finnishninja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Gunnilse IF
Puhutko jostain tietystä hetkestä vai yleisesti? Koska jälkimmäiseen en usko sekuntiakaan.
Jos luet viestini uudelleen, niin löydät sieltä vastauksen.
Puhutko jostain tietystä hetkestä vai yleisesti? Koska jälkimmäiseen en usko sekuntiakaan.
Riippuen mistä lukee olivat avainsanat.
Uraania tuhlataan tänä päivänä. Käytännössä meidän ydinvoimalamme käyttävät kai sellaiset 2-4 prosenttia poltto-aineesta. Mutta myös tässä kehitetään tietenkin tekniikkaa ja uuden sukupolven ydinvoimalat tulevat käyttämään poltto-ainetta tarkemmin.
Sähköntuotannon CO2 päästöt:
Suomi 229 g CO2 / kWh
Tanska 360 g CO2 / kWh
Saksa 461 g CO2 / kWh
http://www.iea.org/co2highlights/co2highlights.pdf
Tanskan lukemasta sen verran, että tuo lukema lienee jotain aivan muuta sitten kun he ovat päässeet tavoitteeseensa 50% tuulivoimaa?
Mainitsemissani Spothinnoissa pohjolassa ei ole loppujen lopuksi niin valtavia eroja meidän maidemme välillä. Mutta jos katsoo ydinvoimalavapaan Tanskan lukemia, niin hinnoissa näkyy pari notkahdusta. Johtuikohan siitä kun sattui tuulemaan vähän enemmän? Tanskahan on aika lättänä maa ja siellä tulee aina. Ja silloin siellä tulee joka paikassa.
Tanskan lukemasta sen verran, että tuo lukema lienee jotain aivan muuta sitten kun he ovat päässeet tavoitteeseensa 50% tuulivoimaa?
Tästä on eri tutkimuksia, riippuen siitä mistä lukee.
EU-komission laskelmien mukaan maapallolla on 2-3 miljoonaa tonnia käyttökelpoista uraania ja se riittää sellaiset 30-40 vuotta. Se miten nopeasti uraani loppuu riippuu tietenkin siitä, missä tahdissa uusia ydinvoimaloita rakennetaan.
Jos nämä laskelmat pitävät paikkansa, niin voimme vain kuvitella miten paljon uraani maksaa ennen kuin se loppuu, riippumatta tietenkin siitä, loppuuko se 30 vai 100 vuoden kuluttua.
Mutta jo yksin tästä syystä uusiutuvan energian merkitys on otettava vakavasti, muuten me jäämme jalkoihin ja saamme ostaa tuuli- ja aurinkovoimaa kovalla hinnalla Tanskasta. Ja kannattaa ottaa myös huomioon, miten pitkä prosessi se on. Jokainen muistaa varmasti, miten pitkä prosessi lyjybensiinistä lyijyttömään oli? Taisi ottaa sellaiset 30 vuotta... ja löytyy varmasti vieläkin pumppuja joistain maista, joista saa lyijybensiiniä.
Minä tankkasin lyijybensaa viimeksi 10 vuotta sitten Venäjällä.
Voimme vain leikkiä ajatuksilla, mitä jos kyseessä olisi ollut pieni terroristiryhmä, jossa jokaisella mukana esim. vain pieni palopommi ja käsikranaatti?
Tästä huolimatta GP:n strategia ei ole lähteä esim valistuksen kautta rauhanomaisesti muuttamaan ihmisten energiankulutustottumuksia säästäväisempään suuntaan, koska he eivät ole demokraattinen järjestö.
Heidän taktiikkansa on terroristi-järjestönä sabotoida yhteiskunnan toimintaa niin, että kaikki energiantuotanto olisi hankalampaa, tehottomampaa ja kalliimpaa, jolloin ihmisten olisi pakko vähentää energiankulutustaan vastoin tahtoaan. Tätä he eivät vain rehellisesti sano ääneen, koska on vielä joukko ihmisiä ihmisiä, jotka ovat niin tyhmiä, etteivät asiaa ilman tajua. Osa heistä vielä rahoittaa GP:n toimintaa, koska eivät ymmärrä sen haittoja.
