamiseen.

  KalPa ottaa haltuunsa keskustan St1:n entisen myymäläkiinteistön, ja vastaa jatkossa mm. kahvilatoiminnasta, elintarvikemyynnistä, autopesulasta ja veikkausmyyntipisteestä. Samalla, kun tilat siirtyvät KalPan alaisuuteen, voi paikalta ostaa pääsyliput KalPan otteluihin sekä kannattajatuotteet.

  Ensikuulemalta suunnitelmat kuullostavat hyviltä. Myymälä sijaitsee hyvällä liikepaikalla, ja oli jo edellisen haltijansa alaisuudessa ilmeisen kannattava. KalPan mukaantulo avaa myös uusia mahdollisuuksia, eikä urheiluhenkisiä kuppiloitakaan kaupunki ole entuudesta pullollaan.

  Suuria hankintoja KalPa tuskin joutuu tekemään, sillä kiinteistö vaikuttaisi olevan hyvässä kunnossa ja toimintavalmiudessa, joten taloudellinen riski on varmastikin hallittu.

  Mielenkiintoista nähdä, miten tilanne etenee!
   
 6. MS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
  Lainaus:
  Kuinkahan paljon tuollaisen paikan liikevaihto mahtaa olla vuodessa? Paljonkohan KalPa mahtaa paikasta saada tuloja vuodessa? Raumalla on RTK ja jotain vastaavaa pitäisi KalPankin ympärille kehitellä. Siis sellaista tuottavaa toimintaa mistä on merkittävästi hyötyä seuralle. Vaikea sanoa mitä sellainen toiminta voisi olla. Kahvila/veikkausmyyntipiste yms... tuskin tuottaa mitään järkyttävän suuria voittoja.
   
 7. TKO Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  En tiedä RTK:n toimintamallista paljoakaan, mutta KalPan taustalla toimii jo KalPa Invest Oy, joka on mukana asuntokaupassa ja jonka tarkoituksena on haalia seuralle tuloja.

  Käytännön toteutuksesta ja toiminnan tuottavuudesta ei minulla ole tietoa.


  Edit: Löysin vanhan linkin, jossa ainakin hieman valotetaan KalPa Invest Oy:n toimintaa: http://www.kalpa-hockey.fi/verkkolamari/2-2005/9.php
   
 8. Micco! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haluttu muutos
  KalPan taloudellinen tilanne

  KalPan taloudellinen tilanne vain paranee. Kannattaa huomata varsinkin omavaraisuusaste. Nyt pysytään pystyssä, vaikka tehtäisiin tappiotakin tulevaisuudessa.

  Linkki Jatkoajan uutiseen:
  http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=5950
  Linkki kotisivujen uutiseen:
  http://www.kalpa-hockey.fi/KalPa_Hockey_Oy_teki_ennatystuloksen.php

  Tämä oli kyllä hieno uutinen. Nyt on talous tukevalla pohjalla. Missähän tuo joukkueeseen satsaaminen muuten näkyy? :)
   
 9. pekoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tähän olisi kiva kuulla suljettua liigaa vastustavien kommentteja.

  Nythän suurin piirtein joka suunnalta kantautuu positiivisia tulosuutisia. Jos liiga olisi jatkuvasti auki ja KalPakin olisi joutunut elämään putoamispeikon alla, seura ei olisi tehnyt moista voittoa vaan päinvastoin syönyt sen edelliskauden voitonkin moneen kertaan.

  Markkinat ovat kuivat ja nimimiehet maksaa. Kyllä Sonnenbergiin ja siihen vielä haussa olevaan ulkolaiseen uppoaa kummasti perunaa.
   
 10. Cmprs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, HIFK
  Lainaus:
  Todellakin hieno homma, että sentään talouspuoli hoitui viime kaudella hienosti kaikesta huolimatta. Toiminta on kuitenkin mielestäni jopa liian varovaista, ja tästä syystä menopuolelta rahaa jäi käsiin (+ tietysti ne maksamattomat bonarit). Varoja voisi käyttää rohkeammin pelaajahankinnoissa.
  Lainaus:
  Niin, tuon tulevaisuuden vahvistamisen täytynee tarkoittaa lisäpanostuksia huoltoasema -ja vaatemallistopuolella :)

  Vaan eiköhän seurajohto osaa hommansa hoitaa.
   
 11. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Kaksipiippuinen juttuhan se suljettu liiga on, taloudellisesti kannattavaa koska voi myydä kausarit, sponssit ja sitten surffailla mestisinipulla koko kauden. Urheilullisesti taasen ei ehkä se kaikista paras vaihtoehto.
   
 12. Taitavat kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Niin...

  Lainaus:
  Itse en henkilökohtaisesti ole yhtään pahoillaan siitä, että Kalpa teki voittoa reippaat 180.000e, vaikka jäikin kirkkaasti jumboksi em. Mestis-miehillä. Synonyymi tämän kaltaiselle toiminnalle on jatkuvuus ja kaukokatseisuus, joka ei ole Kalpankaan historia huomioon ottaen yhtään huono periaate. Mutta yhtään peliä kaudella 2006-2007 ei ole vielä hävitty, joten ei heitetä luistimia kaivoon, ennenkuin pelit alkaa. Itse ennustan ja ennen kaikkea toivon Kalpan yllättävän tällä kaudella vielä monet epäilijät positiivisilla otteillaan!
   
 13. crosby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kalapa
  Lainaus:
  Sitten et varmaan henkilökohtaisesti käynyt katsomassa pelejä. Synonyymi mestismiehille liigassa on kurja olo joka pelin jälkeen kun on selkeästi huonompi.

  Mielummin nollatili ja tasaisempi kamppailu pelikaanien kanssa kuin voittoa ja katsojille paskaa viihdettä.
   
 14. Taitavat kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Miten sen nyt itse kukin ajattelee

  Lainaus:
  n. 10 kotipeliä tuli käytyä katsomassa, joten olen kyllä täysin tietoinen viime kauden esityksistä. Pointtini olikin siinä, että pitkällä tähtäimellä voittoa tuova toiminta näkyy myös Kalpan tulevien kausien rostereissa. Kun saadaan kasvatettua budjettia ja kehitettyä toimintaa, niin saadaan myös uskottavuutta ja parempia pelaajia. Vai olisiko heti ensimmäisellä liigakaudella ollut parempi hummata talous kuralle parilla kalliilla ulkomaalaisella? Ei pidä repiä pelihousuja, jos nyt on sattunut näkemään muutaman surkean pelin, niin minäkin valitettavasti näin, mutten ole yöuniani menettänyt! Viime kausi pitää unohtaa ja suunnata katse eteenpäin.
   
 15. viza Jäsen

 16. InTheYear2000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mikähän on seuran johdon asettama yleisökeskiarvotavoite tällä kaudella? Onko kenelläkään tietoa?
   
 17. TmiT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  <Your ad here>
  Lainaus:
  Jääkiekkolehdestä katsotun tiedon mukaan 3450/ottelu.
   
 18. theace Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Turun Sanomissa tällainen artikkeli, jossa puidaan liigaseurojen taloutta:

  http://www.turunsanomat.fi/urheilu/?...2,1:0:0:0:0:0:

  Eniten tuossa pisti silmään kommentti KalPan oman pääoman ehtymisestä ja siitä että ei ole enää varaa ottaa yhtään tappioo. Kuvittelin rahatilanteen pikkasen paremmaksi, vaikka viime kaudella tulikin 300 tonnia kuokkaan. Tuo varmasti varovaisuutta pelaajakauppoihin tollanen tilanne. Ei taida nuo KalPan oheistoiminnot olla mitään rahasampoja RTK:n tapaan.

  Positiivista, että katsojia on kuitenkin käynyt viime kautta paremmin, vaikka menestystä ei ole tullutkaan. Jumbona oleminen ei tuota trendiä kuitenkaan kauaa pidä yllä, kato käy ennen pitkää jos ei suunta muutu taaskaan.
   
 19. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Niin milläs muulla ne tappiot kuitataan kuin sillä pääomalla mitä seuralla on?
  Tuo varmasti varovaisuutta, mutta samalla myös järkeä ei lähdetä ostamaan jokaista kaveria mikä vastaan tulee.

  Aivan turha nyt edes verrata noita KalPan oheistoimintoja tuohon RTK:n vastaavaa ei Suomessa ole millään muulla seuralla ja tuskin tulee ikinä olemaan.

  Tällä hetkellä ollaan katsojatavoitteesta reilusti edellä ja vielä on varmoja yleisöpelejä tulossa mm. 2*HIFK, Jokerit ja JYP.
  Lisäksi noita lauantai kotipelejä on ohjelmassa 8 joisssa on vastassa sekä HIFK ja Jokerit, lisäsksi JYP on vastassa itsenäisyyspäivänaattona.
  Noiden pelien ansiosta uskon, että katsojatavoitteeseen päästään tällä kaudella sillä tämän hetken tilanteessa se vaatii vajaata 2900 katsojaa per peli ja nuo kyseiset pelit houkuttelevat huomattavasti enemmän katsojia.
   
