Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPa Hockey Oy:n talous

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Bondarev, 15.11.2005 klo 13.53.

 1. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Ihan hauska haastis, mutta ne tärkeimmät kysymykset jäivät tekemättä:

  - Mitä KalPa aikoo ensi kaudella tehdä, jotta kansa viittii tulla kattomaan nuita pelejä?
  - Onko se sähköpostikysely otettu vakavasti, kuka analysoi ne tulokset (joku ammattilainen vai hude ja toimiston tytöt) ja mitä päätelmiä niistä on tehty johtoportaan sisällä?
   
 2. Theofilus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Anteeksi, että huutelen vieraisiin pöytiin, mutta kun nämä talousasiat jonkin verran kiinnostaa, niin mielenkiinnolla odotan KalPan 2015-2016 talouslukuja. Viime tilikaudelta tuli 500 000 euroa miinusta, vaikka KalPa pelasi puolivälierissä ja sai lipputuloja kolmesta kotiottelusta niissä. Viime kaudella yleisökeskiarvo oli 3441, nyt päättyneellä 3252. En muista paljon kaudella 2014-2015 oli tavoite, mutta tällä kaudella se oli kuulemma 3500 joten aika rankasti alle Kuopiossa jäätiin. Toimitusjohtaja Saksman arvioi vähän aikaa sitten, että tulos jää hieman tappiolliseksi, riippuen toki pelatuista playoff peleistä. Minulla on myös sellainen muistikuva, että Saksman arvioi samalla tavalla viime kauden tilikaudesta, josta tulikin 500 000 euron tappio. Veikkaan, että mikäli budjetoinnissa ei ole yhtään opittu vanhoista virheistä niin tästäkin kaudesta tulee aika rankat talouslukemat Kuopioon. Se totta kai vaikuttaa joukkueen panostamiseen, mutta toisin kuin monella muulla liigapaikkakunnalla, niin Kuopiossa on loistavia junioreita, joten en välttämättä olisi vielä kovin huolissaan kuopiolaisen pääsarjakiekkoilun puolesta.
   
 3. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  En jaksa tässä vitutuksessa nyt enempää tähän raha-asiaan keskittyä, mutta sen verran että yleisömäärän lasku ei näy ihan yhtä radikaalina tuloksessa, sillä lipputulot ilmeisesti on aikalailla viime kauden tasolla. Viime kaudella yleisömäärää buustattiin kampanjoilla, jolloin keskihinta jäi alhaisemmaksi.

  Mutta joo, ei näitä persnettokausia kovin montaa enää kestä. Valitettava kierre tässä on meneillään, kun kaikki merkit viittaavat siihen ettei päätuote ole ensi kaudella yhtään kiinnostavampi kuin tälläkään kaudella.
   
 4. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  Ensi kaudelle tarvitaan ainakin yksi kunnon vetonaula joukkueeseen. Ja ei, se ei tule olemaan Jaakko Rissanen eikä Janne Keränen, vaikka loistavia pelimiehiä ovatkin. Kiiskisellä on sopimus vielä ensi kaudesta kuten myös Hartikaisella (sanonut kyllä tavoitteekseen yhä NHL:n), mutta ehkä Puustinen?
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Puustisella vielä vuosi sopparia IFKn kanssa. Eeku vaan ulosostamaan niin talous kiittää. En loppuunsa edes tiedä olisiko Puustinenkaan edes sitä. Oma poika joo mut ei niin tunnettu kuin tällä palstalla voisi olettaa. 0peliä kuitenkin Liiga jengissä. Ei siinä kävisi todellakin itselleni.

  Ehkäpä olisi aika KalPankin koittaa joskus nuita Usa/Kanada ukkoja. Tosin olihan meillä nytkin Davis.. nojoo. Eiköhä täs käy nii et Kimmo rustaa Lauritzenille +200k 3v pahvin loppu kauden suonenvedosta. Sit tulee ne Jokinen ja Riekkinen ja se o siinä.
   
 6. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  EP:n mukaan Puustisen soppari HIfkin kanssa päättyy tähän kauteen.
   
 7. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Näin itsekin katsoin. Mutta koko Puustinen-juttu oli siis omaa toiveajatteluani. Enkä tiedä riittäisikö Juusokaan "vetonaulaksi".
   
 8. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Joo ehkä pitäisi nyt pysyä poissa täältä, ja varsinkin "vieraiden" puukonkääntelystä, mutta Zorba toi olennaiset jo esille. Takkiin tulee jo entisten lisäksi ja ensikautta en myöskään täällä jaksa nähdä yhtään valoisampana. Kaiken maailman turhakkeisiin/floppeihin todennäköisesti upotetaan rahaa entiseen tapaan ja varsinkin kun entinen valmennus jatkaa, tuskin mikään tulee muuttumaan. Kalpa tulee siis tarjoamaan huippu maalivahtipeliä höystettynä huonolla tehokkuudella myös ensikaudella. Siinäpä sitä hokiviihteen mallia Savosta.

  Jatkon kannalta talouspuolen rypeminen on kyllä todella huolestuttavaa. En tiedä millä helvetin ilmeellä seura noita rästejä hoitelee, muutoin kuin omistajien kukkaroilta. Puhdas arvaus on että tuolla menolla koko liigakiekon tarina Kuopiossa on yhtälailla uhattuna kuin muutamalla muullakin kriisiseuralla.
   
 9. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Joku tuossa aikaisemmin muisteli, että liikevaihto olisi ollut 8 miljoonaa.Osakeyhtiöiden tilinpäätökset ovat julkisia ja finder.fi löytyy perustiedot. 2012/4 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli korkeimmillaan 7,474 miljoonaa, voittoa 136k€. Ainoa voitollinen kausi viimeiseen viiteen vuoteen.

  Mutta tosiaan jonkinlainen ryhtiliike pitäisi nyt tehdä että yleisö löytäisi hallille. Uskon kuitenkin että seuraava kausi on Virran alaisuudessa jonkinlainen välikausi josta koitetaan selvitä hengissä. Mutta mistä sitä tietää mitä ässiä hihasta löytyy.

  Itse muistan että kiinnostus/innostus oli suurimmillaan silloin kun oli pitkän rämpimisen jälkeen tämä joulukalenterihomma. Silloin tuli omia odotuksia kovempia nimiä ja kauden aloitusta toivoi koko kesän. Sahlstedt ja Häppölä olivat silloin todella kovia hankintoja KalPaan ja kruunuksi vielä Kapanen. Mutta pelaaja jonka näkemistä odotin eniten oli Vince Bellissimo. Hutihan siitä tuli, mutta edellisellä kaudella DEL:ssä 55 peliin 31 maalia. Siitä saattoi odottaa vaikka mitä ja ihmiset puhuivat ja spekuloivat. Samanlaisia hakuja kaipailen kovasti.

  Tällaiset haut ovat mielestäni niitä jotka tuovat kiinnostusta ja leviävät puskaradiossa. Muistan vieläkin tämän venäläishankinnan 90-luvulla, olikohan ihan Gorbatshov josta kanssa puhuttiin hallin käytävillä ja muualla. Huhut kertoivat että hänen vierellään Jokiharju näyttää sille että luistimissa on liimaa. En muista pelasiko peliäkään ja mihin homma kaatui mutta keskultelua riitti ja lisäsi huimasti kiinnostusta KalPaa kohtaan. Ei samanlaista puhetta mielestäni synny Puustisista tai edes Kiiskisestä. Pari täsmähankintaa jotka ovat kovaa valuuttaa puskaradiossa kuten Gorbatshov tai Bellissimo. Ja onnistuessaan uusia Sabergioita, Thompsoneita tai Rusnakkeja.
   
 10. Uncle Ben Jäsen

  Linkataan nyt vielä Ylen juttu talousaihetta sivuten, vaikka about samat asiat ovat tainneet jo muualtakin esille käydä.
  KalPan talous kaipaa pitkää pelikevättä | Yle Urheilu | yle.fi

  Lainaus:
  Tämän nyt täytyy onneksi tarkoittaa sitä, että tavoitteena ollut pääsylipun keskihinnan nostaminen on onnistunut. Lippujen hinnoittelussahan luovuttiin kolmen eri kategorian peleistä, kun halvemman kategorian pelit eivät ihmisiä sen kummemmin houkutelleet. Ilmeisen oikea ratkaisu siis. Menopuolihan lienee tällä kaudella pysynyt paremmin kurissa, tai ainakin vaikuttaisi, että esimerkiksi pelaajabudjetista on pidetty hyvin kiinni. Mutta kauden loppuminen tässä vaiheessa tarkoittaa tappiollista kautta, esillä olleiden tietojen perusteella tappion voisi veikkailla asettuvan jonnekin 100 000 -200 000 euron tietämille.
   