Silmään osui lause, että "ilmastonmuutoksen takia emme voi käyttää edes kaikkia nykyisiä öljyvarantoja". Heräsi kysymys, että miksi ihmeessä ei voida? Totta kai voidaan ja tottakai tullaan käyttämään.
Eli pitää rakentaa ihan järkyttävästi ylikapasiteettiä jolloin hyötysuhden jää surkean huonoksi. GP:n väkeä ei tietenkään reaalimaailman reaalitettit haittaa, mutta muistutetaan ajatteleville ihmisille, että tuulivoiman tuotantokustannukset ovat nykyisellään 7-10 senttiä kWh riippuen paikan tuulisuudesta. Vertailun vuoksi esim Olkiluodon ydinvoimalan tuotantokustannus on 1,4 eli viidesosa. Jokainen toivottavasti ymmärtää mitä tuulivoiman tuotantokustannuksille tapahtuu, jos strategiaksi valitaan ylikapasiteetin rakentaminen tuolla ajatusmallilla, että jossain ehkä tuulee.Aina tuulee. Yleensä. Silloin kun jossain osassa maassa ei tuule, toisessa osassa tuulee. Mitä suurempi maa, sitä todennäköisempää on, että tuulisähköä tuotetaan aina jossain osassa maassa.
Juuri muutama viesti sitten Deaspoo linkitti miten pienen murto-osan kustannuksista uraanin hinta ydinvoimasta muodostaa. Tällä ei käytännössä ole merkitystä.Uskotaan myös usein, että ydinvoiman tilanne tulee olemaan tulevaisuudessa täsmälleen sama kuin nyt. Esim. uraanin hinta on ollut jyrkässä nousussa. Fukushiman onnettomuus laski uraanin hintaa tilapäisesti, mutta nyt se nousee jälleen. Onneksi meillä on vesi- ja tuulivoimaa, jolla paikata kalliin ydinvoiman käyttöä... Sillä paljonko maksaisi uraani, jos meillä ei olisi muita energialähteitä?
Silloin kun sähköstä on ylitarjontaa, silloin siitä ei ole pulaa, daa. Vaikea tällaisiin chewback-väitteisiin suoraan argumentoida, mutta olet siinä oikeassa että tuulivoiman ja aurinkovoiman ongelmista yksi on siinä, että energiaa tuotetaan eniten silloin kun sitä ei tarvita. Kesällä paistaa ja tulee, mutta talvella kun tarve on suurin ei. Energiaa ei voida käytännössä nykyisellään juurikaan varastoida ja sen siirtäminen pitkiä matkoja on kallista ja tehotonta.Yksi uusiutuvan energian tavoitteista on myös sähkön toimittaminen verkkoon silloin kun siitä on ylitarjontaa. Näin sitä voidaan sitten käyttää siellä, missä siitä on pulaa.
Tiedän että euroopassa tuetaan ideologisista syistä uusiutuvia energiamuotoja suurilla subventoinneilla, jotka maksetaan ydinvoimalla tuotetulla edullisella sähköllä. Tuulivoimalla tuetun sähkön ei tarvitse pärjätä markkinoilla, sillä sähköyhtiöt ovat pakotettu ostamaan sähköä tietyllä hinnalla sisään, vaikka he eivät sitä tarvitsisi ja vaikka se on kalliimpaa. Minäkin sellainen ituhippi etten tätä jyrkästi tuomitse, vaikka se meillä suhteellisen kalliiksi tuleekin. Silti joku järki pitää olla, eikä tätä veden kantamista kaivoon pidä mitenkään massiiivisesti lisätä.Tanskassahan on tutkittu paljon taloratkaisuja, joissa asukas voi myös myydä sähköä verkkoon.
Ydinvoima ei ole fossiilinen energiamuoto ja kuten tässä keskustelussa on useaan kertaan todettu, niin tuulivoima tarvii nykyisellään fossiilisia säätövoimaksi. Niinpä tällä hetkellä tuulivoiman käyttö on juuri sitä fossiilisissa kieriskelyä.Energia ja varsinkin uusiutuva energia on laaja teema. Minua hieman säälittää kaikki fossiilissa kieriskelevät, jotka jostain syystä haluavat pitää kiinni niistä kynsin ja hampain.
Ensin pitäisi keksiä joku järkevä syy sille, että miksi ne terroristit haluaisivat räjäyttää ydinvoimalan Ruotsissa?
Silloin kun sähköstä on ylitarjontaa, silloin siitä ei ole pulaa, daa. Vaikea tällaisiin chewback-väitteisiin suoraan argumentoida,
Energiapolitiikka pitää perustua tosiasioihin, eikä mihinkään lobbyryhmän kuten GP taloudellisiin etuihin. Norjassa on hyvä käyttää vesivoimaa, eikä kukaan taida höpöpäissään heille väkisin tunkea tuuli- ja aurinkoratkaisuja.
Vertailun vuoksi esim Olkiluodon ydinvoimalan tuotantokustannus on 1,4 eli viidesosa. Jokainen toivottavasti ymmärtää mitä tuulivoiman tuotantokustannuksille tapahtuu,
Jos vedellä tuotetaan Norjassa 98-99% sähköstä, puhutaan muiden muotojen suhteen höpöhöpöstä. Vaikka joku aurinko olisikin noussut 0,1:stä prosentista 0,2:een eli kohottanut osuuttaan SATA PROSENTTIA!No tässä sitä höpöä:
Mitäs nämä sitten ovat? Linkki Greenpeacen sivuille.
Unohtui mainita, että suuret öljy-yhtiöt ostavat aavikkoa USA:ssa, voidakseen myydä aurinkokennoilla tuotettua sähköä kaasun ja öljyn sijasta.
Tekniikka oli kallista alussa, noin 10 kertaa kalliimpaa jos verrattiin siihen mitä esim. dieselgeneraattori tuotti. Nyt se jo 30 % halvempaa. Tähän päästiin 8 vuodessa. Miltä tilanne näyttää 10 vuoden kuluttua?
Näitäkin on hyvä miettiä kun kaivellaan eilisiä lukemia.
Voidaanko meidän leveysasteillamme käyttää aurinkopaneeleja? Totta kai voidaan! Esim. Ruotsissa käytetään enemmän aurinkopaneeleja kuin Espanjassa ja Italiassa, joissa on taatusti enemmän aurinkotunteja.
Euroopan toiseksi suurin aurinkopaneelipuisto sijaitsee Kungälvissä, Ruotsissa. 10 000 neliötä paneelia. Tanskassa Marstal on maailman suurin, 18 000 neliötä.
Ei tarvitse. Ruotsissa on valmius tätä uhkaa silmällä pitäen, vaikkei suoranaista sellaista olekaan näkyvissä. Terroripointti on yksi kohta jokaisen suuremman ja tärkeämmän laitoksen turvallisuusagendassa.
Miksi tie ydinvoimalaan vie turvallisuuspoliisin kautta, käsittelyajan ollessa 3 kuukautta, kun on kysymys ulkomaalaisesta työvoimasta?
Jos haluaa töihin Ringhalsiin, niin on täytettävä seuraavat ehdot:
- Henkilö ei saa olla syytteessä mistään, eikä hänellä saa olla rikosrekisteriä.
- Henkilöllä ei saa olla päihdeongelmia.
- Todistukset, jotka vahvistavat luottamuksen viimeisistä 3 vuodesta.
2.2.3.1 Registerkontroll till skydd mot terrorism, eli rekisteröinti kontrolli terrorismia vastaan löytyy myös Ringhalsin ydinvoimalan kotisivulta
Millä mittarilla tuo Marstal on maailman suurin? Esim. Abu Dhabin Shams 1:ssä on paneelia 627 840 neliötä.