Mainos

EU-vaalit 2009

  • 57 801
  • 542

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Siis ideana oli se, että talous on se keino, jolla ajateltiin saatavan kaikkien eurooppalaisten valtioiden intressit yhteneväisiksi, jolloin ei olisi syytä sotia. Tämä tavoite on aika hyvin onnistunut. Täytyy muistaa, että tuo tavoite on oikea ja todellinen eurooppalaisen historian jatkumossa. Nyt kun entiset keskenään sotineet ovatkin riippuvaisia samoista taloudellisista intresseistä...

Jep, jotain tämän suuntaista yritinkin sanoa. Ei ole oikein hyvä päivä menossa, kun kaikki ajatukseni täällä palstoilla on ymmärretty väärin ;)...

Historiankirjoituksen tulkinnassa pitää aina ottaa huomioon, kuka sitä kirjoittaa ja siksi käytin sanaa "saattoi". Todennäköisyys että tähän pyrittiin on kuitenkin vahva, koska tuolloin Euroopalla ei ollut enää varaa yhteenkään uuteen sotaan ja yksi (ja jälkikäteen ehkä tärkein) keino oli perustaa Euroopan hiili- ja teräsyhteisö.

Kuitenkin kun tätä nykyistä sekamelskaa katsoo ja kuinka vähän koko järjestelmää saa kritiikkiä esim. Suomen valtion johdolta, niin ei voi välttyä taas ajatukselta, että onko tässä vain luotu järjestelmä joka ensisijaisesti pyrkii ylläpitämään vain itse itseään... Kun miettii näitä äänestyksiä ja miten niitä on hoidettu. Suomessakin eduskunta päättä kaikesta, mihin mennään mukaan. Ilman sen kummempaa julkista keskustelua mistään, kun keskeneräisistä asioista ei saa enää keskustella.

Paljon vähemmällä päästäisiin, kun yritettäisiin luoda EU:sta vain vahva taloudellinen toimija ja jätettäisiin ne yhtenäisyyspyrkimykset vähemmälle. Eli keskityttäisiin luomaan niitä kunnollisia sisämarkkinoita. Vasta sitten voidaan alkaa puhua toimivasta Euroopasta ja suurempi osa hyötyisi EU:sta oikeasti. Eikä niin, että joku poliitikko kertoo meille tyhmille, mihin kaikkeen sitä EU rahaa on nyt sitten jaettu. Yksityiseltä sektorilta ne verovarat kerätään ja mitä paremmin yksityinen toimii, sitä paremmin voi se julkinenkin.

Mitä vähemmän EU:n kanslaisia koskevista asioista puhutaan, sen parempi. Tältä se tällä hetkellä tuntuu. Vai onko jollekin jaettu postiluukusta Lissabonin sopimukseen liittyvää tietoa? Kyseessä on kuitenkin varsin isoista muutoksista ja koskettaa kaikkia suomalaisiakin.

Netistä se pitää hakea, eikä sitäkään ole kauheasti ihmisten toivottu tekevän. Vai onko, olenko missannut jotain?
 

Viljuri

Jäsen
Millä tahansa byrokratialla on se ominaisuus, että se pystyy (yli)työllistämään itsensä ja legitimoimaan siten oman olemassaolonsa ja kasvun.

Kotimaassammekin erittäin tuttuihin byrokraattien jatkuviin toiveisiin lisäresursseista tulee suhtautua tietyllä ymmärryksellä, mutta myös reaalisia argumentteja tulisi kyetä ottamaan huomioon, ts. papereiden siirtelyllä eivät elä muut kuin byrokraatit ja kaikkein viattomimmat hallintoalamaiset, työtä olisi muiden tehtävä ja siten byrokratian tulisi olla luonteeltaan toissijaista, siltä osin kuin välittömimmät perusoikeudet voidaan varmistaa.

EU:n byrokratia - joka suhteessa kansallisvaltioiden ylläpitämiin virkamies- ja työntekijäarmeijoihin on vielä suhteelliseen siedettävissä rajoissa - perustuu olennaisilta osin ranskalaiselle hallintokulttuurille ja hallinto-oikeusperiaatteille, mikä suomeksi tarkoittaa kaiken lamauttavaa ja kahlitsevaa keskusjohtoisuutta.

