Tuli testattua Henri Alenin Fiasco? by Ultima tuossa viikonloppuna. Oli erittäin, erittäin hyvä kokemus. Söimme tryffelimenun, joka sisälsi tartar-pihvin valkosipuliemulsiolla ja raastetulla tryffelillä, tryffelipastan, pääruoaksi paistettua kuhaa, fenkolia, munakoisoa, tryffelikastiketta ja tryffeliä sekä taatelikakun ja mascarpone-gelaton. Paras annos oli tuo tryffelipasta. Se oli aivan taivaallisen hyvä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Otin ruokien kanssa prestige-viinipaketin enkä kyllä kadu sitä päätöstä yhtään. Aivan helevetin hyvät viinit, toinen toistaan huikeammat. Olisi pitänyt pyytää lista paperille koska enää en muista mitä ne olivat. Toisaalta eipä mulla varmaan niihin varaa olisi kuitenkaan kun pitäisi Italiasta lähteä pullokaupalla tilaamaan.
Jos jotain rakentavaa kritiikkiä pitää antaa, niin ehkä jälkkäri ei ollut samalla tasolla suolaisten ruokien kanssa ja menu olisi voinut olla pidempi. Tyypillinen toinen pääruoka olisi toisaalta tehnyt menusta liiankin täyttävän, sillä nytkin meinasi tulla ähky.
Joka tapauksessa aivan erityisen laadukas ilta tuli vietettyä ja kirsikka kakun päälle siitä, että avokeittiössä hääri itse mestari Alen toivottelemassa vieraita tervetulleiksi.
Ps. Ysibaarin Pollo Limonello on edelleen hyvä. Testasin eilen.