Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Jatkoajan leffakerho

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Paitselo, 01.08.2002 klo 18.27.

 1. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Eli tähän ketjuun toivon arvosteluja ja muitakin kokemuksia elokuvien maailmasta. Tässä ketjussa voi ruotia ja arvostella vapaasti niin uusia, kuin vanhojakin leffoja ja KAIKKEA muutakin elokuvamaailmaan liittyvää sekoboltsisälää.

  Sanomattakin linee (?) selvää, että niistä uusista leffoista ei sitten mennä täällä paljastamaan mitään juonenkäänteitä!

  Joten vapaasti keskustelemaan elokuvista kautta aikojen... minä osaston päätoimittajana voin ilmoittautua 1960-1999 välillä tehtyjen sotaelokuvien erikoistuntijaksi. Lähellä sydäntä ovat myös tuon ajanjakson scifi- ja kauhuelokuvat.

  Tarvitsen tähän tomitukseen avukseni kuitenkin seuraavien elokuva-aluiden erikoistuntijoita:

  - kauhu, vuodet 1920-1956
  - scifi, vuodet 1956-2002
  - komedia....
  - sotaelokuvat kautta aikojen

  ... joten, ilmoittautuka, te Silver Screenin Mestarit....
   
 2. Annuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Latvija
  Sydäntäni lähellä ovat brittiläiset komediat 90-luvulta ja 80-luvun teinileffat...tuskin kyllä kukaan sellaisten arvosteluja jaksaa lukea... ehkä romanttiset komediat siis... hyviä vinkkejä, millä lepyttää ärtynyt naisihminen.
   
 3. Janos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, ÄTPPOMK
  Count me in! Leffat aina jaksaneet kiehtoa, joten tämähän on ihan hyvä idea. Olisin ollut etenkin vuosien 1970-2002 kauhuosaston taitaja, mutta Preda otti näemmä "viran". No, mulle kelpaa sitten melkeinpä mikä tahansa genre... Action, jännitys, komedia, ehkä draama...
   
 4. Jet-Ace Jäsen

  Sota- ja scifileffat ovat minunkin alaani. Vanhojen sota- ja scifielokuvien kanssa on pulma siinä, että niitä ei juurikaan muutamaa klassikkoa lukuunottamatta videolta löydy.

  En tältä istumalta suoraan lupaa pitkiä arvosteluja elokuvista, mutta hitosti on sota- ja scifileffoja tullut nähtyä. Scifi oli aikaisemmin varsinainen harrastus, mutta nyt enemmän tyyliin kirja silloin tällöin.

  Aluksi voisi miettiä listoja mieleen jääneistä leffoista ja tsekata, mitkä niistä on jostain saatavissa.
   
 5. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Lainaus:
  Siis, tarkoitatko todella brittiläisiä komedioita 90-luvulta? Siis ELOKUVIA? You know, the Movies? Tuli vaan mieleen, että tässä ketjussa ei puhuta brittien tv-sarjoista, vaan kyse on AINOASTAAN ELOKUVISTA, MAAILMANLAAJUISESTI.

  Joten, Annuli aloita rohkeasti, niin katsotaan, onko joku toinenkin brittiläisen elokuvan ystävä ?
   
 6. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  JetAce ja Janos...

  Tehdään nyt ensin alkuun näin: minä laitan tähän summamutikassa vaikkapa kolme elokuvaa. Teidän kummankin tulee niistä tehdä oma arvostelunne. Jos olen tyytyväinen kirjoituksiinne, niin teistä tulee tämän Leffatoimituksen reportterit Number 1 ja Number 2.

  Tässä ne arvosteltavat (ei tarvitse varoa sanomisiaan, nämä kuuluvat jokaisen leffafriikin perussivistykseen):

  1. Alien

  2. Psyko

  3. Kärpänen
   
 7. tombraider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Noniinno, muka ollaan ja aluksi kysymyksillä liikkeelle. Mikä olisi hyvä raina Hiroshiman jysäyksestä? Muistelisin, että ainakaan Jenkki-sontaa ei ole paljoa tarjolla, kun ne ei kehtaa pistää glooriaa mukaan. Saattaisi meinaan vähän närästää Nipponissa. Tosiaan onko tarjolla tapahtumasta "oikeata versiota"?

  Sotaisista leffoista parhaana pidän Das Boottia ja mahalaskuna, törkeänä sellaisena, U-571. Kas kun ei Bon Jovi laulanut sukellusveneen kannella.

  Vihollisen porteilla, eli elokuva Venäläisestä snaipperista oli yllättävän hyvä.
   
 8. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Lainaus:
  Helsingissä on Aleksis Kiven kadulla putiikki nimeltä Pieni Leffakauppa. Se myy ja ostaa vhs-videoita ja dvd:tä. Sieltä ainakin minä löysin erittäin todentuntuisen ja järkyttävän leffan nimeltä STALINGRAD... se on saksalaisten tekemä ja siinä annetaan mielestäni oikea kuva siitä kylmästä itärintaman helvetistä. Ei tee sotaa mieli tuon jälkeen...

  PS. saksalaisten tekemä, mutta "action" vetää vertoja Hollywood-tuotyoksille! SUOSITTELEN!

  PSST: Pieni Leffakauppa löytyy myös netistä... ja onhan niillä puhelinkin... voi kysellä ja tilata...
   
 9. Jet-Ace Jäsen

  Re: JetAce ja Janos...

  Lainaus:
  Tulee, mutta ei tämän illan aikana. Alkamassa on juuri nimittäin videoiden katselu. Kubrickin Spartacus ja John Cleesen tähdittämä Rintaman Kauhut. Viisi tuntia elokuvaa, siis.
   
 10. erpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Henkilokohtaisesti olen komedioiden ystava, joten niista saattaisi jotain saada aikaankin.
   
 11. Cube Jäsen

  Re: Re: JetAce ja Janos...

  Lainaus:
  Muista pistaa merkille, miten porukalla on elokuvassa rannekellot kadessa ja lenkkarit jalassa..
   
 12. Annuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Latvija
  Lainaus:
  Tottakai leffoja... osaan vielä lukea:D , vaikka kirjoittaminen onkin välillä vähän vaikeaa...

  Mietinpä tässä jonkun hyvän leffan kirjoittelen siitä vaikka huomenissa...
   
 13. CMX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
  Voin tietty joskus pistää juttua joistakin kauhuleffoista tänne.
   
 14. suursyömäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins + sympatiat Ässille ja HPK:lle
  CMX - katsoitko Black Sundayn...?

  Eli tsekkasitko tuon leffan? Siinä jossain aikasemmassa historiaan jo kadonneessa topicissa tuli juttua, ja ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää löytyykö JA:sta toinenkin Mario Bava fani :D
   
 15. suursyömäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins + sympatiat Ässille ja HPK:lle
  Allekirjoittanut tulee ilman muuta messiin! Jos jollain sattuu olemaan kysymyksiä Animeen, Hong Kong -kamaan, kummallisiin kulttielokuviin, Blaxploitaatioon tai vaikka 60- ja 70-lukujen eurooppalaiseen pehmopornokauhuun liittyen, niin kysäise.

  Täällä kun tuntuu olevan niin paljon sotaleffojen asiantuntijoita, niin kyllähän yksi friikkikin :cool: mukaan mahtuu, eikö? No joo, en ole alojen supertietäjä, mutta kun leffoja on tullut katseltua ja keräiltyä koko ikä, niin täällä on mukava yrittää (anonyyminä!) loistaa omilla tiedonrippeillä...
   
 16. CMX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
  Taz,
  Black Sunday, Black Sabbath ja Kill, baby, kill on tullut nähtyä nyt Bavan tuotannosta. Loistavia leffojahan ne ovat!
  Lisäksi olen nähnyt ne kaikki Ring-leffat, joista oli puhetta tässä. Pitääpä myöskin antaa kiitettävä arvosana niille. Ne oikeastaan jopa yllättivät minut niinkin laadukkaana ja kiinnostavana elokuvana.
   
 17. suursyömäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins + sympatiat Ässille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Aivan loistavaa. Pidän itsekin miehen elokuvista -> tyylikkäitä ja visuaalisesti hienoja rainoja. Millainen tuo Kill, Baby, Kill oikein oli? En ole nähnyt tekelettä, mutta DVD:llä olisi suhteellisen helposti saatavilla.

  Lainaus:
  Itse olen tosiaan nähnyt vain sen ykkösen. Ilmeisesti nuo jatko-osatkin olisivat sitten hankkimisen arvoisia? Jossain muistaisin lukeneeni, etteivät olisi aivan yhtä pelottavia...? No, kaippa minunkin täytyy ne käsiini etsiä; sen verran mahtava tekele se ykkösosa ainakin oli. Onko sinulla muuten ne Tartan-videon kiekot? Ilmeisesti siis Ring 2 ja Ring 0 (eikös tuo 0-osa ole kuitenkin siis 3-osa?) ovat myös laadukkaita julkaisuja?
   
 18. suursyömäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins + sympatiat Ässille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Pakko vielä lisätä kehuja Hautakankaan Tomin putiikista. Ehdottomasti Helsingin paras DVD-liike -> löytyy R1-kiekkoja (vaikka niitä ei kai saisi myydä?), Animea, Honkkareita, Klassikkokamaa Chaplinista, Ohukaisesta&Paksukaisesta ja Musikaaleista aina eurooppalaisiin taideleffoihin. Lisäksi hirveät kasat Something Weird Videon kamaa + muutakin outoakin oudompaa materiaalia.

  En ole Tomi :D Uskokaa pois! Olen vain iloinen, että joku on pistänyt noin loistavan putiikin pystyyn, joten pienet kehut ovat aina paikallaan.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Re: Jatkoajan Leffakerho alkaa nyt!

  Lainaus:
  Minäpä menen heti paljastamaan että Tuntemattomassa sotilaan lopussa Suomi häviää sen sodan!

  Voisimpa vielä paljastaa parin ilmestymättömänkin elokuvan juonen eli Taru Sormusten Herrasta kakkosen (kaksi tornia), että myös Taru Sormusten Herrasta kolmesen (eli kuninkaan paluun), mutta en kuitenkaan viitsi. Toisen osan nimeähän koitettiin lobata vaihdettavaksi, mutta onneksi ohjaaja ei siihen suostunut.
  Minä voisin arvostella ykkösosan ja sanoa, että se vastasi minun valtaisia odotuksiani. Melkein uskallan tämän sanoa jo nyt seuraavistakin osista.

  Tombraider: Minun pitää tunnustaa että en U-571:sta katsellessani tunnistanut Jon Bon Jovia (huomasin vasta lopputeksteistä). Ketä se esitti?
   
 20. narri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins ja Jokerit
  Lainaus:
  Olet kyllä aivan oikeassa! Yksiparhaista sotaleffoista jota on koskaan tehty on tuo Stalingrad. Paljon parempi kuin "mikä hiton vihollinen porteilla". Pitiköhän sen olla rakkaustarina tai jotain.

  Parhaat sotaleffat top 5

  - Platoon Nuoret sotilaat
  - Stalingrad
  - Hampurgerhill
  - Black hawk down
  - Ilmestyskirja nyt

  Lisäksi tietysti

  - Commando :D

  Eipä muuta.
   
 21. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Lainaus:
  Jawohl! Oli se karmeata katsottavaa kun ne nuoret ja rääkätyt kaverukset yrittivät päästä sen viimeisen Stalingardista lähteneen lentokoneen kyytiin tekeytymällä haavoittuneiksi. Ankea oli myös se rangaistuskomppanian taistelu neuvostoliittolaisia panssarivaunuja vastaan sillä Ä Ä R E T T Ö M Ä N isolla lumisella lakeudella... ei mitään piilopaikkaa missään kun tankit jyräävät nälästä ja kylmyydestä heikkoina olevien miesten päälle. Haaveksi jäi tuo aikoinaan kovasti uhottu Gross-Deutschland...
   
 22. Taito-Ojanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Kärpät
  Ja minäpä pääsen pätemään nyt! Nimittäin Stalingradiahan saksalaiset kävivät ihan Lapissa asti kuvaamassa, ja meidän lukiosta pyydettiin porukkaa esittämään kuolleita. No, tietysti yritin, mutten päässyt. Olin ilmeisesti niin elinvoimaisen oloinen kaveri, ettei minusta kuolleeksi ollut. (Itse asiassa, en enää muista, millä kriteereillä porukka valittiin.) Mutta kuvauspaikalle menin kuitenkin, kun järven jäällä kaverit makoilivat. Hyvin esittivätkin kuolleita!

  Kuvauspaikka meni melkein moottorikelkkareitin kohdalta, joten siihen piti tehdä melkoinen koukkaus, jottei kesken kuvausten joku olisi pöräyttänyt taustalle pällistelemään. Pitihän niitä elokuvissa käytettyjä tankkejakin käydä lähempää pällistelemässä kuvauspaikan varikolla. Tosin kovin lähelle ei päässyt, kun alue oli vartioitu.
   
 23. Jet-Ace Jäsen

  Lainaus:
  Ahaa, tuo lentokone-episodi! Minäkin olen nähnyt ja leffa on todellakin hyvä.
   
 24. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Täällä on nyt kehuttu jo niin paljon tuota STALINGRAD-leffaa, että tässä teille vähän lisätietoja (näillä tiedoilla sen voi vaikka tilata itselleen Aleksis Kivenkadun Pienestä Leffakaupasta):

  STALINGRAD

  Ohjaus: Joseph Vilsmaier
  Julkaistu VHS-videolle 1993, kesto 150 min.

  Pääosissa:

  Dana Vavrova
  Dominique Horwitz
  Thomas Kretschmann
  Jochen Nickel
  Sebastian Rudolph
  Martin Benrath

  ... yksi niistä harvoista sotaelokuvista, joita niin kriitikot kuin suuri yleisökin on ylistänyt... SUOSITTELEN!
   
 25. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Jos kelpaa, niin voisin heittää jotain kommenttia 'väärästä' Tuntemattomasta Sotilaasta, eli Mollbergin versiosta.