Tämä on aina näissä keskusteluissa toistuva mielenkiintoinen Schrödingerin suomalainen maatalous.
Toisaalta suomalainen maatalous on maailman laadukkainta ja puhtainta, mutta samaan aikaan se ei selviä hengissä ilman massiivisia tukiaisia veronmaksajilta.
Eikö oikeasti sitten uskotakaan siihen laatuun ja puhtauteen ja anneta markkinoiden hinnoitella se puhtaus ja laatu?
Kyllähän laadukkaat tuotteet kaupaksi menevät, vieläpä ihan hyvällä preemiolla, ilman veronmaksajilta kupattuja miljardeja. Vai?
Ei selviä koska siihen menee kasvukaudesta yms. tekijöistä johtuen ihan erilainen määrä rahaa yhden tuotteen tuottamiseen.
Jos tätä ei ymmärrä niin ei kannata puhua koko asiasta, jo etelä-euroopassa on mahdollista tuottaa 1,5-2 satoa ulkona vuodessa Suomessa se ei onnistu.
Samoin satojen suuruus on ihan jotain muuta juurikin niiden torjunta-aineiden ja lannoitteiden erilaisen käytön takia.
Lisäksi jo ne hinnoiteltaisiin vapaasti niin Suomen muutenkin korkea verotus veisi ihmisiltä vielä enemmän suhteessa kuin tuolla muualla.
Luulisi sinun ymmärtävän tämän mutta ei ilmeisesti osu sitten omaan ajatusmaailmaan näinkin selvä asia.
Menisivät varmasti mutta tuo suomalainen ruokakauppakin on sellainen, että hinta ratkaisee.
Tässä osa syynä myös se, että mm. Helsingin kaupunki tekee tämmöistä myyrän työtä ja osa porukasta uskoo siihen suoraan kun virallinen taho niin tekee.
Helsingin kaupunki valehteli siin, ettei voisi ostaa ensi sijaisesti suomalaista ruokaa. Voisi ostaa jos speksaisi kilpailutuksessa mm. torjunta-aineiden määrää ja tuotannon ympäristö ystävllisyyden.
Käytännössä vain se hinta ratkaisee noissa hankinnoissa, ei mikään muu ja sen takia samasta asiasta maksetaan osittain tupla hintaa kun kotimaista ruokaa ei suosita speksaamalla kilpailutuksissa.
Jo se, että julkinen puoli ostaisi ensisijaisesti Suomessa tehtyä ruokaa vähentäisi merkittävästi tukiaisten tarvetta. Sen sijaan hallinto on katsonut, että tuetaan enemmin kuin hankitaan läheltä ja maksetaan se sama raha muualle.