Tuon jutun on vissiin kirjoittanut mainittu hölmöläinen kun hän selittää, että pohjoinen sijainti on erona päiväntasaajalla. Lämmityksen osuus on suhteellisen iso, mutta kuitenkin vain 24% Suomen päästöistä (ja siitä olisi helposti varaa tiputtaa).
Hölmöläinen E-R Korhola tempoo tuossa jutussaan jostain väitteen, lainaus:
"Suomen biokapasiteetti on 13,44, joka on 9. suurin koko maailmassa ja kehittyneistä teollisuusmaista kolmanneksi suurin Kanadan ja Australian jälkeen. Kertoo siitä, että olemme hoitaneet metsämme hyvin.
Kun näistä luvuista laskee hyötysuhteen (ekologinen jalanjälki – biokapasiteetti = vaje/reservi), Suomi nousee Kanadan jälkeen toiseksi parhaaksi maaksi. Toisin sanoen, jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset ja suomalaisissa olosuhteissa, meille riittäisi 0,44 maapalloa, noin ilmastonmuutosmielessä. (Tuo 0,44 maapalloa tuli jakamalla Suomen hiilijalanjälki Suomen biokapasiteetilla: eli 5,87 jaettuna 13,44 = 0,436.)"
Jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, niin meille riittäisi 0,44 maapalloa...
Missä Korhola laskee pieleen? Minä olen suorittanut yhden opintoviikon ympäristönsuojelua tjsp. 80-luvun alussa, maailma on muuttunut, ilmasto on muuttunut, joten en todellakaan osaa laskea mitään sinnepäinkään. Emma Kari ja DI Satu Hassi laskevat varmaan paremmin, mutta missä on Eija-Riitan sokea piste? Mikä muuttuja jää huomioimatta vai onko vain joku parametri täysin persiistä?