 20. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Kokonaisuudessaan tällä kaudella 17 kotipelissä on ollut 57111 katsojaa, joka merkitsee 3359 keskiarvoa per peli.
  Joten loppukauden peleissä pitäisi käydä 2699 katsojaa per peli, jotta päästäisiin kauden tavoitteeseen 3100 katsojaan pelissä.

  Tuon tavoitteen pitäisi nykyisillä otteilla mennä hyppien keikkuen rikki sillä jäljellä on lauantai kotipelit Jokereita, HIFK:ta ja Ässiä vastaan.
  Kuten tunnettua nuo lauantai pelit vetävät enemmän yleisöä kuin arkipelit ja joten varovasti arvioiden semmoiset vähintään 10000 katsojaa olisi noissa kolmessa pelissä.
  Näin ollen kahdeksassa muussa pelissä tulisi olla semmoiset 2460 katsojaa, jotta tuohon 3100 katsojan keskiarvoon koko kaudesta päästään.

  Yleisön puolesta siis tämän kauden osalta näyttää hyvältä ja ainakin alkusyksystä Puijonkadulta kuuluneet uutiset siitä, että yhteistyökumppaneiden osalta olisi jo päästy tavoitteeseen siinä vaiheessa kautta.
  Vielä kun kaukalon puolellakin näyttää nyt valoisammalta kuin pitkään aikaan niin tuskimpa tuo ainakaan negatiivisesti vaikuttaa talouden puolelle.
   
 21. reiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki
  Huomioita

  Luulisi, että KalPan talous on tasapainossa, koska katsojakeskiarvot on ylitetty ja Jokerit-peliinkin taitaa halli tulla täyteen ennakkomyynnin perusteella.
  Lisäksi Strömbergin ja Remstamin sijaan ei ole hankittu ketään, joten palkkarahoja lienee säästynyt.
   
 22. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Taloudesta 07-08

  Ennakko-arvioissa on tiedossa, että pieni hallittu tappio on tulossa tältä kaudelta. Yleisömäärät ylittyivät mutta suuri pelaajaliikenne muuttaa tulosta miinuksen suuntaan.

  Kuitenkin A-junnujen menestys pienentänee tuota tappio-saraketta, varsinkin jos kotipelejä tulee loppuun asti. Eli kotipelejä on vielä tulossa 2-5 ja yleisömäärät ovat mukavassa nousussa. Tosin A-pelit eivät kassaa niin paljon nostata kun lippujen hinnat ovat alhaisemmat ja kausareilla pääsee sisään ilmaiseksi. Joka tapauksessa, A:n menestys auttaa tällekin sarakkeelle.
   
 23. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Päivän SS iso juttu Järästä. Lisäksi KalPa painotteista sivua oli täytetty Pennasen kommenteilla. Korosti ettei junnujen peleillä tulosta paikata paljoakaan.
  Onko kauden saldo enemmänkin miinuksella kuin muutamia kymmeniä tuhansia? Olisiko tietoisesti halunnut korostaa urheilullisen menestymisen tärkeyttä ja jättää talous taka-alalle, kun kommentit oli tyyliin "kuluja näistä peleistä vaan tulee". Luulisi ettei aivan sama ole onko Montussa 287 katsojaa vai "täysitupa".

  Toivottavasti junnut hoitaa sarjan poikki ja päästää kiekkojännärit ansaitulle kesälomalle. Kaikki vaan autoa pesettämään Pelimieheen, saadaan taloutta kuntoon :D
   
 24. jekku Jäsen

  Jos pesuilla meinataan kalpan talous 'pelastaa' niin siinä leikissä menee auton maalipinta puhki ;)
   
 25. muzakian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
  Lainaus:
  Juu.. Ei meidän perintö-corollan pellit kestä, vaikka kuinka on "kylän" pehmein pesu. :)

  Oma arvio olisi, että tappiota tulisi n. 100 000 €. Eikös viime vuonna tullut n. 300 000 € eli siihen nähden kohtuullisesti. Kaikki tämä tietenkin arvailua. Tosin yhteistyösopimuksia on tehty enemmän. Ei tuo loppuun myyty a-junnujenkaan peli kovin paljoa yli 20 000 € tuota kassaan. Mitenkäs se tilikausi nyt yleensä päättyy? Tarkemmat luvut varmaankin tiedotetaan sitten sidosryhmille.