Pottakameli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- JYP
5,5 kiloinen potkaton juhlakinkku menee uuniin tuossa puolenyön maissa, on sitten aamulla valmis. Sitä ennen pitäisi pistää bataattilaatiko yöksi imeltymiskuntoon ja muutakin puuhaa riittää, huhhu.
Ihan hyvää tulee. Oma, 8,5 kg kinkku on nyt ollut seitsemän tuntia uunissa 80 asteen kiertoilmauunissa, sisälämpö tällä hetkellä 64 astetta, 75 on tavoite.
Onkohan näiden isojen peruskinkkujen suolaisuuksissa eroja?
Mitä mieltä kinkun mehukkuudesta ajatellen suolaisuutta, jääkö mehukkaisiin kinkkuihin aina reippaasti suolaa. Itse olen yleensä nämä isot jötkäleet paistellut alle satasessa 7-10 tuntia ja ilman pussia. Nestettähän poistuu aika paljon mutta ei ole meikäläistä haitannut kun mureammasta pidän.
Ajatuksena että voisi olla vieläkin vähemmän suolaista ja sitten kastike paistoliemestä jatkettuna voi tuoda suolaisuutta kylkeen sitä halutessa.
_