Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 878
  • 12 061

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Itse asiassa tuosta Jordenin perheen löydöksestä olen samaa mieltä, jos leffan näkee ensimmäistä kertaa. Kyseisen huristelun olisi voinut jättää ohjaajan versiosta puolestaan pois, mutta kaikki muut lisät ehdottomasti mukaan. Suurimpana reikänä toiminnantäyteisessä lopussa tämä jännittävä episodi automaattitykkien kanssa, joka oli jostakin käsittämättömästä syystä jäänyt leffaversiosta ulos.

Kolmoseen suhtauduin melko kielteisesti alun alkujaan, mutta ajan myötä olen siitä oppinut pitämään. Ohjaajan versio on näkemättä, mutta quadrilogy-boksissahan tuo vastaan tulee. Resurrectionista en osaa sanoa oikein muuta, kuin että ensimmäinen puolikas on laadukasta ihmettelyä ja toinen puolikas ihan hirveää tuubaa. (Leffan nähneet arvannevat varmasti, mihin vedän rajan.)
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Tuli sitten eilen katsottua 3D-versio Prometheuksesta. Jäi aika ristiriitainen fiilis elokuvasta. Välillä hyvä - välillä ei. Kakkososaa odotellessa. Parasta antia oli Abraham Lincoln-rainan trailerin näyttäminen ennen elokuvaa. Valtaosa katsojista repeili tälle "tekeleelle". Melkoista cämp-paskaa näyttäisi olevan tuo van-pyyrien jahtaaja. Jää väliin.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Parasta antia oli Abraham Lincoln-rainan trailerin näyttäminen ennen elokuvaa. Valtaosa katsojista repeili tälle "tekeleelle". Melkoista cämp-paskaa näyttäisi olevan tuo van-pyyrien jahtaaja. Jää väliin.
Ei jää väliin. Huikeaa kesäviihdettä kuten on myös pari viikkoa Abea ennen leffaan tuleva Piranha 3DD.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kolmoseen suhtauduin melko kielteisesti alun alkujaan, mutta ajan myötä olen siitä oppinut pitämään. Ohjaajan versio on näkemättä, mutta quadrilogy-boksissahan tuo vastaan tulee. Resurrectionista en osaa sanoa oikein muuta, kuin että ensimmäinen puolikas on laadukasta ihmettelyä ja toinen puolikas ihan hirveää tuubaa. (Leffan nähneet arvannevat varmasti, mihin vedän rajan.)

Kolmosestahan ei ole olemassa mitään ohjaajan versiota. Fincher sanoutui koko leffasta irti ja ei tuon Quadrilogy-boksissa olevan version tekemiseen osallistunut mitenkään. Toki tästä pidemmästä versiosta voi viitteitä saada minkäläinen leffa olisi ollut jos olisi saanut ohjaajan käsissä loppuun asti. Tuon (ja kaikkien muidenkin) leffan teosta on muuten ihan hyvää materiaalia Quadrilogyn (blu-ray-versio lähtee muuten ihan älyttömän halvalla ja suomenkielisellä tekstityksellä monesta nettikaupasta) dokumenteissa. Sanoisin, että oli kohtalaisen odottamatonta, että Fincher päätyi myöhemmin tekemään uudestaan yhteistyötä Foxin kanssa.

Prometheusta en ole vielä nähnyt ja kritiikki on kyllä latistanut intoa katsoakaan ainakaan ihan heti. Käsikirjoitus kun on Scottin tuoreimmissa leffoissa ollut se heikoin lenkki ja vaikuttaa siltä, että pelkoni sen suhteen, että Lost-Lindeloff päästettiin kirjoittamaan, osoittautuvat todeksi. Losthan on helvetin hyvä esimerkki siitä kuinka yritään olla 'syvällisiä' vaikka missään ei lopulta ole mitään järkeä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Luovaa taidetta - olipa se sitten musiikkia tai elokuvia - ei tietenkään tule tehdä täysin arvioijien pillin mukaan tanssien. Paras ja rehellisin tulos syntyy, kun päättää itse, mitä tekee ja toimii sen mukaan; Scott sanoi jossakin haastiksessakin, että ei tästä Prometheuksesta mitään Alienia ole tulossa, kun se on jo tehty. Ei tullut ei, mutta hyvä ja viihdyttävä kaanoniin sopiva elokuva kaikin puolin.

En missään nimessä halunnut tarkoittaa sitä, että kaikessa noudattaa sitä mitä suuri massa haluaa tai mistä on kritisoitu, vaan sitä, että ottaa huomioon aiheellisen kritiikin ja pyrkii, sikäli kuin mahdollista, rakentamaan seuraavan elokuvan siten, että mahdollisista virheistä on otettu opiksi.

Prometheus ei todellakaan ole Alien - mutta minusta Prometheus ei muillakaan mittaireilla ansaitse klassikkoelokuvan mainetta. Ei edes hienon elokuvan mainetta. Aihe oli hieno ja mahdollisuudet tehdä fantastinen esi-elokuva olivat loistavat mutta tässä kohdin Scott hiukan epäonnistui. En nyt lähde enää kertaamaan sitä mitä aiemmin olen kirjoittanut, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi: syvyyttä ja persoonallisuutta lisää, niin mahdollisesta seuraavasta osasta tulee vähintäänkin hyvä. Mahdollisuudet tähän ovat olemassa ja toivon, että "Prometheus II" on hyvä elokuva ja nousee Prometheuksen yläpuolelle. Ja kuten todettua, mitä suurimmalla todennäköisyydellä menen katsomaan Prometheuksen jatkon, koska haluan nähdä millaisen maailman Scott luo (toivon, että ohjaajana on Scott).

Mitä tulee muihin Alieneihin kuin kahteen ensimmäiseen, niistä jo kirjoittelinkin jotain, mutta toki voisin kirjoittaa vielä paljon enemmän, koska toinen niistä on ehdoton klassikko ja eräs parhaimmista elokuvista lajityypissään ja yleisestikin, ja toinenkin - lopun toimintaelokuvamaisesta spektaakkelista huolimatta - on hieno elokuva ja eräs parhaimpia jatko-osia joita koskaan on tehty. En tiedä meneekö edelle edes Terminator II, mikä on minusta myös eräs parhaimmista lajityyppinsä elokuvista ja jatko-osana parhaimmistoon kuuluva. Mainitaan tässä yhteydessä vielä Imperiumin vastaisku, minusta se on koko Tähtiensota-saagan paras elokuva ja samalla kuuluu niihin parhaimpiin jatko-osiin joita on tehty. LoTR'ista en mainitse mitään, koska kyseessä on yhtenäinen kokonaisuus eikä jatko-osien sarja. Mutta Alieneihin, minustakin kolmonen on selkeästi aliarvostettu jatko-osana. Sen interiööri oli hyvin mielenkiintoinen ja pidin siitä oikein paljon. Tietty kakkoseen sitä ei voi missään nimessä verrata mutta kokonaisuutena se on onnistunut ja kuten Musta Nuoli (?) totesi, kaljupäinen Sigourney Weaver oli omiaan roolissaan. Alien-saagan nelosen olen nähnyt kertaalleen mutta siitä ei tämän enempää sanottavaa, kenties tulisi katsoa se uudelleen (puuttuu kokoelmastani), jotta voisin muodostaa nykyhetken mielipiteeni kyseisestä elokuvasta. Joskus kymmenisen vuotta sitten olen sen nähnyt, ja muutamaa kohtausta lukuunottamatta se ei minua vakuuttanut.

vlad.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mä en kiistä Aliensin ansioita toimintaelokuvana, onhan se sellaisenaan äärimmäisen kova ja intensiivinen paketti ja onnistui samalla säilyttämään myös ykkösosan kauhuelementtejä mukana. En kuitenkaan voi sille mitään, että mun mielestä tuo leffa vähän jopa vesitti Alien-leffojen ideaa. Niinkuin avausosassa todetaan, kyseessä on täydellinen organismi, jolle ihminen ei oikeastaan voi mitään (paitsi Ripley). Jatko-osassa tuo joukkio lahtaa niitä kuitenkin niinkuin Rambo Vietcong-sissejä. Onneksi kolmososassa sitten palattiin eka osan asetelmaan.

