Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 904
  • 12 061

Soolo

Jäsen
Elokuva oli pienoinen pettymys sillä todellinen lopun kliimaksi jäi aivan vitun laimeaksi vaikka yritys olikin kova. Odotin enemmän kipua ja kärsimystä. Ei oikein voi verrata mitenkään Ichiin.

Audition on viiden tähden elokuva ja täysin erilainen konseptiltaan kuin Ichi, joka muutoin on toki hyvä eikä ollenkaan pelkkää "torturepornia", vaan siinä on oikeastaan aika monipuolinen juoni. Kyseinen leffa kärsii lähinnä tästä "maailman väkivaltaisin" statuksestaan. Mutta niin, Audition on loistava trilleri, Miiken paras elokuva. Etenkin kun ei tiedä mitä odottaa, on kokemus vaikuttava.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
EDIT: Sanotaan vielä, että ensimmäisen Matrixin toiminta on kestänyt hämmästyttävän hyvin aikaa - se näyttää vieläkin hyvältä. Samaa ei todellakaan voi sanoa edes kahdesta jälkimmäisestä osasta, niin oudolta kuin se kuulostaakin.

Matrix on kestänyt aikaa muutenkin helvetin hyvin. 2&3 olivatkin pettymyksiä jo ilmestyessään. Pakko oli katsoa mutta homma karkasi lapasesta täysin. Ykkönen oli viileä, innovatiivinen ja hienolla juonella. Loput leffat olivatkin sitten efekti-leikkiä, juonen selittelyä ja rahastusta. Niissä haisi hiki, väärällä tavalla.
 

Soolo

Jäsen
Viime aikojen vaikuttavin leffa, eikä todellakaan hyvässä mielessä: A Serbian Film.

Kun synopsiksen tietää, on leffa todella painostavaa katsottavaa. Mikäli sitä ei tiedä, niin lekanisku tulee olemaan armoton.

Tämä tuli katsottua, ja nyt toivon etten sitä olisi tehnyt. En todellakaan suosittele kenellekään, sillä tätä on harva valmis katsomaan. Minulle seurasi kahden viikon masennus. Nyt vihdoin alkaa jo päästä irti elokuvan sielunmaisemasta. Silti pakko sanoa, että tässä oli sanomaa. En vaan halua nähdä tällaista enää ikinä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Vihdoin ja viimein sain tuo Expendablesin katsottua.

Näin jääkiekkotermein kova rosteri on tässä leffassa. Vanhaa kunnon 1980-luvun toiminta meininkiä potenssiin kaksi. Mikä siinä on että kovasti naurattaa kun tälläisissä leffoissa ammutaan äijä yhdellä laukauksella puoliksi siten että alaosa jää ehjäksi ja yläosasta tulee veristä mössöä? Tosielämässä se olisi aivan karmaisevan järkyttävä näky. Joka tapauksessa, hienoa meininkiä tässä leffassa oli. Juonikin oli se perus 80-luvun "there's always the girl" huttua mutta se ei paljon menoa haitannut. Plussana vieläpä tosielämän ja/tai vanhojen tunnettujen roolihahmojen pilke silmäkulmassa piikittelyt. Kukaan näyttelijöistä ei vetänyt ns. "vittuakaan kiinnostaa" -asenteella vaan ihan oikeasti panostivat ja kunnioittivat roolihahmojaan. Jatko-osaakin pukkaa!

Tykkäsin aivan pirusti. 4/5. Muuten olisin varmaan antanut täydet viisi, mutta näin jotenkin jäi vähän sellainen vaikutelma että tässä oli osittain sellainen maku että on pakko tunkea noita hahmoja mukaan vaikka ei oikein aika ja tarina riitä. Lähinnä tuo Rourken hahmo oli hieman sellainen. Machetea odotellessa!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En todellakaan suosittele kenellekään, sillä tätä on harva valmis katsomaan. Minulle seurasi kahden viikon masennus. Nyt vihdoin alkaa jo päästä irti elokuvan sielunmaisemasta. Silti pakko sanoa, että tässä oli sanomaa.

Leffassa oli sanomaa mutta et suosittele tätä kellekään, right. Toki tuo kannattaa kaikkien katsoa ja vetää johtopäätökset tuosta itse. Rankkoja tuotoksia on tullut katsottua ennenkin kuten Necromantic 1,2 tai Quinea Pig. Ilsat sun muut ovat mukavaa viihdettä. Men behind the sun-teokset myöskin ovat suurta huvia (jotka perustuvat faktoihin). Elokuvat vaikuttavat meihin erilaisesti mutta ei niin järkyttävää olla tehtykään ettei sitä kykenisi katsomaan...tai pitämään viihteenä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ninja Assassin.

Ninja Assassin (ohjaaja James McTeigue) oli loppujen lopuksi tyypillinen ninja-elokuva - tiettyä kaavamaisuutta, tyypillisiä taisteluita - joissa verta, akrobatiaa ja erilaisia aseita käytettiin surutta, kaikkea tätä ehkäpä entistä enemmän, jotta vauhti pysyisi yllä alusta loppuun saakka. Muutamat suvantohetket ja takaumat toivat elokuvaan edes hetkittäistä mielenkiintoa ja ajatuksiakin paremmasta, mutta koskaan leffa ei minusta sille tasolle päässyt. Verta, akrobatiaa, vauhtia, erilaisia aseita - siinä tiivistettynä leffan perusidea höystettynä sivujuoninä pysynä takaumina ja suvantoina.

En olisi menettänyt mitään vaikka olisin jättänyt kyseisen leffan katsomatta, no, onneksi se vei ajastani sellaiset 1½ tuntia, ei sen enempää, joten harmistus ei kovinkaan suuri ole.

Se on todettava, että en osaa ottaa ninja-elokuvien väkivaltaa todesta, joten en vain ymmärrä sitä, että leffa on saanut k18 -leiman, k15 olisi ollut sopiva rajaamaan katsojakunnasta teinit pois. Joissain toisissa leffoissa, vaikkapa Irreversiblessä k18 on aivan ymmärrettävä mutta ei Ninja Assassinissa.

Ninja-elokuvien ystävät saavat varmasti kicksejä Rain tähdittämästä Ninja Assassinista, muille en oikein osaa leffaa suositella.

vlad.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Ninja-elokuvien ystävät saavat varmasti kicksejä Rain tähdittämästä Ninja Assassinista, muille en oikein osaa leffaa suositella.

En sanoisi itseäni ninja-elokuvien ystäväksi, eipä itseasiassa tule mieleen mitään muuta ninja-elokuvaa tähän hätään (American Ninja ja Karate Kid tulevat nimeltä mieleen, mutta enpä ole niitä nähnyt kuin joskus lapsena, jos silloinkaan). Ninja Assassin kuitenkin maistui minulle hyvin.

Eihän siinä juonessa suuremmin ollut hurraamista ja taistelukohtauksissa häiritsi se, että kamppailut käytiin poikkeuksetta niin pimeässä, että ei meinannut pahemmin saada selvää kuka sielä tekee ja mitä. Kuitenkin, sen mitä sai taistelusta selvää, niin se oli todella tyylikkään näköistä (esimerkiksi lopputaistelu).

Eli vaikka mitään suurempaa elämystä tältä elokuvalta ei ole luvassa, niin veri lensi ja komean näköisesti. Täydellinen aloittelu- tai krapulaleffa siis... Tai hyvä sellainen. Täydellinen on Rambo.
 

.creep.

Jäsen
Viihde, kokemus, ajatus

...tai pitämään viihteenä.

Lainaan Vanha Lenin viestistä pelkästään lopun ja haluan heti tehdä selväksi, että viestini ei millään tavalla liity edellä mainittuun viestiin. Ajatukseni kuitenkin lähti viestin viimeisestä lauseesta, joten otan oikeudekseni käyttää sitä tässä yhteydessä.

Kysymys kuuluukin mikä on elokuvan funktio tai onko elokuvan ensisijainen funktio viihdyttää katsojaa?

Jos katsomme esimerkiksi Hollywoodissa tehtyjä elokuvia on varmasti turha kiistä niiden pyrkimystä nimenomaan katsojan viihdyttämiseen. Jopa rankimmatkin Hollywood-leffat sisältävät yleensä elementtejä, jotka tekevät elokuvan katsomisesta katsojalle helpon, ja näin maksaneet asiakkaat voivat poistua tyytyväisenä elokuvateattereista. Hyvin viihtyneinä.

Toki yleistän tässä puhuessani Hollywood-elokuvista, mutta pointtini onkin kohdistettu lähinnä Serbian Filmin kaltaisiin tekeleisiin, jotka ainakin yrittävät shokeerata katsojan ja näin tehdä katsomiskokemuksesta kaikkea muuta kuin viihdyttävän. Serbian film ja Vanha Lenin myös mainitsema Men Behind the Sun ovat kuitenkin mielestäni hyviä esimerkkejä elokuvista, jotka kärsivät siitä että ne vedetään väkivaltaviihdelokeroon. Monet katsoja eivät pysty näkemään elokuvien tärkeätä viestiä, koska he mässäilevät vain elokuvan heille tarjoamalla verellä. Voidaankin miettiä onko elokuvien ohjaajien ratkaisut tässä tapauksessa palvelleet elokuvaa parhaalla mahdollisella tavalla? Onko se, mikä juuri on tehnyt elokuvista tunnettuja, tehnyt niistä samalla viihdettä?

Entä sitten niin sanottu taide-elokuva? Onko Andrei Tarkovskin elokuvissa tarkoitus viihtyä? Ohjaajalegenda ei olisi varmasti pitänyt siitä, jos hänen elokuviaan olisi sanottu viihdyttäviksi tai hyväksi viihteeksi. Tarkovski halusi eläessään nostaa elokuvataiteen arvostusta maalaustaiteen, runouden ja teatterin tasolle siinä kuitenkaan onnistumatta. Vaikkakin on kyllä tunnustettava, että hän nosti elokuvan arvostusta taiteenmuotona ainakin hitusen.

Itse olen sitä mieltä, että katsojan on itse päätettävä näkeekö hän elokuvan viihteenä vai kokemuksena. Näiden kahden ero on toki veteen piirretty viiva. Viihtyminen kuitenkin sulkee pois kaiken edes vähemmissä määrin epämiellyttävän, jolloin kokemus saattaa jäädä puolitehoiseksi jos katsoja on alunperin lähtenyt katsomaan elokuvaa viihtyäkseen. Kokemusta hakeva katsoja on tyytyväinen näkemäänsä kävelee hän sitten surullisena, kauhistuneena, hämmentyneenä tai vihaisena ulos teatterista.

Loppuun vielä viimeisin elokuvakokemukseni, jonka ansiosta voin pitää näkemääni elokuvaa hyvänä.

Unkarilaisen Bélla Tarrin ohjaama Werckmeister harmóniák oli pitkä ja niin hidastempoinen, että pilkin katsomossa vähän väliä. Kuitenkin muutamat oikein ajoitetut piristysruiskeet pitivät pääkopan toiminnassa juuri sen verran, että ulos kävellessä olin melko varma etten ollut nukkunut elokuvan aikana. Ehkä juuri tästä unen ja valveilla olon välillä kiikkumisesta johtuen en saanut leffaa pois päästäni kolmeen päivään. En ole vieläkään varma mitä elokuvassa haluttiin sanoa enkä haluakkaan tietää. Juuri siksi se silloin tällöin vieläkin palaa askarruttamaan minua ja samalla pönkittää asemaansa eräänä parhaista koskaan näkemistäni elokuvista. En kuitenkaan missän tapauksessa voi kutsua Werckmeister harmóniák viihdyttäväksi elokuvaksi.

Toivottavasti tästä sekasotkusta edes vähän saa kiinni siitä mitä ajan takaa. En tällä viestillä todellakaan halua arvostella niitä, jotka katsovat elokuvansa viihteenä ja nauttivat siitä. Piti vain saada kirjoittaa, kun ajatus lähti juoksemaan.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Elokuvat vaikuttavat meihin erilaisesti mutta ei niin järkyttävää olla tehtykään ettei sitä kykenisi katsomaan...tai pitämään viihteenä.
No jaa. Kun tuon leffan tiivistelmän lukaisin, niin aika sairas mieli saa olla, että tuosta viihdettä saa. Ja toisaalta aika sairas mieli pitää olla, että tuollaista kehittelee. Ehkä siinä serbiataustaiset purkavat 90-luvun kokemuksiaan, tiedä häntä, mutta hoitoon voisi koko tuotannon pistää.
 

Sambody

Jäsen
Taas tullut pari leffaa tiirailtua.

Viime lauantaiseen infernaaliseen darraan sopi kuin nyrkki naamatauluun Guy Ritchien uusin eli Sherlock Holmes. Yhdellä sanalla kuvaten tuo raina oli viihdyttävä. Ei mitään turhia hienouksia tai sykähdyttäviä juonen käänteitä vaan ihan perus toimintakomediaa nokkeline dialogineen ja ehkä tavallista parempine kuvauksineen. Tykkäsin kovasti myös Ritchien Snatchistä ja Lock, Stock & Two Smoking Barrelsistä ja voin melkein taata, että jokainen noista leffoista pitänyt pitää myös tästä. Tosin on se Snatch silti Ritchien uran virstanpylväs. 8/10

Nyt sitten hetki sitten tuli katsottua David Cronenbergin A History of Violence. Sanotaanko, että aika keskinkertainen leffa. Ei loista kuin Maria Bellon kauniilla olemuksella, mutta ei tosiaankaan ole miltään osin huonokaan leffa. Viggo Mortensen tekee taas taattua jälkeä pääosan esittäjänä vaikkei missään vaiheessa pääsekkään Eastern Promises suorituksen tasolle. Mutta niin tosiaan kovin keskinkertaista koko elokuva(paitsi se Mario Bello on keskinkertaista kauniinpi!). 7/10
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
No jaa. Kun tuon leffan tiivistelmän lukaisin, niin aika sairas mieli saa olla, että tuosta viihdettä saa. Ja toisaalta aika sairas mieli pitää olla, että tuollaista kehittelee. Ehkä siinä serbiataustaiset purkavat 90-luvun kokemuksiaan, tiedä häntä, mutta hoitoon voisi koko tuotannon pistää.

Viihdettä siitä ei ehkäpä saa tekemälläkään tai sitten minulla on erilainen käsitys viihteestä, mutta toisaalta en pistäisi hoitookaan koko tuotantoa tai edes osaa siitä. Joskus (tai miksei useinkin) yhteiskunnallisia tai henkisiä traumoja on purettava julki jopa vastenmielisiä ajatuksia herättävin elokuvin - jos selkeä väkivaltaporno tai sosiaaliporno jätetään pois laskuista niin olen löytävinäni hyvin paljon sanomaa väkivaltaisista, ahdistavista, rujoista, kuvottavista elokuvista - ne kertovat ihmisten mielenmaisemasta jotain, kenties hyvinkin merkityksellisiä asioita. Ja kenties väkivaltapornokin sellaista pitää sisällään ja sosiaaliporno tietyssä mitassa.

Maailmansivu on tehty elokuvia jotka herättävät tavalla tai toisella, jopa ravisuttavat katsojakuntaa usein keinoin - Pasolinin Salõ - Sodoman 120 päivää on tällainen elokuva. Kenties se on eräs syy sille miksi Pasolinille kävi kuten kävi. Tai entäpä Garpar Nóe:n Irreversible, elokuva joka herättää tunteita puolesta ja vastaan mutta taatusti nostattaa ajatuksia ja pistää miettimään yhteiskunnan tilaa...

Mielummin näen tuotettavan ja ohjattavan irreversiblejä, salõja, kenties martyrsejä kuin commandoja, tiedänmitäteitviimekesänä, kaappauksia merellä tms. huttua, joiden ainoa tehtävä on viihdyttää ja vapauttaa ihminen hetkeksi kaikesta. Toisaalta kenties tämäkin viihdeteollisuuden muoto on parempi kuin totaalinen sosiaaliporno tosi-tv:n muodossa, tiedä häntä.

Ja, kyllä - odotan hetkeä jolloin pääsen katsomaan a Serbian Film'in.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maailmansivu on tehty elokuvia jotka herättävät tavalla tai toisella, jopa ravisuttavat katsojakuntaa usein keinoin - Pasolinin Salõ - Sodoman 120 päivää on tällainen elokuva. Kenties se on eräs syy sille miksi Pasolinille kävi kuten kävi. Tai entäpä Garpar Nóe:n Irreversible, elokuva joka herättää tunteita puolesta ja vastaan mutta taatusti nostattaa ajatuksia ja pistää miettimään yhteiskunnan tilaa...
Ei ehkä ihan kulje samassa kategoriassa noiden mainittujen kanssa, mutta Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiiniakin on muistaakseni usein syytetty väkivallan ihannoimisesta ja inhottavan kuva-aineiston tuomisesta valkokankaalle sen ihan itsensä takia - shokeeratakseen ihmisiä.

Omakohtaisesti en voi kyllä tuohon kritiikkiin yhtyä mitenkään, koska elokuva on voimakkaasti kantaaottava ja näen, että se väkivalta on kaikkea muuta kuin ihannoidussa asemassa jos elokuvaa jaksaa ajatella edes vähän. Toki elokuva hiukan nurinkurisesti lopulta puoltaa sitä alkuperäistä väkivallantekijää, mutta siinä se elokuvan rikkaus lopulta juuri onkin. Siinä tarkastellaan väkivaltaa ja ihmisen yksilön vapautta aika lailla eri suunnista. Yksi syy, miksi rakastan kyseistä elokuvaa suuresti ja pidän sitä ihan ehdottomasti maailmassa kymmenen parhaimman joukossa.

Toki siinä on runsaasti muitakin ansioita, lähtien dialogista, kuvauksesta ja musiikista ties mihin hienoihin yksityiskohtiin jotka luovat upean kokonaisuuden.
 

tutzba

Jäsen
Tämä tuli katsottua, ja nyt toivon etten sitä olisi tehnyt. En todellakaan suosittele kenellekään, sillä tätä on harva valmis katsomaan. Minulle seurasi kahden viikon masennus. Nyt vihdoin alkaa jo päästä irti elokuvan sielunmaisemasta. Silti pakko sanoa, että tässä oli sanomaa. En vaan halua nähdä tällaista enää ikinä.

Helppo kyllä uskoa Soolon kirjoitus. Minulle tuli paha olo jo pelkästään kun luin Wikipediasta tuon leffan juonen ja kulun ja hyi jumalauta. Kuka oikeasti saa idean tehdä tuollaista saastaa?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ymmärrän serbien mahdolliset patoutumat, mutta en silti millään käsitä tuollaisen paskan kasaamista elokuvaksi saakka. No, se on mun ongelmani.

Kumma kansa noin muutenkin.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Kävin muksujen kanssa katsomassa tuon "Itse Ilkimys 3D:n"

Ok. No onhan tuo vähän sellainen nyyhkyleffa toisin paikoin, mutta aikuista piristää viitaukset muihin leffoihin. Mm. nuken pään löytyminen peiton alta vedetään taattuun kummisetä tyyliin... Ja muitakin viitauksia legendaarisiin leffoihin löytyy.

Lapset tietty ovat ihan ulkona noista gageista, mutta viihdyin kyllä katsoessani elämäni ensimmäistä 3D-kleffaa. 8+
 
Helppo kyllä uskoa Soolon kirjoitus. Minulle tuli paha olo jo pelkästään kun luin Wikipediasta tuon leffan juonen ja kulun ja hyi jumalauta. Kuka oikeasti saa idean tehdä tuollaista saastaa?

Sama vika ja samat ajatukset. Olen melko kipeitä elokuvia katsonut sekä ihmetellyt, jos jonkinlaisia juonia höystettynä melko sairaalla väkivallalla, mutta ei tulisi mieleenikään tuollainen juoni, saati että katsoisin sen.

En voi ymmärtää mielenkiintoa kohti kyseistä elokuvaa, mutta jos ihan tarkkoja ollaan niin mieluiten tuollaisista asioista nauttivat katsovat tuollaisen fiktiivisen elokuvan, kuin toteuttavat sen.

Hyi saatana.
 

tutzba

Jäsen
mutta jos ihan tarkkoja ollaan niin mieluiten tuollaisista asioista nauttivat katsovat tuollaisen fiktiivisen elokuvan, kuin toteuttavat sen.

Millainenkohan olo ko. leffan näyttelijöillä on ollut? Eikös esim. Heath Ledger sanonut, että häntä ahdisti kun uppoutui niin paljon Jokerin ajatusmaailmaan? Mitenköhän sitten tuollaisessa leffassa, missä
katkotaan ihmiseltä pää ja sitten naidaan, tukehdutetaan hampaaton ihminen peniksellä, jne. Eivätkä nuo edes olleet niitä sairaimpia kohtia elokuvasta, ainakaan Wikipedian perusteella.

Jos joku tuosta elokuvasta tykkää niin ei se minun elämää kaada, mutta jos olisin näyttelijä, en mistään hinnasta lähtisi tuollaiseen mukaan. En kyllä mistään hinnasta myöskään katsoisi tuota, sen verran herkkä kuitenkin olen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Helppo kyllä uskoa Soolon kirjoitus. Minulle tuli paha olo jo pelkästään kun luin Wikipediasta tuon leffan juonen ja kulun ja hyi jumalauta. Kuka oikeasti saa idean tehdä tuollaista saastaa?

Luin elokuvan juonen, jotenkin se tuntui kiehtovalta ja samalla sairaalta, mutta käytännössä kaikki se mitä leffassa kerrotaan on tapahtunut todellisuudessa Bosnian sodassa ja pääasiassa serbijoukkojen suorittamana, joten kenties elokuvan tarkoituksena on osoittaa syyttävällä sormella myös serbejä siitä, että valtio ja kansa ei ole vieläkään sinut historiansa kanssa.

Onko leffa sitten saastaa? Vaikea sanoa, mutta sen mitä luin siitä ja mahdollisen viitekehyksen myötä en pidä elokuvaa saastana vaan kenties herättävänä - kuin lekanisku otsaan. Mutta palaan elokuvaan myöhemmin, jahka olen nähnyt sen ensin. Tosin tänne korpeen se tuskin tulee laisinkaan, joten täytyy toivoa, että se löytää tiensä dvd:lle.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tässä kun on sivuttu näitä sairaita, kuvottavia, ahdistavia elokuvia, elokuvia, joita joku pitää totaalisena saastana ja joiden tekijöitä saatetaan pitää jopa henkisesti sairaina niin ajattelin koota omasta leffakokoelmastani viiden elokuvan kavalkadin, jotka esittäisin ystävilleni tai kavereilleni tarjotessani miellyttävän leffaillan - tai pidemmänkin session, joten aloitetaan:


Huom: linkit voivat pitää sisällään juonipaljastuksia!


5. Cannibal holocaust: Elokuvailta on hyvä aloittaa Ruggero Deodaton paljon kohua herättäneellä kannibaalielokuvien aateliin kuuluvalla teoksella. Elokuvalla jota monet pitävät eräänä vastenmielisimmistä elokuvista, joita on tehty yksinomaan siinä oikeasti - siis todella oikeasti - suoritettujen julmuuksien tähden, kuten eläinten tappamisten. Sen ohella, että elokuvassa tapettiin eläimiä, siinä oli rajua seksuaalista väkivaltaas sisältäviä kohtauksia. Ja kyllä, kietämättä minäkin hiukan ihmettelin elokuvan ideaa sitä katsoessani. Elokuvasta wikipediassa: Cannibal holocaust.

4. Martyrs: Seuraavaksi tarjoilisin katsojille ranskalaisen Pascal Laugier'in ohjaaman ja kirjoittaman Martyrs'in. Elokuva on tavallaan miksaus useasta genrestä, alkaen draaman ja trillerin kaltaisella kuvauksella menneistä tapauhtumista, siirtyen elokuvan nykyisyyteen ja siitä elokuva jatkaisi kulkuaan, päätyen lopulta monilta veretpysäyttävään ja piinaavaan kidustussaagaan, joka päättyy lopulliseen marttyyrin löytämiseen. Leffasta tekee mielenkiintoisen se, että kultti, joka näitä martyyrejä etsii voi tavallaan olla olemassa. Mitä erilaisimpia kultteja on ollut ja on olemassa - joten miksei kulttia, joka etsii väkivallan kautta valaistumisen löytävää marttyyriä palastamaan jotain todellista ja suurta. Kaunista! Elokuvasta wikipediassa: Martyrs.

3. Ichi the Killer: Japanilaisen Takashi Miiken Ichi the Killer on saanut kulttimainetta ainakin joissain piireissä. Elokuva on hyvin väkivaltainen ja tappaminen on rajua sekä rujoa - ketään säästämättä. Minusta leffa ei ole Miiken paras, mutta tällaiseen leffailtaan se sopisi mitä parhaimmiten, koska se taatusti herättäisi tunteita puolesta ja vastaan. Sadomasokistinen Kakihara jää varmasti monelle mieleen elokuvan jälkeen. Ichi the Killer wikipedissa.

2. Irréversible: Tätä Gaspar Noé'n elokuvaa ainakin minä voin kutsua taide-elokuvaksi sen aihepiiristä huolimatta. Noé onnistuu tavoittamaan ihmismielen tunteet todella hyvin ja sitomaan kaikki tunneskaalat tähän elokuvaan rakkaudesta vihaan ja raivoon - väkivaltaiseen kostonhaluun ja mielipuoliseen tappamiseen saakka. Voitte pitää minua sairaana, kenties pidättekin, mutta näin tässä elokuvassa kauneutta kaiken kauheuden keskellä. Rakkaus ja ihailu saa ihmisen tekemään liki mitä tahansa. Lisäksi elokuvan takaperoinen kerronta on mielenkiintoinen. Irréversible.

1. Salò - Sodoman 120 päivää: tämä sessio on hyvä päättää Pier Paolo Pasolinin kiisteltyyn mutta samalla kiiteltyyn ja palkittuun elokuvaan, joka pohjautuu markiisi de Saden teokseen Sodoman 120 päivää. Salò - Sodoman 120 päivää kertoo fasistisesta Salò'n tasavallasta. Elokuvassa pasolini tuo esille fasismin ja natsismin julmimmat ja synkimmät puolet kaikessa karuudessa julmuudessaan. Ihmiset ovat kuin karjaa, heitä nöyryytetään, kohdellaan väkivaltaisesti. Salò on herättänyt keskustelua laajaltikin ja Suomessa se vapautettiin sensuurin kynsistä vasta lähes 30-vuotta valmistumisensa jälkeen. Minä minusta, näin elokuvien ystävänä, on ehdottoman väärin. Salò - Sodoman 120 päivää netissä. Elokuva oli kenties se viimeinen naula Pasolinin arkkuun. Hänet tapettiin marraskuussa 1975, ja edelleen murha on mysteeri vaikka Pinoi Pelosi tuomittiinkin vankeuteen murhasta.

Mukavaa elokuvailtaa!

vlad.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Cannibal holocaust

Ichi the Killer


Salò - Sodoman 120 päivää

Nämä löytyvät hyllystä mutta eivät mielestäni ole niin kovinkaan rankkoja leffoja menneisyydestä...tai no, Salossa on oma karu fiiliksensä. Listaan seuraavaan muutamia mielestäni pahempia tekeleitä...jotka myöskin löytyvät videokirjastostani:D

- Nekromantik 1,2
- Bloodsucing Freaks
- Quinea Pig
- Men Behind The Sun 1,2
- Ilsat
- Pink Flamingos (katsokaa wikista, hah)

Tuossa muutamia. Tosin löytyy noita kannibaali ja zombieleffojakin mutta eivät nuo niin säväytä. Nekromantikit ja MBTS ovat oikeastaan niitä pöljimpiä tekeleitä.

A Serbian Film on leffa johon on heränyt mielenkiinto tästä kaikesta hypetyksestä ja käväisinkin katsomassa traileria jne. En tiedä mutta näyttelijät ovat niin naurettavan näköisiä jermuja etten välttämättä osaa ottaa asiaa kovinkaan vakavasti vaikka aihe on melko synkkä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nämä löytyvät hyllystä mutta eivät mielestäni ole niin kovinkaan rankkoja leffoja menneisyydestä...tai no, Salossa on oma karu fiiliksensä. Listaan seuraavaan muutamia mielestäni pahempia tekeleitä...jotka myöskin löytyvät videokirjastostani

Minua harmittaa suuresti se, että muuttojen seurauksena videokirjastoni on karsiutunut todella rajulla kädellä, sen sijaan dvd-kirjaston on ja voi hyvin. Sitä sitten koetan hiljalleen täydentää ja etsiä joukkoon näitä "hiukan" rajumpiakin elokuvia. Listallasi oli muutamia todella mielenkiintoisia teoksia, jotka kenties on tavalla tai toisella hankittava käsiin.

Lueskelin eilen Men behind the sun'ista ja vaikutti varsin mielenkiintoiselta tuotokselta. Pitäisiköhän hankkia jostain - Suomesta sitä nyt ei taida saada ainakaan discshopin kautta.

Salò on minusta sikäli poikkeava teos listallani Irreversiblen ohella, että niissä on taiteellisiakin arvoja mukana. Martyrs taasen on muulla tavalla mielenkiintoinen, se ei ole silkkaa kidustusta ja marttyyrin etsintää kidutuksen kautta vaan se tarina on kiehtova ja kiehtovaksi sen tekee etenkin se kun on näitä Itävällan tapauksia, venäläisiä uskonlahkoja, joissa porukkaa pidetään luolissa puolivankeudessa, daavidin oksia tms.

vlad.
 

Theone

Jäsen
3. Ichi the Killer: Japanilaisen Takashi Miiken Ichi the Killer on saanut kulttimainetta ainakin joissain piireissä. Elokuva on hyvin väkivaltainen ja tappaminen on rajua sekä rujoa - ketään säästämättä. Minusta leffa ei ole Miiken paras, mutta tällaiseen leffailtaan se sopisi mitä parhaimmiten, koska se taatusti herättäisi tunteita puolesta ja vastaan. Sadomasokistinen Kakihara jää varmasti monelle mieleen elokuvan jälkeen. Ichi the Killer wikipedissa.

Tämä tuli joitain vuosia sitten katsottua porukalla ja leffan jälkeen kysymys oli lähinnä siitä, että oliko tuo olevinaan kauhua, komediaa vai mitä?

Itse tuolle tuli lähinnä repeiltyä ja komediana meni koska väkivalta meni aika pahasti yli, muistaakseni kengästä tuleva (?) miekka/terä joka halkaisi ihmisen räjäytti pankin.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämän ketjun ansioista tuli katsottua A Serbian Film.
Lyhyesti sanottuna, erittäin hyvin toteutettu elokuva, mutta aivan karmeasta aiheesta. Joitain kohtauksia ei pystynyt kokonaan katsomaan.
Toivottavasti tuollaiset asiat rajoittuvat vain ja ainoastaan tähän elokuvaan, eikä kukaan joudu tuollaista kokemaan missään muodossa.

Ehkä ei pitäisi olla näin utelias.
 

TurtleDef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Panthers, Tampere
Pari päivää sitten tuli katsottua The Expendables.
Loistavaa Action-viihdettä. Kova ja harvinainen nippu toimintatähtiä samassa pätkässä toimii.
Suosittelen kaikille jotka haluaa kunnon toimintamättöä iltaansa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tämän ketjun ansioista tuli katsottua A Serbian Film.
Lyhyesti sanottuna, erittäin hyvin toteutettu elokuva, mutta aivan karmeasta aiheesta. Joitain kohtauksia ei pystynyt kokonaan katsomaan.
Toivottavasti tuollaiset asiat rajoittuvat vain ja ainoastaan tähän elokuvaan, eikä kukaan joudu tuollaista kokemaan missään muodossa.

Ehkä ei pitäisi olla näin utelias.

Leffaa en ole katsonut mutta sen mitä olen siitä lukenut niin voinen päätellä, että niitä asioita joita elokuvassa on kuvattu on tapahtunut myös todellisuudessa esim. Bosnian sodan keskitysleireillä, pääosin serbien toimesta mutta eivät kyseisen sodan muutkaan osapuolet aivan syyttömiä julmuuksiin olleet - mutta pääasiassa ja enenevissä määrin niihin syyllistyivät serbit.

Raiskaukset, lasten raiskaamiset ja tappamiset, kuolleiden raiskaamiset ja pakottaminen raiskaamaan omia vaimoja ja lapsiaan, pakottaminen katsomaan kun omia läheisiä raiskattiin ja tapettiin, pakottaminen syömään ulosteita, pakottaminen tappamaan omaisia ja läheisiä - tämä kaikki oli arkipäivää Bosnian sodassa. Ja sitä se on monessa muussakin sodassa.

Joten jaksan uskoa, että elokuva on provokatiivisuudestaan huolimatta kannanotto Serbian menneisyyteen ja siihen ettei maa ole vieläkään sinut sen kanssa.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös