HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 993 394
  • 29 593

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Muistakaahan rakkaat fanitoverit että ”ei tää ookku jääkiakkoa!” Muistakaa nauttia kevään aurinkoisista keleistä….. eiku hetkinen täällähän tulee lunta, no mutta kuitenkin! Mulla ei oo paskankaan väliä ketä meidän jengissä pelaa, jos kaikki pelaa logolle ja homma kulkee (katselkaa vaikka KooKoon viime kauden rosteria).

Jaxuhaleja ja tsemppiä kaikille negailijoille, optimisteille, pessimisteille jne. IFK:n punainen sydän meillä kaikilla taitaa kuitenkin sykkiä rinnassa ;)
 
Enpä ihmettele, jos Tappara itse on sen diilin masinoinut. Katsoneet, että heille riittää kaksi ja sitä kautta pelanneet kilpailun pois.

Järkyttävää paskapuhetta! Tappara joutui valitsemaan Vellu Savinaisen ja Henrik Haapalan välillä, mutta ilman herrasmies -sopimuksia olisi ottanut molemmat.

Henkka-parka joutui Ilvekseen tuon sopimuksen takia. Kova kohtalo...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tapana kasata heikko keskikaista? Yhden kerran on ollut paska sentteristö, kun Suomela otti ja lähti, eikä häntä korvattu yhtään kenelläkään.
Sanoin, että oli alkuun tapana kasata heikko keskikaista, koska kaksi kautta mentiin huonolla keskikaistalla. Sen sijaan kokonaan tasapainoista joukkuetta maalivahdeista ja pakistosta sinne hyökkääjiin Salmelainen ei ole oppinut kasaamaan vieläkään.

Viime kaudesta en varsinaisesti ole eri mieltä, tosin muistan kyllä pääasiassa viihtyneeni pelejä katsoessani noin suurin piirtein lokakuun puolivälistä tammikuun puoliväliin. Käytännössä siis ennen kuin koronanpaska osui tuulettimeen. Tämä ajanjakso saa minut uskomaan parempaan huomiseen. Jos koronaa ei ole olisi ollut ja HIFK olisi pelannut kuten nyt pelasi, suhtautuisin kriittisemmin Peltoseen. Mutta ymmärrän sen, ettei tilanne ollut joukkueen tai yksilöiden omissa käsissä, vaan terveys edellä mentiin. Paskaa se oli silti.
Ja ikävä kyllä myös viime kauden lisäksi Salmelaisen aikana runkosarjat ovat olleet hyvin keskinkertaisia pl. kausi 2020-21. Salmelaisen aikana IFK on vain kerran ollut top-4 joukkue runkosarjassa ja mm. kaudella 2019-20 IFK olisi hyvin todennäköisesti tipahtanut viimeisellä kierroksella sääleihin.

Korona on toki perseestä ja aiheuttaa itselläni suuria negatiivisia tunteita, mutta siitä huolimatta IFK:n meno on ollut heikkoa eikä sen taakse voi mennä määräänsä enempää.

Mielestäni jatkuvuutta olisi voinut olla myös listaamallasi joukkueella, mutta siinäkin on aika monta pelaajaa, joiden varaan pisteiden tekoa ei voida millään laskea. Itse odotan, että Palola ja Dyk nostavat tämän kauden tasoaan vielä pykälän verran ylöspäin. Voin olla lopulta väärässä, mutta tällä "umpipaskalla" kaudellakin kumpikin pystyi kuitenkin tekemään 14 maalia mieheen. Odotan kummankin rikkovan 20 maalia ensi kaudella ja näin uskon käyvänkin. Lyytisen sopimuksesta sen verran, että en millään usko, että sopimus olisi neuvoteltu kauden 2020-21 tason perusteella rahallisesti. Lyytinen nimittäin loukkaantui niin varhaisessa vaiheessa kautta, eli syyskuussa ennen kuin Liiga oli edes alkanut, että en mitenkään halua uskoa Salmelaisen olevan niin dorka, että ei loukkaantumista osaisi ottaa sopimusneuvotteluissa huomioon. Mutta mahdollista toki sekin on, vaikka en siihen usko. Uskoisin ennemminkin, että Salmelainen on saanut Lyytisen seuran kannalta edullisella sopimuksella juuri sen loukkaantumisen takia ja Lyytinen on saanut kaiken kurjuuden keskellä rauhan seuraavan kauden sopimuksesta.
Ensinnäkin minun listaamallani joukkueella olisi ollut huomattavan paljon enemmän rahaa taskussa palkata niitä kärkipelaajia. Turunen olisi ollut huima lisä tekemään pisteitä. Ei minun listassani pisteiden teko ole yhtään sen heikommalla tolalla kun siihen olisi saatu lisää nimiä. Paljon heikommalla tolalla IFK:n joukkue tulee oikeasti olemaan ensi kaudella.

Itse en usko Palolaan, Dykiin tai Lyytiseen. Uskon jokaisen ensi kaudella jatkavan samaa kaavaa ollen floppeja.

Innalalla oli 1+1-mallinen sopimus, pelaajan ulkomaan optiolla. Tässä Salmelaisen vaihtoehdot ovat olleet reilu vuosi sitten ko. sopimusta neuvoteltaessa "ota tai jätä". Olisiko Innala siis pitänyt jättää kokonaan hankkimatta täksi kaudeksi? Sen Salmelainenkin sentään osasi tehdä oikein, että torppasi Innalalta muiden Liiga-jengien kanssa tehtävät sopimukset tältä kaudelta. Karjalais-harmituksen ymmärrän sikäli, että pleijarit olivat oikeasti hyvät ja sen perusteella olisin itsekin tarjonnut jatkoja. Mutta kun päätökset pitää tehdä aiemmin, ehkä juuri silloin, kun pelaaja ei ole parhaassa vedossa ja hänellä sattuu olemaan muitakin tarjouksia pöydällään, vaihtoehtoja on usein joko jättää sopimus kokonaan tekemättä, tarjota riskillä pidempää sopimusta tai maksaa enemmän. Jos HPK-sopimus on tehty jo varhain, en oikein osaa Salmelaista tästä syyllistää.
Innalan kohdalla nyt ei tietenkään ole mitään virhettä tapahtunut muuta kuin, että Salmelainen on aina haaskalla liian myöhään ja saa sitoutettua nämä huippupelaajat vain vuodeksi IFK:hon.

Karjalaiselle olisi ehdottomasti pitänyt jo syksyllä ruveta rustaamaan uutta lappua. Ikoninen pelaaja, täysin uniikki Liigassa. Ei tuollaisia vain päästetä pois, mutta näköjään Salmelainen ja Peltonen eivät välitä. Herää vain kysymys Salmelaisen ammattitaidosta, jos itsekin on osannut koko aika nähdä ennen mitään playoff-esityksiä, että tuota kaveria ei muuten kannata pois päästää vaikka välillä runkosarjaan tuleekin niitä heikompia jaksoja.

Kaskimäestä ja nuorisosta samaa mieltä. Lisää peliaikaa, mutta oikealla sarjatasolla. Aloittaisin kuitenkin siitä, että ensimmäinen näyttöpaikka annetaan edareissa. Mestikseen ehtinee kauden aikana vähän myöhemminkin. Mutta itse olen sitä mieltä, että edariin pitäisi lähtökohtaisesti joka kausi saada 2-4 uutta pelaajaa junnuista pelaamaan säännöllisesti. Tämä toki vaatii paitsi riittävän laadukkaita junnuja, myös seuralta ihan oikeasti muutosta toiminnassaan. Mutta luotan tässäkin asiassa valmennukseen ja Salmelaiseen, että miettivät parhaan ratkaisun. Kun en nyt oikein muutakaan voi.
Toivotaan, että nuoret Kaskimäki ja Salin etunenässä tekevät ensi kaudella todellisen läpimurron.

Olen pahoillani, että minä en näe HIFK:n tilannetta katastrofaalisena. Se värittää kaikkia näkemyksiäni. Parannettavaa on paljonkin. Suhtaudun optimisesti tulevaisuuteen, mutta olen kyllä varsin tietoinen siitä, että tämän seuran kanssa mikä tahansa voi mennä pieleen. Ja luultavasti meneekin. Mutta en aio etukäteen murehtia sitä.
Tässä tulee se meidän ero. Kyllä mä osaan suhtautua tulevaisuuteen positiivisesti, jos näen merkkejä siitä, että asiat etenee ja tehdään oikein. Ihan nyt vaikka esimerkiksi kesä 2015, niin kun sieltä tuli just oikeisiin paikkoihin ne vahvistukset eli pakistoon ykköspari Järvinen-Taimi, niin olin todella luottavainen tulevaan ja en turhaan. Runkosarjan voitto ja finaalipaikka viihdyttävällä pelityylillä kaiken lisäksi.

Nyt en vain näe merkkejä mistään hyvästä vaan päinvastoin mielestäni nyt ilmassa on ihan todelliset katastrofin ainekset ikävä kyllä. Jos pakistoon ei tule useampi kova kaveri ja hyökkäykseen vielä pari ns. veret seisauttavaa pelaajaa, niin veikkaan IFK:n aloittavan ensi kaudella sääliplayoffeista kevään pelit. Nuo umpisurkeat jatkosopimukset meinaa jo nyt sitä, että tietyt kriittiset pelipaikat on täytetty tuhnuilla pelaajilla, euroja on mennyt siihen suhteessa pelaajien tasoon aivan liikaa ja ollaan heti alkumetreillä jo takamatkalla Tapparaan ja Kärppiin verrattuna.

Sinä taas suhtaudut lähtökohtaisesti positiivisesti kaikkeen, tuli mitä tuli ja melkeinpä myös lopulta kävi mitä kävi. Siinä mielessä kyllä ihanne fani, helppo miellyttää.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Hyvä viesti jälleen, ja kivan positiivinenkin joka siis on hyvä juttu.

Sinä negailijana haluaisin ainoastaan sen nostaa esiin, että on nyt vähän tunne, että IFK luo jatkuvuutta tekemällä jatkoja niiden kanssa joita saa joukkueessa pidettyä eikä niiden kanssa jotka pitäisi saada joukkueessa pidettyä. Siksi tulee mieleen, että voiko jatkuvuus myöskään olla itseisarvo, ellei se tapahdu seuran etua parhaiten palvelevasti, vaan ikäänkuin pakon edessä.

Tämä voi -ja toivottavsti onkin- olla täysin väärä näkemys asiasta, mutta kunhan senkin ajatuksen nyt esiin nostin että tehdään sopparit niidne kanssa jotka vielä haluavat jäädä vaikkei mikään muuten tue ajatusta siitä, että onnistuisivat tuottamaan mitään aiemmin nähtyä parempaa.

Esim Dykin 2v puhuu vähän sen puolesta, että jatkuvuutta tehdään nyt väen väkisin eikä optimaalisesti.
Mutta ehkä me saadaan juhlia mestaruutta Gardenissa v. 2027 tai 2028 Dykin, Åstenin, Palolan, Tallbergin, Väänäsen ja Lyytisen kanssa ja jatkumona siitä eteenpäin vähintään joka kolmas vuosi?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Katsotaan, ketä on haavissa lopulta, mutta tällä hetkellä HIFK on julkistanut pelaajia, jotka olisi ehkä olleet vaikuttavia aikana, kun KHL naarasi vielä kaiken kerman. Nyt kakkosketjua. Pakarinen toki huippua, mutta "vain" roolissaan. Hän ei ota pelintekovastuuta, vaan on enemmän duunari.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Mutta ehkä me saadaan juhlia mestaruutta Gardenissa v. 2027 tai 2028 Dykin, Åstenin, Palolan, Tallbergin, Väänäsen ja Lyytisen kanssa ja jatkumona siitä eteenpäin vähintään joka kolmas vuosi?
IFK:n perisynti, keskinkertaisuuksien roikottaminen mukana jatkuvuuteen vedoten, näyttäisi jatkuvan. Vain Palola edustaa tuossa listassa ykköskoria omassa roolissaan eikä hänkään ihan Liigan terävintä kärkeä. Ensi kaudesta näyttäisi tulevan tasoltaan kovin miesmuistiin. Salmelaiseltakin vaaditaan ei yhtä vaan kahta loikkaa korkeammalle tasolle. Tobbella riittää haastetta nostaa meidät Jukurien, Kookoon ja Jyväs kylänkin tasolle, Tamperelaisista, Turkulaisista, Oululaisista puhumattakaan.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Olisikohan Lyytisen ja Dykin/Palolan liksalla saanut Turusen pidettyä…? Olisin nimittäin mieluummin nähnyt julkistettavan Turunen+Dyk esimerkiksi vs sen mitä nyt julkistettiin.

No toisaalta, ehkä ne isot kalat julkistetaan meilläkin sitten kohta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Onko tietoa vai omaa mutua?
Vahva mutu ettei veret seisauttavaa uutta nimeä ole julkaisu kelpoisena lapussa. Kaikkein sitkeimmät huhut Honka ja Melart sisältävät liikaa muuttujia. Honka tähyää rapakon taa ja Melartin sopimus Saksaan on yhä edelleen voimassa. Ei hajuakaan onko seura yhtä halukas purkamaan sopimusta kuin pelaaja.

Mahdollisia jatkoja tuo viestini ei koske. Toivon että siellä olisi pakistoon ranskalaista ja ruotsalaista jatkoa luvassa. Pidän jopa outona jos Motinilla ei jatkoa jo ole.

Tällä Palola/Lyytinen/Dyk logiikalla joutuu jo pelkäämään että Jardinella olisi jatkot. Hyh saatana.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tällä Palola/Lyytinen/Dyk logiikalla joutuu jo pelkäämään että Jardinella olisi jatkot. Hyh saatana.

Toivoin tällä markkinatilanteella, että IFK:lta löytisi syksyllä se liigan the ykkösketju, johon voidaan tukeutua joka ilta, mutta nyt näyttää pahalta. Kärpillä esimerkiksi Leskinen-Kemppainen-Turunen tulee tekemään valtavaa tuhoa runkosarjassa ensi kaudella ja samanmoisen haluaisin IFK:lle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Toivoin tällä markkinatilanteella, että IFK:lta löytisi syksyllä se liigan the ykkösketju, johon voidaan tukeutua joka ilta, mutta nyt näyttää pahalta. Kärpillä esimerkiksi Leskinen-Kemppainen-Turunen tulee tekemään valtavaa tuhoa runkosarjassa ensi kaudella ja samanmoisen haluaisin IFK:lle.
Kyllä pari todella kovaa uutta seppää vaatii ettei tule rehellinen välikausi jolla maksimissaan pelataan sijoista 5-8. Muut ei näytä paperilla heikentyvän. IFK on sitä toistaiseksi tehnyt.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vahva mutu ettei veret seisauttavaa uutta nimeä ole julkaisu kelpoisena lapussa. Kaikkein sitkeimmät huhut Honka ja Melart sisältävät liikaa muuttujia. Honka tähyää rapakon taa ja Melartin sopimus Saksaan on yhä edelleen voimassa. Ei hajuakaan onko seura yhtä halukas purkamaan sopimusta kuin pelaaja.

Mahdollisia jatkoja tuo viestini ei koske. Toivon että siellä olisi pakistoon ranskalaista ja ruotsalaista jatkoa luvassa. Pidän jopa outona jos Motinilla ei jatkoa jo ole.

Tällä Palola/Lyytinen/Dyk logiikalla joutuu jo pelkäämään että Jardinella olisi jatkot. Hyh saatana.

Honkaa ruvettiin jo jonkin kiertotien kautta huhuilemaan Tapparaankin.

Oudohko on nyt IFK:n tilanne, kun vertaa liigan yleiseen tilanteeseen. Lähtö tuli verrattain ajoissa, mutta ulos ei ole saatu kuin jatkosopimuksia, joista yksi todella tärkeä.

Panttaako IFK diilejä, onko pelaajilla sopimukset voimassa muualle, vai eikö kärkeä ole kiinnitetty?

Tällä valitulla viestintästrategialla ei saa kalat jäädä aikanaan liian pieniksi. Luottoa silti löytyy. Ei käy toki kiistäminen että muiden jengien uutisten seassa tuo IFK-kolmikon jatkojulkaisu oli pieni isku palleaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan Lyytisen ja Dykin/Palolan liksalla saanut Turusen pidettyä…? Olisin nimittäin mieluummin nähnyt julkistettavan Turunen+Dyk esimerkiksi vs sen mitä nyt julkistettiin.
Tuskin on ollut rahasta kiinni. Kuten sanoi, Oulussa lyödään kovat piippuun ensi kaudeksi eikä vain puheissa. Valmennuskin varmaan ollut yksi syy siirrolle.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voiko Salmelainen onnistua UTJ:na?

Samaan aikaan pitäisi:

- joukkueessa olla jatkuvuutta
- vaihtaa koko flopannut joukkue
- ostaa kaikki nimekkäät pelaajat
- pitää omat junnut
- antaa valmentajalle aikaa ajaa oma systeemi sisään
- menestyä heti

This is HIFK.

Mutua: Robin Press oli aika hyvä Lukossa toissa kaudella. Schmaltzin tilalle kelpaisi.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voiko Salmelainen onnistua UTJ:na?

Samaan aikaan pitäisi:

- joukkueessa olla jatkuvuutta
- vaihtaa koko flopannut joukkue
- ostaa kaikki nimekkäät pelaajat
- pitää omat junnut
- antaa valmentajalle aikaa ajaa oma systeemi sisään
- menestyä heti

This is HIFK.

Mutua: Robin Press oli aika hyvä Lukossa toissa kaudella. Schmaltzin tilalle kelpaisi.

Jatkan tähän mutuun, että Press voisi tuoda Robert Rooban mukanaan samalla Cherepovetsista. Rooba sopisi IFKhon kuin nenä päähän ja varsinkin siinä tapauksessa, jos Luoto osoittautuu ankaksi.

Ja kumpikaan näistä Calle Branderin kiekkokoulun kasvateista ei ole vielä edareissa pelannut!
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voiko Salmelainen onnistua UTJ:na?

Samaan aikaan pitäisi:

- joukkueessa olla jatkuvuutta
- vaihtaa koko flopannut joukkue
- ostaa kaikki nimekkäät pelaajat
- pitää omat junnut
- antaa valmentajalle aikaa ajaa oma systeemi sisään
- menestyä heti

This is HIFK.

Mutua: Robin Press oli aika hyvä Lukossa toissa kaudella. Schmaltzin tilalle kelpaisi.
Schrödingerin IFK-fani
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Rooba veti viimeisellä JYP-kaudellaan kunnon suonenvetokauden. Oikea taso luokkaa Dyk. En näkisi itse hänelle mitään käyttöä varsinkaan, kun Dyk ja Palola solmittiin sopimuksiin. Pahalta alkaa ensi kauden joukkue näyttämään, jos sinne ollaan Roobaakin kaavailtu vielä.

Edit : Niin siis joku sanoi täällä Jatkoajassa, että HIFK olisi ollut yksi Roobasta kiinnostuneista joukkueista.
 
Viimeksi muokattu:

tmh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Viikingit
Roobaa tai oikeastaan Luotoakaan en usko ensi kauden joukkueessa näkeväni, ellei sitten Karvista tai Tallbergia olla valmiita pudottamaan rotaatioon mihin en usko. Innalaa tai Broadhurstia ei tuollaisilla pelaajilla tietenkään korvata.
Puolustus on kyllä mielenkiintoinen, "Schmaltz" ja "Melart" tarvitaan mutta sekä Kotkansalon että Salinin tasonnostot ovat mahdollisia ja molemmat tarvitsevat peliaikaa alkukaudesta. Uskon että puolustajia on saatavilla kesken kaudenkin, joten en nyt mieltäni pahottaisi jos yksi ruutu jätettäisiin tyhjäksi ja katsottaisiin, olisiko näistä pelaajista sitä ruutua täyttämään.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Voiko Salmelainen onnistua UTJ:na?

Samaan aikaan pitäisi:

- joukkueessa olla jatkuvuutta
- vaihtaa koko flopannut joukkue
- ostaa kaikki nimekkäät pelaajat
- pitää omat junnut
- antaa valmentajalle aikaa ajaa oma systeemi sisään
- menestyä heti

This is HIFK.

Mutua: Robin Press oli aika hyvä Lukossa toissa kaudella. Schmaltzin tilalle kelpaisi.
Ei jatkuvuus tarkoita kaikkien jatkamista. Has been on has been, loukkaantumisherkkä on sitä eikä niitä jotka eivät onnistu tai anna kaikkea pidä pitää. Mahtaako esim. Hede jatkaa? Jos ei, putosiko jatkuvuus nolliin?
Ei tarvitse vaihtaa, sillä harvoin koko joukkue floppaa.
Ei tarvitse ostaa yhtään nimekästä, kunhan hankkii ne oikeat, oikeille paikoille ja niillä on oikea asenne (vrt. vaikka Lake Placid Olympia-kisojen voittajaan).
Ajaa sisään edes joitakin ja antaa heille pelejä ja peliaikaa näyttöjä ja kehitystä varten. Peluuttaa taitavia myös "ylemmissä" ketjuissa.
Ehdottomasti antaa valmentajalle aikaa, mutta ei liian pitkään tuloksetta. Samaa pätee utj:n kohdalla. Yritysmaailmassa moni urheilun johtaja/valmentaja olisi jo aikaa sitten joutunut vaihtamaan maisemaa.
Heti menestyminen ei ole kielletty, mutta jos pitää odottaa menestystä 5-15 vuotta, on syytä tehdä korjaavia liikkeitä johdon toimesta.
Jääkiekkojoukkue Liigatasolla on aikamoinen ihmetys. Ilman yleisöä ja sponsoreita (mainoksia), ei olisi juurikaan olemassaoloa.
Onneksi siellä taustalla on ollut Valtanen ja toivottavasti jatkossa samaa asiaa hoitava pysyy olennaisissa asioissa eikä lähdetä tuhlaamaan turhiin ja tuottamattomiin asioihin.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK:n puolustukseen kuulemani mukaan viime kaudelta tuttu pelaaja, kuka ei kuitenkaan kuulunut ns. vakiovarustukseen.

Ei statukseltaan keinuta venettä suuntaan tai toiseen.
 

Zamppaaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n puolustukseen kuulemani mukaan viime kaudelta tuttu pelaaja, kuka ei kuitenkaan kuulunut ns. vakiovarustukseen.

Ei statukseltaan keinuta venettä suuntaan tai toiseen.
Näillä tiedoilla sopisi Jardine ja Luhanka. Jardinelle terve ja näkemiin, mutta Luhanka voisi tulla kasvamaan meille vakiopuolustajaksi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös