Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Espoo United kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Kapo, 14.12.2015 klo 18.48.

 1. gusarov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Penticton Knights
  Itse ihmettelin, ettei muu valmennusjohto puuttunut asiaan alkumetrien jälkeen. Rohkeus ja auktoriteetti puuttui ?
   
 2. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Näinhän se on. Apuvalmentaja on auktoriteetiltaan se päävalmentaja.
   
 3. Jupe#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Oletteko olleet esim. työporukan kanssa ravontolassa, jossa osa ravintolan muista asiakkaista tuntee tai tietää kuka sinä olet? Ovatko työkaverit huudelleet ja syyttäneet sinua suu vaahdossa esim. pedofiiliksi? Jos näin on käynyt niin olet oikeassa...
   
 4. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Lainaus:
  Siksi, että jokainen joka on Suomen jääkiekkopiireissä sisällä, tietää että kun Summasella käryää niin jos sanot ihan mitä tahansa, niin tappeluksihan se menee. Joku sekoaa kun saa viinaa, Summanen kun pelataan kiekkoa.
   
 5. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Itse miellän valmentajan joukkueenjäseneksi siinä missä pelaajankin. En hirveästi näe eroa siinä, että pelaaja käy tunnekuohun vallitessa kostamassa kokemansa vääryyden vastustajalle fyysisesti (lyömällä tai taklaamalla), siihen, että valmentaja harrastaa samaa verbaalisesti. Molemmat pelaavat tunteella - valmentaja usein jopa isommalla, kun ei itse pääse kentälle heilumaan, ja ylilyöntejä sattuu. Tuomittavaa molemmat, ja siksi on kurinpitoelimet, jotka piiskaavat noita ruotuun. En kuitenkaan näe tuossa syitä potkuille. Tai sitten alkakaa kenkiä noita törkeyksiä tekeviä pelaajiakin pihalle... Vai onko haukkuminen jotenkin pahempi asia, kuin nyrkki naamaan tai raukkamainen taklaus?
   
 6. JK43 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Boston
  Lainaus:
  Osittain tuohon kysymykseen jo vastasitkin: koska huutelut ovat melko isosti julkisuudessa. Jos teilläkin työpaikan huutelut olisivat päätyneet molempiin iltapäivälehtiin olisi työnantajan pakko reagoida.

  Jatkoaika kuten muukin media elää käsittääkseni nykyään klikkien määrästä ja sitä kautta mainostuloista. Ja veikkaisin että tuota "Erikoinen episodi" -uutista on klikattu aika moninkertainen määrä esimerkiksi ottelun kuvakoosteeseen verrattuna.
   
 7. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Juridisesti kunnianloukkaus vaatii käsittääkseni perätöntä väitettä, joten tuomitun pedofiilin nimittäminen pedofiiliksi ei käsittääkseni ole oikeudessa kunnianloukkaus. Toisaalta pelin sisällä mennään monesti aika tulkinnanvaraisesti, eiköhän tuo rinnastettaisi muihin vastaaviin solvaamisiin ja ottelurangaistus olisi tuomio, vaikka olisikin tuomittu pedofiili kyseessä. Tosin en usko, että tuomittu pedofiili toimisi tuollaisessa tehtävässä missään arvojaan kunnioittavassa organisaatiossa. Hypoteettisena esimerkkinä vastaava voisi olla, että romanitaustaista pelaajaa kutsuisi manneksi. Siitäkin sääntöjen mukaan tulee ottelurangaistus.

  Ihmetyttää kuitenkin hieman, että näinkin vahvasti tällä Raimoa puolustetaan. Ei, tuo ei ole normaalia huulenheittoa ja ei, en ainakaan itse keksi mitään edes lähes vastaavaa herjaa historiasta. Huutelua on aina, mutta jossain menee se normaalin ja täysin asiattoman raja - ja tässä se raja on ylitetty todella rankasti. En osaa sanoa, mikä tästä olisi "oikea" sanktio, mutta eihän tuollaista kielenkäyttöä voi mitenkään hyväksyä tai sivuuttaa, varsinkaan kun Jääkiekkoliitolla on vasta ollut tämä oma pedofiilikohunsa junnumaajoukkueen huoltajan osalta. Olisi edes kutsunut idiootiksi tai urpoksi, ihan sama. Ei käy Aronkaan tehtävää kateeksi...
   
 8. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Kiinnostaisi kyllä tietää mitä pitäisi tapahtua että täällä ei joku vetäisi kukkahattutätikorttia esiin? Uhata raiskata jonkun perheenjäsenen? Noh, välillä läikkyy yli, tunnekuohuissa sattuu, jatkosopparia ja eteenpäin.
   
 9. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eiköhän jonkinasteisen fyysisen ahdistelunkin jälkeen löytyisi joku Blöö kertomasta kuinka heidänkin työpaikallaan on ihan ok vähän kähmiä työkavereita eikä siitä sen kummemmin jälkikäteen puhuta tai kukaan mieltään pahoita. Oman pesän likaajat vaan nostaa näitä juttuja ikävästi esille.
   
 10. nollanolla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HERMES & PELICANS & KPV
  Summaselle ei saa antaa potkuja. Alkoholistitkin ohjataan ensin hoitoon ja niin on tehtävä Raimollekkin.!
   
 11. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Käsittämätöntä, miten jotkut täällä rinnastaa tuon normaaliksi pelinaikaiseksi huuteluksi. Luulisi jokaisen tajuavan, että julkisen henkilön solvaaminen yhdeksi alhaisimmaksi rikolliseksi (=pedofiili) julkisella paikalla on raskaasti rangaistavaa. Nimimerkille @Blöö olisi varmaan ihan ok, jos duunipaikkasi gaalaillassa joku kollegasi nousee lavalle ja alkaa huutamaan sinua pedofiiliksi, "mä tiedän, oot pedofiili. oon kuullu juttuja!". Nauraisit tilanteelle?
   
 12. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Toistetaan vielä: en pidä Summasesta henkilönä, mutta mielestäni tapahtunut ei vaan millään ole niin vakava kuin täällä esitetään. Oikeastaan mikä tahansa sanallinen solvaus on mielestäni pelitilanteessa sellainen, että siitä voi (ja monesti onkin syytä) joutua kurinpitomenettelyyn, mutta ei se ole syy potkuille.

  Olennaista on se, että esim. Valavuoren keississä Aleksi puhui koko seuran suulla sanoessaan, että "meille ei homoja palkata." Summasen aivopierussa kukaan ei oleta miehen puhuvan kenenkään puolesta, todennäköisesti edes Raimo Summanen ei tiedä mitä Raivo Summanen tilanteessa puhui.
   
 13. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  No kun ei ole. Korvaukset kunnialoukkauksista ovat välillä 200-10 000 euroa, painottuen tuonne muutamaan tonniin.
   
 14. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Puukolla mua sohineet mannet ovat saattaneet hyvinkin moista huudella, en kiireiltäni tehnyt muistiinpanoja. Mutta jos joku on vaikkapa raksalla lainannut vasaran väärän jätkän pakista, niin aina ei palautetta kerrottu kukkasin. Esimerkiksi. Eihän se kivaa ole, mutta sellaista sattuu.
  Osa ihmisiä pimenee täysin suuttuessaan, mutta tulevat järkiinsä myöhemmin. Raimo Summanen on tällainen ihminen. Pieni sakko Sumolle ja elämä jatkuu, okei?
   
 15. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Itse en puolustele tekoa, mutta mielestäni liiton tulisi olla se, joka näissä kaukalotapahtumissa tekee ne rangaistukset... tai sitten poliisi, kuten näissä joissain tappelutapauksissa. Joukkue toki voi katsoa, ettei tietty pelaaja tai valmentaja edusta joukkuetta tarpeeksi hyvin - jonka jälkeen on hyvä pohtia työsuhteen päättämistä. Mutta työsuhdeasioita pitäisi arvioida kokonaisuuden kannalta, ei yksittäisten tilanteiden. Itse en ollut ainakaan kovin yllättynyt. Raimo oli oma itsensä. Tätä se teki siellä KHL:ssä, ja tämä on se riski, joka otetaan kun tulenarka persoona palkataan valmennusaitioon. Mielestäni kuitenkin Raimo (ja sen persoona) on tehnyt Unitedille paljon enemmän hyvää kuin pahaa. Joku mainitsi aiemmin, että Summanen tahraa Unitedin imagon. Hyvä. Henkilökohtaisesti en näe sitä huonona asiana. HMV (hajuton, mauton, väritön) on liitetty turhankin usein espoolaisiin kiekkojoukkueisiin. Ja sama on vaivannut koko Mestistä. Ei tekisi pahaa saada tähän sarjaan lisääkin mediavärikkäitä ihmisiä aukomaan päätään. Rangaistuksilla liiton ja joukkueiden tulisi osoittaa missä menee ne rajat tällaiselle käytökselle.

  Mutta missään nimessä en toivo, että tällaisia huuteluita enää tulee Unitedin suunnalta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyse on loukattujen tunteiden lisäksi myös toisen ihmisen työpaikasta ja tulevaisuudesta. Kyseessä on Ramin ensimmäinen kunnon ylilyönti Unitedin peräsimessä.
   
 16. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Entä Hermeksen valmentajan maine, työpaikka, ura jne...? Raimoudelle ehkä yhdentekevää, mutta ei ole virkistävää julkisuutta päätyä Expressenin (tuon "laadukkaan" käytännön seiskapäivää-lehden) kautta myös naapurimaamme otsikoihin niin, että oma nimi on yhdistettynä pedofiiliin.

  Montako uutta mahdollisuutta hän-mies vielä ansaitsee?
   
 17. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mutta Summanen ei ole tässä vapaa-ajalla vaan on työpaikalla edustaen seuraa, ammattikuntaa, Mestistä ja jääkiekkoliittoa. Jokaisella on vastuu ja jos ei pysty toimimaan tehtävissä siihen kuuluvalla tavalla niin ei ole mahdollisuuksia olla sellaisissa tehtävissä. Jos tekee virheitä niin niistä pitää olla valmis maksamaan. Jos ei aikuinen mies ole vieläkään ottanut opiksi niin voidaan kyllä todeta että on täysin epäsopiva mies tekemään töitä ainakin valmentajana.
   
 18. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  "Tapa se. Tapa se kusipää" ja toteutuksen yritys taisi johtaa 8 ottelun toimitsijakieltoon, eli onko fyysiseen, yksipuoliseen, pahoinpitelyyn käskyttäminen vähemmän rangaistavaa kun pedofiiliksi huutelu? Toki Jatkoaika klikkimediana levitti kyseisen huutelun jopa 100 000 kertaiselle yleisölle siihen nähden mitä sitä pelissä oli kuulemassa, joten kyllä tästä aika iso juttu saatiin vrt. nauhan toimittaminen Mestikselle sekä Hermekselle, josta valmentaja voi sitten sarjan jälkeen tehdä ilmoituksen poliisille niin halutessaan.

  E: Tarkoituksena oli vähän niitä mittasuhteita pohtia, kun joissakin keskusteluissa puhutaan seuran sulkemisesta sarjasta, ikuisista kielloista ja niin edelleen, että miten ne asettuvat tähän kenties Suomen tunnetuimpaan tapaukseen verrattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 13.23
 19. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Jos kuitenkin taustoitetaan vähän tilannetta. Unitedilta oli juuri hylätty selkeä ja hieno maali pelkästään sen takia, että ottelukello ei ollut päällä, ja Hermeksen valmentajakin heitti lisää löylyä kuumentuneen Summasen niskaan mm. niillä "ota lisää lääkettä, ota lisää lääkettä" -huudoilla (ainoastaan nämä tallentuivat siihen klippiin), niin ei meillä tässä käsillä niin hirveää draamaa ole. Summanen teki virheen, josta se varmasti joutuu maksamaan, mutta ei se aivan provosoimaton ylilyönti ollut.
   
 20. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eiköhän törkeä kunnianloukkaus edellyttäisi jotain seppolehtomaista toimintaa, jossa sähköistä mediaa käyttäen levitetään loukkaavia juttuja laajalle ja pitkäaikaisesti. Nythän tuolla huutelulla lienee ollut parhaimmillaankin vain kymmeniä kuulijoita. Jatkoajan tallenteen levittäminen voitaneen katsoa mahdollista tuomiota lieventäväksi.
   
 21. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Tuskin oli yllätys kovinkaan monelle Summasen historian tuntien. Ehkä juuri siksi ei paikkoja aukeakaan pääsarjoista.

  Lainaus:
  Mestis sarjana ja Espoo United seurana joutaa haudata historiaan, jos näkyvyyttä ei saa muulla kuin tällaisilla huuteluilla. Ei kuulu urheiluun vähimmässäkään määrin.
   
 22. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Seuralla ei ollut mielestäni mitään tekemistä näiden huuteluiden kanssa joten sarjasta sulkemiseen ei löydy perusteita. Mielestäni ei muihinkaan sanktioihin seuraa kohtaan. Summanen on yksin syyllinen ja kantakoon vastuun tekemisistään.
   
 23. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Edelleenkään et tajua tässä sitä eroa, että sinusta huudetut "Lapsen raiskaaja" -huudot ei päädy sen pienen työporukan ulkopuolelle. Sen sijaan tämä Hermeksen koutsi on julkisuuden henkilö, jota on julkisella paikalla solvattu pedofiiliksi tyyliin "Mä tiedän, sä oot pedofiili. Oon kuullu juttuja!" ja nämä päätyi julkisuuteen. Väitätkö, ettei tästä ole haittaa kyseiselle henkilölle, esimerkiksi työn haussa? Enkä lisäksi ihmettelisi, jos snägärijonossa joku känniääliö tulisi hakkaamaan ihan sen takia, että kuuli kyseisen tyypin olevan pedofiili.
   
 24. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @xkouhiax Suuri erottava tekijä taisi olla se, että Kokkolassa paikalla oli Jatkoaika.com -nimisen nettijulkaisun "toimittaja" paikalla. En tiedä oliko kohun nostamisen motiivina Hermeksen auttaminen, viha Summasta kohtaan vai näkikö tyyppi tässä mahdollisuutensa päästä tekemään jatkossa klikkihuorausta jossain toisessa paskamediassa, tällä kertaa ihan rahasta.
  Nyt kävi kuten käy, kun Summanen sekoaa. Ja Karhula teki kaikkensa ärsyttääkseen väärin hylätyn maalin jälkeen.
   
 25. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Summasen huudot tapahtuivat jääkiekko-ottelussa, joka on julkinen tilaisuus, ja jossa mediaa on paikalla. Silloin asiassa ei ole mitään tulkinnanvaraa. Tuosta perustelusta tulee mieleen persujen Olli Immosen taannoiset selitykset, kuinka hänen tietyt kirjoituksensa eivät olleet medialle suunnattuja, vaikka ne olivat julkisia.

  Lainaus:
  Mikä on tämä työpaikka, jossa pedofiiliksi huutelu on arkipäiväistä?

  Lainaus:
  Kyllä valmentaja on seuran edustaja. Viime kädessä kaikki ovat ihan pelaajia myöten. Espoo Unitedin onni on se, että Summaselta tällaista käytöstä osataan jo odottaa, enkä usko, että seuraa aletaan hirveästi tästä hiillostamaan, kunhan tarpeeksi selvästi sanoutuvat huuteluista irti. Summaselle potkut, niin tämä ei Espoo Unitedia juuri enää hetkauta.