Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MustatKortit, 13.08.2014 klo 20.05.

 1. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Esim. sen ruandalaisen kansanmurhaajan oikeudenkäyntiin meni silloin aikanaan noin kaksi miljoonaa (ILn uutinen aiheesta). Tutkinta sekä oikeudenkäynti tuskin on sen helpompaa on kuin tuossakaan, joten voisi kustannuksien kuvitella olevan samaa luokkaa, vaikka kenties jonkinlaista "paljousalennusta" tuleekin. Sitten tuohon vielä kaikenmaailman kotouttaminen yms. päälle niin näiden idioottien kalifaatti-unelmista maksetaan pahimmillaan useita miljoonia. Onneksi omaiset sentään lupasivat maksaa heidän kuljetuksensa tänne. Sehän tuossa se iso kulu onkin.
   
  arvee ja muaddib tykkäävät tästä.
 2. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Pitkä on taival, kun ISIS-leireillä olevia lapsia aletaan kotouttaa ja sopeuttaa.
  Jos ei olisi YLE:n sivuilla oleva uutinen, tätä voisi helposti ensi lukemalla pitää jonkun poliittisesti epäkorrektin tahon linkittämäksi:

  https://yle.fi/uutiset/3-8729336

  linkki vie YLE:n uutiseen brittilähtöisestä ISIS-raportista vuodelta 2016.
   
  arvee tykkää tästä.
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minusta hyvä, että tulee esille. Vastaavien järjestöjen toimintatapa on ollut kautta historian sama. Lasten kaappaukset vanhemmilta ja lapsisotilaiden pakottaminen tappajiksi raakojen pahoinpitelyiden, huumeiden ja kiristämisen avulla. Isis on vienyt tämän vieläkin kauheammaksi ja yleisellä tasolla osa vanhemmista on enemmän tai vähemmän siinä mukana.
   
 4. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
 5. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Eikä Tarjaakaan näytä kiinnostavan lapsien isät ja heidän oikeutensa.
   
 6. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Eivätkä vaivaudu presidentit tai ministeritkään tutustumaan lakeihin, jotka tähän tilanteeseen olennaisesti liittyvät. Väestötietolaki, Passilaki, Konsulipalvelulaki, Lastensuojelulaki nyt ainakin. Lausuntoja pitää polleasti heitellä ympäriinsä, vaikka voisi kysyä juristeilta ja virkamiehiltä, että mitä siellä laissa kirjoitetaan. Tai edes itse avata https://www.finlex.fi/fi/
   
 7. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  No tämä nyt ei varsinaisesti yllätyksenä tullut. Tavjan mielestä siis lapset pitää hakea ja äitien mukaantulo on asia, mitä pitää hyvin vakavasti harkita. Ymmärränhän minä hänen näkökulmansa vaikka en samaa mieltä olekaan (siis tuosta äitien mukaan ottamisesta), tuota se on kun maailmaa katselee ruusunpunaisten lasien läpi eikä itsellä ole hevonvitun hajua siitä mitä jossain al-Holin pakolaisleirillä tapahtuu. Ei olla Halosen kanssa kalakavereita, mutta jos oltaisiin, kehottaisin häntä tutustumaan esim. tuolla leirillä Isisin uhreja auttavan ruotsalaislääkäri Nemam Ghafourin näkemykseen aiheesta. Saattaahan tuo jauhaa paskaa, mistä sitä tietää, mutta hän sentään on viettänyt leirissä aikaa ja omin silmin nähnyt mitä siellä tapahtuu ja mikä on näiden äitien meininki. Näin ollen Ghafourin näkemyksissä on oletettavasti lihaa luiden ympärillä, ts. hän oletettavasti tietää mistä puhuu.

  ”He eivät ole äitejä, vaan hirviöitä” - Isisin uhreja auttava lääkäri vaatii, että al-Holin leirin lapset erotetaan äideistään

  "Ghafouri on tavannut lukuisia Isis-taistelijoiden vaimoja al-Holissa. Ghafouri sanoo, ettei ole löytänyt yhtään naista, joka kertoisi tuntevansa katumusta siitä, että lähti kalifaattiin."

  "Ei heidän voida antaa jatkaa aivopesua. He eivät ole äitejä, vaan hirviöitä. Jos he olisivat oikeita äitejä, he asettaisivat lapsen edun ensimmäiseksi, mutta sitä he eivät tee. Heidän ideologiansa on niin vahva, että se menee kaiken edelle, Ghafouri katsoo."

  "Al-Hol on helvetti. Isis on järjestäytynyt myös siellä, hän
  sanoo."
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tietämättä mitä Halonen on sanonut, ainakaan linkittämäsi jutun mukaan ei halua:

  Lainaus:
  Tuon voisi tiivistää, että

  1. Halonen haluaa lapset Suomeen.
  2. Äitien mukaantuloa tulee vakavasti harkita.
  3. Keskustellaan kurdihalinnon kanssa lasten auttamisesta.
  4. Ei joko tai, vaan haetaan kompromissia.

  Tässä asiassa itselläni on hyvin samanlainen näkemys kuin Halosella. Ja myös hallituksella, joka selvittelee asioita ja pohtii erilaisia mahdollisuuksia.