 11. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Millos julkistetaan massiiviset tappiot?
   
 12. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Viime vuonna tappiot julkistettiin elokuun lopulla.
   
 13. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Määrittele sana "massiivinen". Rahamiehelle se ei tuommoinen 500 000 euron turska tunnu missään. :-)
   
 14. Big Bear Jäsen

  KalPa TV kertoi kera Huttusen, että tappiota tuli viime kaudelta 375 000 euroa. Liekö massiivinen, ainakin semimassiivinen tappio. Kahteen viime kauteen on tainnut tulla lähes 900 000 euroa tappiota. No, kyllä Sami sen kestää. Jatkakaa vaan puuhastelua.
   
 15. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Hyvin menee. Koukkua ei tarvitse edes tarkistaa, mato on parhaasta päästä ja kalaa tulee :)
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Mitäs tässä on nyt 4 kautee tullu 2 miljoonaa tappiota? Jotain tuossa sivukorvalla kuunnellen mainitsi Saksman jotain 08 vuodesta ja oliko nyt kuilunpohja tj. Sama ratkaisu vedetty ilmeisestin nyttenkin niin kertoo kyllä jengin nykytilasta. Tulevalle kaudelle budjetoitu yleisö KA oli 2500? Luulisi tuon jopa saavuttavan toki 5e halpalipuilla sekin. +70k on tehty ensi kauden tavoitetulokseksi niin melko vetkuli heppu tuntuisi tämä Saksmankin olevan?

  Kyllähän tässä alkaa ihan oikeasti pelottaa että milloin se äyskärinpohjaankin tullut reikä pulputtaa vettä liikaa ja paatti sukeltaa taas todella murheellisesti, ehkä jopa lopullisesti.
   
 17. Kaiuni Alen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
  Mikäli oikein kuulin niin tulevan kauden yleisötavoite olisi 3 250 eli suurin piirtein sama mihin viime kaudella päästiin. Aikaisemmin rima oli laitettu liian korkealle ja turskaa tuli taas, nyt rima on asetettu selkeästi realistisemmalle tasolle eli samanlaisia tappioita ei pitäisi tulla. Ihan järkevää sinänsä, mutta toisaalta sitä haluaisi paremman joukkueen. Realiteetit on kuitenkin kohdattava – toinen vaihtoehto olisi lähteä taas riskillä kauteen liian kalliilla joukkueella.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Yleisötavoite on kohtuullinen mutta täytyy ihmetellä sitä miten tuohon porukkaan on saatu tuhlattua yli 1,8M€ ei se vaan mene mitenkään jakeluun tai sitten siellä maksetaan herroille Timonen, Halonen, Kilpeläinen lähemmäs 200k€ kaudesta ja Rissanen, Keränen, Jokinen porukalle reippaan yli 100k€.
  Joka tietysti tummenman Kapasen joukkueen rakentamisen tietäen on hyvin pitkälti mahdollista ja siihen päälle vielä jollekin Alexander Ruutulle 80k€ kaudesta niin hyvin menee.
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näinhän se valitettavasti menee. Kaikilla menossa viimeinen kallein vuosi soppareista kun Kimmo on keksinyt säästökustannukset nuilla progressiivisilla soppareillaan. Sitten kun tokavikat ja vikat kaudet paukkuvat maksuun niin ihmetellään kun joukkueen runko on kallis. Rissanen Jokinen Keränenkin varmaan ottavat lähelle 150k mitä Halonen ja Timonenkin nauttivat. Veikkaisin Eeron olevan jengin palkkakuningas. Sit siihen päälle nämä Sopaset Ruutut joille on varmaan just tuo 80k menty "ylihintaa" maksamaan. Onneks on Junniloita ja junnuja jotka pelaavat vielä rakkaudesta lajiin meiningillä.