Kuitenkin niille kurkkujen käyryyttä koskeville direktiiveillekin voidaan löytää osittaista oikeutusta yhteismarkkinoiden kautta, sillä kiusaus suosia omia ja puhua täysin pehmeitä on aina läsnä, paremmissakin piireissä, ja jos komissio ei vahdi täysin rautalangasta väännetyillä ohjeistuksilla lammaslaumaa, niin meitä, erityisesti pienempien maiden kansalaisia ja firmoja, viilattaisiin jatkuvasti linssiin.

Komissio on pienen ystävä, eikä suinkaan mikään Euroopan parlamentti. Näin on myös Lissabonin sopimuksen voimaansaattamisen jälkeen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä kaveri ainakin vetää sellaista EU-vaalikampanjaa ettei ihmisten tarvitse kääntyä vaalikoneen puoleen saadakseen selvää hepun edustuskelpoisuudesta:

http://johaneurovaali.blogit.uusisuomi.fi

Onkohan mitään oksettavampaa kuin ratsastaa oman julkkisuransa varjolla tavallisten ihmisten ja lasten hädällä?
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tämä kaveri ainakin vetää sellaista EU-vaalikampanjaa ettei ihmisten tarvitse kääntyä vaalikoneen puoleen saadakseen selvää hepun edustuskelpoisuudesta:

http://johaneurovaali.blogit.uusisuomi.fi

Onkohan mitään oksettavampaa kuin ratsastaa oman julkkisuransa varjolla tavallisten ihmisten ja lasten hädällä?

Toisaalta tämänkin herran osalta voidaan osoittaa, että demokratia osoittaa toimivuutensa, kun tullee saamaan korkeintaan joitakin satoja ääniä (valtakunnallisessa vaalissa). Herra saa julkisuudessa vapaasti esittää näkemyksensä kansan arvioitavaksi ja kansa äänestyskäyttäytymisellään joko tukee tai ei tue.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tässä pari tyäkalua, jos haluaa tarkistaa miten eri mepit ja ryhmät on äänestänyt missäkin asioissa


Riippumattomalla ja puolueettomalla Vote Watch -sivulta (http://votewatch.eu/index.php) löytyy helposti englanninkieliset yhteenvedot jokaisen europarlamentaarikon toimista ja äänestyksistä viimeisen viisivuotiskauden ajalta. Samalla sivulla arvioidaan eri maiden meppien yhtenäisyyttä ja sitä, kuinka hyvin he ovat toimineet ryhmänsä linjan mukaisesti. Sivulta löytää myös sen tiedon, kuinka ahkerasti mepit ovat olleet läsnä istunnoissa.


Euroopan Vihreät ovat laatineet osana eurovaalikampanjaansa European Parliament Vote Tracker -nettiohjelman (http://greens-efa-service.org/votetracker/). Sen avulla voi tarkistaa, miten eri poliittiset ryhmät ovat äänestäneet europarlamentissa viimeisen kauden aikana. Tulokset näkee niin maakohtaisesti kuin ryhmäkohtaisestikin.

Sivut on englanninkielisiä
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta tämänkin herran osalta voidaan osoittaa, että demokratia osoittaa toimivuutensa, kun tullee saamaan korkeintaan joitakin satoja ääniä (valtakunnallisessa vaalissa). Herra saa julkisuudessa vapaasti esittää näkemyksensä kansan arvioitavaksi ja kansa äänestyskäyttäytymisellään joko tukee tai ei tue.

Onnistui sitten lopulta tallomaan riittävän isoille varpaille kun sai juuri bannit Uudensuomen blogistosta. Asialla varmaan fasisti-Viron mafia?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Onnistui sitten lopulta tallomaan riittävän isoille varpaille kun sai juuri bannit Uudensuomen blogistosta. Asialla varmaan fasisti-Viron mafia?

Toinen safkalainen eli Juha Molari huhuaa käskyn tulleen itse Tarja Haloselta:

http://juhamolari.blogspot.com/

Juha Molari kirjoitti:
Mainittakoon suomalaisesta sananvapaudesta, että vahvojen epäilyjen mukaan tasavallan presidentti Tarja Halonen on sekaantunut EU-vaaleihin ja määrännyt tänään suljettavaksi Johan Bäckmanin eurovaaliblogin Uudessa Suomessa.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Colorado, Bayern München ja MYPA
Jussi Saramolle menee myös minun ääneni luultavasti. Mies joka kamppanjoi tunnuksella ÄÄNESTÄVÄÄRIN, joka tarkoittanee sitä että hän "protestoi" herrojen väitteitä siitä ettei Ydinvoimalle, NATOlle ja palvelujen yksityistämiselle ole oikeita vaihtoehtoja jotka on kuitenkin vain herrojen puheita tyhmille kansalaisille. " Julkiset palvelut pitää jatkossakin voida järjestää pohjoismaiden mallin mukaisesti. Oikeiston yritys avata koko Eurooppan palvelusektori suuryritysten rahasammoksi tulee torjua." Tämä mielipide on mielestäni tärkein yksittäinen syy, miksi äänestän nimenomaan tätä ehdokasta/puoluetta.
Lisäksi vielä yksi asia minkä toivon säilyvän on se, ettei EU:sta jatkossa tule sellaisia päätöksiä, että sieltä käsin voitaisiin päättää yksittäisen maan puolueettomuudesta mitä tulee NATO yms päätöksiin. Tästäkin Saramo antaa hyvän esimerkin puheessaan: " EU:n pitää keskittyä YK:n parantamiseen ja rauhan rakentamiseen, ei Natomaiden öljysotiin. Suomen ja muiden liittoutumattomien maiden pitää saada olla liittoutumattomia jatkossakin." Tässä muutama syy miksi juuri numero 116 saa oman ja toivottavasti myös monen muun Suomalaisen äänen!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saramolla taitaa olla jopa ihan realistiset saumat läpimenoon nyt, kun vassareilta ei ole vanhoja staroja jatkamassa. Ja kiva, että Jussi pärjää, mutta ikävää, että luottamustoimet Vantaalla jäävät, jos mies matkaa Brysseliin. Iso menetys Vantaan valtuustolle.

Itse en ole omaa ehdokastani vielä lopullisesti päättänyt, mutta eiköhän tuo Vihreiden listoilta ja suurin piirtein porukasta Hautala, Relander, Puoskari, Kasvi & Toiviainen löydy.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Saramolla taitaa olla jopa ihan realistiset saumat läpimenoon nyt, kun vassareilta ei ole vanhoja staroja jatkamassa.

Tästä syystä saattaa olla, että Vasurit menettävät sen paikkansa.

EU vaalit kun vaativat sitä valtakunnalista tunnettavuutta (ikävä kyllä) ja Seppäsen jäätyä pois, ja Tennilän kieltäydyttyä voi olla, ettei pääse kukaan...
 

Viljuri

Jäsen
Vasemmistoliitto mobilisoi potentiaalisen kannattajakuntansa tehokkaammin kuin mikään muu puolue, myös kristilliset jäävät tässä jälkeen. Siis ainoastaan täysin tyhjässä propagandassa jokainen äänestämättä jättävä äänestäisi vasemmistoliittoa tullessaan mahdollisesti poliisisaattuessa pakotetuksi äänestyspaikalle.

Tunnettavuus voisi olla merkittävää Atik Ismailin kaltaisten henkilöiden osalta, mutta toisaalta julkkis on julkkis jo ennalta, ja tunnettavuutta joko on tai ei ole, siinä missä puolueen kaadereiden osalta ehdokkaaksi asettaminen ja kannattajien mobilisaatio onnistuu järjestöpäätöksin. Listasta näyttää uupuvan ns. yleisvasemmistolaiseen kulttuuri- ja akatemiaeliitteihin ja etujoukkoihin laajasti vetoavia ehdokkaita Claes Anderssonin malliin, joten entistäkin selvemmin näyttävät tällä kertaa vähemmistöläisten vaaleilta.

Näillä spekseillähän se olisi sitten Pentti Tiusanen, joka valitaan, jos valitaan. Mitä pienempi äänestysprosentti, sitä todennäköisempi vasemmistoliiton paikka on, mutta heti kohta kun aletaan mennä 40-50 prosentin yli, niin sitten ennustettavuus laskee, koska silloin se on merkinnyt pääpuolueiden onnistumista oman kannattajakuntansa kanssa, ts. äänestämään on vaivauduttu myös jonkin puolestakin eikä vain pelkästään vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vasemmistoliitto mobilisoi potentiaalisen kannattajakuntansa tehokkaammin kuin mikään muu puolue,

Siis juuripäin vastoin…

Perinteisesti äänestysprosentti korreloi suoraan vasemmiston menestykseen siten, että mitä alhaisempi äänestysprosentti, sen huonompi vasemmiston menestys. Näin on ollut oikeastaan koko suomalasien demokratian historian. Selitykseksi annetaan yleensä koulutustaso, joka oikeistopuolueilla (ja nykyään vihreillä) on korkeampi, ja näin ollen ymmärrys äänestyksen merkityksestä on laajempi.

eli mitä alempi äänestysprosentti, sen todenäkäisemmin vasurit paikkansa menettävät, koska kouluteltu äänestävät varmemmin kuin kouluttamattomat. Näin heidän osuutensa alhaisessa äänestysprosentissa on suhteellisesti isompi, kuin 100% äänestysosallistumisessa
 

Viljuri

Jäsen
Siis juuripäin vastoin…

Perinteisesti äänestysprosentti korreloi suoraan vasemmiston menestykseen siten, että mitä alhaisempi äänestysprosentti, sen huonompi vasemmiston menestys. Näin on ollut oikeastaan koko suomalasien demokratian historian. Selitykseksi annetaan yleensä koulutustaso, joka oikeistopuolueilla (ja nykyään vihreillä) on korkeampi, ja näin ollen ymmärrys äänestyksen merkityksestä on laajempi.

eli mitä alempi äänestysprosentti, sen todenäkäisemmin vasurit paikkansa menettävät, koska kouluteltu äänestävät varmemmin kuin kouluttamattomat. Näin heidän osuutensa alhaisessa äänestysprosentissa on suhteellisesti isompi, kuin 100% äänestysosallistumisessa

Äänestysvarmuus vasemmistoliittolaisilla on muita puolueita suurempi näissä laajoissa mielipidebarometreissa, joita puolueille teetetään. Piste.

Se, että minne suuntaan puolueisiin sitoutumattomat halutaan aina kulloinkin lukea on näköjään vasemmistolle jostakin syystä loputtoman tyhjän propagandan lähde, esimerkiksi Erkki Tuomioja yrittää jatkuvasti argumentoida, että hänen versiolleen sosialidemokratiasta olisi jotenkin kansan enemmistön tuki olemassa, vaikka tämä tuki ei ole koskaan realisoitunut edes SDP:n sisällä pidetyissä äänestyksissä, päinvastoin.

Käytännössä populistisen kentän molemmat laidat voivat houkutella tilanteesta riippuen niitä, jotka eivät ole muodostaneet syystä tai toisesta mielipiteitä tahi ovat sitten periaatteesta demokratiaa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Äänestysvarmuus vasemmistoliittolaisilla on muita puolueita suurempi näissä laajoissa mielipidebarometreissa, joita puolueille teetetään. Piste.

Vasemmiston menestys vaaleissa suomessa korreloi suoraan äänestysprosenttiin.

Äänestäjän ominaisuudet kuten sosioekonominen asema, koulutus, tulotaso ja omistaminen vaikuttavat suuresti äänestysaktiivisuuteen. Eduskuntavaaleissa esimerkiksi 30-44-vuotiaista työntekijöistä äänesti 60 prosenttia, kun ylemmistä toimihenkilöistä äänesti 82 prosenttia.
Äänestysaktiivisuus on myös sitä suurempaa, mitä korkeammin koulutetusta henkilöstä on kyse ja mitä enemmän hän ansaitsee. Matalimmin koulutetuista äänestää 63 prosenttia ja korkeimmin koulutetuista 88 prosenttia. Vastaavasti matalimpaan tulokymmenykseen kuuluvista äänestää 53 prosenttia ja ylimpään tulokymmenykseen kuuluvista 84 prosenttia.

Lähde: tilastokeskus

Tutkittu fakta. piste
 

Fordél

Jäsen
Jaa-a. Allekirjoittaneelle varmasti pahimmat vaalit koskaan. Tällä hetkellä ei ole selvää ehdokasta, jota äänestäisi ja puolueistakin joutuu arpomaan kahden välillä. Taidan aluksi lyödä lukkoon puolueen ja sitten katsoa sieltä sisältä, että kuka mahtaisi olla paras. Vaalikoneet ei ole mun mielestä toteutettu näissä vaaleissa niin hyvin, että niiden kautta lähtisin valintaa tekemään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa-a. Allekirjoittaneelle varmasti pahimmat vaalit koskaan. Tällä hetkellä ei ole selvää ehdokasta, jota äänestäisi ja puolueistakin joutuu arpomaan kahden välillä. Taidan aluksi lyödä lukkoon puolueen ja sitten katsoa sieltä sisältä, että kuka mahtaisi olla paras. Vaalikoneet ei ole mun mielestä toteutettu näissä vaaleissa niin hyvin, että niiden kautta lähtisin valintaa tekemään.

Äänestä tuota toisessa ketjussa mainostamaani Pilvi Torstia:

http://eurovaalit.sdp.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=24

Oma ääneni mennee vihreille, mutta mitä enemmän olen tähän Torstiin tutustunut (en totta puhuen ollut kuullut koko henkilöstä ennen näitä vaaleja) niin sitä pätevämmältä ja harvinaislaatuisemmalta poliitikolta vaikuttaa. Eli tuskin siis on politiikan terävimmälle huipulle hänellä asiaa...
 

Viljuri

Jäsen
Maailmassahan täytyy osata tehdä kompromisseja, mikään ei ole niin vaarallista kuin yksisilmäinen idealisti, joten kattavan, mutta kuitenkin suhteellisen harkinnan jälkeen olen siirtänyt suurimman mielenkiinnon tämän ehdokkaan taakse.

En välttämättä pidä hänen taustastaan kaikilta osin, mutta kaikkea ei voi voittaa kerralla.

Tärkein yksittäinen syy äänestyspäätöksen taustalla on se, että vierastan totalitarismia kaikissa muodoissaan enemmän kuin mitään muuta, ja olen erittäin tyytymätön ja kriittinen siihen historiallisen ja poliittisen dekonstruktion vaiheeseen, mitä maamme päätiedotusvälineet osoittavat toimituskuntansa, toimituksellisen linjansa ja journalistisen otteensa puolesta.

Keskeinen EU-parlamentistakin käytännön merkitystä hakeva tekijä tässä kokonaisuudessa on nk. ilmastonmuutosnarratiivi, jonka typerimpien, tolkuttomimpien ja ideologisia sävyjä saavien oppirakennelmien ja tulkintojen kriitikko Eija-Riitta Korhola on. Eikä vain kriitikko kritisoimisen ilosta, myös substanssia näyttää löytyvän systeemiuskovaisten diplomi-insinöörien haastamiseen kaikilla areenoilla ja foorumeilla.

Vaikka siis oma taustani onkin ihan toinen, matemaattis-luonnontieteellinen, fysikaalinen, pragmaattinen ja reduktionistinen, oikeudellisissa yhteyksissä juristien tapaan edelleen loogis-positivistinen, siis mahdollisimman kaukana jälkimodernismista tai moraalifilosofisista pohdinnoista.

Och samma på finska: Reaaliset argumentitkin (ihmiset, työpaikat, elintaso, yksilönvapaudet) pitää kyetä ottamaan huomioon pelkän idealismin tai "Playstation mallintamisen" ja maailmantuskaisen fiilistelyn sijasta, hoidolla ei saa aiheuttaa suurempaa onnettomuutta kuin mistä itse taudissa on kysymys, oli itse kunkin luontokäsitys sitten minkäsisältöinen tahansa.

Tolkkuvihreyttä.

Kunniamaininta Risto E.J Penttilälle, mutta nämä eivät ole NATO-vaalit, eikä EU-parlamentti päätä Natosta.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaa-a. Allekirjoittaneelle varmasti pahimmat vaalit koskaan. Tällä hetkellä ei ole selvää ehdokasta, jota äänestäisi ja puolueistakin joutuu arpomaan kahden välillä. Taidan aluksi lyödä lukkoon puolueen ja sitten katsoa sieltä sisältä, että kuka mahtaisi olla paras. Vaalikoneet ei ole mun mielestä toteutettu näissä vaaleissa niin hyvin, että niiden kautta lähtisin valintaa tekemään.

Heh, itselläni on ollut juuri päinvastoin siitä hetkestä alkaen, kun kuulin Heidi Hautalan lähtevän ehdolle. Ei ole tarvinnut miettiä yhtään, koska olen jo aiemmin todennut Hautalan olevan paitsi suurissa arvokysymyksissä samaa mieltä, ennen kaikkea myös rehellinen ja asiansa osaava (hieman harvinainen) poliitikko.

Henkilö joka uskaltaa suoraan arvostella esimerkiksi Venäjän ihmisoikeuksia ja toimii myös ihan konkreettisesti niitä edistävissä kansalaisjärjestöissä (tunsi Anna Politkovskajan henkilökohtaisesti), on valitettavan harvinainen broilerien kansoittamassa eduskunnassa. Samalla hän on taatusti suoraselkäisesti ajamassa päästöjä vähentäviä toimia, vaikka uusimman tutkimuksen mukaan tilanne alkaa näyttää jo vähintäänkin huolestuttavalta. Toivottavasti jokainen pohtii äänestyspäätösten rehellisesti omiin perimmäisiin arvoihinsa nähden.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kunniamaininta Risto E.J Penttilälle, mutta nämä eivät ole NATO-vaalit, eikä EU-parlamentti päätä Natosta.

Minusta Penttilä oli parhaimmillaan nuorsuomalais-aikoinaan. Todella harmi kun etabloituneet puolueet ja valtamedia onnistuivat ikävässä leimaus- ja vihjauskampanjassaan. Taisin äänestääkin heitä yksissä eurovaaleissa, puolue oli parhaimmillaan (vihreiden ja Soininvaaran rinnalla) lähes ainoa vakavassa mielessä rakenteiden uudistamisesta suoraan puhunut poliittinen voima. No, kepeät mullat ja nykyäänhän Penttilä on täysin sisäsiisti kokoomuslainen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka siis oma taustani onkin ihan toinen, matemaattis-luonnontieteellinen, fysikaalinen, pragmaattinen ja reduktionistinen, oikeudellisissa yhteyksissä juristien tapaan edelleen loogis-positivistinen, siis mahdollisimman kaukana jälkimodernismista tai moraalifilosofisista pohdinnoista.

Huh, melkoisen viljuris-tieteelliseksi algoritmiksi olet ehdokasvalintasikin saanut vaikka me kaikki tiedämme että oikeasti teit valintasi eroottispohjaisten mielikuvien avulla. Ja siitä huolimatta että ERK on todennut näiden milf-haaveiden olevan poikasten hassutteluja kun itse on jo isoäiti-luokassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Minusta Penttilä oli parhaimmillaan nuorsuomalais-aikoinaan. Todella harmi kun etabloituneet puolueet ja valtamedia onnistuivat ikävässä leimaus- ja vihjauskampanjassaan.

Niinpä, tosi harmi. Mitenköhän esim. Soinin bändille olisi käynyt, jos olivat joutuneet samanlaisen leimaus/vihjaus-kampanjan uhriksi?

Penttilä on täysi urpo, joka yrittää nyt epätoivoisesti vittuilla Soinille, jonka junttibändi jatkaa vaan nousuaan. Mahtaa vituttaa, kun yhden miehen yybermasterrace-party ei ottanutkaan tuulta alleen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös