EU-vaalit 2009

  • 56 194
  • 542

Viljuri

Jäsen
Tiedä sitten onko asia selvinnyt, mutta RKP kielipuolueena pystyy sulattamaan sisälleen ja päättäviin elimiinsä ihan aidon 1970-luvun liikehdintään osallistuneen kommunistin (Linuksen isä), mutta myös takuuvarmasti muita pääpuolueita oikeistolaisempia äänenpainoja.

On jokseenkin sama, että mitkä painotukset eri suuntauksien välillä puolueessa ovat, sisältö puolueen olemassaololle puolueen omasta näkövinkkelistä tulee osaltaan hieman kuvitteellisesta kielitaistelusta (mikä voi olla täysin todellista rannikon pienissä kunnissa, joita suomenkieliset eksistentiaalisesti uhkaavat), mutta ennen kaikkea etnografisesta perinteestä.

Tässä perinnettä korostavassa mielessä lähin vastine RKP:lle olisi SDP, jos pieni kompailu sallitaan.

Luotettava hallituskumppani tietysti ennen kaikkea muuta, jos saa oman osansa jaettavasta potista ja tietyt asiat säilytetään status quo'n piirissä.

Tässä mielessä puolueella on legendaarinen maine, puolue olisi todennäköisesti kyennyt toimimaan jopa myös "kansandemokraattisen vallankaappauksen" olosuhteissa (vrt. Tšekkoslovakia 1948) ja parantaa päättävien elimien kokoonpanoa ja tasoa aina lopulta vastaan tulevaan yksipuoluediktatuurin pystyttämiseen saakka aivan kuin mitään kummempaa ei olisi tapahtumassa... ;-)
 
Viimeksi muokattu:

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvin asetetut kysymykset, runsaasti dataa ja onnistunut tapa esittää tulokset. Omat tulokset eivät yllättäneet.

Heh, tulipa taas käytettyä aikaa turhuuksiin. Tulokset ovat toki oikeansuuntaisia (hännillä kokoomus ja perussuomalaiset niin kuin pitää), mutta painokertoimilla allekirjoittaneen jonkin sortin punavihreän pitäisi äänestää koneen mielestä itsenäisyyspuoluetta. Sen jälkeen toki jo sosialidemokraatteja jonka jälkeen taas kristillisiä. Tuolla oli kyllä muutama sellainen "arvokysymys" (rikollisten tuomiot, eutanasia, miedot huumeet, uskonnolliset arvot), jonka perusteella olin konservatiivisempi kuin pelkillä ympäristö- tai sosiaaliturvakysymyksillä.

Ruotsin demarit näyttäisivät olevan muuten täysin samalla viivalla oikeisto-vasemmisto -akselilla kuin itse olen (kuten kutakuinkin Suomen vihreät). Ero vain tulee siitä, että suhtaudun vähän kielteisemmin EU:hun. Koneet ovat koneita, tulipahan tehtyä...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Löytyipä muuten mielenkiintoinen vaalikone: http://www.euprofiler.eu/

Hyvin mielenkiintoinen vaalikone. Joskaan lopputulos ensimmäisen puolueen kohdalla ei poikennut ennakkokaavailuistani laisinkaan. Puolueista Vihreät ensimmäisenä, toisena sitten hivenen yllättäen Vasemmistoliitto - en nyt niin vasemmalle itseäni kuitenkaan puoluekartalla sijoittisi. Demarit sitten kolmantena. Vastaavasti kolme vähiten soveliasta puoluetta ovat: Perussuomalaiset, KD ja Itsenäisyyspuolue. Kaikki todellakin ajavat arvoja joita en kannata.

Kantani on testin mukaan Euroopan yhdentymisen puolesta ja sosioekonominen vasemmisto. Aika lähelle oikeaa.

vlad.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sieltä löytyi näköjään tuollainen analysointi-kohtakin. Vaikka Keskusta onkin tuossa kuvaajassa lähinnä oleva pallukka, niin se ei sitten näemmä tarkoitakaan hevon helvettiä, vaan prosentit ovat: Kokoomus 69,8 %, Keskusta 67,5 % ja RKP 62,5 %.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Heh, tulipa taas käytettyä aikaa turhuuksiin. Tulokset ovat toki oikeansuuntaisia (hännillä kokoomus ja perussuomalaiset niin kuin pitää), mutta painokertoimilla allekirjoittaneen jonkin sortin punavihreän pitäisi äänestää koneen mielestä itsenäisyyspuoluetta.
Eurooppalaisten laitavasuriryhmien ja erilaisten kiihkoitsenäisyyspuolueiden agendat ja käsitykset ihanneyhteiskunnasta ovat yleensä erilaisia, mutta heidän suhtautumisessaan Euroopan Unioniin on paikoitellen samankaltaisuuksia. Ainakin joissakin kysymyksissä joissa näkemysten rintamalinjat eivät kulje selkeästi oikean ja vasemman välillä. Perussuomalaiset ovat muuten monin paikoin tarkastellen vasemmistolaisempi puolue kuin vaikkapa demarit, vaikka puheenjohtajansa ei persuja pidä sen enempää porvareina kuin sossuinakaan.

Mielenkiintoinen lisä tässä koneessa oli mahdollisuus ottaa muidenkin maiden puolueet mukaan vertailuun. Tuota voi rajallisessa määrin käyttää EU:n poliittisen kartan hahmotteluun, voi esim. arvioida mitä eroavuuksia ja samankaltaisuuksia joidenkin maiden ns. veljespuolueilla on.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mielenkiintoinen lisä tässä koneessa oli mahdollisuus ottaa muidenkin maiden puolueet mukaan vertailuun. Tuota voi rajallisessa määrin käyttää EU:n poliittisen kartan hahmotteluun, voi esim. arvioida mitä eroavuuksia ja samankaltaisuuksia joidenkin maiden ns. veljespuolueilla on.
Kannattaa myös muistaa, että europarlamentissa päätökset tehdään käytännössä ryhmien kautta, joten oikeastaan suomalaisen puolueen kantaa olennaisempi asia on europarlamenttiryhmän kanta. Siinä mielessä juurikin noiden ryhmien sijoittuminen poliittiselle kartalle on aika olennainen asia eurovaaleissa.

Itselleni oli kyllä melkoinen yllätys, että Suomen ja Ruotsin vihreät ovat sosioekonoomisella akselilla aivan samalla viivalla, mutta Euroopan yhdentymisen suhteen täysin päinvastaista mieltä. En ollut tajunnut, että Miljöpartiet de Gröna on noinkin voimakkaasti asemoitunut EU-kriittiseksi voimaksi.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tuolla oli kyllä muutama sellainen "arvokysymys" (rikollisten tuomiot, eutanasia, miedot huumeet, uskonnolliset arvot), jonka perusteella olin konservatiivisempi kuin pelkillä ympäristö- tai sosiaaliturvakysymyksillä.
Niin, tuollahan saa kyllä katsottua puolueiden ja omien näkemysten osuvuutta myös kysymyskategoriakohtaisesti. Tai siis voi esimerkiksi suodattaa pois sellaiset osa-alueet, joissa EU-parlamentin valta on käytännössä olematon, jos ei halua äänestyskäyttäytymiseensä sellaisten asioiden vaikuttavan.

Itse tein tuon nyt uudestaan, kun oli aikaa miettiä painotuksiakin. Tulokset eivät kyllä muuttuneet juuri mihinkään suuntaan. Piratpartietia varmaankin äänestäisin, jos voisi äänestää mitä hyvänsä eurooppalaista puoluetta. Suomalaisista puolueista Vasemmistoliitto olisi lähellä tuon kyselyn perusteella, mutta eipä sieltä sopivaa ehdokasta löydy millään. (Tämä siis siitäkin huolimatta, että en puolueen varsinaisesta pihvistä - tekijänoikeuksien poistosta - ole mitenkään varauksetta samaa mieltä.)
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jaahas, eli Isä Mitrolta vietiin natsat piispainkokouksen tuomiolla (ortodoksien vastine Muukkosen mafialle?:)

No sanoisin, että tämä oli moninkertainen onnenpotku Cool Daddy M:lle! Ensinnäkin, läpimeno on yhtä saletti, kuin Matin ja Mervin avioeroanomus numero 15. Mitro kerää huikeat säälipisteet tällä ja äänivyöry on selviö.

Toiseksi, Mitrohan on aika vekkuli kaveri viinilasin parissa ja muutenkin melko avoin persoona. Siinä on varmasti yksi syy, miksi muut bishopit olivat Mitskulle niin pahana.

Nythän Mitrolla lähtee aikamoiset riippakivet pappeuden myötä. Keittoa voi ottaa vielä enemmän ihan rauhassa ja mikä parasta, eikö tuolla päätöksellä voi myös lipsua selibaattilupauksesta. Tässä on Mitron suurin lottovoitto! Äijähän on ollut naisten hottislistoilla aika korkealla ja demarien iltajuhlilla voi olla melkoinen pillujono, mistä valita parhaat päältä! Eikös Mitro viihdy NahkaJutankin seurassa melko tiiviisti, kun on noita demarien touhuja seurannut?

Toki siinä on sekin vaara, että tämä saa myös kaiken maailman tekstariportot liikkeelle, mutta mä luulen, että jopa Isä Mitrollakin on enemmän pelisilmää noiden pimpukoiden kanssa, kuin jollain Kanki-Kaikkosella tai Matti69:llä.

Mitro Repo nousi kyllä kertaheitolla yhdeksi suosikiksi, vaikka onkin demari ja itse en äänestä, mutta silti! Tussua tulee ainakin, seikka on saletti!
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aivan kiinnostava testi tuo Europrofiler - RKP, SDP, KOK, Vihreät olivat suht. tasaveroisesti kärjessä ja SKP, STP, Itsenäisyyspuolue ja pers-suomalaiset selvästi hännillä. Nuo neljä kärkipuoluetta olin laittanut myös niiksi (järjestyksessä Vihreät, SDP, RKP ja Kokoomus), joita voisin jollakin todennäköisyydellä äänestää, kaikki muut olivat nollassa.
 

mainio

Jäsen
Täälläkin testattiin EU profileria, ja tulokset näyttävät: ykkösenä kaikista europuolueista Slovenska nacionalna stranka eli ilmeisesti Slovenian kansallinen puolue. Suomesta sitten kärki järjestyksessä PS, IPU, KD ja loppu Keskusta, Vihreät, Kokoomus - mielenkiintoista, sillä puolueet joita mahdollisesti voisin äänestää ovat sopivin(PS) ja epäsopivin(Kokoomus).
 

Viljuri

Jäsen
Tämä muuten on oikeasti hyvin merkittävä asia, tai sitten ei...

Sillä myös tulevien, 2010-luvun eduskuntavaalien välisiä blokkirajoja oltaneen kyhäämässä, ja nokkela jatkoaikalainen osaa tietysti bongata tuolta myös EU-vaaleissa ehdokkaina olevia, jotka eivät ehkä ole täysin avoimesti kertoneet siitä, että mikä on heidän käsityksensä yksilöiden ja meidän kaikkien "valinnanvapaudesta".*

Vapausvalitatoisin.org.

Mielenkiintoista katsoa, että onnistuuko mm. Erkki Tuomioja kokoamaan yhteen jo vuoden 1973 EI-EEC:lle julistuksessa voimakkaasti profiloituneet taistolais- ja kulttuuritahot globalisaatiokriittisten punavihreiden akatemiaeliittien ja muiden uudempien voimien kanssa samaan yhteiskunnalliseen liikkeeseen.

Ainakin minulle tämä tuo sellaisen vaikutelman, ettei Jutta Urpilaisen asema SDP:n puoluejohdossa ja linjan määrittäjänä olisi lainkaan selvä puoluekokouksen ja vaalin tuloksista huolimatta, vaikka julistusta tulee osata myös lukea niin, että osaa katsoa, että mitä nimiä sieltä puuttuu.

Ainakin ay-puolta näyttää puuttuvan melko lailla, vaikka onhan siellä suosiosta pois pudonnut Putkonen.

* Kovin usein tämä käsitys näyttä olevan muiden ihmisten valinnanvapautta kovastikin "rajoittava", kuten Jatkoajankin kauppojen aukioloa koskevasta keskustelusta voi hyvin konkreettisen asiakokonaisuuden osalta hahmottaa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, tuollahan saa kyllä katsottua puolueiden ja omien näkemysten osuvuutta myös kysymyskategoriakohtaisesti. Tai siis voi esimerkiksi suodattaa pois sellaiset osa-alueet, joissa EU-parlamentin valta on käytännössä olematon, jos ei halua äänestyskäyttäytymiseensä sellaisten asioiden vaikuttavan.

Huomasin kyllä, mutta silti mielestäni tuonne oli tungettu täysin epäolennaisia kysymyksiä, joihin pystyi vastaamaan hyvin monimerkityksellisellä tavalla. Itsenäisyyspuolueen löytymistä kärjestä ihmettelen kyllä syvästi, koska suhtaudun EU:hun kuitenkin peruspositiivisesti (jopa koneen mukaan) ja olen esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa (humanitaarinen) tai samaa sukupuolta olevien oikeuksissa erittäin liberaali. Tulkitsin nuo jotkut konservatiivisemmalla tavalla ihan vain kiusatakseni konetta. Esimerkiksi rikosten tuomioissa en itse olisi koventamassa muita kuin väkivalta- ja seksuaalirikoksista annettuja rangaistuksia, vaikka sanamuoto oli yleisesti rikosten tuomioihin liittyvä.

Uskonnollisten arvojen ja periaatteiden kunnioituksessa taisin pistää jokseenkin samaa mieltä aivan sen takia, että haluaisin humanistina ylipäätään lisätä maailmankatsomukseen ja etiikkaan liittyvää keskustelua yhteiskunnassa (esim. koulutuksessa). Esimerkiksi vaikkapa seurakuntien aamunavaukset eivät ole yhtään keltään pois, jos vähänkin löytyy suvaitsevaisuutta. Positivismi hallitsee liikaa...En siis tarkoita missään tapauksessa minkään uskontoon perustavan vakaumuksen (tai minkään muun) kunnioitusta, jos se rikkoo esimerkiksi ihmisoikeuksia millään tavalla. Eutanasia taas on erittäin vaikea kysymys, mutta lähtisin noin ylipäätään kuitenkin mieluummin tiukemmasta kuin lievemmästä lainsäädännöstä.

Mielenkiintoista on, että EU-vaalikeskusteluissa ei itse asiassa keskustella paljoakaan siitä, mistä parlamentti tosiasiassa päättää. Keskustelu valuu asioihin, joista päätetään tosiasiallisesti kansallisesti. Tämän olen kuullut suoraan eräältä EU-tutkijalta moneen kertaan. Toisaalta sanoisin itse, että vasemmistopuoluetta kotimaassa äänestävän kannattaa äänestää vasemmistopuoluetta myös EU-vaaleissa - ja päinvastoin. Esimerkiksi ympäristöpolitiikan tai talouspolitiikan jakolinjat säilyvät, päätettiin asioista millä tasolla tahansa. Hautalaa äänestin myös reilut kolme vuotta sitten.

Ja Viljuri, mukava että nostit mielenkiintoisen ja tärkeän tapahtuman esille. Näkynyt valitettavan vähän mediassa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hesarin vaalikoneen mukaan ylivoimaisesti sopivin ehdokkaani edustaa Köyhien Asialla puoluetta! Meikäläiselle hieman outo porukka ja piti oikein tsekata vastauksista onko meikäläisestä tullut kommari. Ei ollut, vaan ehdokkaan mielipiteet olivat yllättävän markkinataloushenkisiä ja kaukana vasemmistohörhöilystä. Kymmenen sopivimman ehdokkaan joukossa oli ehdokkaita kuudesta eri puolueesta, joka kertoo jotain politiikan tasapäistymisestä. IPU ja äärivasemmisto olivat sentään selkeästi out ja miehittivät epäsopivimpien ehdokkaiden listan.

Europrofilerin mukaan Kepu olisi meikäläiselle lähinnä sopivin puolue. Ei voi kun nauraa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Europrofilerin mukaan Kepu olisi meikäläiselle lähinnä sopivin puolue. Ei voi kun nauraa.
Nämä ovat itse kullekin terveellisiä havaintoja välillä. Kyllähän tuo kertoo siitä, että kepun ehdokkailla ja sinulla on samansuuntaisia ajatuksia joistakin asioista, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kansa ei aina tiedä mutta Europrofiler kyllä tietää. Ottanet selvää missä asioissa olette maalaisserkkujen kanssa samoilla linjoilla. Saattaa jopa olla että eurooppalaisessa kontekstissa kepun agenda vastaisi odotuksiasi paremmin kuin muiden puolueiden vastaavat, mene ja tiedä.

On minullakin joskus ollut selkeästi samankaltaisia näkemyksiä yksittäisistä asioista jopa demarien kanssa, kunhan vaan muistaisi mitä ne olivat ;)
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Meikäläinen asemoitui tuossa europrofiloijassa niin keskelle koordinaatiota, sekä y-, että x-akselin suhteen, ettei mikään puolue ollut oikein lähimaillakaan, vaan kaikki olivat sangen kaukana. No siltäpä se on tuntunutkin, että kaikissa puolueissa mättää liialti, eurovaaliehdokkaatkin tuntuvat joltain Suomen Euro Hockey Tourin kokoonpanolta Moskovassa. Poliittiset broilerit, vielä liian kokemattomat nousevat kyvyt ja maakuntien raharikkaat wanna be -herrat eli mölöt näiden vaalien ehdokkaina tuntuvat vain olevan.

Kävin sitten kuitenkin äsken äänestämässä, kun sattui kaupassa äänestyspaikka olemaan. Tokaisin vaalityöntekijäneidolle, että "saapa nähdä meneekö ehdokkaani läpi". Kirjoitin äänestyslippuun "Urho Kekkonen".

Halutti äänestää, vaan en sitten millään kyennyt ketään elossa olevaa äänestämään. Toivottavasti tämä jää ainoaksi kerraksi, kun joutuu tuonlaisen ratkaisun tekemään. Onnellisia ovat ne, jotka näkevät maailman mustavalkoisemmin ja siksi kykenevät helpommin äänestämään jotakuta. Minä vastustan kaikkia mutta taas toisaalta kaikilla on omat hyvät puolensa, riippuu katsooko vasemmalta vai oikealta, vaiko keskeltä. Minä katselen joka suunnasta ja siksi äänestys meni nyt näin.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Vatanen, Korhola ja kumpp. saattavat vaalimenestyksellään muistuttaa city-kokkareille, että missä puolueen aatepohja lepää.

Ehkä kaikki koksujen äänestäjät eivät haluakaan olla demareita. Petrisaloille on kysyntää ja tarjontaa luvassa jatkossakin toivo & kyky puolueen parissa. Tämänkään palstan lukijoiden ei kannata mennä merta edemmäs googlaamaan, vaan vaikkapa seurata tiettyjä yhteiskunnallisiin aiheisiin ja ns. suvaitsevaisuuteen tai ilmaston muuttumiseen liittyviä keskusteluketjuja, mikäli haluavatten päästä jyvälle tiettyjen ryhmien ns. syvien rivien tunnoista.

Eikä niissä tunnoissa sinänsä mitään vikaa ole. Hyvähän se vain on jos jokaiselle löytyy oma poliittinen viitekehys. Se, näin ihan vain vertauskuvallisesti, aiheuttaisi, mihinkä maailman aikaan tahansa, aikamoista röhönaurua jos esim vaikkapa, edelleen täysin vertauskuvallisesti, kuningasvaltaa kannattavan ryhmittymän fanittaja syyttäisi tasavaltaa kannattavia siitä että nämä kannattavat kuningasvaltaa ja ylistäisi kuningasvallan kannattajia tasavaltalaisuudesta.

Höpötistinen alkemismi on toki, kohtuullisina annoksina (trollaus toki siitäkin vie maun) ihan hupaisaa seurattavaa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nämä ovat itse kullekin terveellisiä havaintoja välillä. Kyllähän tuo kertoo siitä, että kepun ehdokkailla ja sinulla on samansuuntaisia ajatuksia joistakin asioista, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kansa ei aina tiedä mutta Europrofiler kyllä tietää. Ottanet selvää missä asioissa olette maalaisserkkujen kanssa samoilla linjoilla. Saattaa jopa olla että eurooppalaisessa kontekstissa kepun agenda vastaisi odotuksiasi paremmin kuin muiden puolueiden vastaavat, mene ja tiedä.

Selvää on otettu. Kepu kuuluu parlamentissa Liberaalien ryhmään, joka ajaa maataloustukien alasajoa. Niin minäkin. Sääli vain, että Suomessa ei ole enää liberaaleilla omaa puoluetta. Kepua en äänestä edes isännän haulikko leuan alla.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas, eli Isä Mitrolta vietiin natsat piispainkokouksen tuomiolla (ortodoksien vastine Muukkosen mafialle?:)

No sanoisin, että tämä oli moninkertainen onnenpotku Cool Daddy M:lle! Ensinnäkin, läpimeno on yhtä saletti, kuin Matin ja Mervin avioeroanomus numero 15. Mitro kerää huikeat säälipisteet tällä ja äänivyöry on selviö.

Toiseksi, Mitrohan on aika vekkuli kaveri viinilasin parissa ja muutenkin melko avoin persoona. Siinä on varmasti yksi syy, miksi muut bishopit olivat Mitskulle niin pahana.

Nythän Mitrolla lähtee aikamoiset riippakivet pappeuden myötä. Keittoa voi ottaa vielä enemmän ihan rauhassa ja mikä parasta, eikö tuolla päätöksellä voi myös lipsua selibaattilupauksesta. Tässä on Mitron suurin lottovoitto! Äijähän on ollut naisten hottislistoilla aika korkealla ja demarien iltajuhlilla voi olla melkoinen pillujono, mistä valita parhaat päältä! Eikös Mitro viihdy NahkaJutankin seurassa melko tiiviisti, kun on noita demarien touhuja seurannut?

Toki siinä on sekin vaara, että tämä saa myös kaiken maailman tekstariportot liikkeelle, mutta mä luulen, että jopa Isä Mitrollakin on enemmän pelisilmää noiden pimpukoiden kanssa, kuin jollain Kanki-Kaikkosella tai Matti69:llä.

Mitro Repo nousi kyllä kertaheitolla yhdeksi suosikiksi, vaikka onkin demari ja itse en äänestä, mutta silti! Tussua tulee ainakin, seikka on saletti!

Muistin, että isä Mitrolla oli ollut aiemminkin kiistaa ortodoksisen kirkon johdon kanssa. Isä Mitrosta kertovasta Wikipedia-artikkelista löytyikin tietoa aiheesta, eli kiista tapahtui vuonna 1996. Se liittyi Viron ortodoksisen kirkon itsenäistymiseen, jolloin isä Mitro oli moittinut arkkipiispa Johanneksen toimia asian yhteydessä. Minulla ei ole Helsingin Sanomien verkkotunnuksia, joten en näe mitä liitteissä 8-10 lukee.

Entisen arkkipiispa Johanneksen kirjoitus, löytyy noin 1/3 kohdalta ylhäältä päin. Viron Ortodoksisen Kirkon tie uuteen itsenäisyyteen.

Mitro Revolla on yllättäviä tukijoita,
liittyy siis myös tämän ketjun aihepiiriin.

Käsittääkseni Suomeen Venäjältä muuttaneet ovat perustaneet omia seurakuntia, joiden he haluavat olevan Moskovan patriarkaatin alaisuudessa, kun Suomen ortodoksinen kirkko on Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin alaisuudessa.

Eli en usko, että isä Mitron ehdokkuudesta olisi tuskin noussut moista kohua, jollei sillä olisi yhteyksiä Suomen ortodoksisen kirkon asemaan ja vieläkin tulenarempaan asiaan, Viron venäläisiin.


PeteX, kuulisin mielelläni perusteet, miksi kannatat maataloustukien alasajoa. Voit vastata myös maataloustukiketjuun.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kun jääkiekkopalstalla ollaan, niin pistetääs tämmönen

Sakke Pietilän teesit Johanna Sumuvuoren vaalitaktiikasta vihreiden vaalilehdessä ( hauska teksti, hypetystä toki, mutta kandee lukea poliittisesta suuntauksesta riippumatta kun on kiakkotekstin muatoon pistetty).

"Kevään kliimaksiin tehtävän ottelusuunnitelman täytyy nojata
omaan pelikirjaan, omiin arvoihin, kulttuuriin ja päivän kuntoon."...

http://www.helsinki.fi/jarj/hyvi/eu2009/Vaalilehti.pdf
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
PeteX, kuulisin mielelläni perusteet, miksi kannatat maataloustukien alasajoa.

Lyhyesti tästä vanhasta asiasta: EU:n budjetista n. puolet menee maataloustukiin, joista epäilemättä suuri osa suoranaisille huijareille varsinkin Itä-ja Etelä-Euroopassa (mm. tupankanviljelijöille Kreikassa). Suomi saa kyllä hyvin rahaa takaisin, sille Suomelle kohdistuvat maatalouteen ja maaseudun kehittämiseen kohdistuvat EU-tuet olivat viime vuonna n. 70 prosenttia Suomen saamista kokonaistuista. Se, että esim. meikäläinen yrittäjänä pumppaa rahaa loputtomaan EU:n maatalouskaivoon, josta sitä kannetaan takaisin omaan loputtomaan MTK-kaivoomme, ei vain mene jakeluun enkä sitä hyväksy.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lyhyesti tästä vanhasta asiasta: EU:n budjetista n. puolet menee maataloustukiin, joista epäilemättä suuri osa suoranaisille huijareille varsinkin Itä-ja Etelä-Euroopassa

Lisäksi:
Maataloustuet ovat myös suurin yksittäinen syy kehitysmaiden talouden kehittymisen esteenä. Eli näissä low tech maissa olisi maataloustuotantoa, jota vois viedä ulkomaille, mutta se ei pysty kilpailemaan EU:n subventoidun tuotannon kanssa, monasti edes kotimaassaan. Monissa eteläisen afrikan maissa ei kannata esim kasvattaa kanoja, kun EU tuo broileria myyntiin tuettuna halvemmalla hinnalla kuin tuotantokustannukset ovat paikalliselle kasvattajalle (siis torimyyjän paikallinen proitsu on kalliimpi, kuin lähikaupassa myytävä EU tuella täältä tuotu). Sama koskee esimerkiksi sokeria. Eli maataloustuet lisäävät elintasokuilua, ja näin lisäävät esimerkiksi elintasopakolaisuutta. Tätä syy-yhteyttä ei vaan esim maahanmuuttoa vastustavat yleensä tajua lainkaan.

Maatalousyrittäjien toimessa sana ”yrittäjä” on hieman harhaanjohtava, sillä yli puolet tuloista tulee tuista. Se on ollut kansallinen päätös, jotta suomessa voidaan tuottaa näennäisedullista ruokaa (siis maksamme sen erotuksen veroissa).

En usko että maataloustuista kovinkaan nopeasti EU:ssa luovutaan, sen verran vahvat etujärjestöt löytyvät alueelta. Suomen erikoistuet on sitten asia erikseen, mutta kysehän on vain ja ainoastaan siitä, paljonko olemme kotimaisesta ruuasta valmiita maksamaan suoraan ja paljonko haluamme maksattaa sitä verotuloista.
Juuri eilen julkaistiin tutkimus, jossa todettiin luomusalaatin olevan nitraattivapaa vs. lannoitetulla tuotettu. Oheistietona tässä uutisessa kävi ilmi, ettei näistä eroista suomessa ole tehty tutkimusta, koska pelätään sen vaikuttavan nyt hyvin toimivaan ruuan tuotanto ja jakelujärjestelmään. Toisaalta koko Suomi voisi olla luomutuotantoon perustuva maatalousmaa, jos markkinointipanostukset esim Saksaan onnistuisivat. Mutta tuottajia on liian vähän, kun tehomaatalous on kannattavampaa nykytukipolitiikalla.

Pro ”alas maataloustuet”

EDIT: Lisäys.
Maaseuduksi suomessa luokitelluilla alueilla asuvista ihmisitä vain noin 10% saa elantonsa maataloudesta (3% koko väestöstä), mutta tämä ryhmä saa kuitenkin 98% tuista. Sopii miettiä onko tämä järkevää elinkeino ja talouspolitiikkaa . .
 
Viimeksi muokattu:

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos sitten haluaa ihan konkreettisesti tietää, kuka oikeasti kannattaa päästöjen vähennystä, elintarviketurvallisuutta, ihmisoikeuksien kunnioitusta (taloudellisten etujen edellä), kannattaa todella käydä Tarinankertojan jo aiemmin linkiksi pistämällä sivustolla:(http://greens-efa-service.org/votetracker/en.html) Mielenkiintoista lukuisien ympäristöpoliittisten kysymysten lisäksi on esimerkiksi Turkmenistanin kanssa solmittu kauppasopimus. Konservatiiviryhmästä ainoastaan joku ruotsalainen moderaatti äänesti tyhjää, kaikki muut oikeistoedustajat kaikista maista kannattivat. Demareista Suomen lipposlaiset äänestivät tietysti sopimuksen puolesta, kun Ruotsin, Tanskan ja Britannian työväenpuolueet äänestivät yksimielisesti vastaan. Vihreät ja laitavasemmisto äänestivät yksimielisesti sopimusta vastaan kaikissa maissa (Romaniassa taisi joku äänestää tyhjää).
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Väärin ajateltu

"En pitänyt mainoksesta, sillä se antaa väärän kuvan Pöntisen ajattelusta. Olen pyytänyt Pöntistä lopettamaan mainoksen käytön", kertoi Katainen aamupäivällä."

Tässähän meillä on sitten ajatustenlukija numero 2. Harmi vaan, ettei kertonut Pöntisen oikeita ajatuksia, kun mainoksessa olivat vääriä. Ei vaan voi välttää mielikuvaa Darth Kataisesta, joka kättään heilauttamalla kertoo Pöntiselle, että "Et halua ajatella näin."

Ilmeisesti tästä pitää samalla vetää johtopäätös, että sosiaalipummien maahanmuutto on Kokoomuksen linjauksen mukaan ihan ok, kun sitä vastaan ei saa edes omassa puolueessa mainostaa. Sellasia ne on ne Kataisen kaltaiset maailmojaparantavat kaikenymmärtäjäpiipertäjät, kun ei saa sanoa, että sosiaalipummeja ei tähän maahan tarvita muualta yhtään lisää.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mikäköhän se sellainen suomalainen elämänmuoto on, jonka puolesta tämä Pöntinen väittää toimivansa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös