EU-vaalit 2009

  • 56 203
  • 542

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kokoomuslaisia, ruotsalaisia, keskustalaisia ja demareita pukkaavat koneet kärkeen. SKP:ta IPU:ta, PS:ää ja vasemmistoa tarjoavat hännille.

Eiköhän se ole kokoomuksen Risto E.J Penttilän ja keskustan Markku Laukkasen kisa meikäläisen äänestä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Jos rehellisiä ollaan niin yllätyin todella suuresti kun Johanna Korhonen valitsi (?) puolueekseen juuri Keskustan eikä esim. Vihreitä. Minusta hän olisi profiloitunut paljon paremmin Vihreiden ehdokkaaksi kuin Keskustan mutta näemmä olin väärässä.

Mitäs erikoista tuossa on? Kenen mielestä Suomen poliittinen kenttä noudattaa vielä jotain rintamajakoja?

Perussuomalaiset haluavat suojella itämerta, demarit ovat maahanmuuttokriittisiä, kokkarit myyvät itseään duunareille, Vihreät istuvat ydinvoimahallituksessa, kommunistit haluavat tukea pienyrittäjyyttä... Pelkkää konsensus roskaa.

Eihei, kuulkaas se on kysynnän ja tarjonnan laki. Voittaja on se kuka keksii parhaimmat myyntipuheet ja kertoo kansalle sen mitä he haluavat kuulla. Siihen loppuu hänen vastuunsa äänestäjille. Tämän jälkeen päätökset tehdään ryhmäkurilla. Sitten taas itketään vaalien jälkeen että mikään ei muuttunut... Näin ajattelen politiikasta kaikkein kyynisimmilläni.

Ja mitä Korhoseen tulee Keskustassa oli tilaa maskotille. Vihreillä on jo tarpeeksi väri, -uskonto, -kulttuuri, -feministi, -seksuaali yms. skaalaa muistuttavaan meitä heidän suvaitsevaisuudestaan (erinomaisuudestaan)...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mitäs erikoista tuossa on? Kenen mielestä Suomen poliittinen kenttä noudattaa vielä jotain rintamajakoja?

En väitäkään, että noudattaisi mutta kaikesta huolimatta profiloitumisen kannalta yllättävä valinta - ainakin minun mielestä. Toki sinänsä Korhonen, lähtiessään suurpuolueen listoilta ehdokkaaksi, valitsi suht' neutraalin lähtökohdan itselleen vrt. jos olisi hakeutunut ehdokkaaksi vaikkapa PS:n listoille. (Joiden listoille tuskin olisi edes hakeutunut). Väittäisin nimittäin, että sen verran rintamalinjoja edelleen kulkee ettei esim. PS:n listoille hakeutumisessa olisi ollut järkeä. Tuskin nimittäin kovinkaan moni Perussuomalaisiin profiloitunut kannattaja olisi äänestänyt Korhosta ja toisaalta tokkopa muiden puolueiden äänestäjäkunnasta todella suuri joukko olisi livennyt äänestämään häntä eli tässä suhteessa esim. Keskusta on ymmärrettävämpi vaihtoehto ja taannee hänelle suuremman ja varmemman äänisaaliin (ja kenties sitä myöten pääsyn mepiksi). Mutta edelleen suvaitsevampana puolueena tunnettu Vihreät tuntuisi loogisemmalta vaihtoehdolta, jollei Korhosen ideologiaan sitten liity seikkoja jotka osaltaan auttoivat häntä valitsemaan juuri Keskustan - nämä ovat sitten vaikuttimia joista minulla ei ole sen suurempaa tietoa kun en ole niin tarkoin perehtynyt asiaan. Tai sitten Korhonen "sai" hyvän tarjouksen Keskustalta - kuten taisitkin viitata, mikäli oikein ymmärsin.

*Lisäisin myös sen, että varsinkin äärivasemmiston pienpuolueet ovat kannattajakunnaltaan hyvin puolueuskollisia ja arvoihinsa "kangistuneita" sama pätenee sitten oikealla esim. IPU:un. Eli sieltä tuskin lipeämisiä tapahtuu, eli tässä mielessä rintamalinjoja on vielä olemassa. Kolmen suuren kohdalla ei toki voida oikestaan puhua enää sen kummemmista rintamalinjoista, pienistä painotuseroista korkeintaan.

vlad.

P.S. Tosin lähtihän Isä Mitrokin SDP:n listoille, joten tässä suhteessa Korhosenkaan valintaa ei aivan yllättävänä voida pitää.

-teksti väsymyksestä johtuen vähän sekavaa mutta toivottavasti punainenlanka on löydettävissä.

edit: *
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
No nyt oli aikaa piipahtaa YLEn vaalikoneella. Sopivimmaksi seuloutui joku Mikko Kulmala, IPU. Timo Soini vasta kuudenneksi sopivin, hmmm... Lieneekö Timpan linja löystynyt?

Kolmanneksi viimeinen on Nina af Enehjelm, eikös se ole Tapsa Kansan ex? Muutenkin RKP ja Pogoomus miehittivät (tai oikeastaan naisittivat) häntäpään. No, rikas suomenruotsalainen ämmä onkin varmasti niin kaukana pohjoiskarjalaisen änkyrän ajatusmaailmasta kuin vain voi.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tulipahan itsekin tehtyä tuo Ylen vaalikoneen vaalihässäkkä. Kärkeen tuli kyllä semmoisista puolueista porukkaa, että en näemmä voi äänestää ketään. Vastustan vissiin kaikkia. Oikeastaan ei juuri mikään puolue tunnu omalta, vaikka en kuitenkaan vastusta mitään puoluetta tai politiikkaa sinänsä. Kun näkee asiat niin monelta kantilta, niin miten tässä voi ketään kannattaa. Kaikki ovat oikeassa ja väärässä! Toiset toki enemmän kuin toiset, mutta vähiten väärässä oleviakin löytyy useista puolueista.

Häntäpää sentään oli ihan mukava. Jumbona Annika Lapintie (Vas.), sitten joku Vihreiden nainen, jonka jälkeen joku SKP:stä, sitten STP:stä (onko tuo SDP oulun murteella?!) ja sitten joku Köyhien Asialla -puolueen tyyppi.

Viidenneksi sopivin ehdokas minulle on näemmä joku Suomen Senioripuolueen ehdokas. Niinpä niin...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kasvin kuuluminen Vihreisiin on jonkinasteinen mysteeri. . . .Vihreissä Kasvin ura ei voi edetä juuri edustajan tehtäviä ylemmäs.

Kasvi valittanee Vihreiden varapuheenjohtajaksi ensiviikonlopun puoluekokouksessa. Suomen suurimman kaupungin valtuuston puheenjohtajuus on aika iso posti sekin.

Ainakin omien sanojensa mukaan on vihreissä siksi, että ei ole puoluekuria ja asioista voi muodostaa mielipiteensä ilman etujärjestöpolitiikkaa (Kokoomus:työantajat, SDP:työntekijät, Kepu: maatalous, RKP: kieli) ja lopuissa (vas, PS) ei noin koulutettu tohtori oikein sovi kyytiin...

Vaaleista.

Ihme vähättelyä, että suomalainen meppi olisi pisara meressä. Ne on kuitenkin meidän AINOAT 13 edustajaa Bryselissä. Nyt kun Lissabonin soppari runnotaan väkisin läpi, on parlamentilla entistä enemmän todellista valtaa.

Itse tein kaikki kolme vaalikonetta, joista YLE tarjosi 5 RKP:n ehdokasta!! wtf, olenko piilohurri :-D

Kasvi kärkikolmikossa joka koneessa, joten eiköhän se sinne (näin muina nörtteinä) mene...
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vaikea on valinta, Soini vai Saarakkala? Kovana Tinken kannattajana tietysti olisi kiva päästä ukkoa äänestämään pitkästä aikaa ja lyödä omakin vote tuohon varmasti melko muhkeaan äänipottiin. Toisaalta Saarakkala on hyvä jätkä myös, jolle olisi kovempi tarve äänille, kun veturi tahkoaa kumminkin kovan tuloksen, tai ainakin uskon niin. No, bändi on joka tapauksessa yhtä selvä kuin Jere kerhoillassa...
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kasvi valittanee Vihreiden varapuheenjohtajaksi ensiviikonlopun puoluekokouksessa. Suomen suurimman kaupungin valtuuston puheenjohtajuus on aika iso posti sekin.
Jos noin käy, niin tervehdin tapausta ilolla ja jään odottamaan onko asialla vaikutuksia. Tuskin on paljoa. Varapuheenjohtajan rooli on puolueissa pääsääntöisesti aika heiveröinen. Puheenjohtaja on linjanvetäjä ja häneen fokusoituu suurin osa huomiosta. Kasvin tuominen framille tuo kyllä tolkun sävyä Vihreitä koskeviin mielikuviin, joten Kasvi on tärkeä Vihreille tavoiteltaessa tietoyhteiskunnan liepeillä elävää jalat maassa -sakkia.

Vihreiden puheenjohtajakisaan ei ole ollut tällä kertaa tungosta. Varapuheenjohtajat räävitään joka tapauksessa niiden joukosta jotka eivät ole keksineet kieltäytyä mm. siitä syystä että kaksi puoluejohtajaa perheessä on liikaa.

Ainakin omien sanojensa mukaan on vihreissä siksi, että ei ole puoluekuria ja asioista voi muodostaa mielipiteensä ilman etujärjestöpolitiikkaa (Kokoomus:työantajat, SDP:työntekijät, Kepu: maatalous, RKP: kieli) ja lopuissa (vas, PS) ei noin koulutettu tohtori oikein sovi kyytiin...
Voi olla, mutta ei tuokaan perusolettamus Vihreiden ryhmäkurin olemattomuudesta pidä paikkaansa jos vähäsen viisastellaan. Minkähänlainen ura minulla voisi olla Vihreänä kansanedustajana, näin luonnon ystävä ja ahkera kotikompostoija kun olen? Haittaisiko Vihreiden eduskuntaryhmää jos kuvitteellinen edustaja Pisin Kääpiö 186cm (vihr.) haluaisi kovasti pitää kiinni joistakin keskeisistä jutuistaan, eli mm. a) maanpuolustuksen vahvasta resursoinnista ja lisäksi aktiivisuudesta NATO-option realisoimisessa, b) ydinvoiman runsaasta lisärakentamisesta sekä c) sivistyneen ja objektiivisuuteen tähtäävän maahanmuuttokriittisen keskustelukulttuurin ylläpitämisestä? Luulen että ainakin jotain puoluekurin tapaista alkaisi kohtapuoliin ilmaantua. Toisaalta Vihreät ovat menneet hallituksiin hyvinkin jännittävillä hallitusohjelmilla. Tämä on edellyttänyt Vihreiltä muutamassa asiassa kohtalaista joustamista, vaikka periaatteista sovittiin aikoinaan jossain Koijärven blossiringissä ketjut koivissa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos noin käy, niin tervehdin tapausta ilolla ja jään odottamaan onko asialla vaikutuksia. Tuskin on paljoa. Varapuheenjohtajan rooli on puolueissa pääsääntöisesti aika heiveröinen. Puheenjohtaja on linjanvetäjä ja häneen fokusoituu suurin osa huomiosta.

Vihreiden puheenjohtajakisaan ei ole ollut tällä kertaa tungosta.

Tämä on kyllä totta. Helsingin "lattemafia" haluaa Sinnenmäen Pj.ksi, ja muilla ei taida olla asiaa tulla valituksi, jos ei ole helsinkiläisten tukea. Viimeksihän asetelma oli Hki vs. muusuomi, ja muusuomi ajoi Grönbergin Pj:ksi, kun Sinnenmäestä ei "maakunnissa" oikein välitetty. Ei välitetä vieläkään, sen verran helsinkikeskienen tuo "lattemafia" on. Mutta ainoa varteenotettava vaihtoehto, eli Ville Niinistö, kieltäytyi.

Voi olla, mutta ei tuokaan perusolettamus Vihreiden ryhmäkurin olemattomuudesta pidä paikkaansa jos vähäsen viisastellaan.

Puoluekuria ei ole. tämän tiedän ihan käytännöstä. Noin radikaaleja mielipide-eroja ei vaan käytännössä löydy, koska vihreisiin ajautuu kuitenkin aika samanmielistä porukkaa. eniten eroavaisuuksia syntyy talouspolitiikan saralla (ja ehkä siksi vihreillä ei mitään talouspoliittista ohjelmaa olekkaan). Mutta muutoin kyllä kaikki saa olla omaa mieltään...
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos noin käy, niin tervehdin tapausta ilolla ja jään odottamaan onko asialla vaikutuksia. Tuskin on paljoa. Varapuheenjohtajan rooli on puolueissa pääsääntöisesti aika heiveröinen.

Kasvihan on ollut Vihreiden vara pj. jo kaksi vuotta eli yhden kauden. Ja nyt siis valittaneen toiselle kaudelle.

Ja kyllä se ryhmäkurin puuttuminen on ihan todellinen ja aito tilanne.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Vaalikoneet pukkasi taas perinteisesti vihreiden oikeistosiipeä ja uudenmaalaisia rullia, tällä kertaa ykkösehdokas oli molempia, elikkä vihreä ekonomi från Kyrkslätt. Hännästä löytyi persuja.

Sen verran kumminkin kysyn, että onko hyvä läppä äänestää se Ukko-metso Brysseliin vai onko siinä riski että ns. osuu pilkka omaan nilkkaan?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ensimmäisten mietintöjen ja "haisteluiden" perusteella varteenotettavin vaihtoehto jolle ääneni annan tullee olemaan Vihreiden Jyrki Kasvi. Toki edelleen ongelmana näen sen, että mielusti pitäisin hänet vaikuttamassa kotomaan politiikassa mutta toisaalta meppinäkin hänellä on oma vaikutusvaltansa ja oikeinhyödynnettynä sekään ei ole olematonta.

Muitakin ehdokkaita olen jo pohdiskellut, sellaisia jotka ovat "varasijalla". Eräs varteenotettava tulee myös Vihreiden piiristä eli Heidi Hautala. Pidän hänen tyylistä ja tietystä rehellisyydestä, ainakin kansanedustajana hän on myös uskaltanut sanoa rehellisesti mielipiteitä esim. Venäjän tilanteesta siinä missä niin presidentti kuin moni muukin on ollut hiljaa. Toki tässä sitten on syy miksi näkisin hänet mielelläni kansanedustajana jatkossakin. Kriittisille äänenpainoille on oltava sijansa hymistelijöiden sijaan.

Loppujen lopuksi kokonaisuudessaan lista puolueista joiden edustajille antaisin ääneni on varsin lyhyt. Suurimmista (tai puoluista joilla on kansanedustaja) lasken automaattisesti pois KD:n, PS:n, Keskustan, samaten listalle joutuu Kokoomus (listoilla ei näytä olevan minua kiinnostavaa ehdokasta) samaten suurin osa demareiden ehdokkaista on sellaisia joille en voisi kuvitella antavani ääntä. Demareiden vasemmistosiivestä vasemmalle mentäessä ehdokkaiden määrä onkin sitten minimaalinen tai nolla. Eli käytännössä jäljelle jää Vihreät ja kenties jokunen demareiden ehdokas, listaan pitää vielä tutustua tarkemmin.

Pienpuolueet jätän automaattisesti laskujen ulkopuolelle koska sieltä ei käytännössä löydy ehdokasta minun "makuuni".

vlad.
 

Viljuri

Jäsen
Yksi asia mikä olisi syytä muistaa Suomen vihreitä äänestettäessä on se, että ääni menee myös Euroopan vihreälle puolueelle, jonka koostumus on suomalaisten vihreiden tosiasiallisesta päävirrasta eroava.

Olisi syytä hahmottaa, etteivät muualla Euroopassa kaikki vihreät puolueet ruohonjuuritasoillaan ole samalla tavalla järkiintyneet ja rationalisoituneet (ts. "soininvaaralaistuneet") ja hylänneet esimerkiksi ulkoparlamentaariseen vaikuttamiseen keskittyvää ja siten radikaaliin vaihtoehtoiseen vaikuttamiseen kohdistuvaa viitekehystään.

Vaikka tietysti katukivien heittely tai polyamoria autonomisissa kommuuneissa kuulukin ehkä enemmän ikäkausiin, ts. hormonaalisten häiriöiden piiriin, eikä millään muotoa edes alusta vakavasti otettavaan keskusteluun erinäköisine paskaduuneineen, niin kokonaan silmiä ei moraaliselta kannalta saa sulkea niiltä kehityspiirteiltä, jotka näyttävät johtavan eurooppalaista vihreätä viitekehystä esimerkiksi ilmastonmuutoskeskustelun kautta uudestaan totalitarismin suuntaan, siis vastaava keskusteluhan esimerkiksi Saksassa on käyty kuin Suomessa Linkolan ja muiden vihreiden välillä, mutta merkkejä on kasvavissa määrin ilmassa, että uusi synkretistinen, punavihreä "deep ecology"-tyyylinen katsantokanta olisi voimistumassa merkittäväksi poliittiseksi vaikuttajaksi ja ideologiaksi ja siten kilpailemaan myös humaaneihin perusarvoihin sitoutuneiden (kuten Ode, Jyrki J.J Kasvi ja Hautala) vihreiden kanssa liikkeen suunnasta tulevaisuudessa.

Muita hajatelmia: vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes tukee Risto E.J Penttilää europarlamenttiin. Jännä juttu, mikä näissä taannoisissa nusuissa on sellaista, että he ilmiselvästi vetoavat ainakin peitellysti myös vasemmiston edustajiin?
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Yksi asia mikä olisi syytä muistaa Suomen vihreitä äänestettäessä on se, että ääni menee myös Euroopan vihreälle puolueelle, jonka koostumus on suomalaisten vihreiden tosiasiallisesta päävirrasta eroava.

Toisaalta yksi asia mikä vastaavasti Kokoomusta äänestäjien on otettava huomioon on se, että vastaavat puolueet voivat muissa maissa olla rakenteiltaan huomattavankin vanhakantaisia. Kokoomus on Suomessa kuitenkin varsin edistyksellinen puolue verrattuna esim. saksalaisiin, ranskalaisiin tms. vastineisiinsa, joilla jopa uskonnollinen teema saattaa olla hyvinkin selkeä ja voimakas - jopa verrattavissa Kristillisdemokraatteihin (joka kuuluukin EPP-ED -ryhmään). Eli ainakaan minä en voisi kuvitellakaan äänestäväni tällaisessa tilanteessa esim. Kokoomusta koska ääni menisi samalla vieläkin vanhoillisemmille puolueille EPP-ED-ryhmässä.

Mielummin siis ääni suomalaiselle virheälle edustajalle (jollei sitten tarkempi tutkinta SDP:n listoilta tuo esille todella pätevää edustajaa) kuin esim. Kokoomukselle tai KD:lle tai Keskustalle etc.

vlad.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi asia mikä olisi syytä muistaa Suomen vihreitä äänestettäessä on se, että ääni menee myös Euroopan vihreälle puolueelle, jonka koostumus on suomalaisten vihreiden tosiasiallisesta päävirrasta eroava.

Mielenkiintoinen juttu, jota ei ole tullut aikaisemmin mietittyä.

Vlad tuossa jo vähän asiaa avasikin, mutta kysytään nyt suoraan, että onko Kokoomuksen äänet tipahtamassa jonkun Euroopan Uusnatsipuolueiden laariin? Entä onko jostain nähtävissä, mitkä puolueet kuuluvat kimppaan Euroopan tasolla?

Aika kujalla tästä äänestyksestä kyllä kieltämättä on, vaikka itseäni sentään vähän edes kiinnostaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vlad tuossa jo vähän asiaa avasikin, mutta kysytään nyt suoraan, että onko Kokoomuksen äänet tipahtamassa jonkun Euroopan Uusnatsipuolueiden laariin? Entä onko jostain nähtävissä, mitkä puolueet kuuluvat kimppaan Euroopan tasolla?

wikipediasta löytyy tietoa Euro-parlamentista ja paikkajakautumista, ja ainakin osassa ryhmistä pääsee tutkimaan myös sitä mistä puolueista edustajat tulevat: wikipedia ja wikistä englanniksi. esim. Kokoomuksen kanssa samaan ryhmään kuuluvat seuraavat puolueet.

vlad.
 

Viljuri

Jäsen
Kokonaiskuvan Euroopan parlamentin poliittisista ryhmittymistä saa vaikkapa tämän Wikipedian artikkelin kautta.

EDIT: lisäys: Muutamia lähes uusnatseja löytynee tämän otsakkeen alta, ts. näille edustajille ei ole löytynyt mitään virallista ryhmää (eivät ole halunneet & heitä ei ole huolittu edes I/D-ryhmään). Ehkä Soini tulee nauttimaan osittain samasta seurasta, kun siis tämä tietty irlantilainen miljonääri on organisoimassa koko mantereenlaajuista euroskeptikkojen ja eri tavoin ksenofobisesti eurooppalaisuuteen suhtautuvien yhteistä ryhmittymää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viiteryhmä EU:ssa on iso, ja puolueet lähtevät paikallisista traditioista ja perinteistä. Sellaista puoluetta ei suomesta löydy joka 1:1 menisi vaikkapa Italialliseen sapluunaan.

siksipä äänestyspäätös on tehtävä kotimaisista lähtökohdista kotimaisin perustein.

nämä 13 edustavat kuitenkin sitä suomalaista arvomaailmaa, joka on meille tuttu, edusti sitten PS.ää kepua, vihreitä tai kokoomusta.

Pääasia on, että siellä olisi päteviä ihmisiä, jotka jaksaa paiskia töitä. Esim Stubb, Ville Itälä, Sirpa Pietikäinen tai Esko Seppänen ja Satu Hassi. Ei mitään noorakauppeja, joiden agendana on pohjustaa hyvää siviilityötä tekemällä lobbareiden esityksiä 1:1 meppinä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viiteryhmä EU:ssa on iso, ja puolueet lähtevät paikallisista traditioista ja perinteistä. Sellaista puoluetta ei suomesta löydy joka 1:1 menisi vaikkapa Italialliseen sapluunaan.

siksipä äänestyspäätös on tehtävä kotimaisista lähtökohdista kotimaisin perustein.

Toisaalta tässä taas nähdään se, kuinka vähän ihmiset tietävät tällaisten äänestysten lopullisista vaikutuksista. Mielestäni kuitenkin aika tärkeä tieto, mitkä muut Euroopan puolueet saavat hyötyä siitä, että annan ääneni jollekin suomalaisen puolueen suomalaiselle ehdokkaalle.

Kyllä näistä EU-vaaleista vähän jää sellainen samanlainen kuva kuin, jos joku toisi 50 sivuisen sopimusasiakirjan nokan eteen allekirjoitussivu päällimmäiseksi käännettynä ja käskisi pistämään nimen paperiin. Hankalinta hommassa on vielä se, että EU:n käytäntöihin perehtyminen ei taida edes onnistua ihan pelkällä harrastuspohjalta, vaan sitä pitäisi oikeasti opiskella päästääkseen siitä kärryille. Aika harvalla vaan taitaa olla aikaa moisen opiskeluun.

Nyt alkoi sen verran vituttamaan koko EU:n päätöksenteko, että Penttilälle taisi juuri tulla vaihtoehdoksi protestiäänen antaminen - kirkkovene on johdossa.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kävinpä minäkin YLE:n vaalikoneessa. Sopivin ehdokas oli odotetusti Timo Soini. Timo ei kuitenkaan tarvitse minun ääntäni. Hän pääsee läpi muutenkin.
Ketä sitten äänestän...se jääköön vaalisalaisuudeksi! Ehdokkaani pitää kuitenkin olla "EU-vastainen"! EI EU:lle on edelleenkin EI!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
kirkkovene on johdossa.

Kirkkoveneessä tai Akussa ei ole mitään vikaa, on kuitenkin äänestänyt. Se on mielestäni tärkeintä.

Se juttu, jolla voi varmistaa oikean ehdokkaan, on tutustua tähän henkilönä paikanpäällä. Puhua ja haastatella (näin olen itse tehny, juu vaati harrastuneisuutta).

Eihän niitä tyyppejä äänestetä sinne tekemään ”niiku mää ajattelen" vaan nimenomaan tyypit palkataan meidän puolesta ottaan selvää niistä asioista ammatikseen. Ja jos löytää henkilön, jonka arvo ja ajatusmaaliman pystyy jakaa, voi luotaa että tutustuttuaan asioihin, tekee sellaisen päätöksen jonka minä tekisin, jos olisi mahdollisuus tutusta asioihin.

Sama koskee eduskuntaa, sitä vartenhan ne siellä on, että ne tutustuu meidän puolesta asioiden tilaan ja vaikutuksiin ja tekevät sitten ne päätökset. Ei Suomen asioihinkaan juurikaan harrastuspohjalla pysyt yhtä hyvin perehtymään. Ei edes oikein kuntatasollakaan ”ei valtuutettu/lautakunnan jäsen” jaksa tutustua mihinkään, kunhan mutulla huutelee . . . siksi tämä onkin nimeltään edustuksellista demokratiaa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Niin kauan kun kaikilla jäsenmailla ei ole edellytyksiä samaan valuuttaan, EU tulee olemaan kaukana siitä, mihin se on alunperin perustettu, eli taloutta varten (tosin virallinen historiankirjoitus kertoo, että ensisijainen tavoite saattoi olla Saksan saaminen sellaiseen liittoon, jossa ensisijainen päämäärä ei olisi sotiminen...).

Tavoite yhtenäisestä Euroopasta on kaunis, mutta tämä finanssikriisistä koko talouden pysäyttäneeksi lamaksi edennyt ajanjakso on jo näyttänyt sen, että jokainen valtio on toiminut täysin omatoimisesti. Sinänsä se onkin luonnollista, itse en näe yhteisessä Euroopassa mitään järkeä, ei meillä ole mitään yhteistä Italialaisten, Espanjalaisten ym. kanssa ja toisin päin. Sen sijaan kaikkia kiinnostaa raha, talous ja kaupanteko. Tässä EU:n tulevaisuus voisi olla.

Talousliitto riittäisi, kaiken muun voisi jättää kansallisvaltioiden päätettäväksi. Nykyinen käytäntö on pelkkää sekamelskaa erivapauksineen päivineen, eikä tätä vyyhtiä millään Lissabonin sopimuksilla pureta.

Järjettömintä EU:ssa on se, ettei valtioiden kansanäänestyksillä ole mitään merkitystä, vaan äänestetään niin kauan kunnes homma on käännetty "oikeaksi".

Puheet ovat kauniita suhteessa siihen, mitä koko järjestelmän ylläpito maksaa. Kivahan se tietysti poliitikoille on, kun pääsee nauttimaan kunnon eduista ja eläkkeistä, jos vain viitsii olla ahne. Olisivat edes itse tienanneet rahansa, mutta ei.

Mutta kivahan se on että kuulutaan johonkin. Ja aion äänestää, puoluekin on selvä, mutta ehdokasta vielä pitää hakea.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
NEU tulee olemaan kaukana siitä, mihin se on alunperin perustettu, eli taloutta varten (tosin virallinen historiankirjoitus kertoo, että ensisijainen tavoite saattoi olla Saksan saaminen sellaiseen liittoon, jossa ensisijainen päämäärä ei olisi sotiminen...).

Siis ideana oli se, että talous on se keino, jolla ajateltiin saatavan kaikkien eurooppalaisten valtioiden intressit yhteneväisiksi, jolloin ei olisi syytä sotia. Tämä tavoite on aika hyvin onnistunut. Täytyy muistaa, että tuo tavoite on oikea ja todellinen eurooppalaisen historian jatkumossa. Nyt kun entiset keskenään sotineet ovatkin riippuvaisia samoista taloudellisista intresseistä...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Se juttu, jolla voi varmistaa oikean ehdokkaan, on tutustua tähän henkilönä paikanpäällä. Puhua ja haastatella (näin olen itse tehny, juu vaati harrastuneisuutta).

Tämä "vaatimus" on täydellisen mahdoton täyttää Suomen kokoisessa maassa jossa etäisyydet ovat suuret suurin osa vaalityöstä tehdään loppujen lopuksi maantieteellisesti pienellä alueella, poikkeuksina sitten kenties alueelliset kasvukeskukset - kuten vaikkapa Oulu, Jyväskylä, Kuopio tms. Esim. jo Itä-Suomessa ehdokkaiden (valtaosa) haastatteleminen on vaikeaa ja jopa mahdotonta, joten on turvauduttava muihin keinoihin. Kuten taustoituksen tekemiseen (koetettava luoda aiempien saavutusten pohjalta henkilökuva, blogit tms.), ottaa yhteyttä maileitse (ja toivoa, että vastaa - tätä olen itse harrastanut ja saanut jopa vastauksia), lukea haastatteluita, seurata muutoin uutisia ja ajankoihtaistapahtumia ja toivoa saavansa sitäkin kautta mahdollisimman paljon tietoa eri ehdokkaista (ja mahdollisesta suosikista). Tärkeää minusta on kuitenkin se, että äänestää ja vielä parempi olisi se, että edes jollain tapaa koettaisi löytää itselleen sen juuri oikean ehdokkaan - olipa hän sitten kokoomuksesta, vihreistä, demareista, kristillisistä, ipusta, vasureista, kommareista etc. etc.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös