Takkaleivinuuniyhdistelmän moittijoille tiedoksi: joulukinkku onnistuu siellä kyllä mainiosti. Tokikaan leipää en lähtisi leipomaan. Mutta kaksi pesällistä puita ja kinkku uuniin. Intuitio sanoi, että kello soimaan 5:20 ja sanoi ihan oikein. Kinkun sisälämpö 78°C, eli lievästi ylikypsä, siis juuri parhaimmillaan. Nestettä poistunut erittäin vähän, tuosta juuri ja juuri tekee kastikkeen joulupöytään.
Painoa kinkulla varmaan vähän alle 10kg, en tarkkaan tiedä kun on työnantajan lahjus. Sai sulaa jääkaapissa 4vrk ja sen jälkeen päivän verran huoneenlämmössä. Maistettu on tosin vasta verkkoon kiinni jääneet roippeet, mutta hyviä olivat ne.
Nyt pitää kuorrutusta varten vaihtaa sähköuuniin. Näyttää tosin siltä, että korppujauho pitää korvata mannaryynillä kun sitä korppujauhoa ei vaan ole. Vaan ei se joulua pilaa. Ja kai sitä pitää niitä neilikoita asentaa siihen koristeeksi. Oli meinaan pentujen suosikkijobi jouluna rakentaa graafisia kuvioita neilikoista kinkun päälle.
Joulua viettämään ovat tulossa tänne myös lapsenlapseni 4v, 3v ja 1kk. Yli 20v tauon jälkeen kylässä käy myös oikea joulupukki. Aika hieno fiilis tämäkin.
Hyvää joulua kaikille.
t. hanu