  Ensi kaudeksi voidaan ehkä pitkästä aikaa saada mielenkiintoisia pelaajia kasaan. Mikäli budjetti pysyy edes lähellä tuota 1.8milj. Timonen Junnila lopettanee ja Halosen ura lie stoppaa jo nyt. Myös Eerolla on optiovuosi mutta hän on kyllä jokaisen markan arvoinen. Toki Riikola ja Lukka jne kallistuu kanssa mutta ne korotukset budjetin pitäisi kestää
   
 20. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Kirjoittelin tuossa männä vuosina useastikin tälle palstalle KalPan taloudellisesti tilanteesta. Tässä on lainaus vuonna 2013 tekemästäni tilastoinnista, josta selviää KalPan tehneen kausien 08-09 ja 11-12 välillä voittoa yhteensä hieman alle 700 000 euroa.

  Tämän jälkeen alkoikin sitten tämä nykyinen taloudellinen alamäki, jolle ei tunnu näkyvän loppua. Kuten olemme jo iltapäivälehdistä saaneet lukea, KalPa on kyennyt seuraavan neljän tilikauden aikana keräämään tappioita yhteensä noin 1 900 000 euron edestä. Toisin sanoen pakkasella ollaan viimeisen kahdeksan kauden ajalta kokonaista 1 200 000 euroa. Aika käsittämätön luku!

  Tässähän alkaa takaraivoon hiipiä pelko erään eteläsuomalaisen seuran kohtalon toisinnosta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016 klo 20.33
 21. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Onko mitään tietoo, miten paljon tuo CHL on vienyt rahaa viimekausilla? Varmasti perustajajäsenille liigassa olo maksaa jonkin verran. Tähän kun lisää joukkueen lennättäminen ympäri eurooppaa.
   
 22. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  No ei sen piikkiin nyt noita tappiota voi laittaa, pari reissua jonnekin niin puhutaan muutaman kymppitonnin jutuista ja jos siihen päälle tulee jotain niin olisikohan siinä 100k€ tienoilla ne kulut.
  En muista minkä suomalaisseuran TJ puhui joku vuosi, että CHL:ssä ei tule juuri tuloja mutta mutta eipä juuri tappiotakaan kunhan alkulohkosta pääsee jatkoon, tosin se ei ole KalPalta onnistunut.
   
 23. Pulle Nah Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Palevan Kallo
  Lainaus:
  Joo. Miksi ei siis sijoitettaisi huippuskouttiin ja yritettäisiin tehdä saipat eli perusrunko perunoilla ja 2-5 täsmähankintaa/huippuvahvistusta vuoden soppareilla? Joka vuosi joutuisi tietty tekemään saman homman mutta sitähän varten huippuosaajat ovat.

  Saipassakin tällä kaudella on näitä omia junnuja/muualta tulleita nuoria + omat ikonit (koho) + muutama hyväksi/huipuksi tiedetty pelaaja. Ja aika hyvällä prosentilla on skouttaus onnistunut ja ennenkaikkea taloudellinen tulos plussalla.

  Ja näin budjetin eurot saataisiin käytettyä parhaimpiin ja se olisi oikeanlaisessa suhteessa pelaajan potentiaaliin. Progressiiviset monen vuoden sopparit pois, parille "omalle pojalle" (timonen esim) pitempi soppari.
   
 24. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Kärppien Junno tätä ainakin on sanonut. +/- 0 oli viime vuonna ennen semejä. En kyllä usko, että mitään hirveätä voittoa tuli, vaikka finaalikin pelattiin Raksilassa. Veikkaisin, että puhutaan max. Kymppitonneista.
   
 25. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Ikävä kyllä KalPa on tuhon oma. Imagossa, toimintatavoissa, markkinoinnissa, eikä henkilöstössä ei ole tapahtunut viime kauteen taaskaan mitään muutosta. Yleisöä ei kiinnosta kerta kaikkiaan mikään, mitä KalPa tekee. Jos sivujen luetuin artikkeli on ”piponpostittaja”-Huttusen blogi, niin se kertoo ihan kaiken. Ihmiset haluavat nähdä omin silmin, kuinka syvälle voi sukeltaa. KalPa on jo eräänlainen Johanna Tukiainen.

  Ehkä ”kaikki” menee uusiksi kun Virta nostaa kytkintä, mutta saahan sitä unta nähdä. Mielummin toivoisin tiputusta kerta rysäyksellä, kuin tällaisia hautajaisia, jotka kestävät 5 vuotta.

  No, nautitaan pääsarjakiekosta ja Euroopan Mestaruus Kisa Hommeleista kun vielä voidaan!