Ja onhan se kakkososan porukka erittäin ärsyttävää, tarkoituksella toki osin. Ja sekö kohtaus jossa Hudson esittelee asearsenaalejaan Ripleylle, olisi pitänyt olla leffateatteriversiossa? No, onneksi ei ollut.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ei jää väliin. Huikeaa kesäviihdettä kuten on myös pari viikkoa Abea ennen leffaan tuleva Piranha 3DD.

Ei todellakaan jää väliin! Piranha 3DD:tä en jaksanut odottaa, vaan se oli katsottava nyt. Niinkuin sanoit, aivan huikeaa kesäviihdettä! Nyrpeiden oman elämänsä "tapanimaskuloiden" ei tätä elokuvaa kannata katsoa, sillä parempaa aivot narikkaan meininkiä saa hakea. Verta, suolenpätkiä, irronneita kyrpiä, tissejä ja David Hasselhoff tiedossa, kannattaa ja PITÄÄ katsoa!

"Josh cut his own penis off, because something came out of my vagina!" Huikeaa
 
En kuitenkaan voi sille mitään, että mun mielestä tuo leffa vähän jopa vesitti Alien-leffojen ideaa. Niinkuin avausosassa todetaan, kyseessä on täydellinen organismi, jolle ihminen ei oikeastaan voi mitään (paitsi Ripley). Jatko-osassa tuo joukkio lahtaa niitä kuitenkin niinkuin Rambo Vietcong-sissejä. Onneksi kolmososassa sitten palattiin eka osan asetelmaan.

Täydellinen organismi ei ole yhtä kuin voittamaton. Ei etenkinkään, kun täydellisellä ei ole aseita ja toisilla on. Ykkös- ja kolmososaa yhdistää vahvasti se, että siinä organismit ottavat yhteen ilman aseita, jolloin sen täydellisemmän voitonmahdollisuudet vahvistuvat. Muutenkin se täydellinen tarkoittaa ykkösosassakin sitä, että mikäli tapat sen, se luultavasti vie sinut mukanaan silti. Ymmärrän, että sinun silmiisi näin tapahtui, mutta ykkösessäkään ei tarkoitettu otuksen olevan kuolematon tai voittamaton.

Ennemmän harmittaa filmit, joissa esim. rynkyillä pätkitään jotain ökkimönkijäistä saamatta siihen naarmuakaan aikaan. Sitten lopussa otetaan tarpeeksi paksupiippuinen ase, vaikkapa haulikko (jonka läpäisykyky on muuten aivan vitusti huonompi kuin sen rynkyn), ja sillä saadaan reikä otuksen ihoon. Tämä harmistus itsellä pätee niin predatoreihin, dinosauruksiin kuin jättiläilshämähäkkeihin :)

EDIT: Siis luultavasti tarkoitat, että "vähän vesittyi" kuten kirjoitat. Eli tulee olo "no noinko täydellinen ja voittamaton se sitten olikin". Kuitenkin täydellisyys tulee lajista ja sen säilymiskyvystä enemmän kuin yksilön pärjäämisestä.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei todellakaan jää väliin! Piranha 3DD:tä en jaksanut odottaa, vaan se oli katsottava nyt. Niinkuin sanoit, aivan huikeaa kesäviihdettä! Nyrpeiden oman elämänsä "tapanimaskuloiden" ei tätä elokuvaa kannata katsoa, sillä parempaa aivot narikkaan meininkiä saa hakea. Verta, suolenpätkiä, irronneita kyrpiä, tissejä ja David Hasselhoff tiedossa, kannattaa ja PITÄÄ katsoa!

Olen varmaan sitten oman elämäni tapanimaskula, mutta roskaelokuvien suhteen voi tehdä selvän eron viihdyttävän roskan ja väkisin väännetyn, äärimmäisen laskelmoidun ja siksi tympeän roskan välillä.

Ensimmäisen kategorian roskaelokuvat ovat usein varsin huikeita ja räväköitä. Monesti ne on tehty joko kieli poskessa tai genren traditioita ja historiaa hartaasti kunnioittaen (ts. sellaisten tekijöiden toimesta, jotka ovat katsoneet alan teoksia koko ikänsä ja tietävät mistä niissä on kyse).

Jälkimmäisen kategorian tympeät roskaelokuvat taas on tehty puhtaasti rahastusmielessä vailla sen kummempaa kiinnostusta itse aiheeseen tai genreen, ainoa kiinnostuksen aihe on voiton maksimointi. Näihin teoksiin ympätään kirjanpitäjän tai tilintarkastajan intohimolla standardikliseitä, has-been-näyttelijöitä ja shokkiefektejä (verta, suolenpätkiä). Tissit näytetään rutiininomaisen kliinisesti, ja ne tissit ovat muoviset silikonitissit.

Edellinen Piranha-elokuva eli Piranha 3D oli juuri tämän jälkimmäisen kategorian tekele. Sieluton, tylsä ja persoonaton remake alkuperäisestä Joe Danten ohjaamasta Piranha-elokuvasta (1978), jossa aihe oli vielä vähän uudempi ja toteutus sopivan humoristinen, koska silloin se oli ajankohtaisempi parodia Tappajahaista. Lisäksi originaalissa sekä tissit että piraijaefektit olivat luomua ja käsityötä, eivät keinotekoisia ja digitaalisia.

Kuten remaket yleensä, Piranha 3D oli alkuperäistä selvästi surkeampi rahastus ja pliisun ennalta-arvattavaa ajanhukkaa. Remaken jatko-osaa eli Piranha 3DD:tä en ole nähnyt, enkä aiokaan nähdä. Maailmassa ei muutenkaan ole varmaan ainuttakaan kelvollista remake-elokuvan jatko-osaa ja tuskin tämäkään sitä on.

Aivot narikkaan -viihde käy kyllä muuten, mutta remake-rahastus ja remake-rahastuksen lisärahastus eivät viihdytä tai kiinnosta. Paskat tietokone-efektit ovat muutenkin yksi syy lähes kaikkien ns. kauhuelokuviksi tavalla tai toisella luokiteltavien nykyelokuvien surkeaan alennustilaan. Vähän CGI-verta sinne ja CGI-ruumiinosia tänne, hirviön voi tehdä CGI:llä, kaiken voi tehdä CGI:llä - ja kaikki näyttää kliinisen steriililtä, muoviselta ja lähinnä surkean konsolipelin jatkeelta.

Jonkun Lucio Fulcin The New York Ripperin kun pistää pyörimään, niin häiriintymisen aste on ihan toista käsityönä tehdyissä kohtauksissa kuin missään nykypäivän Hostellissa/Motellissa/Hotellissa ynnä muussa lahjattomien ohjaajien kyhäelmissä. Samoin Lars von Trierin Antichrist pesee 6-0 tunnelmassa ja ahdistavuudessa liukuhihnatyöläisten laskelmoidut rahastukset ja tietokonepajan poikien päivän demot.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eilen katsastin varsin väkevän kuvauksen alkoholisoituneen Country -laulajan arjesta, eli Crazy Heart. Mainio leffa, arvosana 8!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mary Harronin American Psycho oli hillittömämpi mitä muistelinkaan, todella tyylikäs satiirinen kuvaus ylikierroksilla käyneen 80-luvun "juppimaailmasta". Kuvaus kuinka yksilöä arvotettiin vaatemerkkien, käyntikorttien, luksusasuntojen, hiuppuravintoloiden paikkavarausten mukaan. Kuinka yksilö itsessään saattoi olla todella kasvoton ja "minätön", tämä kuvattiin elokuvassa oivallisella tavalla ja lopun hillittömyydessä tämä kaikki pääsi valloilleen. Totuus ei ollut uskottava, koska mieleen oli syöpynyt kuvajainen kyvyttömästä ja selkärangattomasta "luuserista", joka ei kykene muuhuin kuin tuhanteen vatsalihasliikkeeseen ja suihkugeelien sun muiden käyttöön. Ei ihme, että tällaisessa maailmassa, maailmassa jossa mikään ei enää tunnu miltään, ihminen ryhtyy tekemään tekoja, jotka kenties antavat nautintoa, vallantunnetta tai täyttävät jonkin tyhjän kohdan minuudessa - näitä tekoja voi tehdä kirveellä, lihaveitsellä, ampumalla tai vaikkapa upealla tavalla moorrotisahalla. Ja kyllähän nussiessakin voi partnerin puukottaa hengiltä! Kyllä - pidin leffasta ja se oli parempi mitä muistelin sen olevankaan! Pitänee lukaista joku kerta Bret Easton Ellisin teos uudelleen. Onko sekin yhtä hillitön kuin muistelen sen olleen ja muistikuvieni perusteella se on jopa elokuvaakin hillittömämpi ja raadollisempi aikakaiskuvaus!

Hong-ji Na:n the Chaser (Chugyeogja) oli jälleen osoitus siitä, että Etelä-Koreassa hallitaan tämän tyylilajin filmien teko. Takaa-ajo sadistisen sarjamurhaajan ja sutenöörin - näin herraa voitaneen kutsua - välillä oli kiehtova. Pidin myös hyvänä sitä, että elokuvan "sankari" - jos häntä voi edes sankariksi kutsua - oli ammatiltaan sutenööri tai suojelija, parittaja, ei siis mikään kiiltokuvasankari vaan mies, jonka oma toiminta on kaikkea muuta kuin arvostettavaa - yleisesti tarkasteltuna. Elokuvassa oli muutamia suvantojaksoja, mutta en kokenut niitä vaivaannuttavina vaan eräällä tavalla tarinaan liittyvinä episodeina ja hetkinä, jolloin sukellettiin toisella tapaa ihmismieleen. Toisaalta elokuvan tehoa hiukan laskee sarjamurhaajan - kaikkiaan varsin mielenkiintoinen persoonana - ja takaa-ajajan yhteenotto lopussa. Minusta se vedettiin hiukan liian pitkälle, tuli sellainen tuntu, että ohjaaja halusi näyttää, että osataan tässä tapellakin ja laittoi vielä viimehetkellä kaksikon ottamaan kunnolla mittaa toisistaan. Toisaalta molemminpuolinen raivo, viha ja inho siitä kuvastui mutta silti - muutama lyönti liikaa, etten sanoisin.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei ihme, että tällaisessa maailmassa, maailmassa jossa mikään ei enää tunnu miltään, ihminen ryhtyy tekemään tekoja, jotka kenties antavat nautintoa, vallantunnetta tai täyttävät jonkin tyhjän kohdan minuudessa - näitä tekoja voi tehdä kirveellä, lihaveitsellä, ampumalla tai vaikkapa upealla tavalla moorrotisahalla. Ja kyllähän nussiessakin voi partnerin puukottaa hengiltä! Kyllä - pidin leffasta ja se oli parempi mitä muistelin sen olevankaan!
Elokuvan loppuhan jättää sillä tapaa asian hiukan auki mielestäni ja antaa katselijalle vapauden tulkita mikä todella oli todellista ja mikä ei. Eli oliko ne Batemanin tekemät raakuudet totta vai pelkästään hänen patoutuneen mielensä loihtimaa fantasiointia.

Tiedä sitten, mutta samaa mieltä kanssasi, että tuo elokuva toimi huomattavasti paremmin kun taannoin katselin sen uusiksi. Ensimmäisellä kerrallakin kyllä teki jossain määrin vaikutuksen, mutta silloin elokuvan loppupuoli varsinkin tuntui vähän vaisulta. Nyt myös sekin osa toimi ja kun huomioin tuon ensimmäisessä kappaleessani esille tuoman seikan, niin se teki siitä juuri mielenkiintoisemman monitulkintaisuudellaan. Ihan tarkkaa mielipidettä ei minulla edes ole, että oliko se kaikki totta vai jotain sairasta kuvitelmaa. Yhtä kaikki, toimiva leffa ja yksi niitä Balen parhaita.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Elokuvan loppuhan jättää sillä tapaa asian hiukan auki mielestäni ja antaa katselijalle vapauden tulkita mikä todella oli todellista ja mikä ei. Eli oliko ne Batemanin tekemät raakuudet totta vai pelkästään hänen patoutuneen mielensä loihtimaa fantasiointia.

Koen, että tapahtumat olivat todellisia - Bateman oli todella tappanut ne ihmiset - mutta elokuvan lopussa, hänen tunnustaessa tekonsa, kukaan ei ottanut niitä todesta (kenties sihteeriä lukuunottamatta, joka jäi lukemaan almanakkaa) vaan pitivät häntä kenties nahjusmaisena tuhannenvatsalihaksen-Batemanina, josta ei olisi moisiin tekoihin, ei missään nimessä. Tämän todellisuuden avautuminen Batemanille tyhjensi hänen mielen ja sai kenties tajuamaan sen, kuinka epätodellisessa maailmassa hän eli - vai saiko sittenkään...

Toki fantasioinnissakin on pointtinsa ja jo sekin kuvastaisi sitä, millaisia pakokeinoja ihminen voi rakentaa päästäkseen eroon pinnallisesta ympäristöstä, mutta jotenkin olen taipuvainen kääntymään sille kannalle, että Bateman teki tekonsa koska haki maksimaalista tyydytystä ja "aukonpaikkaajaa" elämäänsä. Tyhjyys ja pinnallisuus oli täytettävä jollain kun enää käyntikortit, ravintolaillalliset, desingasunnot, kasvokuorinnat tms. eivät enää kyenneet täyttämään tätä tyhjyyttä hänessä. Astuminen mahdollisien fantasiointien maailmasta todellisiin tekoihin oli otettava jotta elämästä saisi jotain todellista irti.

Mutta yhtäkaikki, elokuvan loppu herätti kysymyksiä ja nostatti ajatuksia. Ei hullummin, etten sanoisi.

vlad.
 

#76

Jäsen
Prometheus tuli käytyä katsomassa ja eka 3D elokuva. Hienolta näytti, mutta aika tyhjä elokuva muuten. Jokunen ihan höperö kohtaus, mille ei minusta ollut muuta syytä kuin niiden näyttäminen ehkä ohjaajan mielestä makeelta. Olihan tietysti kiva koettaa omalla vähäisellä Alien-tietämykselläkin bongata tuttuja juttuja elokuvasta.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katsoin eilen Liam Neesonin "Taken". Oli kyllä yllättävän hyvä action leffa. Samoin Stathamin uusin "Safe", joka ei ole tullut vielä suomessa elokuviin. Rupee loppumaan hyvät leffat, joita en olisi katsonut vielä. Onko kellään neuvoa jotain hyvää action/thriller/draama... elokuvaa, joka olisi mielellään todentuntuinen eikä mikään scifi. Kauhuleffoja en katso.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Stephen Kingin Se elokuvaksi, tai siis kahdeksi. Aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa.

Tästä elokuvasta on huhuttu jo vuosien ajan, joten olisikohan tämä projekti nyt lopultakin toteutumassa? Se aiempi minisarjan pohjalta tehty elokuvahan ei minusta mikään huippuonnistuminen ollut jos nyt ei aivan kelvotonkaan tekele, joten kyllä tämä loistava kirja ansaitsisi tulla uudestaan käsitellyksi myös elokuvissa. Jos tuo projekti nyt oikeasti toteutuu niin kaksi elokuvaa on kyllä oikea tapa toteuttaa tuo, koska kirjassa on materiaalia niin pirusti että sitä on vaikea yhteen elokuvaan mahduttaa järkevästi.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
On aika taas raportoida katsottuja leffoja.

The Grey - Suden hetki, oli yllättävän hyvä Liam Neesonin tähdittämä Alaskaan sijoittuva selviytymistarina. Kaikki sudet ei vaan ollut uskottavan näköisiä. Arvosana 8.

Majava oli kyllä mielenkiintoinen Mel Gibsonin ja Jodie Fosterin tähdittämä tarina henkilöstä joka masentuu ja alkaa kommunikoimaan majava käsinuken kautta. Arvosana 7.

Salaliittolainen -leffa käsitteli salaliittoa Abraham Lincolnin salamurhasta. Ohjauksesta vastaa konkari Robert Redford. Arvosana 7.

John Rabe kertoi tositarinan Saksalaisesta liikemiehestä joka pelasti omilla toimillaan n. 200,000 Kiinalaisen hengen Nanjingissä 1937-38. Muuten ihan ok mutta liian pitkä 134 min. Arvosana 6.

Perfect Sense, oli taas vaihteeksi yksi visio maailmanlopusta ja tälle kertaa ihmisten aistit alkoivat mennä yksitellen. Jotenkin tykkäsin tästä leffasta, arvosana 8.

Sitten päälle vähän komedioita: You Again, My Sassy Girl, Unelmien naapuri ja Lastentarhan kyttä. :)
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäs mieltä arvon jatkoaikalaiset ovat elokuvasta Higher Learning? Onko miten kiventakana saada Suomitekstein varustettuna?

Edit. Huuto.netistä löytyikin tämä leffa joten ostoon meni.
 
Viimeksi muokattu:

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Intouchables tuli katsottua eilen, ja oli kyllä aivan loistava elokuva! Kyseessä on ranskalaistuotantoa oleva draamakomedia. Suosittelen kaikille, 5/5. Linkki vie Leffatykin kyseisen elokuvan tietoihin ja samasta löytyy rustaamani arvostelu, jos jotain kiinnostaa kyseinen leffa katsastaa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Tuli katsottua Quentin Tarantinon ohjaama Inglourious Basterds. Odotin elokuvalta paljon, mutta sain vielä enemmän. Mielestäni elokuva oli aivan loistava, ja aihekin on hyvä, ainahan natsien tappaminen lämmittää mieltä, varsinkin kun elokuvan alussa natsit päästetään aika hyvin katsojan ihon alle. Brad Pitt tekee loistavan roolin Luutnantti Aldo Rainena. Myös loppu oli hieman yllättävä ja sillä lailla myös hyvä. Suosittelen kaikille, jotka eivät ole natseja.
 
Onkos kukaan täällä nähnyt elokuvaa An American Haunting? Olisin ostamassa, mutta arvostelut tuntuvat olevan laidasta laitaan ja on jo valmiiksi vaikeaa päästä eroon huonoista leffoista.

On tullut katsottua ja itse ainakin pidin elokuvasta. Vanhan liiton kauhuleffa, vaikka ei hirveän vanha. Erinomainen tunnelma elokuvan alusta loppuun.

Viidestä tähdestä antaisin about 4.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Act of Valor tuli katsottua ja pitää myöntää, että olipa saakelin kova pätkä. Leffassa on käytetty aitoja Seal-yksikön sotilaita. Erittäin hyvin toteutettu ja pirun hienoa kuvaustyötä.

Leffan traileri linkissä...menkääpä ihastelemaan te, jotka nykyaikaisista sotaleffoista pidätte.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Intouchables tuli katsottua eilen, ja oli kyllä aivan loistava elokuva! Kyseessä on ranskalaistuotantoa oleva draamakomedia. Suosittelen kaikille, 5/5. Linkki vie Leffatykin kyseisen elokuvan tietoihin ja samasta löytyy rustaamani arvostelu, jos jotain kiinnostaa kyseinen leffa katsastaa.

Onko sulla tai kellään muulla tietoa, milloin Intouchables ilmestyy Suomessa Bluray-julkaisuna?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös