Jatkoajan ravintolaopas

  • 566 109
  • 2 606

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heippa
Onko suosituksia mistä saisi hyvää lounasta sektorilla Hakaniemi/Kallio?
Tullut testattua jo Hua Dun loistava buffet ja Luigin pizzat. Molemmat kyllä ollut erittäin hyviä. Mihin sitä seuraavaksi lähtee suosituksia ?
Factory Hämeentie jos haluaa perinteistä kotiruokaa. Torstaisin lettupäivä, jolloin saa kyllä koko päivän kalorit helposti
Tukkutorin Kala, jos pitää kalasta. Todella hyviä kalaruokia
Raiku, perinteistä kotiruokaa, perjantaisin itse tehtyjä lihapullia
Onda, lähi-itä ja pohjois-afrikkalaisempia makuja yleensä. Hipsteripaikka, mutta ruoka on todella hyvää.
Sushi Forest. Sushibuffa edullisempi kuin Hua Du ja parempaa sushia. Ei kiinalaista ruokaa.
Pihka Lintulahti, perinteisempi lounasravintola, mutta premiumina. Erittäin hyvä ruoka myös.
Via Tribunali Kallio, napolilaisen pizzan klassikkopaikka auki myös lounasaikaan

Alueella tullut työskenneltyä kohta 20 vuotta. Näistä Raiku on tainnut selviytyä koko tuon ajan. Nykyään harvemmin paikan päällä kun etäilen.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Heippa
Onko suosituksia mistä saisi hyvää lounasta sektorilla Hakaniemi/Kallio?
Tullut testattua jo Hua Dun loistava buffet ja Luigin pizzat. Molemmat kyllä ollut erittäin hyviä. Mihin sitä seuraavaksi lähtee suosituksia ?
Klassinen kotiruokalounas ja hyvä sellainen löytyy Ravintola Oivasta. Myös Siltasen kanssa samassa yhteydessä oleva Onda toimittaa. Jahans, Onda tuossa mainittiinkin, mutta täältä pisteet myös Raikulle.

Edit: Huhtikuussa Ondan uusi osoite löytyy Porthaninkatu 4:stä, kertoo fb.
 
Viimeksi muokattu:

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Kiitoksia kovasti suosituksista.
Pakko sanoa että kyllä täältä Hakaniemi / Kallio sektorilta löytyy paljon päteviä ruokapaikkoja. Pitää katsoa jos sitä lähtisi viikonloppuna ihan perheen kanssa vielä johonkin ruokailee.

Kiitos vinkeistä
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Kiitoksia kovasti suosituksista.
Pakko sanoa että kyllä täältä Hakaniemi / Kallio sektorilta löytyy paljon päteviä ruokapaikkoja. Pitää katsoa jos sitä lähtisi viikonloppuna ihan perheen kanssa vielä johonkin ruokailee.

Kiitos vinkeistä
Ja jos haluaa todellista ulkoruokintaa, niin Kurvista löytyy vielä perinteinen nakkikioski, eli legendaarinen Sörkän Grilli. Siellä kun nautti makkaraperunat alueen värikkään asujaimiston seassa, niin voi tuntea todellista urbaania pöhinää.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Factory Hämeentie jos haluaa perinteistä kotiruokaa. Torstaisin lettupäivä, jolloin saa kyllä koko päivän kalorit helposti
Tukkutorin Kala, jos pitää kalasta. Todella hyviä kalaruokia
Raiku, perinteistä kotiruokaa, perjantaisin itse tehtyjä lihapullia
Onda, lähi-itä ja pohjois-afrikkalaisempia makuja yleensä. Hipsteripaikka, mutta ruoka on todella hyvää.
Sushi Forest. Sushibuffa edullisempi kuin Hua Du ja parempaa sushia. Ei kiinalaista ruokaa.
Pihka Lintulahti, perinteisempi lounasravintola, mutta premiumina. Erittäin hyvä ruoka myös.
Via Tribunali Kallio, napolilaisen pizzan klassikkopaikka auki myös lounasaikaan

Alueella tullut työskenneltyä kohta 20 vuotta. Näistä Raiku on tainnut selviytyä koko tuon ajan. Nykyään harvemmin paikan päällä kun etäilen.
Pihkaa voin kompata lämpimästi eli ruuan taso oli korkealla ainakin silloin kun exä oli siellä vielä kokkailemassa. Pitäsköhän itekkkin käydä tsekkaamassa nykytaso...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Jeffrey

Jäsen
Ravintola Le Ankka Helsinkin Ullanlinnassa huvilakadulla testattu ja hyväksi, jopa erinomaiseksi havaittu.

Keittimestari Ilkka Lääverin puolisonsa kanssa noin 1,5 vuotta sitten perustettu ravintola oli kaikilta puolin hyvä kokemus. Yrittäjäpariskunta hankki itselleen ravintolan perinteisestä liiketilasta, jossa on aikaisemmin toiminut Sasu Saukkosen ravintolat Chef & Sommelier ja viimeiseksi tähtitetty Ora. Lääverin nimi ei ehkä ole kaikille niin tuttu, mutta hänen cv:stä löytyy pitkältä ajalta listaus Suomen parhaista ravintoloista, kuten Emo, Olo ja Chez Dominique.

Liiketila itsessään on ruokailutilamainen ja melkein kuin osa asuntoa. Puitteet ja ympäristö tuovat heti kättelyssä melkoisen annoksen romantiikkaa, varsinkin jos tällaisen jugendromantiikan perään tunteita kokee. Ravintolan ruoka on pyrkii yhdistämään ranskalaisen gastronomian ja suomalaiset raaka-aineet. Mukavasti jo listalta on luettavista mistä minkäkin annoksen pääraaka-aine on, ja viinilistalta löytyy kotimaiset helmet Valamosta.

Heti kun ravintolatilaan astelee, tulee erilaiseen todellisuuteen. Tässä todellisuudessa on melko helppo rentoutua ystävällisen henkilökunnan kanssa. Kalusteet ja astiastot ovat kerätty kotimaisista aarteista, ja ainakin tällaiselle jonkin asteiselle kotimaisen lasin keräilijälle Arabian perinteiset astiastot tuovat mukavan tunteen asettua pöytään. Mikäs sen parempi kuin nauttia keittiön tervehdys Arabian munakupista.

Ravintola tarjoaa ainoastaan 3 ja 4 ruokalajin menuita, mutta menuun saa itse rakentaa aina kolmesta annoksesta per kulloinkin vuorossa oleva annos - 4 ruokalajin menun väliruokaan vaihtoehtoja oli vain kaksi. Menulle on olemassa alkaen hinta, joka sitten mahdollisesti nousee annoksen mukaan, esimerkiksi loppilaisesta wagyu tartarista sai maksaa ekstraa.

Meidän pöytään alkupalaksi kannettiin Puruveden muikunmädillä kruunattu perunaohukainen ja tämä mainittu wagyu tartar. Tartar oli hyvä ja klassinen, mutta tällä kertaa muikunmäti tyhjensi pöydän ja vei voitoin kaikin tuomaripistein. Yksinkertaisen loistava alkupala.

Meille kannettiin pöytään kolmen ruokalajin menu, joten väliruuan sijaan siirryimme suoraan pääruokaan. Tällä kertaa emme päässeet maistelemaan useampaa annosta molempien valittua valkohäntäpeuran mustaherukka-madeirakastikkeella. Pääruoka monesti jää alkuruuan varjoon, mutta tällä kertaa pääruoka oli menun ehdoton hitti vaikka jo muikunmäti sai raadilta tähtiä hipovan pistemäärän. Jos nyt jotain negatiivista pitää antaa niin annoksen sivusalaatti koettiin hieman turhana ja lisue perunapyree turhan samankaltaisena elementtinä kuin lautaselta löytynyt sipulipyree. Varsinkin pääruoka-annoksena kuitenkin ihan ehdotonta eliittiä varsinkin hinta-laatu huomioiden.

Jälkiruuaksi pääsimme taas maistelemaan eri annoksia, kun perinteinen toscakakku vaniljajäätelöllä ja suklaamousse minttujäätelöllä löysivät tiensä pöytään. Näistä molemmat todettiin hyväksi, mutta jälkimmäinen vei voiton. Meillä monasti kuitenkin jälkiruuat jäävät parhaimmillaankin "ihan hyvä" kategoriaan, ja niin tälläkin kertaa.

Kokonaisuudessaan menu oli kuitenkin todella hyvä ja lisäpisteet vielä siitä, että kaikki annokset olivat varsin raikkaita kaikin puolin. Ehkä sen suurimman kritiikin ravintolalle voi antaa vessapuolen asioista. Kunnollisena poikana kävin pesemässä kädet ennen ruokailua ja ravintolan saippua oli niin voimakastuoksuista, että hyvä kun ruokaa sen sivusta haistoin. Enkä edes ole hajuille herkkä.

Hintaa kokonaisuudelle tuli molemmille shampanja ja punaviini lasien, sekä henkilökunnan 10% tipin jälkeen karvan alle 100 euroa per henkilö. Omaan makuun tämä menee hinta-laatusuhteelta sinne kärkipaikoille ja jäi sellainen olo että he haluavat meidät vielä uudelleen käymään. Käyttösuosituksena pienehköön ravintolaan on treffit tai muu suht rauhallinen kanssakäyminen. Ravintolalta löytyy tosin myös kabinetti johon voisin itse kuvitella meneväni niiden kovaäänisten kaverin kanssa vähintään 6-7 hengen porukalla.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Palstaveli @Vaakuna kyseli kokemuksia perinteikkäästä ravintolasta 5 penniä. Vaikka peli meni miten meni, näimme ainakin presidentin livenä (hän oli isänsä seurassa kuten minä ja poikani.)

Myös ravintola oli juuri sitä mitä odotettiin. Ruoka oli hyvää, mutta ei mitään gourmeeta.

Sitten viime käynnistä ruokapuoli oli laajentunut myös alakertaan. Se toi tiettyä levottomuutta, mutta näköala Mannerheimintielle oli plussaa.

Itse otin sisäfileetä, mikä oli juuri niin hyvää kuin käytännössä aina (eipä sitä yleensä pilata kuin yli paistamalla, mitä ei tapahtunut). Isäni pannu oli ilmeisesti lievä pettymys. Hän odotti jotain pyttipannu -tyylistä, mutta tässä perunaa oli vähän ja kroketteina. Maku oli käsittääkseni hyvä, mutta odotus oli selvästi täyteläisempään annokseen. Tyytymättömin oli lapsi - mutta se johtui puhtaasti perunamuusin ja lihapullien puolukkahillokontaminaatiosta. Ensi kerralla kokonaan ilman puolukkahilloa...

Palvelu oli erinomaista, mikä jätti hyvän jälkimaun. Pyynnöt huomioitiin nopeasti, ja kaikki väistämätön lapsiperhesäätäminen jaksettiin sietää, vaikka kello oli paljon ja ravintola täyttymässä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös