Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ilveksen valmennus 2016 =>

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Mortal, 14.10.2015 klo 10.11.

 1. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Tuomas Tuokkolalla on käynnissä kolmas täysi kausi Ilveksen päävalmentajana ja sopimus päättyy tähän kauteen. Tuokkolan työnäytteenä on halvoilla joukkueilla kahdella aikaisemmalla kaudella hyvä alkukausi ja hyytyminen kauden mittaan.

  Kaudella 2013-14 Sijoitus 11 kaikkien aikojen sulamisella, jolloin HPK tuli ohi ja Ilves jäi pudotuspeleistä.
  Kaudella 2014-15 Sijoitus 10. Nipin napain pudotuspeleihin, joista ulos kahdessa pelissä HIFK:a vastaan.

  Ilveksen johdolla onkin iso haaste siinä, että päätös Tuokkolan jatkosta pitäisi tehdä hyvissä ajoin. Jos Tuokkola jatkaa niin sopimus pitäisi sorvata ASAP, jotta joukkueen rakennus kauteen 2016-17 saadaan mahdollisimman pian alulle.

  Tuokkolan vahvuudet ja heikkoudet :

  + Pelaajien nostaminen uudelle tasolle
  + Viihdyttävän pelitavan luominen
  + Piirosen kanssa yhteistyössä joukkue on liigan kovakuntoisimpia

  - Peluuttaminen ja tarkemmin reagointi pelin sisällä
  - Omien suosikkien perusteeton peluuttaminen

  Arvio jatkosta
  Oman arvioni mukaan Ilves ottaa riskin jos se tekee jatkon Tuokkolan kanssa ennen vuodenvaihdetta. Tällä kolmannella kaudella pitäisi syntyä jo tulosta sen verran, että joukkue ottaisi seuraavan askeleen ja sijoittuisi väliin 1-9 runkosarjassa. Käytännössä päätös kuitenkin pitäisi tehdä jo hyvissä ajoin.

  Tuokkolan jatkoa puoltaa varteenotettavien vaihtoehtojen puute. Sami Hirvosen nostaminen ykköseksi olisi valtava riski ja alla muista muutamalla sanalla.

  Vaihtoehdot Tuokkolalle
  Hannu Aravirta
  - Ei jatkoon. Mukavoitunut mies ei ihmeitä tee.

  Raimo Summanen
  - Objektiivisesti ei missään tapauksessa, tunteella koska tahansa.

  Hannu Jortikka
  - Ei meidän pelimerkeillä lähde, hei.

  Raimo Helminen
  - Niin hieno mies kuin onkin, niin kiitos ei.

  Karri Kivi
  - Omissa papereissani ehkä suurin haastaja Tuokkolan jatkolle. Omaa kokemusta voittamisesta.

  Sami Hirvonen
   
 2. George Parros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
  Lainaus:
  Olettaen, että Tuokkola itse olisi valmis jatkamaan, niin Ilves ottaa ison riskin, jos se EI tee jatkoa ennen vuodenvaihdetta, koska:
  A) Käytännössä siinä vaiheessa on jo myöhäistä
  B) Ilveksen taustat tuntien vastaavan tasoisen (puhumattakaan paremmasta) koutsin saaminen puhdasta onnenkauppaa.
   
 3. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Tässäpä iso pähkinä Pajuojan ja muun Ilves-johdon päätettäväksi. Oletettavasti tähän päätösprosessiin osallistuu myös muuan vanhus ison meren takaa.

  Ohjelmassa on 23 matsia pelattavana ennen vuodenvaihdetta, joten päätöksen tekemisen pohjalle joulun tienoilla on aika hyvin kerennyt kertyä dataa tältäkin kaudelta. Toki ei voida sanoa, miten kohtalokas kevät tulee menemään, mutta jos joukkue rimpuilee tuossa vaiheessa säälipaikan tienoilla, niin miettisin tarkkaan Tuokkolan jatkoa. Onko mies mestari virittämään jengin lentoon syksyllä ja viimeistään lumien myötä joukkue sulaa? Jos ollaan vältytty Tuokkolan Ilvekselle tyypilliseltä "putkipelaamiselta" ja ollaan oikeasti mukana kuuden sakkiin taistelussa, voidaan todeta Tumpin vieneen Ilveksen joukkuetta oikeasti eteenpäin.
   
 4. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Näin naapurin puolelta olisi mukava kuulla lisää tästä, että Ilves olisi kovakuntoisimpia joukkueita. Kahtena keväänä peräkkäin putki on piiputtanut ja Tuokkola mainitsi jopa itse haastattelussa ensimmäisen Ilves-kautensa jälkeen, että kauteen lähdettiin laiminlyömällä kuntoharjoittelua jotta joukkue saisi lentävän lähdön kauteen muiden ollessa vielä tukossa kesätreeneistä.

  Omasta mielestäni Tuokkolan kanssa kannattaisi tehdä jatkosopimus, koska mies on onnistunut vajavaisilla resursseilla luomaan voittavan joukkueen. Kevään näytöt Tuokkolalla ovat heikot, mutta yleensä keväällä alkaa näkymään se joukkueeseen sijoitettu rahamäärä, joten nuo kevään mahalaskut voi osittain pistää pienen pelaajabudjetin piikkiin. Tuokkolalle kaksivuotinen jatkosopimus kouraan ja joukkueen pelaajabudjettiin korotus, niin näkee mihin Tuokkolasta oikeasti on. Nyt jos Ilves päättää siirtyä Tuokkolasta uuteen valmentajaan, niin kulunut kolmivuotinen sopimus oli vain jatkoa Ilveksen taantumalle. Joukkue sai hyvän valmentajan, mutta ei antanut tuolle valmentajalle kunnon työkaluja joilla olisi voinut pärjätä.
   
 5. Streider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Hartford Whalers, Deutschland
  Veikkaisin että todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Tuokkolan jatko, tai sitten tilalle nousee Hirvonen. En toki ihmettelisi jos A-junnujen valmennuksesta nousee ukkoja penkin taakse, varsinkin jos Tuokkolan lähtiessä menee Hirvonen samalla autolla mukana tulevaan työpaikkaan. En tiedä onko Myrrästä ja muista vielä liigavalmentajiksi, mutta vaikea nähdä että esim. Kiveä saataisiin jollain ihmeellä Ilveksen päävalmentajaksi, ja noista @Mortal in mainitsemista valmentajista hän on ainoa joka olisi oikeasti vakuuttava vaihtoehto Tuokkolan jatkon lisäksi. Onhan Kivellä Ilves-taustaa, mutta onko kiinnostusta lähteä jos ns. parempiakin työpaikkoja on tarjolla. Olin varma että Kivi nähdään Kärppien peräsimessä, mutta onhan tässä nyt ainakin teoreettinen mahdollisuus siihen, että Karrille voi ainakin työpaikkaa tarjota. Voihan hänellä olla jo nimi papereissa johonkin osoitteeseen. Hyvän päävalmentajan lisäksi tärkeintä on saada Korhonen ja Piiroinen pysymään organisaatiossa mahdollisimman pitkään.

  Parhaat vaihtoehdot ovat:
  +Karri Kivi
  +Tuokkolan jatko

  Ne vähemmän paremmat:
  - A-junnujen valmentajia liigaan
  - Mestihakuja
  - Joku entinen "kova tekijä" (katso Mortalin lista)
   
 6. 13th Forward Jäsen

  Lainaus:
  Itselläni on tästä jotenkin aivan päinvastainen kuva. Ehkä olen väärässä (tai eihän meillä varmasti mitään absoluutista totuutta ole, kun ei päästä koppiin esimerkiksi sisälle), mutta useaan otteeseen muistelen Tuokkolan ottaneen esimerkiksi aikalisän joskus muulloin, kuin pitkän kiekon jälkeen tai pelin aivan loppuhetkillä, mistä on syntynyt seurauksena iso käännös positiivisempaan pelissä.

  Ja mihinkään tilastoonhan tämä ei pohjaudu. Vain ja ainoastaan oma mututuntumani.
   
 7. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nämä ovat tämän hetkisen näkymäni mukaan myös ainoat hyväksyttävät vaihtoehdot. Tässä eräs linkki, mikä puoltaa Tuokkolan jatkoa:

  Kun rymistelijästä tulikin pistelinko - SM-liigan pistepörssi ei ole entisensä | Yle Urheilu | yle.fi

  Listalle voisi hyvin lisätä sairastupalaisen, joka viime kaudella teki samoin, kuin nuo mainitut ja Tuokkolan kanssa tasoaan nostaneet sentterit.
   
 8. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tuokkolalla on sokeat pisteensä, se on nähty. Vaihtoehdot eivät kuitenkaan pahemmin lämmitä, joten Tumppi sais mun puolesta jatkaa. Olen kuitenkin melko varma siitä, ettei johto ole jatkoa tarjoamassa.
   
 9. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tuokkolan kohdalla voi lisätä vielä haastepuolelle sen, ettei tunnu oikein pärjäävän ulkkien erityisesti P-Amerikkalaisten kanssa. Harvaa poikkeusta lukuunottamatta ulkit ovat poistuneet sadatellen ja Ilves puolestaan ollut tyytyväinen. Ilveksen fanit odottavat hampaatonta kanukkia 365 päivää vuodessa, mutta Tumpin ollessa ruodissa on parempi koota kotimainen ryhmä. Missä ei ole mitään pahaa.

  Lisähaasteita pelaajien näkökulmasta on kaksinaamaisuus (lupaukset vs. toteutus). Oppimisprosessissa puolestaan kevään sulamisen välttäminen. Eli vaikka itse meinaa sulaa, tulisi pelaajien edessä pystyä esiintymään vakaasti lietsomatta ylimääräistä paniikkia pelaajiin. Vielä tässä asiassa on oppimista. Toivottavasti ikä tuo rauhoittumisen.

  Eniten tietenkin mietityttää onko hän valmis sitoutumaan Ilveksen strategiaan, jos sellaista edes on. Julkilausuttuun hän ei ole sitoutunut.

  Kaiken kaikkiaan Ilvekselle haasteellinen tilanne. Pelaaja-agentti (nimi meni ohi, mm. Hannu Toivosen agentti) totesi YLE Puheen lätkäkierroksella, että kun mukaan on tullut KooKoo ja ensi vuodeksi Jukurit, niin nyt valmentaja- ja pelaajasopimuksia tehden poikkeuksellisen ajoissa. Jotta Ilves pystyy olemaan ensi vuoden pelaajamarkkinoilla rllttävän ajoissa liikkeellä, niin valmentaja tulisi olla selvillä ASAP. Pelaajien valintoihin vaikuttaa paljon se, kuka on valmentaja.
   
 10. Veri Jäsen

  Lainaus:
  Tuskin Kivi on edes vaihtoehto. Jos mies oli ehdolla Kärppiin iha viime metreille asti, niin uskoisin ettei kiinnosta pätkääkään Ilveksen valmentaminen pienillä resursseilla ja oletettavasti pienellä palkalla.
   
 11. Koikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves & Boston Bruins
  Lainaus:
  Kivi ainakin on/oli kiinnostunut valmentamaan Ilvestä tulevaisuudessa.
  Rehtori luuli pilaksi: Karri Kivi toi Kanada-maljan Vehmaisiin | Tamperelainen
   
 12. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Näin ulkopuolelta kommentoituna tekisin jatkon Tuokkolan kanssa. On totta, ettei kevään näytöt toistaiseksi vakuuta, mutta Tuokkolalla on vielä aikaa kehittyä siinä. Kuitenkin hän on todistetusti saanut Ilveksen rajallisen materiaalin pelaamaan paikoitellen jopa taitojensa äärirajoilla.

  Kivi olisi askel toiseen suuntaan. Karri on hyvä valmentaja, mutta oman näppituntumani perusteella perustaa kiekkonsa melko erilaiseen filosofiaan, kuin Tuokkola. Joukkue on nyt rakennettu Tuokkolan kiekkokontrollia ajatellen, joten kannattaako tästä vaihtaa Kiven puolustuskiekkoon?

  Jos Tuokkola Ilveksessä haluaa jatkaa, ei toimivaa ratkaisua kannata heittää pois. Parivuotinen jatko.
   
 13. NiXu89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Ry
  Lainaus:
  Toimivaa ja toimivaa, katsotaan kuukauden päästä josko pelin taso on taas laskenut huonon ja surkean välille niinkuin kumpanakin aikaisempana syksynä.

  Tai ehkä joukkueen pelaajat masentuu syksystä, muut parantavat(Ilves jostain syystä ei) tai tulee loukkaantumisia. Jatkuvuuttahan tämäkin tavallaan on.

  EDIT: Hienosti IHC on saanut fanienkin toiveet ja voitonnälän tälle tasolle vuosien siedätyksellä.
   
 14. Hitsuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tällaisen kriisiseuran kannattaisi miettiä jatkuvuutta ja satsata Tuokkolan tuomaan lievään nousukulmaan. Hän on saanut rajallisesta materiaalista odotettua enemmän irti joka vuosi.

  Valmentajaa vaihtamalla ei saataisi todennäköisesti lisäarvoa, sijoitus paranee vain pelaajamateriaalia parantamalla.
   
 15. Fordél Jäsen

  Mun mielestä Ilveksen realistiset ja järkevät valmentajavaihtoehdot ensi kaudelle ovat Tuomas Tuokkola, Karri Kivi tai Antti Pennanen. Tuokkola on tehnyt mielestäni resursseihin nähden hyvää työtä. Vaikea ottaa kantaa miten homma sujuu kopissa, ulkkareiden, johdon jne. kanssa, kun ei ole mitään käytännön kosketusta asiaan. Tiedä sitten onko kaikilla niilläkään, jotka arvioivat näitä asioita. Joka tapauksessa Tuokkolan jatko sopii mulle oikein hyvin. Jos Tuokkolan kanssa ei kuitenkaan jostain syystä haluta jatkaa yhteistyötä, täytyy mielestäni jatkaa hänen rakentamallaan tiellä. Tällöin lähtisin hakemaan työn jatkajaa joko Karri Kivestä tai Antti Pennasesta.

  Ja kaiken tämän jälkeen on hyvä tuoda esille, että Ilveksen suurimmat ongelmat tuskin tulevat olemaan ensi kaudellakaan valmennuksessa (jos ei nyt mennä ihan metsään valinnassa).
   
 16. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  "
  Kysymyksiä sateli ja ne olivat kuulemma parempia, mitä oli tullut lehdistöltä koko vuoden mittaan.

  Kysymykseen, mitä seuraa valmentaisit mieluiten, Kivi vastasi:

  – Olisi ehkä joskus hienoa valmentaa Ilvestä..."

  Voi kunpa olisikin näin, että valmentaisi Ilvestä. Menestymismahdollisuudet nousisivat.
   
 17. Tammerforce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Suomessa on kuitenkin rajallinen määrä pääsarjajoukkueita, ja niinollen myös Suomen tasolla huipputyöpaikkoja. Ei kukaan valmentaja sano mediassa tai ääneen muutenkaan että en halua valmentaa joukkueessa x ja kavenna samalla potentiaalisten työpaikkojen määrää.
   
 18. Bobcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mites mulla on sellainen käsitys, että tämä on Piiroisen viimeinen kausi Ilveksessä? Jossain lehtijutussa MM-keihäsfinaalin jälkeen näin faktana kerrottiin.
   
 19. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Tuokkolan negatiiviseksi puoleksi voitaisiin laittaa kyvyttömyys saada ylivoima toimimaan. Ei löydy oikeita ukkoja ja/tai oikeaa lähestymistapaa tähän ongelmaan.
   
 20. Bilbo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Oilers, Ducks
  Lainaus:
  Kuka ylivoimasta oikein vastaa? Tuokkola valitsee pelaajat, mutta kuka keksii kuviot yms.?

  Eikö pelaajat itse osaa kehitellä mitään kuvioita? Kaikki varmaan muistaa viime kaudelta Sandell-Polak "maalintakaa jätön maalin eteen"-kuvion. Tällaista lisää kiitos.
   
 21. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Mielenkiintoista olisi tietää, mitä Hirvonen on oppinut Tuokkolan parina. Pakkohan hänen on ollut omaksua Ilveksen nykytyyli perinpohjin.
  Eli miten siis olisi esim. Hirvonen - Helminen tandemi ? Toinen opettaisi pelitapaa ja toinen pelillisiä yksityiskohtia, Helminenkin on varmasti kehittynyt siitä, mitä viimeksi Ilveksessä edusti.
   
 22. Phil.A Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tuokkola on kyllä aivan vitun rohkea (typerä) äijä. Peli ipalle 2-1 peliaikaa ollen jäljellä 2min ja alivoima painaa päälle. Laitan siis Riekkisen (aloitusprosentti varmaan liigan huonoin) kentän jäälle! Ihan oikeesti hei! Mikä sua Tuokkola vaivaa? Siitä sitten kaveri tasoihin ja 3 pistettä roskikseen.
   
 23. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Siis mitä? Juurikin kävi niin, että kun Riekkinen ei ollut käytettävissä alivoimassa niin vastustaja teki maalin.
   
 24. Bilbo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Oilers, Ducks
  Tällä hetkellä sellaiset fiilikset itsellä, että jättäkää se Tuokkola sinne Hämeenlinnaan.

  Viikon sisään olisi ollut otettavissa 9/9 pistettä, mutta ihan ihmeellisillä sulamisilla vastustajat tullut takaa ohitse ja käteen jäi 1/9 pistettä. Ja näin.

  Tuokkolalla on omat sokeat pisteensä tiettyjen pelaajien suhteen ja faneja alkaa vituttamaan tämä, ettei Tuokkolan "oppimisprosessi" tämän suhteen etene. Perkele.
   
 25. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Minun laskujen mukaan 2/9