Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 854
  • 12 061

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään tuli käytyä Transformers teatterissa katsomassa ilman suurempaa perehtymistä piirrossarjaan aikoinaan. Joku Transformers-lautapeli kyllä pienenä oli.

Pakko sanoa, että jossain määrin on epäiltävä tuota "huumoria" kehuneiden jatkislaistenkin älykkyysosamäärää, ei millään pahalla. Keskivertojenkkiläskille varmaan uppoaa ihan helvetin hyvin kaikki jatkuvat "Wait, my mom has a temper" -heitot ja ne lukuisat 14-vuotiaille finninaamoille suunnatut seksiläpät. Itseä vitutti läpi koko leffan noita kuunnella ja katsoa muutenkin totaalisen surkeita näyttelijöitä tuollaisella dialogilla. Tuo väkisin ympätty "ihmisten osuus" kusi kyllä koko leffan sinänsä hyvän aiheen aika pahasti.

Lopun mätöt pelasti edes jotain, eikä niistä mitään pahaa voi sanoa, vaikka eivät nyt mitään parasta ikinä -fiilistä aikaan saaneetkaan. En sanosi, että liian pitkään venytetyt loppumätöt, sillä ne olivat tosiaan ainoa hyvä osuus koko leffassa ja mielellään niistä olisi vähän enemmänkin nähnyt otettavan irti. Tämä odotettu loppumättö Primen ja Megatroninkin välillä oli jokseenkin vaisu ja turhan nopeasti ohi.

2/5 tähteä saa täältä. Ihmetellä täytyy täällä olleiden kehujen määrää ja IMDb:nkin korkeaa arvosanaa (8,1 tällä hetkellä), mutta eiköhän ainakin eurooppalaisilta kriitikoilta saa vähän asianmukaisempaa pisteytystä. Vaikka eipä sillä, kyllä minä varmaan kakkosenkin (jos sellainen tehdään) menen leffaan aikanaan katsomaan, onhan tällaiset leffat ihan kivaa teatteriviihdettä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tänään tuli käytyä Transformers teatterissa katsomassa ilman suurempaa perehtymistä piirrossarjaan aikoinaan...

Ihmetellä täytyy täällä olleiden kehujen määrää ja IMDb:nkin korkeaa arvosanaa (8,1 tällä hetkellä), mutta eiköhän ainakin eurooppalaisilta kriitikoilta saa vähän asianmukaisempaa pisteytystä.
Tuossa itse jo selvitit ihmettelysi, eli eniten tuo leffa kolahtaa kaltaisilleni 80-luvulla sarjaa vahdanneille niiden lisäksi, joihin tuon tapaiset mäiskeet muutenkin uppoavat. Muuten olen jossain määrin linjoillasi esim. huumorin suhteen. Itse en bad boyseja yms. vastaavia viritelmiä juuri sulata, mutta tässä on kuitenkin kyseessä lapsuuden suurimmat sankarit, ja se antaa paljon anteeksi se. Niin, ja ihmiset liittyvät myös alkuperäiseen sarjaan, joskin leffassa heidän roolinsa oli korostuneempi.

Imdb:n tähdet tulevat pääosin matti meikäläisiltä, joten niissä tuskin on eroa vanhan ja uuden mantereen välillä.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa itse jo selvitit ihmettelysi, eli eniten tuo leffa kolahtaa kaltaisilleni 80-luvulla sarjaa vahdanneille niiden lisäksi, joihin tuon tapaiset mäiskeet muutenkin uppoavat.

Niin, lisättäköön, että itse kyllä ihan hyvin viihdyn muuten vastaavien saman genren leffojen (vaikka nyt X-Men- ja Matrix-trilogiat), mutta tässä tuo jenkkiläisyys ja todella rasittavan surkean huumorin määrä oli vedetty vaan niin äärimmilleen, että oksetusreaktio oli useissa paikoissa todella lähellä. En vaan tajua tuota juttua, että miksi noinkin hyvä aihe pitää pilata noin onnettomalla dialogilla ja 14-vuotiaiden tasolla olevilla läpillä. Kai se on joku jenkkien comic relief -juttu, jota on vaikea sivistyneemmässä maailmassa asuvan sisäistää.

Transformers nyt ei noin muutenkaan ihan tuikituntematon tapaus ollut, vaan muistan sitä kyllä lapsena katsoneeni. Itse sarjan tapahtumista vaan ei hirveästi muistikuvia kuitenkaan ole.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maailman nopein intiaani/ World´s fastest Indian

Todellinen hyvän mielen elokuva.

Tarina uusiseelantilaisesta Burt Munrosta, joka yli 60 vuotiaana päätti lähteä tekemään moottoripyörien nopeusennätyksen USA:n Bonnevillen suola-aavikolle. Samaan syssyyn myös 1. kertaa ulukomaille.

Pyörähän on siis 1920-luvun Indian, jota Burt on "hivenen" viilaillut nopeampaan suuntaan eikä ihan turvallisimmista osistakaan(konupullon korkkia, jeesusteippiä, nippareita ja mitä lie)

Tarina on todella makoisa road movie Burtin ja prätkän matkasta maapallon toiselle puolelle. Tätä ei voi hymyilemättä katsella. Hopkins vetää Burtin roolin aivan fantastisesti ja elokuva on täysin hänen varassaan.

Kaiken maailman kommelluksia ja onnenpotkuja matkan ajan, kunnes lopulta päästään suola-aavikolle.

Suosittelen lämpimästi.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Michael Bay on Jumala mulle. Kävin vihdoinkin katsomassa hänen uusimman masterpiecen Transformers, ei pettänyt odotuksiani, mahtava elokuva. Visuaalisesti katselunautinto lähenteli orgasmia. Kaikki ne kuvat hävittäjistä auringonlaskuissa ym. saivat melkein kylmiä väreitä aikaan. Tämä voittaa kyllä visuaalisesti 100-0 viimeksi katsomassani käymäni homofetissileffan 300.

Draamaattisesta musiikista ja kuvista huolimatta elokuva menee eteenpäin kieli poskella heitetyn huumorin voimalla. Mun oma huumorintaju on jäänyt teini-tasolle, joten kaikki läpät upposivat kuin veitsi voihin. Se FBI-agentti oli ihan kurko. Hieno elokuva, jonka kaikkia vivahteita ja ulottuvuuksia ei yhdellä katselukerralla huomaa. Klassikko jo nyt.

Pakko sanoa, että jossain määrin on epäiltävä tuota "huumoria" kehuneiden jatkislaistenkin älykkyysosamäärää, ei millään pahalla. Keskivertojenkkiläskille varmaan uppoaa ihan helvetin hyvin kaikki jatkuvat "Wait, my mom has a temper" -heitot ja ne lukuisat 14-vuotiaille finninaamoille suunnatut seksiläpät. Itseä vitutti läpi koko leffan noita kuunnella ja katsoa muutenkin totaalisen surkeita näyttelijöitä tuollaisella dialogilla. Tuo väkisin ympätty "ihmisten osuus" kusi kyllä koko leffan sinänsä hyvän aiheen aika pahasti.

Voi vttu. Jos menee katselemaan elokuvaa nimeltä "Transformers", joissa isot robotit mätkivät toisiaan, niin kuinka hemmetin syvällistä huumoria odotit?? Tosin huumori oli kylläkin aivan mahtavaa leffassa, koko ajan ihan kieli poskessa heitettyä läppää ja oivalluksia, muuten draamaattisen aiheen ympärillä, ei voi muuta kuin rakastaa. Mä todellakin suosittelen että keskityt ihan vain eurooppalaisten "taide-elokuvien" katselemiseen, ehkä tuolta genrestä löytyy paremmin sinun tasoa vastaavaa huumoria ja ihmisten suorittamia näyttelysuorituksia.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vähän myöhässä tulee, mutta muutama päivä sitten tuli käytyä katselemassa Die Hard 4.0. Ja eipähän tuo pettänyt. Tappamista, tuhoamista ja huonoja one-linereita parituntinen. Juontakin sen verran, että voi todeta sellaisenkin olemassaolon. Siis kaikinpuolin tyypillinen Die Hard-elokuva.

Finnkinoa täytyy varmaan sponssata vielä sen verran että Transut käy katsomassa. Ihan nostalgiamielessä." ....Autobots waste their metal to destroy the evil forces of the decepticons..."
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tulipahan Rennyn viimeisin eli The Covenant katsottua pari päivää sitten. Oli kyllä niin tusinahuttua kuin olla voi. Sen takiahan se tuli katsottua että sen on ohjannut suomalainen, muuten tuskin olisin leffasta ennestään kuullutkaan ja hyllyyn olisi jäänyt.

Perustuksiltaan ihan kiva tarina joka ei kuitenkaan kanna loppuun asti ihan täysillä, ohjauksen ja efektien osalta teknisesti pätevästi toteutettu, näyttelijät hoitivat leiviskänsä mutta eivät mitenkään säväyttäneet. Leffa ei ollut tarpeeksi hyvä että sitä voisi kehua, mutta ei haukkujakaan ansaitse. Näistä jää tosi laimea maku suuhun, jos leffa ei ole hyvä niin olisi sitten edes kunnolla huono että herättäisi jotain tunteita. Tämä ei.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi vttu. Jos menee katselemaan elokuvaa nimeltä "Transformers", joissa isot robotit mätkivät toisiaan, niin kuinka hemmetin syvällistä huumoria odotit?? Tosin huumori oli kylläkin aivan mahtavaa leffassa, koko ajan ihan kieli poskessa heitettyä läppää ja oivalluksia, muuten draamaattisen aiheen ympärillä, ei voi muuta kuin rakastaa.

Olen minä katsonut leffoja, joiden aiheina on ollut vaikka ihmisten näköisten pahojen ja hyvien mutanttien sotiminen tai mies, joka on puoliksi hämähäkki, puhumattakaan leffasarjasta, jonka maailmassa seikkailee haltioita ja kääpiöitä, enkä silti löytänyt niistäkään mitään teini-ikäisille suunnattua huumoria ainakaan tuossa määrin. Siis ei kai yläastehuumorissakaan mitään vikaa ollut kun oli jotain 14 tai jos asuisi USA:ssa, mutta ei minulle ainakaan tässä iässä uppoa enää yhtään, sori. Ensikosketuksen olen ihan oikeaan naiseenkin saanut, joten ei ne seksiläpätkään oikein uponneet.

Ja ihan tosi, Transformers-fanithan ovat tänä päivänä varmaan sellaisia 25-35-vuotiaita miehiä, jotka ovat varmaan tuonkin leffan suurin kohdeyleisö. Siihenkin nähden tuo todella surkea ja yläasteikäisille suunnattu läppä mielestäni oli todella huono veto, mutta tutkimattomia ovat tyhmien jenkkien tiet. Ei noita muitakaan sarjakuvafilmatisointeja ole tuon tason dialogilla ja läpällä menty pilaamaan, vaikka niissäkin on yhtä lapselliset tai keveät aiheet pohjalla. En nyt hirveästi muista millainen Transformers piirrettynä oli luonteeltaan, mutta veikkaisin, että aika helvetisti vakavampi kuin tämä leffa. Esim. jossain X-Meneissä, joita pidän aika onnistuneina ja kaikin puolin tyylikkäinä sarjakuvafilmatisointeina, on kyllä jäljellä se sama vakavuus ja synkkyys kuin sarjakuvassakin.

Mä todellakin suosittelen että keskityt ihan vain eurooppalaisten "taide-elokuvien" katselemiseen, ehkä tuolta genrestä löytyy paremmin sinun tasoa vastaavaa huumoria ja ihmisten suorittamia näyttelysuorituksia.

Niin kai se on keskityttävä, jos ei kerran kelpaa katsella sellaisten huikeiden näyttelijöiden kuin Shia LeBeouf, Megan Fox tai Maggie Taylor suorituksia, joiden paskuuden onnistuu ylittämään vain heille kirjoitetut vuorosanat. Turturroa, Voightia, Cullenia tai Weavingia vastaan minulla ei ole mitään, päinvastoin, mutta pienissä rooleissahan nuo leffassa olivatkin.

Ja ei millään pahalla, mutta tyypille, jolle Michael "Bad Boys, Armageddon, Pearl Harbour" Bay edustaa jotain laatua leffoissa, varmaan X-Men ja Taru sormusten herrastakin ovat liian vaikeasti lähestyttäviä "taide-elokuvia".
 
Viimeksi muokattu:

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Ja ihan tosi, Transformers-fanithan ovat tänä päivänä varmaan sellaisia 25-35-vuotiaita miehiä, jotka ovat varmaan tuonkin leffan suurin kohdeyleisö. Siihenkin nähden tuo todella surkea ja yläasteikäisille suunnattu läppä mielestäni oli todella huono veto, mutta tutkimattomia ovat tyhmien jenkkien tiet.

Niin noh, mä, kaverini ja hänen vaimonsa kyllä naurettiin tuolle Samin äidin jutuille ihan kiitettävästi ja me kaikki olemme yli kolmekymppisiä. Muutenkin tuo koko Samin talolla taphtunut kohtaus oli yksi leffan parhaita, ja kuten eräs arvostelija huomautti, se oli hyvin epä-Baymäinen. Pikemminkin Spielbergiltä tuollaista olisi enemän odottanut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En nyt hirveästi muista millainen Transformers piirrettynä oli luonteeltaan, mutta veikkaisin, että aika helvetisti vakavampi kuin tämä leffa. Esim. jossain X-Meneissä, joita pidän aika onnistuneina ja kaikin puolin tyylikkäinä sarjakuvafilmatisointeina, on kyllä jäljellä se sama vakavuus ja synkkyys kuin sarjakuvassakin.
Vaikka itse annan elokuvalle paljon anteeksi (jopa M. Bayn mukanaolon) aihepiirin vuoksi, pidän Transformersin suurimpana puutteena juuri tuota turhaa hilpeyttä. Monien muiden kehuma talokohtaus oli itselleni se leffan notkahdus, onneksi lopussa mentiin hiukan parempaan suuntaan. Jos alun intensiteetti, salaperäisyys ja synkkä vire olisi säilynyt läpi leffan, olisi teos ollut aivan mahtava. Nyt se on vain hyvä, vaikkakin nostalgia-arvoltaan toki kiistämätön itselleni.

Transformersin ja X-Menien vertaaminen toisiinsa on kyllä sikäli epäreilua, kun toinen osapuoli on saanut nauttia sentään oikeasta ohjaamisesta.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Sulla Vteich on pakko olla jotain traumoja, jotka liittyvät murrosikään ja jenkkeihin. Ei kyllä muuten pysty ymmärtämään noin katkeraa tilitystä.

Ja ihan tosi, Transformers-fanithan ovat tänä päivänä varmaan sellaisia 25-35-vuotiaita miehiä, jotka ovat varmaan tuonkin leffan suurin kohdeyleisö. Siihenkin nähden tuo todella surkea ja yläasteikäisille suunnattu läppä mielestäni oli todella huono veto, mutta tutkimattomia ovat tyhmien jenkkien tiet.

No kumminkin faktat puhuu ihan toista kieltä, elokuva on ollut menestys ympäri maailmaa ja rikkonut ennätyksiä. On se kai hemmetin tyhmää jenkeiltä tehdä elokuva, joka tuottaa rahaa ja saa myös paljon kehuja, tutkimattomia ovat tosiaan noiden amerikkalaisten tiet.

Ei noita muitakaan sarjakuvafilmatisointeja ole tuon tason dialogilla ja läpällä menty pilaamaan, vaikka niissäkin on yhtä lapselliset tai keveät aiheet pohjalla. En nyt hirveästi muista millainen Transformers piirrettynä oli luonteeltaan, mutta veikkaisin, että aika helvetisti vakavampi kuin tämä leffa. Esim. jossain X-Meneissä, joita pidän aika onnistuneina ja kaikin puolin tyylikkäinä sarjakuvafilmatisointeina, on kyllä jäljellä se sama vakavuus ja synkkyys kuin sarjakuvassakin.

Hei oikeesti, anna nyt sen Ryhmä-X:n jo olla. Itse olen lähestulkoon kasvanut Marvel-sarjakuvien keskellä ja nuo elokuvat, mitkä niistä on tehty, eivät kylläkään ole mitään erikoisia. X-men on ihan Ok, mutta ei kyllä yllä sarjakuvan tasolle. Kaiken kaikkiaan suurin osa noista sarjakuvafilmatisoineista on armotonta roskaa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Huomaa kyllä että sinulla aika kapea käsitys eri elokuvista ja niiden tyylilajeista, vaikka esitätkin ehkä jotain muuta. Transformers on ihan tarkoituksella tehty tuollaiseksi, se on nostalgia trippi lapsuutteen ja murrosikään. Juuri tuon huumorin takia se toimii hemmetin hyvin, elokuva herätti samanlaisia innostuksen tunteita minulle, kuin lapsena jonkun hyvän sarjakuvan lukeminen.

Bayhin tulen kyllä palaamaan myöhemmin..
 
Sain juuri päätökseen Kirjeitä Iwo Jimalta, ja sitä ennen katselin Isien liputusta. Muutamia samoja kohtauksia on käyty läpi molemmin puolin tähtäintä, mikä on mielenkiintoinen lisä kokonaisuuteen. Molemmat olivat hyviä leffoja, Iwo Jima ehkä pistimen verran parempi. Ei sekään aivan mitaleille kiilaa omalla asteikollani sotaleffoissa kautta aikojen, mutta kaukana se silti paskasta on, sellaiseksikin sitä on täällä muistaakseni nimitetty.

Minä taisin sen paskaksi lukea, vai luinko jonkun toisen paskaksi ja tuon 'kirjeitä' vain huonoksi? No joka tapauksessa, elokuva oli huono. On hyvin vaikea sanoa, mikä elokuvasta teki huonon, koska siinä ei ollut varsinaisesti muuta vikaa kuin että se oli tylsä. Siinä ei päästy koskettamaan oikeastaan mitään mielestäni sotaan liittyvää tunnetta tai tunne tilaa (sota-alueella on tullut sotimisen yhteydessä oltua, mutta ei koettua, joten ei ole mitään autenttista käsitystä siitä, mikä tällaisen tunteen tulisi olla), kuten monet muut sotaelokuvat. Näytteleminen oli huonoa siinä mielessä, että japanilaiseen tyyliin totuttua oli muutamat jenkkisotilaiden puhekohtaukset todella teennäisen oloisia. Täytyy kuitenkin sanoa, että enpä hoksannut heti vittuunnuttuani sitä, että nuo leffat liittyvät toisiinsa, joten mielipide voi lientyä toisen katsottuani. Ehkä olisi ollut suotavaa katsoa yhteen soittoon nuo. Kuitenkin.. jopa vanha tuntematon oli parempi sotaelokuva ja se oli kuitenkin perustettu kansallistunteeseen ja hurttimaisuuteen (mikähän olisi oikea sana), mikä oli sen ajan suomileffoissa avaimena.

Sotaleffat ovat siitä huonoja arvosteltavia tosin, että näkemyksiä on monia. Tarkoittaen, että hyvänkin voi tuomita huonoksi, jos jonkin kokee joko tapahtuneen toisin tai eri motiiveilla tai mitä lie. Kuitenkin Kirjeitä Iwo Jimalta tippuu todella alas omissa papereissa ja jopa ne mustavalkoiset hei-me-amerikkalaiset-ollaan-parhaita leffatkin ovat parempia. Ne eivät sentään mistä nukuttamaan.

Mun mielestäni sotaleffoihin käy oikein hyvin tuollainen verkkainen eteneminen ja sotilaiden ihmisyyden kuvaus. Liian sentimentaalisia eivät olleet kumpikaan leffoista, vaikka sitä alkuun pelkäsin.


Sotaleffoihin käy monenlainen etenemistyyli. Suurin pelko itsellännikin nykyään leffoissa on se, että tehdään PearlHarborit(käytä melkein mitä leffaa tahansa nimenä) ja sitten itketään yhdessä. Sotilaat on hyvä kuvata ihmisinä (ennen monesti vain massana) ja tuoda esille yksittäisen taistelijan motiiveja, pelkoja, arvoja jne jne. Toisinaan nämä tulevat ihan oikeasta elämästä ja melkein löisin vetoa, että sotaleffoihin tehdään mieletön määrä taustatyötä ja haastatteluja siitä, mitä oikeasti pään sisällä liikkui, kun ympärillä räjähteli. Aivan.. ei mitään.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, Transformerssista keskustellaan. Itse en ole leffaa nähnyt, ja tuskin sitä ainakaan ihan heti katsonkaan, mutta ei kait nyt sentään kukaan oikeasti voi sanoa etteikö se olisi lapsellinen ja varsinkin äärimmäisen nörttimäinen. Siis vaikka lapselliseen juoneen ja ideaan pistettäisiin vaikkapa nyt k-18 pornoa tai tappeluita tai räjähdyksiä tai tietokone-efektejä jne, niin eihän se tietenkään missään nimessä poista sitä tosiasiaa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Menen tänään katsomaan Potterin vitososaa. Odotan komeita kuvausratkaisuja ja ensimmäisiä osia synkempää menoa. Eiväthän nämä elokuvat kirjoille pärjää, mutta ovat ne kyllä silti erinomaista viihdettä. Filmatisointien taso on myös mielestäni noussut osa osalta, joten odotukset ovat melko korkealla... Toivottavasti ei tule kovin pahaa pettymystä.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Blades of Glory

Will Ferrellin ja Jon Hederin taitoluistelukomedia siis kyseessä (jonka suomenkielinen käännös Hokkarihemmot on muuten erittäin kökkö). Tuli kyseinen pätkä katsottua tennarissa muutamia päiviä sitten. Aivan loistava leffa. Meikästä on kovaa vauhtia tulossa Ferrell-fani tällaisten helmien myötä.

Huumori on Ferrellin jengiltä tuttua parodiaa, paikoittain absurdia sellaista. Ei ihan siinä määrin tällä kertaa kuin Talladega Nightsissa, mutta kuitenkin. Vähän samaa menoa kuin Boltsit pelissä -polttopalloleffassa muutaman vuoden takaa.

Ferrell ja Heder ovat mainio parivaljakko maailman parhaina taitoluistelijoina, ja toistensa vastakohtina, Heder sirona taiturina ja Ferrell machona kaljamahana. Joutui muutaman kerran repeilemään ukkojen asuille ja taitoluisteluliikkeille.:)

Meikäläiselle kolahti erittäin hyvin tämä raina. Kannattaa katsoa, jos on lajityypin ystävä.
 
Viimeksi muokattu:

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Meikäläiselle kolahti erittäin hyvin tämä raina. Kannattaa katsoa, jos on lajityypin ystävä.
No mikä ettei :) Will Ferrellin leffat useimmiten kolahtaa ja lujaa.

Eilen katsoin The Number 23 pätkän. Ylllätti. Oli jännittävämpi mitä osasi odottaa, välillä hieman pelottavakin. Ihan hyvä pätkä vaikka alkuun vaikuttikin hieman friikiltä numerosekoilulta. Tempasi sittemmin mukaansa hyvin ja tuntui, että leffa loppui suht aikasinkin.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Michael Bay on Jumala

Mua todellakin huvittaa tämä kaikki vittuillu eräälle ohjaajalle tässä ketjussa. :) Michael Bay on muutenkin varmaan yksi kaikkien aikojen haukutuimista ohjaajista. Kukaan tavallinen kansalainen ei uskalla tunnustaa että nauttii Bayn elokuvista, koska joku "järkevä" kriitikko on sanonut että ne ovat pelkkää roskaa. Itse olen onneksi täysin rehellinen kaiken suhteen, mä en feikkaa ikinä. Bay on mahtava ohjaaja. Jos itse olisin ohjaaja, tekisin aivan samantyyppisiä elokuvia kuin hän.

Mä olen kasvanut musiikkivideoiden aikana. Mulla oli teini-ikäisenä aina MTV päällä. Baylla on aivan uskomaton kyky luoda järjettömän kauniita kuvia valkokankaalle, tuolle faktalle ei voi mitään. Toiseksi hän osaa tehdä todella viihdyttäviä elokuvia, jotka eivät ole kuitenkaan aivan kaikkea sitä mitä päälle päin vaikuttaa.
 

Grohl

Jäsen
Kertokaapas mikä elokuva on kyseessä, kun nimi on painunut unholaan. Elokuvassa silmälasipäinen pikkumies saa ruuhkassa istumisesta tarpeekseen ja lähtee kävelemään moottorietietä pitkin tarkoituksenaan mennä kotiin lapsensa sekä vaimonsa luokse ja matkalla tarttuu mukaan jonkinlainen ase. Ukko käy matkalla jossain hampurilaispaikassa muistaakseni uhittelemassa ja tilaamassa hampurilaisen, sekä jossain natsikaupassa(?).

Anteeksi, en parempaakaan ketjua löytänyt, olen juonut. Kiitos
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
No niin, John McClanen edesottamukset ovat nähty. Onhan se nyt pakko sanoa, että jo heti alussa oli vähän ylipitkää tappelua ja jahtia. Itse asiassa loppukohtaus oli erittäin sopivan mittainen, jopa lyhyt. Vai olinko vain haltioissani? Ihan hyvä pläjäys ja mahdollinen päätös loistavalle elokuvasarjalle.

Ei tuo kyllä kaikille tai monille sovi. Jos sarjan aiemmat osat ovat mielestästi OK-osastoa, niin unohda tämä. Muut, alkakaahan jo printtailemaan niitä lippuja.

Väittäisin kyllä, että tästä käsikirjoituksesta olisi saanut myös erittäin hyvän elokuvan, jos sen olisi tehnyt itsenäisenä ilman Johnia.

EDIT: Kävipä muuten erikoinen tapaus teatterissa. Katselin parikymmentä sekuntia, että onpas outo traileri ja sitten totuus valkeni. Ei se mikään traileri ollut vaan kesäpoika tai joku muu työntekijä oli laittanut Spiderman 3:n pyörimään. Se ehti pyöriä yli viisi minuuttia, kun jostain kaukaa saatiin hälytettyä henkilökuntaa paikalle.

Joku pomon näköinen tuli pahoittelemaan tilannetta ja jakamaan tikkareita. Niin, tikkareita. Pienen tauon jälkeen päästiin taas katsomaan trailereita ja sitten alkoi oikea elokuva.

Trailereita ei kuulema pysty mitenkään skippaamaan, tekniikka on semmoinen. Onneksi oli sentään lähes kaikki eri pätkiä.
 
Viimeksi muokattu:
Prestige

Olipas vain loistava leffa. Pidin kuin hullu puurosta ja näyttelijäsuoritukset olivat suorastaan maagisia. Henkilöhahmot olivat loistavia ja tarina oli kerrassaan loistava. Enpäs perskele osannut arvata loppua ja sehän siinä olikin upeaa. Hienosti kuitenkin annettiin katsojan oivaltaa monta tapahtumaa ennen kuin se paljastettiin ja silti saatiin yllätyksellisyys pidettyä. Christian Balen suoritus oli taas taattua laatua, mutta Hugh Jackman yllätti positiivisesti. Jackman on toki katkeraa kaveria näytellyt ennenkin, mutta harvoin kunnon pahista (ei hirveä pahis nytkään, mutta pahempi kuin tunteettomampi Bale). Upeaa. Ainoa asia mistä en pitänyt elokuvassa oli mahdottomuus. Olisi itselleni sopinut paremmin, jos kyseessä olisi olleet pelkästään 'mahdolliset' asiat, mutta eipä tuo iso miinus ollut. En kerro mikä, koska ne jotka eivät ole katsoneet voisivat saada spoilista. Nyt saavat vain vähäsen.

Seuraavaksi Illusionist.. jokohan tänään jaksaisi?
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Prestigesta

On kylla vallan suositeltava leffa. Nayttelijat tosiaan osaavat hommansa. Meikalaiselle tuo juoni oli kylla taysin ennalta arvattavissa mutta ei se menoa haitannut. Paikoin tarina vahan laahasi ja toisti itseaan mutta ei kuitenkaan hairitsevasti. Tuohon Tesla hommaan olisi kaivannut jotain lisaa. Kaikenkaikkiaan kuitenkin erittain hyva tarina hyvilla nayttelijasuorituksilla. Ehdottomasti viimeaikojen parhaita leffoja. Taas on todistettu etta ilman sen kummempia efekteja voidaan elokuvaan luoda aivan uskomaton tunnelma.

Muita mita on viikon parin sisalla tullut katsottua.

- Blades of Glory
Ei nyt mikaan hullunhauska mutta katsottava komedia kumminkin.
Menee krapulapaivana

- Bridge to Terabithia
Saakeli kun aikuinen mies ei kyynelehtimatta osaa naita patkia katsoa.
Suosittelen, vaikka varoituksena etta aika raskas on aikuiselle tuo loppuosa.

- Disturbia
Onnistunut Rear Window mukaelma.
Suosittelen vaikka ei tarjoakkaan mitaan uutta aikaisempiin versioihin.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Canalilla pyörii leffa nimeltään Maailman nopein intiaani. Satuin yksi ilta katsomaan vaan mitä telkusta tulee ja tämä imaisi mukaan. Jos joku leffa tekee hyvälle tuulelle ja näkee negatiivisista asioista postiivisen puolen niin tämä. Anthony Hopkins tekee ihan mukavan roolin leffassa, todella sympaattinen roolihenkilö (puhetapa, ystävällisyys ym.). Hauskoja sattumia ja mukava juonen kulku. Perustuu tosi tapahtumiin ja Burt Munron (Hopkins) saavutukset ovat todellinen hatunnosto.

http://www.imdb.com/title/tt0412080/

E: Oli näköjään joku muukin löytänyt tämän helmen.
 
Meikalaiselle tuo juoni oli kylla taysin ennalta arvattavissa mutta ei se menoa haitannut.


Kävikö niin kuin itselle, että tapahtumat rakentuivat, jolloin niitä arvaili, mutta et hoksannut hyvissä ajoin tulevaa? Saat olla nimittäin meedio, jos arvasit kuten normileffoissa, miten tulee käymään ja missä vaiheessa. Mielestäni se oli siitä nerokkaasti rakennettu, että elokuva antoi sen "onnistumisen" riemun ratkaista monet asiat hetki ennen kuin leffa itse varmisti katsojan olevan oikeassa, mutta piti mielestäni salaisuutensa hyvin. Ts. ei ollu selvää puoli tuntia aikaisemmin miten homma toimii, ennen kuin jokin homma toimi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös