Ilmastonmuutos

  • 683 571
  • 6 524

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vuodet vierivät, maapallo heittää 360 astetta itsensä ympäri ja ilmasto muuttuu suuntaan tai toiseen. Niin on tapahtunut aina ja tapahtuu jatkossakin, vaikka kaikki nykyiset, reilu 7,5 miljardia leivän paskaksimuuttajaa katoaisivat savuna ilmaan.

Ihmisten vaikutus näkyy kokonaiskuvassa kyllä, mutta äärimmäisen pienenä osuutena. Tarkemmin sanoen vihreät arvot ja muu idealismiulina on järkevintä suunnata kaukoitään, josta oikeasti ilmastonlaatuun vaikuttavat ihmisen tuottamat ympäristönpaskauspäästöt saapuvat.

Ilmastonmuutos ja sillä syyllistäminen on oiva poliittinen keppihevonen, koska sillä saa luotua pelkoa kansaan ja sillä pelolla kansa pysyy pillipiiparin sävelen tahdissa määkivänä laumana.

1980-luvun lopusta asti paasattiin otsonikerroksen kuihtumisen tuovan tuomiopäivän.
2000-luvun trendidemoni oli taas kasvihuoneilmiö ja Al Gore silloinen Greta Th... epurjehtija, koska vielä tuolloin ihmiset eivät olleet tarpeeksi naiiveja palvoakseen 16-vuotiaan, markkinointialan ammattilaisen lapsen saarnaa.

Laumakäytökseen perustuu myös 2010-luvun keppihevosen, ilmastonmuutoksen teho; jos saa edes puolet ihmisistä ilmastoahdistumaan tai myymään heille ajatuksen kansan syyllisyydestä ilmastotuhon koittoon, on hyvesignaloivan paskanjauhannan kyseenalaistajat helppo leimata foliopäähineiden kantajiksi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
1980-luvun lopusta asti paasattiin otsonikerroksen kuihtumisen tuovan tuomiopäivän.
Joo ja sitten asia pistettiin kuntoon sopimalla ylilansallisista säännöistä freoneiden ja muiden haitallisten yhdisteiden käytössä (Montrealin protokolla).

Sanoisin myös, että tämä nykymeno piittaamattomuuksineen on sitä todellista ”laumakäyttäytymistä”, jossa faktat sivuutetaan ”toikaa ei tee”-argumentilla tai jollain viiden pennin pöytälaatikkotieteilijän teoretisoinneilla.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uutisissa sanottiin et 25% finskeistä kärsii ilmastoahdistuksesta.

"et jos menee esim. niinku shoppaa... niin ei viitti ostaa mitään kun ahdistaa jos se on tuotu jostain niinku kaukaa..."

jännästi kaikki haastateltavat oli insertissä ~18-vuotiaita.

Ketäs meistä (joka neljäs siis) ahdistaa? Prkl just tilasin Belgiasta kaljaa vaikka K-kaupastakin saisi. Vieläkö ehtisi peruuttaa? Entä saanko nyt sitä takkaa talvella lämmitykseen käyttää kun Siperiassa palaa ja Amazonissa palaa ja Kanariallakin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
jännästi kaikki haastateltavat oli insertissä ~18-vuotiaita
Uutisessahan kerrottiin että "vaikeat tunteet ovat vielä yleisempiä nimenomaan nuorilla: 15-29-vuotiaista 38 prosenttia kertoo Sitran tutkimuksessa kokevansa ilmastoahdistusta".

Siksi.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uutisessahan kerrottiin että "vaikeat tunteet ovat vielä yleisempiä nimenomaan nuorilla: 15-29-vuotiaista 38 prosenttia kertoo Sitran tutkimuksessa kokevansa ilmastoahdistusta".

Siksi.

Niinhän siinä kerrottiin, mutta se oli otsikoitu että 25% suomalaisista.

100% haastateltavista myös "kärsi" siitä. Yksi halusi kouluun oppituntejakin aiheesta ja yksi mainitsi shoppailun jne. Kyllähän tasapuolisuuden vuoksi olisi aiheesta muitakin kommentteja voinut esittää, koska 25% eikä edes 38% ole sama kuin 100%

Ikävä juttu kyllä että aiheuttavat ahdistusta. Mikäpä ei aiheuttaisi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei ole tainnut mennä @PäätyynAsti data otsonikerroksessa olleet ohentumat, niiden yhteys ihosyöpiin, sekä ensimmäinen globaalissa mittakaavassa onnistuneesti toteutettu ja jopa tehoavaksi pikkuhiljaa osoittautuva vastatoimi. Ilmeisesti myös happosateet on jotain vasemmistoväen vääristämää historiankirjoitusta, tai ainakaan ei liity ihmistoimintaan vaan vaikka nyt auringonpilkkuihin tai Jupiterin nousuun Veenuksesta uuden kuun aikaan.

Jälkimmäinen toki paikallinen (suurilla paikoilla tosin) ilmiö, mutta ongelmaksi saakka yltyi täysin ihmistoiminnan takia ja ihmistoiminnan muuttumisella saatiin länsimaissa myös lopetettua.

Toki freonit on mahdollista korvata melko pienin kustannuksin (joskin niitä edelleen käytetään ainakin Kiinassa salaa paikoin, sillä ovat halvin vaihtoehto viilentimiin) ja happamoittavat yhdisteet on mahdollista siivota palokaasuista melko pienin kustannuksin (joskin niitä pusketaan edelleen ilmaan paikoissa joissa kiinnostus yhteiseen etuun on nolla eikä mikään länkkäritaho ole vielä ehtinyt lahjoittaa ja asentaa suodattimia). Hiilenpolttoon perustuva talousjärjestelmä jatkuvan kasvun pakotuksella on sen sijaan huomattavan vaikeaa (useimmat sanovat mahdotonta) ja astronomisen (anteeksi anglismi, mutten keksinyt termiä) kallista korvata millään vähemmän tuhoa kiihdyttävällä vaihtoehdolla, joten helppo ymmärtää useiden ihmisten halu lakaista ongelma maton alle ja haukkua siitä muistuttavia alarmisteiksi (kauniisti puhuessaan) tai hörhöiksi ja hihhuleiksi (keskustelun normaalitaso).
 

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei hyvää päivää. Tiedätkö edes vähän alusta, mitä tuon asian suhteen tapahtui?
Mainitsin otsonikerroksen, koska pointtini oli esittää se, että suunnilleen jokaiselle vuosikymmenelle on oma ilmaston the-juttunsa. Ilmeisesti huoli otsonikerroksen suhteen oli todellinen, joten huono esimerkki se siis.
Olin 80-luvulla vielä vain kaunis ajatus äitini mielessä, enkä ole aihetta syvemmin tutkinut joten nostan käden pystyyn omiin arveluihin liikaa luottamisen merkiksi.

Ongelma ilmastopulmissa on se, että niitä liioitellaan usein ja vääristetään niin ongelman mittasuhteita, joka kuitenkin yhtä kaikki on jossain määrin olemassa. Vääristelystä hyötyvät vihreiden arvojen poliittiset toimijat ja palkkansa maapallon tutkailusta saavat tiedetahot.

Se oli pitkälti provomaustetun viestini pointti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mainitsin otsonikerroksen, koska pointtini oli esittää se, että suunnilleen jokaiselle vuosikymmenelle on oma ilmaston the-juttunsa. Ilmeisesti huoli otsonikerroksen suhteen oli todellinen, joten huono esimerkki se siis.

Ongelma ilmastopulmissa on se, että niitä liioitellaan usein ja vääristetään niin ongelman mittasuhteita, joka kuitenkin yhtä kaikki on jossain määrin olemassa.
Valitettavasti ympäristötuhoja ei ole onnistettu sääntelemään niin, että niitä tulisi vain harvemmin kuin vuosikymmenessä. Voisikohan niille laulaa samoin kuin känkkäränkälle, että älä tule liian usein ympäristötuho, tule vain kerran vuosisadassa.

Vielä on näyttämättä yksikin ilmastopulma, jonka suhteen on vääristelty ja liioiteltu ongelman mittasuhteita.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän jokaiselle sukupolvelle on ollut omat "ahdistuksen aiheensa" eikä välttämättä ilmastoon liittyen. Silloin ei vain ollut nettiä eikä somea eikä kaikkea voitu vetää täysin överiksi.

1980-luvulla Neuvostoliitto aiheutti harmaita hiuksia ja kyllä lapsetkin tiesi missä se lähin väestönsuoja on. Keskiviikkoisin klo 11 soi aina kovaa kun hätäsireeneitä testattiin. En tiedä tietävätkö nykylapset omia suojiaan mutta tuskin ydinsota se suurin uhka on ja tuskin sillä pelotellaan kuten esim. 1970-luvun lapsia.

1986 jälkeen ruvettiin sitten puhumaan ydinvoimasta kun nyky-Ukrainassa kosahti... ja tuosta käytiin vääntöä kovasti. Ja käyty itseasiassa nykypäiviinkin asti (Fukushima). Muistan kun maikkarilla oli Kauppaneuvos Paukun vieraana joku vihreä, oliko nuori Haavisto vai Soinivaara, ja ensimmäinen kysymys oli että uskaltaako tulla saunaan jos pelkää että kiukaasta tulee säteilyä... tällä hetkellä ydinvoimasta ei sitten paljon enää puhutakkaan. Enää ei kanneta Eduskunnan edessä ydinvoiman kieltämisen nimissä banderolleja missä lukee: "pelastakaa lapsienne tulevaisuus"

... sitten oli Zirinovskia ja kumppaneita ja kerran viikossa joku Mig pyörähti Suomenlahdella Suomen puolella. Rankissa ja Kirkonmaalla puhuttiin avoimesti miten nopeasti esim. Suursaaresta pääsee Kotkaan. Nyt paskotaan housuun heti kun joku kone lentäisi vaikka vain kansainvälisillä alueilla ja Hornetit käy tunnistamassa. Ja klikkiotsikoita laaditaan kun laskeutumisalustoja tehdään samalla saarella v.2019.

Taloudesta en viitsi puhua mutta esim. asuntolainojen korot oli vähän eri luokkaa v.1990 kuin 2019. Saattoi hivenen jotakuta ahdistaa. Itse pienyrittäjäperheessä kyllä tiesin 14-vuotiaana mitä tarkoittaa kun firman (oli rinnakkaislinja meille kotiin) puhelin ei enää soikkaan.

Mä en kiistä ilmastonmuutosta mutta överiksi vetäminen tässäkin tapauksessa aiheuttaa aika monelle vastareaktion. Toki ymmärrän sen että jonkun pieni murhe on jollekin iso ja jossain toisessa asiassa tilanne voi olla päinvastainen, mutta henkilökohtaisesti väsyttää se että lähes joka päivä on uutisia johon linkitetään turhaan sana ilmastonmuutos. Se vähän rupeaa sopimaan asiaa vastaan. Siihen en usko että tilanne on niin paha mitä suhteessa mediahuomioon voisi kuvitella.

Radiossa toimittaja puhui (autolla olin liikenteessä) että pitää ruveta vastaiskuun, jotta Amazonin palot saataisiin kuriin. En jäänyt kuuntelemaan mitä ne voisi olla? Ei osteta baananeja vai? Jos brassipressa sanoo maanviljelijöilleen että antaa palaa vaan kun on queimada (kaskiaika), niin mitä me täällä Suomessa sille mahdetaan?
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän jokaiselle sukupolvelle on ollut omat "ahdistuksen aiheensa" eikä välttämättä ilmastoon liittyen. Silloin ei vain ollut nettiä eikä somea eikä kaikkea voitu vetää täysin överiksi.
Edelleen on näyttämättä toteen se, missä kohtaa on "vedetty överiksi". Faktat näyttävät juuri nyt todella heikoilta, eikä se siitä muuksi muutu, vaikka miten toivoisi.

Ydinsota oli ja on ihmisten käsissä. Se voitiin estää ja estettiin, kun tilanne kävi tarpeeksi kuumottavaksi. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa edes välitön toiminta ja radikaalit suunnanmuutokset eivät välttämättä riitä. Minusta tämä on aika surullinen ajatus, kun ottaa huomioon miten isoista asioista on kyse.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Edelleen on näyttämättä toteen se, missä kohtaa on "vedetty överiksi". Faktat näyttävät juuri nyt todella heikoilta, eikä se siitä muuksi muutu, vaikka miten toivoisi.

Lähinnä tarkoitin sitä että uutisissa ja somessa päivittäin mainitaan hyvin monia asioita johtuvan ilmastonmuutoksesta, vaikka tuskinpa ne jokainen siitä johtuvat.

Voisi jopa kärjistäen sanoa että Pukin hattutemppu, Latvalan kiveen osumiset ja Paten sopimukseton tila ovat melkeinpä ainoat asiat tällä hetkellä, jotka EI median mukaan johdu ilmastonmuutoksesta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos tässä maailmassa on jotain turhia pelkoja ollut, niin kyllä kommunismin pelko on näistä varmaan se suurin ollut. Jenkitkin vainoharhaisesti vainosivat omia kansalaisiaan, paskat housussa pelkäsivät että joku indokiina kääntyy kommunismi ja siitä kumpuaa karmea dominoefekti ja vielä tänä päivänäkin Sandersia ja muita vastaan hyökätään Stalin yms korteilla. Paskat systeemit kaatuvat omia aikojaankin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ongelma ilmastopulmissa on se, että niitä liioitellaan usein ja vääristetään niin ongelman mittasuhteita, joka kuitenkin yhtä kaikki on jossain määrin olemassa. Vääristelystä hyötyvät vihreiden arvojen poliittiset toimijat ja palkkansa maapallon tutkailusta saavat tiedetahot.

Se oli pitkälti provomaustetun viestini pointti.

Voisitko vielä hieman avata, että mitä asioita tarkalleen ottaen liioitellaan? On ihan uskomatonta, että tiedekentän taloudelliset intressit elävät ja voivat hyvin denialistien salaliittoteorioissa. Onko sinulla mitään käsitystä siitä, mitä perustutkija tienaa? Tai millaisia rahoja ilmastonmuutoksen kiistämisestä hyötyvät tahot pyörittävät?

Järkyttävintä näissä potaskajutuissa on se, miten suurin varmuus tuntuu olevan niillä, jotka ovat vähiten tai yksipuolisimmin perehtyneet asiaan. Toki niinhän se yleensä on ihmisten kohdalla aiheesta riippumatta, tutkitustikin (Dunning-Kruger-vaikutus).
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kyllähän jokaiselle sukupolvelle on ollut omat "ahdistuksen aiheensa" eikä välttämättä ilmastoon liittyen. Silloin ei vain ollut nettiä eikä somea eikä kaikkea voitu vetää täysin överiksi.

1980-luvulla Neuvostoliitto aiheutti harmaita hiuksia ja kyllä lapsetkin tiesi missä se lähin väestönsuoja on. Keskiviikkoisin klo 11 soi aina kovaa kun hätäsireeneitä testattiin. En tiedä tietävätkö nykylapset omia suojiaan mutta tuskin ydinsota se suurin uhka on ja tuskin sillä pelotellaan kuten esim. 1970-luvun lapsia.

1986 jälkeen ruvettiin sitten puhumaan ydinvoimasta kun nyky-Ukrainassa kosahti... ja tuosta käytiin vääntöä kovasti. Ja käyty itseasiassa nykypäiviinkin asti (Fukushima). Muistan kun maikkarilla oli Kauppaneuvos Paukun vieraana joku vihreä, oliko nuori Haavisto vai Soinivaara, ja ensimmäinen kysymys oli että uskaltaako tulla saunaan jos pelkää että kiukaasta tulee säteilyä... tällä hetkellä ydinvoimasta ei sitten paljon enää puhutakkaan. Enää ei kanneta Eduskunnan edessä ydinvoiman kieltämisen nimissä banderolleja missä lukee: "pelastakaa lapsienne tulevaisuus"

... sitten oli Zirinovskia ja kumppaneita ja kerran viikossa joku Mig pyörähti Suomenlahdella Suomen puolella. Rankissa ja Kirkonmaalla puhuttiin avoimesti miten nopeasti esim. Suursaaresta pääsee Kotkaan. Nyt paskotaan housuun heti kun joku kone lentäisi vaikka vain kansainvälisillä alueilla ja Hornetit käy tunnistamassa. Ja klikkiotsikoita laaditaan kun laskeutumisalustoja tehdään samalla saarella v.2019.

Taloudesta en viitsi puhua mutta esim. asuntolainojen korot oli vähän eri luokkaa v.1990 kuin 2019. Saattoi hivenen jotakuta ahdistaa. Itse pienyrittäjäperheessä kyllä tiesin 14-vuotiaana mitä tarkoittaa kun firman (oli rinnakkaislinja meille kotiin) puhelin ei enää soikkaan.

Mä en kiistä ilmastonmuutosta mutta överiksi vetäminen tässäkin tapauksessa aiheuttaa aika monelle vastareaktion. Toki ymmärrän sen että jonkun pieni murhe on jollekin iso ja jossain toisessa asiassa tilanne voi olla päinvastainen, mutta henkilökohtaisesti väsyttää se että lähes joka päivä on uutisia johon linkitetään turhaan sana ilmastonmuutos. Se vähän rupeaa sopimaan asiaa vastaan. Siihen en usko että tilanne on niin paha mitä suhteessa mediahuomioon voisi kuvitella.

Radiossa toimittaja puhui (autolla olin liikenteessä) että pitää ruveta vastaiskuun, jotta Amazonin palot saataisiin kuriin. En jäänyt kuuntelemaan mitä ne voisi olla? Ei osteta baananeja vai? Jos brassipressa sanoo maanviljelijöilleen että antaa palaa vaan kun on queimada (kaskiaika), niin mitä me täällä Suomessa sille mahdetaan?

Tämä on ansiokkaimpia viestejä mitä tässä ketjussa on nähty. Siksi lainasin sen kokonaan.

Tuosta Amazonista toki YLE ottaa nyt kaikki irti, ei siinä mitään. Onhan tuo äärimmäisen typerää perseilyä tähän maailmanaikaan. Jotenkin oli lipsahtanut kumminkin professorin kommentti juttuun ”ilmastotoimet ovat täysin hyödyttömiä jos tämä tilanne jatkuu pitkään”.

Sitähän täällä me persona noin gratat ollaan täällä toitotettu ettei tätä Suomessa ratkaista. Ei edes alkuun. Pelkkää hyssyttelyä on nytkin tältä ilmastohallitukselta. Ei ole munaa edes tuomita kovin kirosanoin tätä uunoilua. Koska jopa minun mielestäni tämä Bolsonaro on tomppeli. Paljon vahingollisempaa kuin Trumpin Grönlantifetissit.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuosta Amazonista toki YLE ottaa nyt kaikki irti, ei siinä mitään. Onhan tuo äärimmäisen typerää perseilyä tähän maailmanaikaan. Jotenkin oli lipsahtanut kumminkin professorin kommentti juttuun ”ilmastotoimet ovat täysin hyödyttömiä jos tämä tilanne jatkuu pitkään”.

Eiköhän YLE:n juttu ainakin noin äkkilukemalla ole faktoihin perustuva. Samoin pahimmillaan sademetsien hävittämisen seuraukset. Kyse ei ole lipsahduksesta, vaan vakavasta asiasta. Ja kun sen kertoo, kyse on siis mielestäsi lipsahduksesta. Jos ei kerro, kyse on peittelystä? Hyvä, jos on kanta aina valmiina, ei siinä mitään.

Sitähän täällä me persona noin gratat ollaan täällä toitotettu ettei tätä Suomessa ratkaista. Ei edes alkuun. Pelkkää hyssyttelyä on nytkin tältä ilmastohallitukselta. Ei ole munaa edes tuomita kovin kirosanoin tätä uunoilua. Koska jopa minun mielestäni tämä Bolsonaro on tomppeli. Paljon vahingollisempaa kuin Trumpin Grönlantifetissit.

En muista kenenkään väittäneen, että ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ratkaistaan Suomessa. Siitä samaa mieltä, että nykyinen hallitus voisi olla aktiivisempi EU:n puheenjohtajamaana. Mutta kuten jutussa todettiin, kauppasuhteet menevät ilmastonmuutoksen edelle. Ikävä kyllä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lähinnä tarkoitin sitä että uutisissa ja somessa päivittäin mainitaan hyvin monia asioita johtuvan ilmastonmuutoksesta, vaikka tuskinpa ne jokainen siitä johtuvat.

Laitapa lista asioista 10 viime päivän ajalta. Pitäisi tulla kymmeniä mainintoja asioista, joiden väitetään virheellisesti johtuvan ilmastonmuutoksesta.

Voisi jopa kärjistäen sanoa että Pukin hattutemppu, Latvalan kiveen osumiset ja Paten sopimukseton tila ovat melkeinpä ainoat asiat tällä hetkellä, jotka EI median mukaan johdu ilmastonmuutoksesta.

Kärjistäen siis lähes kaikki muut asiat siis johtuvat ilmastonmuutoksesta, paitsi Pukin hattutemppu, Latvalan kiveen osumiset ja Paten sopimukseton tila. Johan on... No, palataan kun saat listasi tehtyä. Ei pitäisi kestää kuin hetken.

Oisko tällaiset tuntemukset ilmastoahdistusta? Vai onko tosiaan niin, että osa yhdistää ilmastonmuutoksen lähes jokaiseen asiaan?
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Eiköhän YLE:n juttu ainakin noin äkkilukemalla ole faktoihin perustuva. Samoin pahimmillaan sademetsien hävittämisen seuraukset. Kyse ei ole lipsahduksesta, vaan vakavasta asiasta. Ja kun sen kertoo, kyse on siis mielestäsi lipsahduksesta. Jos ei kerro, kyse on peittelystä? Hyvä, jos on kanta aina valmiina, ei siinä mitään.



En muista kenenkään väittäneen, että ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ratkaistaan Suomessa. Siitä samaa mieltä, että nykyinen hallitus voisi olla aktiivisempi EU:n puheenjohtajamaana. Mutta kuten jutussa todettiin, kauppasuhteet menevät ilmastonmuutoksen edelle. Ikävä kyllä.

Näillä mennään, faktoista ei enää pysy nykyuutiskirjossa selvillä mutta otaksuisin ettei Amazon nyt elä parasta aikaansakaan. En tosin yllättyisi jos tätä lähipäivinä/viikkoina vähän korjattaisikaan.

Ydinviestini oli se ettei nyt ehkä kannata kieltää Suomessa vähäpäästöisiä Dieseleitä tai muutakaan hätiköityä. Ihan eletään nyt tätä kurjaa annettua elämäämme vielä jokunen hetki
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näillä mennään, faktoista ei enää pysy nykyuutiskirjossa selvillä mutta otaksuisin ettei Amazon nyt elä parasta aikaansakaan. En tosin yllättyisi jos tätä lähipäivinä/viikkoina vähän korjattaisikaan.

Apulaisprofessori Markus Krögerin mukaan neljäsosa maailman metsien hiilivarastosta on sitoutunut Brasilian sademetsiin. Olettaen, että on faktaa, sademetsien hävittäminen kokonaan syö pohjan muulta ilmastonmuutosta hillitsevältä toiminnalta. Pinta-ala on noin 5.5 miljoonaa neliökilometriä, joten vielä on aikaa ja metsää. Niin kauan kun maailmassa on mm. Trumpin ja Putinin tapaisia valehtelevia suurvaltajohtajia, pienemmät vastaavat johtajat ottavat paikkansa. Kuten Brasiliassa.

Brasiliassa on presidentti Jair Bolsonaro. Hänen mukaansa metsäpalot ovat sytyttäneet luonnonsuojelujärjestöt mustamaalatakseen Bolsanaroa, protestoidakseen tukiensa vähentämistä tai lakkauttamista sekä väärentääkseen tilannetta omaksi edukseen ja nolatakseen Brasilian hallituksen. Ja kun esimerkiksi Ranskan presidentti Macron otti paloihin kantaa, Bolsonaron mukaan Macron käyttää Brasilian metsäpaloja Ranskan sisäpoliittisena aseena ja Macron on kolonialistinen. Bolsonaron mukaan ollaan ihan normikesässä.

Ydinviestini oli se ettei nyt ehkä kannata kieltää Suomessa vähäpäästöisiä Dieseleitä tai muutakaan hätiköityä. Ihan eletään nyt tätä kurjaa annettua elämäämme vielä jokunen hetki

Vähäpäästöisiä dieseleitä ei ole kielletty. Ongelmahan on, että ei edes korkeapäästöisiä dieseleitä.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pitkällä tähtäimellä Suomen kannattaa luopua kokonaan fossiilisista polttoaineista. Koska ne eivät meillä ole kotimaista energiaa, vaan venäläistä.

Toisena pointtina puhtaamman tekniikan kehittely voi tuoda Suomeen työpaikkoja ja vaurautta.

Ja jos ilmastonmuutokseen liitetyt uhkakuvat toteutuvat, esim. laajamittainen ilmastopakolaisuus ja talousjärjestelmän järkkyminen, niin Suomi pienenä, kylmänä ja viennistä riippuvaisena pohjolan maana on varmaan yksi niistä, joka menettää mullistuksessa paljon.

Jos nyt oikein järjellä ajatellaan, niin Suomen kannattaisi olla ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa eturivissä. Ihan itsensä takia.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Los Angelesissa on maalattu katuja valkoisiksi titaanidioksidi-pitoisella mönjällä. Se ilmeisesti viilentää kadun pintaa monella asteella. Hintalappu noin 40.000 taalaa per maili, ja oletettu kestoikä seitsemän vuotta.

Konstit on monet sano akka ku kusi ja käveli.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pitkällä tähtäimellä Suomen kannattaa luopua kokonaan fossiilisista polttoaineista. Koska ne eivät meillä ole kotimaista energiaa, vaan venäläistä.

Toisena pointtina puhtaamman tekniikan kehittely voi tuoda Suomeen työpaikkoja ja vaurautta.

Ja jos ilmastonmuutokseen liitetyt uhkakuvat toteutuvat, esim. laajamittainen ilmastopakolaisuus ja talousjärjestelmän järkkyminen, niin Suomi pienenä, kylmänä ja viennistä riippuvaisena pohjolan maana on varmaan yksi niistä, joka menettää mullistuksessa paljon.

Jos nyt oikein järjellä ajatellaan, niin Suomen kannattaisi olla ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa eturivissä. Ihan itsensä takia.

Niin tottahan tässä on ainakin toinen puoli. Emme varmaan häviä mitään jos kehitämme ympäristöystävällistä teknologiaa. Mitenkähän klikkimedian aikakaudella vaan saisimme uutisoinnin joksikin muuksi kuin hysterian ja ahdistuksen lietsonnaksi.

Ja edelleen vähän edellisiin viesteihinikin viitaten, ihmettelen kovasti nyt varsinkin Euroopan johtajien munattomuutta. Miksei tällaisiin typeryyksiin oteta jyrkemmin kantaa? Kyllä ei ole mistään ilmastojohtajuudesta tietoakaan. Sitten piperrellään joutavuuksia ja kerätään ituhipeiltä äänet kun juuri nyt vaikka Amazonin alueella on itse uhkakuvaan merkittävä vaikutus.

No Kärnä sentään antaa paukkua,ainoita poliitikkoja nykyään jotka uskaltaa.

Kansanedustaja vaatii brasilialaisille tuotteille tuontikieltoa ”kunnes tämä sikailu saadaan loppumaan”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e001e195-ffc7-4904-b26d-bf8d9ca00166
 
Viimeksi muokattu:

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Los Angelesissa on maalattu katuja valkoisiksi titaanidioksidi-pitoisella mönjällä. Se ilmeisesti viilentää kadun pintaa monella asteella. Hintalappu noin 40.000 taalaa per maili, ja oletettu kestoikä seitsemän vuotta.

Konstit on monet sano akka ku kusi ja käveli.

Kuinka paljon tästä on tullut ennakoituja säästöjä? Tiet pitäisi tämän ansiosta olla 10-15F viileämpiä ja näin lämpöä ei heijastu rakennuksiin niin paljon - joka puolestaan säästää ilmastointikustannuksissa ja vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Tämä siis Business Insiderin uutisesta hyötyjen osalta.

Reilu vuosi sittenhän tuo uutinen oli (juttua taisi olla jo parikin vuotta sitten?), mutta en kyllä itse ainakaan ole tietoinen mistään tuloksista. Tuliko siis tulosta kenellekään muulle kuin GuardTopille - eli firmalle joka tämän projektin veti.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Mitenkähän klikkimedian aikakaudella vaan saisimme uutisoinnin joksikin muuksi kuin hysterian ja ahdistuksen lietsonnaksi.

No etkös sinäkin tuossa ihan tosissasi puhunut, että Suomi olisi kieltämässä vähäpäästöisiä dieseleitä, joten tässäkin kannattaa aloittaa vaikka siitä omasta itsestään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös