Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ilveksen valmennus 2016 =>

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Mortal, 14.10.2015 klo 10.11.

 1. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Lainaus:
  En nyt toki ollut kaikkea vastuuta työntämässä Piiroisen niskaan, ja tiedostan toki materiaalin kapeuden ja varsinkin tuon Sandellin terveystilanteen. Mutta varmasti ei kaikkea ole fysiikkavalmennuksen osalta tehty täysin oikein, jos vähän kauden aloittamisen jälkeen, alkaa miehiä tippua roppakaupalla sairastuvalle.
   
 2. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Aika normaalimäärä noita loukkaantumisia on Ilveksellä. Toki ei ole tietoa moniko on suoraan ottelussa tapahtuneiden traumojen aiheuttamia ja moniko kehnoon harjoittelun.

  Tässä kaikkien joukkueiden loukkaantuneiden määrä liiga.fi mukaan 4.11:
  Blues: 3
  Hifk: 6
  HPK: 1
  Ilves:3
  Jyp:0
  Kalpa:0
  KooKoo:0
  Kärpät:4
  Lukko:3
  Pelicans:7
  Saipa:3
  Sport:0
  Tappara:1
  TPS:0
  Ässät:3

  Keskiarvo:2,06
  Mediaani: 3
   
 3. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En ole puuttunut millään lailla Hannu Pellisen persoonaan. Sinä nostit Pellisen nimen esiin. Kyse oli Kainulaisen lausunnosta, joka antaa epämääräisen kuvan siitä, miten Ilvesten taloutta johdetaan ja suunnitellaan.

  Kiven värväys hieno juttu. Omistusjärjestelyt kuntoon seuraavaksi.
   
 4. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Lainaus:
  Ei tarvitse mennä kun pari viikkoa taakse päin kun pelkästään kahdesta ekasta ketjusta loukkaantuneina olivat Sandell, Laakso, Mustonen ja Tyrväinen..
   
 5. "Jalkakynä" Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Ja Ylellä Honkalehto vahvistaa, että Meskasen Hannu saa lainojaan vastaan mahdollisesti merkkaamattomaksi jäävät osakkeet. Tämäkin on hyvä uutinen. Kevään 2012 tapahtumista on päästy yli jollakin tasolla.
   
 6. Pattura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tietääkseni Hantta on pankkihommissa ja Serve muissa töissä joten tuskin kumpikaan lähtee valmennushommiin enää. Veikkaan kakkoseksi joko Hirvosta tai Myrrää.
   
 7. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Ai niin, tuota en muistanutkaan, muistelin vain joskus lukeneeni juttua Hantan Ilveksessä pelaavista kaksosista Juliuksesta ja Jesperistä niin tuli vain siitä mieleen että Hanttaa saattaisi edelleen kiinnostaa Ilveksessä valmentaminen.
   
 8. Random Hero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ketäs Kivi piti omina luottomiehinään ässävuosinaan? Ihan näin kun ensi kauden hankintoja mietitään. Tuokkolan paljon puhuttaneesta neloskentästä toivoisin jatkoa Veistolalle, mutta Riekkiselle ja Välimaalle jättäisin mielelläni jäähyväiset.
   
 9. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ensimmäiseksi tulee mieleen Uusikartano, Honkanen, molemmat jo lopettaneita, nykyään pelaavista Niemen kanssa pidempi historia.
   
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Mattila on Deloittella töissä ja käsittääkseni tittelillä "Partner", joten tuskin ihan heti vaihtaa noita hommia kakkoskoutsin virkaan. Enemmän kiinnostusta voisi olla sitten sinne johtoportaaseen mikäli Ilveksen omistus joskus saadaan uudistettua.

  Tämä päivä tosiaan tarjosi hienoja uutisia. En olisi uskonut, että Kivi saadaan Ilvekseen hommattua, joten pirun hienoa kun näin kävi. Nyt on ainakin valmennus taas astetta paremmassa kunnossa. Enää pitäisi saada vähän rahaa kirstuun, jotta saataisiin kilpailukykyinen rosteri. Edes se parisatkua lisää pelaajabudjettiin.
   
 11. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Veistola tarjoaa mitä? Pörräämistä ja möyhimistä? Mitä Jiri saa sillä kiekolla aikaan, kun on sen itselleen kovalla työllä pörrännyt ja möyhinyt? Vastaan itse itselleni. Ei sitten yhtään mitään.

  Kiertoon. Menkööt Tuokkolan mukana Kerhon neloseen koohottamaan. Plus tietty yv:lle, koska on raittina maalintekijä jumalan armosta.
   
 12. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Hetkeen en muista sopimuksellisesti näin hyvää Ilvespäivää. Kivi, Korhonen, Mustonen ja Vittasmäki. Oma kasvatti saatiin ruoriin ja hyviä kulmakiviä ensi kauden joukkueessa (Toivonen, Niemi, Vittasmäki, Fagerudd, Mustonen, Vihko).
   
 13. Ihmeilja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
  Täällä oli näiden "Ilveshenkisten" toimesta aikamoinen Tuokkolan ulossavustus käynnissä. Nyt tuli sitten Ilvestaustainen huippuvalmentaja, jota on paljon vaikeampi kritisoida, kuin Tuokkolaa.
  Itse olisin ollut tyytyväinen siihen Tuokkolan jatkoonkin. Tehnyt hyvää työtä Ilveksessä ja pystynyt nostamaan Ilveksen systeemittömästä pohjalla kyntäjästä hyvää, nykyaikaista jääkiekkoa pelaavaksi pudotuspelijoukkueeksi, jolla on selvät tavoitteet ja selvä logiikka.
  Halusiko sitten Tuokkola itse lähteä, vai haluttiinko Tuokkola saada ulos(no ainakin näiden Ry:n jannujen puolesta haluttiin)... Jos Tuokkola halusi itse lähteä, niin Kivi oli paras mahdollinen paikkaaja. Itse uskon kuitenkin, että päätös tapahtui Ilveksen puolesta syystä, tai toisesta.

  En usko, että Kivi pystyy samalla budjetilla välttämättä juuri sen enempään, kuin Tuokkolakaan. Kuitenkin siinä vaiheessa, jos pelaajabudjetti kasvaa ja Ilvekseen aletaan saamaan parempia pelaajia, niin Kivi on parempi kaveri(kun tavoitellaan mestaruutta). Jos tässä nyt väitetään, että tällä siirrolla haetaan mestaruutta jo ensi kaudella, niin metsään mennään. Tämän Kivihomman täytyy olla pidempi projekti, johon liittyy pelaajabudjetin kasvaminen merkittävästi vuosien mittaan.

  Tuokkolan rekordi Ilveksessä on hyvä. Ei mikään loistava, tai reilusti ylisuorittava, mutta tavoitteisiin pääsevä. Kivi tuskin tulee tekemään ensimmäisellä kaudellaan mitään radikaalia parannusta tähän.
   
 14. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Sellaista puhetta on kuulunut, että Jouko Myrrä ei ole kiinnostunut apuvalmentajana toimimisesta noin ylipäätään. Itseasiassa aloitti valmentamisen Itävallassa suoraanv almennuspäällikkönä, jonka jälkeen toiminut vain päävalmentajana. Aika näyttää.
   
 15. Pattura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Joku näppäräsorminen vois kaivaa jostain, että mikä oli Ässien pelaajabudjetin taso mestaruuskaudella verrattuna muihin, jotta saatais vähän faktaa siihen, että tuliko se mestaruus Kiven vetämänä suhteellisen pienellä vai isolla kasalla rahaa.
   
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Muistetaan, että Ässät myi kalleimman pelaajansa (Dixonin) ja tästä alkoi lopullisesti lumipalloefekti joka jatkui päätyyn asti. Rahalla Ässät ei mestaruutta ostanut vaan yhteenhitsautuneena joukkueena.
   
 17. Floe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kivi oli Ässissä valmentajana todella kauan. A-junnujen valmentajana, kakkosena ja lopuksi kaksi kautta ykkösenä. Voi siis sanoa, että hän tunsi joukkueen todella hyvin. Ilvestä hän ei tunne likimainkaan samalla tasolla, vaikka Ilves-sydäminen onkin. Eli ei hän ykskaks Ilvestä tule menestykseen viemään. Hän kuitenkin tuntuu valmentajalta, joka saa joukkueen hitsautumaan yhteen, ja menestystä saavuttaneena tietää, mitä sen eteen vaaditaan. Tsempparina ja psyykkaajana Tuokkolaa selvästi edellä.
  Onneksi Kivi saa aloittaa Ilveksessä tasolta, jossa Tuokkola & co. ovat tuoneet ryhtiä urheilulliseen puoleen, eikä tarvitse lähteä rakentamaan alkutekijöistä ja nostamaan Ilvestä pohjamudista.
   
 18. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lainaus:
  Vastaavasti tälle kaudella budjetit ovat seuraavat:
  Koodi:
  Blues   4400 1550
  HIFK   9000 3200
  HPK    5463 1600
  Ilves   5100 1700
  JYP    6850 2400
  KalPa   6239 1950
  KooKoo  3900 1400
  Kärpät  9900 3000
  Lukko   7850 2700
  Pelicans 5550 1800
  SaiPa   5391 1800
  Sport   5438 1500
  Tappara  6850 2500
  TPS    5720 2300
  Ässät   5745 2050
  
  Joukkueen nimen perässä ensin koko budjetti, sitten pelaajabudjetti.
  
  Lähde liigan sivujen uutinen: Liiga-joukkueet isoilla satsauksilla kauteen 2015-16 | Uutiset | Liiga

  Kovin paljoa eivät ole budjetit noista ajoista nousseet, joten aika vertailukelpoisia lukuja ihan suoraankin. Jos karkeasti arvioidaan, niin 450 tonttua (eli se about puol milliä) pitäis kaivaa perstaskusta pelaajabudjettiin että Kivellä olis samanlaiset pelimerkit käytettävissä kuin mestaruuskaudellaan.
   
 19. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Tuli vaan mieleeni, että onkohan kukaan tietoinen Tuokkolan todellisesta tasosta tällä hetkellä? Ilveksen rosterilla taistellaan suorasta playoff-paikasta jne. Lisäksi vaatimustaso on ilmeisen kova, koska lusmut tasosta riippumatta laitetaan kilometritehtaalle.
  Kivellä on tietty kovat lyhyet meriitit, mutta onko kukaan miettinyt skenaariota siitä, että on mahdollista ettei Kivi saa samaa irti mitä Tuokkola?
   
 20. Kyle Jäsen

  Lainaus:
  Tämä. Itse lasken Karri Kiven suurimmaksi vahvuudeksi Tuomas Tuokkolaan nähden tällähetkellä hänen imagollisen kuvansa, Kivi on ehkä Suomen vetovoimaisin valmentaja tällähetkellä. Ensi kaudelle Ilveksen on saatava Kiven johdolla uusia sponsoreita, yhteistyökumppaneita ja pelaajabudjettia kasvattamalla uusia pelaajia, lisäksi pelaajilla on varmasti halua tulla pelaamaan Kiven alaisuuteen. Kaikki tietävät Suomessa että Kivi on Ässien ja pikku-Leijonien mestarivalmentaja, sen sijaan suuresta yleisöstä vähäisempi osa tietää että sen jälkeen, Kivi on ottanut ennen Ilvestä yhden valmennuspestin vastaan KHL:n Traktorista josta hän sai potkut 20 ottelun jälkeen. Ässien mestaruuskaudella Kiveä oltiin potkimassa koko kausi pois kannattajien ja median taholta, sitä kuinka lähelle se loppujen lopuksi oli toimiston puolella en tiedä. Kaikki kuitenkin tietää että Ässät nousi kevät kaudella uskomattomaan liitoon ja lopulta päätyyn asti. Kiven tähän astista päävalmentaja uraa miesten tasolla ei voi mitenkään sanoa tasaiseksi suorittamiseksi, vaan se on ollut erittäin aaltoilevaa ja aallonpohjat ovat olleet syviä, mutta vastaavasti harjat ovat olleet niitä kaikkein kirkkaimpia.

  Tuokkolan suurin vahvuus sekä Kalpassa että Ilveksessä on ollut saada koko joukkue pelaamaan yhtenäisesti ja mistään tinkimättä noudattamaan yhtestä pelitapaa. Ilves pelaa käytännössä ketä vastaan tahansa tässä sarjassa tasaisesti viisikkopeliä ja se että Ilves pitää mitä joukkuetta tahansa vastaan yhtäpaljon painetta tasaviisikoin vastustajan päässä kuin vastustaja omassa päässä, on se mitä Tuokkola on saanut tuotua Ilvekseen. On osaltaan sääli Tuokkolaa kohtaan, että Ilvekseltä puuttuu moneen vastustajaan nähden pelaajat jotka pystyvät tekemään hyökkäyspäässä luovia ratkaisuita tai viimmeistelemään hyvällä prosentilla. Ilveksellä on oikeastaan tälläkaudella vain Flinck seitsemällä maalilla, sekä Vihko ja Tyrväinen viidellä maalilla jotka ovat saaneet onnistumisia suht säännöllisesti ja heistäkin Tyrväinen on missannut lähes puolet peleistä. Tähän kun lisää sen kylmän tosiasian että Flinckiä ja Tyrväistä ei ole koskaan voinut pitää minkään joukkueen ykköskorin maalintekijänä, niin loppujen lopuksi aika harva ei osaa ajatella milllaisella materiaalilla Tuokkola loppujen lopuksi operoi.

  On tietyllä tavalla ironista, että varsinkin tälläkaudella Tuokkola saa valtaosalta kannattajista syyt niskoilleen Ilveksen tehottomuuteen, kun samaan aikaan johtavat pelaajat Laakso, Rautiainen ja Kantola viimmeistelevät tahdilla jossa neljään maaliin tarvitaan 100 laukausta. Samaan aikaan kirotaan Tuokkolaa kun ylivoima ei toimi, mutta unohdetaan että monessa joukkueessa missä on luovat pelaajat ja tarpeeksi taitoa ei valmentajan tarvitse edes puuttua ylivoimakuvioiden luomiseen. Parhaana esimerkkinä Rautakorven Tapparassa muistaakseni pelaajat saivat vapaat kädet ylivoiman harjoitteluun, joka oli liigan parasta.

  Kärjistettynä sanoisin että tällä kaudella olen havainnut että jos pelaaja tekee luovan ratkaisun tuloksena maalin tai petaa maalin, se on pelaajan hyvyyttä - kuten onkin. Sen sijaan jos pelaaja ei tee maalia hyvästä paikasta tai antaa huonon syötön, vika on Tuokkolassa ja hänen peluutuksessaa - vaikka vika on tässäkin tapauksessa pelaajassa.

  Joten Kivi on hyvä parannus Tuokkolaan, jos hänelle annetaan paremmat työkalut käyttöön. Kivi itsessään on niin hyvä imago joukkueelle että siitä pitää ottaa kaikki hyöty irti markkinoinnista, pelaajien houkuttelevuuteen. Tämän hetken materiaalilla en usko että Kivi saa sen parempaa tulosta kuin Tuokkola, en usko että edes Mike Babcock löytäisi niitä reseptejä jolla vastustaja luisteltaisiin taktisilla kuvioilla haliki, poikki ja pinoon. En usko että esim Kantola alkaa osumaan eri valmentajan alaisuudessa kaudessa yli 10 kertaa maalikehikön sisään, vaan suurempi vaikutus on jos vierellä pelaa Keräsen(ja Sandellin) tai Hirsovitchin kaltaista pelinrakentajaa, vaikka hieno pelaaja kaikilta osilta onkin. Toki hurmos-vaihe on "kaikille" joukkueille valmentajineen mahdollinen jolloin jokainen pelaajaa tekee hyviä ratkaisuita yli omien rajojen, kuten viimme syksyn Tuokkolan Ilves tai Kiven mestaruus-Ässät, mutta se ei ole mikään strategia.
   
 21. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuokkolalla on ollut Ilveksen valmennuskaudellakin ollut käsissään luovia pelaajia. Yhteistyö heidän kanssan ei näytä maistuvan: "Noon mätiä omenia" : Eli kyllä Tuokkola on koko ajan rakentanut palettia ihan tietoisesti. Ylivoimaosaajia on ollut, mutta niitä ei ole käytetty: on heitetty läpällä yv:lle Riekkistä, Veistolaa yms. Kyllä valmentajan pitää kyetä motivoimaan taitelijaluonteetkin tsemppaamaan joukkueen eteen. Yksi keino motivointiin on antaa hyvälle yv-pelaajalle yv-aikaa.
  Ulostettuja yv-osaajia: Rajala J, Niinimäki, Polak, Hintz, Korhonen... Nyt: Sointu koirankopissa

  Se että taitoa puuttuu ja yv ei kulje, se on Tuokkolan valitsema linja
   
 22. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  KooKoo:ssa on niin kova materiaali, ettei siellä ole Rajala saanut juurikaan yv-aikaa. Niinimäkihän on Liigan halutuin pelaaja, josta kaikki seurat taistelevat. Polakista Tuokkola halusi eroon juu.... vai halusiko? Sama Koskee Hintziä. Kenetkähän Soinnun pitäisi sivuuttaa yv:llä? Riekkisen nimeä turha tarjota, koska ei pelaa yv:tä.
   
 23. Pattura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ipan YV% tällä kaudella 16.25, joka YV taulukossa oikeuttaa sijaan 8 ja on parempi kuin esim Kärpillä, HPK:lla ja Ässillä ja lähes yhtä hyvä kuin HIFK:lla.
   
 24. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mielestäni tämä kysymys pitäisi esittää toisinpäin eli onko kukaan tietoinen Kiven todellisesta tasosta? Kyllä Tuokkola tunnetaan ja tiedetään tällä hetkellä huomattavasti paremmin kuin Kivi, joka on kuitenkin nostettu isolle jalustalle todella pienen otoksen (yksi Liigakevät, yksi nuorten MM-turnaus) perusteella. Suurempi arvoitus siis Kiven todellinen taso on kuin Tuokkolan. Ja tarkennetaan nyt vielä, ettei kuulosta liian kriittiseltä, että itsellänikin on kyllä uskoa Kiven valmentajakykyihin. Toistaiseksi annettujen näyttöjen perusteella en kuitenkaan miksikään varmaksi huippuvalmentajaksi häntä vielä nostaisi.
   
 25. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Onhan keskustelu ihan käsittämättömän vääristynyttä, kun jokaisen tappiomatsin jälkeen löydetään tappioiden syiksi pelkästään nelosketju ja Tuokkolan peluutus. Jos katsotaan tulosten taakse niin mielestäni Ilves on pelannut tänä syksynä laadukkaampaa kiekkoa kuin kahtena viime syksynä. Tuloksissa ei ole ollut juurikaan eroa, mutta pelin laadussa mielestäni on ollut. Toki pientä laskusuhdannetta on valitettavasti peliesityksienkin osalta ollut havaittavissa. Niin kuin Ismo Lehkonenkin totesi niin Ilveksellä on vähemmän sarjapisteitä tällä hetkellä kuin mitä peliesitysten perusteella olisi ollut ansaittua. Varsinkin tuon tappioputken alussa kävi melkoista U-tuuria esim. noissa HIFK-matseissa. Kaksi kertaa pelillisen dominoinnin jälkeen melkoisten tuuripomppujen kautta kolmannessa erässä tasoitusmaali vastustajalle. Ja myös tehottomuus on tosiaan vaivannut pahasti viime aikoina. Esim. viimeksi KooKoota vastaan olisi pitänyt jo avauserän jälkeen olla noilla avopaikoilla 3-4 osumaa plakkarissa.

  Heikosta ylivoimapelistä en antaisi kuitenkaan ihan noin helpolla synninpäästöä Tuokkolalle. Ongelma on ollut koko Tuokkolan kauden ajan sama ja sille olisi pitänyt pystyä tekemään jotain. Pelaajille voi toki antaa isoa vastuuta ylivoimapelissä, jos se toimii. Mutta jos tulosta ei tule niin sitten se pitää organisoida enemmän valmentajan toimesta. Ja päinvastoin. En tiedä miten Tuokkola on toiminut ylivoimapelin osalta, mutta missään vaiheessa se ei ole kunnolla loksahtanut kohdalleen. Tällä kaudella ainakin osasyy on ollut myös se, että Fagerrudista tai Kesselistä ei ole sitten saatukaan sitä huippuylivoimapakkia. Molempien laukaukset ovat olleet todella heikkolaatuisia alkukaudella! Fagerrud keskittyy laukomaan voimalla silmät kiinni (usein ensimmäiseen blokkaajaan). Kessel on hakeutunut erinomaisesti vetopaikkoihin, mutta vapaistakaan tilanteista ei vain kiekko tahdo upota. En tiedä onko ollut sattumaa vai onko laukaus todellakin niin epätarkka.