Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MustatKortit, 13.08.2014 klo 20.05.

 1. Lainaus:
  Kaippa sitä jotain "toimivaltaa" olisi, jos kerran asiaa pohditaan ja ovat pyytäneet hakemaankin omat pois. Yleensähän nuo hoituu kaikkien maiden kanssa tosin virka-apupyyntöinä ynnä muina. Siitähän tässä keskustellaan? Eihän nyt viranomaiset voi missään toisessa maassa tehdä yhtään mitään ilman paikallisen hallinnon lupaa tai tukea.

  Joo, olisi pitänyt olla tarkempi. Tietenkin tarkoitin suomalaisia lapsia, joille meillä olisi velvoite hakea sieltä jollain konstein. Tosin arvaan, että mahdollisen oikeudenkäynnin yhteydessä suomalaisen terroristin lapsi annettaisiin pyynnöstä Suomeen mahdollisten sukulaisten luo ilman kansalaisuuttakin, mutta se on sitten lähinnä kuriositeetti. Minä mieluummin toivoisin, että haettaisiin vaikka Dabaabin pakolaisleiriltä summassa 11 yksinhuoltajaa ja heidän lapsensa. Yhtään noista Isis-vaimoista en hakisi ennen jonkinlaista oikeudenkäyntiä pois, enkä heidän lapsiaan. Tietenkin vapauttavan päätöksen tullessa tarjoaisin avustavaa kättä. Samoin ajattelen ulkomailla rikoksiin syyllistyneisiinkin ja ne eivät minulle tee mitään eroa näiden kanssa. Paitsi, että monia normaaleja rikollisia arvostan enemmän. Mitä tulee näihin lapsiin, jotka eivät ole suomalaisia, niin hoitaisin asiaa kuten kaikkia muitakin pakolaislapsia.

  Poikkeukseksi sanottakoon, että mikäli euroopan tasolla tehdään päätös näin toimia, niin sitten hyväksyn toimintamallina noiden äitienkin kotiuttamisen Suomen hallitukselle. Silloinkin vain siinä tapauksessa, että vähintään puolet euroopan muista maista näyttää esimerkkiä.
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta tämäkin. Leirit voivat ääritapauksessa olla pystyssä vuosikausia tai jopa vuosikymmeniä ilman, että muuta tehdään, kuin korkeintaan tilapäisiä ratkaisuja.

  Lainaus:
  Jos Halla-aho olisi pääministeri nyt, saattaisi Vihreiden ja Vasemmistoliiton näkemykset olla lähellä heitä usein tukevien kansalaisjärjestöjen näkemyksiä. Ay-liike tuskin sekään jäisi sanattomaksi.

  Mutta on toinenkin, järkevämpi vaihtoehto. Pääministeri (Rinne, Halla-aho tai Orpo) ei olisi niin kiltti kuin Rinne on nyt, vaan avaisi enemmän faktoja sille, miksi hallitus toimii juuri kuten se toimii nyt. Tilannehan on paljon monimutkaisempi kuin kansalaisjärjestöt tai esim minä kuvittelin aluksi.

  Lainaus:
  Oikeudenkäyntiä siellä epäilee aika moni sen takia, että puitteita ja välttämättä haluakaan ei ole. Lisäksi nopeimmillaankin taidetaan puhua vuodesta tai parista. Omaa näkemystäni en enää toista, se varmasti on selvillä. Katsotaan miten asia etenee ja kuten totesin aiemmin, parasta olisi reilu, asiallinen oikeudenkäynti alueella, koska mahdolliset rikokset ja todisteet ovat siellä ja Suomen lainsäädäntö tältä osin heikko. Mutta onko tämä realistinen ajatus, epäilen.
   
 3. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Jos Batman ja terrorismintutkija tappelisivat, niin Batman voittaisi. Paitsi Leena Malkkia ei voittaisikaan.

  Jos Batman ja kulttuurivallankumouksensa oikein oppinut lakimies tappelisivat, niin kumpi voittais? Professori tietysti, myös Martin Scheinin voittaisi.
  Martin on vastustamaton.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2019 klo 23.23
 4. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Sitten siellä ainakin on vähemmän lapsia, kun suurin osa ehtii täysi-ikäisiksi, eikä uusia kovin paljon synny, koska miehiä on leirillä vain vähän.
   
 5. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Kolmetoistavuotiaat miehet olisivat tässä skenaariossa todennäköisesti johtavassa asemassa, riippuen äitinsä statuksesta hieman. Luultavasti morsiamet pojuille olisi katseltu hyvissä ajoin. Täysi-ikäisyys on suhteellista, lämpimässä ilmastossa ihmiset kasvavat nopeammin kuin meillä täällä pohjoisessa.
   
  finnjewel tykkää tästä.
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ja myös ilahtuneita teinejä valmiina demokratiaan.Tapasin muinaisuudessa muutaman leirinuoren. Heidän vanhempansa olivat kuolleet. Sana kosto oli sellainen lievä luonnehdinta aikeistaan. En usko että kotouttaminen kannattaisi.
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Mikä siihen on syynä, että tuomioistuimen perustamista pitää jahkailla vuosikausia. Kärrätään muutamia tavarakontteja, sinne tuolit ja pöydät, kyniä ja paperia ja jotain tulkkeja.

  Ja sitten ensimmäinen asiakas sisään.
   
  Pula-ajan Tretjak tykkää tästä.
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Helsingin Sanomat julkaisi omaisten vetoomuksen:

  Lukijan mielipide: Al-Holin leirillä olevien naisten ja lasten omaisten hätä on suuri

  Omaiset pyytävät oikeusvaltion mukaisia toimia ja kertovat, että ovat valmiit maksamaan valtiolle matkat, ja tämä on myös Rinteen hallituksen tiedossa. Omaisten vetoomuksessa on myös arvostelua hallituksen toimettomuudesta. Ministerit Rinne (sd) ja Haavisto (vihr) ovat väittäneet, ettei lasten ja naisten pelastaminen ole mahdollista, vaikka useat muut maat ovat sen jo tehneet. Omaiset kertovat vetoomuksessa myös sen, että heillä on todellinen hätä kaikkien, mutta erityisesti pienimpien lasten terveydestä ja hengissä säilymisestä. Omaiset kysyvät, minne yhtäkkiä katosivat oikeusvaltion periaatteet ja se kiire, josta pääministeri Rinne puhui kesäkuussa.

  Minusta hyviä kysymyksiä.
   
 9. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  ”Motiiveja on ollut monenlaisia: esimerkkeinä hädänalaisten auttaminen tai eläminen valtiossa, jossa muslimit eivät kohtaa uskonnon vuoksi ennakkoluuloja ja syrjintää. Kun todellinen tilanne on paljastunut, heillä ei ole enää ollut mahdollisuutta paeta Syyriasta, sillä heidän viestintäänsä ulkomaailmaan seurattiin ja pois yrittäminen oli kuolemalla rangaistavaa. He eivät tienneet, millainen totalitaristinen järjestelmä heitä odotti.”

  ISIS-vaimoille tuli yllätyksenä, että kalifaatti ei ollutkaan liberaali.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Miksi ei olisi tullut. Sitähän ei saa ääneen sanoa, mutta oikeastihan kaikki ei ole paskaa kommunismissa eikä diktatuurissa. Sellaisissa asuneet tai asuvat ovat raportoineet paljonkin hyviä juttuja.

  Hyvä kirjoitus tuo oli ja jotain tarvitsisi vastata nyt siihen. Siis teoilla, ei esiintymällä A-studiossa.
   
 11. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Niinpä. Suomikin on niin konservatiivinen lähtömaa, persut yms
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No eivät olleet selkeästi olleet tutkineet ISIS propagandaa. ISIS lehti Dabiq sisälsi mm. ohjeistuksia itsemurhaiskujen tekemiseen (puukkoa kannatettiin, sillä niitä on helppo saada). Siellä kerrottiin myös uskonnollinen peruste orjuudelle ja pilkattiin muita uskontoja. Samoin kerrottiin miksi ISIS vihaa länsimaalaisia.

  Islamic State's (ISIS, ISIL) Horrific Magazine | Clarion Project
   
 13. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Olet oikeassa - kommunismissa on paskan lisäksi toki kustakin notkeuttamassa toimintaa.

  Mihin diktatuuriin vertaisit kalifaattia? Mitä hyviä juttuja näet kalifaatissa olleen?
   
 14. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Taatusti tiesivät, mutta mitäpä heidän asemassaan enää voi tehdä muuta kuin esittää tietämätöntä. Supon hankkimia tietoja ei julkisuudessa voida käsitellä, mutta voidaan vain arvailla mitäköhän tietoja esim. kolmikolla Rinne/Haavisto/Ohisalo on näiden naisten tekemisestä Suomessa ennen lähtöä ja mahdollisesti mitä ovat tuolla tehneet, jos sitä kukaan edes tietää. Mikäli siellä pelkästään huminitääristä toimintaa on harjoitettu niin luulisi että edellinenkin hallitus olisi jo pystynyt päättämään asiasta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019 klo 16.18
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Nythän sinä puhut aivan eri asiasta. Noilla partaveikoilla ei ollutkaan mitään hyviä juttuja, mutta ei sitä välttämättä voinut etukäteen tietää mitä ne meinaavat.

  Irak ja Libya oli hyviä ja toimivia maita ennen kuin tapahtui, no, mitä tapahtui, kun jostain syystä diktaattoreista haluttiin eroon.

  Pidän täysin mahdollisena jonkun ajatelleen tämähän on ihan hyvä ennen kuin se oli liian myöhäistä.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Syyrian kurdit kävivät tapaamassa Suomen viranomaisia mm. Pohjois-Syyrian ja Isisin tilanteesta ja leirin suomalaisista:

  Suomen viranomaiset ovat keskustelleet kurdien kanssa Isis-leirin suomalaisista: "Sisäministeriössä oli paljon kysyttävää"

  Suomessa viranomaiset ovat sanoneet, että asioiden on ratkominen on vaikeaa, koska Syyriassa ei ole viranomaisia, joihin saisi yhteyttä. Nyt ainakin yksi kurdialueen edustaja Salih Muhammad on käynyt jättämässä käyntikorttinsa:

  Lainaus:
  Eiköhän Ohisalo laittanut kortin kierrätykseen. Pahvia tarvitaan aina.
   
 17. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Tämä kaveri on ollut uutisissa ennenkin. Voi olla tietolähde.

  "Turkkilaisten tiedotusvälineiden mukaan(siirryt toiseen palveluun) Syyrian kurdipuolueen PYD:n johtoon kuulunut Salih Muhammad on otettu kiinni Tšekin pääkaupungissa Prahassa."
  https://yle.fi/uutiset/3-10091724
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Käytännössä kaikki merkittävät kurdijohtajat olivat aiemmin enemmän tai vähemmän tekemisissä turkkilaispohjaisen PKK:n kanssa, ja osa myös HPG:n kanssa, joka on yksi PKK:n aseellisista taistelujärjestöistä. Nyt syyrialainen Muhammad on ollut jonkin aikaa yksi Syyrian PYD:n johtajista. Enää ei itselläni on riittävää kuvaa alueen armeijoista ja niiden poliittisista näkemyksistä, mutta valtiottomien kurdien oletan symppaavan PKK:ta edelleen. Kyse ei tässä mielessä ole nähdäkseni vain Turkin propagandasta.
   
 19. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Ymmärrän omaisten tuskan oikein hyvin. Mykkänen puhui A-Studiossa hankkeesta, jossa pohjoismaat yhdessä menevät leiriin ja antavat siellä oleville kansalaisilleen mahdollisuuden antaa lapsensa viranomaisten haltuun, jolloin lapset pääsisivät pois. Saa nähdä, toteutuuko. Jos toteutuu, niin saa nähdä, moniko hyödyntää tilaisuuden. Mutta, tuota jäin miettimään: "eläminen valtiossa, jossa muslimit eivät kohtaa uskonnon vuoksi ennakkoluuloja ja syrjintää" on siis yksi motiiveista, jotka on saaneet nuo naiset lähtemään alueelle. Tuohan sisältää ajatuksen, että Suomi ei sellainen ole, joten ei kai heidän kannata tänne takaisin tulla syrjittäväksi? Syyrian lähellä on paljon muslimimaita, joissa he saisivat elää rauhassa.
   
  Tadu tykkää tästä.
 20. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Kyllä aika kahvilla saa olla mikäli joku on joskus ajatellut IS:n olleen hyvä juttu. Toki kaikki on mahdollista tässä ihmeellisessä maailmassa. Nyt kun joku sanoo, että ei tiennyt mitä IS on tehnyt (esim. suomalaiset IS-mammat), niin epäilen hyvin vahvasti heidän motiivejaan.

  Irak ja Libya olivat toki 'hyviä' paikkoja suurimmalle osalle ihmisistä diktaattorien aikana - epäsuosioon kun joutuessaan tilanne oli toki eri. Myöhemmin tilanne toki oli tasapuolisesti kaikille yhtä helvetillisen huono - kaipa se oli sitten sitä kehitystä. Irakin kuvioilla oli muuten oma ja hyvin iso osansa IS:n syntyyn - eli sunnien AQI tarkemmin sanottuna.
   
 21. Tämä Salih Muhammad PYD:stä näyttäisi olevan melkein samaa mieltä minun kanssa:
  https://yle.fi/uutiset/3-10861019

  Eli Syyriassa pitäisi päästä jakamaan oikeutta rikoksiin syyllistyneille, ja jos nyt lapset haettaisiin pois jaloista. Tuomioistuin voisi olla kansainvälinen. Syyriassa ei myöskään ole kuoleman tuomiota, joten ei tarttisi sitten itkeä liian julmien tuomioiden perään, vaikka se tod. näk. olisi helpompi vaihtoehto kuin syyrialaisessa vankilassa olo.

  Itse en hakisi edes lapsia, koska he ovat käytännössä tulevia jihadisteja. Heidät pystyy aktivoimaan ilman vuosien aivopesua teini-iässäkin, kun etsivät juuriaan. Silloin aletaankin kertomaan satuja isästä, kuinka hän oli suuri taistelija. Kukapa se ei haluaisi, että isä on ylpeä? Kuitenkin vähänkään tunteella ajatellen haluan itsekin lapset pois sieltä. Itsekään en kaikkia asioita voi pistää pelkillä loogisuudella eteenpäin.

  Noh, tuo haiskahtaa Syyrian Kurdien keppihevoselta saada kansainvälistä tunnustusta. He kuitenkin haluavat todennäköisesti oikeutta, kuten islamin edustajat yleensä haluvat. Joku voisi puhua kostosta. Mutta jos siis olet tehnyt rikoksia alueella, niin harvoin haluavat päästää ihmiset kotiin ranteelle läpsittäväksi, ellei se ole sapeli millä läpsitään.
   
 22. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ei luulisi olevan edes Suomen resursseille ylivoimainen ponnistus järjestää tuommoiselle 8 naista + 25 lasta -porukalle joku oma leiri missä voitaisiin sitten selvittää että ketkä siitä porukasta on kykeneviä palaamaan yhteiskunnan jäseniksi ja minkälaisilla sanktioilla mahdollisesti ryyditettynä. Tuskin ainakaan lisäisi radikalisoitumista eristää nuo ihmiset sieltä vankileiristä missä todennäköisesti (ilmeisesti myös uutisoidusti) sisäistä valtaa pitää saman ideologian edustajat keiden kalifaatti on isolla työllä tuhottu.

  Vangittuna olevat taistelijat voi suosiolla antaa Irakin tuomioistuimen armoille (tai Syyrian jos ovat sen alueella taistelleet).
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Vaikuttaa eri lähteiden perusteella siltä, että suomalaiset isis-naiset voi jakaa kolmeen eri ryhmään:

  1. Hyvin aktiivisesti isis-propagandaa mm. twitterin kautta suoltaneisiin, jotka olivat kiinteä osa terrorismia
  2. Enemmän kuin passiivisesti isisin toimet hyväksyneisiin
  3. Ennen kalifaattia eli viimeistään noin vuonna 2013 alueelle muuttaneisiin, jotka saattoivat olla muuttaessaan paljon, jonkin verran tai vähän tietoisia Isisin tavoitteista muuttoajankohdasta riippuen

  On ymmärrettävää, että hallitus pohtii tilannetta tarkkaan.
   
 24. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Miten ne resurssit vaikuttavat siihen mitä tuolla alueella on sallittua tehdä? Onko sinne joku toinen maa rakennellut omia leirejään leirin sisällä? Ymmärtääkseni ei - ja oletettavammin siksi, ettei se ole ylipäätänsä mahdolista.

  Mikäli olen väärässä ja tämä on mahdollista, niin sitten varmaan laitat infoa muiden maiden leireistä leirin sisällä ja miten ne on toteutettu.
   
 25. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)