Mainos

Joulukinkku

  • 202 556
  • 888

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Palataan perusasioiden äärelle, onko jollain heittää kommenttia onko se PRISMAn pakastinaltaasta haettu perinteinen suolattu kinkku luuton tai luullinen hintalaatusuhteeltaan paras? Mitä muita vaihtoehtoja on? Olen kiinnostunut kuulemaan ja ei miellään tuplahintaisia vaihtoehtoja.

Tarkoitus kuitenkin paistaa kunnon mötikkä pienellä lämmöllä läpiyön perinteisessä sähköuunissa.

_
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Palataan perusasioiden äärelle, onko jollain heittää kommenttia onko se PRISMAn pakastinaltaasta haettu perinteinen suolattu kinkku luuton tai luullinen hintalaatusuhteeltaan paras? Mitä muita vaihtoehtoja on? Olen kiinnostunut kuulemaan ja ei miellään tuplahintaisia vaihtoehtoja.
Vaikka en kinkkua koskaan ole heinähattujen kaupasta ostanutkaan, niin melkeinpä uskaltaisin sen olevan sinun spekseilläsi ihan oikea ratkaisu. Olen syönyt Wotkinin kinkkua, tuoresuolattua kinkkua, villisian kinkkua ja silti itsekin suosin ihan normaalia marketin pakastinkinkkua, nimenomaan hintalaatusuhteeltaan parhaana. Ei ole yksikään kinkku jäänyt syömättä, ei suomalainen, sen paremmin kuin tanskalainenkaan.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Onhan täällä jo viritelty aluille vuoden 2014 kinkkukeskustelua. Mites on palstaveljet tänä vuonna? Väsyykö se kinkku kuten @Freddie Freeloader :lla taannoin vai tunkeeko uunista ulos vetinen perusmättö?

Itselläni on pakastimessa Viljapossun juhlakinkku mallia 5.75kg ja seuranaan 2.4kg pikkugines. Tuon reilumman ajattelin ottaa illalla tai huomenna aamulla sulamaan jääkaappiin.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parin vuoden tauon jälkeen olisi tarkoitus hakea ja paistaa taas kinkku. Katsotaan mitä kaupasta löytyy, pari hyvää olutta kylkeen ja joulun alla pääsee valvomaan nasun kypsymistä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otin 8 kilon pakastekinkun jääkaappiin lauantaiaamulla, eilen illalla nosti sen huoneenlämpöön. Nyt kinkkupussiin (2 kpl), kiertoilmauuniin 90 asteeseen ja odottelua n. 12 tuntia, sisälämpötila 75 astetta.

Juuri kävin Länsi-Porin Prisman pakastealtaasta vähän yli 9 kilon potkallisen HK:n viljapossun kinkun hakemassa. Nyt meni suoraan jääkaappiin, aatonaatto aamulla uuniin. Viime vuoteen verrattuna päivä enemmän aikaa sulaa jääkaapissa, muuten vanhat speksit.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Juuri kävin Länsi-Porin Prisman pakastealtaasta vähän yli 9 kilon potkallisen HK:n viljapossun kinkun hakemassa. Nyt meni suoraan jääkaappiin, aatonaatto aamulla uuniin. Viime vuoteen verrattuna päivä enemmän aikaa sulaa jääkaapissa, muuten vanhat speksit.

Samasta altaasta hain omanikin. Aion paistaa kinkun aatonaattona iltapuolesta. Josko huomenna aamulla ottaisi kinkun jääkaappiin ja sitten tiistai aamulla huoneenlämpöön. Siihen jäisi sitten vajaa 3 vrk 5.75kg kinkun sulamiseen.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Prismasta tuli poistettua 7,8kg pakaste-Snellman tällä kertaa. 4,39 taisi olla kilohinta, ei tullut hintavertailua suoritettua kyllä lainkaan. Oli isoin tälläkertaa sielä altaassa. Atriaa, Snelmannia lähinnä olivat hankkineet, loput oli pikkukinkkuja ja pieni nurkkaus Pajuniemen riistohintaluomuja. Pyhien jälkeen saa sit kinkku numero kakkosen hakea sulamaan. Isompi porukka aikuista väkeä kun on saapunut joulunviettoon niin ykköskinkku menee pyhinä. Väliviikolla voi sit kokkailla muuta jouluista safkaa ja lähempänä uuttavuotta sitten kinkku numero kakkonen uuniin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän reilu 9kg kinkku käyty eilen pakkasesta kellariin rauhassa sulamaan. Maanantaina myöhään illalla sisälle. Tiistaina aamusta uuniin ja iltasella kuorutukset ja takasin kellariin. Aattona sitten syödään ekat viipaleet. Kuorrutus perus sinappi ja korppujauho. Neilikat työnnän ennemmin vaikka tuon toisen porsaan peräsuoleen...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Meille tulee noin 8 kilon tuorekinkku. Ei mitään pakasteita vastaan mutta onhan tuore aina tuore.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jääkaapissa köllöttelee 11,7 kg:n kinkku mallia tuoresuolattu. Vanhalla kaavalla paistelen. Lämpiämään aatonaattona siinä iltapäivän aikaan. Kun sisälämpötila on kymmenisen astetta sitten illalla 110C uuniin ja digitaalimittari kiinni lihaan. Aamulla kinku ulos, kun sisälämpö on 80 C luokkaa. Hetken päästä nahka pois ja vaimon tekemään kunnollista, sopivan tujua joulusinappia reilu kerros pintaan kera korppujauhon.

Uuni sillä välin 220-250 asteiseksi ja pintaan sopiva väri. Kinkku ulos jäähtymään ja iltapäivän lopulla sen kimppun iskeekin sitten 8-9 nälkäistä aikusita.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tuosta lihapalasta riittää juuri sopivasti Tapanina leivän päälle. Ja normaalisti tällä menetelmällä kinkusta poistuu paistossa todella niukasti nestettä. Lopputulos on sopivan murea ja mehukas yhtäaikaa.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä kertaa tarttui mukaan 4,3 kilon tuoresuolattu sika. Siitä syö kaksi henkilöä ihan tarpeeksi, etenkin kun ei olla edes kotona juuri laisinkaan jouluna. Tiistaiaamuna uuniin, ja vähän jouluolutta odotellessa. Kinkun paistaminen ja odotus sen valmistumisesta on koko joulun parhaita hetkiä. Tykkään mureasta ja ylikypsästä, joten possu pois uunista kun mittari näyttää 83 astetta tai yli.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Auttakee.

Ensimmäistä kertaa minulla on työmaana tuoresuolattu ja luulla varustettu sian perse. Murhernani on se, että kinkku ei ole verkossa, kuten aiemmat paistamani kinkut ovat olleet. Pitääkö sitä sitoa jotenkin, vai lyönkö sellaisenaan ritilälle? Painoa sillä on noin 4 kg.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Aijjumalauta! Kauppias perkele! Tuli se tuorekinkku ostettua. Kun täällä periferiassa asutaan, se piti erikseen tilata. Noh, kinkkua ostettaessa ensimmäinen shokki oli siinä kun kinkkua maksaessa hinta olikin hieman päälle 70 euroa! Kun kinkku oli noin 7 kiloinen, kilohinta oli rapea 10 euroa. Kun sitten kinkku nostettiin kotona kassista pois pöydälle, siinä oli jo valmiiksi hinta joka oli huonosti kuulakärkikynällä yritetty sutata. Merkitty hinta oli hieman päälle 20 euroa eli kauppias veti välistä sen 50 euroa! Aika röyhkeetä!
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Aijjumalauta! Kauppias perkele! Tuli se tuorekinkku ostettua. Kun täällä periferiassa asutaan, se piti erikseen tilata. Noh, kinkkua ostettaessa ensimmäinen shokki oli siinä kun kinkkua maksaessa hinta olikin hieman päälle 70 euroa! Kun kinkku oli noin 7 kiloinen, kilohinta oli rapea 10 euroa. Kun sitten kinkku nostettiin kotona kassista pois pöydälle, siinä oli jo valmiiksi hinta joka oli huonosti kuulakärkikynällä yritetty sutata. Merkitty hinta oli hieman päälle 20 euroa eli kauppias veti välistä sen 50 euroa! Aika röyhkeetä!

Kyllähän kinkkujen hinnat täällä pk-seudullakin missä kilpailua on aika laajalla skaalalla 3,99 - 9,99 €/kg ja sitten vielä luomut siitäkin kalliimpia.
Pakasteet tietty halvimpia mutta ihan normihinta hk/atrian isolle kinkulle on se noin 50€. Itsekin maksoin tuoreesta jota ei ollut pakastettu sen noin 7kg x 7€/kg.

_
 
Aijjumalauta! Kauppias perkele! Tuli se tuorekinkku ostettua. Kun täällä periferiassa asutaan, se piti erikseen tilata. Noh, kinkkua ostettaessa ensimmäinen shokki oli siinä kun kinkkua maksaessa hinta olikin hieman päälle 70 euroa! Kun kinkku oli noin 7 kiloinen, kilohinta oli rapea 10 euroa. Kun sitten kinkku nostettiin kotona kassista pois pöydälle, siinä oli jo valmiiksi hinta joka oli huonosti kuulakärkikynällä yritetty sutata. Merkitty hinta oli hieman päälle 20 euroa eli kauppias veti välistä sen 50 euroa! Aika röyhkeetä!

Niin olisko tuo kinkkuun merkitty hinta ostohinta, ja kauppias on laittanut päälle oman katteensa. Ei 10€/kg:sta kusetusta saa tekemälläkään. Reilu pari kymppiä tuoreesta 7 kg kinkusta ei kuulosta normaalilta, ostohintanakin todella halpa.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mukavuudenhaluisena ostin lauantaina S-Marketin pakastealtaasta Atrian viljapossusta tehdyn viiden kilon juhlakinkun.

Mutta ei kun potsia kypsyttelemään! Tässä oma reseptini:

- Uuni 120 astetta. Aamulla sika uuniin. Paistaja pistää vanhan Torinon kisojen Venäjä- Suomi välierän koneeseen ja maistelee hillitysti Glenfiddichiä ja fiilistelee päivätirsat nukuttuaan kinkun paistoajan (n.6,5h)loppuun. Sinappi-korppujauho pintaan. Kovassa kuumuudessa (250 astetta) väriä kinkkuun. Sitten illemmalla voi koemaistaa porsasta kylmän kaljan kanssa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Taloudesta löytyy jatkuvalämmitteinen leivinuuni. Sillä ajattelin kinkun paistella. Uuniin mahtuu vain 5 kg kinkku, eli juuri saa aattoillaksi syömiset.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Koska uunini on todella paska, enkä huonona kokkina ja saamattomana laiskimuksena sitä ole kuitenkaan saanut uusituksi niin näinpä päädyin ostamaan aiemminkin huikean hyväksi havaitsemaani valmista juhlakinkkua likimain 4 kg! Halpaa ei tietenkään tämä herkku ollut (lähes 20 euroa/kg), mutta jouluhan on vain kerran vuodessa, minä kokovuotisesti laiska ja hellan uusiminen vielä selvästi kalliimpaa niin miksipä en olisi ratkaissut asiaa näin?
Toki kokemusta on aiemmilta vuosilta monenkokoisista itse paistetuista kinkuista (melko hyvin onnistuneista) ja tänäkin vuonna muutama viikko sitten sellaisen 1. adventin pikkukinkun paistelin, mutta nyt siis vaivattomasti tällä lailla. Hyvää Joulua ja herkullisia kinkutteluja kaikille tänne!

Ja eikun sama uusiksi tänäkin vuonna, kaikilta osin!
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Viime jouluna olimme reissussa, joten kinkkua ei ollut ja olihan se lopulta vähän perseestä. Nyt on virhe korjattu ja 12 kilonen kunkku odottaa lämpiämässä keittiössä. Noin kymmenen aikaan laitan uuniin ja taisto alkakoon. Expendables kolmosta täytyy kattella siinä sivussa ja muuta puuhastelua.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Onko mestarit kuorrutelleet kinkkujaan dijon kokojyvä -sinapilla? Ajattelin tuon tuoresuolatun juhlakinkun voidella tällä kertaa Dijonilla. Idea tuli ruokakaupan esitteestä..
Vähän heikko oli valikoima näissä kinkuissa kun tänään poikkesin hakemassa, pakastetta löytyy kyllä pilvin pimein mutta tuoreet oli aika vähissä. Noh, kainaloon eksyi hiukan vajaa vitonen, kai se riittää kun aaton aattona käristellään perinteisesti pappalassa ja oma kinkku eksyy uuniin vasta aattona.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vittu. Kun tutkin tuota kinkkua nyt vähän paremmin, niin ei tainnut ihan valioyksilöä osua kohdalle. Vähän repaleiselle vaikuttaa ja sulatessa levinnyt normaalia enemmän. No, oli miten oli, niin uuniin menee ja pessimisti ei pety.

Minä säästäisin nuo dijonit ja muut hifistelysinapit siihen tärkeimpään eli siihen kinkkusiivun päälle sitten. Minulle kelpaa huntuvärkiksi ihan tavallinen sinappi, jota hieman tuunaan lirauksella öljyä, hotsaucea, grilli ja paprikamausteella, pippurilla, lorauksella kahvia ja Jaloviinaa. Mutta kukin tyylillään, sanoi Matikaisen Penttikin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Juuri meni vajaan seitsemän kilon sika uuniin. Puoli tuntia paistellaan kovemmalla lämmöllä ja sen jälkeen lasketaan lämpö sataan asteeseen. 75 asteiseksi tuo olisi tarkoitus paistella ja kuorrutus sitten dijon-sinapilla sekä korppujauhoilla. Saas nähdä kuinka äijän tässä vielä käy.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Perkele, mitä säätämistä! Niin erikoinen yksilö kyseessä, että meni arpomiseksi miten päin tuon kinkun uuniin laitan. Yleensä toki kamara ylöspäin, mutta tässä oli tuo kamarakin jotenkin vituillaan ja luu oli melkein heti siinä alla, joten en nyt sen läskin poiston jälkeen ala luuta hunnuttamaan. Joten herkkupuolen laitoin ylöspäin ja "suojasin" pekonilla tuon lihaosaston, ettei kuivu kasaan. Todella erikoinen tapaus, saas nähdä mitä siitä tulee. Pistin heti pienillä lämmöillä menemään, aamusella sitten pitäisi olla valmista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perkele, mitä säätämistä!... Pistin heti pienillä lämmöillä menemään, aamusella sitten pitäisi olla valmista.

En halua manata, mutta jotenkin kuulostaa siltä, että saattaa mennä vituiksi.. nyt en tarkoita sinun tekemisiäsi, vaan sitä tosiasiaa, että mainitsit kinkun olevan "muotopuoli"... toisin sanoen vaikea arvioida, miten tämä kyttyräselkä sitten reagoi siihen normi reseptiisi.

Hyvä juttu on se, että aamulla on vasta 23.päivä, eli vielä ehtii hankkimaan uuden mikäli menee pieleen. Mitä en toki tietenkään toivo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös