Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MustatKortit, 13.08.2014 klo 20.05.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  En ole pitänyt äitejä syyttöminä. Päinvastoin, olen vaatinut tutkintaa siellä paikan päällä ja jos se ei ole mahdollista, tutkintaa Suomessa.

  Lainaus:
  Minua taas ei mitenkään yllätä, että valehtelet tarkoituksella siitä, mitä kirjoitan.

  Toistaiseksi en vastaa juttuihisi. Niistä huokuu niin selvästi putinilainen sisältö, jossa Isis-naisten ja lasten avulla "saastoina" pyritään repimään EU:ta ja saamaan oikeusvaltiota rikottua.
   
 2. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Eli se etten halua suomeen edes potentiaalisia terroristeja/radikaslijihadisteja, olen putinisti?

  Ei kaikki tässä maailmassa pyöri venäjän tai putinin ympärillä...
   
  Spede tykkää tästä.
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Nyt on niin raskaita syytöksiä, että tarvitsisi jo linkin johonkin lähteeseen. Missä on autettu miestään raiskaamaan. Ja hurrattu.

  Ei, selitykseksi ei riitä, jos oli kotiäitinä aviomiehensä palatessa töistä.
   
 4. Lainaus:
  Etkös taas viitannut siihen ISIS-vaimojen jakoon kolmeen kategoriaan, jolloin heitä pitäisi kohdella eri tavalla. Yksi osasto oli näitä ennen kalifaatin syntymistä sinne siirtyneitä viattomia naisia? Itsehän toki kategorisoisin heidätkin ensimmäiseen kahteen kategoriaasi, noin pääsääntöisesti. Teoreettisesti toki mukana on yksilö, joka tosiaan on vain olosuhteiden vanki.
   
 5. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Eikö tuolta olisi alkuvaiheissa päässyt jopa poiskin ihan omin avuin? Kuitenkin päättivät jäädä sinne - eli toisin sanoen jäivät taistelijamiestensä rinnalle kalifaattiin.
   
 6. Lainaus:
  Kärjistyksellä yleistän jokaisen hirviö-äidin, joka on jättänyt auttamatta tilaisuuden tullen ISISin orjia, hyväksynyt hirmutekoja ja tietysti jopa propagandan levittäjät/lasten aatteeseen kasvattajat. Hurraaminen teloitukselle tarkoittaa toki sitä, että opettaa lapselleen teloituksen olleen oikein. Tai että naisen asema miesten maailmassa on mitä on. Hoksaathan mitä tällä ajan takaa?

  Kirjaimellisesti toki en voi noista 11 naisesta sanoa, että onko joku juuri noin tehnyt. Eikä pointti siinä olekaan.

  EDIT: Toki nuo ISIS-vaimot ovat mm. sosiaalisissa medioissa hurranneet teloitusvideoille. En osaa sanoa miten juuri Suomesta tuonne menneet, enhän tiedä edes heidän nimiä. Toki epäilen, että ovat kohtuullisen saman henkistä sakkia kuin muutkin sinne menneet.

  EDIT EDIT: no ei tarvinnut paljoa googletella, niin löytyy myös Jesidi naisten vaatimuksia ISIS-vaimojen saattamista tilille heidän aiheuttamastaan kidutuksesta ja nöyryyttämisestä. Nämä naiset myös valmistelivat Jesidi naisia ennen raiskauksia.

  En siis nyt sano enää niinkään varmaksi, että puhuinko sittenkään vain kärjistyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019 klo 18.12
  koukku tykkää tästä.
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuskinpa niillä mitään omaa rahaa tai valtaa siellä on ollut. Eihän edes Saudi-Arabiasta voi nainen poistua ihan omin avuin.
   
 8. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Kalifaattihan oli niin progressiivinen ja varsinainen islam-mekka maan päällä, eli tuo voi hyvinkin olla mahdollista - tosin sieltä on kyllä poistunut ihmisiä omin avuin ennen kuin täysi helvetti repesi.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuon keksit ihan itse, sillä listan viimeinen kohta on kaikkea muuta kuin väittämäsi:

  "1. Hyvin aktiivisesti isis-propagandaa mm. twitterin kautta suoltaneisiin, jotka olivat kiinteä osa terrorismia
  2. Enemmän kuin passiivisesti isisin toimet hyväksyneisiin
  3. Ennen kalifaattia eli viimeistään noin vuonna 2013 alueelle muuttaneisiin, jotka saattoivat olla muuttaessaan paljon, jonkin verran tai vähän tietoisia Isisin tavoitteista muuttoajankohdasta riippuen"

  Palaillaan huomenna. Kesäiltahommia.
   
 10. Lainaus:
  No mitä ihmettä mahdoit sillä tarkoittaa? Minulle tuo aukeni siten, että pitäisi kategoriaa 3 lähtökohtaisesti jotenkin alentuneesti syyntakeisina lähtökohtaisesti. Vai tarkoitatko, että vaikka olisi mennyt ennen kalifaatin syntymistä sinne niin ei pois sulje sitten kuulumista ensimmäiseen kahteen kategoriaan? Kuitenkin viestejäsi lukiessa viittaat tuohon kategoriaan kolme. Ihan kuin toivoisit juuri näitä takaisin tuotavaksi eniten.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kolmosen naiset voivat kuulua ykköseen ja kakkoseen, mutta - kuten kirjoitin 5.7. kun tuon tein - he ovat saattaneet olla sen verran ulkopuolisia isisin tekoihin, että heidät tulisi ottaa Suomeen. Alla tuo kirjoitus:

  ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

  Nyt menoksi.
   
 12. Lainaus:
  Ehkä sitten kannattaa lopettaa viittamiseen, että nuo voisi tuoda kotiin, kun ovat viattomia. Muuttaisi sitten ehkä ennemmin asian muotoon, että syyttömät pitäisi saada kotiin.

  Tässä tulee nyt se ongelma, että Suomen lainsäädännön puitteissa taitavat kaikki olla syyttömiä ja todisteita ei tulla löytämään mihinkään olemassa olevaan lainsäädännön rikkovaan kohtaan. Se tarkoittaa sitä, että kun monet muut maat puhuvat rikollisten tuomisesta oman lainsäädännön piiriin ja tuomittavaksi, etteivät he vain pääse ilman mitään oikeudenkäyntiä vapaaksi, niin Suomessa nuo päästetään vain vapaaksi.
   
 13. Sen verran alkaa tuntumaan, että me kaikki unohdamme mitä ISIS on. Tässä kun puhutaan vain vaimoista, lapsista ja taistelijoista. Retoriikka osin on, että eihän tässä nyt mistään kovin pahasta ole kyse.

  ISIS:n tarkoitus on luoda Islamistinen kalifaatti, joka tulkitsee Islamia sen äärimmäisten tulkintojen mukaan. ISIS kannustaa ja promotoi uskonnolliseen väkivaltaan ja tahtoo paluun heidän tulkintaiseen Islamin alkumuotoon. He ovat avoimesti alkaneet suorittamaan KANSANMURHAA, ja ovat siitä olleet ylpeitä. Heidän tulkintansa vääräuskoisista (lienee sanomattakin selvä, että ansaitsevat kuoleman) on äärimmäisen tiukka.

  Nuo asiat eivät ole olleet mitään salailtuja asioita ISIS:n toiminnassa, vaan päinvastoin mestaamisista lähtien heidän rekrypointtejaan. Heidän ideologiansa kaikessa hulluudessaan on ollut alusta asti julkista. Heidän teloitusten kohteensa ovat olleet niin sotilaat, siviilit, kuin naiset, lapset, avustustyöntekijät ja kirjaimellisesti kenet tahansa keneen ovat käsiksi päässeet. He ovat levittäneet sanomaansa kaikissa sosiaalisissa medioissa, missä se vain on ollut mahdollista.

  ISIS muodostuu miehistä, naisista ja lapsista. On kohtuullisen absurdia ajatella, että joku ei tietäisi länsimaasta lähtiessä, mihin ideologiaan ovat menossa. Jos ovat joutuneet netistä selvittämään reitit vaikkapa Turkin kautta Syyriaan, niin ovat takuulla joutuneet jotain muutakin selvittämään.

  Edelleen.. En halua yhtään kansanmurhaideologiaa omaavaa ihmistä takaisin Suomeen. En halua hyväntekeväisyytenä heitä tänne tuottaa. Suomessa pitää toimia lakien mukaan, olen täsmälleen samaa mieltä monen kanssa siitä. Mutta niin kauan, kun laki ei pakota Suomea hakemaan rikoksista epäiltyjä kansalaisiaan jostain, niin näin ei pitäisi tehdä. Näin ei tehdä kaukoidän huumeiden salakuljetuksesta vankilassa mätäneville, vaikka nekin vankilat monesti kuvataan "helvetillisinä".

  Kävisivät hakemassa ne lapset pois sieltä. Sukulaisethan haluavat heidät hoitoonsa. Suomessa on myös huostaanottojärjestelmä, jos ei jostain syystä hoitajaa löydy.
   
  Herra Hopotin ja penalalli tykkäävät tästä.
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tässä puhut itsesi hienosti pussiin. Jos, jos ja jos.

  Sitä ei kukaan tiedä mistä reitit on selvitetty. Ei kaikki käytä internetiä aamusta iltaan joka päivä.

  Olen jonkun verran matkustanut kehitysmaissa ja ne tiedot tulee pubista, taksikuskilta, hotellin ihanilta vastaanottovirkailijoilta tai ihan vain kadulta joltain kysymällä.
   
 15. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Et nyt tainnut ihan sisäistää mitä tuossa viestissä luki johon vastasit. Yritä uudelleen ja katso aukeaako viestin tarkoitus.
   
  Jabbbe ja koukku tykkäävät tästä.
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kertoisitko sinä mitä tuossa on auettavaa. Tretjakin kanta on tullut selväksi eikä sitä esimerkiksi keskustelulla voi muuttaa.

  Se on sitten täysin eri asia onko se oikea ja järkevä kanta. Eli niin kutsutun eri keskustelun paikka.
   
 17. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Siitä matkustamisesta Syyriaan oli kyse - ei matkustamisesta Syyriassa. Eli mikäli on ne liput sinne saanut sinne hankittua interwebin välityksellä kyseinen henkilö ei todennäköisesti voi olla täysin tiedoton mitä IS on siellä puuhannut.

  Tuo oli se viestin osa mihin vastasit jollain matkustelusta kehitysmaissa - ei siis tuohon asiaan nyt liity yhtään mitenkään.
   
 18. Lainaus:
  En usko, että nyt ymmärsit viestiäni. Mehän joudumme joka tapauksessa tekemään arvauksia. Olisinko reilu, jos väittäisin nyt sinun tarkoittaneen ettei näin tehdä? Minä väittäisin sitten, että suurin osa katsoo verkon ja etenkin somen avulla ohjeet. Ei, ei siellä ole mitään toimistoa mihin mennään kysymään tietä, eikä yhteyksiä pidetä matkapuhelimilla soittelemalla pelkästään. Niissä matkapuhelimissa on internetit tavalla tai toisella joka paikassa, missä halutaan. Näin on myös Suomessa, josta tuonnekin on lähdetty.

  Lainaus:
  ISIS:n retoriikka ja rekrytointi tapahtuu valtaosin verkossa ja some on arkipäivää heille. On käytännössä täysin varmaa, että opastukset ja kyselytkin tehdään verkossa. On kai tuo nyt ihan selvä asia jokaiselle. Palanneet ISIS vaimot ja taistelijat ovat itsekin kertoneet, että oli niin väärin postata ISIS propangadaa aivottomana somessa.. eli tämäkin nyt tukee tätä asiaa. Vaan kuten jokainen vähänkään maailman menoa seuraa niin tietää, että joka helkkarin paikasta löytyy nykyään

  Lainaus:
  Hah, olen minäkin ja etenkin silloin, kun internettiä ei ollut. Kun hakeudut terroristisen järjestön tai muun rikollisen järjestön luokse, niin et välttämättä kysele tuntemattomilta mistähän mahtaisi löytyä oikea osoite. Kyllä sinulla on etukäteen hajua, että ketä lähdet etsimään. Voidaan aivan takuulla puhua merkityksettömästä määrästä tynnyrissä eläjiä, jotka eivät muka olisi mistään mediasta (etenkään somesta) saaneet etukäteen tietoa siitä, mihin ovat menossa tai mitä idelogiaa ovat menossa kannattamaan.

  En usko sinunkaan olevan niin naiivi, että kuvittelisit noin mitä kirjoitat. Arvaan, että haluat vain väittää vastaan ja teet sen vähän ohkaisesti. Eikä siinä mitään.. itse asiassa pitää kunnioittaa @Cobol in asennetta asiaan, sillä hän on selvästi eri linjoilla kuin minä, vaan ei lähde kieltämään itsestään selvyyksiä. Esim. sitä, että on erittäin epätodennkäköistä ihmisten olleen täysin sokeita mihin ovat menossa. Jokainen ymmärtää, että todellisuus ei ole sama asia kuin alun mielikuvat vaan tässä tapauksessa ollaan jo tiedetty järjestön väkivaltaisesta islamilaisesta luonteesta. Tämän ei pitäisi olla itseasiassa enää kiistelyn aihe vaan lähinnä kuriositeetti. Enää on siis jäljellä kysymys, että mitä nyt tehdään.. oikein tai väärin? Perusteena ei todellakaan ole "en tiennyt minne olin menossa" vaan lähinnä, että mikä on meidän länkkäreiden vastuu? Voimmeko puutteellisella lainsäädännöllä päästää omat kansalaisemme kuin koirat veräjästä?
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ai, noinko se meni. Oletko koskaan kuullut matkatoimistoista millä on kivijalkaliike. Kyllä, niitä on vielä vuonna 2019 tai jos ei enää ole, niin ainakin muutama vuosi sitten oli.

  Internetistä voi etsiä tietoa myös jihadismista, en ole kokeillut, mutta isot pojat kertoivat. Kaikki lippujen osto ja tiedonhankinta ei silti tapahdu internetissä, vaikka sinä ja minä niin tehdään.

  Kävin tänään ruokakaupassa ja siellä oli käteisellä maksavia asiakkaita.
   
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tarkoitan vain sitä, että asia pitää tutkia ennen kuin laitetaan linnaan ja heitetään avain pois.

  Totta kai nämä on niitä todennäköisimpiä skenaarioita. Silti asia pitäisi tutkia ja sitä kautta tuomita. Ei se ole sen kummempi asia.

  Jokin aika sitten tuosta muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta vankilasta vapautettiin syyttömäksi todettu mies 18 vuoden jälkeen.

  Ainoa kommentti oli "kaupunki näyttää vähän muuttuneen ja nyt haluaisin olla vain rauhassa."
   
 21. Lainaus:
  Siinä olet oikeassa, että et voi muuttaa kantaani siinä notta ovatko kalifaattia kannattamaan lähteneet tienneet mihin ovat menossa. Eri asteita on tietenkin olemassa, mutta ISIS:n väkivaltainen ja islamin ääritulkinta ei ole kennellekään voinut tulla täytenä yllätyksenä. Ihan varmasti on tullut osalle yllätyksenä, että todellakin mennään ihan täysin äärirajalle niiden tulkintojen kanssa vaan se suunta on kyllä ollut selvillä.

  Sitten taas ymmärrän, jos keskustellaan kansalaisten hakemisesta takaisin. Itsehän olen jo muuttanut kantaani siihen, että lapset pitäisi hakea takaisin. Toki niistä saadaan normaalia isommalla riskillä jihadisteja, mikäli kaikki ei menekään nappiin kuntoutuksessa. Ja vaikka menisikin, mutta oikea ihminen pääsee supattamaan korvaan.
   
 22. Lainaus:
  Enhän toki ole muuta väittänytkään. Itsehän olen myös kansainvälisen oikeuden linjoilla, tai sitten pitäisi antaa paikan päällä olevan (mikä se sitten olisikaan) oikeusistuimen hoitaa tämä homma. Suomessa me emme joka tapauksessa emme saa tuomittua edes syyllisiä. Meidän lainsäädäntömme ei luultavasti pysty samaan, mitä monen muun maan. Tämä ei suinkaan ole poikkeuksellinen tilanne.. euroopassa on muitakin maita, jotka samoista syistä ovat hiukan haluttomia hakemaan omia kansalaisiaan pois, mikäli on epäilys heidän syyllisyydestään.
   
 23. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Varsin turhia eli omia mielikuviani kai tänne kirjoitan, mutta tilaa vielä riittänee, tähänkin ketjuun vaikka uskontokytkentä on merkittävä.
  Ehkä suomalainen, mahdollisesti vaikka somalitaustainen nuori nainen on lähtenyt voimakkaamman yksilöllisen paineen vaikutuksesta eli miehen vaatimuksesta tuonne maille vierahille. Sen sijaan epäilen näiden muutamien fundamentalistikäännynnäisten eli sannojen lähteneen hyvinkin tiedostavina.
  Onko heitä poliittisesti korrektia seurata, tiedustelulakia venyttää, heidän ehkä Suomeen palatessaan?
  Syytteiden nostaminen mahd. terrorismi- ym. rikoksista olisi helvetin kuormittavaa ja kallista lystiä eli ikävyyttä oikeuslaitokselle.
  Unohdetaan koko episodi, otetaan muksut ja muijatkin takaisin, annetaan anteeksi.

  Mutta seurataan, toivottavasti onnistuneesti ehkäisten, mahdollista agitoimista. Muutamia yksilöitä enemmän kuin toisia, tylysti.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Itse en sinänsä juuri usko täysin syyttömiin aikuisten osalta. Mutta minun uskolla ei ole väliä, koska käsittely pitää tapahtua oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Ja kyllä mä edelleen näen, että pienten lasten tilanne on sellainen, että sille pitää tehdä oikeasti jotain. Olen ollut myös samoilla linjoilla, kuin nuo ex-tiedusteluhemmot linkittämässäni raportissa.

  Lainaus:
  Suomen lainsäädäntö on ongelma ja tästä kirjoitin useamman kerran. Mutta Suomi ei voi mennä sen taakse, että lakeja ei ole useista vaatimuksista huolimatta muutettu, kuten moni länsimaa on muuttanut. Kansainvälinen tuomioistuin olisi hyvä, mutta ei sitäkään voi hirveän kauan odottaa, koska ongelmat sen kasaamisessa on tiedossa.

  Joskus totesin, että ei tästä mitään hyvää ole odotettavissa. Mutta kenties vähemmän kostonhaluista pahaa, jos toimitaan fiksusti. Oikeusvaltion periaatteita kannattaa noudattaa ja miettiä sen osalta lasten tilannetta ja tulevaisuutta. Ja tasapainoisen tulevaisuuden mahdollisuudet - mahdollisen pitkän vieroittamisen jälkeen - saattavat heiketä leirillä joka päivä.
   
  Andrej tykkää tästä.
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuo ettet halua potentiaalisia terroristeja Suomeen, olisikin vielä ihan fiksu näkemys.

  Mutta kun kirjoitit, että paras vaihtoehto on jättää radikaalisaastat jälkeläisineen mätänemään, siirryt automaattisesti äärilaidalle. Itse en näe tuon sisältöisillä näkemyksillä juurikaan muuta tarkoitusta kuin hajoittamisen.