Jatkoajan leffakerho

  • 2 336 373
  • 12 066

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli nyt vihdoin käytyä katsomassa tuo Scottin Prometheus ja varsin mutkikkaat mietteet jätti. Olihan se visuaaliselta anniltaan ja tunnelmaltaan varsin painostava. Ihan parhaiden Alieneiden tasolle ei päästä, mutta ei se toisaalta kaukanakaan ollut. Eikä tuossa ollut mitään yhtä tiettyä uhkaa, mitä olisi koko ajan pitänyt odottaa. Itse tarina nyt olisi voinut tosiaan olla monisyisempikin, mutta se, että asioita ei juuri selitelty eikä ne saanu mitään selitystä ei sinänsä haitannut. Ihan ulalla asioistahan ne tutkijatkin olivat, eikä tienneet miksi mitäkin tapahtui ja mistä syystä. Sellaista sokean uskon ja kuvitelmien varassa menemistä, jolloin totuus on jotain ihan muuta kuin ensialkuun odotti.

Mielestäni näyttelijäkaarti toimi ihan hyvin, Rapace ja Fassbender etunenässä hoiti ruutunsa hyvin. Osa hahmoista nyt oli melkoisia arkkityyppejä, mutta sellaisihan ne nyt oli Alieneissakin ja monessa muussakin rymistelyssä. Ei se sen ihmeempää ole.

Äksöniä oli perinteisimmillään onneksi varsin vähän ja tunnelma sai tilaa. En tiedä mikä viimeinen silaus tästä puuttui, että se olisi räjäyttänyt täysin tajunnan, mutta näilläkin eväin kyllä varsin positiivinen kokemus ja pitkästä aikaa mielenkiintoinen avaruussäikyttely. Kaipa tuohon jatkoa jossain vaiheessa on tulossa sitten.

Ei se nyt rahan hukkaa ollut käydä tuo katsomassa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tuo Prometheus on minunkin katselulistalla ja kovana Alien fanina on pakko nähdä se. Ei se ihan paska voi olla kun IMDb näyttää 7.6.

Katsoin eilen Titaanien taistelu (Clash of the Titans) ja aluksi ihmettelin leffan K-12 leimaa mutta kyllähän se nopeasti selvisi kun leffa muuttui niin seikkailuksi. Olihan tuo HD-versio varsin näyttävä mutta leffa oli jotenkin niin lapsellinen ja epäuskottava joten ei jatkoon! Arvosana vain 5-6.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Katsoin eilen Titaanien taistelu (Clash of the Titans) ja aluksi ihmettelin leffan K-12 leimaa mutta kyllähän se nopeasti selvisi kun leffa muuttui niin seikkailuksi. Olihan tuo HD-versio varsin näyttävä mutta leffa oli jotenkin niin lapsellinen ja epäuskottava joten ei jatkoon! Arvosana vain 5-6.
Itse taas tykkäsin tuosta, mutta jatko-osa Wrath of the Titans oli taas sitten ihan kuraa. ´

Mutta tuli katsottua juuri äsken tuo Amazing Spider-Man ja pakko sanoa, että potentiaalia tässä saagassa on paljon enemmän kuin edellisessä. Ensinnäkin Tobey Maguirea ei jaksanut yhtään. Mutta aika samoihin virheisiin tämäkin aloitus sortui kuin edelliset hämikset. Eli typerät loput ja jotenkin hätäiseltä vaikutti.

Nyt kuitenkin oli ihan hyvät näyttelijävalinnat, ainut mikä edellisessä hämiksessä oli parempaa niin oli aivan loistavasti roolinsa vetänyt J.Jonah Jameson. Tässä saagassa kaveria ei vielä ollut, mutta saattaa olla että tulee seuraaviin osiin. Emma Stone taas peittosi Kirsten Dunstin 100-0.

Huvittavaa oli että edellisissä osissa Connorsia oltiin alustettu se kolme leffaa ja oli tulossa neloseen, mutta projekti menikin yllättäen jäihin. Nyt onneksi oli mukana. Ja tässä oli myös se hyvää että Oscorp oli hieman mysteeriseksi ja taka-alalle tavallaan jätetty ja varsinkin Norman Osborn.

On varmistettu että tulee ainakin trilogia joten jatko-osia odotellessa. Potentiaalia siis tässä on paljon enemmän, mutta silti jäi aika pettynyt maku kun olisin toivonut synkempää hämistä kerrankin. Vähän liikaa edelleen suunnattu aivan pikku nassikoille nämä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ihan parhaiden Alieneiden tasolle ei päästä, mutta ei se toisaalta kaukanakaan ollut.

Elokuvan vertaaminen Aliens-leffoihin on hieman kaksijakoinen. Jos olisin nähnyt Prometheuksen teininä niin se olisi varmasti lyönyt tajuntaan kuten leffa Aliens silloin teki. Ja myöskin Imperiumin Vastaisku. Niillä vaan on niin paljon painoarvoa jossakin sisimmässä, että uusia leffoja vertaa väkisinkin koko elämän kestäneisiin huippu sci-fi leffoihin. En nyt oikein osaa selittää asiaa mutta toivottavasti jotenkin aukeaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Alan Mooren Watchmen-sarjakuvakirjaan perustuva Zack Snyderin ohjaama Watchmen ei yltänyt esikuvansa tasolle filosofisessa ja psykologisessa mielessä, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että elokuva olisi ollut huono - ei missään nimessä. Teknisesti elokuva oli hieno kokonaisuus ja epäilemättä eräs parhaimmista sarjakuviin perustuvista elokuvista jonka olen kuunaan nähnyt, tosin filosofisesti ja psykologisesti minusta Mooren sarjakuvakirjaan perustuva V for Vendetta oli elokuvana tätäkin parempi, mutta koskapa en ole lukenut sarjakuvakirjaa, on paha mennä arvioimaan sitä kuinka hyvin sarjakuvan henki kyseisessä elokuvassa on saavutettu, mutta elokuvana ja se oli minusta hieno ja elokuvassa yhteiskuntakritiikki oli purevampaa kuin Watchmenissa, jossa enemmän paneuduttiin tekniseen toteutukseen ja toiminnallisuuteen. Sikäli olisinkin toivonut, että sarjakuvakirjan henki olisi onnistuttu pukemaan elokuvan muotoon vieläkin paremmin, mutta ei Snyderin teos missään nimessä huono versio ollut ja Moore voi olla tyytyväinen siitä, vaikka hänen nimensä loistaa - käskystään - poissaolollaan elokuvan tekijäluettelosta. Hän ansaitsisi huomionsa, mutta totelkaamme Mooren toivetta ja annettakoon vain Gibbonsin nimen tulla mainittua.

Elokuvassa ehkäpä parhaiten onnistuttiin kuvaamaan Rorschachin (Jackie Earle Haley) naamiosankarin (toisinaan tuli ennemminkin mieleen "epäsankari", koska hän liikkui tavallaan "hyvän" ja "pahan" välimaastossa siten, että kaikki tekonsa eivät kestäneet päivänvaloa, kuten ei Koomikollakaan) sisäinen maailma ja toiminnan filosofia, mutta elokuvassakaan ei päästy siihen syvyyteen, johon Mooren teoksessa yllettiin. Tosin, elokuvassa ei kovinkaan pahoja floppeja ollut yhdenkään naamiosankarin toteutuksen kohdalla ja jokainen heistä toimi omien todellisten motiiveidensa pohjalta ja toimintansa oli uskottavaa, mutta edelleen sarjakuvakirjan tasolle ei kaikessa päästy. Toisaalta sarjakuvakirja oli toteutukseltaan sellainen, että sen pukeminen elokuvan muotoon oli taatusti hyvin vaativa tehtävä ja varmasti jouduttiin tekemään kompromissejä sen suhteen kuinka pukea tarina elokuvan muotoon. Kirjassa oli niin paljon tasoja ja yhteiskunnallista aineistoa, että sen käsitteleminen kaikessa syvällisyydessään olisi kenties saanut aikaan sen, että elokuva itsessään olisi menettänyt katsojia enemmän kuin vieläkin syvällisempi käsittelytapa niitä olisi tuonut mukanaan.

Vaikka nyt kritisioinkin hiukan elokuvaa niin tätä ei pidä ymmärtää väärin, elokuva elokuvana oli hyvä ja ehdottomasta katsomisen arvoinen kokonaisuus ja kuuluu niihin parhaimpiin sarjakuvien pohjalta tehtyihin elokuviin jonka olen nähnyt. Sanoinsin, että vain V for Vendetta on yhteiskuntakritiikiltään vieläkin osuvampi ja syvällisempi ja minusta Watchmenia parempi. Ja pakko todeta vielä, että kyllä niistä supersankareistakin voidaan tehdä elokuvia, jotka ovat katsomisen arvoisia ja joissa on sanomaa!

vlad.
 
Huomasin eilen illalla yllätyksekseni että Elisa Viihteelle oli tullut vuokrattavaksi Tampereen taisteluun vuodelle 1918 sijoittuva "Näsilinnan taistelu" -leffa. Koska historia- ja varsinkin sotahistoriafriikki olen, niin pitihän tuo katsella pois.

Lievä pettymys. Ei tuosta jäänyt oikein mitään mieleen. Vuoden 1918 sotaa on jo kuvattu useammassa leffassa (mm. Pohjantähden vanha ja uusi versio, Käsky, Raja 1918) ja ruotsinkielistenkin sotimista "Missä Kuljimme Kerran" -teoksessa. Ei tuolla ole mielestäni oikein mitään uutta annettavaa siihen genreen. Sotiminen on sekavaa ja sota julmaa, onhan tuo moneen kertaan nähty. No, leffalla on pituutta vain 70 minuuttia eikä budjetti varmaan kovin suuri ollut joten kaippa tuokin tekeminen oli ihan OK juttu. Kotimaisille leffoille (lähes) aina peukku ylöspäin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Tuli katseltua yöllä Ron Howardin Apollo 13, joka siis kertoo Apollo 13 nimisen avaruuslennon tarinan. Omalla tavallaan ihan viehättävä elokuva, mutta tunnelmaa ei suuremmin huokunut. Kolme miestä on lähellä kuolemaa ja asiaa kuvataan elokuvassa kuin virvelin lähtöä lapasesta vahvan kalan takia. Toisaalta taas elokuvasta löytyi hyviä, ellei erinomaisia kohtauksia. Jännite miehistön välillä oli saatu hyvin esiin, niin kuin myös huolestuneet ilmeet ja pienet eleet. Yksityiskohtiin oli panostettu ainakin jonkun verran.
Elokuvassa näyttelivät mm. Forrest Gump kaksikko Tom Hanks - Gary Sinise, josta olisin kyllä mieluummin nähnyt Sinisen pääroolissa Hanksin sijaan juurikin tuon Forrest Gump yhteyden takia. Joissakin kohtauksissa Hanks puhuu sillä murteella mitä hän käyttää Gumpin roolissaan ja se latistaa tunnelmaa aivan helvetisti tuoden komedian piirteitä. "Gentlemen, it was a honor to fly with you" takellelen tietenkin. Voi vittu. Sinise taasen olisi ollut riittävän karismaattinen eikä olisi aiheuttanut tälläisiä mielleyhtymiä. Mitä tulee muihin näyttelijöihin, Ed Harris hoiti homman tyylikkäästi kotiin.
Ymmärtääkseni joitakin kohtia oli realismin takia tehty Aliens -tyyliin, eli näyttelijät eivät joissakin kohti tienneet mitä tuleman pitää ja missä kohtaan. Aliensissahan siis näyttelijöille oli kerrottu että 'kävelet eteenpäin ja robotti on siellä, esitä pelästynyttä' mutta oikeasti robotti hyppääkin jostain valeseinän takaa aikaisemmin kuin on tarkoitus ja näin reaktiosta saadaan aito. Apollo 13 kuvauksissa Ron Howard ei ollut kertonut Hanksille milloin polttoainetankkien suojalevyt irtoavat, ja suut loksahtavatkin kunnolla auki kun tämä tehdään. Hyväksi todettu tekniikka siis. Itse elokuvalle antaisin **½/*****, loppujenlopuksi realistinen kertomus josta kuitenkin jäi se suurin kohtaus puuttumaan. Elokuva ei lähde missään vaiheessa varsinaisesti lentoon, mitä sen pitäisi kyllä tehdä tälläisellä tarinalla alustettuna.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kävin katsomassa The Amazing Spider-Man -leffan. Heti alkuun on todettava, että nyt on Peter Parkerin roolissa oikeasti Peter Parkerin tuntuinen (ja oikeasti näköinen) näyttelijä. Parker kuvataan tässä elokuvassa oikeasti inhimillisenä teininä, jolla on teinin ongelmat ja elkeet. Tässä elokuvassa Peter ei ole täydellinen ja tekee myös virheitä. Virkistävää. Flash Thompson on tässä mukana kuten myös Gwen Stacy (aivan ihana Emma Stone) ja samalla jätetään Norman ja Harry Osborne sekä J. Jonah Jameson odottamaan vuoroaan.

Tarina oli mielestäni hyvä luomaan jatkuvuutta. Siinä oli myös huumoria sopivasti ja, kuten aikaisemmin mainitsin, inhimillisyyttä enemmän kuin aikaisemmissa versioissa. Erikoistehosteisiin oli panostettu mm. siinä että nyt oikeasti näyttää että Spider-Manin heilutessa seittiensä varassa, siinä olisi oikeasti ihminen eikä puhdas CGI-animoitu hahmo. Liikeradat ovat realistisempia.

Kaiken kaikkiaan, mielestäni Mark Webb ja The Amazing Spider-Man voi hyvinkin tehdä Hämähäkkimiehelle sen minkä Christopher Nolan ja Batman Begins teki Lepakkomiehelle. Uuden sagan aloittaminen ja lisää faneja kehiin on siis oikeastaan jopa todennäköistä.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsoin tänään kaksi toimintaelokuvaa putkeen ja voisin niistä muutaman sanan tänne laittaa.

Eli ensin katsoin Sherlock Holmes: A game of shadows -elokuvan. Tämä poikkesi yllätyksekseni paljon siitä, mitä odotin näkeväni. Odotin semmoista rauhallista ja leppoisaa dekkaria, mutta leffa olikin lähempänä sotaelokuvaa kuin mitään rauhallista etsiväsovitusta.

Ei siinä silti mitään, kelpo elokuva kyseessä. Robert Downey Jr esittää hienosta tätä maailmankuulua salapoliisia ja Jude Laws tekee myös kelpo suorituksen näytellessään Holmsin apuria eli tohtori Watsonia. Toimintaa ja vauhtia on siis tarjolla kelpo määrä, eikä näyttelysuorituksissa vikaa ole.

Kuitenkin juoni oli mielestäni hiukan kevyt, minkä vuoksi elokuva ei miksikään klassikoksi kyllä nouse. Silti suosittelen leffaa, mikäli kelpo toiminta yhdistettynä hyvään huumoriin uppoaa.

Toinen elokuva minkä katsoin oli Blood Diamond (veritimantti). Elokuva kertoo 2000-luvun alun timanntikaupasta Afrikasta ja siitä, minkälaisia ongelmia se paikalliselle väestölle tuo. Yhtä pääosaa elokuvassa näyttelee Leonardo DiCaprio, joka on jälleen kerran roolissaan loistava.

Kuten edellinenkin elokuva, myös veritimantti on hyvää toimintaa. Kuitenkin tässä leffassa myös juoni on loistava, mikä nostaa sen yhdeksi parhaista toimintaelokuvista, jonka olen ikinä nähnyt. Elokuva tuo esille niin Afrikan sisällisodan, köyhyyden kuin asukkaiden vanhan perinteetkin. Mikäli joku ei ole vielä tätä elokuvaan nähnyt, kannattaa se ehottomasti katsoa.
 
Ei hyvin ala kyllä Batmanin taival. Kritiikkiä vastustetaan, vaikka kriitikot ja elokuvayleisö ovat kautta aikain olleet silloin tällöin eri linjoilla. Näyttäisi olevan siis melkoinen joukko Dark Knight uskovaisia:
Uutta Batmania haukkuneelle kriitikolle tappouhkauksia | Viihde | Iltalehti.fi

Ensi illassa sitten laitettiinkin "sanoista teoiksi", vaikkei tapahtumat varmasti toisiinsa liitykään. Ainakin 10 kuollutta ensi-illassa:
10 ammuttu Batman-elokuvan ensi-illassa USA:ssa | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Hyvä, että elokuvat herättävät tunteita, mutta näitä tuskin kukaan toivoo.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ei hyvin ala kyllä Batmanin taival. Kritiikkiä vastustetaan, vaikka kriitikot ja elokuvayleisö ovat kautta aikain olleet silloin tällöin eri linjoilla. Näyttäisi olevan siis melkoinen joukko Dark Knight uskovaisia:
Uutta Batmania haukkuneelle kriitikolle tappouhkauksia | Viihde | Iltalehti.fi

Ensi illassa sitten laitettiinkin "sanoista teoiksi", vaikkei tapahtumat varmasti toisiinsa liitykään. Ainakin 10 kuollutta ensi-illassa:
10 ammuttu Batman-elokuvan ensi-illassa USA:ssa | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Hyvä, että elokuvat herättävät tunteita, mutta näitä tuskin kukaan toivoo.
Tappouhkaukset ovat tietysti aina vakavia juttuja, joskin netissä niitä lähtee huomattavan herkästi ja useimmiten ilman toteuttamisaikeita. Mutta et kai nyt edes leikilläsi vihjaile, että joku Batman -elokuvien fani olisi toteuttanut tällaisen hirvittävän teon? Mautonta edes vihjailla, vaikka sitä ei oikeasti tarkottaisi.

Sitäpaitsi eikös tuon yksilön pitäisi olla näiden elokuvien vihaaja, jos ensi-iltaan menee katsojia lahtaamaan?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Act of Valor tuli katsottua ja pitää myöntää, että olipa saakelin kova pätkä. Leffassa on käytetty aitoja Seal-yksikön sotilaita. Erittäin hyvin toteutettu ja pirun hienoa kuvaustyötä.

Leffan traileri linkissä...menkääpä ihastelemaan te, jotka nykyaikaisista sotaleffoista pidätte.

Tuli katsottua tuokin ja todella rautaista kamaa on. Dialogi ja luonnenäyttely on ehkä "vähäsen" tönkköä mutta mitäpä siitä kun äksön on niin tiukkaa ettei normi Hollywood-roiskinta tunnu miltään tuon jälkeen.
 

trap

Jäsen
Dark Knight Rises nähty. Hieno lopetus loisteliaalle trilogialle. Täytyy vähän pureskella ennen kuin pystyy syvempään analyysiin. Samat heikkoudet ja vahduudet kakkososan kanssa. Ehkä tietyiltä osin turhan pitkä, mutta toisaalta ei kolmessa tunnissa tullut vilkuiltua kelloa kertaakaan.

Miranda Tate = Talia Al'Ghul oli valitettavasti kuvauksista kuvia nähneenä ja juonta seuraamalla / sarjakuvahahmon tietävänä ilmiselvää, mikä vähän omalta osalta lievensi loppupuolen jännitysmomenttia. John Blaken ajattelin ryhtyvän Batmaniksi jo aiemmin kun Wayne oli vankilassa lukittuna. Parempi kuitenkin noin kun meni.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kolmisen vuotta siihen meni, vihdoinkin sain täytettyä aukon Tarantinoissani. Luojan kiitos, en maksanut tuosta nautinnosta lantin lanttia. Jokainen sentti olisi ollut hukkaan heitettyä rahaa. Lainaan nyt tätä kirjoitusta, koska näkökannat vaativat oikaisua.
Hieno leffa ja Pittin hyvä suoritus ovat liian vähätteleviä lausuntoja tästä elokuvasta. Inglourious Basterds on mielettömän hyvä elokuva ja mielestäni kamppailee hyvin vahvasti Tarantinon parhaan elokuvan tittelistä. Melkein jopa itse sanoisin, että tämä on se Tarantinon masterpiece, vaikka monet leffakriitikot tuntuvat toista mieltä olevankin.
IB on aivan saatanan huono ja raaka leffa. Tarantinon tavaramerkki on väkivallan esittäminen muodossa, jossa sillä on joku pointti. Tässä leffassa pointtia ei ole, on pelkkä väkivalta. Pitt aiheutti minulle pelkkää myötähäpeää suorituksellaan. Täysin epäonnistunut valinta tuohon rooliin. Tarantino on jo masterpiecensä tehnyt. Onko se sitten Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill vai Reservoir Dogs, makuasia. Inglorius Basterds olisi saanut jäädä tekemättä. Kriitikot olivat oikeassa.

Inglourious Basterdsin vahvin osa-alue ei suinkaan ole raakuus ja tappaminen (vaikka nämäkin toimivat erinomaisesti), vaan loistavat, pitkät kohtaukset ja erinomainen dialogi. Osa kriitikoista pitää tietysti kohtauksia turhaan venytettyinä, mutta elokuvan teho perustuu mielestäni juuri näihin pitkiin ja perusteellisiin kohtauksiin.
Dialogi oli tällaiselle Tarantino-diggarille suurin pettymys. Dialogilla on paikkansa, mutta se ei saa olla itsetarkoitus. Tässä leffassa pitkät dialogit olivat kaukana siitä, mitä ne Tarantinon asteikolla pitäisivät olla.
Brad Pitt on loistava näyttelijä, mutta tämä roolisuoritus on ehkä näkemistäni Pittin rooleista se paras. Italia tuntuu sujuvan erinomaisesti. Myös Christoph Waltz on Landana erinomainen.
Pitt on ehkä keskinkertainen näyttelijä ja se korostuu tässä leffassa, varsinkin loistavan Waltzin rinnalla. Landan roolihahmo oli jäätävän upea, leffan ainoa valopilkku.

Loppukohtaukselle annan viisi lampaanpersettä. Jos ideat ovat loppu, leffan voi jättää tekemättä. Tästä tuli mieleen Plan 9 from Outer Space. Puuttui vain, että Pitt olisi lähtenyt kiukuissaan litomaan tiimistä ja lopun olisi hoitanut 10 cm pitempi näyttelijä käsi kasvojen edessä. Toisenlaisella lopulla ja paremmalla käsikirjoituksella tässäkin tarinassa olisi ollut ainesta. Nyt ne vähät ainekset pilattiin aliarvioimalla katsojakuntaa.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
The Dark Knight Rises

Kävin vilkaisemassa Nolanin Batman-trilogian päätösosan.

Loistava päätös. Elokuva on jopa parempi kuin traileritkaan antaa ymmärtää.

Eipä elokuvasta tähän sen enempää, en halua spoilata kenenkään katselunautintoa. :-)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Kävin katsomassa tänään tuon uusimman Batmanin. Jäi vaivaamaan, että kuka näyttelijä oli tämä, jonka kanssa se John Blake jutteli siinä sillalla elokuvan loppuvaiheessa. Siis se poliisi joka oli siellä sillan toisessa päässä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Act of Valor tuli katsottua ja pitää myöntää, että olipa saakelin kova pätkä. Leffassa on käytetty aitoja Seal-yksikön sotilaita. Erittäin hyvin toteutettu ja pirun hienoa kuvaustyötä.
Tulee tuo varmasti katsottua jo näyttävyytensä vuoksi, mutta tuskin tarvitsee hirveästi ihmetellä, mikä leffan tavoite on. Värväystoimistoilla taas pientä ruuhkaa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Act of Valor tuli eilen katsottua ja olipahan hemmetin näyttävä action-pätkä. Juoni ja näyttely olivat toki ala-arvoista kuraa mutta entä sitten? Kuka tälläisiä leffoja katsoo näyttelysuoritusten tai hienon juonen takia? Itse nautin ja suosittelen varauksetta aivottoman väkivaltaviihteen ystäville. Ainut asia joka vähän vaivaamaan oli se uskomaton yli-isänmaallisuus.

-Tinke
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Niin, mikä elokuvien tarkoitus ylipäätänsä onkaan?
Jos ei nyt puhuta jostain Kaurismäen rinkirunkkaus-tekeleistä niin 99% elokuvista tehdään vain yhtä tarkoitusta varten, $$$. Jos sitten se 1% tehdään kenties joistain muista syistä (olkoonkin että toki ko. leffa on ihan kaupallinen tekele ja sikäli myös rahanteko on päämääränä), onko se loppupeleissä olennaisesti jotenkin huonompi asia kuin elokuva jonka ainoa tavoite on tuottaa rahaa tuottajille?

Pakko olla kanssa hieman paholaisen asianajajana siinäkin mielessä että onko tuo yli-isänmaallisuus nyt oikeastaan "yli-isänmaallista"? Suomessa vain on muotia sylkeä suomalaisuuden päälle mutta luonteva kansallistunto on monessa muussa maassa paljon suuremmassa roolissa. Ja jos sitten mietitään elokuvan settingiä, eikö tuollainen patriotismi ole aika luontevaa, nyt ei puhuta mistään 6kk varusmiehistä isänmaata puolustamassa vaan erikoisjoukkojen sotilaista joille kuolema palveluksessa on realiteetti ja tuon polun valitsevat vain sellaiset jotka hyväksyvät sen. Ei leffassa nyt kuitenkaan ollut mitään "America, Fuck Yeah"-tyylistä urpoilua, muutama kliseinen juttu (lippu taskussa jne.) nyt on aika peruskauraa sotaleffoissa, mutta mielestäni on hyvin vaikea kuvata uskottavasti erikoisjoukkojen toimintaa jos jätetään kokonaan pois se merkittävin tekijä eli motivaatio oikeasti kuolla joukon ja kotimaan puolesta. Toki kun sotaelokuvissa on viime vuosikymmenet keskitytty ns. ongelmaisiin perusjanttereihin niin tuntuuhan se nyt kornilta jos heittäydytään kranaattien päälle (toki huomiona että kysehän on viittauksesta todelliseen tapahtumaan, missä juurikin Seal-kaveri oli hypännyt kranaatin päälle ks. Michael A. Monsoor - Wikipedia, the free encyclopedia ) mutta pitää muistaa että kyse on vain noiden tyyppien ammatista. Vastaavasti voisi divarikiekon fani valittaa siitä että Stanley Cupin finaalit ovat "yli-urheilullisia" kun alan parhaat ammattilaiset tekevät työtään niin hyvin kuin voivat.

Kenties kriitikkoja olisi tyydyttänyt jos ainakin yksi tyyppi olisi nähnyt traumoja Vietnamista, toinen käynyt sisäistä kamppailuaan homoutensa takia ja kolmannella ollut päihdeongelmia mutta kannattaa muistella sitä alun nuotiokeskustelua, missä asiaan viitataan, kaikki nuo em. asiat tulee olla kunnossa kun ryhmä lähtee komennukselle että keskittyminen on vain ja ainoastaan tehtävissä ja ryhmässä.

Tiivistetysti, leffa on juuri sitä mitä voi odottaa mutta itse en laittaisi sellaista negatiivista stigmaa sille että merkittävää motivaatiotekijää on tuotu esille ja värväystoimistojen ovia joutuu ehkä öljyämään hieman lisää.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Desmond Harrington. Näyttelee mm. Dexterissä etsivä Joey Quinnia.

No niin tietenkin, Dexteristähän mies on tuttu, mutta viimeisen Dexter jakson näkemisestäkin on jo seitsemän kuukautta, niin enpä muistanut. IMDB:n listauksestakin meni ohi vaikka siitäkin yritin kurkkia. Muutenkin oli jännä leffa siinä mielessä, että esim. jotain Nestor Carbonelliä ja Cillian Murphyä näkyi ruudussa vain pari minuuttia. Lisäksi oli tämä Dirtissä yhdessä pääroolissa näytellyt mies myös mukana. Paljon näkyi tuttuja nassuja vilahtavan pitkin leffaa.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Batman tsekattu, ei kamalan analyyttisellä tuulella. Tyydytyin täysin, oli loistava tekele. Kiitos tästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös