Toxic Enema
Jäsen
Käsittääkseni kokonaisaktiivisuus ja TSI kulkevat aika lailla käsi kädessä.
Kuluvan vuoden kesäkuussa NASA ennusti auringon aktiivisuuden pienenevän huomattavasti.
Solar Activity Forecast for Next Decade Favorable for Exploration - NASA
The last astronauts of the Apollo program were lucky. Not just because they were chosen to fly to the Moon, but because they missed some really bad weather enwww.nasa.gov
Näin on monet tutkijatkin ennustaneet. Jos aurinko on ollut aktiivisimmillaan 8000 vuoteen viime vuosikymmeninä, niin laskusuhdanne ei kaiketi merkittävästi vaikuta ilmastoon. Ainakaan lyhyellä aikavälillä.
Tuossa tehtiin ennuste 120 vuoden päähän tulevaisuuteen, joten vähän ennenaikaista on kertoa faktana lopputulema. Toki ennusteissa on eri skenaarioita ja parametrejä, joita lyhyessä uutisoinnissa ei käyty läpi ja mainittu, joten siitä miinus. Tuo kaksi metriä saattaa uudempien tutkimusten olla yläkanttiin, mutta aika laiha lohtu sekin on.
Sitä olen aiemminkin pohtinut, että hämäävää on, että kun keskiajan lämpökausi oli todistettavasti lämpimämpi kuin nykyaika ja jäätiköt huomattavasti pienemmät pohjoisella pallonpuoliskolla, niin miten on mahdollista, että keskiajalla perustetut kaupungit kuten Tallinna, Riika, Tukholma, Hampuri, Brugge, Marseille, Barcelona ja Genova ovat tismalleen samassa paikassa nykyisinkin meren rannassa. Asettaa epäilyksen alle, nouseeko merenpinta sittenkään jäätiköiden sulaessa. No, varmaan imbesillin pohdintaa taas.
Viimeksi muokattu: