Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerforward#7, 30.08.2014 klo 21.41.

 1. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Tietysti. Toki täytyy vetää sanoja pois, kun tuli hankittua kausikortti jo ennen Kurrin kuvioita, joten kun on maksettu ja rahaa ei pois saa, niin kyllä mut siellä näkee. Teboililla en tankkaa, mutta en muuallakaan. Autoa kun ei ole.
   
 2. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eli täällä pitää sitten hyväksyä se tosiasia, että Jokerit on Venäläinen seura ja venäläisiä ei saa kehua. Anteeksi kun olen käynyt ja käyn edelleen tuossa maassa ja tervehdin venäläisiä.
  Meitä kannattajia siis vedettiin linssiin koskien Jokereiden omistajuus kysymyksiä
  Kurri on venäläisten juoksupoika jne.
  Mitä pakotteisiin tulee, niin Sm-Liiigahan voisi näyttää tässä mallia ja olla tiennäyttäjä ja evätä kaikilta Venäläisiltä pelaajilta pakotteisiin vedoten pelioikeuden Liigassa.
   
 3. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Yleisesti ottaen varmasti menee noin. Mutta oletko oikeasti sitä mieltä, että esimerkiksi PSG:n ja Man Cityn tapauksissa seuran hankinta omistukseen ja ylipäätään toiminta on liiketaloudellisilla perusteilla tehtyä?
   
 4. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Onko joku media/toimittaja kysynyt Kurrilta tai Nordisk Nickeliltä miksi yhtiö osti 40% jääkiekkoseurasta? Aidosti kiinnostaisi tietää, mikä on "virallinen" selitys omistukselle. Onko esim @Cobol nähnyt tähän otettavan jossain kantaa?
   
 5. Olen missanut täysin Korhosen valheelliset puheet, joista täällä on mainittu jo useaan otteseen. TJ ei vain voi kertoa kaikkea (eikä edes ole tarvettakaan) vaikka kuinka tivataan mutta mitä konkreettista hän on julkisuudessa valehdellut? Vati on kyllä mennyt nurin, median paineessa lähinnä.... Korhonen on kuitenkin ammattijohtaja ja nyt on tilalle saatu aputyttö TJ:ksi ja Kurri joka ei erota depitiä kreditistä. Tosin kummankaan heistä ei edes tarvitsekaan erottaa kun päätökset tehdään ihan muualla. Ja Teemua on huhuiltu myös ruotuun mutta mitä ihmettä Teemu tekisi, siis korvausta vastaan kun hänelläkin on kokemusta vain kiekkojen keräilystä?
   
 6. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Minkälainen on suhtautumisesi Turkish Airlinesiin HIFK:n pääsponsorina? Joko olet hylännyt seurasi ja peleissä käymisen, koska keräävät merkittävästi rahaa Erdoganin soft power-järjestelmästä toiminnan pyörittämiseksi? Erdoganin johtamia ihmisoikeusrikkomuksia ei tarvinne perustella sen enempää. Onko sinulla ongelma tuon asian kanssa ja toimit periaatteesi mukaisesti myös tuossa tapauksessa?
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Sivusta sen verran, että keskimääräinen KHL-ajan täysien tilikausien nettotulos on ollut noin -14 miljoonaa euroa.

  Lainaus:
  Jo vain. Maikkarin haastattelussa Kurri kertoi, että onneksi löytyi osaava kumppani, jonka kanssa kehitetään sekä urheilullista että taloudellista puolta.
   
  Beukeboom tykkää tästä.
 8. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Joni Hautojärvi kommentoi asiaa Twitterissä.

  Laajentaminen ja menossa mukana on melko lievä ilmaisu, kun ostivat koko joukkueesta 40%.
   
  Cobol tykkää tästä.
 9. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Emoyhtiö vain nostaa tuon verran vähemmän osinkoja Harjavallalta ja asia on kuitattu. Ei tarvita rahaa Venäjältä yhtään edelleenkään ja teknisesti Jokerit saa rahoituksen Suomesta. Kaikki ajattelevat toki ymmärtävät, että Jokerit jatkaa Venäläisten talutusnuorassa.

  Omistuskuvio mahdollistaa muunlaisen tuen, kun sponsorirahana summat olisivat olleet kestämättömiä ja varmasti vähintään verottaja olisi näihin puuttunut ja kyllä nuo naapuritkin rahan päälle ymmärtävät.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin se menee ja todettakoon sekin, että teknisesti Jokerit ei ole koskaan saanut rahaa Venäjältä pl. KHL:n tuet. Timchenkon ja kumppaneiden rahat tulivat veroparatiiseista. Ja Timchenkolla ja Roman Rotenbergilla on Suomen passit.

  Ei ole mitään nähtävää.
   
  Migron, -Ville- & vetti tykkäävät tästä.
 11. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Jokaisella olkoon oma mielipiteensä mutta itselläni on tästä hommasta tällä hetkellä aika hyvä kutina. Jos rahaa alkaisi valumaan pelaajabudjettiin tulevina kausina edes hieman enemmän, olisi mahdollista nähdä entistä laadukkaampi joukkue jolla olisi entistä paremmat mahdollisuudet edetä keväällä pitkälle. Eiköhän tästä hyvä tule. Ja jos ei tule niin eletään sitten sen kanssa.
   
 12. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Sitä virallista saadaan odottaa pitkään. Joku setä Venäjältä sanoi ”ostakaa” ja ostivat. Ja kiireen vilkkaa yhtiöjärjestykseen muutos, saadaan lain mukainen toiminta.
   
 13. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Kyllä. Kädet selän taakse sidottuna. Nyt kun on molemmat kädet vapaana, nuo lukemat voivat olla historiaa.

  Tämän takia nyt nukutun yön jälkeen ihmetyttää tää helvetinmoinen hässäkkä. Annetaan nyt aikaa kehittää sitä toimintaa. Parhaassa tapauksessahan Harjavalta on vuoden/kahden päästä vain se normaali osaomistaja ilman miljoonien pumppaamista.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Vaikka toki ulkopuolisena tarkkailen asiaa sivusta, niin hieman kyllä hämmästyttää nämä ihmettelyt, että mikä tässä nyt meni muka vikaan? Eikö tää ole ihan päivän selvä asia? Jostain käsittämättömästä syystä Jari Kurri meni heittämään, että jatkossa Jokerit olisi täysin irti venäläisestä rahasta. Toki tuo voi olla vain amatöörimäinen virhe, juuri aloittaneelta toimarilta, mutta osui kyllä ilmeisesti pahaan paikkaan. Jokerit kannattajilla on ollut tässä enemmän tai vähemmän "vaikeeta" jo neljä vuotta ja sitten annetaan lupaus, joka sellaisenaan herättää aivan vääränlaisia odotuksia. Joo, teknisesti Harjavalta on "suomalainen" firma, mutta sen omistaa 100% venäläiset. Aivan samalla tavalla Timchenko ja Rotenberg ovat Suomen kansalaisia, mutta varmaan hyvin harva Jokerit kannattaja näki heidät suomalaisina, eli kyllä tässä suuresti ihmetyttää, että miten tämän kuviteltiin menevän edes Jokerit kannattajille läpi (puhumattakaan muista suomalaisista)? Ja miksi tuollaiseen suuntaan edes haluttiin lähteä? Miksi piti sanoa, että tulevaisuudessa olisivat täysin irti venäläisestä rahasta? Jos se olisi jäänyt sanomatta, niin paljolta harmilta ja turhilta odotuksilta olisi vältytty.

  Sitten täällä on haluttu verrata Ässiä Jokereihin, kun saavat sponsorirahaa samasta lähteestä ja ihmetelty, että onko rahan määrä se, joka tekee autuaaksi. Ei tietenkään sellaisenaan, mutta herra jestas nyt sentään. Jos nimimerkki @V-G- kertomat luvut viestissä #1055 pitävät ollenkaan paikkaansa, niin kyllähän 30 miljoonan vuosittaisista voitoista helposti sponsoroi paikallista seuraa mahdollisesti viisi numeroisella summalla ilman, että siinä on mitään suurempaa ihmeteltävää. Sitten jos tuo sama lafka, samoilla voitoilla alkaa kaatamaan toiseen jääkiekkoseuraan tyyliin kolmanneksen voitoistaan vuosittain, niin saattaahan se herättää kysymyksiä.
   
 15. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  @sämpylä89 Saat olla uskossasi vahvaa, ei siinä mitään. Tosin @Cobol ja @JPL ovat selittäneet mistä ne rahat tulee. Ei ne hyväntekeväisyyttä ole.
   
  ss74 ja -Ville- tykkäävät tästä.
 16. Filari Jäsen

  Lainaus:

  Siis sulla on mielikuva, että tästä saadaan jotenkin voittoisa bisnes nyt kun ei ole kahta pakotekaveria hyysäämässä rahaa sisään? Tai vähemmän tappiota tuottava. Yltiöpositiivisena voisi ajatella ehkä kahden miljoonan kiristämistä tappiosta pois.
   
 17. tumba17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit jo vuodesta 1971
  Lainaus:
  Harjavallan toimitusjohtaja tuossa twitterissä totesi, että laajensivat toimintaa Jokereiden kanssa. Tämähän on ihan loogista, että kaivosyritys omistaa myös urheilujengin, synergiaetuja voidaan näiden kahden toimialan väliltä löytää vaikka kuinka, kuten esim.......?. Onkohan ko. firman yhtiöjärjestyksessä maininta, että toimialaan kuuluu mm. jääkiekkoilu?
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Missä vaiheessa Jokereiden saamat tv-tulot ovat nousseet 4 miljoonaan? Eivätkö tv-tulot ole perinteisesti tulleet KHL:n jakamina seuroille? Eli onko KHL lopettanut välikätenä toimimisen vai mitä tässä on tapahtunut?

  Osaako @sämpylä89 avata?
   
 19. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  KHL pitää Jokereista kiinni, kuin Venäjä Krimistä. Jokerit tuntuu olevan pieni pelinappula Itä-länsi valtapelissä, jolla on taloudellista kokoaan paljon isompi merkitys pelureille. Taustalla on kaasuputkea, Putinia, Trumpin pakotteita yms.

  Miksi kuitenkin Jokerit ja Kurri lähtivät tähän "suomalaisuus" leikkiin? Imagon nosto, kannattajien haaliminen ja pakotteiden kierto lienee asialistan kärjessä, mutta toteutus ei vakuuta. Suomalainen imago sai heti ison särön ja taustalla on vahva epäily uusien rahoittajien todellisista intresseistä.

  Normaalissa yritystoiminnassa 40% ostaminen vahvasti tappiolla olevasta firmasta on huonoa bisnestä. Väkisinkin tässä tulee mieleen eräänlainen "kummisetä" tyyppinen toiminta. Siinä tärkeintä on pitää ketjun yläpää tyytyväisenä tai muuten voi joutua isoihin ongelmiin ja bisnekset mennä kiville. Kurrin tapauksessa isoin vaikutin tuntuu olevan raha. 40% myynti taisi tuoda Kurille mukavan tilin.
   
 20. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Jos ei löydy, niin hyvin nopeasti löytyy. Ainakin tukeminen.
   
 21. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
 22. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Toistaiseksi emme ole nähneet mainitsemiesi kaltaisten seurojen huomattavien omistussuhteiden muutoksia poliittisiinkaan motiiveihin perustuen. En tarkoita, ettei myös tällaista voisi tapahtua tulevaisuudessa, mutta tarvittavat pääomat ovat sitä suuruusluokkaa, että vain harvalla valtiollisella toimijalla on tähän sekä mahdollisuus että intressi.

  Mainitsemiesi brändiarvoltaan ykköskategorian jalkapalloseurojen omistamisessa ostajaa on todennäköisesti kiinnostanut mahdollisuus ostaa yhdelle tuotemerkille massiivista näkyvyyttä, myydä hieman pienempää näkyvyyttä kalliilla muille, ja kolmanneksi huolehtia brändin arvosta siten, että seuran arvo mielellään nousee tulevaisuudessa. Jälkimmäinen on olennaista, koska seuraomistuksia hankitaan harvemmin strategisesti pysyvään omistukseen. Seuran voi myös myydä toiselle rahakkaalle taholle, mielellään jopa voitolla, kun agendalla ollut esim. lentoyhtiön saattaminen haluttuun markkina-asemaan on riittävän hyvin onnistunut. Tällainen toiminta lähtee mitä suurimmassa liiketaloudellisista perusteista, kun taas Putinin käskyläisten toiminnalle on vaikea löytää muita kuin poliittisia motiiveja.
   
 23. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Olisiko tässä muuten taustalla isompikin konserni? Konsernin kautta olisi mahdollista kuitata tappioita verotuksessa.
   
 24. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Miten Venäläiset jääkiekkoilijat liittyvät tähän asiaan mitenkään? Miksi Liigan pitäisi evätä pelioikeudet ihmisiltä, jotka eivät ole vastuussa muuta kuin jääkiekon pelaamisesta työnantajalleen?
   
 25. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Alright, ajattelinkin että tuota on kysytty. Vastaus toki jättää sijaa tulkinnalle.