Tuossa oli vielä naislääkärin lyhyt haastattelu, jossa hän viittasi isis-äiteihin hirviöinä. Olen täsmälleen samaa mieltä. En ymmärrä ihmisiä, jotka haluavat hyyssätä näitä "no nyt mulle kelpaa ihmisoikeudet"-tyylisiä terroristeja. Rivien välistä katsottuna he eivät myöskään osoita katumusta kuin kameroille ja lapsiaan eivät mieluusti antaisi parempaan elämään tai pois vaikutuspiiristään.

Minua tuo ei yllätä yhtään. Jokainen noista naisesta on tiennyt mihin ovat menossa. Nykypäivänä ei vain ole mahdollista olla tietämättä, ellei todella aktiivisesti halua olla etukäteen tietämättä. Se taas tarkoittaa sitä, että oikeasti tietää asioiden olevan jollain tolalla valmiiksi.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tuossa oli vielä naislääkärin lyhyt haastattelu, jossa hän viittasi isis-äiteihin hirviöinä. Olen täsmälleen samaa mieltä. En ymmärrä ihmisiä, jotka haluavat hyyssätä näitä "no nyt mulle kelpaa ihmisoikeudet"-tyylisiä terroristeja. Rivien välistä katsottuna he eivät myöskään osoita katumusta kuin kameroille ja lapsiaan eivät mieluusti antaisi parempaan elämään tai pois vaikutuspiiristään
Tämä samainen naislääkäri totesi mainitsemassasi lyhyessä haastattelussaan, että lapset olisi tullut ottaa huostaan jo aikaa sitten ja hakea pois hiviömäisiltä äideiltä, jotka eivät enää ole äitejä. Ongelma lasten osalta on kuitenkin siinä, että heitä ei voi noin vain hakea. Kalifaatin paperit eivät kelpaa ja suomalainen henkilötunnus puuttuu. Lisäksi ädit eivät välttämättä luovuta lapsiaan, eikä suomalaisviranomaisilla ole toimivaltaa alueella.

Itse olin tiukasti sitä mieltä, että naiset ja lapset tulisi hakea ja ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimiin - huostaanotto, tutkinta, syytteet jne - Suomessa. Tietoa tulee vähitellen lisää, ja tiedon perusteella eilen tein seuraavan jaon naisten toiminnasta/asenteesta/tilanteesta:

1. Hyvin aktiivisesti isis-propagandaa mm. twitterin kautta suoltaneisiin, jotka olivat kiinteä osa terrorismia
2. Enemmän kuin passiivisesti isisin toimet hyväksyneisiin
3. Ennen kalifaattia eli viimeistään noin vuonna 2013 alueelle muuttaneisiin, jotka saattoivat olla muuttaessaan paljon, jonkin verran tai vähän tietoisia Isisin tavoitteista muuttoajankohdasta riippuen

Vaikka jako ei olisi tarkka, noin se suunnilleen on mennyt. Naisten hakeminen Suomeen asettuu tällöin uuteen valoon sen osalta, kyetäänkö täällä heikolla terrorismilainsäädännöllä tuomitsemaan ylipäätään ketään ylipäätään mistään. Tähän asti se ei ole Suomessa onnistunut, vaikka näyttö on ollut ennakkoarviona jopa kovempi, kuin mitä nyt saataisiin. Sen takia naisten osalta parasti olisi, jos kansainvälinen tuomioistuin saataisiin pian kasaan. Aluetta ja leiriä vartioivat kurdit vaativat, että myös heidän alueensa rikoksia käsitellään ja kurdit voivat itse antaa oikeuden puhua. Tämä vaan ei onnistu. Venäjä ja Syyria eivät halua käsitellä terrorismirikoksia Syyrian osalta, ja mikään maa ei taida antaa kurdeille sellaista asemaa, että he voisivat toimia syyttäjinä valtiossa, jota he eivät muodosta.

Vaikka miten asiaa pohtii, lopputulokseksi jää oikeusvaltion periaateiden noudattaminen. Mitä se sitten tässä asiassa tarkoittaa, se on monimutkainen kysymys. Kannatan ehdottomasti lasten noutamista. Naisten osalta yllä olevan kohdat 1 ja 2 vaikeuttavat tilannetta, joten heidän osaltaan kaikkien Suomeen noutaminen ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto. Kohdan 3 naiset ovat kuitenkin saattaneet olla sen verran ulkopuolisia isisin tekoihin, että heidän tulisi päästä Suomeen yhdessä lastensa kanssa. Ja tiedän kyllä, erotteleminen on vaikeaa ellei mahdotonta.

Silti näen, että asia on ratkaistava länsimaisen oikeusperiaatteen mukaisesti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Onko jossain ollut faktatietoa siitä kuinka paljon leirissä on Suomen kansalaisia, jotka ovat alueelle lähteneet ennen vuotta 2013?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Onko jossain ollut faktatietoa siitä kuinka paljon leirissä on Suomen kansalaisia, jotka ovat alueelle lähteneet ennen vuotta 2013?
On, Supolla. Supo on myös kertonut Rinteelle ja Ohisalolle faktat. Me muut saamme tietoa median kautta. YLE:n tekemässä isis-naisten haastattelussa tässä tulee esille, että osa on tullut alueelle ennen kalifaatin muodostamista. Kyse voi myös olla tarkoituksellisesta tuloajankohdan vääristelystä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Tämän Suomessa, sisä- ja ulkoministeriössä vierailleen kurdijohtajan puheista saadun vaikutelman perusteella leiriä valvovat kurdijoukot pystyisivät kyllä tunnistamaan suomalaislapset (siis tunnistamaan heidät suomalaisiksi) ja määrittelemään, että kuka on kunkin kaapunaisen lapsi. Luonnollisesti pystyisivät myös ottamaan lapset pois äideiltään (konkreettinen "huostaanotto"). Lisäksi lasten saattaminen suomalaisviranomaisten huomaan, johonkin lähialueen "turvalliselle" lentokentälle olisi varsin helppoa. Kentällä odottaisi suomalaisia lastensuojelu- ja poliisiviranomaisia sekä valtion järjestämä charter-lento suoraan Suomeen (passeja ym. ei silloin leirilapsille tarvittaisi)
Epäilen tällaisen vaihtoehdon toteutumista lähinnä siksi, että suomalaisviranomaiset ja varsinkin nykyinen hallitus karsastaisivat edellä kuvatun tyyppisiä kovia ja käytännönläheisiä otteita "huoltopäätösten" tekemisessä. Eikä hintalappukaan ihan mitätön olisi, kuusinumeroinen summa euroja, eikä ensimmäinen numero ehkä olisi ykkönen.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tuo olisi @finnjewel yksi mahdollinen malli. Samaa mieltä siitä, että Rinteen hallitus ei välttämättä hyvällä katsoisi moista kurdien tekemää "huostaanottoa". Leirillä on YLE:n julkaiseman artikkelin ja sisäministeriön mukaan orpoja suomalaislapsia. Heillä ei siis ole kumpaakaan vanhempaa elossa. YLE:n artikkeli löytyy tästä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@Jesus Shaves ajattelinkin että ne suomalaiset eroteltqisiin muista (onnistunee kurdeilta kun osaavat lukumääränkin kertoa päälleen) ja siirrettäisiin tuon pääleirin ulkopuolella sijaitsevalle suomalaisleirille, jossa pystyttäisiin eristämään (muista) terroristeista ja tutkimaan ilman niin suurta ryhmäpainetta kuin mitä pääleirissä on varmasti tarjolla. Luultavasti naisten sosiaalisia suhteita seuraamalla olisi myös mahdollista melko hyvin profiloida aktiiviset jihadistit ajopuista. Myös lasten psykologinen arviointi olisi saatava suoritettua mahdollisimman välittömästi.

Edit ... mikä vaatisi käytännössä toimimista paikan päällä.

Kurdijohtajahan tuossa haastattelussa kertoi että voisivat erottaa lapset äideistään ja jaotella maittain, mutteivät sellaiseen rupea tempun PR hävikin takia ilman pyyntöä kohdemaasta.
 
Viimeksi muokattu:
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Nyt ovat sitten Rinteen johdolla ministerit Haavisto, Ohisalo ja Kiuru henkilökohtaisesti kohdanneet al-Holin leirillä olevien suomalaisten omaiset, varta vasten järjestetyssä tapaamisessa. Näkemyksensä tilanteesta olivat kertoneet sekä ministerit että omaiset.
Toivottavasti saivat omaiset lämpimän käden lisäksi edes soijalattea & pullaa.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006171705.html
Enpä henkeäni pidättelisi sen suhteen, etteikö tilannetta ratkaistaisi esimerkiksi siten, että Haavisto käy itse hakemassa poloiset yksityislennolla kotiin. Hänellä jos kellä on runsaasti kokemusta Syyrian kaltaisella kriisialueella matkustamisesta, tekihän hän esim. juuri EU:n valtuuttamana edustajana kiertomatkan Sudaniin ja useaan muuhun Punaisen Meren ympärysvaltioon.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Enpä henkeäni pidättelisi sen suhteen, etteikö tilannetta ratkaistaisi esimerkiksi siten, että Haavisto käy itse hakemassa poloiset yksityislennolla kotiin. Hänellä jos kellä on runsaasti kokemusta Syyrian kaltaisella kriisialueella matkustamisesta, tekihän hän esim. juuri EU:n valtuuttamana edustajana kiertomatkan Sudaniin ja useaan muuhun Punaisen Meren ympärysvaltioon.
Olisi toivottavaa, että näin kävisi, koska nykyinen tilanne on riski tulevaisuudessa ja myös väärin ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion sekä taktisen toiminnan osalta. Ja kuten myös ennenkin kirjoitin, lapset huostaan ja naisten tekoja tutkimaan, jossa ei ainakaan alkuun vastata vapaalta. Suomen ja Euroopan ei kannata kasvattaa lapsista ehdoin tahdoin terroristeja. Juuri se riski kasvaa pitämällä heitä leirillä. Nämä olen monta kertaa tuonut esille. Samoin poliitikkojen kyvyttömyyden.

Tilanteesta on lausunut näkemyksensä myös tutkimuslaitos Soufan. Sen johtajistoon kuuluu terrorismintorjunnan asiantuntijoita, jotka ovat aiemmin työskennelleet muun muassa Yhdysvaltain FBI:ssä ja Britannian MI5:ssä. Soufan mukaan:

Syyria ja Irak eivät selviä yksin valtavan Isis-sotkun selvittämisestä. Euroopan valtioiden on kannettava vastuunsa ja saatettava kansalaisensa tuomiolle tai rehabilitointiohjelmiin. Nykytilanne vain vahvistaa radikalisaation ja ääritoiminnan kierrettä.

Tutkimuslaitos: Euroopan maiden tulisi hakea Isis-taistelijat ja heidän perheensä, koska niin torjuttaisiin terrorismia parhaiten

Jos poliitikot kuuntelisivat asiantuntijoita, he voisivat vielä estää radikaaliliikehdintää tulevaisuudessa. Aika näyttää.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Suomen ja Euroopan ei kannata kasvattaa lapsista ehdoin tahdoin terroristeja. Juuri se riski kasvaa pitämällä heitä leirillä. Nämä olen monta kertaa tuonut esille. Samoin poliitikkojen kyvyttömyyden.
Tunnen lukuisia ulkosuomalaisia mitkä ovat asuneet ulkomailla eri määrän vuosia, jotkut hiemen vähemmän aikaa ja jotkut todella pitkään. Useimmat tuskin enää koskaan palaavat Suomeen.

Voisi hyvin uskoa kuinka tuo leirillä pitkään pitäminen toimii vastaavalla tavalla. Mitä kauemmin siellä pidetään, niin sitä enemmän radikalisoituu. Ja jos vaikka joskus sitten pääsee Suomeen, niin saattaa haluta kostaa kuinka joutui olla leirillä.

Ei voi olla niin, että joskus vuosien päästä yhtäkkiä haetaankin pois. Bon Jovin sanoin:

"It's my life
It's now or never"
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Olisi toivottavaa, että näin kävisi, koska nykyinen tilanne on riski tulevaisuudessa ja myös väärin ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion sekä taktisen toiminnan osalta. Ja kuten myös ennenkin kirjoitin, lapset huostaan ja naisten tekoja tutkimaan, jossa ei ainakaan alkuun vastata vapaalta. Suomen ja Euroopan ei kannata kasvattaa lapsista ehdoin tahdoin terroristeja. Juuri se riski kasvaa pitämällä heitä leirillä. Nämä olen monta kertaa tuonut esille.

Täytyy sanoa, että jos asiat menisivät omassa elämässäni päin vittua ja merkitys elämästä katoaisi, niin harkitsisin myös kenties itsekin vastaavanlaista henkilökohtaista sotaretkeä, jos tietäisin että minut haetaan tilauslennolla takaisin paijattavaksi kotiin silloin kun ei olekaan enää kivaa.

Mutta toivottavasti aikuisilla ihmisillä on tulevaisuudessa vielä jotain vastuuta omista valinnoista, varsinkin jos ne ovat typeryydessään näin omaa luokkaansa. Tämä ”Suomeen tutkittavaksi” on muutenkin sellaista soopaa mitä ei jaksaisi edes lukea. Miksi ihminen haluaa valehdella muille, saatika itselleen että Suomen poliisi kykenisi tehokkaasti tutkimaan mitä nämä sankarit ovat siellä touhunneet?

Ei tarvitse varmaan sanoa, että olen kanssasi täysin eri mieltä. Kärsikööt nämä naiset vaikka loppuelämänsä, sillä sen he ovat ansainneet. Jos lapset saadaan jotenkin huostaan ilman äitejään, se olisi hyvä, mutta ei taida onnistua.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Paras vaihtoehto olis jättää radikaalisaastat jälkeläisineen sinne mätänemään. Mutta siihen ei suomen maailmanparantajien ylpeys anna myöten.
Ja suomen kansa, niin syntyperäinen kuin muualta tullu saa tästä maksaa kun 5-10v sisään leirinuoret ja heidän kanssaradikaalinsa räjäyttelevät Allahin nimeen.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Ei voi olla niin, että joskus vuosien päästä yhtäkkiä haetaankin pois. Bon Jovin sanoin:

"It's my life
It's now or never"
Tämä on pitkälti näin. Rinteen hallitus tekee ratkaisuja olettaakseni tämän kuukauden aikana. Haavisto on jo pariin kertaan neuvonut hakeutumaan konsulaattiin. Tämä Haaviston neuvonta on niille Vihreille, jotka eivät ajattele. Esimerkiksi sitä, että leiriltä ei lähdetä noin vain konsulaattiin toiseen maahan.

Täytyy sanoa, että jos asiat menisivät omassa elämässäni päin vittua ja merkitys elämästä katoaisi, niin harkitsisin myös kenties itsekin vastaavanlaista henkilökohtaista sotaretkeä, jos tietäisin että minut haetaan tilauslennolla takaisin paijattavaksi kotiin silloin kun ei olekaan enää kivaa.
Pahviarkussa taidetaan tuoda varsinaiset terroristit, jos tuodaan. Ymmärrän toki, että tilanteen monimutkaisuus ei kaikille aukene. Todettakoon siksi, että kyse on vaimoista ja ennen kaikkea pienistä lapsista, joista osa on täysorpoja ja isä on tapettu muiltakin. Naiset ovat hurahtaneet tai tehneet terroristisia tekoja tai menneet alueelle jo ennen kalifiaatin perustamista.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Yllä tulikin jälkimmäisessä osassa vastattua jo tähän. Mutta on aina mukava lukea näitä oikeusvaltion periaatteisiin nojautuvia kirjoituksiasi.
Itsehän he luopuivat länsimaisen oikeusvaltion tuomasta suojasta lähtemällä kalifaattiin. Ei se vaan niin toimi että paskan osuttua tuulettimeen tuleekin ikävä takaisin sinne mikä edustaa pahan alkua ja juurta heidän näkemyksissään.

Kovasti rouvien selittelyt kuulostavat samoilta mitä tuhannet saksalaiset selittelivät nelkytluvun puolessavälissä
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?
Pahviarkussa taidetaan tuoda varsinaiset terroristit, jos tuodaan. Ymmärrän toki, että tilanteen monimutkaisuus ei kaikille aukene. Todettakoon siksi, että kyse on vaimoista ja ennen kaikkea pienistä lapsista, joista osa on täysorpoja ja isä on tapettu muiltakin. Naiset ovat hurahtaneet tai tehneet terroristisia tekoja tai menneet alueelle jo ennen kalifiaatin perustamista.
Monimutkaistahan tämä on, joten tuo 3 kohdan yksinkertaistaminenkaan ei ole hyvästä. On varmasti osa noista mieheni-on-supermies-islamisti-naisista sellaisia, jotka ovat menneet alueelle ennen kalifaatin perustamista ja ovat aivan alusta asti toivoneet mieheltään aina vain hullumpia tekoja islamin nimissä. Ymmärrän toki pointtisi, että on mahdollista olla yksilö joka on aavikolla halunnut kasvattaa lampaita, eikä ole mistään terroristisesta järjestöstä kuullutkaan saati hallunnut kuulua, mutta se ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys. Eikä tekosyy sille, että auttaa miestänsä vaikkapa raiskaamaan jesidi-naisia ja hurraa tämän teloittaessa vääräuskoista tai sääntöjen rikkojaa.

Eiköhän tässä lopulta käy kuten ennustin eli tuomme tänne ihan niitä terroristeja ja tulevia terroristeja ihan itse. Suomessa ei laiteta säilöön, vaan "seurantaan".
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Tuollaiset keskimäärin alle 10-vuotiaat lapset eivät ole luopuneet mistään. Heidän äideistäänkin YLE:n mukaan osa oli alueella ennen kalifaatin perustamista.
Niin. Heillä sitä ei alun alkaenkaan ollut.
Ja eivätkä ne äiditkään mitään koskaan tehneet. Olleet vaan tietämättömiä kaikesta.

Jotenkin yllättävää että käyttäjä joka näkee venäjän agendan läpi kristallinkirkkaasti, nielee jihadistien selittelyt pureksimatta.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Niin. Heillä sitä ei alun alkaenkaan ollut.
Ja eivätkä ne äiditkään mitään koskaan tehneet. Olleet vaan tietämättömiä kaikesta.
En ole pitänyt äitejä syyttöminä. Päinvastoin, olen vaatinut tutkintaa siellä paikan päällä ja jos se ei ole mahdollista, tutkintaa Suomessa.

Jotenkin yllättävää että käyttäjä joka näkee venäjän agendan läpi kristallinkirkkaasti, nielee jihadistien selittelyt pureksimatta.
Minua taas ei mitenkään yllätä, että valehtelet tarkoituksella siitä, mitä kirjoitan.

Toistaiseksi en vastaa juttuihisi. Niistä huokuu niin selvästi putinilainen sisältö, jossa Isis-naisten ja lasten avulla "saastoina" pyritään repimään EU:ta ja saamaan oikeusvaltiota rikottua.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Toistaiseksi en vastaa juttuihisi. Niistä huokuu niin selvästi putinilainen sisältö, jossa Isis-naisten ja lasten avulla "saastoina" pyritään repimään EU:ta ja saamaan oikeusvaltiota rikottua.
Eli se etten halua suomeen edes potentiaalisia terroristeja/radikaslijihadisteja, olen putinisti?

Ei kaikki tässä maailmassa pyöri venäjän tai putinin ympärillä...
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikä tekosyy sille, että auttaa miestänsä vaikkapa raiskaamaan jesidi-naisia ja hurraa tämän teloittaessa vääräuskoista tai sääntöjen rikkojaa.
Nyt on niin raskaita syytöksiä, että tarvitsisi jo linkin johonkin lähteeseen. Missä on autettu miestään raiskaamaan. Ja hurrattu.

Ei, selitykseksi ei riitä, jos oli kotiäitinä aviomiehensä palatessa töistä.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose
Mitää tällaista pointtia mulla ei ole ole.
Etkös taas viitannut siihen ISIS-vaimojen jakoon kolmeen kategoriaan, jolloin heitä pitäisi kohdella eri tavalla. Yksi osasto oli näitä ennen kalifaatin syntymistä sinne siirtyneitä viattomia naisia? Itsehän toki kategorisoisin heidätkin ensimmäiseen kahteen kategoriaasi, noin pääsääntöisesti. Teoreettisesti toki mukana on yksilö, joka tosiaan on vain olosuhteiden vanki.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy