Joulukinkku

  • 199 482
  • 888

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
11kilon kinkku, pari kiloa karjalanpaistilihoja, kylmäsavulohta pari filettä,neljä laatikkoa olutta, ylsi lonkeroa,kaksi pulloa punaviiniä ja pari lekaa karkeaa viinaa. Siinä hakalilaiset joulueväät.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kannattaako kinkku laittaa uuniin se rasvakerros ylös- vai alaspäin?

Ylös.

Olen nyt paistanut omat kinkut leivinuunissa. Mukavan kokeellista ja opettavaista puuhaa kun lämpötilaan ei voi oikein vaikuttaa paiston aikana ja lämpötila ei pysy tasaisena, vaan laskee koko ajan (tosin vähän mutta kuitenkin). Yhden kinkun laitoin 180-asteiseen uuniin ja otin pois kun uunin lämpö oli 100-astetta. Tuli ehkä paras lopputulos, vaikka mietin olikohan liian kuuma uuni. Karkeasti paistan kaavalla "alkuun n.1,5h, siten 1h per kilo". Yksi huono puoli leivinuunissa on matala uunin suuaukko. Ei mahdu kun n. max 6-kiloinen sisään.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Pikku potkallinen nelikiloinen on ollut nyt puoli tuntia uunissa.

On ensimmäinen itse suolattu kinkku tämä. Joku luomusika käytti sitä vielä kymmenisen päivää sitten kävelyyn.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters

Joo. Kerran kokeilin pienemmällä kinkulla toisin päin, kun joku tv-kokki sitä hehkutti, että nesteet jää silloin paremmin sisään. Ja paskanvitut, kuivaa ja sitkeää siitä tuli. Mulle sopii tuo vanha tapa.

Vähän on orpo olo, kun sitä kinkkua ei nyt tänä jouluna ole, kun olemme reissussa koko joulun. Kyllähän sitä saa syödä ihan omaksi tarpeeksi, mutta kyllä tuossa operaatio kinkussa kaikkine puuhasteluineen se oma viehätyksensä on.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Koska uunini on todella paska, enkä huonona kokkina ja saamattomana laiskimuksena sitä ole kuitenkaan saanut uusituksi niin näinpä päädyin ostamaan aiemminkin huikean hyväksi havaitsemaani valmista juhlakinkkua likimain 4 kg! Halpaa ei tietenkään tämä herkku ollut (lähes 20 euroa/kg), mutta jouluhan on vain kerran vuodessa, minä kokovuotisesti laiska ja hellan uusiminen vielä selvästi kalliimpaa niin miksipä en olisi ratkaissut asiaa näin?
Toki kokemusta on aiemmilta vuosilta monenkokoisista itse paistetuista kinkuista (melko hyvin onnistuneista) ja tänäkin vuonna muutama viikko sitten sellaisen 1. adventin pikkukinkun paistelin, mutta nyt siis vaivattomasti tällä lailla. Hyvää Joulua ja herkullisia kinkutteluja kaikille tänne!
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Toinen 3 kilon kinkuista meni uuniin ja ensimmäinen reilu vartti oli asteet karvan yli 200, jonka jälkeen nesteitä alkoi virtaamaan ja lämpötilan lasku ~110 asteeseen. Nyt on ollut tunnin tunnin verran tuossa ja sisälämpö on 33 astetta. Aika kipakkaan nousee, saas nähdä ehtiikö olla edes kolmea tuntia ennenkuin on 82 sisällä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Tuli aavistuksen suolainen. Tai niin, pintaahan sitä vasta lämpinä vähän veistin eli eiköhän se siitä. Ja jos ei muuten niin pinotagea perään.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Pari tuntia ollut 6 kiloinen nyt uunissa. Tässä menee ilta kivasti Valioliigaa katsoessa ja kinkkua valvoessa.
 

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Tuli tossa paisteltua ekaa kertaa elämässä joululimppuja ja uunin jo ollessa valmiiksi lämpöinen laitoin sisään vajaan seiskakiloisen kaverin. Nyt odotellessa yötä että saisi maistaa kinkkua limpun päällä.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Täällä valvojaiset saavuttavat kohta päätöksen. 8 kiloinen näyttää lukemaa 79 astetta, joten kohta päästään asiaan...

NA
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Vajaa kasikiloinen ollut pari tuntia uunissa. Oli sitkas kaveri sulamaan. Perjantaina jääkaappiin ja tänään oli vielä aamupäivällä aika kohmeessa. Päivä huoneenlämmössä ja uuniin mennessä sisälämpö kymmenen asteen kieppeillä. Olis saanut olla hiukan lämpöisempi. En viitti turhan valvoa moisen kanssa. Kohtapuoliin päätä tyynyyn ja odottelemaan, josko lämpömittarin piippaus herättäisi.
 

Hartnell

Jäsen
Nasu tuli ulos! Ai prkl kun maistuu..ehkä pari tuborgii korostaa makua. Nukkumaan pitäis mennä mutta ehkä vielä koiran kanssa täs ihmetellään maailman menoa.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Dodii, ulkona on... Maku kohdallaan ja liemet säilöttynä, toki leivän kanssa makusteltuna. Nyt aamulla viimeistellään kuorrutuksella ja taas ollaan joulusta selvitty... :-)


NA
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
68 astetta ja nousee. 49ersin peli ehtii kyllä päättymään ennen sika saavuttaa halutun lämpötilan, mutta hätäkö tässä, näin matalassa kaivossa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Vajaa seitsemän tuntia otti ja mittari herätti jouluiseen aamuun. Sisälämpö 82 astetta ja pari astetta nousi vielä uunista poisottamisen jälkeen. Nyt saa rauhassa vetäytyä. Jonkin ajan päästä liemet pois pussista ja kuorrutus päälle. Liemestä sitten kastikkeen pohja. Sekaan sinappia, omenaa, luumua, sipulia, kermaa, ripaus pippuria ja jauhoja suurukseksi tarpeen mukaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
77 astetta oli sisälämpö kun eilen kinkun uunista ulostin ja hyvää on. Pinta on turhan mureaa, kahdella asteella on merkitystä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
JU-MA-LAU-TA miten onnistunut kinkku oli tänä vuonna. Toki makuun "saattoi" vaikuttaa 5 vuorokauden vatsapöpö + kuumeilu ja tämän aikana hyvin vähä syöminen, mutta enpä muista onko koskaan ollut noin maukasta ja hyvin suolattua kinkkua meidän perheen joulupöydässä.

Huomenna uusiks!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En kinkkua sitten tänä Jouluna valmistanut mutta vanhempien versio oli hyvin onnistunut. Olivat jostain hommanneet jopa sellaisen, jossa oli mukavasti silavaakin jäänyt kuoreksi. Erittäin herkullista. Sinappi kruunaa kinkun ja sekin oli omavalmistetta. Sopivan tujua mutta kermaisaa. Kyllä se äiti osaa kokemuksella paistaa ja ilman mittareita.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
7,5 kg tuli valmistettua, hyvää tuli, kamara ylöspäin, uuniin yöksi ja aamulla pois.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tämäkin alkaa lähiviikkoina olla ajankohtainen ketju, joten nostellaanpa ylös. Palstalla on varmasti paljon oululaisia, niin kysäisenpä että mistä tämän alueen palstaveljet ja sisaret yleensä kinkkunsa hankkivat? Tilanne on se, että yksin syön tuota kinkkua joulunpyhät, joten mitään kovin isoa ei ole järkeä ostaa. Saako tältä seudulta mistään sopuhintaan pienempiä kinkkuja itse paistettavaksi, vai onko vaihtoehtona ainoastaan nuo markettien rullat (Atria, HK etc.), mihin ei kannattane sekaantua? Makkarakauppa näkyy myyvän Pöntiön juhlarullaa, tästä kokemuksia? Toinen vaihtoehto olisi hakea aatonaattona jostain 1-2 kiloa valmista, harmaasuolattua kinkkua. Onko esimerkiksi Kauppahallissa minkälaista tarjontaa näiden suhteen? Mistä olette saaneet parhaat valmiit kinkut? Läskiäkin saisi toki olla mukana, mutta se lienee liian rankka toive.

Nälkähän tässä tulee kirjoitellessa ja aattoon on vielä tolkuton matka.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mahtaakohan Viskaalin kauppa myydä kinkkua? Vois sellaista tälle vuotta testata. Muut tarvittavat kuten kalat, mäti yms muut herkut tulee hommattua todennäköisimmin Oulun kauppahallista. Kaveriksi vielä vähän itse pyydettyä hirveä ja avot, kelpaa joulun tulla.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Viskaalin kaupasta saa kinkkua, mutta tarkemmin en tiedä minkälaisia myyvät. Jossain mainoksessa näin vaan maininnan, että kinkkuja voi varata johonkin päivämäärään asti (olisiko ollut 13.12.?). Viskaalin kaupasta voisi kyllä joulupöytään hakea jotain, todella laadukkaita tuotteita ja erinomainen palvelu.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Mites Turun seudun ihmisillä? Mikä olisi tälle vuodelle suosiollisin liike hakea kinkku? Tai aika pitkälle tämä taitaa olla jo mietitty...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös