Jatkoajan ravintolaopas

  • 533 528
  • 2 507

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Välttelisin Mamma Mariaa. Yliarvostetuin ravintola mitä tiedän. Vihannekset tulevat pakastimen pusseista ja sienet säilykkeitä näin esimerkkinä.

Muut yllä mainitut kyllä ok, ei Lahdesta parempaakaan löydy. Lahden Siipiravintola hyvä jos tykkää wingseistä. Taivaanranta on ihan jees, vaikka menu antaa odottaa parempaakin. Social burger joint hampurilaisia. Royal Gurkha on perushyvä nepalilainen.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos kommenteista! Selvittelen vähän menuita ja annan vaikka illalla raportin valinnastani.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Buttenhoff on varmaan laadukkain, mutta myös kallis. Käytiin kesällä Bistro Torissa, joka oli ihan hyvä. Lisäksi keskustasta löytyy Rosso ja Valtionhotellin ravintola, mutta en voi suositella kumpaakaan.

Imatran kylpylän läheltä löytyy Ravintola Nuotta, loistava kalaravintola, mutta on ymmärtääkseni vain kesällä auki.

Kuohu on hyvällä säällä kiva oluelle. Legendaarisin pubi taitaa olla entinen Vuoksenvahti, olisko nykyään nimeltään Pub Vahti.
Kiitokset, tuo Nuotta olisi mennyt ehdottomasti kokeiluun, mutta oli eilen viimeistä päivää auki.

Tämä vaikutti myös ihan lupaavalta riippuen toki, mitä sattuu tarjolla olemaan. Jostain syystä alkuperäiseen viestiini rajasin ruokapaikat päivälliseen, mutta lounastakin todennäköisesti kaipaan.

 

Morgoth

Jäsen
Palace tekisi mieli myös terstata, mutta onhan tuo sen verran tyyris setti, että täytyy odottaa sopivaa hetkeä.

Käytiin vaimon kanssa Palacessa ja aivan törkeän kallishan se on, mutta mielestäni aivan ylivoimainen Suomessa tällä hetkellä tuossa skenessä. Sen jälkeen, kun Chez Dominique lopetti niin kahden tähden arvoista ravintolaa ei Suomessa ole ollut ja mielestäni Palace on vähintään samaa tasoa ellei jopa parempi. Selvästi kahden tähden arvoinen paikka tai mielestäni ihan eri tasolla verrattuna esim. Finjäveliin tai Oloon. Käsittämätön elämys ja tarjoilu oli tietysti fine dining -tyyliä, mutta kuitenkin melko rentoa. Ruuasta ei voi sanoa muuta kuin että ihan uskomattoman hyvää. Plussaa erityisesti siitä, että kokit toivat ruuan pyötään (toki Olossakin näin) ja viimeistelivät sen siinä sekä toki kertoilivat tarkkaan mitä kaikkea siinä on. Pääruuan (tällä kertaa ankkaa) toi jopa itse keittiömestari Eero Vottonen, joka varmaan tällä hetkellä Suomen parhaimpia ellei jopa paras keittiömestari.

Tossa puolentoista vuoden sisään on tullut käytyä myös Finjävelissä sekä Olossa. Finjävelistä tykkäsin myös kovasti ja hintakin kohtuullisempi. Olosta en taas ihan tiedä. En tykänyt sisätilasta ja ruuasta osa oli loistavaa ja osa ei sitten niin. Toki pari hutia Finjävelissäkin tuli.

Neljä Michelin-tähti ravintolaa olisi kokematta Helsingissä. Osaako joku kertoa niistä jotain tai suositella? Tietysti ton Palacen jälkeen tuli olo, että jos fine diningiä haluaa niin kannattaako "huonompaa" edes mennä.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Neljä Michelin-tähti ravintolaa olisi kokematta Helsingissä. Osaako joku kertoa niistä jotain tai suositella? Tietysti ton Palacen jälkeen tuli olo, että jos fine diningiä haluaa niin kannattaako "huonompaa" edes mennä.
Demo on hyvä, mutta jos sinne menee Palacen jälkeen dinnerille, niin eihän se miltään tunnu. Ei tuntunut Savoynkaan jälkeen.

Ja mitä Michelin-tähtiin tulee, niin eivät ne ihan aina mätsää. Vottonen todellakin ansaitsisi toisen tähden. Samoin se, ettei Savoylla ole tähteä on aivan täysin käsittämätöntä. Itse nostan Helena Puolakan Suomen kaikkien aikojen parhaaksi keittiömestariksi, vieläpä suht selkeällä marginaalilla. Vottonen, Terävä, Tuominen ja Välimäki tulevat sitten seuraavina. Savoyn taso on tällä hetkellä aivan huiman hyvä, ja palvelu on tähtitieteellisen hulppeaa.

Kuitenkin se kaikkein ihmeellisin asia korjaantui muutamia päiviä sitten: Noma sai kolmannen tähtensä. Kyseessä on maailman paras ja gastronomian suunnan kannalta tärkein ravintola ilman minkäänlaisia vastaväitteitä. Koko ravintolamaailma ihmetteli vuosia, miten on mahdollista, ettei Michelin-raati ymmärrä kyseessä olevan täysin poikkeuksellisen laadukas paikka. Onhan se tietysti myös epätavallisen tyyris, kun illallinen voi helposti kustantaa tonnin per henkilö, mutta silti.

Ja kun puhutaan kovista suomalaisnimistä, niin kansainvälisesti se kaikkein huikein on tietysti Toni Toivanen, joka työskentelee Noman testikeittiössä. Pitää olla aivan sanoinkuvailemattoman kova tyyppi, että tuonne pääsee. Toni on.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ainiin. Inaria en ole päässyt itse testaamaan, mutta muutama varsin asiantunteva kaverini on sanonut, että se tulee saamaan toisen tähden ennen Palacea. Hurjan kuuloinen väite tietysti, mutta kertonee jotain Inarin tasosta. Toinen tähti tässä jaossa oli mahdotonta jo siksikin, että Inari oli koronan takia niin pitkään kiinni. Itse aion mennä illalliselle sinne vaimon kanssa jahka saadaan hänestä ensin vauva maailmaan jne. Eli ehkä esim. ensi kesänä sitten.

Ping @Morgoth
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Nyt kun näistä huippurafloista on puhetta, niin 20-vuotispäivää olisi vaimon kanssa tarkoitus juhlistaa ensi keväänä varsinaisena pelipäivänä kera hotellin ja ravintelin. Oma ajatelmani veisi meidät johonkin Helsingin vähän uniikimpaan hotelliin, sieltä fine diningin pariin ja mahdollisesti teatteriin tai konserttiin, riippuen tarjonnasta. Ehkä julkean kysyä tässä ainakin hotelleista myös, erinomainen aamiainen on laadukkaan huoneen lisäksi vaatimuksena. Laadukkuus voi syntyä luksuksesta tahi uniikista tyylistä yhtälailla. Ravintoloista kiinnostaisi Finnjävel ja Inari, mutta tuo Palace nousi nyt edellisten viestien myötä mukaan. Toki hinnat siellä ovat sen verran suolaiset, että saa nyt nähdä.

Edit. Inari ei hinnoiltaan Palacelle juuri häviä näköjään. Ehkä se on sitten Finnjävel, jossa safkan päälle saa viinit samaan hintaan kuin em. paikoissa pelkät ruoat.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse en oikein ole koskaan taas ymmärtänyt Savoyn hienoutta. Hyvä, laadukas ravintola, muttei mitään niiiiiiin superia. Miljöö lähinnä hieno. Ja onhan se komeaa, että listalla on ollut näihin vuosiin asti Helsingin olympialaisten ajan annoksia.

Palace toki nykyisellään ylivoimainen fiinipuolella, mutta sitten on tasaisempaa.
 

Morgoth

Jäsen
Ainiin. Inaria en ole päässyt itse testaamaan, mutta muutama varsin asiantunteva kaverini on sanonut, että se tulee saamaan toisen tähden ennen Palacea. Hurjan kuuloinen väite tietysti, mutta kertonee jotain Inarin tasosta. Toinen tähti tässä jaossa oli mahdotonta jo siksikin, että Inari oli koronan takia niin pitkään kiinni. Itse aion mennä illalliselle sinne vaimon kanssa jahka saadaan hänestä ensin vauva maailmaan jne. Eli ehkä esim. ensi kesänä sitten.

Savoyhin on pitänyt mennä varmaan viimeiset 20 vuotta, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Nyt paikka ilmeisesti saanut nostetta Puolakasta ja hinnat ainakin Inariin/Palaceen nähden maltilliset. Inari vaikuttaa mielenkiintoiselta. Laita ihmeessä raporttia, jos jossakin vaiheessa käyt siellä. Hinnat vain valitettavasti Palace tason ja voin kuvitella, että nuosevat mikäli toisen tähden jompikumpi tai molemmat saavat. Pitää keväällä taas katsoa mihin menisi seuraavaksi mahdollisesti.

Noma olisi ehdoton kokemus. Joskus 3-4 vuotta sitten yritettiin varata pyötää, mutta se tuntui mahdottomalta ja lopulta loppui kiinnostus. Samaten oli Hestonin The Fat Duckin kanssa aikoinaan. Itselleni "kovin" ravintola kokemus oli joskus 8 vuotta sitten New Yorkissa Eleven Madison Park, joka ainakin siihen aikaan oli TOP-10 listalla ja myöhemmin valittu parhaimmaksikin. Harmi että jossakin vaiheessa mulla oli menu tallella, mutta hukkunut jonnekin papereiden sekaan. Samalla reisulla tuli käytyä jossakin toisessakin kolmen tähden paikassa, mutta siellä kolme tähteä oli tullut kyllä jollakin muualla ansioilla kuin ruualla ja tarjoilulla. Pariissa taas oli kiva Joel Robuchonin paikka, jos istuttiin ikäänkuin baaritiskillä. Silloin se taisi olla kahden tähden paikka ja nyt yhden, mutta selittyy varmaan että itse mestari kuoli muutama vuosi sitten. Taisi Hans Välimäkikin jo valittaa aikoinaan, että muutamissa maissa tähtiä saa kenties huomattavasti heppoisimmin perustein kuin pohjoisempana.

Olisihan se mukava kierrellä ulkomaalaisia paikkoja, mutta ei rahat kyllä riitä siihen hommaa. elBuli olisi ollut ehdoton kokemus silloin joskus, mutta eihän sinnekään saanut pyötää ikinä varattua. Siellähän myös Rene on ollut opissa joskus kauan sitten.

Keväällä/kesällä olisi tarkoitus käydä Münchenissa, joten jos jollakin omakohtaisia kokemuksia fine dining-ravintoloista alueelle niin mielenkiinnolla kuuntelen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Morgoth

Jäsen
Ehkä julkean kysyä tässä ainakin hotelleista myös, erinomainen aamiainen on laadukkaan huoneen lisäksi vaatimuksena. Laadukkuus voi syntyä luksuksesta tahi uniikista tyylistä yhtälailla.

Julkean vastata. Ainakin Kämp tarjoaa noita kaikkia sekä Hotel Haven on vähän modernimpi, joka on myös saman norjalaisen luxus-turskan omistama hotelli. Lilla Roberts on myös kiva. Tuossa järjestyksessä. Tosin kaikki vähän kalliita, mutta jos jotain suurempaa juhlistaa niin miksei sitten vähän parempaa.

Ihan perushotelli, mutta joka on uskomattoman hienossa talossa on Scandic Grand Central, joka siis Helsingin Rautatieasemalla, VRn entisessä pääkonttorissa. Voisi vituttaa olla VRllä töissä ja nykyään olla jossakin kämäisessä Pasilassa, kun vaihtoehtona on ollut tuo. No, toki tilat eivät kauan käytännöllisesti nykypäivän tarpeisiin tuolla ole, mutta talo on hieno.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Julkean vastata. Ainakin Kämp tarjoaa noita kaikkia sekä Hotel Haven on vähän modernimpi, joka on myös saman norjalaisen luxus-turskan omistama hotelli. Lilla Roberts on myös kiva. Tuossa järjestyksessä. Tosin kaikki vähän kalliita, mutta jos jotain suurempaa juhlistaa niin miksei sitten vähän parempaa.

Ihan perushotelli, mutta joka on uskomattoman hienossa talossa on Scandic Grand Central, joka siis Helsingin Rautatieasemalla, VRn entisessä pääkonttorissa. Voisi vituttaa olla VRllä töissä ja nykyään olla jossakin kämäisessä Pasilassa, kun vaihtoehtona on ollut tuo. No, toki tilat eivät kauan käytännöllisesti nykypäivän tarpeisiin tuolla ole, mutta talo on hieno.
Sopivasti poimit 3/4, joita eilen juuri kiikaroin. Tuo Grand Central olisi kiva kokeilla nimenomaan rakennuksen vuoksi, mutta Scandicit epäilyttävät lähtökohtaisesti. Vahviten tyrkyllä olisi Kämpistä jokin suht perushuone tai sitten Lilla Robertsista pykälän päivitetympi. Havenia en tosiaan ole tutkinut tarkemmin, mutta ehkä otan sille aikaa myös. Varmaan näissä kaikissa Kämp Collectionin paikoissa on ihan kelvollinen aamiainen, voisin kuvitella.
 
Suosikkijoukkue
HPK
@sampio Tsekkaa myös St.George

Georgesta olen kuullut pelkkää hyvää ja hotellin ravintolaakin on kehuttu.

@sampio muistaakseni U14 Hotellissa oli ihan hauska erikoisuus, aamupala tarjoillaan 14:00 asti, eli ihan hyvä jos illallinen vähän venähtää niin ei tarvitse aikaisin herätä.

Hesari teki tovi sitten aika kattavan hotelliarvostelun muutamasta kiinnostavasta paikasta. En tiedä onko miten maksumuurin takana.

 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onko missään stadin ruokaravintoloissa livemusaa tai edes jonkun verran panostettu musaan? En puhu juottoloista, vaan ravintoloista missä voisi syödä ja jatkaa pikkutunneille joraillen. Vanha ei jaksa nuorten yökerhoja, jokin ravinteli hyvällä musakattauksella toimisi edelleen.
Aikoinaan ysäriltä jäi mieleen Planet Hollywood, ei mikään ruokailuelämys mutta tapa että tietyssä kellonajassa korjataan pöydät tanssilattialta sivuun oli mun mielestä toimiva ja saattaisi toimia edelleen.

Nykyään tunnelmaltaan toimivin ja missä voi syödäkin on mulle Storyville.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko missään stadin ruokaravintoloissa livemusaa tai edes jonkun verran panostettu musaan? En puhu juottoloista, vaan ravintoloista missä voisi syödä ja jatkaa pikkutunneille joraillen. Vanha ei jaksa nuorten yökerhoja, jokin ravinteli hyvällä musakattauksella toimisi edelleen.
Juttutupa tuli ensimmäisenä mieleen. Nopea vilkaisu sivustolle näytti, että maanantaisin ja lauantaisin on soittoa. Joskus oli useamminkin, mutta Rytmihäiriö- ja Ghettoklubi näyttäisivät (koronan takia?) olevan tauolla:

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Juttutupa tuli ensimmäisenä mieleen. Nopea vilkaisu sivustolle näytti, että maanantaisin ja lauantaisin on soittoa. Joskus oli useamminkin, mutta Rytmihäiriö- ja Ghettoklubi näyttäisivät (koronan takia?) olevan tauolla:

Totta, tuolla on tullut joskus tullut katsottua useampiakin kotimaisia artisteja. Asiallinen paikka ja hyvä että toimii edelleen. Muistan jotain jazz-/blues-bändejä sekä jonkun tasokkaan Zappa-tribuutin. Ruokapuolellakin on hyvin perinteikäs lista ollut kautta aikojen, maksaa ja muikkuja ainakin listalla.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä ravintolasta Helsingin keskusta-alueella sais kohtuuhintaan hyvää pihviä?
Hyvä kysymys, yllättävän haastavaa löytää. Yksi klassikko on Eliten Tauno Palon sipulipihvi, maksaa kolmekymppiä, onko se enää kohtuuhintainen? Ja onko edes keskusta-aluetta.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mistä ravintolasta Helsingin keskusta-alueella sais kohtuuhintaan hyvää pihviä?

Toimisiko Goodwin Steakhouse etelärannassa? Muutama vuosi sitten kävin viimeksi ja silloin ainakin hinta-laatusuhde oli ihan jees.

Palvelu siellä on aina ollut vähän outoa (ei siis huonoa vaan outoa..), mutta johtuu lähinnä virolaisesta henkilökunnasta.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kohtuuhintainen pihvi alkaa olla Helsingissä vähän haastava käsite. Jokaisen paikan pippuripihvi maksaa nykyään käytännössä ainakin sen 30 €. Sitten tietysti kaikista pizzeriasta saat "grillipihvin" 15 euron pintaan. Näiden väliin ei kauheasti asetu mitään sellaista, minkä vuoksi kannattaisi lähteä joku paikka erikseen kokemaan. Itse ehkä menisin nyt laatu edellä "kerran tämän kärsii" -ajatuksella. Eli jos pihville lähtee, niin lähtee sitten isosti ja pihistää jostakin muusta. Pihvihenkisistä liharuoista kokeilemisen arvoinen on ainakin ravintola Lehtovaaran Cœur de filet Provençale 1952. Ei kannata turhaan tilata alkuruokaa tuon kanssa, joten voi perustella varsin suolaista hintaa sillä, että samalla "säästää" sen 10-16 euroa.

Amigolla oli joskus erittäin hyvä pihvimaine, onko joku käynyt lähiaikoina tarkistamassa nykykunnon?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Amigolla oli joskus erittäin hyvä pihvimaine, onko joku käynyt lähiaikoina tarkistamassa nykykunnon?
Ei, koska se on ollut kiinni putkirempan takia jo vaikka kuinka pitkään. Ja nyt se muuttaa Tehtaankadulta Aleksille siihen samaan sisäpihaan jossa on jotain Santa Fetä tai muuta vastaavaa. Viimeksi kävin 2018 ja silloin ensimmäinen sisäfilepihvi oli läpikypsä, mutta toisella yrittämällä saivat medium-miinukseksi.

Olen ennenkin maininnut täällä, mutta Viikinkiravintola Harald on yllättävän hyvä - despite appearances. Siellä on muutamia pihviannoksia tullut syötyä ja pesee saman hintaiset kilpailijansa helposti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kuitenkin se kaikkein ihmeellisin asia korjaantui muutamia päiviä sitten: Noma sai kolmannen tähtensä. Kyseessä on maailman paras ja gastronomian suunnan kannalta tärkein ravintola ilman minkäänlaisia vastaväitteitä.
Tuossa äsken valittiin taas maailman 50 parasta ravintolaa. Voittajaksi valikoitui, heh, Noma. Ei kyllä yllättänyt, mutta hienoa silti, eikä vähiten siksi, että tuollahan on töissä tuttuja. Onnittelut vaan Tonille (ja Petralle)! Ja toki muillekin. Rene Redzepiä voinee verrata jo Alain Ducassen kaltaisiin legendoihin ja hän lienee helposti merkittävin keittiömestari koko maailmassa juuri nyt.

Köpikselle samalla kiva kaksoisvoitto, kun kakkossija meni Geraniumille. Tukholman Franzen oli kuudes ja Oslon Maaemokin mahtui 50 parhaan joukkoon. Helsingillä on tässä vielä aika paljon saavutettavaa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
BasBas tuli testattua ja en kiireiltäni ehtinyt kommentoimaan. Mielestäni hinta-laatu suhteeltaan todella hyvä ja paikan rentous teki illasta myös todella miellyttävän kun ei ole tullut käytyä kunnon ravintolassa viimeiseen kahteen vuoteen.

Täydet menut viineineen + alkudrinkit kustansi kahdelta aika tasan 200 euroa. Viinit olivat loistavia. Ruoka laadukasta, mutta ei tajunnan räjäyttävää. Creme Brule oli parempaa kuin mitä sain Pariisissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen käytiin taloyhtiön hallituksen kokouksen merkeissä Kakolanmäen vanhaan Lääninvankilaan tehdyn hotellin ravintola Rubenissa. Oltiin vaimon kanssa samassa paikassa pari viikkoa sitten ja kontrasti tähän käyntiin oli aika järkyttävä.
Eka kerralla perjantai-iltana käydessämme homma meni kaikin puolin hyvin. Tarjoilu oli sujuvaa, viinit ja ruoka hyviä. Eilen sen sijaan lähes kaikki mahdollinen meni perseelleen. Ensinnäkin isännöitsijälle pitkä miinus, kun ei ollut tajunnut varata kabinettia, vaan jouduttiin puimaan taloyhtiön asioita salin puolen hälinässä. Eihän siellä mitään salaisuuksia puhuttu, mutta mukavampi olis ollu pitää kokousta omassa rauhassa.
Tiistai-illaksi ravintolassa oli yllättävän paljon väkeä, mihin ei selvästikään oltu varauduttu. Kaksi ihmistä yritti hoitaa koko salin tarjoilun, mikä johti törkeän pitkiin odotusaikoihin. Juomien saaminen kesti koko illan luvattoman kauan, tilauksesta alkuruokien pöytään saamiseen meni tunnin verran ja pääruokaa odoteltiin kolmisen varttia. Alkuruokana ankka ei ollu yhtään mun makuun ja pääruokana tarjoiltu peura oli kaikilla lähes kylmää. Siinä vaiheessa oli jo sen verran nälkä ja tatti otsassa, ettei viittiny pistää ruokaa takas keittiöön, vaiks kaikki perusteet siihen olis ollu. Jälkiruokaa ei jääty edes odottelemaan. Ei tietenkään ollu näiden kahden tarjoilijan vika, mutta hyvin huono kuva ravintolasta jäi. Viinit oli onneks tälläkin kertaa hyviä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Osaakos kukaan sushin suuri ystävä (oletan että täälläkin niitä on) sanoa, missä PK-seudulla on hyviä sushipaikkoja, mielellään buffet-tyylisiä? Oma kantapaikkani on syystä tai toisestani lopettanut koronan aikana, mikä on suuri harmi. Aika tarkka olen siitä, missä raakaa kalaa syön, joten laadun täytyisi olla hyvä mielellään. Perseestä kyllä, Autotalossa Makuja-nimisessä buffassa sai syödä 12 eurolla miinus opiskelija-alennus niin paljon kuin napa veti, ja kyllä se usein vetikin aika runsaasti. Laatu täyttä priimaa (tuoretta ja raikasta). Muualla en ole sushia syönyt toistaiseksi mutta nyt on pakko löytää joku kohde johon mennä pitkästä aikaa. Otetaan mielipiteitä ja ehdotuksia ilomielin vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös