Israel vs. Palestiina – aina sattuu ja tapahtuu

  • 428 860
  • 3 487

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Kritisointi koskee enemmänkin diasporassa eläviä juutalaisia ja erityisesti tietyn aatemaailman omaavia vaikutusvaltaisia juutalaisia. Diasporassa elävät vaikutusvaltaiset juutalaiset ovat yleensä hyvin epälojaaleja asuinmaataan kohtaan, eivätkä monesti tunne erityistä ryhmäidentiteettiä tai sidettä asuinmaahan kuuluvaan kantaväestöön, vaan pyrkivät hyödyntämään vaikutusvaltaansa Israelia tai juutalaisuutta myötäilevästi - täydellinen esimerkki USA. Konkreettisesti tuo tarkoittaa vaikutusvallan lisäämistä juutalaisten kesken, ja täten he muodostavat rodulle lojaalin yhteisön, sen sijaan että palvelisivat valtiota. "I've been an American all my life, but I've been a Jew for 4,000 years." -Stephen Wise. Tässähän on ongelma se, että kun kaikki juutalaiset eivät edusta tätä epälojaaliutta, niin myös juutalaisten kesken tapahtuu kahtiajako, jossa erottuu rodulle ja valtiolle lojaalit juutalaiset, ja se onkin ollut historiassa monelle melkoinen pähkinä purtavaksi, eli The Jewish question - Wikipedia, the free encyclopedia

Kiitos @gasp :lle asiallisesta vastauksesta, vaikka olin vähän provosoitunut aiemmista teksteistä. Olen kuitenkin eri mieltä tuosta "hyvin epälojaaleja asuinmaataan kohtaan"- kommentista. On totta, että Israelin valtiolla on erityisasema suuren osan juutalaisista silmissä. Tosin näkyvimmin vaikka New Yorkin katukuvassa tunnistettavat haredijuutalaiset eivät tunnusta nykyistä Israelia lainkaan vaan odottavat tulevaa Messiaan perustamaa valtakuntaa. Kuitenkin koko juutalainen "kansa" on lähes kahden tuhannen vuoden diasporansa aikana lausunut joka vuosi pääsiäisenä lopputervehdyksen/kysymyksen; "ensi vuonna Jerusalemissa?". Tämä perinne osoittaa kaipausta uskonnollisille ja historiallisille juurille, joten Israelin tukeminen on aika luonnollista tämän perusteella.

Toisaalta historia osoittaa, että niissä maissa joissa juutalaisia ei ole laitettu eristyksiin, on juutalaisten integroituminen osaksi yhteiskuntaa tapahtunut varsin tehokkaasti uskontoa lukuunottamatta. Kannattaa ottaa selvää mistä tapahtumaketjusta koko sionismi on syntynyt. Sen ketjun loppuhuipentumana tuomittiin ranskalainen upseeri maanpetoksesta täysin tekaistuin perustein. Kapteeni Albert Dreyfusin kohtaloksi koitui juutalaisuus, joka teki hänestä sopivan syntipukin. Tapahtumia seurasi Theoder Herzel, joka ymmärsi ettei juutalainen saavuta koskaan tasavertoista asemaa asuinmaassaan, oli hän kuinka integroitunut ja innokas nationalisti tahansa. Hezel oli itse nuoruudessaan kääntänyt juutalaisuudelle selkänsä ja aktiivisesti ajanut saksalaisten valtioiden yhdistymistä, mutta pogromit Venäjällä olivat laittaneet Herzelin pohtimaan identiteettiään ja Dreyfusin tapaus sinetöi siomismin synnyn.

Suomen älykkäinpänä pitämäni poliittisen vaikuttajan (heh, olen hyvässä seurassa, niin piti presidentti Kekkonenkin) Max Jakobsonin kuvaukset Suomen historian vaiheista, antavat kuvan hyvin isänmaallisesta Suomen kansalaisesta. Jakobson kertoo Suomen juutalaisen yhteisön tienneen sodan aikana Saksan tapahtumista paljon yleistä keskustelua enemmän. Jaksobsonin veli oli perillä jopa tuhoamisleireistä jo varhaisessa vaiheessa. Asioista keskusteltiin juutalaisten keskuudessa, mutta silti ei ollut epäselvyyttä että Suomen armeijassa taistellaan Neuvostolliittoa vastaan, koska Suomen kansallinen olemassaolo oli uhattuna. Mitä mahdollinen Saksan voitto toisi tullessaan, siitä ei ollut kovin suuria haavekuvia, mutta isänmaa oli Suomi. Toki Jakobson kertoo juutalaisia lähteneen myös Suomesta taistelemaan Israelin itsenäistymisen turvaamiseksi, mutta tämä ei merkinnyt luopumista lojaalisuudesta suomalaiselle isänmaalle.

Saksassa ja Itävallassa asui 1930-luvulla useita vaikutusvaltaisia perheitä, jotka jälkikäteen katsottuna uskoivat hyvin naivisti, että ovat lojaaleja kunnon saksalaisia/itävaltalaisia, ei heitä voi oikeasti mikään uhata. Osa näistä henkilöistä tai jo heidän vanhemmistaan oli luopunut juutalaisesta uskosta ja kääntynyt jopa kristityiksi. Todellisuus valkeni monille aivan liian myöhään.

Hauska dialemma on, ettei Yhdysvallat aluksi suoraan tukenut Israelin valtion syntyä ja ensimmäisiä vuosia, mutta Neuvostoliito taas tuki vahvasti Israelin itsenäistymistä. Asetelma muuttui kylmän sodan paineissa 1950/60-lukujen kuluessa, jolloin panarabilaisuutta painottanut ja Neuvostoliiton vahvasti tukema arabisosialismi nousi vahvaksi tekijäksi Lähi-idässä. Tämän muutoksen myötä eurooppalaiset vasemmistoon suuntauneet intellegtuellit piirit ottivat agendakseen Israelin vastaisuuden ja arabimyönteisyyden. Nämä aallot hallitsevat yhä keskustelua ja mielipiteitä Lähi-idän tilanteesta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@LuKi , sinun islamofobiasi on tullut hyvin selväksi varmasti kaikille Jatkislaisille.

Israelilaisryhmä tavoittelee kansanäänestystä Palestiinan tilanteesta | Yle Uutiset | yle.fi

Yksi ryhmän aktiiveista on Ami Ayalon, entinen armeijan tiedustelun Shin Bethin päällikkö. "Both peoples deserve to live in secure, democratic, independent states, and i wish to see the Israel that my parents built remain true to its Jewish and democratic values." Viisaita sanoja kokeneelta sotilaalta ja poliitikolta.

Protesters silencing speakers like me won’t solve the Israeli-Palestinian problem | Ami Ayalon | Opinion | The Guardian
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Tuolla videolla puhuu ehkä suurin antisemiitti, israelilainen Haaretz-lehden toimittaja ja kolumnisti Gideon Levy. Hän sanoo että Israelin harrastama politiikka miehittämillään alueilla on apartheidia. Hän sanoo myös että AIPAC on yksi Israelin suurimmista vihollisista. http://www.aipac.org/

Tottakai sanoo kun haaretz on vasemmistolainen lehti joka siis toimii myös opposition äänenä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tottakai sanoo kun haaretz on vasemmistolainen lehti joka siis toimii myös opposition äänenä.

Onko tämä ymmärrettävissä niin että vasemmistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat että palestiinalaisia kohdellaan kuten ihmisiä kun taas oikeistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat miehityksen ja terrorin jatkuvan? Näin minäkin uskon ja on hauskaa että olet kanssani samaa mieltä.
 

gasp

Jäsen
@LuKi .On huomioitavaa, että kaikki juutalaisuuden muodot eivät ole uskonnollisia eivätkä välttämättä edes nationalistisia. Diasporassa elävä sionismin muoto on useasti ateistista rotuajattelua ja se todellakin on epälojaalia asuinvaltioita kohtaan. Esimerkiksi diasporan sionistit (Soros, Spectre yms) tukevat asuinmaassa tai Euroopassa äärivasemmistolaisia ja monikulttuuria ajavia liikkeitä (joka aiheuttaa nationalismin heikkenemistä), mutta kuitenkin useasti kannattavat Israeliin rotupuhtautta ja homogeenisyyttä. Tämä heidän toiminta länsimaissa on eräänlaista separatismia ja heidän näkökulmastaan puolustuskeino diasporan rotulojaliteetin ja juutalaisuuden aseman ylläpitämiseen ja korottamiseen, koska homogeenisyyteen ja roturealistisuuteen pyrkivät aatteet länsimaissa (kansallissosialismi tai valkoinen nationalismi) usein pyrkivät poistamaan juutalaisen hegemonian yhteiskunnan päättävistä tai vaikutusvaltaisista elimistä. Kommunistiset, monikulttuuriset ja liberaalit ajattelumallit länsimaissa edistävät juutalaisten asemaa ja heikentävät nationalististen liikkeiden mahdollisuuksia.

Nykyinen juutalaisten asema päättävissä elimissä tai mediassa poistavat julkikeskustelun sionistisesta toiminnasta diasporassa, joten siinä mielessä tämä heidän toimintansa kuulostaa mahdottomalta ns. foliohattuilulta ja sitä harvoin otetaan vakavasti.

Globalistisen ja rotudenialistisen maailmankuvan omaavat henkilöt eivät luonnollisesti näe tuossa mitään ongelmaa, ainakaan etnisen puhdistuksen (tai siihen pyrkimisen) osalta, joten siinä mielessä näkemyksemme juutalaisista tai tietyn agendan omaavista juutalaisista eroavat varmasti aikalailla. Muitakin osa-alueita kriittisyyden kannalta on olemassa, mutta en ainakaan juuri nyt jaksa alkaa niitä selvittelemään.

"The [U.S.] Census Bureau has just reported that about half of the American population will soon be non-white or non-European. And they will all be American citizens. We have tipped beyond the point where a Nazi-Aryan party will be able to prevail in this country. ... We have been nourishing the American climate of opposition to ethnic bigotry for about a half a century. That climate has not yet been perfected, but the heterogeneous nature of our population tends to make it irreversible." - Earl Raab of Brandeis University's Institute for Jewish Advocacy
 
Viimeksi muokattu:

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
@LuKi , sinun islamofobiasi on tullut hyvin selväksi varmasti kaikille Jatkislaisille.

Israelilaisryhmä tavoittelee kansanäänestystä Palestiinan tilanteesta | Yle Uutiset | yle.fi

Yksi ryhmän aktiiveista on Ami Ayalon, entinen armeijan tiedustelun Shin Bethin päällikkö. "Both peoples deserve to live in secure, democratic, independent states, and i wish to see the Israel that my parents built remain true to its Jewish and democratic values." Viisaita sanoja kokeneelta sotilaalta ja poliitikolta.

Protesters silencing speakers like me won’t solve the Israeli-Palestinian problem | Ami Ayalon | Opinion | The Guardian

Minun islamofobiani? Voitko kertoa siitä tarkemmin? En viitsisi lähteä mittailemaan "pippeleitä", mutta olen 100% varma, että minulla on enemmän islaminuskoisia ystäviä kuin sinulla. Se että asumis/opiskelu/työntekokokemukseni Lähi-idässä antaa enemmän perspektiiviä ja myös erilaista dataa kuin suomalainen media, niin sille en voi mitään. Voit kertoa minulle mitä olen täällä esittänyt sellaista joka ei pitäisi paikkansa? Kun katsot islamilaista todellisuutta länsimaalaisesta näkökulmasta ymmärrys jää aina vajaaksi. Määreet ovat vain erilaiset, eivät sinänsä huonommat tai paremmat vaan erilaiset.

Mikä yllätys se on, että Israelissa on hyvin erilaisia mielipiteitä Palestiinan kysymyksen ratkaisemiseksi. Olen itse osallistunut Nahariyassa israelilaisten (juutalaisia ja arabeja) sitoutumattomien taitelijoiden rauhankonfressiin, jossa ajatukset olivat edellä mainitun ryhmän kaltaisia. He halusivat lastensa turvallisuuden vuoksi ratkaisun ongelmaan, olivat valmiita luopumaan kokonaan länsirannan ja Gazan alueiden valvonnasta, mutta pitivät kynnyskysymyksenä palestiinalaispuolen, niin Hamasin kuin Fatahin olisi tunnustetta Israelin valtion oikeus olemmassaoloon.

Luitko ollenkaan tuota linkittämääsi Guardianin juttua? Siinä tuli esille juuri tuo ongelma. Vaikka ihailemasi Ami Ayalon oli Lontoossa juuri puhumassa kahden valtion mallista, hyökättiin puhepaikkana olleen yliopiston kimppuun ja huudettiin iskulauseita. Alyalon sanoo: It is the slogan of the protesters that bothered me most: “From the river to the sea, Palestine will be free”. Perhaps they do not know to which river or sea their chant refers, or what the consequences would be were this to become a reality. But to clear up any misunderstanding, it means an end to a state of Israel, which also exists between the river Jordan and the Mediterranean Sea, and consigning both the Israeli and Palestinian peoples to perpetual civil warfare in what would likely be one failed state. Tässäkin taas ympyrä sulkeutuu. Miten keskustella vastapuolen kanssa joka ei hyväsky olemmassaoloasi?

Toinen kipeä juttu on Israelin arabit. Palestiinalainen puoli haluaa keskustella (silloin kun pohditaan mistä keskusteltaisiin) kaikkien arabien hallinnassa olevien/olleiden (1947) aluiden liittämiseksi uuteen Palestiinaan. Kiinnostava detalji on Israelin arabien oma näkemys siitä katsovatko he olevansa ensisijassa israelilaisia, arabeja, palestiinalaisia, muslimeja tahi kristittyjä. Useiden kyselyiden tulokset ovat samansuuntaisia ja Israelin arabit identifioituvat ensi sijassa arabeiksi, toissijaisesti muslimeiksi, kristityiksi tai israelilaisiksi ja vasta viimeisenä vaihtoehtona palestiinalaisiksi.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
@LuKi .On huomioitavaa, että kaikki juutalaisuuden muodot eivät ole uskonnollisia eivätkä välttämättä edes nationalistisia. Diasporassa elävä sionismin muoto on useasti ateistista rotuajattelua ja se todellakin on epälojaalia asuinvaltioita kohtaan. Esimerkiksi diasporan sionistit (Soros, Spectre yms) tukevat asuinmaassa tai Euroopassa äärivasemmistolaisia ja monikulttuuria ajavia liikkeitä (joka aiheuttaa nationalismin heikkenemistä), mutta kuitenkin useasti kannattavat Israeliin rotupuhtautta ja homogeenisyyttä. Tämä heidän toiminta länsimaissa on eräänlaista separatismia ja heidän näkökulmastaan puolustuskeino diasporan rotulojaliteetin ja juutalaisuuden aseman ylläpitämiseen ja korottamiseen, koska homogeenisyyteen ja roturealistisuuteen pyrkivät aatteet länsimaissa (kansallissosialismi tai valkoinen nationalismi) usein pyrkivät poistamaan juutalaisen hegemonian yhteiskunnan päättävistä tai vaikutusvaltaisista elimistä. Kommunistiset, monikulttuuriset ja liberaalit ajattelumallit länsimaissa edistävät juutalaisten asemaa ja heikentävät nationalististen liikkeiden mahdollisuuksia.

Nykyinen juutalaisten asema päättävissä elimissä tai mediassa poistavat julkikeskustelun sionistisesta toiminnasta diasporassa, joten siinä mielessä tämä heidän toimintansa kuulostaa mahdottomalta ns. foliohattuilulta ja sitä harvoin otetaan vakavasti.

Globalistisen ja rotudenialistisen maailmankuvan omaavat henkilöt eivät luonnollisesti näe tuossa mitään ongelmaa, ainakaan etnisen puhdistuksen (tai siihen pyrkimisen) osalta, joten siinä mielessä näkemyksemme juutalaisista tai tietyn agendan omaavista juutalaisista eroavat varmasti aikalailla. Muitakin osa-alueita kriittisyyden kannalta on olemassa, mutta en ainakaan juuri nyt jaksa alkaa niitä selvittelemään.

"The [U.S.] Census Bureau has just reported that about half of the American population will soon be non-white or non-European. And they will all be American citizens. We have tipped beyond the point where a Nazi-Aryan party will be able to prevail in this country. ... We have been nourishing the American climate of opposition to ethnic bigotry for about a half a century. That climate has not yet been perfected, but the heterogeneous nature of our population tends to make it irreversible." - Earl Raab of Brandeis University's Institute for Jewish Advocacy

Lainasin koko viestin, koska et voi olla tosissasi. En ruoki trollia. Kiitos ja hyvää jatkoa.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Onko tämä ymmärrettävissä niin että vasemmistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat että palestiinalaisia kohdellaan kuten ihmisiä kun taas oikeistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat miehityksen ja terrorin jatkuvan? Näin minäkin uskon ja on hauskaa että olet kanssani samaa mieltä.

Voi kai se tosiaankin olla niin, että israelilaiset sosiaalidemokraatit ovat alkaneet katua kuuden päivän sotaa, sekä muita vuosikymmenien aikana tekemiään kepposia ja heittäneet sionismin romukoppaan. En taida kuitenkin uskoa ilman pureskelua ja siirrynkin metsästämään tietoa internetin syövereistä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@LuKi , tottahan tuon linkittämäni jutun luin. Siinä Ayalon toteaa että nyt äänessä ovat ääripäät, puolin ja toisin, tarkoittaen juuri noita protestoijia. Israelissa on vallassa oikeisto jolla ei tunnu olevan suurta halua konfliktia ratkaista, pikemminkin päin vastoin. Uusien juutalaisasutusten rakentaminen miehitetyille alueille ei ainakaan helpota ratkaisun aikaansaamista. Toivotaan että tuo Ayalonin ryhmä saa jotakin positiivista aikaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko joku vielä näiden vuosikymmenten jälkeen siinä harhaluulossa, että rauha on mahdollinen ilman jutskujen joukkotuhontaa? Rättipäitä on liikaa, että ratkaisu voitaisiin hakea sen puolen puhdistuksista....

Kun kyseessä on uskontoon perustuva konflikti, niin mitään toivoa rauhanomaisesta ratkaisusta ei ole. Siksi se on jatkunut 7 vuosikymmentä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venakolla tarkoitetaan venäläistä naista, mutta se tuskin oli tässä ajatuksenasi.
Ideana oli pilkata Putinin macho-regimeä.

En usko, että Venäjä voisi pidätellä Israelia.
Iipot pienenä valtiona harkitsee tarkoin kenen varpaille astuu ja onko siitä vastaavaa hyötyä. Venakot on osoittaneet suurta aseellista tukea al Assadille, joten tarvitaan aika paljon enemmän kuin pari väitettyä lentsikan menetystä, jotta IDF lähtee rokkaamaan rajan yli. Eikä taida kiinnostaa saada osuutta Syyrian kaaoksesta.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Assadin porukan epäsuora tulitus on yhtä tarkkaa kuin Hamasilla, joten harhalaukaukset Syyriasta Israelin puolelle palkitaan IDF:n ilmaiskulla. Demarilogiikalla tykistötuli naapurin alueelle on ihan ok, jos kukaan ei loukkaantunut (vrt. Hamasin raketit, joilla tuhotaan nykyään lähinnä kai iipojen bussipysäkkejä) tai jos tulitus oli "vahinko".

muaddib
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Venakolla tarkoitetaan venäläistä naista, mutta se tuskin oli tässä ajatuksenasi.

En usko, että Venäjä voisi pidätellä Israelia. Ainoastaan Yhdysvallat voisi, mutta haluaisiko se edes. Obama sai Assadilta pahasti nenilleen latelemalla pari vuotta sitten tyhjiä uhkauksia. Yhdysvallat ei voi lähettää maajoukkoja. Israelilta ne löytyisivät. Todennäköisesti ei kuitenkaan, koska iso maahyökkäys a) vetää tavalla tai toisella mukaan Saudi-Arabian (ja Iranin) ja voi aiheuttaa isommankin palon koko Lähi-Idässä ja b) Israelin etu ei välttämättä edes vaadi Syyrian stabilointia: nykyisenkaltainen sekasorto tekee siitä heikon.

Israelin puolustusministeriön mukaan Syyrian sisällissota on vaarallinen Israelille monestakin syystä. Erilaiset aseelliset ryhmät saavat lisää tietotaitoa ja osaamista joka kohdistuu Israelia vastaan ennemmin tai myöhemmin. Kysyin eräältä IDF:n upseerilta Syyrian sisällisodan alkuvaiheessa, jolloin lännessä odotettiin demokraattisten voimien kaatavan Assadin hallinnon, miten hän näkee Syyrian tilanteen. Upseeri totesi että Assad ei ole mukava kaveri, mutta hänet me tunnemme. Sieltä on tilalle nousemasa voimia, jotka ovat syyrialaisten itsensä ja Israelin kannalta paljon vaarellisempia vaihtoehtoja. No kehitys osoitti taas kuinka pihalla lännessä ollaan Lähi-idän kulttuurisesta konteksitista ja kuinka surkeita me olemme jakamaan neuvoja eri osapuolille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Al Assad oli ja on vastuussa olevana helppo maali. Se pitää tunnettua paholaista kurissa. Tällä hetkellä todennäköisin lopputulos Syyrian demokratisoitumisesta on erilaisten ääri-islamistien valtaannousu omilla alueillaan. Judejen kannalta tämä merkitsee uusia hamaseja ja hizbollaheja naapureiksi.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Al Assad oli ja on vastuussa olevana helppo maali. Se pitää tunnettua paholaista kurissa. Tällä hetkellä todennäköisin lopputulos Syyrian demokratisoitumisesta on erilaisten ääri-islamistien valtaannousu omilla alueillaan. Judejen kannalta tämä merkitsee uusia hamaseja ja hizbollaheja naapureiksi.

Juurikin näin ja suurta kärsimystä alueen etnisille ja uskonnollisille vähemmistöille, druuseille, aleveille, assyrialaisille, kristityille arabeille, jne. Vähemmistöille joilla oli suhteellisen turvattu olo Assadin hallinnon alla. Nämä ovat myös niitä ihmisryhmiä joita pitäisi ottaa turvapaikanhakijoina vastaan, koska niillä on oikeasti suuri hätä alueella. Näiden vähemmistöjen ja heidän asuttamiensa alueiden tuhon myötä katoaa merkittävä siivu ihmiskunnan, myös länsimaiden historiaa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Al Assad oli ja on vastuussa olevana helppo maali. Se pitää tunnettua paholaista kurissa. Tällä hetkellä todennäköisin lopputulos Syyrian demokratisoitumisesta on erilaisten ääri-islamistien valtaannousu omilla alueillaan. Judejen kannalta tämä merkitsee uusia hamaseja ja hizbollaheja naapureiksi.

Toisaalta sitten Assadin säilyminen johdossa lisäisi Iranin vaikutusvaltaa Syyriassa, jota Israelissa ei pidetä kovinkaan hyvänä. Iran ja Hizbollah ovat pitäneet Assadin hallintoa pystyssä ja aivan varmasti nämä tahot tulevat pitämään huolen, että heidän eduistaan pidetään Assadin hallinnon päätöksissä sodan jälkeen (venäläisiä taitaa lopulta kiinnostaa vain lentotukikohtansa ja se ettei Syyrian läpi tehdä kaasuputkea Qatarista Välimerelle). Israel on varmaan ollut eniten äänessä sen suhteen, että kurdit ja sunnimuslimit saisivat Syyria/Irak alueella omat valtionsa, varmaankin aika pitkälti juuri sen takia, että mahdollisia Iranin liitolaisia olisi tällöin Israelin läheisyydessä vähemmän.

Tässä on hieman juttua siitä kuinka Israel ja Persianlahden arbimaat ovat ainakin kulissien takana lisäämässä yhteistyötä:
Israel Is Strengthening Its Ties With The Gulf Monarchies | Huffington Post
(huffingtonpost.com)

Virallisesti GCC-maat eivät varmasti Israelin kanssa tule yhteistyötä tekemään, mutta mailla on yhteisissä intresseissä estää Iranin vaikutusvallan kasvu. Lisäksi Syyrian sisällissota on vienyt Hizbollahin vastakkaiselle puolelle GCC-maiden kanssa ja Hamasin yhteyksiä muslimiveljeskuntaan pidetään yhtenä Iranin vaikutusvallan muotona.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Onko tämä ymmärrettävissä niin että vasemmistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat että palestiinalaisia kohdellaan kuten ihmisiä kun taas oikeistolaisesti ajattelevat israelilaiset haluavat miehityksen ja terrorin jatkuvan? Näin minäkin uskon ja on hauskaa että olet kanssani samaa mieltä.

Eivät niinkään ajattele vaan he kritisoivat Israelin politiikkaa kuten oppositio yleensä tekee. Tämä on heidän media-äänensä.Kuitenkin on absurdia, että tämä lehti on löytänyt itselleen lukijansa koska kuitenkin on vaikea ajatella, että joku Israelissa tuntisi sääliä palestiinalaisia kohtaan kun kuitenkin kyse on heille viha-mielisistä ihmisistä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Eivät niinkään ajattele vaan he kritisoivat Israelin politiikkaa kuten oppositio yleensä tekee. Tämä on heidän media-äänensä.Kuitenkin on absurdia, että tämä lehti on löytänyt itselleen lukijansa koska kuitenkin on vaikea ajatella, että joku Israelissa tuntisi sääliä palestiinalaisia kohtaan kun kuitenkin kyse on heille viha-mielisistä ihmisistä.

Mielenkiintoista, Gideon Levyn esiintymistä The Israel Lobby-konferenssissa seurattiin tiiviisti miehitetyillä alueilla ja kun hän puheensa jälkeen meni käymään noilla alueilla, hän sai lähes sankarin vastaanoton. Gideon Levy sanoi myös tuossa puheessaan että israelilaiset ovat kansainvälisessä onnellisuusmittauksessa sijalla 11, korkeammalla kuin saksalaiset tai amerikkalaiset. Miten tämä on mahdollista jos israelilaiset elävät jatkuvassa rakettitulen ja terrorin pelossa?

'I see first signs of fascism in Israel' Gideon Levy - BBC HARDtalk - YouTube
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Mielenkiintoista, Gideon Levyn esiintymistä The Israel Lobby-konferenssissa seurattiin tiiviisti miehitetyillä alueilla ja kun hän puheensa jälkeen meni käymään noilla alueilla, hän sai lähes sankarin vastaanoton. Gideon Levy sanoi myös tuossa puheessaan että israelilaiset ovat kansainvälisessä onnellisuusmittauksessa sijalla 11, korkeammalla kuin saksalaiset tai amerikkalaiset. Miten tämä on mahdollista jos israelilaiset elävät jatkuvassa rakettitulen ja terrorin pelossa?

'I see first signs of fascism in Israel' Gideon Levy - BBC HARDtalk - YouTube

Olisiko tälle syynä se, että Israelin valtio aika pitkäli ajattelee omaa kansaansa ja sen parasta ennen kuin mitään muuta? Myöskin se, että Israel tekee kaikkensa jotta se viha-mielisyys saadaan tukahdutettua maata kohtaan, on pitkälti Israelin hallinnon aikaan saannosta joka varmasti näkyy tuossa mittauksessa.

En siis ole tietoinen herran puheesta mutta näin äkkiä tuli tämä mieleen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Gideon Levy sanoi myös tuossa puheessaan että israelilaiset ovat kansainvälisessä onnellisuusmittauksessa sijalla 11, korkeammalla kuin saksalaiset tai amerikkalaiset. Miten tämä on mahdollista jos israelilaiset elävät jatkuvassa rakettitulen ja terrorin pelossa?
Ehkä siksi että he ovat hengissä ja siksi kun heillä on omaa maa. Ehkä noissa oloissa oppii arvostamaan sitä mitä on.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Olisi mielenkiintoista tietää kaikkien niiden kanta, jotka suomivat täällä yksipuolisesti palestiinalaisia, että oliko Yitzak Rabinkin vain tällainen vasemmistopelle, joka hyysäsi vastapuolta? Vai miten näette nykyhallinnon verrattuna Rabinin hallintoon?
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Olisi mielenkiintoista tietää kaikkien niiden kanta, jotka suomivat täällä yksipuolisesti palestiinalaisia, että oliko Yitzak Rabinkin vain tällainen vasemmistopelle, joka hyysäsi vastapuolta? Vai miten näette nykyhallinnon verrattuna Rabinin hallintoon?

Saisitko aikaan listan nimimerkeistä, jotka mielestäsi ovat syyllistäneet yksin palestiinalaisia? Olisi kiva seurata, kuinka moni jättää vastaamatta huutoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös